|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
ale wysłałam z innego maila![]() Cytat:
jeżeli Tobie się podobają to bym się nie przejmowała komentarzami, że są dobre na pogrzeb, a niech se gadają!---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
ciekawa jestem co mi slubclick odpiszę![]() wczoraj specjalnie pomalowałam paznokcie na intensywny róż, żeby sprawdzić jak się komponuje z białą suknią i bardzo mi się takie zestawienie podobało
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
może myśli o wielkich białych kaliach, a cantedeskia jest mniejsza i (najczęściej) kolorowa
|
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na weselu na którym byliśmy, młoda miała takie kremowe, z różowymi końcami (nie mam lepszego zdjęcia...)
|
|
|
#3274 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
link do stronki gdzie pod koneic zdjęc slubnych będzie para tańcząca na sali i widac koronke zwłakowaną... http://www.maciejgniado.com/Cytat:
cantadeskie są śliczne i baaaardzo trwałe... byłam świadkową i miałam z nich bukiet i kwiatka we włosach to nie było po nich widać nic przez całą noc, przetrzymały sesje i po 3 dniach po weselu (bez wody) zaczęły dopiero dawać oznaki więdnięcia...!). maja w dodatku piękne pastelowe kolorki (sa tez białe oczywiście).
piszę piszę Edytowane przez megan713 Czas edycji: 2011-09-23 o 09:57 Powód: brak załącznika |
||
|
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny trzymajcie dzisiaj kciuki bo idę do chirurga szczękowego
mam nadzieję że dzisiaj tylko mi zajrzy w paszczę bo jak zacznie coś robic to ucieknę
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
ale się cieszę
tż dostał w pracy premię 150zł tak na pierwszy dzień jesieni
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie tak Cię zagada, że nawet nie zauważysz, ze coś Ci robi bo będziesz wpatrzona swoimi oczkami w jego piękną twarzyczkę albo w inną część ciała
|
|
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Śliczna sukienka
justyna_g4 Kalie rzeczywiście kupuje się na pogrzeby, ale takie same tylko troszke mniejsze są kantadeski... tak kiedyś powiedział pan w kwaiciarni jak zamawiałam z koleżanką jej bukiet ślubny... Cytat:
.... tak sie boję że masakra
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, właśnie wróciłam z ośrodka zdrowia, myślałam ze w nocy nie wytrzymam ;/
zebralam sie i poszlam do lekarza, tym razem mi powiedzieli ze mam zapalenie krtani ;/ kolejny nowy antybiotyk ;/
|
#3281 | |
|
Zakorzenienie
|
no to fakt. Ale co do sukni slubnych, to trochę rozumiem politykę salonów. W końcu trendy nie zmieniają się co miesiąc, jak powiedzmy w klasycznych butikach h&m, a suknia sprzed kilku lat nadal może być ponadczasowa. Co do podwyżek cen tegorocznych modeli - pamiętajcie, że te suknie szyje się na bieżąco, a drozeje wszystko - materiały, robocizna, podatki i cło idą w górę. Dlatego suknia, która teraz kosztuje 3 tys. za pół roku może kosztować 4
i nie będzie to uzasadnione tylko czystą fanaberią pani z salonu.Co do ceny sukien, ja tam jednak myślę, że w większości przypadków ceny są uzasadnione. Muślin i jedwab za metr kosztują nawet po 200 zł, a wiadomo ile tego trzeba zużyć, ile warstw wykonać. Aplikacje, to jest kolejna zmora. Szukałam w wielu hurtowniach i cena identycznej szarfy jak we wklejonej przez Paulinkę sukienki wynosiła prawie 500 zł. To wszystko jest sprowadzane, ręcznie wykonane i pracochłonne. Podobne jak wykonanie samej sukni, jej czyszczenie, prasowanie. Przecież to wszystko nie może być na łapu capu jak wyprzedaże w Bershce, gdzie ciuchy leżą na podłodze. Cały proces szycia sukni i następnie jej ekspozycji to bardzo wymagające zajęcie Uff ...musiałam się rozpisać ja nie powiem, ile zaoszczędziłam, bo byście padły...ale uwierzcie mi - to rekord Cytat:
|
|
|
|
|
#3282 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znalazłam na allegro śliczne buty na ślub i utwierdzam się w przekonaniu, że chcę nude... ![]() http://moda.allegro.pl/platformy-bez...835463652.html i: http://moda.allegro.pl/szpilki-platf...5.html#gallery |
||||
|
|
|
#3283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja póki co dzisiaj idę na konsultację ale potem będzie gorsze jak będę musiala umówic się na wyrywanie
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój bulwers dotyczył raczej butów/bukietów itp, a po części także tego, że skoro salon, w którym Kindzia mierzyła suknie, opuścił aż 3 tys na jednej z nich to znaczy, że wcześniej miał ogromną marżę narzuconą - z racji tego, że to duże miasto no i stolica. Wiadomo, że każdy chce zarobić, nikt za darmo niczego nie odda, ale jakieś granice takiej "ślubnej" marży powinny być. Któraś PMka chyba u nas podawała przykład jak jej znajoma zamawiała bukiet na ślub i zapłaciła dużo więcej, niż dała parę dni później za taki sam bukiet, z tym, że nie powiedziała, że to ślubny (a kupowała go do sesji plenerowej). Florystka i w jednym i w drugim przypadku zarobiła - ale za pierwszy policzyła dużo więcej, tylko z tego powodu, że to "ślubny".
Edytowane przez niut0 Czas edycji: 2011-09-23 o 10:48 |
|
|
|
|
#3285 |
|
Wtajemniczenie
|
Coraz wicej modeli mi sie podoba a w tej czułabym się tak lekko no bo i lekka ze mnie dziewczyna (40 kg) . Pewnie jej nie dostane w Lublinie czy okolicach
|
|
#3286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Wy juz dokladnie wiecie jakie kwiaty, buty itp, a ja nie mam pojecia o niczym jeszcze ;D
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za opinię
Jeszcze dziś wieczorkiem Was pomęczę tymi nieszczęsnymi butami, bo mam kilka innych linków, ale staram się wybrać te najfajniejsze i kasuję co chwilę jakiś, żeby nie dostać korby Cytat:
Mi np. ciągle zmieniają się koncepcje, ale już śniły mi się już kilka razy buty nude i do tego kwiatki w takim kolorze, a że białych od początku nie chciałam, to stwierdziłam, że to jest to Zamówię na allegro, albo znajdę tanie w sklepie i jak nie będą pasować do sukni to będę mieć najmodniejsze szpilki na ten sezon Do wieczorka
Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2011-09-23 o 11:07 |
|
|
|
|
#3289 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko Sincerity Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc teraz kupić to jest okazja Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak ktoś chce suknie starannie wykonaną, z dobrych materiałów to niestety trzeba się liczyć z kosztami Dzień dobry ładna pogoda a mnie sprzątanie czeka
|
||||||||
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
przyszły moje różowe lakierki (cieszę, się że jednak nie zamówiłam beżowych), są śliczne
leciutkie i zaraz jak tylko skończę pracę lece w nich na miasto, dla testu oczywiście. Normalnie, tak wydłużają nogę, że masakra, ale i do jeansów wyglądają świetnie, prawda?? Chyba będą miały dziś swoją premierę w kinie - nie wiemy na co iść ja stawiam na Drive (z oczywistych względów dla Ryana Goslinga) a Tż na Colombianę (z oczywistych względów dla Zoe Saldana)
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
DZień dobry
![]() Cytat:
Czekam na odpowiedz znajomego, który jest cukiernikiem- zobaczymy czy coś takiego zrobi ![]() Cytat:
Moja siostra-świadkowa już się dowiadywała i da rade w czerwcu zamówic takie kwiaty. W koncu jest florystką i mimo, ze nie pracuje w zawodzie ma tam swoje koleżanki |
||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nena1984 butki bardzo fajne
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze ze nie jestem sama ;D ostatnio pomyslala jaka sukienke mam ubrac na poprawiny? ![]() ktos myslal o tym? Talaaa87 masz ślub w moim terminie ( miał byc mój) ale dzien przed nami nam sale zajeli ;] mam tydzien po Tobie ;D
Mia i Tosia <3 Edytowane przez Czarnooka_Paula Czas edycji: 2011-09-23 o 11:18 |
|
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
e dziewczyny orientujecie się w takiej sprawie? przed wyborami prezydenckimi dopisałam się do listy wyborczej w innej miejscowości i teraz nie wiem czy zrobiono to na stałe i teraz jestem cały czas na liście wyborczej w nowym miejscu, czy za każdym razem (tj. każde wybory) muszę robić to jeszcze raz?
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nic nie wiem... ale chcialabym kwiatki w odcienach bieli,fioletu, rozu
W tych odcienach zaproszenia, winiety itp. Ale buty chyba beda jednak biale... najpierw musze miec kiecke
|
|
|
|
#3298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Paulinka normalnie Cię zabiję gołymi rękami Pewnie nie tanie cudo...
Edytowane przez malwus20 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:35 Powód: literówki :P |
|
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wszystkie kciuki. Poszło mi nawet dobrze
Moja suknia też ma być droższa w następnym roku dlatego zamówiłam ją odrazu Dziewczyny ale miałam dziś akcje idę sobie na mój wydział stanełam na przejściu dla pieszych. Koło mnie stanął jakiś chłopak i z tekstem "masz bardzo znajoma twarz" mnie zatkało no ale nic odpowiadam grzecznie że ja go nie kojarze. Ten pyta mnie skąd jestem co robię jak mam na imię. Ja dalej grzecznie odpowiadam tyle że oczywiscie nie podałam prawdziego imienia i gdzie mieszkam. On coś dalej zagaduje ale ja szłam w inna stronę to on w końcu "może się kiedyś spotkamy pogadać?" mnie zatkało wydusiłam tylko że jestem zaręczona i wychodzę za mąż więc nie szukam nowych znajomości. A on no szkoda to wszystkiego dobrego. Klasyczny podryw na "masz znajomą twarz może się poznamy bliżej"
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2011-09-23 o 11:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

ale wysłałam z innego maila

mam nadzieję że dzisiaj tylko mi zajrzy w paszczę bo jak zacznie coś robic to ucieknę 

tylko Sincerity
leciutkie i zaraz jak tylko skończę pracę lece w nich na miasto, dla testu oczywiście. Normalnie, tak wydłużają nogę, że masakra, ale i do jeansów wyglądają świetnie, prawda??
W tych odcienach zaproszenia, winiety itp. Ale buty chyba beda jednak biale... najpierw musze miec kiecke
idę sobie na mój wydział stanełam na przejściu dla pieszych. Koło mnie stanął jakiś chłopak i z tekstem "masz bardzo znajoma twarz" mnie zatkało no ale nic odpowiadam grzecznie że ja go nie kojarze. Ten pyta mnie skąd jestem co robię jak mam na imię. Ja dalej grzecznie odpowiadam tyle że oczywiscie nie podałam prawdziego imienia i gdzie mieszkam. On coś dalej zagaduje ale ja szłam w inna stronę to on w końcu "może się kiedyś spotkamy pogadać?" mnie zatkało wydusiłam tylko że jestem zaręczona i wychodzę za mąż więc nie szukam nowych znajomości. A on no szkoda to wszystkiego dobrego. Klasyczny podryw na "masz znajomą twarz może się poznamy bliżej"