|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
marzena_S dla Hani!Cytat:
![]() TŻ wreszcie przyjechał, więc Adaś cały wieczór z tatą rozrabiał, teraz synuś śpi więc idziemy w jego ślady ![]() Dobranoc!
|
|
|
#3992 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
no to będzie szał ![]() Cytat:
ja w ciązy w przez okres wakacyjny uczyłam sie zdalnie w domku hiszpanskiego,i bardzo sobie chwale w trakice roku szkolnego chodziłam oczywiscie do szkoły i wiadomo że to daje lepsze efekty, bo rozmawiasz bezpośrednio z lektorem ale dziś wiele kursów jest tak skomponowanych że też dają dobre efekty Cytat:
no to nas potrzymałaś w niepewności ![]() ![]() Cytat:
brawa za chrzcinyi trzymam kciuki żeby choróbskoposzło precz colinox no to nadrobiłam uff Dziś był u nas pediatra, ale nie ten z przychodni ale zadwoniliśmy tak prywatnie do doktora który od zawsze był takim lekarzem domowym mojego męża. Obejrzał Jasia stwierdził że chłop jak dąb, przepisał inne kropelki na oczka co do wodniaczka powiedział że jest taki minimalny i że żadnych jajeczek mam nie podwijać, bo płyn sam i tak sie zapewne wchłonie. Co do kolek nic nowego nie wymyslił powiedziałam że bierzemy colinox, a potem zapewne załatwie sam simplex, mówił że przy sab simplexie można podawać priobiotyk o nazwie chyba Gaja (nie pamietam dokładnie) poradziłam sie co do szczepien i faktycznie polecił bardziej 5w1 i pneumokoki dopiero przy drugiej dawce szczepien i tak trochę odetchnełam z ulgą no to sie napisałam ![]() a teraz chyba czas spać buziaki Kobitki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-23 o 23:08 |
|||
|
|
|
#3993 |
|
Wtajemniczenie
|
na mojej liście został jeszcze motylek i rżący konik ![]() (tż mnie zabije jak zobaczy, że kolejna paczka przyszła
|
|
#3994 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziaranew w sumie to przez przypadek ten Scan. Polozna podczas ubierania Wiki po porodzie zwróciła uwagę na jej nóżki i Troche ja to zaniepokoiło. Pozniej pediatra ja badała przy wypisie i jej powiedziałam o tych nozkach. Ta nic dziwnego nie zauważyła ale dla spokojnosci skierowanie dała.
W sumie Ciesze sie ze tak wyszło bo to Moze byc rodzinne. Meza siostra ma teraz problem. Dziwne ma te nogi i wygladaja jakby krzywe były. Sama teściowa przyznała sie ze zaniedbala sprawę. Dziewczynka ma teraz 11 lat, ale Juz za kilka lat bedzie panna i obawiam sie ze bedzie miała kompleksy na tym polu. A tak poza tym to dzien Dzis super był. Wiki była w świetnym humorze cały dzien. Sporo spała. Bylysmy na spacerku ze dwie godziny, a wieczorem na zakupy do Tesco wybralysmy sie. Cały czas była grzeczna i pogodna. Teraz śpi ładnie w swoim łóżeczku a mama ma czas na wizaz. Oby wiecej takich dni. Mykam spać. Dobranoc
|
|
|
|
#3995 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Widze że jestem pierwsza ![]() Ide przewinąći nakrmic moje słonko i chyba wracam pod kołdre ![]() Miłego weekendu
|
#3996 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas usg 29 września. Pomocy dziewczyny!!!!!!!! Mały charczał troszkę i stwierdziałm że przeczyszczę mu nosek i zastosowałam sprej i próbowałam tym aspiratorkiem wyciągac, ale on się broni. chodzi o to, że po tej soli morskiej w spraju, mały charczy jak buldog (czyli gorzej) tak jakby mu tam zalegała jakaś wydzielina. trochę mu wylatuje (jak przy katarku). ale nie ma katarku. nie wiem sama, czy ta woda morska rozpusciła tam wszystko i teraz trzeba kombinowac jak to wydostac, czy ja mu zaszkodziłam. ![]() :conf used:![]() ![]() może powinnam iśc do łazienki i zrobic lekką saunę?? :confuse d:![]() ooo widzę Anię na pasku - pewnie wiesz. |
||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale napewno mu tym nie zaszodzilas spokojnie. |
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
agulaaabar wkleje zdjecia jak je zrobie, wczoraj padalam na pysk
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry, wpadłam się tylko przywitać
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- agni, przepraszam że zaraz nie odpisałam, poszłam do małego Tak jak piszą dziewczyny, na brzuszek, możesz mu plecki delikatnie oklepywać, no i spróbować jeszcze za chwilę aspiratorem, na pewno mu nie zaszkodziłaś ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Nasz mały też mocno furczy, chyba go zaraziłam katarem ale wczoraj podjechałam do ośrodka, lekarka osłuchała, nic tam nie ma na szczęście, więc tylko oczyszczamy nosek i mam nadzieję że szybko sobie pójdzie. No i od szczepienia - w 2 tygodnie przybrał 400 gram ![]()
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wynagrodź mu to buziakami i przytulaskami![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! W końcu słońce W nocy mielismy akcję - dom sąsiadów się palił... ledwo na oczy patrze pije kawe, ide pod prysznic i jade do neurologa eh.... Miłej soboty
|
||
|
|
|
#4002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek
U Nas nocka w porządku tylko nad ranem mnie Księciuniu znowu rozczarował przelaną pieluchą No to co ja robię nie tak??? Fakt, że mu nie przebrałam pieluchy w nocy, ale nie była pełna, wręcz wyjątkowo lekka Harmonijki sprawdzam, siusiak w dół, pieluszki nie są za duże ... Zagadka godna Sherloka Holmesa ![]() Musiałam go więc przebrać po 7mej no i mi już Maruda nie zasnęła, a ostatnio wstawaliśmy koło 9tej, więc jestem wyjątkowo niewyspana i piję meeega mooocną kawę. Za to mam już wstawione pranie, umytą głowę i zaraz idę wieszać bo piękne słonko za oknem. W nocy pobudki o 2 i 6 Chyba muszę się przyjrzeć tym zabawkom Lamaze
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-09-24 o 08:31 |
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
u nas nocka ok Nati budziła się 2 razy ale zaraz zasypiała, na nogach jesteśmy od 6 łóżka pościelone dzieci poprzebierane, Nati prawie śpi w łóżeczku,a ja na śniadanie zrobiłam, kaszę-mannę Oliwka lubi a i mi się zachciało ![]() ładna pogoda więc pewnie pójdziemy na spacerek, muszę buty na chrzciny kupić, zobaczymy czy cos kupię, bo zawsze mam problem z butami |
|
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
U mnie wczoraj dzień był masakryczny. Małemu i tak zle, i tak... Normalnie oszaleć było mozna. Teraz śpi a ja biorę się za sprzątanie... Ja chrzczę małego 1 października. Ale nie robię imprezy, bo kasy brak ![]() Tylko chrzestni i rodzice na kawę i tort po kościele. Spadam, bo mam w multum roboty...Ah, tak to jest na swoim ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka tak jest masa roboty |
|
|
|
|
#4006 |
|
Wtajemniczenie
|
to dziwne co piszecie o dzieciach, bo moja Natalka wczoraj też była marudna ni przy cysiu nie na rękach i w łóżeczku tez nie bardzo, usnęła dopiero jak szłam po Oli do przedszkola ok 13.40 ale spała do 17.45
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ma ciemię 1,5x1,5 i codziennie daję jej D. Ale podpytam lekarza czy mam dawać codziennie jak krmię mm i 3 godzi dziennie na dworze.. Cytat:
Gratuluję wyniku, jaki by nie był ![]() Marina może to i lepiej że nie robicie imprezy. Rchu ciachu msza i kawa i po zawodach. Jak pomyślę o czekających mnie chrzcinach (nic jeszcze nie uzgodnione) to mnie krew zalewa. Ania super te body ![]() agni spokojowo, nic nie zrobiłaś źle, spróbuj na siłę odciągać, kładź na pleckach dużo i oklepuj, ale najlepsze wynki jak po prysaniu i oklepywaniu odessiesz. Sara już przyzwyczajona że pare razy dziennie fridą działamy i nie protestuje. Chyba wie że po takim zabiegu jest jej lepiej. Dziewczyny co ze mnie za matka! Wczoraj zostawiłam Sarę w pokoju w bujaczku leżaczku i poszłam jeść do kuchni. I tak jadłam i sobie myślałam o szymku dziubkowym ze już siada, i tak dumam "ee sara chyba sama się z tego leżaczka nie ruszy" za chwilę pisk wpadam a ona się zsunęła z leżaczka i na podłodze dziecko leży Tak się przestraszyłam aż się rozpłakałam. Jak wzięłam na ręce to przestała płakać, mam nadzieję że nic jej nie uszkodziłam. Boshe. Jak ją zobaczyłam na podłodze....zdałam sobie sprawę jak bardzo ją kocham i gdyby coś jej się stało to bym sobie życie odebrała. Mam nauczkę że jej nie przypinałam pasami. dzisiaj wesele szwagierka |
||
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio, to mojemu zależało, no i mojej mamie. A no i mi jakoś się tak zrobiło, że raczej powinnam. ( tu rozsądek zdecydował jednak, wiadome - potem komunia itp. ) O kurde patik. Napewno nic się nie stało, bo uspokoiła się na rączkach. Ja też nigdy Igora nie przypinam pasami... Od teraz zacznę. Mój się jeszcze tez nie obraca, a ma 3 m-ce i 10 dni... O jejju madzia, ale tu emocje! Teraz doczytałam! Ja gdybym się dowiedziała, że teraz jestem w ciąży, to bym się chyba, nie, nie wyobrażam sobie tego nawet...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-09-24 o 10:13 |
|
|
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj pospacerowałyśmy dosyć mocno,
pięknie słoneczko świeciło ale w cieniu dosyć chłodło było. Zaszłam do rodziców i się ucieszyli na widok Emilie, bo tak bez zapowiedzi a że mamusia sprawiła jej jeszcze słodki komplecik(zdjęcie w Klubie),to "nagadali się " do niej jak szaleni Potem spacerek powrotny i na kolację zamówiliśmy sobie pizze - trochę za słona była ![]() Dzisiaj mam ochotę na babkę piaskową, a na obiad idziemy do mojej mamy na gołąbki - Ja sobie odmówię bo nie chce aby mała miała wzdęcia, a po gołąbkach to furczę Moja kochana spała od 20:30 do 6 ![]() zadziwia mnie codziennie ! Pampers tylko 1 szt, Zmalowana w nocy nie robi koopy i mokry pampers jej nie przeszkadza, dopiero zaczyna ją denerwować jak jemy - nie przewijałam jej bo chciałam aby spała dalej ale nie poszła, wolała mieć suchy pampersik Natka u mnie woda się nie sprawdza niby pije, ale robi taką minę że widać że jej nie smakuje próbowałam wczoraj cały dzień i chyba spróbuję z odrominą glukozy.Czy Domek też nie umiał się przełamać ??Nadrobiłam. Karmienie w nakładkach - Ja cały czas karmię, nie stresuję Emilie bo wiem że bez nakładek to się stresuje. Jeżeli ma zaniknąć pokarm to zaniknie i bez nakładek. Smuty jak słyszę,że smoczek powoduje, że laktacja zanika albo nakładki ![]() Patik madziak1k wiedziałam że nie wyjdą 2 kreski :P Ania_20 Ja miałam taka motywację do niemieckiego, ale po porodzie nie miałam zupełnie na to czasu ![]() Marina zazdroszczę Ci własnego gniazdka Zmalowana fajna kieca ![]() Jacieee nadal męczą Domka te wzdęcia ? Ja Emilie nie daję już Espumisanu, chce zobaczyć czy jest już lepiej czy gorzej, ale na szczęście widzę małe poprawy. Zauważyłam też, że ten bolący brzuszek to z rana ok 6-7 się pojawia i wieczorem 6-7...ale masujemy się, relaksujemy i będzie dobrze. |
|
|
|
#4010 |
|
Zadomowienie
|
Witam
u nas noc średnio wyspana, malutka miała jednak gorączkę po szczepieniu mierzona w pupie, po odjęciu pół stopnia 38. Rozpalona była bardzo - daliśmy jej czopek i temperatura spadła, ale Maja umęczona , nie mogła zasnąć od 2 do 3.30, nawet nie płakała tylko tak cichutko kwiliła. A tak w ogóle to jest teraz senna bardzo i osowiała, czyli w sumie mamy książkowe objawy po szczepieniu![]() Mam jeszcze pytanko, zmieniam kolor czcionki bo będzie opis dokładny ![]() Czy, jak przy każdym wypróżnianiu, boli mnie trochę jak wychodzi koopa, a jak się podcieram papierem to zawsze mam plamki krwi to to są hemoroidy??? Bo nie wiem, czy mam se jakąś maść zapodać na to
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ja na razie tylko na chwilę, lecę sprzątać póki moje panny grzeczne... Poszukuję Dziubka:)
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po porodzie miałam hemoroidy, które się potem schowały, ale przy większym prężeniu właśnie pojawiała się krew. |
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Madziak ale zrobiłaś napięcie Marzena fajnie, że chrzciny udane My wczoraj byliśmy u księdza, chrzciny 9 października ![]() Patik jjejku podejrzewam jak musiałaś być wystraszona. Dobrze, że się nic nie stało. Cytat:
Znajomej córka pluje wszystkim co niesłodkie. |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maść albo czopki, jeśli masz wewnetrzne to lepiej czopki Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-09-24 o 10:39 |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi |
||
|
|
|
#4017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdecydowanie tak, kup sobie czopki ja miałam hemorektal lub maść ja miałam Posterisan ale ten zwykły nie "H" używałam jeszcze w ciąży i pomogło |
|
|
|
|
#4018 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i dzień dobry, bo się nie przywitałam oficjalnie
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba Patik ostatnio pisala o lakierze do paznokci pekajacym, i co i poszłam do drogerii i kupiłam , i co , i kupilam jakieś goowno
jakoś średnio mi to pęka i w ogóle jakos mi nie podpasował ten lakier a kupiłam czerwony eh... |
|
|
|
#4020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.

dla Hani!
U mnie powoli przygotowania do chrzcin. Na razie upiklam torty, jutro masy i dekoracje...

)-po polaniu wodą usnęła i przez resztę ceremonii w Kościele i lokalu spała jak aniołek z przerwami na jedzenie.
Ma paskudny katar przez który się ciągle krztusi i nie może spać. Dostała syrop, krople i wit C i czekamy na poprawę. Odciągamy gluty aspiratorem, czego mała strasznie nie lubi i płacze przy tym strasznie. 

:confus ed:
zębole

pije kawe, ide pod prysznic i jade do neurologa eh.... 

Zakończone: 2

a że mamusia sprawiła jej jeszcze słodki komplecik(zdjęcie w Klubie),
niby pije, ale robi taką minę że widać że jej nie smakuje