The Voice of Poland - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-18, 21:31   #181
blueskye
Rozeznanie

Dot.: The Voice of Poland

http://www.pudelek.pl/artykul/35125/...l_sympatyczny/

Jak można, jak tak można? Meller, były naczelny, czy tam obecny Playboya, gdzie się rozbierają kobiety nazywa Nergala Hitlerem?!
Szczena mi opadła...
Brawo dla Hołdysa.

blueskye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 21:38   #182
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blueskye Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/35125/...l_sympatyczny/

Jak można, jak tak można? Meller, były naczelny, czy tam obecny Playboya, gdzie się rozbierają kobiety nazywa Nergala Hitlerem?!
Szczena mi opadła...
Brawo dla Hołdysa.
Prawda jest taka, że nie jest ważne, że Nergal jest niewierzący. Mógłby być żydem, buddystą, świadkiem Jehowy czy baptystą, ale jest be, bo nie jest katolikiem. Polska to państwo pozornie świeckie, i pozornie tolerancyjne. Nie rozumiem, dlaczego człowiek, który nie jest katolikiem, od razu musi być mordercą, gwałcicielem i pedofilem, ale takie są uroki mieszkania w tym kraju. Możesz być dobry tylko wtedy, gdy nazywasz siebie katolikiem. Katolicy mają monopol na dobro. Reszta to szatany.
Meller zastosował poprostu autopromocję (choć to chyba złe słowo-on zastosował promocję siebie za pomocą czyjegoś nazwiska). Żałosne i tyle.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 23:31   #183
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Eroll Pokaż wiadomość
Fajne były dziewczyna z Mothernight (strasznie się zdziwiłam, że nikt się nie odwrócił, ale jeśli to co piszecie to prawda, a wierzę Wam że tak, to bardzo się cieszę ) i ta grająca na fortepianie. Z chłopaków spodobał mi się ten od Markowskiej i oczywiście Greg - mega pozytywny człowiek! Jak wszyscy Grecy zresztą

Aaa, i tekst Nergala: "Szatan wybrał Andrzeja - świat stanął na głowie."
Możliwe, że się tak stremował. Jednak jakby się nikt nie odwrócił, to byłaby mała klapa, bo gra w zespole i śpiewa z Markowską w duecie. Sporo ryzykował, więc może stąd ten stres.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 22:09   #184
Madaaa
Zakorzenienie

Oglądam, lubię A Nergal co raz bardziej mi się podoba. Zaś Piasek wiele traci
A co do chłopaka od Markowskiej.......dla mnie klapa i dziwie sie ze go wybrali. Wg mnie fałszował
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 22:29   #185
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Oglądam, lubię A Nergal co raz bardziej mi się podoba. Zaś Piasek wiele traci
A co do chłopaka od Markowskiej.......dla mnie klapa i dziwie sie ze go wybrali. Wg mnie fałszował
Ja się powtórzę, i będę go bronić, bo na żywo chłopak jest świetny. Bardzo fajnie, że przeszedł, pewnie pokaże co potrafi.
Stary 2011-09-22, 23:08   #186
zzzielona
Wtajemniczenie

Ja nie oglądam tego programu, ale ostatnio obejrzałam fragment bo moja siostra włączyła i normalnie byłam w szoku jak zobaczyłam Piotra Lato . Nie wiem dlaczego nie przeszedł dalej, przecież on ma fajny głos i całkiem dobrze śpiewa ;P.

Poza tym jak byłam w szóstej klasie byłam jego ogromną fanką ;P. Chyba każdy się domyśla skąd go znano te kilka(naście) lat temu?
Stary 2011-09-22, 23:23   #187
seduction
Zakorzenienie

Dołączam i ja
To najlepszy program muzyczny jaki widziałam Bardzo podoba mi się pomysł z osobami na castingach, które już coś tam potrafią. Jury wprowadza fajną atmosferę w programie, jak i między sobą. Uczestnicy też mi się podobają. Widziałam tylko odcinki z dwóch dni, resztę występów nadrobiłam sobie na YT.

Już nie potrafię się doczekać dalszych odcinków

---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Mnie w ogóle drażni podawanie imienia i nazwiska przy pytaniu o imię, niezależnie od tego czy Moniuszko, czy Kowalski, ale to już OT
Mi ten Moniuszko w ogóle nie przypadł do gustu W ogóle szybciej podoba mi się w tym programie jak dziewczyny zaśpiewają, niż faceci

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Jaka to religia, i mina kota srającego na pustyni...
dobre to było

Cytat:
Prawda jest taka, że nie jest ważne, że Nergal jest niewierzący. Mógłby być żydem, buddystą, świadkiem Jehowy czy baptystą, ale jest be, bo nie jest katolikiem. Polska to państwo pozornie świeckie, i pozornie tolerancyjne. Nie rozumiem, dlaczego człowiek, który nie jest katolikiem, od razu musi być mordercą, gwałcicielem i pedofilem, ale takie są uroki mieszkania w tym kraju. Możesz być dobry tylko wtedy, gdy nazywasz siebie katolikiem. Katolicy mają monopol na dobro. Reszta to szatany.
Meller zastosował poprostu autopromocję (choć to chyba złe słowo-on zastosował promocję siebie za pomocą czyjegoś nazwiska). Żałosne i tyle.
Odnośnie Nergala i tego, jak odbierają go ludzie: pudelków ani plotkarskich gazet nie czytam, metalu ani ostrego rocka też nie słucham, więc tylko samo nazwisko cały czas obijało mi się uszy i wcale mi nie przeszkadzał. To, że jest niewierzący, czy innej wiary nic mnie to nie obchodzi, ani mi nie przeszkadza, bo mam znajomego ateistę, świetnych sąsiadów Jehowych, a sama jestem katoliczką. Mój TŻ też postrzegał Nergala podobnie do momentu, aż ten podarł Biblię - teraz TŻ go nie trawi, nie lubi i nie potrafi znieść, nawet w programie, gdzie przecież zachowuje się fajnie i podobają mi się jego zagrywki.
Myślę, że u większości ludzi zły odbiór wynika przez brak szacunku dla Biblii, a nie z braku jego wiary.

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
Ja nie oglądam tego programu, ale ostatnio obejrzałam fragment bo moja siostra włączyła i normalnie byłam w szoku jak zobaczyłam Piotra Lato . Nie wiem dlaczego nie przeszedł dalej, przecież on ma fajny głos i całkiem dobrze śpiewa ;P.

Poza tym jak byłam w szóstej klasie byłam jego ogromną fanką ;P. Chyba każdy się domyśla skąd go znano te kilka(naście) lat temu?
Ja Lato też ledwo, co poznałam i jednak nie każdy domyśla się, skąd go ludzie kojarzą. Mój TŻ nigdy BB nie oglądał i w ogóle nie wiedział, co to za koleś

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 23:26   #188
zzzielona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Ja Lato też ledwo, co poznałam i jednak nie każdy domyśla się, skąd go ludzie kojarzą. Mój TŻ nigdy BB nie oglądał i w ogóle nie wiedział, co to za koleś
Jak ja tylko usłyszałam jego nazwisko to od razu micha mi się zaczęła cieszyć
Stary 2011-09-23, 07:17   #189
201801022117
Konto usunięte

Cytat:

Odnośnie Nergala i tego, jak odbierają go ludzie: pudelków ani plotkarskich gazet nie czytam, metalu ani ostrego rocka też nie słucham, więc tylko samo nazwisko cały czas obijało mi się uszy i wcale mi nie przeszkadzał. To, że jest niewierzący, czy innej wiary nic mnie to nie obchodzi, ani mi nie przeszkadza, bo mam znajomego ateistę, świetnych sąsiadów Jehowych, a sama jestem katoliczką. Mój TŻ też postrzegał Nergala podobnie do momentu, aż ten podarł Biblię - teraz TŻ go nie trawi, nie lubi i nie potrafi znieść, nawet w programie, gdzie przecież zachowuje się fajnie i podobają mi się jego zagrywki.
Myślę, że u większości ludzi zły odbiór wynika przez brak szacunku dla Biblii, a nie z braku jego wiary.
Zrobię małego pół-oftopa. Ty i Twój TŻ jesteście wierzący, ja jestem ateistką, i dla mnie Biblia, to poprostu książka. Rozumiem, i szanuję, że dla Ciebie czy innych katolików jest to symbol, tak samo jak jak krzyż, ale dla wielu niewierzących Biblia nie jest symbolem, i tak jak z każdą inną książką, można z nią zrobić co się chce. Chrześcijanie mają szacunek do Biblii, i ja nic do tego nie mam. Tak samo jak rozumiem, czemu Nergal porwał Biblie, i zwyczajnie miał do tego prawo.
Stary 2011-09-23, 10:23   #190
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zzzielona Pokaż wiadomość
Oglądałam BB jako mała dziewczynka i po wyglądzie w ogóle nie skojarzyłam Piotra. Ale co się dziwić, miałam 7 lat i namiętnie oglądałam BB, pewnie mało z niego rozumiejąc

Cytat:
ale dla wielu niewierzących Biblia nie jest symbolem, i tak jak z każdą inną książką, można z nią zrobić co się chce. Chrześcijanie mają szacunek do Biblii, i ja nic do tego nie mam. Tak samo jak rozumiem, czemu Nergal porwał Biblie, i zwyczajnie miał do tego prawo.
Przepraszam, że się wtrącę. To że ktoś jest ateistą nie zwalnia go z tego, aby nie szanować świętych symboli innych religii. To jest kwestia szacunku dla innego człowieka. Czy miał do tego prawo? Niby miał, ale takie zachowanie o czymś świadczy. Mi jakoś szczególnie to nie przeszkadzało, ale rozumiem ten bulwers zagorzałych katolików.
Eroll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 10:53   #191
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Przepraszam, że się wtrącę. To że ktoś jest ateistą nie zwalnia go z tego, aby nie szanować świętych symboli innych religii. To jest kwestia szacunku dla innego człowieka. Czy miał do tego prawo? Niby miał, ale takie zachowanie o czymś świadczy. Mi jakoś szczególnie to nie przeszkadzało, ale rozumiem ten bulwers zagorzałych katolików.
Ja ich bulwers też jak najbardziej rozumiem... Z tym że myślę, że najbardziej ten incydent przeszkadzał tym "średnio wierzącym". Pamiętajmy, że to się stało na zamkniętej imprezie... Teraz wszyscy sobie wycierają Nergalem buzie, bo to fajnie bronić Biblii.
Żeby było jasne- ja nie mam nic przeciwko wierzącym, nie mam nic do Biblii, i krzyża.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 10:58   #192
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ich bulwers też jak najbardziej rozumiem... Z tym że myślę, że najbardziej ten incydent przeszkadzał tym "średnio wierzącym". Pamiętajmy, że to się stało na zamkniętej imprezie... Teraz wszyscy sobie wycierają Nergalem buzie, bo to fajnie bronić Biblii.
Żeby było jasne- ja nie mam nic przeciwko wierzącym, nie mam nic do Biblii, i krzyża.
Tak, tak, rozumiem Cię Masz racje, tę nagonkę na Nergala stworzyli katolicy, którzy bulwersują się, żeby pokazać jaka to jest świetna religia, w którą wierzą jedynie dwa razy do roku podczas świąt. Ale takie mamy społeczeństwo
Stary 2011-09-23, 11:22   #193
seduction
Zakorzenienie

Oj
Cytat:
Tak, tak, rozumiem Cię Masz racje, tę nagonkę na Nergala stworzyli katolicy, którzy bulwersują się, żeby pokazać jaka to jest świetna religia, w którą wierzą jedynie dwa razy do roku podczas świąt. Ale takie mamy społeczeństwo
Taki mały OT, bo nie wiem czy to w pełni uderzało akurat w nas, ale mój TŻ chodzi do kościoła co tydzień, a nawet częściej. Jaaasne, Nergal mógł sobie drzeć, co chce, ale zawsze mógł wybrać coś innego, bo swoim gestem pokazał tylko brak szacunku

Mniejsza z tym, bo tu zaraz będzie temat o Nergalu, a nie ogólnie o programie

Stary 2011-09-23, 11:39   #194
a34
Zakorzenienie

Bardzo podoba mi się formuła programu, świetnie wypada na tle konkurencji. Nie ma efektu taniego show z dobieraniem osób na zasadzie największego kontrastu i innych dziwnych kryteriów.
Między członkami jury panuje świetna atmosfera i to widać od początku. Chociaż reprezentują bardzo różne rodzaje muzyki, potrafią docenić osoby z "zupełnie innej bajki", na pewno wiecie co mam na myśli
Podoba mi się też, że na temat każdej osoby wypowiadają się wszyscy z jury. Mimo to nie ma efektu: co tam uczestnicy, ja jestem największą gwiazdą
Plusem jest również to, że w przeciwieństwie do innych tego typu programów, nie występują w tym etapie osoby pełniące funkcję zabawnego (mniej lub bardziej, zwykle mniej) przerywnika między dobrymi występami. Ta formuła zrobiła się już nużąca i miło obejrzeć coś zupełnie innego.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 12:15   #195
Eroll
Wtajemniczenie

Cytat:
Taki mały OT, bo nie wiem czy to w pełni uderzało akurat w nas, ale mój TŻ chodzi do kościoła co tydzień, a nawet częściej. Jaaasne, Nergal mógł sobie drzeć, co chce, ale zawsze mógł wybrać coś innego, bo swoim gestem pokazał tylko brak szacunku

To BYŁ brak szacunku. To już napisałam, że według mnie pod tym względem, jakąkolwiek Nergal religię by nie wyznawał, czy nie wyznawał żadnej, to przesadził.

E tam, to już dawno temat o Adasiu
Stary 2011-09-23, 21:54   #196
sweetish
Zakorzenienie

Hej
widzę, że dyskusja wokół Nergala nadal na topie.
A wiecie co? tak sobie przypomniałam właśnie.. Pamietacie jak Pudelek ogłaszał , że Piasek jest gejem i miał romans z Pirógiem?
Pomijając juz kwestie czy to prawda, czy nie zastanawia mnie jedna kwestia- dlaczego środowiska katolickie nie bulwersuja sie tym faktem, że rozpowszechniany jest wizerunek geja, tylko czepiaja sie 'satanisty' Nergala?
Idąc tym tropem myślenia- programy telewizyjne powinni prowadzić duchowni
Dziękuje za uwagę

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 22:12   #197
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Hej
A wiecie co? tak sobie przypomniałam właśnie.. Pamietacie jak Pudelek ogłaszał , że Piasek jest gejem i miał romans z Pirógiem?
Pomijając juz kwestie czy to prawda, czy nie zastanawia mnie jedna kwestia- dlaczego środowiska katolickie nie bulwersuja sie tym faktem, że rozpowszechniany jest wizerunek geja, tylko czepiaja sie 'satanisty' Nergala?
Dziękuje za uwagę
hehe uwaga bardzo słuszna
maddd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 01:15   #198
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Hej
Dziękuje za uwagę
Bo gej nie obraża w niczym chrześcijan, a człowiek dracy Biblię tak?

Pozatym Piasek nigdy się publicznie nie przyznał, że jest gejem z tego co wiem, to tylko plotki, być może prawdziwe, ale plotki.

Co do Nergala lubię jego osobę, ale uważam, że to co zrobił z Biblią to okazanie braku szacunku do katolików.
Brak kary za to to tez dla mnie jakies nieporozumienie, bo założe się, że darcie świętej księgi jakiegoś innego wyznania jednak byłoby ukarane w jakiś sposób.

Nie, nie jestem Katoliczką i nie czuje sie bezpośrednio obrażona przez Nergala.

Nie podzielam też zdania, że nie powinien on prowadzić jakiegoś tam programu w TV.
Po prostu uważam, że ludzie przeciwni kościołowi chrześcijańskiemu przesadzają znowu w drugą strone, uważając, że nic się złego nie stało.

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 01:27   #199
Kreskaaa
Zakorzenienie

100% racja wsiowy_gupku (no przepraszam )) )

Zachowanie Nergala na scenie - świadczy jedynie o jego niskim poziomie i braku pomysłu na siebie, dla zapatrzonych w swojego idola małolatów - mogło być nawet szkodliwe.

W programie - wydaje się neutralny i mi osobiście nie wadzi.

ALE domaganie się szacunku od osób, których uczucia obrażało się w taki prostacki sposób jest jednak nieuzasadnione...

Swój punkt widzenia opisałam nawet na blogu. :P

Przy okazji: duży szacunek dla naszego koszykarza za własne poglądy, pomimo "jedynej słusznej opcji" panującej wśród naszej "elity" . (kto kojarzy o jakim wystąpieniu mówię?) ))

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2011-09-24 o 01:28
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 07:07   #200
201801022117
Konto usunięte

Zastanawiam się, ile pozwów wpłynęło przez urażonych homoseksualistów, ateistów, satanistów, Świadków Jehowy itp. na przedstawicieli Kościoła za obrażanie...

Kreskaaa, ja kojarzę.
Stary 2011-09-24, 08:54   #201
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Zastanawiam się, ile pozwów wpłynęło przez urażonych homoseksualistów, ateistów, satanistów, Świadków Jehowy itp. na przedstawicieli Kościoła za obrażanie...
...nie mowiac ile wplynelo oskarzen na pracownikow kosciola za molestowanie seksualne lub pedofilie.

Wedlug mnie, zadna z dzialajacych obecnie w PL instytucji nie ma tak ohydnej, przepelnionej smiercia, bezprawiem i moralna zgnilizna przeszlosci. I w duzej mierze przyszlosci ^^

Dla mnie chore jest to, ze ta instytucja DZIALA w taki sposob, niezmieniony, do tego jeszcze przeprowadza krucjaty na innych,

Nie moge doczekac jak sie zaczna bitwy
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 09:08   #202
201801022117
Konto usunięte

Lanessa, jak przeczytałam o tym, jak kościół podchodzi do ksieży pedofilów, i inne tym podobne rzeczy, to mi witki opadły... Polecam poczytać też o samospaleniu na placu Św. Piotra, pisarza Alfredo Ormando. Kościół nawet nie był łaskaw się do tego odnieść. Nie chce tutaj tworzyć żadnej dyskusji o wierze, bo to wątek o programie, ale nie rzucajcie przykładami typu: Nergal obraził uczucia, bo moje uczucia są regularnie obrażane, a nie płaczę, nie piszę skarg, i nie nazywam nikogo "Hitlerem", bo ma inny światopogląd niż mój.
Stary 2011-09-24, 10:34   #203
Lanessa
Zadomowienie

Cytat:
Lanessa, jak przeczytałam o tym, jak kościół podchodzi do ksieży pedofilów, i inne tym podobne rzeczy, to mi witki opadły... Polecam poczytać też o samospaleniu na placu Św. Piotra, pisarza Alfredo Ormando. Kościół nawet nie był łaskaw się do tego odnieść. Nie chce tutaj tworzyć żadnej dyskusji o wierze, bo to wątek o programie, ale nie rzucajcie przykładami typu: Nergal obraził uczucia, bo moje uczucia są regularnie obrażane, a nie płaczę, nie piszę skarg, i nie nazywam nikogo "Hitlerem", bo ma inny światopogląd niż mój.
Mi też opadły ręce, to niesamowite ile krzywdy wyrządził kościół. Chętnie poszukam tej książki, a z kolei innym polecam ''Oskarżyłam księdza. Historia Ewy Orłowskiej'' albo wywiad z nią, wstrząsające.

Krucjata na Nergala jest sprawą polityczną, a wątek dotyczy programu rozrywkowego. Nergal nie odejdzie z powodu kontraktu, co bardzo mnie cieszy I kibicuję mocno jego drużynie.
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 16:53   #204
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Oj

To ja Wam powiem jakie jest moje stanowisko.
Jestem katoliczką i chodzę do kościoła.
Wierzę w Boga i Biblia jest dla mnie święta ale...

dla mnie jest różnica między osobą, która wchodzi do kościoła i w czasie mszy św. drze biblię przeklinając katolików a między artystą, który na scenie ma taką kreację i korzysta właśnie z takich a nie innych środków przekazu.
Nie jest dla mnie żadnym problemem wykorzystywanie elementów religijnych na scenie, kreowanie się na Chrystusa czy Marię w fotografiach, noszenie wizerunków świętych na koszulkach. Nie rozumiem dlaczego ktoś nie odróżnia artystycznego zamysłu od "obrażania wiary katolickiej"

A żeby było w temacie ... czekam na 20:00. Czekam na minki mojego ukochanego
Stary 2011-09-24, 17:03   #205
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
To ja Wam powiem jakie jest moje stanowisko.
Jestem katoliczką i chodzę do kościoła.
Wierzę w Boga i Biblia jest dla mnie święta ale...

dla mnie jest różnica między osobą, która wchodzi do kościoła i w czasie mszy św. drze biblię przeklinając katolików a między artystą, który na scenie ma taką kreację i korzysta właśnie z takich a nie innych środków przekazu.
Nie jest dla mnie żadnym problemem wykorzystywanie elementów religijnych na scenie, kreowanie się na Chrystusa czy Marię w fotografiach, noszenie wizerunków świętych na koszulkach. Nie rozumiem dlaczego ktoś nie odróżnia artystycznego zamysłu od "obrażania wiary katolickiej"

A żeby było w temacie ... czekam na 20:00. Czekam na minki mojego ukochanego
Mi też nie przeszkadzają wizerunki świętych na koszulkach, ale darcie Biblii dla mnie to, co innego.

Ja na 19.30 jestem umówiona i nie będę dziś oglądać Ale za to jutro powtórka

Stary 2011-09-24, 19:53   #206
Eroll
Wtajemniczenie

Chyba nikt mnie z Pomorza jakoś szczególnie nie zachwycił. Tylko ta ostatnia dziewczyna - Ewa była warta uwagi. A ja myślałam, że jak Pomorze to będą talenty na miarę naszego Adama
Stary 2011-09-24, 20:04   #207
farfala
Rozeznanie

Jejuuu jak mnie w tego typu programach denerwują takie wyznania o problemach uczestników.
Wcześniej była ta dziewczyna co straciła rodziców, któryś z chłopaków nie miał też chyba mamy z tego, co pamiętam, a dziś ten facet i zwierzenia o chorym dziecku.
Nie wiem po co tak epatować smutkiem. To program bądź co bądź rozrywkowy i takie teksty to mi się tylko kojarzą z braniem na litość.
Stary 2011-09-24, 21:06   #208
Ashaai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farfala Pokaż wiadomość
Jejuuu jak mnie w tego typu programach denerwują takie wyznania o problemach uczestników.
Wcześniej była ta dziewczyna co straciła rodziców, któryś z chłopaków nie miał też chyba mamy z tego, co pamiętam, a dziś ten facet i zwierzenia o chorym dziecku.
Nie wiem po co tak epatować smutkiem. To program bądź co bądź rozrywkowy i takie teksty to mi się tylko kojarzą z braniem na litość.
Hehe zgadzam się Ale jeśli się chce serio posłuchać takich zwierzeń i robienia z każdej malutkiej przeszkody w życiu problemu ogromnej rangi to trzeba obejrzeć Top Model lub You Can Dance Tam to są dopiero kwiatki.

Co do odcinka. Hmm powiem szczerze, że jestem zaskoczona niektórymi wyborami jurorów. Często się z nimi nie zgadzałam. Najbardziej zaskoczył mnie Nergal który wybrał dziewczynę z piosenką Duffy. Dla mnie bardzo zwykłe, banalne wykonanie utworu. Totalnie nie wyróżniające się z tłumu. Zaskoczona byłam, że nie wybrali dziewczyny od Paparazzi - dla mnie świetne wykonanie akustycznej wersji tej piosenki. Dziewczyna ma kawał głosu. No i kilka tam jeszcze takich.
Ale muszę dodać, że strasznie denerwują mnie ludzie, którzy przychodzą na casting z repertuarem jednego z jurorów. Trochę dla mnie próba podlizania się. Dziś ta blondyna od piosenki Kayah- nie wiedziałam czy bardziej zależy jej na dostaniu się do programu czy na zobaczeniu i obcowanie z Kayah. Mimo, że głos miała super bardzo nie chciałam by przeszła dalej.
Stary 2011-09-24, 21:37   #209
Sondrina
BAN stały

Dzisiaj podobał mi się ten chłopak z początku pierwszego odcinka, który wybrał Nergala Chłopak ma kawał głosu stworzony do ostrzejszego grania. Był wyrazisty. Ma osobowość i widać, że dobrze czuje się na scenie.

Ta ruda, Ewa Szlachcic miała kawał głosu i naprawdę potrafi nim operować. Nie była jakoś zestresowana na scenie. Być może pomógł jej w tym wcześniejszy udział w "Tak to leciało".

Z drugiej części spodobała mi się ta pierwsza dziewczyna śpiewająca taką pozytywną piosenkę. Wiecie może jaki był jej tytuł? Wybrała Nergala. Naprawdę przyjemnie się jej słuchało, potrafi poprawić humor

Ta ładna dziewczyna w czarnej skórzanej kurtce była naprawdę niezła, myślałam, ze wszyscy jurorzy się odwrócą, a tu tylko panie.

Dziewczyna od Duffy dość przeciętna, ale może się rozkręci. Zwłaszcza że mówiła o rockowych upodobaniach. Swoją drogą mogła coś bardziej rockowego wybrać i się wykazać.
Dziewczyna od "Za późno"miała fajną barwę, ale wybrała jak dla mnie dramatyczną piosenkę...Swoją drogą nigdy nie pojmę, jak Kayah z takim głosem i z takim tekstem, mogła zgodzić się na tak tandetny podkład muzyczny.
Ta brunetka z pierwszego odcinka od piosenki Kayah była naprawdę utalentowana, ale całość dla mnie była dość smętna.
Ten gość od reklamy i 5-letniej córeczki moim zdaniem śpiewał dość sztucznie... Chyba nawet Ania Dąbrowska się tym zainteresowała, na ile sposób śpiewu jest przez niego wykreowany.
Przystojniak nauczyciel od rock`n`rolla ma taki męski głos
Dziewczyna uszlachetniła Paparazzi Lady Gagi, po raz pierwszy dobrnęłam do końca tej piosenki. Szkoda, że nie przeszła, miała bardzo mocny, wyrazisty głos. Zauważyłam, że niemal żaden juror nie wybiera osób o wysokim głosie w stylu Tarji Turunen.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-24, 21:54   #210
sweetish
Zakorzenienie

Damian Ukeje
no mógłby się przyczynić do przyrostu naturalnego, mógłby
W ogóle piosenka Kings of Leon- use somebode wymiata.

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości