Oleje i olejki do włosów - część III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-23, 11:03   #1381
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mi przejdzie przez gardło
Przez gardło już przeleci swobodnie, byle do gardła przetransportować
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 11:22   #1382
justusia16
Wtajemniczenie

Ja mam problem ze zmyciem Olisany szamponem bez SLS i musiałam takowego użyć..
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:42   #1383
Halari
Raczkowanie

O mamusiu, chciałam wypróbować coś z kwasami omega 9, zerknęłam na allegro i szok! Jakie to cholerstwo drogie!
Dziewczyny, co polecacie we w miarę rozsądnej cenie? Gdzie kupujecie oleje?

Zapuszczam!
11.09.2011 - 64 cm
Halari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 12:58   #1384
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blond_i Pokaż wiadomość
Też polecam, dużo dobrego poczynił z włosami, tylko, że mój jest hand made

A jak go zrobiłaś?
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:47   #1385
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Halari Pokaż wiadomość
O mamusiu, chciałam wypróbować coś z kwasami omega 9, zerknęłam na allegro i szok! Jakie to cholerstwo drogie!
Dziewczyny, co polecacie we w miarę rozsądnej cenie? Gdzie kupujecie oleje?
Niestety oleje dość drogie Na ZSK jest 120 ml rafinowanego migdała za 10zł, rafinowany drożej wychodzi niestety.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 13:53   #1386
grazkako
Zadomowienie

A co sądzicie o olejach na ✂✂✂✂✂✂✂ no tej popularnej aptece internetowej na d o z winogronowym - 100 ml -9,99 Profarmu i chyba jest też ze slodkich migdałów .

Edytowane przez grazkako
Czas edycji: 2011-09-23 o 13:56
grazkako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 14:06   #1387
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grazkako Pokaż wiadomość
A co sądzicie o olejach na ✂✂✂✂✂✂✂ no tej popularnej aptece internetowej na d o z winogronowym - 100 ml -9,99 Profarmu i chyba jest też ze slodkich migdałów .
Chyba na tym wątku któraś wizażanka pisała, że są nierafinowane i z 1 tłoczenia - wtedy nadają się jak najbardziej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 14:35   #1388
fabregasowa
Zakorzenienie

kupiłam w aptece olej rycynowy 100g za 6,50zł - to dobra cena, czy mam szukać w innych aptekach następnym razem?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 15:28   #1389
amadziaz
Zadomowienie

Dołączam do was
Dzisiaj kupiłam sobie olej kokosowy ! Wkońcu, w sklepie ze zdrową żywnością. Zamawiałam wcześniej przez neta ale po dwóch tygodniach (wczoraj) mi napisali na maila że anulowali wysyłkę -,- tak więc dzisiaj wynalazłam takowy sklep w moim mieście i dzisiaj go użyję !
Stary 2011-09-23, 19:05   #1390
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Może trzeba zmienić szampon?
Używam z tej serii http://www.naturvital.pl/produkty z limonką do włosów przetłuszczających się. Jego skład był analizowany i został oceniony na bardzo dobry. Używam go zamiennie z czarną rzepą z Eva Natura.

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
ej, bez przesady. Ja używam po olejowaniu odżywki, musowo, bez odzywki ani rusz teraz Waxa już może nie, bo olejuję od daaaaaawna, ale na początku kladłam waxa po olejowaniu i też się jakoś wchłaniał. Używaj, używaj, jeśli będzie nadmiar szczęścia to poznasz po włosach że są obciążone
No właśnie po olejach jest ich mało objętościowo :/ Chyba przesadzam... Ale skoro się plączą to trzeba je odżywić.
Cytat:
Napisane przez ciasteczkowy potwór Pokaż wiadomość
Ja myślę, że włosy były ciężkie, bo źle zmyłaś olej. Osobięście olejuje włosy przed każdym myciem na noc (co 2 dni) i zawsze nakładam odżywkę. Po pół roku moje przetłuszczające się włosy są minimalnie świeższe. Po kołtunie, który miałam nie ma śladu. Nie powiem, że jest idealnie, ale ja widzę dużą różnicę. Wczesniej pomagały tylko nożyczki. Poza tym z tego co pamietam Wax to maska nie odżywka. Mi Wax kompetnie nie pasował. Okropnie swędziała mnie po nim skóra głowy i szybciej przetłuszcały się włosy. Może Twoje włosy również obciąża?
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość

Wax jest w sumie dość odżywczą maską, może to za dużo dla włosków? Ja po olejowaniu czasem nakładam i lżejsze odżywki i maski i nie widzę różnicy, ale może spróbuj nawet lżejszych odżywek bez spłukiwania joanna naturia, niedużo, porcja 5zł i powinno być dobrze

Ja też staram się kłaść olej na noc albo olejuje je rano, a zmywam wieczorem. Mi po Waxie nic nie jest i mam wrażenie, że najmniej obciąża mi włosy. Ale skoro Wax miałby być za ciężki to skoro on nie daje rady z rozczesaniem moich włosów to jakaś lżejsza odżywka ma dać radę?
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 19:18   #1391
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
No właśnie po olejach jest ich mało objętościowo :/ Chyba przesadzam... Ale skoro się plączą to trzeba je odżywić.
skoro są klapnięte to może rzeczywiście za dużo szczęścia naraz może spróbuj jakiejś lekkiej odżywki d/s lub b/s, używałas Joanny? np. z lnem i rumiankiem, ona jest leciutka, a daje fajny poślizg i nie ma problemu z rozczesaniem po myciu - przynajmniej moich włosów

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 19:41   #1392
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też staram się kłaść olej na noc albo olejuje je rano, a zmywam wieczorem. Mi po Waxie nic nie jest i mam wrażenie, że najmniej obciąża mi włosy. Ale skoro Wax miałby być za ciężki to skoro on nie daje rady z rozczesaniem moich włosów to jakaś lżejsza odżywka ma dać radę?
Po tych joannach bs bardzo dobrze się rozczesują włosy, agison ma rację i ja się przychylam
Stary 2011-09-23, 19:45   #1393
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
skoro są klapnięte to może rzeczywiście za dużo szczęścia naraz może spróbuj jakiejś lekkiej odżywki d/s lub b/s, używałas Joanny? np. z lnem i rumiankiem, ona jest leciutka, a daje fajny poślizg i nie ma problemu z rozczesaniem po myciu - przynajmniej moich włosów
Cytat:
Po tych joannach bs bardzo dobrze się rozczesują włosy, agison ma rację i ja się przychylam
Dzięki dziewczyny za rady
One nie obciążają włosów? Bo niestety mam ten kołtun przy skórze głowy i tam też muszę aplikować odżywkę.... :/
bs tzn. bez silikonu? Muszę po prostu sprawdzić w analizowanych składach, które z odżywek Joanny nie mają a składzie silikonu?
Stary 2011-09-23, 19:48   #1394
agison
Zakorzenienie

Cytat:
no patrz, chociaz odżywki podobne nam pasują
Cytat:
One nie obciążają włosów? Bo niestety mam ten kołtun przy skórze głowy i tam też muszę aplikować odżywkę.... :/
bs tzn. bez silikonu? Muszę po prostu sprawdzić w analizowanych składach, które z odżywek Joanny nie mają a składzie silikonu?
bs = bez spłukiwania, ds = do spłukiwania
joaśki nie obciążają one w ogóle mają raczej wodnistą konsystencję, nie są gęste ani ciężkie, niewykluczone że fajnie się sprawdzą
z lnem i rumiankiem tudzież makiem i bawełną chyba są najbardziej lajtowe, mam jeszcze z moidem i cytryną, i ta już taka konkretniejsza

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-23, 20:33   #1395
photoholic
Raczkowanie

Tak czytam i coś mi się wydaje, że moje kłaki tez mogą być kręcone albo maja chwilową skłonność do skrętu. Jak są umyte i tylko osuszone ręcznikiem to mam fale a po rozczesaniu są prawie proste poza zawijającymi końcami.
Dziś przed myciem jojoba na jakieś 2h i po myciu na końcówki
O przypomniało mi się, że jak byłam w zielarskim i się pytam czy jest olej jojoba to kobieta z tonem wyższości się pyta: Chodzi pani o olej żożoba?
Następnym razem przychodzę i się pytam czy jest olej żożoba. A ona (znów ton świądczący, o jej wyższości): Jojoba?

Edytowane przez photoholic
Czas edycji: 2011-09-23 o 20:50
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 21:03   #1396
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Tak czytam i coś mi się wydaje, że moje kłaki tez mogą być kręcone albo maja chwilową skłonność do skrętu. Jak są umyte i tylko osuszone ręcznikiem to mam fale a po rozczesaniu są prawie proste poza zawijającymi końcami.
to może warto powalczyć o skręt? fale i loki piękne są (proste włoski oczywiście tez)
może niech myszka Cię uwiedzie na forum dla kręconowłosych - umiejętnie pielegnowane włoski na pewno odwdzięczą się pięknym wyglądem
Cytat:
O przypomniało mi się, że jak byłam w zielarskim i się pytam czy jest olej jojoba to kobieta z tonem wyższości się pyta: Chodzi pani o olej żożoba?
Następnym razem przychodzę i się pytam czy jest olej żożoba. A ona (znów ton świądczący, o jej wyższości): Jojoba?
nomenklaturowe rozdwojenie jaźni?
może następnym razem spróbuj qpić cocosa

Edit: ło maaatko, wszystko mi się poplątało pora spadać chyba

!!! NAKARM PIESA !!!

Edytowane przez agison
Czas edycji: 2011-09-23 o 21:04
Stary 2011-09-23, 21:15   #1397
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
One są bardzo lekkie i bez silikonu wszystkie naturie

Cytat:
Dziś przed myciem jojoba na jakieś 2h i po myciu na końcówki
Zapraszam na zakręcone forum
Stary 2011-09-23, 21:29   #1398
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grazkako Pokaż wiadomość
Ja mam 3 oleje z Profarmu i są w porządku

Gdzie polecacie kupić olej lniany najlepiej?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:41   #1399
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
no patrz, chociaz odżywki podobne nam pasują
bs = bez spłukiwania, ds = do spłukiwania
joaśki nie obciążają one w ogóle mają raczej wodnistą konsystencję, nie są gęste ani ciężkie, niewykluczone że fajnie się sprawdzą
z lnem i rumiankiem tudzież makiem i bawełną chyba są najbardziej lajtowe, mam jeszcze z moidem i cytryną, i ta już taka konkretniejsza
Ahh dzieki Właśnie widziałam, że Joanna ma odżywki do spłukiwania i bez. I zastanawiam się czy te bez nie obciążą włosów? Czy te b/s mogę jednak spłukać? Czytałam na KWC, że te do włosów przetłuszczających wysuszają włosy, z kolei miód i cytryna mogą być za ciężkie skoro kładę je przy skórze głowy. I tak wiecznie dylemat Co za los mieć tłuste i splątane włosy na raz
Stary 2011-09-23, 21:48   #1400
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja mam 3 oleje z Profarmu i są w porządku

Gdzie polecacie kupić olej lniany najlepiej?
Ja kupuję w aptece budwigowy oleofarmu, z lodóweczki.
Nadaje się do picia i na włosy.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 21:55   #1401
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Ja kupuję w aptece budwigowy oleofarmu, z lodóweczki.
Nadaje się do picia i na włosy.
Chyba mi kiedyś mignął, muszę zajrzeć

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:03   #1402
hooliganka184
Rozeznanie

Cytat:
Ahh dzieki Właśnie widziałam, że Joanna ma odżywki do spłukiwania i bez. I zastanawiam się czy te bez nie obciążą włosów? Czy te b/s mogę jednak spłukać? Czytałam na KWC, że te do włosów przetłuszczających wysuszają włosy, z kolei miód i cytryna mogą być za ciężkie skoro kładę je przy skórze głowy. I tak wiecznie dylemat Co za los mieć tłuste i splątane włosy na raz
Oczywiście, że możesz spłukać. Jeśli masz dylemat, którą wybrać to kup dwie po prostu. Te bez spłukiwania Joanny są po 3,99zł najczęściej a są wydajne, więc to nie jakiś duży wydatek. Tą do włosów przetłuszczających się stosuj bliżej skóry a tą bardziej treściwą na włosy. Jak ci któraś nie podpasuje jako odżywka bez spłukiwania to używaj jako zwykłej. Ja tam lubię bardzo te odżywki. Mam teraz z Lnem i rumiankiem i z Pokrzywą i zieloną herbatą. Obie równie dobre, stosuje je naprzemiennie. Nigdy mi nie obciążyły włosów, bo obie są w konsystencji jakby żelowe. Nie wyobrażam juz sobie żebym ich nie nakładała po myciu. Doskonale komponują się z cała pielęgnacja --> olejowanie, zmywanie szamponem bez silikonów lub odżywką, treściwsza odżywka lub maska i jako końcowy etap odżywka bez spłukiwania.

Moje chomiczki:
Tusia [*]
Orzeszek [*]
Misia
Tosia
Lusia
Zuzia
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-23, 22:33   #1403
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że możesz spłukać. Jeśli masz dylemat, którą wybrać to kup dwie po prostu. Te bez spłukiwania Joanny są po 3,99zł najczęściej a są wydajne, więc to nie jakiś duży wydatek. Tą do włosów przetłuszczających się stosuj bliżej skóry a tą bardziej treściwą na włosy. Jak ci któraś nie podpasuje jako odżywka bez spłukiwania to używaj jako zwykłej. Ja tam lubię bardzo te odżywki. Mam teraz z Lnem i rumiankiem i z Pokrzywą i zieloną herbatą. Obie równie dobre, stosuje je naprzemiennie. Nigdy mi nie obciążyły włosów, bo obie są w konsystencji jakby żelowe. Nie wyobrażam juz sobie żebym ich nie nakładała po myciu. Doskonale komponują się z cała pielęgnacja --> olejowanie, zmywanie szamponem bez silikonów lub odżywką, treściwsza odżywka lub maska i jako końcowy etap odżywka bez spłukiwania.
Jesteś cudowna!
Odżwykę Joanny kupię na pewno, skoro tak zachwalacie
Tylko widzisz jest ten problem, że właśnie przy skórze głowy mam te splątane włosy. I jak ta odżywka jeszcze mi je tam wysuszy to w ogóle będzie koszmar. Eh, i tak źle i tak niedobrze
W takim razie ja spróbuję: olejowanie, zmywanie szamponem bez slsów i silikonów, odżywka joanny i spłukać. Myślisz, że tak będzie dobrze?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-23, 22:43   #1404
hooliganka184
Rozeznanie

Wiesz obiecać nie mogę, bo u każdego sprawdza się co innego, ale zaszkodzić nie powinno. Ooo jeszcze jedno przyszło mi do głowy, zebyś do odżywki/maski do spłukiwania dodawała parę kropli gliceryny kosmetycznej z apteki, to by mogło pomóc na te twoje 'skołtunione' włoski. Gliceryna jest fajna, bo efekt powinnaś poczuć już za pierwszym razem. Włoski są takie miłe w dotyku, czasem lepsze niz po olejowaniu. Taką treściwszą odżywkę lub maskę dobrze jest potrzymać te 5-10 minut żeby zadziałała.

Aha doczytałam, że chcesz spróbować wariantu ze spłukiwaniem joanny. To do niej sobie dodaj tej gliceryny i zobacz czy pomoże.

Moje chomiczki:
Tusia [*]
Orzeszek [*]
Misia
Tosia
Lusia
Zuzia

Edytowane przez hooliganka184
Czas edycji: 2011-09-23 o 22:45
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 00:45   #1405
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Następnym razem zapytaj czy jest olej "hohoba"

---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Cytat:
Jesteś cudowna!
Odżwykę Joanny kupię na pewno, skoro tak zachwalacie
Tylko widzisz jest ten problem, że właśnie przy skórze głowy mam te splątane włosy. I jak ta odżywka jeszcze mi je tam wysuszy to w ogóle będzie koszmar. Eh, i tak źle i tak niedobrze
W takim razie ja spróbuję: olejowanie, zmywanie szamponem bez slsów i silikonów, odżywka joanny i spłukać. Myślisz, że tak będzie dobrze?
A może Ty po prostu źle myjesz włosy? kołtunisz je niepotrzebnie...masujesz sam skalp czy całość?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 03:24   #1406
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Polecam wypróbowanie miodu, chociaż np. moje włosy nie zawsze tak cudownie na niego reagują
Kazaliście, to kupiłam. Teraz tylko podpowiedzcie co mam zrobić, żeby miód zmienił konsystencję ze stałej w ciekłą. Kupiłam właśnie taki stały, coby mieć pewność, że prawdziwy. Jeśli źle - kupię ten w stanie ciekłym. Nie zmarnuje się . Dzieci sąsiadki mają stale anginy.

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA47
Z miodem pasuje Joanny Balsam miód i mleko z Apteczki Babuni, lub Naturia miód i cytryna.
Kazaliście kupić maskę/ balsam "Z apteczki babuni" - to kupiłam . Z miodem i proteinami mlecznymi oraz tą ze skrzypem i rozmarynem. Dwie, bo nie mogłam się zdecydować .

weegirl
- zgodnie z Twoją radą, zafundowałam na końcówki włosów odrobinę { !!! } oleju. Jakoś przeżyłam cały dzień wśród ludzi. Powtórzę eksperyment .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:17   #1407
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Kazaliście, to kupiłam. Teraz tylko podpowiedzcie co mam zrobić, żeby miód zmienił konsystencję ze stałej w ciekłą. Kupiłam właśnie taki stały, coby mieć pewność, że prawdziwy. Jeśli źle - kupię ten w stanie ciekłym. Nie zmarnuje się . Dzieci sąsiadki mają stale anginy.

weegirl
- zgodnie z Twoją radą, zafundowałam na końcówki włosów odrobinę { !!! } oleju. Jakoś przeżyłam cały dzień wśród ludzi. Powtórzę eksperyment .
Ojeeej... ja zawsze miałam problem, jak już miód się skrystalizował i musiałam go wymieszać z maską. Zazwyczaj po prostu w miseczce mieszałam maskę/odżywkę z miodem , chociaż i wtedy zostawały grudki Zobacz po prostu, czy u Ciebie się ten miód ładnie rozpuści. Tak swoją drogą, ja muszę chyba się udać na zakupy, bo mam tylko miód akacjowy i wielokwiatowy, a jedyny, jaki lubię jeść/ dodawać do picia to gryczany

A co do tego oleju, to mam nadzieję, że nie było tak ciężko. U mnie łatwo sie przeprowadza tego typu eksperymenty, bo ja mam fale i jak są troszkę za bardzo błyszczące od oleju to nic nie szkodzi Przynajmniej według mnie.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 08:31   #1408
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
nic dodać, nic ująć
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
kazałyście, to kupiłam jak to słodko brzmi
a miód - możesz wyskrobać łyżeczką pożądaną ilość i podgrzać w kąpieli wodnej, np. Można też wsadzić do ciepłej wody cały słoik i się upłynni, ale to chyba szkoda, żeby nie stracił właściwości. Albo bezpośrednio z maską spróbować
jeśli miód ma konsystencję stałą to znaczy że jest w 100% naturalny= fajny

!!! NAKARM PIESA !!!
Stary 2011-09-24, 09:12   #1409
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
One są bardzo lekkie i bez silikonu wszystkie naturie

Zapraszam na zakręcone forum
Dziękuję za zaproszenie, na pewno zajrzę
Już podczytuję
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Następnym razem zapytaj czy jest olej "hohoba"
Albo dżodżoba
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:12   #1410
justusia16
Wtajemniczenie

ja mam gryczany i biorę łyżkę miodu do miski mieszam z odżywką i się sam rozpuszcza
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości