Marze o prawie jazdy,a nie moge zdac...:( - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-17, 09:01   #1171
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Dot.: Marze o prawie jazdy,a nie moge zdac...:(

aquarelka ale musisz mieć przy sobie dowód? czy PJ nie wystarcza?
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 10:23   #1172
aquarelka199
Rozeznanie

No właśnie trzeba mieć. Przy kontroli proszą o dowód osobisty i prawo jazdy
aquarelka199 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 11:32   #1173
Konto usunięte

a to nie wiedziałam, z resztą ja zawsze wozę i dowód i pj razem, ale tak właściwie nigdy nie wiedziałam, że trzeba mieć dowód też
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-17, 17:16   #1174
aquarelka199
Rozeznanie

No właśnie najlepiej wozić wszystko razem. Trafisz na policjanta, który będzie chciał tylko prawo jazdy a innym razem trafisz na takiego, który będzie chciał wszystko. Raz ktoś mi opowiadał że przy nim policjant zatrzymał faceta i chciał jego dokumenty. Ten mu powiedział że ma w bagażniku i mu się nie chce wyciągać. Policjant machnął ręką i go puścił
Stary 2011-09-18, 12:51   #1175
Konto usunięte

przykładowo mój tata teżw bagażniku wozi bo tam zawsze wrzuci torbę i kurtkę i ma tan wszystkie dokumenty heh
ja torebkę na siedzeniu wożę a jak mam sam portfel to wrzucam na ta pułeczkę pod radiem
Stary 2011-09-18, 21:46   #1176
aquarelka199
Rozeznanie

Ja też woziłam na siedzeniu torebkę do czasu aż moja siostra mnie nie zjechała, że przecież mogą mi otworzyć drzwi albo wybić szybę tylko po to żeby ją zabrać. Niby na początku w to nie wierzyłam ale potem mój ojciec miał trochę straszną sytuację na światłach. Jechał ciężarówką, włączyło mu się czerwone więc się zatrzymał a tu nagle otwierają mu się drzwi od strony pasażera, wsiada wystraszona dziewczyna i prosi żeby ją gdzieś podwiózł bo ucieka od chłopaka, który ją bije o.0 Ojciec przez chwilę nie wiedział co zrobić ale w końcu ruszył (zapaliło się zielone) i ją odwiózł na komisariat. Od tej pory zwracam uwagę na to czy mam zablokowane drzwi (w moim aucie blokują się automatycznie po przekręceniu kluczyka ale jak jadę czyimś autem to sprawdzam) i torebkę wożę też albo w bagażniku albo pod fotelem Może przesadzam ale wtedy przynajmniej czuję się pewnie. Tym bardziej że często wracam w nocy drogami mało uczęszczanymi.
Stary 2011-09-19, 09:09   #1177
tobb
Raczkowanie

Ja robię tak samo jak aquarelka199 - torebka w bagażniku a przy sobie mam mini torebkę z podstawowymi dokumentami na wypadek kontroli i wkładam ją do schowka w drzwiach obok siedzenia kierowcy.
Tutaj można poczytać o złodziejach, którzy się specjalizują właśnie w kradzieży torebek z samochodów.
tobb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 15:32   #1178
buzzgrow
Raczkowanie

To już jutro, to już jutro...
buzzgrow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 17:24   #1179
bezszans1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez buzzgrow Pokaż wiadomość

trzymam kciuki!
bezszans1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 17:43   #1180
sally
Rozeznanie

Cytat:

trzymaj się
Stary 2011-09-21, 17:59   #1181
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2011-09-22, 10:39   #1182
Paula_5
Raczkowanie

GG do Paula_5

czekamy!!
Paula_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 12:46   #1183
buzzgrow
Raczkowanie

No, niedługo wyruszam, trzymajcie kciuki, jeśli jesteście wierzące, pomódlcie sie za mnie
Stary 2011-09-22, 16:57   #1184
foxy123
Zakorzenienie

A w tym tygodniu niby wszedl nowy przepis dotyczacy pasow.
5pk karnych za samego siebie, 4pk karne za pasazera.
Stary 2011-09-22, 17:00   #1185
MamNaImieKasia
Przyczajenie

Cytat:
No, niedługo wyruszam, trzymajcie kciuki, jeśli jesteście wierzące, pomódlcie sie za mnie
Aaa stresuję się za Ciebie, to nienormalne :P Mam nadzieję, że zdasz. Ktoś musi przerwać naszą złą passę.
MamNaImieKasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 19:35   #1186
buzzgrow
Raczkowanie

Nie zdałam :| Pieszy wbiegł mi na jezdnię. Pomijając to wszystko trafiłam na Egzaminatora Moich Koszmarów, niemiłego, starego dziada, niecierpliwego i pierwszy raz po nie zdanym egzaminie prawie popłakałam się w elce... Mam nadzieje,że już nigdy więcej go nie spotkam. Poza tym nieco "przyćpałam" się tabletkami, miałam "ciężką nogę", jakbym zupełnie nie czuła samochodu, a ten pacan nie omieszkał komentować, załamywać ręce i Boga wzywać nadaremno. Miałam wrażenie, że ktoś robi eksperyment na granice wytrzymałości osoby egzaminowanej. Takich kretynów do odstrzału i najchętniej napisałabym tu jego nazwisko, ale nie bede mu robić czarnego PR-u. W każdym razie czuję się okropnie, mam traumę i wątpliwości, czy będzie ze mnie kierowca kiedykolwiek...
Stary 2011-09-22, 19:47   #1187
sally
Rozeznanie

[QUOTE=buzzgrow;29567870]Nie zdałam :| Pieszy wbiegł mi na jezdnię. Pomijając to wszystko trafiłam na Egzaminatora Moich Koszmarów, niemiłego, starego dziada, niecierpliwego i pierwszy raz po nie zdanym egzaminie prawie popłakałam się w elce... Mam nadzieje,że już nigdy więcej go nie spotkam. Poza tym nieco "przyćpałam" się tabletkami, miałam "ciężką nogę", jakbym zupełnie nie czuła samochodu, a ten pacan nie omieszkał komentować, załamywać ręce i Boga wzywać nadaremno. Miałam wrażenie, że ktoś robi eksperyment na granice wytrzymałości osoby egzaminowanej. Takich kretynów do odstrzału i najchętniej napisałabym tu jego nazwisko, ale nie bede mu robić czarnego PR-u. W każdym razie czuję się okropnie, mam traumę i wątpliwości, czy będzie ze mnie kierowca kiedykolwiek...[/QUOT

wiem kochana co czujesz, ja mialam 20.09 i tez porazka, tez w k-cach , nie zatrzymalam sie na stopie tylko zwolnilam a ze bylo pusto to sobie dalej pojechalam i koniec, ale wiesz nie warto sie zamartwiac, ja postanowilam do 20.10 bo to moj nowy termin, na maxa psychicznie sie nastawiac i powtarzac zasady jazdy no i obowiazkowo ze 2 h tygodniowo dokupie sobie jazdy i nawet nie dopuszczam łez do siebie, nie!nie!nie!
ja wierze ze poprostu troszke musimy sie zawziasc w sobie i damy rade, nie poddawaj sie
Stary 2011-09-22, 19:56   #1188
buzzgrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sally Pokaż wiadomość

wiem kochana co czujesz, ja mialam 20.09 i tez porazka, tez w k-cach , nie zatrzymalam sie na stopie tylko zwolnilam a ze bylo pusto to sobie dalej pojechalam i koniec, ale wiesz nie warto sie zamartwiac, ja postanowilam do 20.10 bo to moj nowy termin, na maxa psychicznie sie nastawiac i powtarzac zasady jazdy no i obowiazkowo ze 2 h tygodniowo dokupie sobie jazdy i nawet nie dopuszczam łez do siebie, nie!nie!nie!
ja wierze ze poprostu troszke musimy sie zawziasc w sobie i damy rade, nie poddawaj sie
Fajnie,że Ty też z Katowic, będę kciuki trzymać rękami i nogami Kurde, czuje sie okropnie,nie wiem juz ,czy ten egzaminator był taki zły,bo tak źle mi szło, czy co... masakra:| po zastrzyku pewności siebie w sierpniu teraz stwierdzam ,że nie umiem jeździć...
Stary 2011-09-22, 20:38   #1189
gatka_84
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie,że Ty też z Katowic, będę kciuki trzymać rękami i nogami Kurde, czuje sie okropnie,nie wiem juz ,czy ten egzaminator był taki zły,bo tak źle mi szło, czy co... masakra:| po zastrzyku pewności siebie w sierpniu teraz stwierdzam ,że nie umiem jeździć...
Nie martw się ja też nie zdałam dziś 4 raz porażka i też w Katowicach.
W sumie egzamin trwał 40 minut.
Czuje że to moja wina i nie umiem jeździć. Stres zamiast motywować działa na mnie odrwotnie.
gatka_84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 21:03   #1190
sally
Rozeznanie

Ja tez uwazam ze to byla moja ewidentna wina ale stres mial tu przewage bo ja akurat na tym STOPIE zawsze stawalam a na egzaminie jakby noga nie chciala sama hamowac do konca, ale nie chce tego rostrzasac, poprostu musze sie bardziej przygotowac wlasnie psychicznie, teraz wiem jaka jest mroczna atmosfera w aucie egzaminacyjnym i trzeba nad tym popracowac,czy sie uda teraz hmmm zobaczymy ale bede walczyc do konca , nie poddam sie tak latwo.Ja najbardziej balam sie tylko parkowania ale nie znaku STOP wiec mysle ze to stres i to duzy.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez gatka_84 Pokaż wiadomość
Nie martw się ja też nie zdałam dziś 4 raz porażka i też w Katowicach.
W sumie egzamin trwał 40 minut.
Czuje że to moja wina i nie umiem jeździć. Stres zamiast motywować działa na mnie odrwotnie.

jezdzilas 40 minut wiec potrafisz jezdzic, teraz wiem jak wyglada stres w samochodzie egzaminacyjnym.... nie poddawaj sie - ja mam taki zamiar chociaz wiem ze to bardzo trudne
Stary 2011-09-22, 21:11   #1191
Marta 111
Raczkowanie

Żeby podtrzymac tą jakże radosną atmosferę to ja swojego egzaminu również nie zdałam. Oczywiście oblałam na mieście na którym sobie ewidentnie nie radzę. Mam jakąś blokadę że myślę kompletnie irracjonalnie i popełniam błędy,których w normalnych warunkach nigdy bym nie popełniła. Nie zdałam z powodu wymuszenia na skrzyżowaniu,które dobrze znam.

Jestem tak zdołowana,smutna i rozgoryczona że mam ochotę gryzc ściany. Może po prostu nie nadaję się do prowadzenia samochodu i nie powinnam dostac prawa jazdy. Gdybym wiedziała że tak to wszystko się potoczy w życiu nie poszłabym na kurs ale uznałam że skoro tyle osób zdaje to i mnie jakoś pójdzie...

Cieszę się że jest to forum i że chociaż tu mogę się wyżalic i ponarzekac. Dzięki Wam jest mi choc odrobinę lepiej i mam siłę dalej zmagac się z tym koszmarem Dziękuję
Marta 111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 21:22   #1192
buzzgrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta 111 Pokaż wiadomość
Żeby podtrzymac tą jakże radosną atmosferę to ja swojego egzaminu również nie zdałam. Oczywiście oblałam na mieście na którym sobie ewidentnie nie radzę. Mam jakąś blokadę że myślę kompletnie irracjonalnie i popełniam błędy,których w normalnych warunkach nigdy bym nie popełniła. Nie zdałam z powodu wymuszenia na skrzyżowaniu,które dobrze znam.

Jestem tak zdołowana,smutna i rozgoryczona że mam ochotę gryzc ściany. Może po prostu nie nadaję się do prowadzenia samochodu i nie powinnam dostac prawa jazdy. Gdybym wiedziała że tak to wszystko się potoczy w życiu nie poszłabym na kurs ale uznałam że skoro tyle osób zdaje to i mnie jakoś pójdzie...

Cieszę się że jest to forum i że chociaż tu mogę się wyżalic i ponarzekac. Dzięki Wam jest mi choc odrobinę lepiej i mam siłę dalej zmagac się z tym koszmarem Dziękuję
Racja, racja, wspieramy się dziewczyny! Ai na pewno nie jest ta,że nie nadajesz sie do prowadzenia samochodu, skoro przeżyłaś kurs, chcesz dalej walczyć widocznie masz jeździć, tylko musimy sie tu wszystkie przemęczyć

Edytowane przez buzzgrow
Czas edycji: 2011-09-22 o 21:53
Stary 2011-09-22, 21:24   #1193
Adjuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sally Pokaż wiadomość

Brawo za nastawienie zaraź nimi inne dziewczyny!

A ja żałuję, że jak zdawałam i sama zmagałam się z tym koszmarem, to nie trafiłam na takie forum, bo to świetna sprawa

Nie poddawajcie się dziewczyny, proszę!
Stary 2011-09-22, 21:25   #1194
sally
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marta 111 Pokaż wiadomość

nie poddawaj sie nie my pierwsze i nie ostatnie, wiekszosc moich znajomych zdawala za trzecim i wiecej razem a dzisiaj smigaja a jezdza tak nie przepisowo ze glowa mala, damy rade
Stary 2011-09-22, 22:19   #1195
MamNaImieKasia
Przyczajenie

Co za pech, że tyle Was nie zdało... Fatum czy co? Wiem, że w takich chwilach wszystkiego się odechciewa a szczególnie dalszej walki o ten felerny plastik. Życzę dużo siły, motywacji i duuużo szczęścia by wreszcie otrzymać "pozytywną" kartkę. Mój 4 raz zbliża się nieuchronnie - 25 października. Ciekawe kiedy zacznę sie stresować jak głupek.
MamNaImieKasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 11:38   #1196
Safia
Raczkowanie

Chyba przełamię tą złą passę, bo dzisiaj za 6 podejściem wreszcie zdałam!
Zastosowałam się do Waszych rad i zadziałało, choć z uspokajaczy wzięłam nie afobam ale hydroxyzynę 10 mg na noc
No i zmieniłam nastawienie- zaczęłam myśleć pozytywniej
Egzaminator całkiem ok, choć mnie 3 razy troszkę opierdzielił
Uwierzcie w siebie i swoje możliwości- samej mi to trudno przyszło i nie wierzyłam, że w końcu zdam to cholerne prawko, ale dzisiaj wyjątkowo podziałało i stres jakby mniejszy (choć przed egzaminem naliczałam wycieczki do WC)....
Trzymam na Was kciuki dziewczyny, nie poddawajcie się!
Stary 2011-09-23, 12:54   #1197
buzzgrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Safia Pokaż wiadomość
Chyba przełamię tą złą passę, bo dzisiaj za 6 podejściem wreszcie zdałam!
Zastosowałam się do Waszych rad i zadziałało, choć z uspokajaczy wzięłam nie afobam ale hydroxyzynę 10 mg na noc
No i zmieniłam nastawienie- zaczęłam myśleć pozytywniej
Egzaminator całkiem ok, choć mnie 3 razy troszkę opierdzielił
Uwierzcie w siebie i swoje możliwości- samej mi to trudno przyszło i nie wierzyłam, że w końcu zdam to cholerne prawko, ale dzisiaj wyjątkowo podziałało i stres jakby mniejszy (choć przed egzaminem naliczałam wycieczki do WC)....
Trzymam na Was kciuki dziewczyny, nie poddawajcie się!
Brawo, brawo, brawo! Super!!! Przełamałaś złą passę tego forum Uściski dla Ciebie, gumowych drzew, jak najmniej pieszych z kosmosu i szerokiej drogi! ) **

Do reszty dziewczyn:Wierze, że kiedyś nam sie uda spotkać już wszystkim z różowym plastikiem w portfelu na pysznej kawie albo wypasionym deserze I będziemy sie jeszcze z tego śmiać...

Edytowane przez buzzgrow
Czas edycji: 2011-09-23 o 12:58
Stary 2011-09-23, 13:33   #1198
Wisniowysad
Zakorzenienie

GG do Wisniowysad

Safia - gratuluje, ja tez zdawalam w kłodzku, szerokosci zycze !
Wisniowysad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 13:47   #1199
Anetka0710
Przyczajenie

Angry Dot.: Marze o prawie jazdy,a nie moge zdac...:(

Ehhh.... Dziewczyny cieszę się że trafiłam na to forum bo naprawdę bardzo podniosło mnie na duchu bo już byłam tak załamana. Tak bardzo chcę mieć prawko od zawsze interesowały mnie samochody na jazdach auto rzadko mi gasło jeździło mi się bardzo przyjemnie rzadko popełniałam błędy. Może raz chciałam wjechać "pod prąd" no ale nie mam nawet okazji przekonać się jak jeżdzę po mieście bo już nie zdałam 4 razy na Łuku i jest mi tak wstyd (( Że cały czas jestem w takim dole po ostatnim egzaminie łuk na jazdach zrobiłam chyba z 50 razy bezbłędnie z tatą bratem ćwiczyłam i zawsze dobrze mi wychodził a na egzaminie nie moge przejechać raz mi się udało to wjechałam w ostatni słupek :/ Nie wiem no nie uważam że się do tego nie nadaje uwielbiam jeździć autem ale ten łuk i jak pomyśle że łuku nie mogę zdać to co będzie potem na mieście a też nie mam już na to pieniędzy. Teraz boję się iść ustalić następny egzamin mam wrażenie że nigdy nie pokonam tego łuku ( A tak mnie to irytuje że byłam na placu tuż przed egzaminem i już mówią żebym dałą sobie spokój bo zrobiłam 10 razy dobrze łuk i że robie to świetnie i na pewno zdam poszłam na egzamin i co wjechałam w prawy słupek na tym zakręcie no po prostu porażka ( Mam nadzieję że i mi w końcu to forum pomoże zaczynają mi się studia dodatkowy stres i czuje że każdy ten egzamin mnie tak przybija tak się czuje okropnie już 3 dzień nie mogę sobie z tym poradzić. Myślałam że będę się maturą stresować najbardziej ale matura to było coś pięknego w porównaniu z tymi egzaminami :/ Moja instruktorka powiedziała że łuk na pewno zdam i że czeka żebym się pochwaliła a teraz to mi nawet wstyd do niej dzwonić ... Czuję sie naprawdę fatalnie i nie wiem czy będzie mnie na tyle żeby iść ustalić kolejny termin ale z drugiej strony tak bardzo bardzo chcę mieć prawo jazdy...
Anetka0710 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 14:06   #1200
Safia
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny ;*
Anetka0710 kochana jakbym czytała o sobie Też przez 5 egzaminów waliłam plac w tym 4 razy łuk, raz ręczny i też na kursie nie miałam z nim problemu...Nie ma reguły, że jak oblałaś plac to nie wiadomo, co będzie z miastem na następnych. Ja na miasto nie wyjechałam ani razu, a dzisiaj po raz pierwszy i zdałam
Ja oblewałam łuk z 2 powodów- stres i sposób na słupki/małpę zwał jak zwał. nie polecam. Także ostrożnie z tymi sposobami na patent, ba raz się uda a raz nie, wystarczy, że przestawią pachołek.

Edytowane przez Safia
Czas edycji: 2011-09-23 o 14:14
Safia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości