Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 14:24   #1801
elf27
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wczoraj do mamy mowilam,ze jedyne czego mi brakuje to tatar lub metka
tatar
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:31   #1802
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
tatar
mniamniuchny
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:34   #1803
ela3010
Zadomowienie

Olusia rozumiem Cię z tymi zwierzakami, choć wydaje mi się że Ty masz więcej sprzątania niż ja. My mamy tego nieszczęsnego królika, wyskakując z klatki roznosi siano i słomę, czasem bobki zostawia, ale najgorsze że wszystko gryzie.
Wczoraj wyszłam na chwilę z pokoju to zjadł mi pół okładki z książki z biblioteki, na łóżku leżała. Nie wiem co ja teraz w tej bibliotece powiem.
Pogoniłam go to się obraził, dałam mu jabłko do klatki to wyrzucił poza klatkę.

Goldika świetne masz skojarzenia, uhahałam się.

Dziewczyny ja leżę i nic nie robię, a tak uwielbiam się krzątać, obiecuję sobie że w dniu w którym zacznę 37tc ruszam pełną parą, nawet wam mogę się polecić, bo jak się rozpędzę to co to dla mnie moje 3 pokoiki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:38   #1804
goldika
Zakorzenienie

ale ze mnie debil... przez swoja glupote wypisalam sie z obowiazkowych zajec na uczelni na szczescie napisalam do dziekanatu i doslownie w 3minuty przywrocili mnie do grupy chociaz byla pelna.
Ale stracha sie najadlam bo jakbym nie zrobila w tym roku tych zajec to by mi rok ulali

Olusia ja kocham surowizne i tylko jej mi brakuje. Moglabym zrezygnowac ze wszystkich slodyczy swiata na rzecz tatara
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:41   #1805
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Olusia rozumiem Cię z tymi zwierzakami, choć wydaje mi się że Ty masz więcej sprzątania niż ja. My mamy tego nieszczęsnego królika, wyskakując z klatki roznosi siano i słomę, czasem bobki zostawia, ale najgorsze że wszystko gryzie.
Wczoraj wyszłam na chwilę z pokoju to zjadł mi pół okładki z książki z biblioteki, na łóżku leżała. Nie wiem co ja teraz w tej bibliotece powiem.
.
ale agent . Juz nie wiem,czy pisalam,ale nadze dziobia narozniki przy oknach i zrobily juz dziure .Krzeselka tez ponadgryzane.
Kazdy zwierzak wymaga uwagi,czasu itd.Ale nie sadzilam,ze z ptakami tyle roboty jest.Jak znajde odpowiednia osobe,to je oddam .Sa bardzo mlode,maja raptem 3-4 miesiace,do nas sie nie przyzwyczaily jeszcze

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Zmykam z synalkiem na plac zabaw,do pozniej,paaa
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:45   #1806
Anusiak 83
Raczkowanie

a wiecie że mi też od początku tatara brakuje teraz idziemy na wesele i na pewno będzie, a ja się obejde smakiem
I już mówiłam do tżta, że jak wróce ze szpitala to ma na mnie tatar czekać
ale przy karmieniu piersią to chyba też nie wskazane

Cytat:

Dziewczyny ja leżę i nic nie robię, a tak uwielbiam się krzątać, obiecuję sobie że w dniu w którym zacznę 37tc ruszam pełną parą, nawet wam mogę się polecić, bo jak się rozpędzę to co to dla mnie moje 3 pokoiki.
elu to będziesz musiała go co najmniej główką sałaty przeprosić teraz
ad 2 - to ja moge sie od razu pierwsza w kolejce ustawić
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:49   #1807
goldika
Zakorzenienie

Cytat:

Goldika świetne masz skojarzenia, uhahałam się.

Cytat:
ale agent . Juz nie wiem,czy pisalam,ale nadze dziobia narozniki przy oknach i zrobily juz dziure .Krzeselka tez ponadgryzane.
Kazdy zwierzak wymaga uwagi,czasu itd.Ale nie sadzilam,ze z ptakami tyle roboty jest.Jak znajde odpowiednia osobe,to je oddam .Sa bardzo mlode,maja raptem 3-4 miesiace,do nas sie nie przyzwyczaily jeszcze
no to macie lobuziarskie zwierzaki moje na szczescie trafily sie wyjatkowo grzeczne...
Suczka jedynie sobie w ciele rany wygryza no i jak zostawi sie przy drzwiach worek ze smieciami do wyniesienia to czesto rozrywa i szuka smakolykow
a swineczki sa kochane nawet pretow od klatki nie gryza.

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
a wiecie że mi też od początku tatara brakuje teraz idziemy na wesele i na pewno będzie, a ja się obejde smakiem
I już mówiłam do tżta, że jak wróce ze szpitala to ma na mnie tatar czekać
ale przy karmieniu piersią to chyba też nie wskazane

elu to będziesz musiała go co najmniej główką sałaty przeprosić teraz
ad 2 - to ja moge sie od razu pierwsza w kolejce ustawić
no chyba niewskazany ale ja jakos zrobie ze zjem. Cos mi sie nalezy po 9ciu miesiacach ciazy... toksoplazmoze i tak mam. Znajde jakies rozwiazanie
Tz mi obiecal ze jak wroce ze szpitala to bedzie na mnie czekal najpiekniejszy zmielony kawalek wolowinki

co do Ad2. jestem w takim razie 2ga w kolejce
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:50   #1808
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Czy wasze dzidzie maja jakies "ulubione " dania? Przed chwila zjadlam banana a junior to chyba fikolki ze szczescia robi, bo caly brzuch mi podskakuje
moja też jest fanatyczką bananów ma to chyba po mnie bo ja je uwiellllbiam aż bym zjadła teraz

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:54   #1809
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewczyny.
Dopiero teraz zasiadlam, bo juz sil mi brak. Wzielo mnie od rana za szorowanie lazienki- doslownie- szczoteczka w ruch poszla..
Momentalnie odplynely ze mnie sily i spac mi sie zachcialo jak nie wiem. Gdyby nie to, ze moj pieroworodny wcale nie ma ochoty na drzemke to dawno juz bym komara przyciela. Moze mi sie uda jakos go namowic do wspolnego spania, bo do wieczora nie wytrzymam.
Stary 2011-09-23, 14:57   #1810
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Aniu 5 dni Ci zostalo? ale jestem podekscytowana

Dziewczyny Tz chce koniecznie juz rozlozyc lozeczko... czy to nie za wszesnie? Niby przesadna nie jestem ale jakos tak mi dziwnie. 7tyg ciazy przede mna
Fakt, ze rozlozone lozeczko bedzie mniej miejsca zajmowalo niz te wszystkie kartony.

a jaki ten przesąd, bo moje łóżeczko rozłożone stoi od 23 tyg jedynie bez materaca w środku, bo kot testował :P a nie chce by mi siersciuch po praniu spal na materacu

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:07   #1811
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
W ogole od jakiegos czasu strasznie podoba mi sie zapach...UWAGA....betonu i podobnych rzeczy .W piwnicy moglabym siedziec calymi dniami .I nie wiem,czy to po prostu hormony,czy moze mam jakies braki,np wapno??
hahaha ja też kiedys lubiłam zapach ziemi ale to jak byłam mała

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

A propo zapachów, moja sąsiadka uwielbiała wąchać w ciąży obornik.
hahaha ale sie ma zachcianki co nie?

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 15:08   #1812
kasiowa4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
a jaki ten przesąd, bo moje łóżeczko rozłożone stoi od 23 tyg jedynie bez materaca w środku, bo kot testował :P a nie chce by mi siersciuch po praniu spal na materacu
to ja chyba też rozłożę
raczej nie wierzę w przesądy ale... no nie wiem już sama

co tam pichcicie dzisiaj na obiadek?? ja nie mam pomysłu a tż wraca za 1,5h

kasiowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:09   #1813
dygotka8
Zakorzenienie

Goldika- mi tez się tatar marzy

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:09   #1814
tuszka
Raczkowanie

Hej,

Tak się jakoś poskładało, że od dwóch dni, co Was zacznę czytać, to coś mi przerywa i takim oto sposobem jestem dobre 15 stron do tyłu

Z rzeczy istotnych, zanim Was nadrobię:
1. mamy łóżeczko ale jeszcze nie złożone
2. Byłam dzisiaj w Super-Pharm i zakupiłam elektryczny termometr w promocji z 159.99 na 99.99 firmy Microlife model NC 100, chciałam w zeszłym tyg. kupić ten, co był w promocji też Microlife za 89.99, ale wykupili mi łajdaki!! Jeśli któraś zamierza go zakupić, to polecam w miarę szybko udać się, bo jest ich ograniczona ilość.
3. Przemiły Pan farmaceuta spojrzał na mój brzuch i powiedział, że z doświadczeń jego żony ma świetny krem przeciw rozstępom do biustu z wyciągiem z liści kapusty, dodał że obecnie jest to najlepszy krem na rynku... polskiej firmy... a mianowicie Perfecta Mama Specjalny preparat do pielęgnacji biustu z wyciągiem z liści kapusty. Tani nie jest, bo za 100 ml zapłaciłam 20,00 zł (na produkty Perfecta Mama jest - 20%). Krem ma zwiększać elastyczność skóry, zapobiegać rozstępom, łagodzić bolesność i obrzmienia. Niestety przed karmieniem trzeba go zmyć z brodawek.

Z newsów to chyba wszystko, cała jesień mogłaby być, taka jak dzisiaj

Ściskam Was serdecznie i postaram się dzisiaj nadrobić, ale nie obiecuje
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:10   #1815
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Golidka jestem tego samego zdania. Mój TŻ wczoraj był w szoku jak położył rękę a w tym czasie niunia zaczęła mu się pod ręką przeciągać i czuł nóżki
mój tż tak samo | był w szoku

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 15:11   #1816
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak w ogole ustalilismy z Tztem wstepna date slubu 21.09.2013r. To bedzie nasza 6 rocznica bycia razem

extra !!! młody bedzie już na "chodzie"

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-23, 15:16   #1817
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moj uwielbia jak sie mala rusza, jak z mloda w ciayz bylam tez od brzucha nie mogl odejsc i teraz jak sie tylko kladziemy a Oliwia spi to nie ma szans , jak sie kapie to nawet siedzi ze mna w lazience patrzy jak sie brzuch rusza, dotyka i opowiada jak fajnie bedzie jak sie Amelia urodzi.

Caly czas lapie mnie watpliwosc do imienia:P
my już nie mamy wątpliwości na usg widziałam małej cipcie i będzie Alicja, nasza Alusia . Bo na Matyldę tż nie zgodził się a i mówi di brzuszka Alusia wiec zmiany nie bedzie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiowa4 Pokaż wiadomość
to ja chyba też rozłożę
raczej nie wierzę w przesądy ale... no nie wiem już sama

co tam pichcicie dzisiaj na obiadek?? ja nie mam pomysłu a tż wraca za 1,5h
ogórkowa

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 15:17   #1818
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
dołączę się do Was na te ostatnie tygodnie
razem zawsze raźniej
jestem w 33tyg, spodziewamy się z mężem córeczki
ogólnie wszystko dobrze z moimi wynikami i z malutką także,
wyprawka gotowa praktycznie
teraz poczytuję różne fora i trafiłam na wątek tutaj mimo że na wizażu już jakiś czas jestem
czytam różne porady o porodach i początkowych dniach- im więcej wiem tym jakoś mi lepiej i spokojnie czekam na nasz wielki dzień
aha termin na 18 listopad

pozdrawiam Was wszystkie
witaj super ze do nas dołączasz

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-23, 15:18   #1819
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
a tak w ogole ustalilismy z Tztem wstepna date slubu 21.09.2013r. To bedzie nasza 6 rocznica bycia razem
gratuluje

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 15:25   #1820
dygotka8
Zakorzenienie

Tuszka-tez musze zajrzeć do apteki i obejrzeć ten termometr.tak czytałam Twojego posta i piszesz,że nie tani ten krem perfecty-to się spodziewałam ceny znacznie wyższej.Może dlatego,że ja musteli uzywałam a porównujac cenę to chyba wszytsko inne jest tańsze oczywiście co nie znaczy,ze jest gorsze.

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ogórkowa
oj zjadłabym zjadłabym...: love:

Stary 2011-09-23, 15:28   #1821
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
hahaha padłam Goldkia Ty mnie zawsze rozmieszasz

na tym filmie było pokazane, że jak było juz widac główke to położna wsadziła palec w krocze i delikatnie naciągała, przejeżdzajac palcem po krawędzi "dziurki" i tak już mocno rozciągniętej

milagrosa witaj
wiecie co mój tż chciał kilka dni temu zobaczyć poród... wiec ja mówię mu że są na internecie filmy.... kilka lat temu ogladalam z siostra która była w ciąży więc mnie aż tak bardzo nie ruszają te filmy ale jak mysle ze ja mam tam leżeć to aż ciarki... i puściłam mojemu filmik http://www.youtube.com/watch?v=5naQC...birth%26aq%3Df uważam , że jest to jeden z łądniejszych porodów... tzn nikt nie krzyczy aż tak bardzo. Po obejrzeniu tż spojrzał na mnie i przez cały dzień był aż za bardzo miły ;D nigdy nie był świadomy , że to aż taki wysiłek ...

jestem szczęśliwą mamą
Stary 2011-09-23, 15:33   #1822
Anusiak 83
Raczkowanie

Ciekawa jestem tego filmiku a w pracy nie mogę zobaczyć
zawsze się pytało tylko czy mam wiek pow 18 a teraz każą się logować, rejestrować. Z tżtem obejrze wieczorkiem przed snem
Stary 2011-09-23, 15:34   #1823
dygotka8
Zakorzenienie

dreamnes kilka lat temu i ja oglądałam jakies porody,ale teraz jak zobaczyłam tylko troszkę-jestem przerażona....
tak tak,napiszecei,ze to jest do przezycia-ale ja chce sobie ponarzekać i tyle...doszłam do wniosku,ze wytrzymała na ból nie jestem w ogóle...

Stary 2011-09-23, 15:38   #1824
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
wiecie co mój tż chciał kilka dni temu zobaczyć poród... wiec ja mówię mu że są na internecie filmy.... kilka lat temu ogladalam z siostra która była w ciąży więc mnie aż tak bardzo nie ruszają te filmy ale jak mysle ze ja mam tam leżeć to aż ciarki... i puściłam mojemu filmik http://www.youtube.com/watch?v=5naQC...birth%26aq%3Df uważam , że jest to jeden z łądniejszych porodów... tzn nikt nie krzyczy aż tak bardzo. Po obejrzeniu tż spojrzał na mnie i przez cały dzień był aż za bardzo miły ;D nigdy nie był świadomy , że to aż taki wysiłek ...

mocny ten film.... przyznam ze sie poryczałam ze szczescia razem z ta Panią

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-09-23, 15:49   #1825
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny Tz chce koniecznie juz rozlozyc lozeczko... czy to nie za wszesnie?
My w pon zamawiamy łóżeczko, jak przyjdzie to rozkładamy, bo ja chce żeby porządnie się wywietrzyło...

A tak poza tym byłam dziś na udanych zakupach Wczoraj szalałam na allegro, dziś w sklepach Kupiłam dywanik do pokoju małej i koszyczek na półkę i ręczniki kremowe dla stokrotki (pewnie na później jak podrośnie).Od mamy dostała ciuszków trochę Pajacyk, śpioszki, spodenki dresowe na wiosne, bluzeczke i koszulkę

Później Was nadrobię, bo pora obiadek wstawiać Zaraz mężuś z pracy wychodzi

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-23 o 15:56
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:49   #1826
kami5
Raczkowanie

WItam. Ja też przed pierwszym porodem oglądałam takie filmiki i się poryczałam, powiedziałam mężowi że jak nie dam rady urodzić

Okazało się że mam początki ameni i muszę brać żelazo. Czy mam ją łykać z wit C. Wie ktoś coś na ten tema?
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:53   #1827
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
WItam. Ja też przed pierwszym porodem oglądałam takie filmiki i się poryczałam, powiedziałam mężowi że jak nie dam rady urodzić

Okazało się że mam początki ameni i muszę brać żelazo. Czy mam ją łykać z wit C. Wie ktoś coś na ten tema?
ja mam anemię i też mi przepisał żelazo.
A dziewczyny pisały, że z witC lepiej się wchłania
osobiście wit C przyjmuję tylko w owocach

Edytowane przez Anusiak 83
Czas edycji: 2011-09-23 o 15:54
Stary 2011-09-23, 15:54   #1828
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość

najlepiej by było jakbys brała tak jak zalecił Ci lekarz-jeśli nie kazał brac witaminy C to jej nie bierz,a jesli nie jesteś pewna to lepiej zadzwoń.
ja wit.C biorę bo muszę
dziś też dostałam receptę na żelazo

Stary 2011-09-23, 16:01   #1829
kami5
Raczkowanie

Dostała receptę tylko na żelazo, ale w ulotce jest napisane że można przyjmować wit c. Ja jem bardzo dużo owoców więc może to wystarczy
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 16:05   #1830
dygotka8
Zakorzenienie

kami-no widzisz-sama sobie odpowiedziałąś
na nastepnej wizycie będzie widać czy nadal żelazo spada czy nie-i pewnie wówczas lekarz w razie co zwiekszy dawkę i może zalecić wit.C

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości