Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-22, 21:25   #3841
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Ja też nie dostałam,
ale wiem, że przyjdzie lada dzień

Zjadłabym coś dobrego !!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:26   #3842
madzia1k1
Raczkowanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja tez jeszcze nie dostałam, o od 5 tygodni karmię tylko mm!
i już zdygotana jestem. Nic- czekam narazie testu nie robię.
To 3 mam kciuki..
Ja też bym nie robiła, tylko te głupie objawy..., od razu mi się przypomniały początki ciąży z Dominikiem. Już sama nie wiem, może ten brzuch to na okres, ale to już trwa ponad tydzień

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:28   #3843
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
To 3 mam kciuki..
No ja jestem właśnie ciekawa jak to jest... Kiedy się go dostaje nie karmiąc piersią... Ja dostałam tabletki anty od lekarza ale czekam na tą miesiączkę, żeby zacząć je brać.

Tym bardziej, że ja po CC i jakbym w ciąże zaszła teraz to katastrofa...
Stary 2011-09-22, 21:35   #3844
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Gartulacje. Tak sobie pomyślałam, że moja córcia też mało kłopotliwa jest. Przede wszystkim nie mamy kolek i problemów kupkowo-gazowych.

To cudownie. Moja Ida też wczoraj pierwszy raz się obróciła ale nie było mnie przy tym. Dziś jednak powtórzyła ten numerek dla mamusi

Super wieści. A to była wizyta kontrolna, czy pierwsza? My mamy lekką wadę i kontrolę w październiku. Chciałabym usłyszeć dobre wieści.

Chciałam coś jeszcze napisać, ale nie pamiętam co....
kontrolna, poprzednio bylo 1B i miescilo sie w normie ale zawsze 1A to lepiej

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:48   #3845
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Zobaczymy jutro rano jak test wyjdzie, 3majcie kciuki TYLKO SAMA NIE WIEM CZY ŻEBY WYSZEDŁ POZYTYWNIE CZY NIE:c onfused: Skołowana jestem
no madziulka trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Nie wszystkie dzieciaki miały dzis kiepski dzień bo moja malutka dziś była mega grzeczna.
Moja tez super grzeczna (tffu tfuu) i zjadła rekordowe ilości
Od 20.09 Sara nie bierze juz antybiotyku (a brała od urodzenia ze wzgledu na poszerzone miedniczki) pewni teraz dopiero dostanie extra apetyt, zeby tylko infekcje trzymaly sie z daleka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
WIdocznie dzieci widzą w tych zabawkach coś więcej niż ja No cóż, pewnie trzeba się będzie przełamać, bo skoro Tymkowi mogłyby się spodobać, to jakoś sie przemęczę z takim towarzystwem w domu

A ja na czkawkę nic nie daję, ani wody, ani piersi. Przecież sama przechodzi
Poczekaj niech tylko Tymon podrośnie...widziałam zawieszke ROBOTA

A co do czkawki to pediatra mówila, ze ona przeszkadza tylko nam - dorosłym i nic nie trzeba robic.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:53   #3846
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
U nas też Medela działa lepiej niż suszarka, choc i suszarka Sarcia nie pogardzi
Czyli Sarci też odpowiada "brzęczek"

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka bo Ja się tak zastanawiałam właśnie, kurcze niby sam cyc wystarczy, ale nie raz mnie męczy ( w sumie jestem cierpliwa) jak zje, przewinę i mamy się wybierać a ona czkawkę łapie i znowu siadanie podnoszenie koszulki itd i wystawienie piersi, a tak dam jej wodę i czkawka przejdzie, albo dam jej wodę jak będzie chciała pić - choć nie raz jeszcze nie umiem wykminić kiedy chce samo pić ta woda to ciepła ? zimna? temp pokojowa? Jak Ty rozpoznajesz że Domek chce pić ?
Ja daję wodę kiedy np, Dominik znowu "woła" jeść a zjadł 10 min temu 180 ml mleka, nie chce ssać smoka, daję wtedy tak 30 ml wody i zasypia w moment nawet na 3h. Woda musi mieć temperaturę pokojową, najlepiej nie słodz niczym, zeby nie przyuczyć Emilie do słodkiego.
Ja daję wodę, bo mi lekarka kazała tak go troszkę oszukiwać. Woda nic nie zaszkodzi, jedynie więcej pieluszek zużyjesz, bo dużo wtedy sika
Ja mam zawsze na spacerze w butelce wodę i jak włącza się syrena to daję wodę i jest spokój na dojście do domu

Cytat:
Nie wszystkie dzieciaki miały dzis kiepski dzień bo moja malutka dziś była mega grzeczna. Spała od 10 do 14, potem pobawiła się z 1,5h i spała znowu od jakiejś 16 do 19.
Myślałam że z wieczornym uśnięciem będzie problem, ale po kąpieli tylko się ładnie pouśmiechała, ale zgasiłam światło, wtuliła się w tetrę i zasnęła w minutę!!
A no widzisz-wyjątek

Cytat:
A Ja nie umiem wysłuchiwać jak tak czka i się męczy,
nie raz aż marudzi bo jej źle.
Mnie samej źle z czkawką a co dopiero takiej kruszynce
Nie raz przejdzie sama, a nie raz nie chce sobie odejść

Natka a ile dajesz tej wody jeszcze?
30 ml, czasem wypije nawet 60

Madziak
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 21:57   #3847
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
aniu nie mogłam się powstrzymać i biedak musiał się obracać chyba z 10 razy

Cytat:
Ania do Chorwacji autem? w sumie samoloty nie latają - chyba co do kabla to mój z Hp się zepsuł i kupiłam "duplikat" takie jakieś uniwersalne z kilkoma wtyczkami i działa moim problemem jest właśnie tylko kabel. Laptopa zmienie jak ten zupełnie padnie i nic nie będę mogła zrobić
Autem niestety nie teraz, a dopiero w przyszłym roku, teraz choćbyśmy chcieli to już TŻ żadnego urlopu nie dostanie. A roczny bobas to już nie taki mały na podróże
Nie jest strrrrasznie daleko, a ja jeździć uwielbiam

Cytat:
Za ile Ty sie chcesz w tej kiecce pokazać? Za miesiąć? Nie ma mowy! Już poproszę!!!
no to się dogadałyście
Cytat:

Zobaczymy jutro rano jak test wyjdzie, 3majcie kciuki TYLKO SAMA NIE WIEM CZY ŻEBY WYSZEDŁ POZYTYWNIE CZY NIE:c onfused: Skołowana jestem
No to trzymam żeby wyszedł tak jak chcesz

Mój też dziś nawet nie był marudny, choć nie spał prawie wcale przez cały dzień - 40 minut po południu dopiero przed kąpaniem zaczął marudzenie, a poza tym uśmiechy i gadanie przez dzień
A teraz już śpi, ja zrobię to samo. dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:02   #3848
Natka_
Zakorzenienie

My też planowaliśmy jeszcze prócz Hiszpanii wypad autem na Chorwację za rok sierpień/wrzesień. Zrobilibyśmy sobie przerwę u mojego taty we Wiedniu i ruszyli dalej.
Znajomi byli w tym roku z rocznym synkiem i bardzo sobie wyjazd chwalili, mały bardzo dobrze zniósł podróż a i tam był bardzo grzeczny, tyle atrakcji miał, że nie mógł sie kolejnego dnia doczekać ciekaw co go spotka
Stary 2011-09-22, 22:26   #3849
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Nie wszystkie dzieciaki miały dzis kiepski dzień bo moja malutka dziś była mega grzeczna.
U nas także bardzo dobry dzień. Nawet na zakupach dobrze się zachowywała, co ostatnio nie zdarzało się.
O, przypomniało mi się, wczoraj kupowałam strój kąpielowy na basen. Działam w przymierzalni, mała w wózku śpi przed przymierzalnią, a tu ryk!!! Dobrze, że sama w sklepie byłam, a sprzedający jakoś się nie interesował nami za bardzo, to mogłam w pół-negliżu kukać zza zasłonki i wciskać smoczek.

Cytat:
Ale zabezpieczasz się jakoś?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kontrolna, poprzednio bylo 1B i miescilo sie w normie ale zawsze 1A to lepiej
To tym bardziej gratulacje wam się należą
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:29   #3850
madziaranew
Rozeznanie

Madzia trzymam kciuki
Ninia spi, ja leze , Tz na meczu , cholera znow sama
Dzis byla u mnie fryzjerka , podciela mi wlosy Bo juz normalnie mialam strasznie rozdwojone, teraz to chociaz po ludzku wygladam
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 22:30   #3851
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Woda nic nie zaszkodzi, jedynie więcej pieluszek zużyjesz, bo dużo wtedy sika

Mało ze nie szkodzi, ale czeste sikanie jest bardzo zdrowe
Mleko odciągniete, butle na noc przygotowane, uciekam spać.
Życzę miłej nocy i wielu godzin snu

Stary 2011-09-22, 22:38   #3852
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
No ja jestem właśnie ciekawa jak to jest... Kiedy się go dostaje nie karmiąc piersią... Ja dostałam tabletki anty od lekarza ale czekam na tą miesiączkę, żeby zacząć je brać.

Identyczna sytuacja u mnie

Carmela pisałam kiedyś ale pewnie umknęlo. Są jakieś bardziej domowe sposoby na wybielenie zebów? tzn nie chodzi mi o domowe mikstury, ale coś do stosowania w domu

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 23:03   #3853
83monia
Zakorzenienie

a ja zaczelam sie martwic bo sobie tak dalekosiężnie myślę... artur teraz ma 3 lata, kinga prawie dwa miesiace... za pół roku obydwoje beda uczeszczac: mala do żłoba, młody do przedszkola. cala pensja mi pojdzie na ich "edukacje" i dojazdy, bo to dwa rozne konce miasta i obydwa prywatnie. nie mam mozliwosci typu babcia, ciocia. jak nie wroce do pracy to 1. lipa bo jednak to taka odskocznia 2. bede miala braki w mózgu 3. artur uwielbia przedszkole a tak to zostanie ze mną bo 4. nie ebdzie tyle kasy z jednej pensji. i jakby teraz mialo sie 3 dziecko przydarzyć to masakra... a tak na zaś - jako 6latek artur pojdzie do szkoły. kto go bedzie odbieral jesli bede pracowac? zerowke mam nadzieje ze dostanie w przedszkolu albo ze bedzie mozna w szkole np. do 16 dziecko zostawic (swietlica?). a co pozniej? szczerze to chcialabym miec jeszcze jedno dziecko, moze wlasnie za 3 lata, to akurat bym mogla artura odbierac ze szkoly itd. no ale potem kolejna dwojka idzie i co wtedy? "male dziecko maly kłopot". nerolka sobie z tym radzi bo w domu. aga - ty pracowalas jak najstarsza corka chodzila do szkoly? jak to godzilas? niby to daleka przyszlosc a mnie juz troche martwi...

Stary 2011-09-22, 23:12   #3854
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Identyczna sytuacja u mnie

Carmela pisałam kiedyś ale pewnie umknęlo. Są jakieś bardziej domowe sposoby na wybielenie zebów? tzn nie chodzi mi o domowe mikstury, ale coś do stosowania w domu
Ja nie Carmela, ale mi kiedyś ładnie wybieliły paski z Whitestrips.
Stary 2011-09-22, 23:24   #3855
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Pytanie do dziewczyn, których maluchy mają trądzik - ile czasu on u Was się utrzymywał/utrzymuje?
u nas zaczeo się w 3 tygodniu i jeszcze ma (6 tydzień dzisiaj), ale juz po malutku znika.
Cytat:
Wiem o co chodzi!!! Czemu większość dzieci taka marudna dziś jest! Zaczęła się jesień i wszystkie są nieszczęśliwe że to już kniec lata i upałó∑ Tak jak ciocia brumek
może coś w tym jest
Cytat:
MOJA wlasnie wisi na cycu i je na raty
walnie sobie drzemke na 3 min i znowu je
a u mnie dzień tak mniej więcej wygląda, a noc to standard co 3 h.
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Oj nie myśl Kochana, że ja to z palcem w zrobię. Też nie mam na nic czasu, ale może małża do pilnowania małej na dłuższy czas zatrudnię i jakoś te mixy zrobię... Teraz to wszytsko na raty robię, potrafię kilka rzeczy na raz jak trzeba, mała spi jak zając pod miedzą, więc co chwilę muszę zaglądać, więc obiad trochę 1 dnia przygotuję, dokończę drugiego, albo mąż jak z pracy wróci. Pranie biegiem wynoszę, wcześniej wieczorem pralkę szykuje, włącznie z wlewaniem płynów, rano jak na siku lece włączam i potem się kisi i czeka na dobry moment Zosi, żeby wynieść. Ubieram się na raty, maluje przy karmieniu (bo założyłam sobie, że nie zrobię z siebie zaniedbanej mamuśki!), wózek na spacer też wczesniej szykuję, bo mała nie lubi ubrana czekać aż wsio przygotuję... Więc na wariackich papierach... Kiedyś miałam wszytsko zaplanowane, poukładane, a teraz... Trochę mnie to drażni, ale chyba trzeba przywyknąć...
też tak mam. a wieczorem siadam z kartką i długopisem i obmyślam najbardziej efektywna strategię na dzień następny (tak by zrobic jak najwięcej i by dzidzia nie odczuła braku mamy). czasem to prawie akrobacje odstawiam.
ps. ja bym nazwała to zorganizowaniem z twojej strony kochana, bo dajesz radę i ty organizujesz się pod dziecko.
ja już odpuściłam sobie dostaosowywanie Emila do naszego trybu, raczej patrzę jaki on ma tryb i dostosowuję sie do niego

Cytat:
i ja nic nie daję, choc czasem to az mnie serce boli jak cały podskakuje przez ta czkawke.ale w brzuchu tez miał i nie mogłam mu pomóc.
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ale mnie babka wnerwiła !!!!
Byłam na poczcie z Małym w chuście. I była kolejka więc kwęknął coś, ja do niego coś zaczęłam mówić i on już spokój, a babka za mną "niewygodnie mu", ze stoicki spokojem zapytałam
ja:"takkk? A pani skąd to wie"
ona: "wychowałam 3"
ja:" to nie znaczy że jest pani mądrzejsza"
ona: " czasami rad starszy należy słuchać"
ja: "czasy się zmieniły"
ona:"jajko mądrzejsze od kury" tu już mój spokój zamienił się w nerwa
ja: " w afryce wózków nie mają i żyją"
ona " to niech pani jedzie do afryki"
ja: " to takie jak pani powinni tam zsyłać bo tu nic dobrego nie wniesiecie i tak" i poszłam adresować kopertę. Oczywiście coś pieprzyła jeszcze zołza stara !!!!
po co ludzie się w ogóle odzywają??

A my po spiewankach i Emil znów zawisł na cycu i większą częśc przegapił. Dodatkowo obsikał znowu swoje ubranko i głowę. Bosze... ten dzieciak bedzie pachniał jak toaleta dworcowa, a nie bobasek z reklamy.

jutro mamy urządzają sobie spotkanie w pobliskim parku w porze lunchowej, więc ide i ja.

i chyba wiem czemu wczoraj on mi wisiał na cycu i był nerwowy. ciut za mało mleczka było i dziś znajoma spytała mnie czy piłam wystarczającą ilośc wody? okazuje się, że nie, bo nam się zapas skończył a ja do butelkowej przywykłam. A powinno się pic bardzo dużo wody. Od jutra zatem zaczynam nadrabiac braki

A i dobranoc bo już padam na twarz. jeszcze tylko prysznic. pewnie z godzinka snu i karmienie.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-22, 23:41   #3856
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam

Chrzciny w niedziele a ja już mam stresa jutro idziemy na nauki do kościoła bez Tża który idzie do pracy
Kupiłam Krystiankowi garniturek ale słodko wygląda
Brumek jak sie ogarne po imprezie to pokaze sukienke i fryzure w klubie tylko musze nauczyć sie wstawiać fotki za miesiąc
Vaniliova trzymam za chrzciny My tak jak u Was mamy tez w ta niedziele i tez juz mam stresa tak samo jak Wy jutro jedziemy na nauki przedchcielne mam juz wdzianko dla małej w kolorze ivory/ecri bo zadne inne mi sie nie podobaly wrecz odstraszaly mnie bedziemy miec 30 osob + 2 dzieciakow impreza u mojego kolegi w domu weselnym

Cytat:
Madzia ja tez trzymam kciuki zeby test wyszedł po Twojej mysli !!!

Cytat:
To 3 mam kciuki..
Patik Ty tez ? Nie dygotaj, jest ok

Moja Karolcia miala dzis fajny dzien trzy drzemki po 45 minut + 30 minut na spacerze wczoraj ugotowalam obiad na nastepne trzy dni wiec dzis byl spokoj z gotowaniem a dzis nadrabialam pranie = poszly trzy pralki + reczne pranie sukienki na chrzciny do tego prasowanie rzeczy małej z poprzedniego prania nawet udalo mi sie glowe dzis umyc i oko pociagnac hehehe teraz mała spi smacznie ostatnio spi po 8-9 godzin ciagiem wiec daje sie rodzicom wyspac (odpukac..). A jak rano wstaje (i po kazdej drzemce rowniez) to takie usmiecy sle cala buzia ze jestem w szoku i az mi serce z radosci ciska i lezki sie cisna no mega uczucie Kocham ta moja malutką Karolinkę nad zycie !!! Jutro mamy isc do spowiedzi z mezem bo ma wolne w pracy a wieczorem na nauki przedchrzcielne. Placki i tort na chrzciny juz upieczone dzis Ubrania nasze i malej przygotowane Od poniedzialku zaczynamy sie pakowac bo wywprowadzamy sie z tego wynajmowanego mieszkania na troche do mojej babci, a nastepnie do naszego nowego mieszkanka w TBS (tak jak chyba Zanka mieszka tez) = lepszy standard mieszkania niz teraz mamy a cenowo podobnie i centralne i biezaca ciepla woda a nie piec dobrej nocki !!!

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-09-22 o 23:42
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 00:00   #3857
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Vaniliova trzymam za chrzciny My tak jak u Was mamy tez w ta niedziele i tez juz mam stresa tak samo jak Wy jutro jedziemy na nauki przedchcielne mam juz wdzianko dla małej w kolorze ivory/ecri bo zadne inne mi sie nie podobaly wrecz odstraszaly mnie bedziemy miec 30 osob + 2 dzieciakow impreza u mojego kolegi w domu weselnym

Madzia ja tez trzymam kciuki zeby test wyszedł po Twojej mysli !!!

Patik Ty tez ? Nie dygotaj, jest ok

Moja Karolcia miala dzis fajny dzien trzy drzemki po 45 minut + 30 minut na spacerze wczoraj ugotowalam obiad na nastepne trzy dni wiec dzis byl spokoj z gotowaniem a dzis nadrabialam pranie = poszly trzy pralki + reczne pranie sukienki na chrzciny do tego prasowanie rzeczy małej z poprzedniego prania nawet udalo mi sie glowe dzis umyc i oko pociagnac hehehe teraz mała spi smacznie ostatnio spi po 8-9 godzin ciagiem wiec daje sie rodzicom wyspac (odpukac..). A jak rano wstaje (i po kazdej drzemce rowniez) to takie usmiecy sle cala buzia ze jestem w szoku i az mi serce z radosci ciska i lezki sie cisna no mega uczucie Kocham ta moja malutką Karolinkę nad zycie !!! Jutro mamy isc do spowiedzi z mezem bo ma wolne w pracy a wieczorem na nauki przedchrzcielne. Placki i tort na chrzciny juz upieczone dzis Ubrania nasze i malej przygotowane Od poniedzialku zaczynamy sie pakowac bo wywprowadzamy sie z tego wynajmowanego mieszkania na troche do mojej babci, a nastepnie do naszego nowego mieszkanka w TBS (tak jak chyba Zanka mieszka tez) = lepszy standard mieszkania niz teraz mamy a cenowo podobnie i centralne i biezaca ciepla woda a nie piec dobrej nocki !!!
dokładnie, my mamy TBSa
komfort niesamowity niż wynajmowane, a cenowo wychodzi nas na to samo, a tu dziadek sie dokłada do czynszu więc nawet lepiej
większe mieszkanie, woda ciepła, a nie jak wcześniej z bojlera gdzie mnie prąd kopał podczas mycia garów, i na wynajmowanym i u dziadka, bo to takie same bloki i mieszkania były
ściany się nie sypią, sąsiedzi tu młodzi i normalni, a nie jakieś stare dziadki co im wiecznie coś nie pasuje
jestem zadowolona
wiec powodzenia

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 07:49   #3858
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry

juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore
z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku
dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym
ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry
Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku

po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30

rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny

dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem...

jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp
wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida
dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy

tak sie wam wyzalilam...

a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu
ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego

trzymajcie prosze kciuki za konsultacje
Stary 2011-09-23, 07:50   #3859
karolinee1983
Zadomowienie

Witam my zaraz uciekamy na szczepienie zdecydowałam się jednak, po rozmowie z moją ciotką pielęgniarka, która szczepi takie maluszki, na 6w1. Tak naprawdę nadal mam dylemat, ale przynajmniej jedno wkłucie mała będzie miała boję się trochę tych ewentualnych efektów ubocznych... no nic, uciekamy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:13   #3860
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Sweet, to on się nie urodził 25 sierpnia Bo dziś dopiero 22 mamy
no 25 ale suwaczek pokazal 4 tygodnie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś nastąpiła inauguracja spacerówki zdjęcie w klubie
jej....tak szybko......

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nie bij co za ile ?
Sweet miałaś testy skórne czy z krwi ?
skórne.......swedzialo jak diabli a oni nie pozwolili sie podrapac

Cytat:
Witajcie!!!
2 dni mnie nie było i jestem trochę do tyłu (8stron) ale odpiszę chociaż Tobie Beatko: Nie nie dostałam jeszcze i nawet dzisiaj kupiłam test ciążowy, bo od tygodnia boli mnie brzuch, mało jem i jak już to tylko to na co mi nagle ochota bardzo przyjdzie, i jakaś taka do niczego jestem. Takie same objawy miałam na początku z Dominikiem, tylko cycki mnie nie bolą... A test zrobię chyba jutro, bo my tak w ogóle się nie zabezpieczaliśmy po porodzie, a tabletki dopiero po 2 miesiącach miałam zacząć brać, ale i tak potem stwierdziliśmy, że nie będę jednak ich brać, a jak będzie dzidziuś to nic się nie stanie Jestem trochę skołowana, bo z jednej strony to nawet bym chciała, ale z drugiej strony tak zaraz po porodzie zajść w ciąży to trochę głupio nie??
Marzy mi się drugi maluszek za 2 lata, czyli zajść w ciąże rok po porodzie

to trzymam kciuki za wyczekany wynik oby byl dobry dla ciebie

ja sie nie znam ale slyszalam ze podobno po ciazy najlatwiej zajsc......

a my juz nie spimy tzn ja nie spie bo moje chlopaki kimaja........
maz ma wolne bo mu sie nie chcialo isc do pracy
a Igorek cos tam majaczy w lozeczku ale moze zaraz odplynie

dzis planuje na obiad schabowe i kalafiora.........
jakis spacer......
i moze male porzadki.........
zobaczymy "wyjdzie w praniu"

poki co po ciezkiej nocy (moj Igus budzil sie co godzine z wielkim placzem i nie wiaodmo oco mu chodzilo i dwa razy sie obsikal )
musze odetchnac.............
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:25   #3861
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie Carmela, ale mi kiedyś ładnie wybieliły paski z Whitestrips.
dzieki

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 08:40   #3862
brunetka2000
Zakorzenienie

Witam
Nie było mnie wczoraj, ale i tak nikt tego nie zauważył
Jutro idę na panieński Jak powinnam się ubrać ???? Nigdy nie byłam na takiej imprezie i nie mam pojęcia

Moje maleństwo jak zjadło wczoraj o 21 tak obudziła się dopiero o 4 a potem o 8 i teraz dosypia u nas na łóżku (oczywiście nie chwale jej )

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-23 o 08:42
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 08:48   #3863
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Wybieałam tylko profesjonalnie, ale do domku moge polecic paste:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-zebow.html

Nakłada sie ja na sucha szczoteczke (to ważne!) bardzo fajnie czysci, uzywam z rana, daje efekt wypolerowanego zęba

Tylko uwaga nie moze to byc jedyna pasta do ciągłego użytku, bo nie zawiera fluoru! Ja po niej poprawiam zwykła pasta.

Stary 2011-09-23, 08:49   #3864
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

ja karmie juz trzy miesiace i nie mam miesiaczki, moja siostra nie miala 6 miesiecy

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze
Stary 2011-09-23, 09:08   #3865
83monia
Zakorzenienie

kajol - ja poprzednio tez 6 mies niemialam okresu. dostalam jak zaczelam uzywac tylko laktatora

kolina- ja z synem tydzien po wyjsciu ze szpitala chodzilam z zoltaczka do poradni neonatologicznej, co 3 dni mielusmy badanie bilirubiny. chyba jak bylo ponizej 5 to przestali. wypiasny byl ze szpitala jak poziom byl o 12.

Stary 2011-09-23, 09:09   #3866
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wybieałam tylko profesjonalnie, ale do domku moge polecic paste:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-do-zebow.html

Nakłada sie ja na sucha szczoteczke (to ważne!) bardzo fajnie czysci, uzywam z rana, daje efekt wypolerowanego zęba

Tylko uwaga nie moze to byc jedyna pasta do ciągłego użytku, bo nie zawiera fluoru! Ja po niej poprawiam zwykła pasta.
A gdzie taką mogę dostać?

Moje dziecko dziś z rana przywitało mnie serią "huuuhuuu Aggggg " : love:

Czas na zmiany !
Stary 2011-09-23, 09:09   #3867
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Zaneta tak, ja podaję wodę Domkowi Czystą przegotowaną bez cukru

Shira za nabytą kolejną umiejętność.

Zaneta ja się autostrad nie boję, dla mnie droga jak każda inna

Marina realizuj swoje marzenia, na teściów nie patrz!

bidulek.

U nas też dzień marudera Ale jak zwykle zasnął przy laktatorze (chodzi jak traktor).
dzięki

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Gartulacje. Tak sobie pomyślałam, że moja córcia też mało kłopotliwa jest. Przede wszystkim nie mamy kolek i problemów kupkowo-gazowych.

To cudownie. Moja Ida też wczoraj pierwszy raz się obróciła ale nie było mnie przy tym. Dziś jednak powtórzyła ten numerek dla mamusi

Super wieści. A to była wizyta kontrolna, czy pierwsza? My mamy lekką wadę i kontrolę w październiku. Chciałabym usłyszeć dobre wieści.

Chciałam coś jeszcze napisać, ale nie pamiętam co....

Cytat:
ja też nic nie robię samo przechodzi
Cytat:
To 3 mam kciuki..
ja nie miałam 6 ale już przyszła tabsy zaczęłam brać żadnych wpadek nie planuję póki co

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Madzia trzymam kciuki
Ninia spi, ja leze , Tz na meczu , cholera znow sama
Dzis byla u mnie fryzjerka , podciela mi wlosy Bo juz normalnie mialam strasznie rozdwojone, teraz to chociaz po ludzku wygladam
foteczka fryzurki jakaś?

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry

juz wczoraj sie zalogowalam, ale bylam tak zmeczona ze nie moglam zebrac mysli
ciezki dzien.. bylam z Dawidem do kontroli, u innego lekarza niz poprzednie 2x - i ta lekarka stwierdzila ze Dawid zbyt dlugo ma zoltaczke i ze jest ona pewnie na poziomie 9-10 (!), ze on sie nadaje do hospitalizacji i takie tam
(poprzednie 2 wizyty byly u innej lekarki, ona mowila o zoltaczce ale w sensie "no jest, dopajac woda dodatkowo i zbadac poziom bilirubiny przed szczepieniem, zadnych alarmow nie wszczynala)
ta wczoraj zlecila bezzwlocznie zrobic badania krwi i moczu (w pelni platne, ale to inna historia), dostalam tez od razu skierowanie do szpitala, kobieta dala mi swoj prywatny numer by od razu ja informowac o wynikach jak tylko odbiore
z dusza na ramieniu pojechalam do labolatorium, okazuje sie ze nie wszedzie potrafia pobrac krew tak malemu dziecku
dopiero w szpitalu i to nie w labie a na oddziale dzieciecym
ja wyszlam gdy to robili, widok dla matki przykry
Dawid plakal, ja z nim.. uspokoil sie od razu przy cycu

wyniki nie sa tak zle jak pani przewiadala, bilirubina 6,99, CRP 0,00, morfologia w normie
mocz w porzadku

po konsultacji odeszla od tematu hospitalizacji ale dala nam skierowanie do poradni patologii noworodka - jedziemy tam dzisiaj na 10:30

rozmawialam tez z pediatra, ktora podczas porodu maluszka ogladala, powiedziala ze mam nie panikowac, ze przy karmieniu piersia zoltaczka dluzej trwa, a jej poziom obecnie nie jest tragiczny

dlatego jade to konsultowac, bo juz sama nie wiem...

jestem zmeczona stresem, nie wyspaniem itp
wczoraj poznym wieczorem balam sie nosic Dawida ze zasne na stojaco i go upuszcze, ostatecznie ja sie polozylam i zasnelam w 3 sekundy a moja siostra zabawila i uspala Dawida
dzisiaj przyjedza tz, wiec troche mnie odciazy

tak sie wam wyzalilam...

a to nie koniec, bo mam jeszcze wiesci z badania bioderek i sluchu
ale to napisze pozniej, bo maly muczy i musze isc do niego

trzymam za Dawidka będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam my zaraz uciekamy na szczepienie zdecydowałam się jednak, po rozmowie z moją ciotką pielęgniarka, która szczepi takie maluszki, na 6w1. Tak naprawdę nadal mam dylemat, ale przynajmniej jedno wkłucie mała będzie miała boję się trochę tych ewentualnych efektów ubocznych... no nic, uciekamy
trzymam mocno
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja karmie juz trzy miesiace i nie mam miesiaczki, moja siostra nie miala 6 miesiecy

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE. moje cudne sloneczko przywitalomnie usmiechem. Wzielam go na raczki a on tak mi te swoje cieplutkie lapki zarzucil na szyje. Szkoda, ze ten czas szybko leci bo z checia zatrzymalabym te chwile takie jakie sa. W ogole Szymek to mega pozytywny niemowlak jest. Sam potrafi sie bawic, smieje sie non stop i b. rzadko placze

my też my też buziaczki dla Szymka
Stary 2011-09-23, 09:17   #3868
ellika
Rozeznanie

Witam, w końcu znalazłam chwilkę na kompa.Nestety nie mam dorych wieści...wczoraj świat mi sie zawalił...
Byliśmy na kontroli słuchu (pisałam wcześniej że po porodzie na przesiewowym wyszła kontrola na prawe uszko) no i wyszło że Karolinka ma całkiem poważnu niedosłuch - próg słyszalności 60 dB na OBU USZACH (na przesiewowych lewe ucho niby było ok). Jestem załamana.
Macie może jakieś podobne historie wśród rodziny, znajomych? Najgorsze ze akurat nie było lekarki bo na urlopie i zostaliśmy sami z tymi suchymi wynikami, dopiero 4 października idziemy o nej na wizyte.
Wiecie jak to jest - całą ciążę modlisz sie o to jedno - żeby twoje dziecko było zdrowe...no i niestety, padło na nas...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:17   #3869
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

nie stresuj się mój Adaś też maił przedłużającą się żółtaczkę, do pediatry jeździmy nadal do poradni patologii noworodka, ale nic złego się nie działo. trzeba było kontrolować po prostu, pani mówiła że niektóre dzieci po prostu tak mają, że się dłużej utrzymuje. Na pewno będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
no 25 ale suwaczek pokazal 4 tygodnie
4 tygodnie to 4 tygodnie, a nie miesiąc
4 x 7 = 28 dni

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
j

KONCZYMY DZISIAJ TRZY MIESIACE.
klask i:

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 09:19   #3870
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie taką mogę dostać?
pomyliłam linki z wizażu, chodzilo mi o ta doładnie:
http://allegro.pl/elgydium-whitening...832700481.html

w aptece normalnie mozna kupic, jesli nie maja napewno sprowadza, albo na all

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości