|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy da się przyspieszyć wzrost włosów??
A trzeba całkiem myć, czy tylko kilka razy spłukać na koniec?
Bo ja bym chyba nie wytrzymała ![]() A od jutra zaczynam kurację: - skrzypovita - płukanki ze skrzypu - olejek rycynowy - wax Mam nadzieje, że wytrwam ![]() A już sie nie moge doczekać efektów ![]() Aha i mam pytanie dotyczące olejku rycynowego: kiedy wcierać, jak? A może dodać do szamponu? |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Dot.: POROST WŁOSÓW - to nie powtórka - przeczytaj!!
a moje coś ostatnio szybko rosną albo może mi się tak wydaje. chociaz ostatnio nie prostuję więc się nie niszczą to moze i rosną szybciej
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
trzeba caly czas plukąc w lodowatej efekt zobaczysz po dwóch miesiącach naprawde warto wlosy beda blyszczace i dluższe a po stosowaniu specyfików możesz zostać za jakiś czas bez wlosów znam taką jedną co wszystko używala wydawala dużo kasy na to ...zaczelo dzialac a po jakimś czasie beczala ze zaczely jej wychodzić garściami wlosy ja nic nie używam i mam gęste wlosy moge sobie pozwolic na ścinanie i inne cuda (prócz farbowania i trwalej bo to oslabia na stale cebulki) ale myje juz kilka lat w zimnej wodzie a jak nie mylam to mialam slabe i cienkie.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
No i już mi dodałaś otuchy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Rozeznanie
|
Tez od kilku miesięcy używam do spłukiwania włosów zimnej wody (wyczytalłam to w jakiejs gazecie) najpier normalnie myje w ciepłej, spukuję pianę w ciepłej, a na koncu przez chwilę jeszcze w zimnej, ma to na celu zamknąc łuski włosa, które są rozchylone o cieplej kąpieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Przyczajenie
|
Mama kupiła mi wczoraj rycynę, więc mogę spróbować czy działa
![]() P.S. Lodowata woda może spowodować ból zatok lub po prostu wywołanie tego, pff...nie powiem co :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Rozeznanie
|
Ja także spłukuje przy koncu mycia włosy zimna woda. Myje je w ciepłej, lecz nie goracej a na końcu spłukuje zimną. Poprawia to krazenie jak i zamyka łuski włosa. Ja juz tka robie od ponad 4 miesiecy i naprawde wlosy sa w lepszym stanie. Sa gladsze, zdrowsze... polecam
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Ale sobie dzisiaj dziewczyny biedy narobiłam tym olejkiem rycynowym (czyt. chyba troche przesadziłam)
![]() A okazało sie ze po tym miałam zamiast włosów totalnie tłuste strąki i musiałam drugi raz myć włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Wtajemniczenie
|
hmmm lodowata woda
![]() bo już czekam z niecierpliwością aż mi urosną chociaż tak za łopatki ![]() ![]()
#2020 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a stosowała któraś z was skrzypovitę i np. po dwóch miesiącach widziała wymierne efekty w postaci szybciej rosnących włosów? Np. podskoczyły z 1cm miesiąca na 1,5 cm?
Zależy mi na odpowiedzi na to pytanie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Przyczajenie
|
próbuje zimnej wody ^^ bo ten wax i olejek rycynowy nie mowiac o skrzypowicie i plukankach skrzypowych na mnie nie dzialaja
![]() tylko od tej zimnej wody tak strasznie mnie glowa boli ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#2022 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
Bo to nie należy głowy spłukiwać tylko w miarę możliwości same włosy. I nie lodowatą wodą, a wystarczy zimnawa. jak można oblewać się ciągle lodowatą wodą? To jak wychodzić na mróz bez czapki. Trochę rozsądku w tym wszystkim trzeba mieć.
#2024 |
Raczkowanie
|
a ta maseczke z żółtka, olejku rycynowego i cytryny nakłada się na mokre włosy, czy suche?
#2025 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zakorzenienie
|
na mokre chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Rozeznanie
|
Schwarzkopf wypuscił m. in serum na porost włosów - hair growth regime - ciekawe czy skuteczne
![]() http://www.allegro.pl/item136212849_...ak_dercos.html http://www.allegro.pl/item136782677_...tu_wlosow.html
#2028 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis zmierzylam wloski.
Oczywiscie nadal nie moge sie zmobilizowac i nie uzywam zadnych dopalaczy. Wloski farbowalam ostatnio 9 mcy temu. (pod koniec stycznia) Odrost z przodu 13cm (juz sa do polowy oka - a mam dosc wysokie czolo) Dalej i po srodku 12cm Pod spodem 14 - nawet 15cm Z tylu glowy trudno mi zmierzyc ale jest ich juz coraz wiecej. Nawet moj TZ mowi mi ze mam coraz wiecej swoich wloskow, i on sie zastanawia czy nie mam wiecej niz farbowanych . (chyba mnie pociesza ![]() ![]() Wydaje mi sie ze jeszcze tak z pol roku i sie bede cieszyc naturalnym kolorkiem (w koncu wloski troche podetne) Juz sie nie moge doczekac. Dziewczyny a jak sie mozna uczesac na studniowke zeby nie bylo widac odrostow (w sumie jak robie kucyka to wlosy przylegajace do glowy to juz moje.. no i pod spodem tez jest duzo moich.. do lutego napewno bedzie wiecej !!) Czy fryzjerka bedzie potrafila wyczarowac cos takiego ![]() Moze jakos podwinac je w ladnym deliaktnym czyms a'la koczku ![]()
#2029 |
Zakorzenienie
|
Ooo fajne, może zainwestuje?
![]() A ile kosztuje? Masz jakiś link? |
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Rozeznanie
|
podałam 2 przecież
![]()
#2031 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ślepa jestem!!! Sorki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,moje odkrycie na porost włosów-Biotyna w tabletkach,zazywana co dzien.Przez miesiąc zazywania włosy urosły mi ok.4 cm.Biotyna jest jednym z suplementów który zazywam w zwiazku z walką o wypadanie włosów,ale o tym napisze w wątku o wypadajacych włosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Raczkowanie
|
tak sie tylko zastanawiam czy nie lepiej łykac karnityne w tabletkach jezeli tak dziala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz cos wiecej na jej temat ![]() ile kosztuje? jak jest pakowana ![]() ![]() Czy jest na recepte czy nie ![]()
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
na allegro znalazłam takie coś ale dla koni
![]()
#2036 |
Zakorzenienie
|
W serum działa intensywniej i bezpośrednio na cebulki włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Biotyna to witamina H
![]() Produkuje ją np. zdrovit. Agi74, a jak szybko rosły Ci włosy przed kuracją biotyną? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 |
Rozeznanie
|
możliwe ze na wiosne sobie cos takiego zafuduje - w końcu tak strasznie drogie nie jest; Nissim ma drozsze preparaty http://nisim.pl/?do=produkty&kategoria=44
slyszałam ze przyspiesza porost włosów Biostymina - jest to wodny roztwór aloesu - w aptece 14pln , tylko trzeba wydębić od lekarza recepte ![]()
#2039 |
Zakorzenienie
|
O, dość obiecujące.
Ale czy to nie jest jakiś kit przypadkiem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Rozeznanie
|
Biostymina? wielu pomaga, zreszta 10 apmułek za 14 pln to chyba nie fortuna.. zwykle ampułki są kilka razy droższe
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.