|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
No też właśnie słyszałam ze lepiej pod materac coś położyć niż zwykła podusia ale jak podłożyłam wczoraj to tak bezsensu jakoś krzywo ten materac leżał :/ Więc chyba tego klina też zakupię... Teraz za 29 zł ten uzytkownik ma te poduchy
![]() |
#4142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z tą torbą to luzara z Ciebie ![]() Czy norma jak co chwilę to nie wiem- ale mi tez tak twardnieje- i babka mówiła, że ok- że to macica się stawia czyli właśnie tak skurczowo reaguje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
twardnieje, ale nie boli.
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle ja tu zgłębiam tajniki butelek, Was wypytuje, a mama dała mi dziś jakąś (nie wiem czy koś kojarzy tupperware? ). Mam nadzieję,że jak coś to się nada ![]() Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-22 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat źle cc nie wspominam, oczywiście najgorsza pierwsz doba, ale teraz 8 dni po, latam już normalnie, zajmuję się 2 dzieci,dziś wybrałam się samochodem na zakupy i jest wszystko ok ![]()
![]() |
#4146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daję z modyfikowanym jak już naprawdę nie daję rady ![]() Jem w zasadzie wszystko, ale chyba będę musiała zmienić dietę ![]() U nas wygląda to mniej więcej tak: pobudka ok 8.30, cyc, potem trochę jest aktywny, ok 10.00 cyc i spanie tak do 12.00, cyc, spacer i spanie, 15.00 cyc, znowu jest aktywny, o 18.00 kąpiel, cyc i znowu aktywność, ok 19.00-20.00 zasypia i śpi tak do 23.00-24, cyc, 3.00 cyc, 6.00 cyc - co dzień minimalnie inaczej bo dzisiaj np od 14.00 do teraz spał może godzinę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do ubierania to ja ubieram tak samo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za dobre wieści ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4149 |
Zakorzenienie
|
Jezu. Przyszłam do was po takim czasie i smęcę. Nawet nie nadrobiłam. Nie pogratulowałam.
Więc gratuluję wszystkim mamusiom świeżym. Ja idę pospać póki mały śpi. Kurcze ciągle mi się ryczeć chce. Nie sądziłam że to wszystko może tak człowieka przerastać. Nie wyobrażam sobie studiowania jak to by miało tak wyglądać jak teraz. W ogóle przez ten szpital, żółaczkę i totalne rozregulowanie nie umiem dojść do siebie. Właśnie męczę się 20 minutę z odbiciem i mały nie chce odbić. ![]() Macie jakieś sposoby? Zawsze się maluszkom odbija? |
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4151 |
Zadomowienie
|
Natka a co znaczy że jesz wszystko? Smażone też? Bo ja jem tylko rosół, gotowane mięsko, piersi z kurczaka duszone z marchewką i jabłkiem, pulpety z indyka gotowane i tyle i tylko woda mineralna i herbatka owocowa malinowa a i bułki z wędliną, dzemem malinowym, z owoców leśnych i jabłuszka domowe. Czasami jogurt albo serek Danio, a i ostatnio parówki jadłam i naleśniki tez jadłam z dzemem, ale brakuje mi normalnego jedzenia i coca-coli
![]() Cotka mój to się chyba jeszcze nie unormował ze spaniem. Wczoraj calutki dzień spał z przerwami na jedzonko, aż mi się nudziło ![]() A i chciałam się pochwalićc, wczoraj tz obciął Adaśkowi pierwszy raz pazurki, bo juz miał takie długie i sie bardzo drapał, ale obcinał takimi malutkimi cążkami, ja to bym się bała heh
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() ![]() 30.08.2011 Adaś ![]() ![]() Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-09-22 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4153 |
Zadomowienie
|
Cotka pytałam się położych w szpitalu i mówiły ze po naturalnym karmieniu, jak maluszek spokojnie ssie to nie musi sie odbijać, szczególnie noworodkowi, mój do tej pory prawie nie odbija,i tez go nosiłam, trzymałam i nic ale jak przeczytałam radę MałgosiM8 żeby tak kłaść maluszka, żeby nasza piers ugniatała jego brzuszek to jest lepiej i juz zaczyna mu sie odbijać, a jak nie to kładę na boczku
#4154 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nie chce odbić to go połóż na boczku ![]() Szymek został sprzedany babci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze myslałam że teraz sobie mały pośpi, zjadł cyca o 19.00 a on już rozbudzony, oczy otwarte i paluchy do buźki wkłada i znowu głodny, ale ma chyba dziś kryzys ![]()
![]() |
#4156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zmykam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
A mamusie powiedzcie mi czy wasze maluszki też tak chrząkają?
![]() A najgorzej w nocy, tak sie wierci, kręci, tak rękami i nogami wymachuje ze sie rozbudza i zaczyna płakać i jak budzi sie na jedzenie to leży w poprzek łóżeczka, nie wiem jak on to robi ![]()
#4158 |
Raczkowanie
|
Czy moge was prosic o radę?
Troszkę zaczynam się martwić tym co się dzieje ze mną ostatnio. W ciągu 3 ostatnich dni przybrałam na wadze ponad 3 kg. Wcześniej moja waga ładnie się podnosiła ale tak lipca przybywa mi po 2kg pomiędzy wizytami u lekarza (czyli 2 kg w 3 tygodnie). Jak marudziłam lekarzowi czy nie za szybko (bo wcale nie żrę i nie pozwalam sobie na zachcianki) to powiedział, że to węglowodany i że to moja wina. W badaniu moczu zrobionym 3 tygodnie temu pojawił się cukier... lekarz bagatelizuje bo próba cukrowa wyszła idealnie. Od razu zaznaczę, że nie wydaje mi się żebym jakoś specjalnie spuchła. Od kilku dni jem sporo ale raczej niskokaloryczne rzeczy - wafle ryżowe, sucharki, jabłka, jogurty naturalne, grahamki z dżemem domowej roboty (niskosłodzonym). Codziennie ćwiczę na piłce, spaceruję. Czy to tylko zatrzymanie wody przed porodem czy powinnam waszym zdaniem zrobić jakieś dodatkowe badania/pójść do innego lekarza? Mój gin mnie denerwuje bo byłam u gościa już ponad 10 razy a on mnie nie poznaje!! Nie pamięta o moich dolegliwościach (np. nisko położone łożysko) - zawsze jest najpierw przesłuchanie i mówię wszystko od nowa. Nawet nie mam co do niego teraz dzwonić... i tak mi nie pomoże. Chodzę prywatnie do Centrum Medycznego Damian (bardzo polecane do prowadzenia ciąży i poródów w Warszawie), gość jest mega wychwalany w internecie a ja czuję się trochę olewana. Zawsze jak coś się działo (mega skurcze, upadek na schodach itp) to nie mogłam na niego liczyć - akurat był na urlopie. Już się nawet śmiałam, że mu nie wolno chodzić na urlop bo zawsze się utłukę. Zazdroszczę jak piszecie o rozmowach ze swoimi lekarzami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz po 4 tygodniach od jakiś 3 dni jest porpawa żre mniej więcej 2 godziny ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja już nawet nie kładę na boczku, bo i tak zaraz mi się mały odwróci na plecki , głowkę odwróci w jedną stronę, łapki wyciągnie obie w górę na wysokosci uszu i śpi , ale nie dość długo maks do 2 godzin ![]() Cytat:
![]() Gratuluję mamusiom świeżym!
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zakorzenienie
|
witam wszystkie mamusie i brzuszki
![]() ![]() ![]() Jesteśmy już w domku ![]() Piszę 1 ręką, bo Mesiulek na cycu. Jak znajdę chwilunię wpadnę na dłużej. Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-09-22 o 20:12 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4164 | ||||
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Damy radę. Eryk jest butelkowy więc bekać powinien po każdym posiłku, ale nie zawsze mu się odbije, mimo, że go ustawiam w pionie i lekko klepię po pleckach. Nie wiem jaka jest inna metoda. Czasami po prostu odpuszczam i kładę go na boku - jeśli mu się uleje to się nie zadławi. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 | |
Rozeznanie
|
Ja właśnie po wizycie i
![]() Szyjka zamknięta i do tego tak twarda, że aż się pytał czy wypalanki nie miałam wcześniej robionej ![]() ![]() ![]() Dostałam skierowanie do szpitala i mam się zgłosić 4 października jak nie urodzę do tego czasu (szanse nikłe) na badania ktg i badanie koloru wód płodowych (jeśli do tego czasu pojawi się jakiekolwiek rozwarcie i będą mogli je zbadać). Choć gin mnie zapewnia, że akcja może się rozpocząć w każdej chwili jeśli tylko wody mi odejdą lub nagła akcja skurczowa ![]() Ja coś czuje, że jako ostatnia urodzę ![]() Z dobrych informacji to tylko takie, że wydrukował mi zdjęcie w 3d (jutro postaram sie zorganizować skaner to się pochwalę ![]() ![]() A pisałam Wam, że dziś lekką fuszerkę zrobiłam przy depilacji nóg, ale nie poprawiałam, bo liczyłam, że nóg nie będzie oglądać. A on jak na złość - ja leżę na fotelu, a ten mnie za nogę łapie i dotyka. Ja od razu o tych niedokładnie wydepilowanych nogach pomyślałam ![]() ![]() ![]() ![]() No i muszę pochwalic pana doktora - bardzo delikatny przy badaniu szyjki. Stwierdził, że paluchów za głęboko pchać nie będzie bo będzie mnie bolało i będę krwawić po badaniu - a po co ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 |
KWC
|
Cześć Aga
![]() Nierozpakowane - cieszcie się ostatnimi chwilami z brzuszkiem. Ja dzisiaj widziałam ciężarną dziewczynę i poczułam się zazdrosna. Cieszę się, że mam już dziecko przy sobie, ale teraz uświadomiłam sobie jaki okres ciąży jest wyjątkowy i piękny. ![]() Teraz jestem tylko zwykłą babą ze zwisającym sadłem z przodu i nikt mnie już w kolejce do kasy nie przepuszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 | ||||
Zakorzenienie
|
Caltea, wielkie gratulacje dla Mamy i życzenia zdrowia dla dorodnego Leona ![]() ![]() Cotka, dobrze że już w domu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak sobie siedziałam i kapało mi z tej piersi. I wykapało 30 ml ![]() A wkładki właśnie J&J mi się przyklejają ![]() Na dziś się żegnam, dobranoc ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-22 o 20:40 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do depilacji to nie ma się czym przejmować ![]()
![]() |
#4170 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a propos kolki mnie powiedziała lekarka ze maja ja dzieci od mleka i zabroniła mi je pic. moj na razie kolki nie ma a teraz mi doradzcie. zapalenie piersi skad toto sie biezrze? bo mierzyłam sobie temperature i mam pod 38 podchodzaca. ten pokiereszowany cycek mam twardy jak skała, dałam małemu to odessał ale w jednym miejscu zostało.. czyzby to zapalenie? jak takie cos wyglada i co z tym zrobic? ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:54.