|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1922 |
|
Wtajemniczenie
|
witanko
![]() moj Tz chce byc przy porodzie, kiedys nie chcial, ale cos mu sie odmienilo...i bardzo dobrze. bylam mamunia w nocy, bo Tz przeziebiony od wczoraj, wiec musialam podac koszulke na zmiane bo sie tak wypocil, wypuscic psa na podworko, pol nocy nie przespapalam, bo tak sie krecil i wzdychal ze mu tak ciezko bo jest chory, a ja ze musze przestac spac na brzuchu wiec aby sie do niego obracac bo mi wzdychalby tymi bakteriami roznymi, to musialam spac tylko na lewym boku. kupilam wczoraj kapuste kiszona i dzisiaj zjemy chyba troche na obiadek. dzisiaj z Tz jestesmy wnerwieni na managera naszego - bo my pracujemy w tej samej firmie. mamy plany sie przekwalifikowac po tym jak dziecko bedzie troszke podchowane. Tz na hydraulika bo jest tutaj gromne zapotrzebowanie a ja na ksiegowa....tylko dlaczego nie zrobilismy tego wczesniej? ...nie mam pojecia, zawsze troche lepiej ryzykowac jak sie nie ma jeszcze dziecka. |
|
|
|
#1923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jak z moim będzie, na razie ma być przy mnie, ale to jeszcze się okaże w praniu. To miłego dnia, |
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez za pierwszym razem nie zmuszalam meza do niczego, sam podjal ta decyzje, z poczatku nie chcial potem sie przekonal, ze chce mi pomoc. Mysle ze to niewiele w porownaniu do tego co kobieta robi i jak sie poswieca.
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciala, ale nie wiem, czy uda nam sie zalatwic na ten czas jakas opieke dla cory
przy pierwszym porodzie tz byl przy mnie i mimo iz ogolnie nie lubi nic co zwiazane ze szpitalami i lekarzami, i slabnie na widok krwi, to jednak o porodzie bardzo duzo rozmawialismy, ja znalam jego obawy i nie zmuszalam, ale on tez wiedzial, ze jego obecnosc jest dla mnie wazna. I jak by nie bylo bylismy obydwoje przygotowanie na to, ze albo on moze mi powiedziec, ze juz nie moze, albo ze ja go moge wygonic z sali. Jednak przeszlismy przez to razem i on za zadne skarby nie oddalby tej obecnosci przy mnie, gdy na swiat przyszla jego corka. Takze jedyne co moge polecic, to wiele rozmow, bo bez rozmowy nigdy nie bedziecie znac zdania drugiej osoby, a takie zgaduj zgadula, bo tz jest wrazliwy, moze na dobra sprawe przynesc wiecej szkody niz porzytku Cytat:
![]() od siebie jeszcze dodam, ze podczas porodu facet tez przezywa, adrenalina siega szczytu, a wtedy tzw "wrazliwosc" idzie w zapomnienie Poza tym uwazam, ze to kobiecie rodzacej nalezy zapewnic taki komfort, jakiego sie domaga i jesli jest to obecnosc meza, to chyba na takie poswiecenie moglby sie zdobyc... chociaz raz w zyciu Poza tym wystarczy zeby siedzial przy glowie kobiety tylem do reszty jej ciala i trzymal za reke... na twarz przeciez krew nie chlapie ![]()
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc więcej problemów by z tego było niż pożytku.
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobraz sobie, ze juz rodzisz i nagle masz zyczenie, zeby tz byl przy tobie, zebys czula jego obecnosc... a on powie ci ze nie, bo nie... mysle, ze byloby ci przykro, a porod moglby sie wtedy i dla ciebie przeksztalcic w bardzo niemile wspomnienie
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ja ze swoim rozmawiałam niejednokrotnie i pewnie temat będzie poruszany jeszcze wiele razy, wiem w czym jest problem, czego się obawia itp. I w naszym przypadku nie jest kaprys, że nie chce być ze mną przy porodzie, bo chce być w tedy ze mną, pomagać mi, ale no nic nie poradzę na to, że nie jest na tyle wytrzymały, żeby być tam i twardo się trzymać
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2011-09-23 o 11:32 |
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak juz wczesniej pisalam, dla faceta to tez ogromne emocje, ktore trzymaja go na nogach ![]()
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazdy zrobi jak chce przeciez, ja tylko uwazam ze nie powinno sie zmuszac.
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie nie ma sensu nikogo do niczego zmuszac, ale jak by nie bylo, moze jest to jedyna szansa, zeby byc przy narodzinach wlasnego dziecka... szansa, ktora nie jest dana wszystkim
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia ale tu żadna bzdura, to co się dzieje w filmach to mnie mało obchodzi. Znam swojego męża i wiem jak może to wyglądać, ale też wcale nie jest powiedziane, że jak przyjdę z relacją to nie wspomnę, że był ze mną przy porodzie
Bo może nagle zmienić zdanie przed samymi drzwiami. Tego nie wiem, ale na dzień dzisiejszy jest tak... Mamy znajomych co rodzili razem, jedni wspominają dobrze, inni wręcz odwrotnie...
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojemu powiedziałam tylko, że chciałabym, żeby był przy mnie, ale to musi być jego decyzja. Gadałam mu wiele rzeczy, takich, żeby go w jakiś sposób nastawić na najgorsze, ale powiedział mi tylko, że ja mam go zachęcać a nie zrażać
. Też nie przemawiają za mną tłumaczenia, że facet taki biedny i boi się krwi, że zemdleje . To podobno my jesteśmy ta słabszą płcią? To oni powinni nas chronić i wspierać a nie na odwrót! W rodzinie pojawi się malutkie dziecko i ja jakoś nie wyobrażam sobie jak mój mąż będzie obrażał się na mnie, że np. poświęcam mu mniej uwagi niż maleństwu.
|
|
|
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Ja jakoś wolę żeby w tej akurat chwili była ze mną mama
mąz niech się stresuję z przyszłym dziadkiem (moim tatą) na korytarzu zreszta on sam nie chce więc nie ma problemu jesteśmy zgodni co do tego chociaż kto wie takie decyzje czasami ulegają zmianie więc sie nie zarzekam ostatnio mam fazę na majonez kielecki normalnie do każdej kanapki go cisnę ![]() u dentysty nie byłam poszła za mnie moja mama bo ją ząb boli ale obiecala że wypyta pana doktora czy usunie tego zeba w I trym. czy czekamy do drugiego i zapisze mnie na wizytę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua ja uwielbiam kanapki z majonezem
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tu mam niedobry majonez
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
a próbowałaś robić sama majonez?
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra tez rodziła a jak widzi krew to robi się biała jak ściana i potrafi zemdleć. Dla mnie krew to nic nadzwyczajnego, a że będzie jej więcej niż "normalnie" to trudno. Że będzie mnie bolało... a co mam zrobić? Nie odwołam ciąży
Jeśli zdecyduje się towarzyszyć mi przy porodzie, to przecież go nie wygonię, niech popatrzy jak cierpię Mamy jeszcze około pół roku.
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wciagnelam cala miche owsianki
i musze w koncu cos zaczac robic, bo poki co gnije na sofie Tikki a nie masz w poblizu polskich sklepow? Ja kupuje tylko w polskich bo niemiecki tez mi nie smakuje ...
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, jeszcze nie
Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Emigra mam polski sklep. Tylko tak akurat do samych kanapek nie opłaca mi się kupować majonezu, który kosztuje 4 razy więcej niż w Polsce . Jakoś przeżyję do kolejnej wyprawy do Polski i zakupu kilku słoików na zapas |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
no to może spróbuj zrobić sobie domowy majonez :P
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie czytam przepis i wyszłoby prawie na to samo bo musiałabym kupić musztardę w polskim sklepie
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Emigra to pewnie dlatego, że macie blisko do Polski. U mnie w okolicy jest tylko 1 sklep polski i gościu nakłada nieziemską marżę na produkty...na dodatek nie zawsze pierwszej świeżości. Jak jest już jakaś promocja to wiadomo, że produkt jest miesiąc przeterminowany .
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to też bym podziękowała za taki sklep
|
|
#1945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czasem moi koledzy czy inni panowie mnie rozśmieszają, kiedy chcą pokazać jacy to oni nie są mężni, twardzi jak skała.. a jak przychodzi co do czego.... to ups Ale ja myślę, że dużo zależy od nastawienia. oo to na kolację zafunduję sobie kanapeczki z majonezem smaka mi zrobiłyście |
|
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, jestem cały dzień w domu a w skrzynce czeka na mnie dzisiejsze awizo na dwa listy polecone.
![]() zaraz zadzwonię na tę pocztę o zwrócę uwagę, że to nie pierwszy raz już
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Listonoszowi nie chce się wchodzić po schodach
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż kiedyś powiedział, że nie chce być przy porodzie (to było wieki temu ), ale jak posłuchał relacji kilku kolegów, to zmienił zdanie ![]() Razem spłodziliśmy Dzieciątko, razem przechodzimy przez ciążę, razem jesteśmy na każdym USG i razem będziemy rodzić W końcu oboje jesteśmy rodzicami Tego Maleństwa ![]() PS. Do USG dopochwowego też podszedł normalnie. W końcu to dojrzały mężczyzna i rozumie, że inaczej się nie da
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadzwoniłam na pocztę, babka mnie przeprosiła i powiedziała, że zwróci listonoszowi uwagę. I zaś w tej długiej kolejce muszę stać po południu
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoń, skoro jesteś w domu, to nie rozumiem czemu listonosz nie dał Ci listów , tylko awizo. Czyżby nie chciało mu się przynieść do domu?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

więc więcej problemów by z tego było niż pożytku.

. To podobno my jesteśmy ta słabszą płcią? To oni powinni nas chronić i wspierać a nie na odwrót! W rodzinie pojawi się malutkie dziecko i ja jakoś nie wyobrażam sobie jak mój mąż będzie obrażał się na mnie, że np. poświęcam mu mniej uwagi niż maleństwu.
zreszta on sam nie chce więc nie ma problemu jesteśmy zgodni co do tego chociaż kto wie takie decyzje czasami ulegają zmianie więc sie nie zarzekam