Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 22:15   #3991
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dziekuje wam za kciuki i buziaki i pocieszenia

wiec... na wizycie w poradni patologii noworodka, lekarz dokladnie zbadal Dawida, obejrzal wyniki i powiedzial, ze to nie jest alarmowa sytuacja uffff
to super! Cała reszta też na pewno będzie dobrze!

marzena_S dla Hani!

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A u mnie juz po staremu harmider w domu - wrocily wczasowiczki znad morza. U mnie powoli przygotowania do chrzcin. Na razie upiklam torty, jutro masy i dekoracje...
Mam nadzieję że pokażesz efekt końcowy

TŻ wreszcie przyjechał, więc Adaś cały wieczór z tatą rozrabiał, teraz synuś śpi więc idziemy w jego ślady
Dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:59   #3992
telik
Wtajemniczenie

GG do telik
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Dzisiaj moj Skarbek konczy miesiac, jestem z niej dumna
.
brawa za pierwszy miesiąc

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dzięki brunetce upolowałam a lumpku sukienkę na wesele
no to będzie szał

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Kupiłam sobie internetowy kurs językowy, siadam od dziś godzinę dziennie... mam nadzieję że mi się uda i moja silna wola to wytrzyma
A w ogóle to muszę zapisać się na taki stacjonarny kurs egzaminacyjny...
no to zaciskam kciukasy
ja w ciązy w przez okres wakacyjny uczyłam sie zdalnie w domku hiszpanskiego,i bardzo sobie chwale
w trakice roku szkolnego chodziłam oczywiscie do szkoły i wiadomo że to daje lepsze efekty, bo rozmawiasz bezpośrednio z lektorem
ale dziś wiele kursów jest tak skomponowanych że też dają dobre efekty

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A u mnie juz po staremu harmider w domu - wrocily wczasowiczki znad morza. U mnie powoli przygotowania do chrzcin. Na razie upiklam torty, jutro masy i dekoracje...
Ty kochana to dajesz radę, podziwiam że tak wszystko sama ogarniasz

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A więc, rano zrobiłam test i
no to nas potrzymałaś w niepewności

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Jesteśmy już po Chrzcinach, które naprawdę super się udały. Nie myślałam, że będziemy mieć tak piękna pogodę. Hania- moja oaza spokoju w trakcie chrzcin dała niezły koncert (moja babcia przed chrzcinami mówiła, że dziecko powinno płakać na swoim chrzcie i Hania to chyba sobie wzięła do serca )-po polaniu wodą usnęła i przez resztę ceremonii w Kościele i lokalu spała jak aniołek z przerwami na jedzenie.
Tyle z dobrych wiadomości, bo od środy moje biedne maleństwo jest przeziębione. Ma paskudny katar przez który się ciągle krztusi i nie może spać. Dostała syrop, krople i wit C i czekamy na poprawę. Odciągamy gluty aspiratorem, czego mała strasznie nie lubi i płacze przy tym strasznie. Mam nadzieję, że szybko zwalczymy to paskudztwo...
J
brawa za chrzciny
i trzymam kciuki żeby choróbskoposzło precz

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A jakie dajesz kropelki?
colinox

no to nadrobiłam uff
Dziś był u nas pediatra, ale nie ten z przychodni
ale zadwoniliśmy tak prywatnie do doktora który od zawsze był takim lekarzem domowym mojego męża. Obejrzał Jasia stwierdził że chłop jak dąb, przepisał inne kropelki na oczka
co do wodniaczka powiedział że jest taki minimalny i że żadnych jajeczek mam nie podwijać, bo płyn sam i tak sie zapewne wchłonie. Co do kolek nic nowego nie wymyslił powiedziałam że bierzemy colinox, a potem zapewne załatwie sam simplex, mówił że przy sab simplexie można podawać priobiotyk o nazwie chyba Gaja (nie pamietam dokładnie)
poradziłam sie co do szczepien i faktycznie polecił bardziej 5w1 i pneumokoki dopiero przy drugiej dawce szczepien

i tak trochę odetchnełam z ulgą

no to sie napisałam
a teraz chyba czas spać
buziaki Kobitki

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-09-23 o 23:08
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 23:04   #3993
iustyna1
Wtajemniczenie

upolowałam syrenkę lamaze za 20zl
na mojej liście został jeszcze motylek i rżący konik
(tż mnie zabije jak zobaczy, że kolejna paczka przyszła )
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 00:35   #3994
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziaranew w sumie to przez przypadek ten Scan. Polozna podczas ubierania Wiki po porodzie zwróciła uwagę na jej nóżki i Troche ja to zaniepokoiło. Pozniej pediatra ja badała przy wypisie i jej powiedziałam o tych nozkach. Ta nic dziwnego nie zauważyła ale dla spokojnosci skierowanie dała.
W sumie Ciesze sie ze tak wyszło bo to Moze byc rodzinne. Meza siostra ma teraz problem. Dziwne ma te nogi i wygladaja jakby krzywe były. Sama teściowa przyznała sie ze zaniedbala sprawę. Dziewczynka ma teraz 11 lat, ale Juz za kilka lat bedzie panna i obawiam sie ze bedzie miała kompleksy na tym polu.

A tak poza tym to dzien Dzis super był. Wiki była w świetnym humorze cały dzien. Sporo spała. Bylysmy na spacerku ze dwie godziny, a wieczorem na zakupy do Tesco wybralysmy sie. Cały czas była grzeczna i pogodna. Teraz śpi ładnie w swoim łóżeczku a mama ma czas na wizaz. Oby wiecej takich dni.
Mykam spać. Dobranoc
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 06:48   #3995
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Dzień Dobry
Widze że jestem pierwsza
Ide przewinąći nakrmic moje słonko i chyba wracam pod kołdre

Miłego weekendu
Stary 2011-09-24, 07:36   #3996
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

My też dajemy wit D codziennie, a ciemiączko miała ostatnio spore, bo 2,5x3cm, a widzę że Wasze maluchy mają dużo mniejsze:confus ed:
mi pediatra powiedziała, że jak duże to dobrze, to szybko nie zarośnie. ważne by nie zarosło w przeciągu pierwszych 3 miesięcy.
Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam
Stronczek ja nie dostalam skierowania na scan bioderek , jak to zalatwilas?
Agni Ty tez bylas na scanie?
ja dostałam skierowanie na usg bioderek i Stronczek również tylko dlatego, że nasze dzieciaczki urodziły sie z wagą powyżej 4 kg.(kwalifikowane tutaj do duzych dzieci). Pozostałe maleństwa tego badania nie mają, więc nie przejmuj się. jeśli chcesz to możesz prywatnie pójsc do jakiegoś polskiego lekarza.

U nas usg 29 września.

Pomocy dziewczyny!!!!!!!!

Mały charczał troszkę i stwierdziałm że przeczyszczę mu nosek i zastosowałam sprej i próbowałam tym aspiratorkiem wyciągac, ale on się broni. chodzi o to, że po tej soli morskiej w spraju, mały charczy jak buldog (czyli gorzej) tak jakby mu tam zalegała jakaś wydzielina. trochę mu wylatuje (jak przy katarku). ale nie ma katarku. nie wiem sama, czy ta woda morska rozpusciła tam wszystko i teraz trzeba kombinowac jak to wydostac, czy ja mu zaszkodziłam. :conf used:
może powinnam iśc do łazienki i zrobic lekką saunę??:confuse d:

ooo widzę Anię na pasku - pewnie wiesz.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 07:44   #3997
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mały charczy jak buldog (czyli gorzej) tak jakby mu tam zalegała jakaś wydzielina. trochę mu wylatuje (jak przy katarku). ale nie ma katarku. nie wiem sama, czy ta woda morska rozpusciła tam wszystko i teraz trzeba kombinowac jak to wydostac, czy ja mu zaszkodziłam. :conf used:
Mozesz go polożyc na brzuszku, to sam sie troche oczysci.
Ale napewno mu tym nie zaszodzilas spokojnie.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 07:53   #3998
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Mozesz go polożyc na brzuszku, to sam sie troche oczysci.
Ale napewno mu tym nie zaszodzilas spokojnie.
dziękuję. od wczoraj mam moralniaka, bo powiedziałam mu żeby się zamknął. marudny był i cyca nie na ręce nie, w łóżeczku nie. i tylko płacz. przyszedł T. to już nie wytrzymałam i powiedziałam do młodego że ma się zamknąc, bo mam go dośc.i wyszłam do salonu. T. pozwolił mi pospac 2 godzinki i mi przeszło. chyba przemęczona jestem.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:00   #3999
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

no to nadrobiłam uff
Dziś był u nas pediatra, ale nie ten z przychodni
ale zadwoniliśmy tak prywatnie do doktora który od zawsze był takim lekarzem domowym mojego męża. Obejrzał Jasia stwierdził że chłop jak dąb, przepisał inne kropelki na oczka
co do wodniaczka powiedział że jest taki minimalny i że żadnych jajeczek mam nie podwijać, bo płyn sam i tak sie zapewne wchłonie. Co do kolek nic nowego nie wymyslił powiedziałam że bierzemy colinox, a potem zapewne załatwie sam simplex, mówił że przy sab simplexie można podawać priobiotyk o nazwie chyba Gaja (nie pamietam dokładnie)
poradziłam sie co do szczepien i faktycznie polecił bardziej 5w1 i pneumokoki dopiero przy drugiej dawce szczepien

i tak trochę odetchnełam z ulgą

no to sie napisałam
a teraz chyba czas spać
buziaki Kobitki
ten priobiotyk to biogaia, tez stosowalam. No i dobrze, ze poradziliscie sie innego lekarza.

Cytat:
mi pediatra powiedziała, że jak duże to dobrze, to szybko nie zarośnie. ważne by nie zarosło w przeciągu pierwszych 3 miesięcy.

ja dostałam skierowanie na usg bioderek i Stronczek również tylko dlatego, że nasze dzieciaczki urodziły sie z wagą powyżej 4 kg.(kwalifikowane tutaj do duzych dzieci). Pozostałe maleństwa tego badania nie mają, więc nie przejmuj się. jeśli chcesz to możesz prywatnie pójsc do jakiegoś polskiego lekarza.

U nas usg 29 września.

Mały charczał troszkę i stwierdziałm że przeczyszczę mu nosek i zastosowałam sprej i próbowałam tym aspiratorkiem wyciągac, ale on się broni. chodzi o to, że po tej soli morskiej w spraju, mały charczy jak buldog (czyli gorzej) tak jakby mu tam zalegała jakaś wydzielina. trochę mu wylatuje (jak przy katarku). ale nie ma katarku. nie wiem sama, czy ta woda morska rozpusciła tam wszystko i teraz trzeba kombinowac jak to wydostac, czy ja mu zaszkodziłam. :conf used:
może powinnam iśc do łazienki i zrobic lekką saunę??:confuse d:

ooo widzę Anię na pasku - pewnie wiesz.
hmm tak jak carmela pisala, na brzuszek go.

agulaaabar wkleje zdjecia jak je zrobie, wczoraj padalam na pysk
Stary 2011-09-24, 08:13   #4000
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry, wpadłam się tylko przywitać

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

agni, przepraszam że zaraz nie odpisałam, poszłam do małego
Tak jak piszą dziewczyny, na brzuszek, możesz mu plecki delikatnie oklepywać,
no i spróbować jeszcze za chwilę aspiratorem, na pewno mu nie zaszkodziłaś

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Nasz mały też mocno furczy, chyba go zaraziłam katarem
ale wczoraj podjechałam do ośrodka, lekarka osłuchała, nic tam nie ma na szczęście, więc tylko oczyszczamy nosek i mam nadzieję że szybko sobie pójdzie.
No i od szczepienia - w 2 tygodnie przybrał 400 gram

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:28   #4001
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję. od wczoraj mam moralniaka, bo powiedziałam mu żeby się zamknął. marudny był i cyc nie na ręce nie, w łóżeczku nie. i tylko płacz. przyszedł T. to już nie wytrzymałam i powiedziałam do młodego że ma się zamknąc, bo mam go dośc.i wyszłam do salonu. T. pozwolił mi pospac 2 godzinki i mi przeszło. chyba przemęczona jestem.
Jesteś przemęczona, niewyspana, a przez to rozdrażniona, takie momenty na pewno przydarzają się większości z nas, jesteśmy tylko ludźmi wynagrodź mu to buziakami i przytulaskami
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
agulaaabar wkleje zdjecia jak je zrobie, wczoraj padalam na pysk
czekam

Dzień dobry!
W końcu słońce
W nocy mielismy akcję - dom sąsiadów się palił... ledwo na oczy patrze pije kawe, ide pod prysznic i jade do neurologa eh....
Miłej soboty

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:29   #4002
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień doberek

U Nas nocka w porządku tylko nad ranem mnie Księciuniu znowu rozczarował przelaną pieluchą No to co ja robię nie tak??? Fakt, że mu nie przebrałam pieluchy w nocy, ale nie była pełna, wręcz wyjątkowo lekka Harmonijki sprawdzam, siusiak w dół, pieluszki nie są za duże ... Zagadka godna Sherloka Holmesa
Musiałam go więc przebrać po 7mej no i mi już Maruda nie zasnęła, a ostatnio wstawaliśmy koło 9tej, więc jestem wyjątkowo niewyspana i piję meeega mooocną kawę.
Za to mam już wstawione pranie, umytą głowę i zaraz idę wieszać bo piękne słonko za oknem.

W nocy pobudki o 2 i 6

Chyba muszę się przyjrzeć tym zabawkom Lamaze

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-09-24 o 08:31
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:11   #4003
agadus
Wtajemniczenie

witam
u nas nocka ok Nati budziła się 2 razy ale zaraz zasypiała,
na nogach jesteśmy od 6
łóżka pościelone dzieci poprzebierane, Nati prawie śpi w łóżeczku,a ja na śniadanie zrobiłam, kaszę-mannę Oliwka lubi a i mi się zachciało
ładna pogoda więc pewnie pójdziemy na spacerek, muszę buty na chrzciny kupić, zobaczymy czy cos kupię, bo zawsze mam problem z butami

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:17   #4004
Marina1
Zakorzenienie

hej kochane!
U mnie wczoraj dzień był masakryczny. Małemu i tak zle, i tak... Normalnie oszaleć było mozna.
Teraz śpi a ja biorę się za sprzątanie...
Ja chrzczę małego 1 października. Ale nie robię imprezy, bo kasy brak
Tylko chrzestni i rodzice na kawę i tort po kościele.
Spadam, bo mam w multum roboty...Ah, tak to jest na swoim
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:18   #4005
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
hej kochane!
U mnie wczoraj dzień był masakryczny. Małemu i tak zle, i tak... Normalnie oszaleć było mozna.
Teraz śpi a ja biorę się za sprzątanie...
Ja chrzczę małego 1 października. Ale nie robię imprezy, bo kasy brak
Tylko chrzestni i rodzice na kawę i tort po kościele.
Spadam, bo mam w multum roboty...Ah, tak to jest na swoim
Czyli jednak się zdecydowałaś
Taka tak jest masa roboty wiem coś na ten temat
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:45   #4006
agadus
Wtajemniczenie

to dziwne co piszecie o dzieciach, bo moja Natalka wczoraj też była marudna ni przy cysiu nie na rękach i w łóżeczku tez nie bardzo, usnęła dopiero jak szłam po Oli do przedszkola ok 13.40 ale spała do 17.45

Stary 2011-09-24, 09:59   #4007
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

hej mamuśki

Dopiero mam czas dla siebie, Filip dziś nie spał ani minuty (a śpi codziennie ok 2h), a Lilka dzielnie mu towarzyszyła bo od południa spała może z 15 minut
Nogi mi w d.. włażą
Na szczęście wykąpaliśmy towarzystwo wcześniej i oboje w mig usnęli

Pisałyście o pampkach na noc, Lilka też całą noc śpi w jednym najczęściej zmieniam jej ok 6-5 dopiero czyli na drugiej pobudce ' i wcale nie jest jakiś bardzo zasikany. A kupę to ona robi raz na parę dni (np dziś meeeeeeeeega wielką)

My też dajemy wit D codziennie, a ciemiączko miała ostatnio spore, bo 2,5x3cm, a widzę że Wasze maluchy mają dużo mniejsze:confus ed:
to miałaś mega hardcorowy dzien z glutami
moja ma ciemię 1,5x1,5 i codziennie daję jej D. Ale podpytam lekarza czy mam dawać codziennie jak krmię mm i 3 godzi dziennie na dworze..

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ja tylko tak na moment wskoczyłam, bo u nas przygotowywania do chrzcin, a robimy je jednak w domu, więc trochę pracy jest.

A więc, rano zrobiłam test i ......................... .....................
.....................
.......................
.......................
.........................

i jednak cioteczki moje kochane musicie poczekać na drugie maleństwo. W sumie się cieszyłam z tego wyniku, bo to trochę za szyko by było nawet dla organizmu. Więc pewnie niedługo @przyjdzie, bo dalej czuję się do dupy.
Buziaczki dla Was, idę dalej pichcić, teraz robię chałwowca
ale nas przytrzymałaś w niepewności, nie ma co.
Gratuluję wyniku, jaki by nie był

Marina może to i lepiej że nie robicie imprezy. Rchu ciachu msza i kawa i po zawodach. Jak pomyślę o czekających mnie chrzcinach (nic jeszcze nie uzgodnione) to mnie krew zalewa.

Ania super te body

agni spokojowo, nic nie zrobiłaś źle, spróbuj na siłę odciągać, kładź na pleckach dużo i oklepuj, ale najlepsze wynki jak po prysaniu i oklepywaniu odessiesz.
Sara już przyzwyczajona że pare razy dziennie fridą działamy i nie protestuje. Chyba wie że po takim zabiegu jest jej lepiej.

Dziewczyny co ze mnie za matka!
Wczoraj zostawiłam Sarę w pokoju w bujaczku leżaczku i poszłam jeść do kuchni. I tak jadłam i sobie myślałam o szymku dziubkowym ze już siada, i tak dumam "ee sara chyba sama się z tego leżaczka nie ruszy"
za chwilę pisk wpadam a ona się zsunęła z leżaczka i na podłodze dziecko leży
Tak się przestraszyłam aż się rozpłakałam. Jak wzięłam na ręce to przestała płakać, mam nadzieję że nic jej nie uszkodziłam.
Boshe. Jak ją zobaczyłam na podłodze....zdałam sobie sprawę jak bardzo ją kocham i gdyby coś jej się stało to bym sobie życie odebrała.
Mam nauczkę że jej nie przypinałam pasami.

dzisiaj wesele szwagierka
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:04   #4008
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czyli jednak się zdecydowałaś
Taka tak jest masa roboty wiem coś na ten temat
Tak bruneteczko, jednak presja otoczenia była silniejsza
A tak serio, to mojemu zależało, no i mojej mamie. A no i mi jakoś się tak zrobiło, że raczej powinnam. ( tu rozsądek zdecydował jednak, wiadome - potem komunia itp. )

O kurde patik. Napewno nic się nie stało, bo uspokoiła się na rączkach.
Ja też nigdy Igora nie przypinam pasami...
Od teraz zacznę.

Mój się jeszcze tez nie obraca, a ma 3 m-ce i 10 dni...

O jejju madzia, ale tu emocje! Teraz doczytałam!
Ja gdybym się dowiedziała, że teraz jestem w ciąży, to bym się chyba, nie, nie wyobrażam sobie tego nawet...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-09-24 o 10:13
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:10   #4009
zanetaa88
Zakorzenienie

My wczoraj pospacerowałyśmy dosyć mocno,
pięknie słoneczko świeciło ale w cieniu dosyć chłodło było.
Zaszłam do rodziców i się ucieszyli na widok Emilie,
bo tak bez zapowiedzi a że mamusia sprawiła jej jeszcze słodki komplecik(zdjęcie w Klubie),
to "nagadali się " do niej jak szaleni
Potem spacerek powrotny
i na kolację zamówiliśmy sobie pizze - trochę za słona była
Dzisiaj mam ochotę na babkę piaskową,
a na obiad idziemy do mojej mamy na gołąbki - Ja sobie odmówię bo nie chce aby mała miała wzdęcia, a po gołąbkach to furczę

Moja kochana spała od 20:30 do 6
zadziwia mnie codziennie !
Pampers tylko 1 szt,
Zmalowana w nocy nie robi koopy i mokry pampers jej nie przeszkadza,
dopiero zaczyna ją denerwować jak jemy - nie przewijałam jej bo chciałam aby spała dalej ale nie poszła, wolała mieć suchy pampersik

Natka u mnie woda się nie sprawdza niby pije, ale robi taką minę że widać że jej nie smakuje próbowałam wczoraj cały dzień i chyba spróbuję z odrominą glukozy.Czy Domek też nie umiał się przełamać ??

Nadrobiłam.
Karmienie w nakładkach - Ja cały czas karmię, nie stresuję Emilie bo wiem że bez nakładek to się stresuje. Jeżeli ma zaniknąć pokarm to zaniknie i bez nakładek. Smuty jak słyszę,że smoczek powoduje, że laktacja zanika albo nakładki
Patik dobrze że @ przyszła z Tż lepiej?
madziak1k wiedziałam że nie wyjdą 2 kreski :P
Ania_20 Ja miałam taka motywację do niemieckiego, ale po porodzie nie miałam zupełnie na to czasu mam nadzieję że wrócę do nauki. Powodzenia
Marina zazdroszczę Ci własnego gniazdka
Zmalowana fajna kieca
Jacieee nadal męczą Domka te wzdęcia ? Ja Emilie nie daję już Espumisanu, chce zobaczyć czy jest już lepiej czy gorzej, ale na szczęście widzę małe poprawy. Zauważyłam też, że ten bolący brzuszek to z rana ok 6-7 się pojawia i wieczorem 6-7...ale masujemy się, relaksujemy i będzie dobrze.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:25   #4010
karolinee1983
Zadomowienie

Witam u nas noc średnio wyspana, malutka miała jednak gorączkę po szczepieniu mierzona w pupie, po odjęciu pół stopnia 38. Rozpalona była bardzo - daliśmy jej czopek i temperatura spadła, ale Maja umęczona , nie mogła zasnąć od 2 do 3.30, nawet nie płakała tylko tak cichutko kwiliła. A tak w ogóle to jest teraz senna bardzo i osowiała, czyli w sumie mamy książkowe objawy po szczepieniu

Mam jeszcze pytanko, zmieniam kolor czcionki bo będzie opis dokładny
Czy, jak przy każdym wypróżnianiu, boli mnie trochę jak wychodzi koopa, a jak się podcieram papierem to zawsze mam plamki krwi to to są hemoroidy??? Bo nie wiem, czy mam se jakąś maść zapodać na to

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:27   #4011
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej dziewczynki

ja na razie tylko na chwilę, lecę sprzątać póki moje panny grzeczne...
Poszukuję Dziubka:)
Stary 2011-09-24, 10:31   #4012
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Czy, jak przy każdym wypróżnianiu, boli mnie trochę jak wychodzi koopa, a jak się podcieram papierem to zawsze mam plamki krwi to to są hemoroidy??? Bo nie wiem, czy mam se jakąś maść zapodać na to
Na moje oko tak,
Ja po porodzie miałam hemoroidy, które się potem schowały,
ale przy większym prężeniu właśnie pojawiała się krew.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:35   #4013
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Madziak ale zrobiłaś napięcie

Marzena fajnie, że chrzciny udane
My wczoraj byliśmy u księdza, chrzciny 9 października

Patik jjejku podejrzewam jak musiałaś być wystraszona. Dobrze, że się nic nie stało.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Natka u mnie woda się nie sprawdza niby pije, ale robi taką minę że widać że jej nie smakuje próbowałam wczoraj cały dzień i chyba spróbuję z odrominą glukozy.Czy Domek też nie umiał się przełamać ??
Kurcze, Domowi odrazu zasmakowało. Może dodaj tochę tej glukozy i sprawdz reakcję Emilie.
Znajomej córka pluje wszystkim co niesłodkie.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:35   #4014
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Tak to są hemoroidy niestety, ale jeśli ci krwawią to musiałaś mieć je już dłuższy czas
Maść albo czopki, jeśli masz wewnetrzne to lepiej czopki

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-09-24 o 10:39
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:39   #4015
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że to hemoroidy niestety.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:59   #4016
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Na moje oko tak,
Ja po porodzie miałam hemoroidy, które się potem schowały,
ale przy większym prężeniu właśnie pojawiała się krew.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak to są hemoroidy niestety, ale jeśli ci krwawią to musiałaś mieć je już dłuższy czas
Maść albo czopki, jeśli masz wewnetrzne to lepiej czopki
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Myślę, że to hemoroidy niestety.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi no nic mi na zewnątrz nie wyłazi, czyli mówisz brunetko, że lepiej czopki w takiej sytuacji? Muszę zalecieć do apteki...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:19   #4017
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

zdecydowanie tak, kup sobie czopki ja miałam hemorektal lub maść ja miałam Posterisan ale ten zwykły nie "H" używałam jeszcze w ciąży i pomogło

Stary 2011-09-24, 11:21   #4018
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Je
W nocy mielismy akcję - dom sąsiadów się palił... ledwo na oczy patrze
Matko, ale akcja - niczym z filmu!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
U Nas nocka w porządku tylko nad ranem mnie Księciuniu znowu rozczarował przelaną pieluchą No to co ja robię nie tak??? Fakt, że mu nie przebrałam pieluchy w nocy, ale nie była pełna, wręcz wyjątkowo lekka Harmonijki sprawdzam, siusiak w dół, pieluszki nie są za duże ... Zagadka godna Sherloka Holmesa
A może w pasie za luźno zapinasz? I górą się przelewa

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ze mnie za matka!
Wczoraj zostawiłam Sarę w pokoju w bujaczku leżaczku i poszłam jeść do kuchni. I tak jadłam i sobie myślałam o szymku dziubkowym ze już siada, i tak dumam "ee sara chyba sama się z tego leżaczka nie ruszy"
za chwilę pisk wpadam a ona się zsunęła z leżaczka i na podłodze dziecko leży
Nie jesteś złą matką, bo takie przygody mogą się zdarzyć każdemu! A ten leżaczek to nie ma pasów? Bo mi się zawsze kojarzyło, że takie rzeczy mają je i malucha można przypiąć...

Cytat:
Żanetko, a ja bym Ci sie jednak radziła pomęczyć i nauczyć córeczkę pić czystą wodę, bez dosładzania. Bo jak jej teraz dosłodzisz raz, drugi i trzeci, to przecież nigdy już zwykłej wody nie będzie chciała pić, bo będzie wolała słodkie. A tak to parę razy odmówi, ale w końcu sie przekona i polubi

Cytat:
No niestety raczej na pewno hemoroidy

No i dzień dobry, bo się nie przywitałam oficjalnie
Stary 2011-09-24, 11:25   #4019
agadus
Wtajemniczenie

chyba Patik ostatnio pisala o lakierze do paznokci pekajacym, i co i poszłam do drogerii i kupiłam , i co , i kupilam jakieś goowno
jakoś średnio mi to pęka i w ogóle jakos mi nie podpasował ten lakier a kupiłam czerwony eh...

Stary 2011-09-24, 11:27   #4020
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieee nadal męczą Domka te wzdęcia ? Ja Emilie nie daję już Espumisanu, chce zobaczyć czy jest już lepiej czy gorzej, ale na szczęście widzę małe poprawy. Zauważyłam też, że ten bolący brzuszek to z rana ok 6-7 się pojawia i wieczorem 6-7...ale masujemy się, relaksujemy i będzie dobrze.
Cały czas. Tzn. nie 24 na dobę ale codziennie ma problemy z bączkami, chociaż już 3 nocki był spokój, tylko przy usypianiu trochę prężenia. Poza tym w ciągu dnia go łapie, o różnych porach. Taka jego uroda Dajemy radę

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości