Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 10:56   #1771
Jagooda_
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
jagoda bo jak bedziesz teraz myslala to najprawdopodobniej moze sie deprecha dopasc tylko ja nie wiem po co sobie stwarzac problemy?
zobaczysz jak bedzie po porodzie, jak bedziesz patrzyla na kruszynke i tak dalej....
nie ma sie co martwic na zapas bo po co
tylko jak tu nie myśleć, kiedy ja już teraz mam doła, nic mi się nie chce, mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie. Jeszcze kilka tygodni temu było zupełnie inaczej miałam powera i chęci, a teraz odwlekam wszystko w czasie. Normalnie sama siebie nie poznaje, tak czekałam na to dziecko i ciążę, a teraz nie potrafię się cieszyć tak ja powinnam. Normalnie sama nie rozumiem siebie

Dobra zmykam na tą pocztę, bo potem będę miała doła, że nic nie zrobiłam ...

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 10:58   #1772
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

a tak w ogole ustalilismy z Tztem wstepna date slubu 21.09.2013r. To bedzie nasza 6 rocznica bycia razem

Edytowane przez goldika
Czas edycji: 2011-09-23 o 11:02
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:04   #1773
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
a tak w ogole ustalilismy z Tztem wstepna date slubu 21.09.2013r. To bedzie nasza 6 rocznica bycia razem
Super

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:09   #1774
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

goldika super, gratulacje.!!!!

Dziewczyny najwazniejsze w tym wszystkim NIE ZAPOMNIEC O NAJBLIZSZYCH!!!!
Czesto jest tak ze kobieta w ciazy oczekuje mega zainteresowania i tak dalej, a sama zapomina o tym ze sa inni ktorzy tez tego potrzebuja.
To nie egoizm, tak po prostu sie dosc czesto dzieje.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:11   #1775
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Super

Witajcie mamusie,
Wczoraj miałam dzień na wariackich papierach, potem szkoła rodzenia na której uczyliśmy się kąpać maleństwa, a na deser jeszcze po teściów na lotnisko musiałam jechać. Wróciłam dopiero przed 22

Dziś już po śniadanku, pranko rozwieszone, zaraz zabieram się za prasowanie męża koszul Dlaczego on ma same koszule No ale takie ma stanowisko w pracy, jako dyrektor fabryki w polówce nie pójdzie do pracy .... ehhhh ale jakby mi to życie ułatwiło.

Dziś jeszcze chcę posprzątać cały domek, zabezpieczyć pokój Martynki przed jutrzejszym malowaniem, bo na 16:30 jestem umówiona z koleżanką na pogaduchy. A .... jutro wielkie malowanie pokoiku Już nie mogę sie doczekać, mam nadzieję, że dwie ściany pomalujemy w 2-3 godziny, bo na 15 musimy jutro jechać na obiad do znajomych, już głupio było za każdym razem odwlekać spotkanie.

Kurcze Aniu ... coś ta twoja córeczka naprawdę chyba czeka na babcię. Codziennie jak wstaję, to od razu na forum i patrzę, czy się przypadkiem nie rozpakowałaś

Lecę prasować, a w miedzy czasie jeszcze naleśniki muszę zrobić i do sklepu podejść, bo wymyśliłam sobie dziś z mascarpone i malinami

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:13   #1776
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
od razu po porodzie miałaś przez połóg czy później? też boję się depreszki, tm bardziej, ze nie ma się na nią wpływu
Nie wiem od czego? Jak dostałam dziecko i jak dłużej się jej przyglądnęłam to mi się wogóle nie spodobało Wizualnie. Naprawdę

Na szczęście uratowało mnie lato i wychodzenie na spacer, do ludzi. Brałam wózek i jeździłyśmy całymi dniami i gadałam z innymi mamami na placu zabaw.

A w domu znowu masakra. Do nikogo się odezwać, ta płacze, ja płacze.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ja muszę iśc do tego szpitala jednak z tym cukrem Trzymają 3 dni (bo wtedy szpital ma zapłacone za pacjetna:/) ale juz postanowiłam, ze skoro badanie trwa jeden dzien to na drugi sie wypisuje na własne żądanie
Nie pozwolono Ci powtórzyć tej glukozy???

Cytat:
Ktoras z was napisala "znowu bede miec depresje"
a czemu tak zakaldasz? bez sensu !
To ja napisałam Źle napisałam - nie nastawiam się, że będę mieć, ale przeraża mnie myśl, że może być jak po poprzedniej ciąży.

Ty nawet nie wiesz jaka ja była podekscytowana całą ciążą, porodem, wyprawką, itp. 2 lata staraliśmy się o dziecko, badania, leczenia itp. Byłam przekonana, że będzie pięknie i cudownie.

W ciąży wyglądałam pięknie i kwitłam, a po porodzie został mi zwiędły brzuch, nadwaga, niewyspanie, wory pod oczami. Już nie byłam piękną ciężarówką, ale kobietą z nadwagą chodzącą w ciążowych spodniach

Naprawdę, te kilogramy mnie dołowały, zmęczenie itp. Na nic tłumaczenie itp. Dopiero jak po połogu wzięłam się za siebie, trochę się ogarnęłam, nauczyłam obsługi dziecka to zaczęło być lepiej.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2011-09-23 o 11:15 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:23   #1777
princessskaa
Wtajemniczenie

Goldika gratuluję wstępnej daty ślubu
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:38   #1778
__Fallen Angel__
Zadomowienie

goldika - super, moje gratulacje

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:44   #1779
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no niestety tak to jest , ze nie wyglada sie cudownie na poczatku, ale nie ma w tym nic dziwnego, na to mysle ze trzeba sie nastawic psychicznie porzadnie.
A.Camus
Stary 2011-09-23, 11:52   #1780
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
tylko jak tu nie myśleć, kiedy ja już teraz mam doła, nic mi się nie chce, mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie. Jeszcze kilka tygodni temu było zupełnie inaczej miałam powera i chęci, a teraz odwlekam wszystko w czasie. Normalnie sama siebie nie poznaje, tak czekałam na to dziecko i ciążę, a teraz nie potrafię się cieszyć tak ja powinnam. Normalnie sama nie rozumiem siebie

Dobra zmykam na tą pocztę, bo potem będę miała doła, że nic nie zrobiłam ...
Wczoraj nam na SR gin tłumaczył że to normalne. Hormony i już. Moze nawet nie nam tylko naszym TŻ .

Ja mam takiego niechcieja okropnego, ale myśle, że to jeszcze jest spowodowane niedoleczonym przeziębieniem.

Wczoraj na ŚR oglądlismy film o CC i był cały wykład. Okropność. Dla kontrastu pokazno nam ostatnią faze porodu SN, położna ochraniała krocze, obyło sie bez nacięć i pęknięcia - tak mogę rodzić! Pocieszam się faktem, że przy CC nie widzi się tego co robią z brzuchem i macicą.

Goldika - gratuluje ustalenei daty ślubu. A pająków sie boję.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:20   #1781
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ide dziewczyny porzadki weekendowe zrobic,w tym tygodniu moja kolej umyc korytarz.Do potem
Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
Wczoraj nam na SR gin tłumaczył że to normalne. Hormony i już. Moze nawet nie nam tylko naszym TŻ .

Ja mam takiego niechcieja okropnego, ale myśle, że to jeszcze jest spowodowane niedoleczonym przeziębieniem.

Wczoraj na ŚR oglądlismy film o CC i był cały wykład. Okropność. Dla kontrastu pokazno nam ostatnią faze porodu SN, położna ochraniała krocze, obyło sie bez nacięć i pęknięcia - tak mogę rodzić! Pocieszam się faktem, że przy CC nie widzi się tego co robią z brzuchem i macicą.

Goldika - gratuluje ustalenei daty ślubu. A pająków sie boję.

MSZPILKA nie strasz mnie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:23   #1782
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Nie pozwolono Ci powtórzyć tej glukozy???

Niestety, nie Rano po 7 moj tato przyszedł, żeby zostac z Polusia a ja poszłam do laboratorium z myslą, że ją powtórze to babka powiedziała, ze tak nie robią. Nawet za kase. Musi byc skierowanie i juz. Poszlam do szpitals do poradni, tam mi kazaly babki isc na oddzial polozniczy sie spytac. I tak kazdy co innego mówił. Masakra jakas. Kazaly mi na czczo powtorzyc tylko krew, wiec powtorzylam. Wyniki byly za pare godzin wiec pobieglam do mojego lekarza, ale jemu ten wynik nic nie mowi, bo to musi byc po obciazeniu. I mowil, ze moge wyjsc na wlasne zadanie na drugi dzien. I nie dal skierowania na glukoze drugi raz, bo juz raz wyszla 148 wiec oni kieruja na dokladnijesze badanie, czyli krzywa cukrowa.
Nie trawie tego szpitala. mam doła, ze musze tam isc nawet na te dwa glupie dni

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:26   #1783
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
ooo dziekuje

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jak to zleciało i szczerze mówiąc nie obraziłabym się jakbym urodziła w 27tc strasznie chcę mieć już dzidzię po drugiej stronie brzucha

ja kupowałam te pieluszki:

białe tetrowe(20sztuk):

http://allegro.pl/pieluchy-biale-tet...837314195.html

i z nadrukiem tetrowe (10szt):

http://allegro.pl/pieluchy-kolorowe-...837314194.html

i jestem z nich zadowolona. Po pierwszym praniu nie wyglądają jak szmaty, nadal są kwadratowe

flanelki (10szt):
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...837314193.html

i flanelki z ceratką (2szt):
http://allegro.pl/sliczne-pielucho-c...812031899.html
tez chyba takie kupie bo ja to zielona w pieluszkach jestem pewnie za rok bede polecac innym mamom co dobre a co złe bedziemy expertami hehehe

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:27   #1784
bienioka
Rozeznanie

Witam,
wpadlam tylko na chwilke. Tescie przyjechali i nie wypada siedziec przy internecie.
DOstalam wiadomosci od kkkasikkk. Podobno jest zamowienie na 8 buteleczek SS. Sprawdzalam w sieci ile kosztuje 30 ml - ok 5€ + koszty wysylki. Regularna cena to 8,29€. Mam nadzieje, ze u mnie w atpekach wlasnie tyle kosztuja. Nie chcialabym w sieci zamawiac, bo boje sie, ze przesylka nie doszlaby na czas (tescie wracaja w przyszly weekend). Po drugie doliczajac koszty przesylki byloby tylko troche taniej. Nie wiem, jak chcecie. Zaoszczedzilybyscie mysle max z 5zl.

Kkkasikkk napisalam, ze jutro spytam w aptece dokladnie ile to kosztuje i dam wam znac. Kkkasikkk przesle mi juz odliczona sume na konto a ja w miedzyczasie kupie te kropelki. Tescie wezma (mam nadzieje) ze soba i wysla poczta do kkkasikkk. Musielibysmy jeszcze doliczyk ta polska przesylke. Nie orientuje sie ile to kosztuje. Wy zamawiacie, wiec powinnyscie wiedziec Mysle, ze ponad 1kg nie bedzie wazyla (no max. 2kg).

Zmykam, bo tescie zaraz wroca ze spaceru
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:39   #1785
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ogolnie posprzatane,mam jeszcze wene umyc kanape,ale najpierw przerwa na obiad.Mam tylko nadzieje,ze wena mi nie przejdzie..
Wiecie co,zaczynaja draznic mnie te papugi .Zaluje,ze je kupilismy...Robia okropny balagan,trzeba 3-4 razy dziennie wokol klatki sprzatac,klatke 2x w tygodniu,wypuscic je trzeba,potem podloge posprzatac,bo obsrana,zrobily mi dziure w scianie.Kurcze,ja tak lubie zwierzaki,ale nie mam juz tak na nie czasu,zwlaszcza,jak sie mala urodzi .To bylo nieprzemyslane...

Cytat:

Caly czas lapie mnie watpliwosc do imienia:P
A mi sie coraz bardziej podoba i juz nie zmieniamy (bo wybralysmy to samo ),no chyba,ze okaze sie,ze jednak cos miedzy nozkami dynda

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Witam,
wpadlam tylko na chwilke. Tescie przyjechali i nie wypada siedziec przy internecie.
DOstalam wiadomosci od kkkasikkk. Podobno jest zamowienie na 8 buteleczek SS. Sprawdzalam w sieci ile kosztuje 30 ml - ok 5€ + koszty wysylki. Regularna cena to 8,29€. Mam nadzieje, ze u mnie w atpekach wlasnie tyle kosztuja. Nie chcialabym w sieci zamawiac, bo boje sie, ze przesylka nie doszlaby na czas (tescie wracaja w przyszly weekend). Po drugie doliczajac koszty przesylki byloby tylko troche taniej. Nie wiem, jak chcecie. Zaoszczedzilybyscie mysle max z 5zl.
U mnie w aptece 8,95,moga byc lekkie odchylenia,wiec raczej nie oplaca sie zamawiac.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:40   #1786
goldika
Zakorzenienie

oblecialam cale miasto w poszukiwania Jelp soft fresh ale dostalam tylko ten fresh no ale musialam kupic. Zmachalam sie solidnie

Dziewczyny jak polozn ochrania krocze? bo ja wyobrazilam sobie ze stoi nad moim kroczem w rekawicach bokserskich i nie dopuszcza nikogo do niego
Stary 2011-09-23, 13:02   #1787
milagrosa
Raczkowanie

Cześć Mamusie!
dołączę się do Was na te ostatnie tygodnie
razem zawsze raźniej
jestem w 33tyg, spodziewamy się z mężem córeczki
ogólnie wszystko dobrze z moimi wynikami i z malutką także,
wyprawka gotowa praktycznie
teraz poczytuję różne fora i trafiłam na wątek tutaj mimo że na wizażu już jakiś czas jestem
czytam różne porady o porodach i początkowych dniach- im więcej wiem tym jakoś mi lepiej i spokojnie czekam na nasz wielki dzień
aha termin na 18 listopad

pozdrawiam Was wszystkie

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:08   #1788
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
razem zawsze raźniej
teraz poczytuję różne fora i trafiłam na wątek tutaj mimo że na wizażu już jakiś czas jestem
czytam różne porady o porodach i początkowych dniach- im więcej wiem tym jakoś mi lepiej i spokojnie czekam na nasz wielki dzień

pozdrawiam Was wszystkie
Witamy .Jak chcesz napisz do ania21_21 PW,to umiesci Cie na naszej liscie
Stary 2011-09-23, 13:10   #1789
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
oblecialam cale miasto w poszukiwania Jelp soft fresh ale dostalam tylko ten fresh no ale musialam kupic. Zmachalam sie solidnie

Dziewczyny jak polozn ochrania krocze? bo ja wyobrazilam sobie ze stoi nad moim kroczem w rekawicach bokserskich i nie dopuszcza nikogo do niego
hahaha padłam Goldkia Ty mnie zawsze rozmieszasz

na tym filmie było pokazane, że jak było juz widac główke to położna wsadziła palec w krocze i delikatnie naciągała, przejeżdzajac palcem po krawędzi "dziurki" i tak już mocno rozciągniętej

milagrosa witaj
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:18   #1790
Darusiaaaa
Zakorzenienie

goldiczka co do samospelniajacego sie proroctwa to tak sie w wiekszosci rzeczy dzieje, jak zaczynamy cos sobie wmawiac badz zaczynamy wierzyc w cos zbyt mocno to mamy sami wrazenie ze nas to spotka a potem spotyka- cos na zasadzie, wiedzialam ze bede chora! ale zamiast zapobiec wczesniej czekala sie na te chorobe.....mam nadzieje ze nie zakrecilam:P

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

a do karmienia moze na poczatek sobie cos z innego pokoju przynies??

ejjj wiecie co! bylam wczoraj u kolezanki , jej mala ma 6 tygodni a ta frytki smazone normalnie wcinala, a wczesniej mi pisala ze mala ma kolki i ja sie zastanawiam czy te jej kolki to nie przez takie zarcie....
A.Camus
Stary 2011-09-23, 13:20   #1791
kasiowa4
Raczkowanie

Co do pieluszek tetrowych to ja mogę się wypowiedzieć o takich z firmy Faro.
Nigdy w życiu ich nie kupujcie. Kupiłam w tesco, pakowane po 10 szt. Jakościowo takie sobie ale fatalne obszycie więc po pierwszym praniu już się zaczęły pruć. A najgorsze było to że na każdej pieluszce była naklejka (a dokładnie ten klej) którą w żaden sposób nie dało się odkleić. Masakra jakaś co ja z nimi przeżyłam. Nawet do ich firmy dzwoniłam, pisałam maile jak to cholerstwo usunąć ale totalnie mnie zlali. Na szczęście zamówiłam też na allegro a tamte będą jedynie w razie rezerwy

Wczoraj wcisnęłam sporo pistacji ale chyba Zuzi smakowało bo dostałam po zjedzeniu sporo kopniaczków.

Oj dziewczyny, ja też strasznie się boję tej nieszczęsnej depresji poporodowej. Próbuje się nastawiać pozytywnie ale coś mi nie wychodzi.

milagrosa witamy ja też mam termin na 18 listopada

Edytowane przez kasiowa4
Czas edycji: 2011-09-23 o 13:33
kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:40   #1792
dygotka8
Zakorzenienie

hej
nic nie kupiłam.
Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
dziewczyny czy każda z was wybiera sobie położną?ile u was się płaci?u nas to koszt 400 zł. A co w przypadku gdy nie wezmę sobie położnej?chyba ktoś odbierze mi poród
jak to każda??
ja nie,zresztą to chyba położna któa ma dyżur odbiera poród,a w razie co zagląda od czasu do czasu tez lekarz na porodówkę(ale jesli wszystko idzie ok to raczej nie)
Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem jak to zleciało i szczerze mówiąc nie obraziłabym się jakbym urodziła w 27tc strasznie chcę mieć już dzidzię po drugiej stronie brzucha
chyba w 37 tyg
co do deprsji poporodowej to mam nadzieję,ze mnie ominie bo niestety należę do grona osób które miewają skłonności do stanów depresyjnych...póki co nie zastanawiam się and tym za bardzo

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Czy wasze dzidzie maja jakies "ulubione " dania? Przed chwila zjadlam banana a junior to chyba fikolki ze szczescia robi, bo caly brzuch mi podskakuje
u mnie nie ma takiej potrawy która by wpłynęła na aktywności Maleńkiej-rusza si ę wtedy kiedy sama tego cchę-a przynajmniej ja tak zauważyłam

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
To chyba wyraze Tztowi zgode na rozstawienie lozeczka. Tym bardziej, ze musimy jeszcze jakis fotel do karmienia kupic a ciezko oszacowac na oko ile miejsca moze zajmowac, a jak bedzie wszysto ustawione to podejmiemy jakas decyzje.
A Wy macie jakies konkretne fotele do karmienia?
Kanapa nie wejdzie do pokoiku niestety
ja nie mam nic na czym bym mogła usiąść-chyba,że na schodach...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-23 o 13:26
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:42   #1793
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Mamusie!
razem zawsze raźniej

pozdrawiam Was wszystkie
Witamy Witamy ))
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:42   #1794
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
no tak tyle, ze nie mam do niej paragonu i nikomu nie udowodnie, ze nabylam ja przed wprowadzeniem tego przepisu
to ja nie wiem jak oni chcą to rozgraniczyć... pewnie jakaś ustawa wejdzie czy coś...
Stary 2011-09-23, 13:44   #1795
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
A to trzeba na lezaco a nie na stojaco

Ahaaaaaaa

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:59   #1796
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Czy wasze dzidzie maja jakies "ulubione " dania? Przed chwila zjadlam banana a junior to chyba fikolki ze szczescia robi, bo caly brzuch mi podskakuje
Mój Synek ma czkawkę po kawie Dzisiaj prawie popłakałam się bo od godziny 7.00 Go nie czułam - napiłam się kawy i zaczął czkać

Maluszek uwielbia wszelkiego rodzaju słodycze i owoce - zwłaszcza brzoskwinie, banany i gruszki
Ruchami reaguje też na ciepłe zupy - tutaj bardziej reaguje na ich temperaturę niż na smak bo nie zauważyłam żeby przy jakiejść bardziej się wiercił niż przy innej

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
chyba w 37 tyg
co do deprsji poporodowej to mam nadzieję,ze mnie ominie bo niestety należę do grona osób które miewają skłonności do stanów depresyjnych...póki co nie zastanawiam się and tym za bardzo
No właśnie... w 37 a nie 27tc... zmęczona jestem pisaniem pracy inż.... najchętniej chciałabym się już odmużdżyć i odpoczywać... ale to dopiero po 27.09.... ehhhhhhhhh a potem od 1.10 znowu szkoła... pierwsze zjazdy opuszczę bo lekarz każe mi się nie przemęczać i duuuuuuużo leżeć
Od 37tc już nie będę musiałą się na szczęście oszczędzać

Dziś mam wizytę o 18.00 więc trzymajcie kciuki aby wszystko było oki
Stary 2011-09-23, 14:00   #1797
Anusiak 83
Raczkowanie

Witam mamusie,
dziś małe urwanie w pracy miałam, ale zdążyłam nadrobić

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
3 tabliczki-znaczy się 3x100 gram czekolady??czy masz na myśli 3 cząstki/kostki czekolady??
bo jak 3 tabliczki to szczunek,ze nie skonczyło sie to
hehe, dla mnie tabliczka czekolady na raz to nie problem chociaż teraz staram się ograniczyć słodkie bo i bez tego d**a rośnie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
KOCHANE JESTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bardzo się cieszę, super że jesteś w domku i że wszystko u Was dobrze

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Tez mi zostalo 70 dni i widzę, że inaczej liczymy, bo jak dla mnie to się skończył 30 tydzień a zostalo 10, czyli 70 dni
Nie inaczej liczymy, tylko ja gapa jestem bo zapomniałam sobie "dodać" 1 tygodnia, więc teraz mam 76 dni
Liczyłam, że skoro zaczęłam 30 tydzień to do 40 zostało mi tylko 10 zamiast 11

Cytat:
Ja muszę iśc do tego szpitala jednak z tym cukrem Trzymają 3 dni (bo wtedy szpital ma zapłacone za pacjetna:/) ale juz postanowiłam, ze skoro badanie trwa jeden dzien to na drugi sie wypisuje na własne żądanie powiem, że mam małe dziecko i mam ich gdzies. I tak nie chce iśc tam rodzić. Moj Tz wraca w sobote na kilka dni i w tym czasie zrobi malowanie, bo potem jak pojedzie to nie bedzie go do konca listopada...
Jak nie będą robili żadnych badań tylko trzymali to pewnie, wypisz się
Moja mama leżała z kręgosłupem, i też 2 dni nic jej nie robili, wprost miała powiedziane że za pełne 3 doby NFZ zwraca kase

Cytat:
Co do wymiany drzwi wejściowych to nas to czeka w październiku/listopadzie podobno syfek nieziemki jest
Nasze mają chyba z 40 lat
My mieliśmy wymieniane, to fakt, kurzu, pyłu co nie miara. No i ten hałas...

Goldika mój ex miał ptasznika, samicę, straaaasznie agresywna była, własnie jak przestawiałam terrarium z miejsca na miejsce i mi skoczyła na ściankę to ją upuściłam bałam się, że mnie ukąsi całe szczęście że się klapka nie otworzyła bo bym chyba ją zdeptała - strasznie boje się pająków, brrrrrr
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:08   #1798
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
hehe, dla mnie tabliczka czekolady na raz to nie problem chociaż teraz staram się ograniczyć słodkie bo i bez tego d**a rośnie
jedna to i ja bym zjadła,ale 3 raczej nie...choc kto wie....

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:13   #1799
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ogolnie posprzatane,mam jeszcze wene umyc kanape,ale najpierw przerwa na obiad.Mam tylko nadzieje,ze wena mi nie przejdzie..
Wiecie co,zaczynaja draznic mnie te papugi .Zaluje,ze je kupilismy...Robia okropny balagan,trzeba 3-4 razy dziennie wokol klatki sprzatac,klatke 2x w tygodniu,wypuscic je trzeba,potem podloge posprzatac,bo obsrana,zrobily mi dziure w scianie.Kurcze,ja tak lubie zwierzaki,ale nie mam juz tak na nie czasu,zwlaszcza,jak sie mala urodzi .To bylo nieprzemyslane...
oj wiem jak to jest z falistymi... tez je mialam i syf robia ogromniasty. Ja mialam klatke do 1/3wysokosci zastawiona z tylu tektura a po bokach i z przodu miedzy pretami babcia poprzeciskala cos ala plexe. Dzieki temu syf nie wylatywal poza klatke no zawsze cos tam polecialo ale nie tyle co bez

Cytat:
Cześć Mamusie!
razem zawsze raźniej

pozdrawiam Was wszystkie
witaj napisz cos wiecej o sobie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
hahaha padłam Goldkia Ty mnie zawsze rozmieszasz

na tym filmie było pokazane, że jak było juz widac główke to położna wsadziła palec w krocze i delikatnie naciągała, przejeżdzajac palcem po krawędzi "dziurki" i tak już mocno rozciągniętej
aaaa to na tym to polega moja wersja bardziej mi odpowiadala
ja jakos nie martwie sie swoim kroczem, nic na ten temat nie czytam i wole miec niespodzianke zwiazana z nacieciem/peknieciem i bolem

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
goldiczka co do samospelniajacego sie proroctwa to tak sie w wiekszosci rzeczy dzieje, jak zaczynamy cos sobie wmawiac badz zaczynamy wierzyc w cos zbyt mocno to mamy sami wrazenie ze nas to spotka a potem spotyka- cos na zasadzie, wiedzialam ze bede chora! ale zamiast zapobiec wczesniej czekala sie na te chorobe.....mam nadzieje ze nie zakrecilam:P

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

a do karmienia moze na poczatek sobie cos z innego pokoju przynies??

ejjj wiecie co! bylam wczoraj u kolezanki , jej mala ma 6 tygodni a ta frytki smazone normalnie wcinala, a wczesniej mi pisala ze mala ma kolki i ja sie zastanawiam czy te jej kolki to nie przez takie zarcie....
nie mam co przyniesc z innego pokoju... mamy tylko 2 takie gigantyczne fotele ktore nie wejda do pokoiku, mam krzeslo obrotowe a tak to duza kanape i 2 lozka sypialniane.

Ja pierwsze co zrobie po porodzie to zjem kilogram tatara :plove: potem moge miec diete karmiacej i dawac cyca malemu

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość

Goldika mój ex miał ptasznika, samicę, straaaasznie agresywna była, własnie jak przestawiałam terrarium z miejsca na miejsce i mi skoczyła na ściankę to ją upuściłam bałam się, że mnie ukąsi całe szczęście że się klapka nie otworzyła bo bym chyba ją zdeptała - strasznie boje się pająków, brrrrrr
nasza to tez samica i wlasnie tak sie zachowuje. Mimo to ciezko byloby mi sie z nia rozstac
Stary 2011-09-23, 14:19   #1800
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
.

Ja pierwsze co zrobie po porodzie to zjem kilogram tatara :plove: potem moge miec diete karmiacej i dawac cyca malemu
Wczoraj do mamy mowilam,ze jedyne czego mi brakuje to tatar lub metka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości