Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 18:05   #4141
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

No też właśnie słyszałam ze lepiej pod materac coś położyć niż zwykła podusia ale jak podłożyłam wczoraj to tak bezsensu jakoś krzywo ten materac leżał :/ Więc chyba tego klina też zakupię... Teraz za 29 zł ten uzytkownik ma te poduchy
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:07   #4142
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Więc ja maminki juz po wizycie. Mam minimalne rozwarcie, moj doktorek stwierdził, ze napewno wczesniej urodzę I tak 6 mam nastepna wizyte, zobaczy jak sytuacja i jak cos to na weekend bierze mnie do szpitala (bo ma dyżur), i jak to powiedział "bedziemy mieli Aniu dużo czasu dla siebie " bajerant hihihi.
Mamy z TŻ jeszcze dwa tyg na dokończenie sypialni, chyba damy rade. No i musze wkoncu torbe spakowac, bo w każdej chwili Fabianek moze zapragnac zobaczyc swiat po drugiej stronie brzuszka

Dziekuje wszystkim mamuskom za kciuki, jestescie kochane i oczywiscie niezastąpione

Aha i mały juz waży 3200, wiec pokaźny chłopaczek sie zapowiada
No to wszystko ładnie wygląda i za sypialnie.
A z tą torbą to luzara z Ciebie
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Przepraszam że tak z innej bajki się wcinam ale czy twardnienie brzuszka to też skurcze?? Mi co chwile dosłownie kamienieje brzuch ale nic mnie nie boli czy to norma??
Czy norma jak co chwilę to nie wiem- ale mi tez tak twardnieje- i babka mówiła, że ok- że to macica się stawia czyli właśnie tak skurczowo reaguje.
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:07   #4143
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Przepraszam że tak z innej bajki się wcinam ale czy twardnienie brzuszka to też skurcze?? Mi co chwile dosłownie kamienieje brzuch ale nic mnie nie boli czy to norma??
ja mam tak samo...
twardnieje, ale nie boli.
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:08   #4144
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
No też właśnie słyszałam ze lepiej pod materac coś położyć niż zwykła podusia ale jak podłożyłam wczoraj to tak bezsensu jakoś krzywo ten materac leżał :/ Więc chyba tego klina też zakupię... Teraz za 29 zł ten uzytkownik ma te poduchy
w sklepie u nas chodzą za 30 zł

A w ogóle ja tu zgłębiam tajniki butelek, Was wypytuje, a mama dała mi dziś jakąś (nie wiem czy koś kojarzy tupperware? ). Mam nadzieję,że jak coś to się nada

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-22 o 18:09
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:09   #4145
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Z lekkim opóźnieniem przekazuję kolejne radosne wiadomości

Caltea napisała:

Dzisiaj o godzinie 8:25 przez CC
urodził się nam syn,

waży 3700g, mierzy 59 cm.
Jest śliczny

Potem napisała, że :

po nieefektywnych ponad godzinnych parciach i spadku Leosiowego ciśnienia
zapadła nagła decyzja o cc.
Cesarka jest do d...
Szwy bolą na potęgę i nie da się kaszleć.

Gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja akurat źle cc nie wspominam, oczywiście najgorsza pierwsz doba, ale teraz 8 dni po, latam już normalnie, zajmuję się 2 dzieci,dziś wybrałam się samochodem na zakupy i jest wszystko ok

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:28   #4146
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:

Czy norma jak co chwilę to nie wiem- ale mi tez tak twardnieje- i babka mówiła, że ok- że to macica się stawia czyli właśnie tak skurczowo reaguje.
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ja mam tak samo...
twardnieje, ale nie boli.
Jak Wy też tak macie to chyba ok, ale przerażające to... aż poddusza trochę.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:29   #4147
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ale unormowało sie jakos? bo aktualnie jestem podłamana tym wiecznym marudzenieniem ...

butle z odciagnietym czy modyfikowanym?
Teraz już trochę tak, ale musiałabym zapisywać żeby stwierdzić jak to wygląda.
Ja daję z modyfikowanym jak już naprawdę nie daję rady

Jem w zasadzie wszystko, ale chyba będę musiała zmienić dietę
U nas wygląda to mniej więcej tak:
pobudka ok 8.30, cyc, potem trochę jest aktywny, ok 10.00 cyc i spanie tak do 12.00, cyc, spacer i spanie, 15.00 cyc, znowu jest aktywny, o 18.00 kąpiel, cyc i znowu aktywność, ok 19.00-20.00 zasypia i śpi tak do 23.00-24, cyc, 3.00 cyc, 6.00 cyc - co dzień minimalnie inaczej bo dzisiaj np od 14.00 do teraz spał może godzinę

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Zdecydowana poprawa. W nocy wstaje do małego, kąpie go, jedynie przy przebieraniu robi panikę, nie może się biedak połapać w tych wszystkich zapięciach
klask i:

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
słuchajcie wpadłam na chwile.. czytam o tym karmieniu. sama mam problemy ale juz mijaja i co moge wam napisac :
cotynato jak długo przy jednym karmieniu mały pije z cycka? moze za krotko go przuystawiasz do tej piersi? ja taki bład robiłam na poczatku. brałam małego i na 10 minut. mysłąłam ze sie najadł bo zasnał. w efekcie jak go dałam spac to zaczynał ryczec i szukac cyca. i zas to samo do cyca na 10 minut i to samo. teraz juz zmadrzałam... ma tam przy tym cycu byc min 30 minut az sie zupełnie naje. na poczatku leci pokram taki ktory ma zastapiac picie dopiero po jakims czasie tresciwy taki jak jedzenie. jak damu mu tylko picie to nie dziwota ze płacze.
nie powiem zebym opanowała to do perfekcji ale juz jest poprawa w tym temacie.

agnyska nie rezygnuj z karmienia piersia. ja mam cały sutek lewy pogryziony bo źle go przystawiałam no i jest mniejszy niz ten prawy. za stresu tak samo jak ty - brałam go jak tak nie wrezszczał i nie machał rekami bo wtedy i ja i on wszyscy spoceni i wszyscy w płacz. jeszcze krzyczacy maz ze mam mu wsunąc głebiej z brodawka.... aha bardzo proste. wszystko popekane, pogryzione, wrecz zywe mieso w jednym miejscu mam. zaczełam odciagac przez 4 dni laktatorem zeby sie podgoiło. nie powiem cos to moze i dało choc teraz mam siniaki juz z tego na piersi. wiec znów małego do tej piersi i płacz moj i jego. obróciłam go w inna strone tak zeby juz nie gryzł tego co pogryzione i jest troche poprawy... próbuj go inaczej odwrócic i przystawiac jak jest w miare spokojny.... nie zrazaj sie. przyjade tam do CIebie jak chcesz wiem jaki to bol bo przed chwila karmiłam z tej piersi i tupałam przy tym nogami ale wiem jedno jak dobrze złąpie to nie powinno tak az bolec. ale jak złapie to sie juz nie ruszam zeby czasem nie wypluł taka jestem zestresowana.

jeszcze cos - doradzcie teraz mi: czy moge ubierac dziecko w spiochy i kaftanik tylko? mysłąłam ze body jest obowiazkowe a tu słysze ze tak niby tez mozna ubierac. prawda to ?jak te dzieci ubieracie? bo ja zawsze body z długim i spiochy ewentualnie body z krótkim i pajac z długim
To ja robię jeszcze tak: jak zaśnie przy cycu to go podnoszę do odbicia i potem zazwyczaj przewijam i on się rozbudza i wtedy daję mu drugiego cyca i potem zazwyczaj zasypia na dłuższy czas, ale w ciągu dnia częściej się domaga cyca.

Co do ubierania to ja ubieram tak samo Rączki i stópki to zazwyczaj ma zimne więc się tym nie sugeruję.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 18:35   #4148
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Więc ja maminki juz po wizycie. Mam minimalne rozwarcie, moj doktorek stwierdził, ze napewno wczesniej urodzę I tak 6 mam nastepna wizyte, zobaczy jak sytuacja i jak cos to na weekend bierze mnie do szpitala (bo ma dyżur), i jak to powiedział "bedziemy mieli Aniu dużo czasu dla siebie " bajerant hihihi.
Mamy z TŻ jeszcze dwa tyg na dokończenie sypialni, chyba damy rade. No i musze wkoncu torbe spakowac, bo w każdej chwili Fabianek moze zapragnac zobaczyc swiat po drugiej stronie brzuszka
fajnego masz gina
za dobre wieści a torbę ja też pakowałam późno- chyba 38 już był

Cytat:
A w ogóle ja tu zgłębiam tajniki butelek, Was wypytuje, a mama dała mi dziś jakąś (nie wiem czy koś kojarzy tupperware? ). Mam nadzieję,że jak coś to się nada
z tupperware kojarzę tylko pojemniki do przechowywania swoją drogą bardzo dobre

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:39   #4149
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Jezu. Przyszłam do was po takim czasie i smęcę. Nawet nie nadrobiłam. Nie pogratulowałam.

Więc gratuluję wszystkim mamusiom świeżym.

Ja idę pospać póki mały śpi. Kurcze ciągle mi się ryczeć chce.
Nie sądziłam że to wszystko może tak człowieka przerastać. Nie wyobrażam sobie studiowania jak to by miało tak wyglądać jak teraz. W ogóle przez ten szpital, żółaczkę i totalne rozregulowanie nie umiem dojść do siebie.

Właśnie męczę się 20 minutę z odbiciem i mały nie chce odbić.

Macie jakieś sposoby? Zawsze się maluszkom odbija?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 18:43   #4150
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
to tylko tak wyglada, ze luzara poprostu wszystko przez ta przeprowadzke i remont, poprostu za duzo sie działo przez ostatni miesiac ale w tym tyg to załatwie, obiecuje
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
fajnego masz gina
za dobre wieści a torbę ja też pakowałam późno- chyba 38 już był
no wiem ze fajny ale wogole my na innej stopie, bo juz sie troche znamy. przez rok wynajmowałam od niego lokal na sklep i widywalismy sie prawie codziennie wogole to spoko gość, zreszta z pochodzenia Hindus i tak smiesznie gada po polsku
Stary 2011-09-22, 18:43   #4151
minio1984
Zadomowienie

Natka a co znaczy że jesz wszystko? Smażone też? Bo ja jem tylko rosół, gotowane mięsko, piersi z kurczaka duszone z marchewką i jabłkiem, pulpety z indyka gotowane i tyle i tylko woda mineralna i herbatka owocowa malinowa a i bułki z wędliną, dzemem malinowym, z owoców leśnych i jabłuszka domowe. Czasami jogurt albo serek Danio, a i ostatnio parówki jadłam i naleśniki tez jadłam z dzemem, ale brakuje mi normalnego jedzenia i coca-coli

Cotka mój to się chyba jeszcze nie unormował ze spaniem. Wczoraj calutki dzień spał z przerwami na jedzonko, aż mi się nudziło a dziś to pobudka po 8, to przebieranie i cyc, ale rano jest aktywny tak z 2 godz, potem znowu cyc koło 10, pospał ze dwie godz, cyc i spał z 1,5 godz, znowu cyc i pospał w wozku na balkonie, a potem to sie budził co godz i co godz cyc, bo mu sie ulewało i teraz znowu nie śpi a karmiłam o 19.00, mam nadzieje ze w nocy pośpi. Ale on jak w zegarku równo co dwie godz sie budzi

A i chciałam się pochwalićc, wczoraj tz obciął Adaśkowi pierwszy raz pazurki, bo juz miał takie długie i sie bardzo drapał, ale obcinał takimi malutkimi cążkami, ja to bym się bała heh

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-09-22 o 18:45
minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 18:46   #4152
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Jezu. Przyszłam do was po takim czasie i smęcę. Nawet nie nadrobiłam. Nie pogratulowałam.

Nie sądziłam że to wszystko może tak człowieka przerastać. Nie wyobrażam sobie studiowania jak to by miało tak wyglądać jak teraz. W ogóle przez ten szpital, żółaczkę i totalne rozregulowanie nie umiem dojść do siebie.

Stary 2011-09-22, 18:50   #4153
minio1984
Zadomowienie

Cotka pytałam się położych w szpitalu i mówiły ze po naturalnym karmieniu, jak maluszek spokojnie ssie to nie musi sie odbijać, szczególnie noworodkowi, mój do tej pory prawie nie odbija,i tez go nosiłam, trzymałam i nic ale jak przeczytałam radę MałgosiM8 żeby tak kłaść maluszka, żeby nasza piers ugniatała jego brzuszek to jest lepiej i juz zaczyna mu sie odbijać, a jak nie to kładę na boczku

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-09-22, 18:57   #4154
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

Rozumiemy
Jak nie chce odbić to go połóż na boczku

Szymek został sprzedany babci Teraz mama i tata mają dla siebie chwilę

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Natka a co znaczy że jesz wszystko? Smażone też? Bo ja jem tylko rosół, gotowane mięsko, piersi z kurczaka duszone z marchewką i jabłkiem, pulpety z indyka gotowane i tyle i tylko woda mineralna i herbatka owocowa malinowa a i bułki z wędliną, dzemem malinowym, z owoców leśnych i jabłuszka domowe. Czasami jogurt albo serek Danio, a i ostatnio parówki jadłam i naleśniki tez jadłam z dzemem, ale brakuje mi normalnego jedzenia i coca-coli

Cotka mój to się chyba jeszcze nie unormował ze spaniem. Wczoraj calutki dzień spał z przerwami na jedzonko, aż mi się nudziło a dziś to pobudka po 8, to przebieranie i cyc, ale rano jest aktywny tak z 2 godz, potem znowu cyc koło 10, pospał ze dwie godz, cyc i spał z 1,5 godz, znowu cyc i pospał w wozku na balkonie, a potem to sie budził co godz i co godz cyc, bo mu sie ulewało i teraz znowu nie śpi a karmiłam o 19.00, mam nadzieje ze w nocy pośpi. Ale on jak w zegarku równo co dwie godz sie budzi

A i chciałam się pochwalićc, wczoraj tz obciął Adaśkowi pierwszy raz pazurki, bo juz miał takie długie i sie bardzo drapał, ale obcinał takimi malutkimi cążkami, ja to bym się bała heh
Nie jem jedynie kapusty i innych wzdymających rzeczy i nie piję gazowanego. Smażone jem i nie widzę żeby Szymek jakoś to odczuł, coli też się dwa łyki napiłam

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-22, 19:04   #4155
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Rozumiemy
Jak nie chce odbić to go połóż na boczku

Szymek został sprzedany babci Teraz mama i tata mają dla siebie chwilę

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Nie jem jedynie kapusty i innych wzdymających rzeczy i nie piję gazowanego. Smażone jem i nie widzę żeby Szymek jakoś to odczuł, coli też się dwa łyki napiłam
Tak mówisz, że jesz smażone? Ja to się jakoś boję, naczytałam się i nasłuchałam o kolce a i jakoś ostatnio coś Adaśkowi ciężko kupka idzie i bączki, pręży się, stęka, płacze a tu nic nie idzie, masuję brzuszek to trochę pomaga, ale na krótko. Poczekam jak skończy miesiąc, to będę powoli rozszerzać dietę bo to co jem to juz mi zbrzydło
Kurcze myslałam że teraz sobie mały pośpi, zjadł cyca o 19.00 a on już rozbudzony, oczy otwarte i paluchy do buźki wkłada i znowu głodny, ale ma chyba dziś kryzys

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-09-22, 19:11   #4156
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mówisz, że jesz smażone? Ja to się jakoś boję, naczytałam się i nasłuchałam o kolce a i jakoś ostatnio coś Adaśkowi ciężko kupka idzie i bączki, pręży się, stęka, płacze a tu nic nie idzie, masuję brzuszek to trochę pomaga, ale na krótko. Poczekam jak skończy miesiąc, to będę powoli rozszerzać dietę bo to co jem to juz mi zbrzydło
Kurcze myslałam że teraz sobie mały pośpi, zjadł cyca o 19.00 a on już rozbudzony, oczy otwarte i paluchy do buźki wkłada i znowu głodny, ale ma chyba dziś kryzys
Wiadomo, że nie codziennie Czasami problemy z brzuszkiem też są i właśnie nie wiem czy jednak nie zmienić diety

Zmykam

Dominik

Martynka
Stary 2011-09-22, 19:14   #4157
minio1984
Zadomowienie

A mamusie powiedzcie mi czy wasze maluszki też tak chrząkają? bo mój to cały czas i nawet jak śpi to co jakiś czas przez sen popiskuje, chrząka i się rozbudza przez to.
A najgorzej w nocy, tak sie wierci, kręci, tak rękami i nogami wymachuje ze sie rozbudza i zaczyna płakać i jak budzi sie na jedzenie to leży w poprzek łóżeczka, nie wiem jak on to robi. mam nadzeje ze mu sie to unormuje. A wasze maluszki spokojnie śpią?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-09-22, 19:19   #4158
KarlaM
Raczkowanie

Czy moge was prosic o radę?

Troszkę zaczynam się martwić tym co się dzieje ze mną ostatnio. W ciągu 3 ostatnich dni przybrałam na wadze ponad 3 kg. Wcześniej moja waga ładnie się podnosiła ale tak lipca przybywa mi po 2kg pomiędzy wizytami u lekarza (czyli 2 kg w 3 tygodnie).

Jak marudziłam lekarzowi czy nie za szybko (bo wcale nie żrę i nie pozwalam sobie na zachcianki) to powiedział, że to węglowodany i że to moja wina.

W badaniu moczu zrobionym 3 tygodnie temu pojawił się cukier... lekarz bagatelizuje bo próba cukrowa wyszła idealnie.

Od razu zaznaczę, że nie wydaje mi się żebym jakoś specjalnie spuchła. Od kilku dni jem sporo ale raczej niskokaloryczne rzeczy - wafle ryżowe, sucharki, jabłka, jogurty naturalne, grahamki z dżemem domowej roboty (niskosłodzonym). Codziennie ćwiczę na piłce, spaceruję.

Czy to tylko zatrzymanie wody przed porodem czy powinnam waszym zdaniem zrobić jakieś dodatkowe badania/pójść do innego lekarza?

Mój gin mnie denerwuje bo byłam u gościa już ponad 10 razy a on mnie nie poznaje!! Nie pamięta o moich dolegliwościach (np. nisko położone łożysko) - zawsze jest najpierw przesłuchanie i mówię wszystko od nowa. Nawet nie mam co do niego teraz dzwonić... i tak mi nie pomoże.
Chodzę prywatnie do Centrum Medycznego Damian (bardzo polecane do prowadzenia ciąży i poródów w Warszawie), gość jest mega wychwalany w internecie a ja czuję się trochę olewana. Zawsze jak coś się działo (mega skurcze, upadek na schodach itp) to nie mogłam na niego liczyć - akurat był na urlopie. Już się nawet śmiałam, że mu nie wolno chodzić na urlop bo zawsze się utłukę.

Zazdroszczę jak piszecie o rozmowach ze swoimi lekarzami.

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:27   #4159
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

Troszkę zaczynam się martwić tym co się dzieje ze mną ostatnio. W ciągu 3 ostatnich dni przybrałam na wadze ponad 3 kg. Wcześniej moja waga ładnie się podnosiła ale tak lipca przybywa mi po 2kg pomiędzy wizytami u lekarza (czyli 2 kg w 3 tygodnie).

Jak marudziłam lekarzowi czy nie za szybko (bo wcale nie żrę i nie pozwalam sobie na zachcianki) to powiedział, że to węglowodany i że to moja wina.

W badaniu moczu zrobionym 3 tygodnie temu pojawił się cukier... lekarz bagatelizuje bo próba cukrowa wyszła idealnie.

Od razu zaznaczę, że nie wydaje mi się żebym jakoś specjalnie spuchła. Od kilku dni jem sporo ale raczej niskokaloryczne rzeczy - wafle ryżowe, sucharki, jabłka, jogurty naturalne, grahamki z dżemem domowej roboty (niskosłodzonym). Codziennie ćwiczę na piłce, spaceruję.

Czy to tylko zatrzymanie wody przed porodem czy powinnam waszym zdaniem zrobić jakieś dodatkowe badania/pójść do innego lekarza?

Mój gin mnie denerwuje bo byłam u gościa już ponad 10 razy a on mnie nie poznaje!! Nie pamięta o moich dolegliwościach (np. nisko położone łożysko) - zawsze jest najpierw przesłuchanie i mówię wszystko od nowa. Nawet nie mam co do niego teraz dzwonić... i tak mi nie pomoże.
Chodzę prywatnie do Centrum Medycznego Damian (bardzo polecane do prowadzenia ciąży i poródów w Warszawie), gość jest mega wychwalany w internecie a ja czuję się trochę olewana. Zawsze jak coś się działo (mega skurcze, upadek na schodach itp) to nie mogłam na niego liczyć - akurat był na urlopie. Już się nawet śmiałam, że mu nie wolno chodzić na urlop bo zawsze się utłukę.

Zazdroszczę jak piszecie o rozmowach ze swoimi lekarzami.
Ja bym radziła szybką wizytę u lekarza, taki szybki wzrost wagi może świadczyć o zatruciu ciążowym

Stary 2011-09-22, 19:31   #4160
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.

Ja już w domku.
Co prawda na chwilę, bo nie dość że jest mega ciężko ( i mówi to ta co dziwiła się jak to nie da się na neta chociaż na chwilę wejść...). Mały ciągle wisi na cycku - nie wiem czy ja robię coś źle czy jak?
Jak to u was wyglądało?
Mam wrażenie że ciągle by jadł i jadł i jadł.
oczywiście że tak wyglądało
teraz po 4 tygodniach od jakiś 3 dni jest porpawa żre mniej więcej 2 godziny już nie drze się co 3 minuty na cyca, tylko wystarczy zmiana pozycji leżenia, albo przytulenie i jest w miarę ok

Cytat:
Cotka pytałam się położych w szpitalu i mówiły ze po naturalnym karmieniu, jak maluszek spokojnie ssie to nie musi sie odbijać, szczególnie noworodkowi, mój do tej pory prawie nie odbija,i tez go nosiłam, trzymałam i nic ale jak przeczytałam radę MałgosiM8 żeby tak kłaść maluszka, żeby nasza piers ugniatała jego brzuszek to jest lepiej i juz zaczyna mu sie odbijać, a jak nie to kładę na boczku
w 90% przypadków mu się odbija jak mu tego cyca przystawię do brzuszka na leżąco też go biorę tak to mi ładnie uspia, a ja go czuję takiego pachnącegoo mlekiem na mnie
ja już nawet nie kładę na boczku, bo i tak zaraz mi się mały odwróci na plecki , głowkę odwróci w jedną stronę, łapki wyciągnie obie w górę na wysokosci uszu i śpi , ale nie dość długo maks do 2 godzin

Cytat:
A mamusie powiedzcie mi czy wasze maluszki też tak chrząkają? bo mój to cały czas i nawet jak śpi to co jakiś czas przez sen popiskuje, chrząka i się rozbudza przez to.
A najgorzej w nocy, tak sie wierci, kręci, tak rękami i nogami wymachuje ze sie rozbudza i zaczyna płakać i jak budzi sie na jedzenie to leży w poprzek łóżeczka, nie wiem jak on to robi. mam nadzeje ze mu sie to unormuje. A wasze maluszki spokojnie śpią?
właśnie to chrząkanie, słuchajcie co mi powiedziała lekarz rodzinny, jak się zapytałam o to chrząkanie, że dzieci do 6 tygodnia jeszcze ćwiczą sprawne oddychanie, wszsytko tam się przyzwyczaja do oddychania i potem to przechodzi

Gratuluję mamusiom świeżym!

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:41   #4161
agnieszka 0605
Zakorzenienie

witam wszystkie mamusie i brzuszki

Jesteśmy już w domku Mała dziś pierwszy dzień w domku troszkę marudzi, bo do tej pory była grzeczna jak aniołek i wcale nie płakała.

Piszę 1 ręką, bo Mesiulek na cycu. Jak znajdę chwilunię wpadnę na dłużej.

Buziaki

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 19:57   #4162
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Jesteśmy już w domku Mała dziś pierwszy dzień w domku troszkę marudzi, bo do tej pory była grzeczna jak aniołek i wcale nie płakała.

Buziaki
Super że jesteście już w domku! Nawet nie wiesz kochana jak się cieszę, ze masz już Amelcię przy sobie i tak szybko was wypuścili
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:10   #4163
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Z lekkim opóźnieniem przekazuję kolejne radosne wiadomości

Caltea napisała:

Dzisiaj o godzinie 8:25 przez CC
urodził się nam syn,

waży 3700g, mierzy 59 cm.
Jest śliczny

Potem napisała, że :

po nieefektywnych ponad godzinnych parciach i spadku Leosiowego ciśnienia
zapadła nagła decyzja o cc.
Cesarka jest do d...
Szwy bolą na potęgę i nie da się kaszleć.

Caltea Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
Ciąża to była zabawa, nasze hasło: poród to super sprawa

Zegnamy poczekalnie i z lewa i z prawa, idziemy rodzić-poród to super sprawa

Na poczekalni kończy się nasza sława- idziemy rodzić-poród to super sprawa
mucka Ty to masz łeb Mi się podoba nr 2

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-09-22 o 20:12
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 20:12   #4164
spray
KWC

Cytat:
w sklepie u nas chodzą za 30 zł

Butelka butelką (firma extra), najważniejszy smoczek. Powinien być z wolnym przepływem dla noworodka. Zobacz czy nie ma oznaczeń, że to jedynka, dla dzieci do 3mca.

Cytat:

Cotek, chyba wszystkie przechodzimy taki dołek na początku. Nastrój pełza gdzieś przy ziemi i ryczy się z byle powodu. Przeczytałam, że baby blues dotyka 80% mam.
Damy radę.

Eryk jest butelkowy więc bekać powinien po każdym posiłku, ale nie zawsze mu się odbije, mimo, że go ustawiam w pionie i lekko klepię po pleckach. Nie wiem jaka jest inna metoda. Czasami po prostu odpuszczam i kładę go na boku - jeśli mu się uleje to się nie zadławi.

Cytat:
Mój chrząka, stęka, piszczy, ale leży spokojnie. Jest dość ciasno okutany becikiem.

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość

Pod koniec ciąży nie powinno się tak tyć. Idź do innego lekarza.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:16   #4165
bruma
Rozeznanie

Cytat:

Dziekuje wszystkim mamuskom za kciuki, jestescie kochane i oczywiscie niezastąpione

Aha i mały juz waży 3200, wiec pokaźny chłopaczek sie zapowiada
Gratki za wizytę i widzę, że nasze maluszki idą łeb, w łeb Mój Błażejek też waży 3150g a a nasze tp różnią się 2 dniami
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:18   #4166
malamutka
Rozeznanie

Ja właśnie po wizycie i
Szyjka zamknięta i do tego tak twarda, że aż się pytał czy wypalanki nie miałam wcześniej robionej Do tego ma jeszcze 1,5cm długości czyli w ciągu miesiąca skróciła się o 2cm. To teraz co - miesiąc na rozwarcie będę czekać

Dostałam skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 4 października jak nie urodzę do tego czasu (szanse nikłe) na badania ktg i badanie koloru wód płodowych (jeśli do tego czasu pojawi się jakiekolwiek rozwarcie i będą mogli je zbadać). Choć gin mnie zapewnia, że akcja może się rozpocząć w każdej chwili jeśli tylko wody mi odejdą lub nagła akcja skurczowa

Ja coś czuje, że jako ostatnia urodzę

Z dobrych informacji to tylko takie, że wydrukował mi zdjęcie w 3d (jutro postaram sie zorganizować skaner to się pochwalę ) no i mała waży 3200g (a ja nie przytyłam )

A pisałam Wam, że dziś lekką fuszerkę zrobiłam przy depilacji nóg, ale nie poprawiałam, bo liczyłam, że nóg nie będzie oglądać. A on jak na złość - ja leżę na fotelu, a ten mnie za nogę łapie i dotyka. Ja od razu o tych niedokładnie wydepilowanych nogach pomyślałam a on sprawdzał czy obrzęków nie mam bo mu się wydaje, że mam obrzmiałe wargi sromowe Niby nie powinnam się martwić, ale mnie to martwi
No i muszę pochwalic pana doktora - bardzo delikatny przy badaniu szyjki. Stwierdził, że paluchów za głęboko pchać nie będzie bo będzie mnie bolało i będę krwawić po badaniu - a po co

Cytat:

Buziaki
super że jesteś
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:31   #4167
spray
KWC

Cześć Aga

Nierozpakowane - cieszcie się ostatnimi chwilami z brzuszkiem. Ja dzisiaj widziałam ciężarną dziewczynę i poczułam się zazdrosna. Cieszę się, że mam już dziecko przy sobie, ale teraz uświadomiłam sobie jaki okres ciąży jest wyjątkowy i piękny. Od razu wróciłam do oglądania ciążowych fotek i się rozczuliłam.

Teraz jestem tylko zwykłą babą ze zwisającym sadłem z przodu i nikt mnie już w kolejce do kasy nie przepuszcza
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:32   #4168
agnyska81
Zakorzenienie

Caltea, wielkie gratulacje dla Mamy i życzenia zdrowia dla dorodnego Leona

Cotka, dobrze że już w domu Pomalutku wszystko się ułoży (i kto to mówi )

Cytat:
Aha- i jeszcze ciekawostka- kiedyś uważano, ze dzieciątka maja zapalenia uszu od przeciągu i kazano zakładać czapkę i w dzień i w nocy, w domu i na dworze, a właśnie okazało się, że skłonności do zapaleń uszu mają te dzieci co ulewają pokarm "po uszy"- w sensie, ze jak leżą na płasko to z gardła mleko przedostaje się przez trąbkę Eustachiusza do uszu, zalega, fermentuje i stanowi pożywkę dla bakterii.
Ooo, to o tym nie słyszałam

Cytat:
Przepraszam- zastanawiałam się czy powtarzać... ale zobacz Lulla w miarę sobie radzi- szybko wstała i jak nam napisała cudownie o posiadaniu dziecka i o bólu
U nas w szpitalu też każą wstawać po 24 godzinach

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
agnyska nie rezygnuj z karmienia piersia. ja mam cały sutek lewy pogryziony bo źle go przystawiałam no i jest mniejszy niz ten prawy. za stresu tak samo jak ty - brałam go jak tak nie wrezszczał i nie machał rekami bo wtedy i ja i on wszyscy spoceni i wszyscy w płacz. jeszcze krzyczacy maz ze mam mu wsunąc głebiej z brodawka.... aha bardzo proste. wszystko popekane, pogryzione, wrecz zywe mieso w jednym miejscu mam. zaczełam odciagac przez 4 dni laktatorem zeby sie podgoiło. nie powiem cos to moze i dało choc teraz mam siniaki juz z tego na piersi. wiec znów małego do tej piersi i płacz moj i jego. obróciłam go w inna strone tak zeby juz nie gryzł tego co pogryzione i jest troche poprawy... próbuj go inaczej odwrócic i przystawiac jak jest w miare spokojny.... nie zrazaj sie. przyjade tam do CIebie jak chcesz wiem jaki to bol bo przed chwila karmiłam z tej piersi i tupałam przy tym nogami ale wiem jedno jak dobrze złąpie to nie powinno tak az bolec. ale jak złapie to sie juz nie ruszam zeby czasem nie wypluł taka jestem zestresowana.
Dzięki, widzę że mamy podobnie Dziś jakoś sobie radzę w miarę, ostatnie karmienie wypadło po kąpieli i udało się nawet bez wcześniejszej popitki Laktator odpada, bo on mi dopiero kuku robi

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
a on sprawdzał czy obrzęków nie mam bo mu się wydaje, że mam obrzmiałe wargi sromowe
A to on nie wie, że wszystkie ciężarne mają obrzęknięte?

Tak sobie siedziałam i kapało mi z tej piersi. I wykapało 30 ml

A wkładki właśnie J&J mi się przyklejają

Na dziś się żegnam, dobranoc

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-09-22 o 20:40
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:38   #4169
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Jak Wy też tak macie to chyba ok, ale przerażające to... aż poddusza trochę.
no dziwne to uczucie jest... mimo, że nie boli to do najprzyjemniejszych nie należy

Cytat:

Buziaki
no witam witam

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Ja właśnie po wizycie i
Szyjka zamknięta i do tego tak twarda, że aż się pytał czy wypalanki nie miałam wcześniej robionej Do tego ma jeszcze 1,5cm długości czyli w ciągu miesiąca skróciła się o 2cm. To teraz co - miesiąc na rozwarcie będę czekać

Dostałam skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 4 października jak nie urodzę do tego czasu (szanse nikłe) na badania ktg i badanie koloru wód płodowych (jeśli do tego czasu pojawi się jakiekolwiek rozwarcie i będą mogli je zbadać). Choć gin mnie zapewnia, że akcja może się rozpocząć w każdej chwili jeśli tylko wody mi odejdą lub nagła akcja skurczowa

Ja coś czuje, że jako ostatnia urodzę

Z dobrych informacji to tylko takie, że wydrukował mi zdjęcie w 3d (jutro postaram sie zorganizować skaner to się pochwalę ) no i mała waży 3200g (a ja nie przytyłam )

A pisałam Wam, że dziś lekką fuszerkę zrobiłam przy depilacji nóg, ale nie poprawiałam, bo liczyłam, że nóg nie będzie oglądać. A on jak na złość - ja leżę na fotelu, a ten mnie za nogę łapie i dotyka. Ja od razu o tych niedokładnie wydepilowanych nogach pomyślałam a on sprawdzał czy obrzęków nie mam bo mu się wydaje, że mam obrzmiałe wargi sromowe Niby nie powinnam się martwić, ale mnie to martwi
No i muszę pochwalic pana doktora - bardzo delikatny przy badaniu szyjki. Stwierdził, że paluchów za głęboko pchać nie będzie bo będzie mnie bolało i będę krwawić po badaniu - a po co

super że jesteś
za wizytę i foteczkę w 3d
a co do depilacji to nie ma się czym przejmować
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 20:40   #4170
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
On siedzi póki sam nie wypkuje sutka, albo wlasnie po 30 min. ale i tak mam wrazenie ze mu malo.
Teraz też jadł jadł i nie umiem tego odbić

Przepraszam, że tak smęcę, ale normalnie zaczynam już się wkurzać tym wszystkim. Tak jakby nic nie wychodziło a zmęczenie dobija.
ja tam nie odbijam za kazdym razem. jak zasnie to go kłade na boczku i tyle. te odbijanie i chodzenie z nim niekiedy trwało 20 min i nic z tego wiec przestałam. obowiazkowo jest to zlaecane dla mam karmiacych butelka bo wieksze prawdopodobienstwo ze sie nałyka powietrza

Cytat:
Antiopa7 podpisuję się pod twoimi słowami
A co do ubierania, to ja tak ubieram, kaftanik i śpioszki w ciągu dnia a na noc body z kr rekawem i pajacyk i przykrywam do połowy kocykiem.
Ja wole kaftanik bo łatwiej i szybciej mi sie zakłada nic body z dł
dzieki Minio bede musiała te kaftaniki zakładac bo tyle ich mam a leza..

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Teraz już trochę tak, ale musiałabym zapisywać żeby stwierdzić jak to wygląda.
Ja daję z modyfikowanym jak już naprawdę nie daję rady

Jem w zasadzie wszystko, ale chyba będę musiała zmienić dietę
U nas wygląda to mniej więcej tak:
pobudka ok 8.30, cyc, potem trochę jest aktywny, ok 10.00 cyc i spanie tak do 12.00, cyc, spacer i spanie, 15.00 cyc, znowu jest aktywny, o 18.00 kąpiel, cyc i znowu aktywność, ok 19.00-20.00 zasypia i śpi tak do 23.00-24, cyc, 3.00 cyc, 6.00 cyc - co dzień minimalnie inaczej bo dzisiaj np od 14.00 do teraz spał może godzinę

klask i:

To ja robię jeszcze tak: jak zaśnie przy cycu to go podnoszę do odbicia i potem zazwyczaj przewijam i on się rozbudza i wtedy daję mu drugiego cyca i potem zazwyczaj zasypia na dłuższy czas, ale w ciągu dnia częściej się domaga cyca.
.
musze spróbowac te zasypianie z 2 piersia

Cytat:

nie nos go tak długo połóz na boku i tyle.

Cytat:
a propos kolki mnie powiedziała lekarka ze maja ja dzieci od mleka i zabroniła mi je pic. moj na razie kolki nie ma

a teraz mi doradzcie. zapalenie piersi skad toto sie biezrze? bo mierzyłam sobie temperature i mam pod 38 podchodzaca. ten pokiereszowany cycek mam twardy jak skała, dałam małemu to odessał ale w jednym miejscu zostało.. czyzby to zapalenie? jak takie cos wyglada i co z tym zrobic?

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Caltea, wielkie gratulacje dla Mamy i życzenia zdrowia dla dorodnego Leona

Cotka, dobrze że już w domu Pomalutku wszystko się ułoży (i kto to mówi )

Ooo, to o tym nie słyszałam

U nas w szpitalu też każą wstawać po 24 godzinach

Dzięki, widzę że mamy podobnie Dziś jakoś sobie radzę w miarę, ostatnie karmienie wypadło po kąpieli i udało się nawet bez wcześniejszej popitki Laktator odpada, bo on mi dopiero kuku robi

A to on nie wie, że wszystkie ciężarne mają obrzęknięte?

Tak sobie siedziałam i kapało mi z tej piersi. I wykapało 30 ml

A wkładki właśnie J&J mi się przyklejają

Na dziś się żegnam, dobranoc
a jaki masz laktator elektryczny czy reczny ?
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości