|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Zmykam na wyrko
![]() Dobranoc
|
|
#1862 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Truscafko dobrze, ze jutro masz wizyte to lekarz Cie na pewno uspokoi
Oolong mam od vento - victoriana w kolorze buk. Ogolnie lozeczko sliczne, Tz zmontowal, problemu nie mial z tym ale ma kilka brzydkich ciemniejszych plam na drewnie. Takich jakby sekow. Reklamowac tego nie bede... chyba. Tylko liczylam, ze skoro za lozko i szuflade lacznie zaplacilam im 660zl to nie bede miala do czego sie dowalic aczkolwiek Tz uwaza, ze jezeli to naturalne drewno jedynie lakierowane to nie mam co sie dziwic ze takie seki sa.Lece spac, dobranoc Mamuski |
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowo
![]() Ależ mnie dzisiaj zgaga męczy Wytrzymać się nie da ehChciałam zasięgnąć Waszej opinii na temat tego wózeczka, link do strony wzięłam z "M jak mama" (choć sceptycznie byłam nastawiona, bo myślałam, że cena mnie porazi, a tu promocja )http://www.aroshop.pl/wozek-enzo-kol...4.html?cPath=5 Z góry dziękuję za odp ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Truscafko trzymam kciuki za udaną wizytę
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
\my mamy inny problem ze swoim Bajanex Ola, właśnie próbowaliśmy złożyć i w trakcie składania okazało się, że "ruchome" szczebelki są nie do wyjęcia!!! nie wiem, chyba są za długie chyba zwariuję, czekaliśmy chyba z miesiąc na to łóżeczko, a taka wtopa, już napisałam maila do sklepu, by wymienili mi albo sam ten bok albo całe łóżeczko ale z tego co widzę z tym modelem są jakieś czasowe poślizgi, nawet w innych sklepach dostępność to ok 3tyg. Nie mam siły tyle znów czekać, będę ew wnioskować, by mi je zabrali i podjedziemy do Ikei kupić Leksvik i będzie z głowy, chociaż brzydszy i bez szuflady, ale nie czeka się miesiąc na nie i mozna w każdej chwili zwrócić (polityka Ikei). Jestem wkurzona, już myślałam, że mam z głowy myślenie nad większymi zakupami dziecięcymi. |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O pochwalę się Dostaliśmy dziś od znajomej męża dokładnie taką wanienkę: http://www.smerfland.pl/p-657-kapiel...NDA_n_790.htmlZanim się nie wybrałam do sr to też taka mi się podobała, ale teraz jak już uczyliśmy się kąpać dzidziusie, to nie wiem czy w tej profilowanej będzie mi wygodnie No i musimy dokupić stojak do tej wanienki, a on kosztuje aż 190 zł Mniej planowałam wydać na zwykłą wanienkę ze stelażem ... i teraz mamy problem z prezentem
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-09-23 o 20:48 |
|
|
|
|
#1866 | ||
|
Zadomowienie
|
Jejus, ale dzien- w poludnie pisalam wam, ze mi sie okropnie chce spac i planowalam uciac se drzemke z Filipkiem...zaraz po tych slowach nawiedzila mnie tesciowa. Posiedziala troszk z nami i nie zamknelam dobrze drzwi za nia- szagier i tesciu... kilka chwil spokoju i telefon ze szkocji i poltorej godziny wiszenia na sluchawce.
Wieczor jeszcze mlody, wiec jeszcze ktos moze mnie zmaltretowac, wiec nie przebieram sie w szlafrok. Filipcio wreszcie padl- caly dzien nie spal, a ja czuje sie dziwnie nakrecona ![]() Cytat:
Cytat:
Oj zgaga...tak, ja sie czuje jak smok wawelski. Juz nawet mi nie pomaga kaszka....a zeby miec zgage po pierogach leniwych??? to dopiero dziwactwo u mnie.
|
|
#1867 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś mnie wzięło spontanicznie na wielkie pranie małych ciuszków, więc nie poczytam co tam słychać, ale chciałam sie podzielić na temat proszku
Lovela- bleee.... mdli mnie od zapachu :/ Jutro bede wietrzyc na balkonie, a nastepny kupie inny proszek- dobrze, ze na probe biore male proszki :P ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Nie smuć się... nigdzie nikomu nie dadzą skierowania drugi raz na obciążenie. Tego się nie powtarza i już. (jesli już miałaś 75g) więc nie ma co się złościć na spital... U mnei też nikt by mi nie dał.
|
#1868 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za pocieszenie, naprawdę mnie uspokoiłyście.
Oglądam właśnie ciąża z zaskoczenia ....masakra
|
|
#1869 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1870 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaaaa wróciłaś
milagrosa witaj! Myszeczka86 to leż do oporu, żeby dotrzymać przynajmniej do 36tyg. Jak już Wam ględziłam budujemy dom. Ledwo strop nad piwnica zrobiony, a już się mnie pytają, gdzie chce mieć instalacje ![]() No więc stwierdziłam, że pasowałoby w takim razie mieć wstępny projekt gdzie co ma stać i złapałam fazę na projektowanie sobie kuchni ![]() Siedzę w SketchUp'ie i planuję, tylko naprodukowałam ze 4 wersje i nie wiem jakie rozmieszczenie wybrać Oglądnełam dziś pierwszy podwójny odcinek Grey's Anatomy nowego sezonu i oczywiście się poryczałam kilka razy... czasem potrafią wzruszyć człowieka, uwielbiam ten serial Acha i przyszedł mi materac, nie rzuca o ziemię, ale jest całkiem ok. Nawet nie taki bardzo twardy, jak się spodziewałam...
|
|
#1871 | |
|
Raczkowanie
|
milagrosa Witaj
![]() Cytat:
Dziewczyny proszę spokojnie czekać na swoją kolej ![]() śliczny brzuszek ![]() My już po SR. Dziś było o połogu, baby bluesie, depresji i psychozie poporodowej- tematy w sam raz dla mnie .
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja czytam i odpisuje nie na temat dużo ostatnio zapominam wogóle czuje sie rozkojarzona obym nie pozapominala ważnych rzeczy
|
|
|
#1873 |
|
Raczkowanie
|
Boże jak Wy pędzicie..... nie moglam czytać przez 2 dni i efekt jest taki że czytając od południa dopiero teraz udalo mi się nadrobić.....
Nie pamiętam juz co chciałam komu odpisać Princessskaa moim zdaniem wózeczek bardzo fajny Aniu.... pamiętam jak dopiero co martwiłas się jak lekarz mówił ze nie dotrwasz do 40 tyg... a teraz proszę... malutka chyba chce pokazać temu lekarzowi ze wszystkich sił ze to nie on będzie decydować |
|
|
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.
3 dni czytania bo tak długo mnie nie było, że tyle mi zajęło czytanie Was ![]() Jejku jak ten czas szybko leci, pamiętam jak tu niektóre pisały że jeszcze tyle czasu a tu mamy już jesień do zimy całkiem blisko. HeheCytat:
muszę mojemu TŻ to pokazać jak przyjedzie No i śliczny brzusio Mój mi się ciągle mały wydaje heh![]() Witam też nową Mamusię ![]() No a tak poza tym to przeziębiona jestem, czuję się jak wypluty flak :/ katar, kaszel i okropny ból gardła bleee no i do tego mistrzowskie lenistwo, nic mi sie nie chce, nawet do sklepu iść po rzeczy na obiad :/ masakra Pogoda fajna, słoneczko świeci, miałam iść na urodziny do kumpeli ale nie pójdę bo nie chcę zarazić jej dzieciaczków, tymbardziej że maluszek od niej bardzo szybko łapie infekcje jakieś :/ Więc będę w domu siedzieć ![]() No a tak apropo tez myślałam, że Ania już "po" a tu nadal ciągle z nami w oczekiwaniu
|
|
|
|
|
#1875 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() milagrosa witay super, że już wyprawkę masz- ja jeszcze nei mam ale pocieszam się że zdążę ciekawe czy aby na pewno, z moim powerem ja_dalia hey, jak po zajęciach w SR?![]() masz pw Cytat:
![]() leż leż jak najwięcej, ![]() Cytat:
nie gadajnie wiedziałam o takim sposobie- Ja_Dalia mówili coś o tym na twoich dwóch pierwszych zajęciach? ![]() goldika ja jestem na etapie wybierania parkietu i z tego co mi o naturalnym drewnie wiadomo, to drewno I klasy nie będie miało sęków ale już II i III tak ale takie z sęczkami to urokliwe są- nie potwarzalne bym powiedziała ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- ledwo was nadrobiłam, ale glównie o pająkach pisałyscie- takze spoko ja sie ich boję Lecę zrobiĆ naleśniki na śniadanie a potem do paru sklepów chcemy wpaśĆ i marketów- także się wybiegam dzisiaj, co mi się chyba przyda, bo położna mi wczoraj w SR powiedziała, ze mam sobie zrobiĆ 1xtydzień dzień na SAMYCH surówkach+woda. Bo te 10kg to za dużo ![]() ![]() ale tak sobie pomyślałam zże skoro mi zostało ok10tygodni a na każdy tydzieŃ 1kilogram(bo chyba tak w koncówce się tyje) to 20kg mnie czeka ![]() nieźle, co? aha, pisałyuscie o zgadze, ja tez musze jeśĆ mniejszymi porcjami posiłki, ale jak narazie pomagają mi migdały na ten ogień Miłej soboty |
||||||
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale super. Ja też powinnam przejśc ale chyba aż do końca na sórówki + woda
|
|
|
#1877 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie sobotnio
![]() My juz po sniadanku, dzisiaj byla jajecznica z bekonem mniaam. Milagrosa witaj Goldika pochwal sie lozeczkiem |
|
|
|
#1878 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam sobotnio
Cytat:
![]() a ze w moim sloje widac to bylam tego swiadoma ale sa tez takie nie jasne tylko ciemne czarobure bleee... ale nie rzucaja sie w oczy bo od strony sciany dalismy te brzydkie elementy. ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
ja kupilam wanienke zwykla 102cm ze stelazem za ok 100zl. Wiec moze zastanow sie czy warto inwestowac w wanienke ktora ponoc wygodna nie jest czy lepiej kupic caly zestaw ktory i tak taniej wyjdzie |
||
|
|
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Fallen pytalas czy kazda sobiebeirze polozna, ja NIE BIORE szkodami kasy i po1 porodzie wiem ze to bezsensu...
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Princesska wozek fajny, kolory boskie jak dla dziewczynki
spacerowka srednio mi sie podoba ale zdjecia czest oprzeklamuja rzeczywisty wyglad.---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
![]() kurcze jaki ten pokoik teraz maly sie wydaje a stoi tylko lozeczko, komoda i szafa.A tak w ogole to lozeczko jest prawie identycznego koloru i struktury co reszta mebli z Ikei |
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
J rowniez polecam zwykla wanienke , stojakmialam i baaaaardzo mi sie przydal bo plecy przynajmniej nie byly zgiete bardzo ale pozniej i tak to idzie w odstawke a 190 zl bym w zyciu nie zaplacila.
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
my stojak, kolyske i takie nieniszczace sie rzeczy zostawiamy sobie do drugiego dziecka
wiec poki co nastawiamy sie kupujac ze inwestujemy w 2dzieci |
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana macie takie podejście jak MY ![]() Julci co kupowalismy to zawsze z myślą o kolejnych maluszkach tzn ja o 4 a tż max o 3 hihiii
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my chcemy 2ke na 100%. A tak sobie czasami mysle, ze i 3 moze kiedys sie trafi. Chrzestna Tz'ta ma ok 43lata i 2letniego synka. I dwojke dzieci po 23-25lat. Fajna rodzinke tworza. Wczoraj z Tz przypadkiem wpadlismy na imie ktore nam sie bardzo spodobalo: Mariusz! |
|
|
|
|
#1885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My nie mieliśmy a wanienke stawialismy na stoliku i było nam równiez wygodnie. A 190 zł to nawet i Ja bym nie dała a za wanienke dalismy 40 zł zwykła i równiez byłam zadowolona bo mi nie potrzebne sa jakies dodatki ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
No to czekamy na zdjecia Zawsze jak jest pokój pusty to sie duzy wydaje a potem zdziwko hihiii
|
|
|
#1886 |
|
Zadomowienie
|
No stojak pod wanienkę onda drogi strasznie może zobacz na allegro taniej można czasami coś wylukać http://allegro.pl/solidny-stelaz-pod...822919612.html
A ja dziś na śniadanko też jajecznica ze szczypiorkiem mniam na obiadek schaboszczak i marchewka duszona ![]() Dziś jakoś nic mi się nie chce robić. A witam nową mamuśkę
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w ilu stopniach mozna prac pieluszki flanelowe?? Moge je wyprac z tetra w wysokiej temperturze??
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Kochana ja pochodze z wielodzietnej rodziny i tez bym chciała żeby Moje dzieci miały do kogo gębe otqworzyc czy nawet pożalić sie komu. Zawsze to rażniej by im było ale 3 to musi być , juz nawet o aucie gadamy na 3 dzieci że musimy kupić jakieś wieksze hihii
|
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyprałam w 40 stopniach ale czy mozna wyprać w większej temp to niewiem .
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

ale ma kilka brzydkich ciemniejszych plam na drewnie. Takich jakby sekow. Reklamowac tego nie bede... chyba. Tylko liczylam, ze skoro za lozko i szuflade lacznie zaplacilam im 660zl to nie bede miala do czego sie dowalic
aczkolwiek Tz uwaza, ze jezeli to naturalne drewno jedynie lakierowane to nie mam co sie dziwic ze takie seki sa.
Wytrzymać się nie da eh

No i musimy dokupić stojak do tej wanienki, a on kosztuje aż 190 zł

hey, jak po zajęciach w SR?

a stoi tylko lozeczko, komoda i szafa.