|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
sugerujesz coś? bo nie rozumiem pierwszego zdania...
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Witam was po małej przerwie
Jestem ostatnio w ruchu. Moja mama szczęsliwie wróciła, i spędzamy teraz duuużo czasu. Dziś Zabrała B do siebie, a ja wziełam się za porządki których przy dziecku nie dam rady zrobić... Kasiu ojaaa ten czas leci jak oszalały... Ja się już tez doczekać nie mogę. Mały pcha się na dół brzucha i czasem ciężko cokolwiek zrobić ![]() Pandziu ![]() Skierka trzymam kciuki Mariolu ja mam ostatnio już też koniec pomysłów zupowych... B nie je jak narazie tylko ogórkowej ( z kiszonych ogórków) nie smakuje mu, poza tym wcina wszystkie. A ubustwia rosół z marchewką- a raczej marchewke z rosołem ![]() Co do lekomanów- B tez sie dopomina o "śopek" (czyt. syropek) Poza tym podjełam wczoraj próbę odstawienia południowej drzemki. Widać po nim było ze był zmęczony popołudniu bardzo. Zasnoł zaraz po 19. Wstał o 7. Ale budził się kilka razy w nocy. Za dużo wrażeń miał wczoraj i przeżywał. Zobaczymy czy dziś babci padnie w południe czy dotrwa do wieczora. |
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Absolutnie. Odpowiedziałam Ci tylko - Ty się cieszyłaś w klubie, a my nie zajrzałyśmy od razu i było Ci przykro/miałaś pretensje. Więc zauważyłam, że i nam zdarza się tam cieszyć (lub smucić) z jakiegoś powodu - a Ty przecież też nie odpowiadasz od razu.
Cytat:
![]() A dlaczego nie chcesz, żeby Bastek miał drzemkę?
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile Tobie jeszcze zostało czasu? a dlaczego chcesz żeby nie spał? jak jestem to staram się odpowiedzieć...zresztą nieważne, niepotrzebnie to napisałam, żałuję, bo nie miało to na nikim presji wywrzeć, prostu się cieszyłam...chciałam się podzielić, w związku z tym że dziewczyny kciuki trzymały...a teraz urosło to do jakiegoś problemu...
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-23 o 14:25 |
|
|
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
Wstawiam zdjęcia pokoju Tomcia. Tak na zdjęciu to jakoś mniej mi się podoba ta tapeta.....Doradzcie mi jaki dywan by pasował ,jaka narzuta na łóżko i jaki kolor rolet , bo planuję.
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie urosło do problemu, wkurzyło mnie to, mogło? Czy tylko Ty możesz sobie coś napisać, a ja jak napiszę, to już robię problem? I żeby nie było, rozumiem, o co Ci chodziło, ja np. to przeczytałam od razu, ale nie odpisałam i poczułam się wezwana do tablicy. Cytat:
|
|
|
#1837 |
|
Ola-Unhola
|
Wredna, ja bym dała rolety zielone, a dywan i narzuta czerwone. Albo jakoś odwrotnie.
Ale te kolory, bo widzę, ramki w tych kolorach i inne dodatki. Ale się wkurzam komentarzami na fb, teraz np w kierunku skierki. Ja mnie denerwuja takie osoby, co tam nie denerwują tylko .... Po cholerę pisałam coś, teraz mam ochotę ciągnąc dyskusję z ......... Powstrzymajcie mnie ![]() Idę się kąpać w pianie, może mi przejdzie.
|
#1838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czasami nie jestem w stanie zaraz napisać, mimo chęci bo zazwyczaj piszę z pracy...a tu cieżko się skupić... kończe ten temat, bo z jednego zdania zrobiło się wielkie zamieszanie...żałuje, przepraszam, więcej nie będę
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
To może nie to że nie chcę. Bo to że śpi przez dzień jest dla mnie bardzo wygodne (zwłaszcza jak się drugie dziecko pojawi), ale ostatnio mam wrażenie że jej już nie potrzebuje
Południowa drzemka coraz bardziej się przesówa, a co za tym idzie później wstaje, i długo wieczorem buszuje. Coraz ciężej go uśpić, a kiedyś sie po prostu kładł w łużeczku i zasypiał.Podjełam próbę, i zobaczymy co wyjdzie. Dziś padł mamie, i śpi. Więc zobaczę co będzie. Jak się okaże że drzemka mu niepotrzebna, to go kłaść nie będę, a jeśli będzie chciał spac to niech śpi. Termin mam na 14 listopada, Ale z racji że będzie cc to szykuję się wczęśniej troszkę. jw |
|
|
|
#1840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dotykaj tej lawiny bo jak ruszy to nie warto...---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
to już też niewiele zostało
|
|
#1841 |
|
BAN stały
|
Olu aż zobaczyłam i odpisałam tej biednej pani
|
|
|
|
#1842 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tylko współczuć jej można..
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się składa, że nie musisz się zarzekać, że już nie będziesz, oczywiście jeśli o mnie chodzi. Bo właśnie pokazałaś mi, że jednak tu nie pasuję, tu musi być zawsze albo słodko, albo trzeba milczeć, reszta jest źle widziana. Ja Cię Karo bardzo lubię i myślałam, że o tym wiesz, choćby po kontakcie tzw. prywatnym. Ale to nie znaczy, że wszystko mi się podoba. A jak mi się nie podoba, to to mówię, i tu i w życiu. Kończąc ten chyba przydługi już wywód, żegnam się z Wami, Dziewczyny
|
|
|
#1844 |
|
BAN stały
|
no Jola co ty
Karo chciała się pochwalić a w tamtym czasie tylko OLa chyba odpisała... dziewczyny spokojnie tak miło była ja się już dobrze czuję z Wami a tu o...
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Kupilam wczoraj kurtke zimowa podajcie linka tej stronki -tez chce poczytac co tam wypisuja ![]() Cass gratulacje Skierko dobrze ze jest lepiej Pandzia gratulacje Mariola a u nas odwrotnie -mala nie chce zup jedynie rosol zje
|
#1846 |
|
BAN stały
|
Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-09-23 o 15:50 |
|
|
|
#1847 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2011-09-23 o 15:48 |
|
|
|
|
#1848 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w południe 12-14 spał i wieczorem o 20 do łóżka A teraz czasem nawet o 14 kłaść się nie chce... co za tym idzie wszystko o te 2h jest przesunięte. Biorę pod uwage to że mogę nie mieć czasu po porodzie żeby usypiac go 40 min, bo ciężko będzie utrafić żeby Jasiu też spał... Ciężko mi tak gdybać.... Będę go obserwować przez kilka dni i rozwiąze się samo... Jeszcze trochę ponad miesiąc... Cieszę sie i doczekac nie mogę
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Zadomowienie
|
Karo łożko to te na ścianie z tapetą z żółtym przesiueradłem. Zwykłe łóxko , tyle że niskie. Tomek jeszcze tam nie spi , spi z nami ...
Dzięki za rady
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Dziekuje za wszystkie miłe słowa o mojej Blaneczce Jest przekochana. Kubus zrobił sie synek tatusia nie chce sie do mnie przytulac, bawic - woli z tatą Mam nadzieje, ze to przejsciowe. Laktacja mi sie ruszyła - w nocy zalało mi koszulę mała sciaga z dwóch piersi i chce jeszcze, wiec dorabiam mleko mod. Ładnie spi, tylko czasami pomarudzi jak jest głodna. Dzisiaj TŻ zabrał Kube na wies, a ja ogarnełam dom.
|
|
#1852 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za zupowe odpowiedzi
![]() Ja tez, ale nigdy nie robilam, u mnie w domu sie go nie robilo. Bede musiala zobaczyc w necie, czy dostane wszystkie skladniki Cytat:
, Antos lubi, ale fasolowki nie pogryzie![]() Cytat:
, lanych klusek nie lubie. Jak znam A, to pieczarkowa polubilby na pewno, ale grzyby za ciezkostrawne.Cytat:
Kalafiorowa musze zrobic ![]() Cytat:
Rozumiem, jaki masz problem z tymi drzemkami, bo my podobnie - jak ma drzemke, niewazne jak wczesnie, to zasypia pozno, a to mi nie pasuje. Z kolei, jesli nie spi, to jest za bardoz zmeczony Cytat:
![]() Karola, ja tez nie zagladalam do klubu, bo zazwyczaj do klubow zagladam wieczorem, a i to tak nie jest to codziennie. Tak samo mam na przyklad z albumami. Koduje, ze mam zobaczyc/przeczytac cos pozniej, zazwyczaj sprawdzam ten watek, ale takze poczte i inne rzeczy, ktore czytam. Nie znaczy to, ze ktos nie jest dla mnie wazny, kogos ignoruje, ale zwyczajnie na wszystko nie starcza mi czasu. Patrze na to tak, jak sama to odbieram - ja nie oczekuje, ze gdy ja cos napisze, wstawie to wszyscy zaraz poleca czytac, czy ogladac i zostawiac komentarze. Przeciez to nie zniknie. Rozumiem twoje intencje i to, ze chcialas sie czyms podzielic na juz, wiem tez, ze jestes wrazliwa. Kiedys mialas podobne pretensje, ze napisalas cos we watku i tylko jedna osoba to skomentowala i bylo ci przykro. Czasami cos gdzies umyka, o czyms sie zapomina, bo bywa np bardzo ruchliwie w naszym watku i tyle, nie trzeba brac wszystkiego tak do siebie. Sama chyba wiesz, ze nie na wszystko masz czas, wszystko przeczytac i zaraz odpowiedziec, odniesc sie i o to mniemam chodzilo Miramej. Niepotrzebnie sie zacietrzewilas, naprawde. Wiem, ze jestes wrazliwa, ale czasami trzeba sobie odpuscic. Miramej, a ty jak najbardziej pasujesz do naszego watku i przestan pisac glupoty. Nie, nie ma byc zawsze slodko i tak jest dobrze. Chyba po jest ten watek, aby dyskutowac i pisac co nam sie podoba oraz to, co nam sie nie podoba.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-09-23 o 17:57 |
|||||
|
|
|
#1853 | ||
|
Ola-Unhola
|
![]() Cytat:
Cytat:
Mmm, grochówka, uwielbiam ![]() Jola, wracaj ![]() :cm ok:Jeszcze Cię dogonię w rankingu gaduł i co będzie ![]() Karo, Wojtusia pomóżcie gdzie znaleźć drewniane kołki do kurtki. Ma jedną dla A na oku, ale jeden kołeczek (w kształcie kła, czarny) ułamany jest i może bym dokupiła Jak reszta z Was wie, to też pliss ![]()
|
|
#1854 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Ola Ty kupowalas jakies ciuchy ze sportsdirect nie? jak jest z rozmiarami? nie wiem czy brac Erykowi 9-10 czy 11-12
|
|
|
#1855 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tak samo z bluzkami - t-shirt, tez kupowałam 9-10 i były ok.
|
|
#1856 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a ile B ma wzrostu? nie wytrzymalam i tez im napisalam na fb
|
|
|
#1857 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A tak tyko szorty do kolan. Dlugich nie. Wzrostu ma ok 132/134. No i dobrze, chciałam wejśc, ale wyskakuje brak zaufania dla witryny, też tak macie?
|
|
#1858 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Eryk ma 130cm
to chyba zamowie 9-10
|
|
#1859 |
|
Ola-Unhola
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem co chciałam napisać
![]() aaaa Pandzi pogratulować i ją wyściskać mi się kojarzy że ty chciałaś tylko mąż jakoś niekoniecznie...Tak czy siak będzie dobrze.Nie uciekaj,bądź z nami.Cass cieszę się że i ty wpadasz i relacjonujesz co was mnie ogarnia szał porządków dziubię i dziubię i końca nie widać ,bo w międzyczasie jeszcze mężowi wymyślam co ma zrobić
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

NIE LUBIĘ TROLLI

Południowa drzemka coraz bardziej się przesówa, a co za tym idzie później wstaje, i długo wieczorem buszuje. Coraz ciężej go uśpić, a kiedyś sie po prostu kładł w łużeczku i zasypiał.
nie warto...

Mam nadzieje, ze to przejsciowe. 

:cm ok:
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)