|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
enchantres, no dzień nie do pozazdroszczenia (dobrze napisałam
) ale dobrze, ze usterka już naprawionaOliwka nie ma buntu wózkowego, jak tylko wychodze z nia na spacer od razu sie uspokaja i często wtedy usypia a u nas przez miesiac wieczorem po kąpieli musiała być butla, bo UU nie chciała asiak zdrówka dzieciaczkom jutro rano jedziemy z Miska do laboratorium zrobić wyniki. No i najgorsza będzie morfologia, bo ona strasznie sie boi Ale stwierdzila, ze weźmie ze soba misia i będzie na mnie patrzyła, jak jej krew będą pobierać... We środę idę z nia do alergologa.
|
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
ni ma
a ja juz, bom zeżarła ![]() z tż ![]() ola dzisiaj byla pozniej kapala bo o 20 musialam sie z nia wylelkac ![]() zjadla na kolacje 130 kaszki i 70mleka ![]() zrobilam 63 gołąbki z kapusty włoskiej
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Nie skrobcie tyle przez weekend, bo jutro wyjeżdżam na wesele
![]() A zaległości już mam od wczoraj ![]() Dobranoc Jeszcze tylko kliknę na Sebusia i idę spać
|
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
co tu tak pusto? Jak nocka?
U nas 3 pobudki,do tego Kasia ciągle mnie wołała,bo ją katar i gorączka męczyły,więc jak zombie wyglądam. Do tego żeby było miło mam dziś 30 urodziny, tż w pracy, więc ja sama z dzieciakami,a jutro goście przychodzą. Tylko biszkopt mam zrobiony. Miłej soboty!
|
#3066 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry,
u nas pobudki co 2h a zaczęły się o 22.30, jestem niewyspana, nieprzytomna. Nie wiem czemu on się tak zaczął często budzić potrafił spać 5h pod rząd a teraz d.upa ide zrobic cały dzbanek kawy może mnie to postawi na nogi. miłego dnia
|
#3067 |
|
Rozeznanie
|
A u nas nocka powraca do normy, to przejściowe jednak było. Już wiem że nie ma co panikowac przy takich zmianach, dziecko sobie moje ustala co jakiś czas inne godziny spania w zależności od nowych posiłków w ciągu dnia, już to obczaiłąm. I tak dziś karmienie o 22.30 i o 3 i pospała do 7 !!!!!!!!!!!!! Jupi jupi !!!
Mężul dziś siedzi przy autku a my w domku jak na razie, zimno strasznie na dworze, może potem opatulimy się w bluzy i koce i przejdziemy się gdzies na spacer. Już wiem że trzeba kupić kombinezonik szybko jesienny. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- asiak STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ty taka stara dupa jak ja ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- mamaoptym wyślij mi na PW maila to ci podesle rozpiske jaką sobie zrobiłam
POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30 http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png Edytowane przez atiz Czas edycji: 2011-09-24 o 09:07 |
|
|
|
#3068 |
|
Wtajemniczenie
|
Może mnie dzisiaj ktoś zauważy ![]() asiak, sto lat mamuśka ![]() atiz, stara to ja jestem ![]() U nas nocka fajna. Pobudka po 3, a potem spanie do 7. Teraz Pepe z babcią, a my z tż w pracy ( na szczęście na krótko ). Potem jedziemy do moich rodziców na działkę na duszonki ![]() Będzie wyżerka Miłego dnia mamuśki
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
czesc
Cytat:
![]() u nas pobudka o 2:30:/ i teraz jeszcze Ola spi.. 9:12... hmmm ..ale pol nocki bylo krecenia wkladania raczek do buzi .. ehh.. |
|
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
I nie wiem, co pisać, więc nie piszę nic więcej.
|
|
#3071 | ||
|
Zakorzenienie
|
a taką
http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...i/przepis.html na prawdę pyszna jest Sto lat z okazji urodzin Cytat:
Cytat:
dzisiaj przy 6 pobudce przestałam liczyć ![]() Daisyy, gratuluję wygranej nie wiesz gdzie można sprawdzić wyniki innych konkursów, bo szukam i nie mogę znaleźć
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-24 o 09:27 |
||
|
|
|
#3072 |
|
Rozeznanie
|
moniak a jakas kaszke wprowadzilas wieczorem, u nas rewelacja po niej wlasnie jest
|
#3073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3074 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Czy ja się kiedyś wyśpię Bartkowi włączyło się marudzenie o 2 w nocy, przysnął przed 4, a Wiktor się obudził na jedzenie więc im dałam jeść, no to Wiktorowi odechciało się spać i próbowałam go uśpić, usnął dopiero o 5 Dzieci mi się popsuły i od trzech tygodni co noc jakies rewelacje :/ Wcześniej po karmienu od razu usypiali a teraz leża i marudzą minimum godzinę. |
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero wczoraj przyszły nowe smoczki, więc dzisiaj mogę zacząć coś działać. Zastanawiam się tylko jak i kiedy. Czy w południe zrobić próbę z kleikiem (mam ryżowy i kukurydziany). Ile dać kleiku np. na 120 ml wody?
|
|
#3076 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W dzień daję miarkę kleiku na 150 ml mleka ( mojego lub bebilonu ) i do tego smoczek 3 tt. Na noc daję 180 mleka ( bebilon z 6 miarek ) i do tego daję teraz 3 miarki, ale zaczynałam od 2 i smoczek wieloprzepływowy tt ( ten z krzyżykiem ). Kaszki jeszcze nie testowałam Myślę, że na 120 ml wody możesz dać jedną miarkę ( ja daję miarką od bebilonu ). Aha, daję kleik kukurydziany ze względu na kupy. Edytowane przez anulinka2009 Czas edycji: 2011-09-24 o 09:51 |
|
|
|
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
asiak1981 WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gusia jak Nadia ??? jakim cudem usnęła tak wcześnie ?? kciuk jej pomógł ? ![]() anulinka też chcę wyżerkę !!! eweska a u mnie dziwy ![]() mała obudziła się o 00:30 (jak od paru dni) poszłam zatkałam smoczkiem i potrzymałam za rączkę i zasnęła !!!! obudziłam się o 5:50 bo mnie cyc bolały ![]() zaglądam a ona śpi z PANEM KCIUKIEM LEWYM w buzi i co ???? nie jadła i dała radę ![]() choć tak sobie myślę, że jakby nie budziła się z głodu to pobudki nie byłyby codziennie o tej samej porze ????? a tu od paru dni około 0-1 h się budzi .... |
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam wszystkie możliwe smoczki tt: wieloprzepływowe, do kaszki, 3+, 6+ i teraz się zastanawiam którymi spróbować. Jak działają te wieloprzepływowe? One się nadają do każdej konsystencji? Eweska,
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-24 o 10:04 |
|
|
|
|
#3079 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
asiak1981 wszystkiego najlepszego ![]() no to tyle na obecną chwilę, dzieć śpi, a ja idę prasować stertę pieluch
|
|
|
|
#3080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie chce wydoić do końca, czy po prostu nie chce przejść. Ale obstawiam bardziej tą pierwszą opcję, bo z reguły przy wieczornym jedzeniu Piotruś zasypia mi na rogaluNa 1 miarkę kleiku spróbowałabym smoczek 3. |
|
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3082 |
|
Zadomowienie
|
Witam się sobotnie
Asiak najlepsze życzonka dla Ciebie ![]() Okrągłe urodzinki ![]() ![]() Listopadowa udane zabawy ![]() ![]() Andziot czyli u Gabi jedna pobudka.. bo drugą miałas na życzenie! Dobrze to wróży.. oby powróciły dawne czasy ![]() U nas nocka okej, pierwsza pobudka juz przed północą, druga o dziwo o 3.. ostateczne spanie do 8:15.. więc nadal nie kumam systemu.. Po kąpili Tonuś zjadł o 20, obudził się po czterech godzinach.. okej, mógł byc głodny.. ale później już po trzech niby na jedzenie się obudził .. no, ale równiez dostał.. według takiego schempatu koljeny raz powienien się po 6 obudzić.. ale nie.. jakos wytrzymał Misio do tej 8 i spokojnie przez 5 godz nie wołał o papu ![]() Ciągle się zastanawiam, cyz to przez skok, czy tak po prostu.. czy już nie wiem co.. ehh Nie wiem co będziemy dziś robić, męzula jeszcze w łóżku, więc nawet plany nie porobione.. |
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wieloprzepływowe TT się nie sprawdziły w ogóle. Edzikowi za wolno leciało i się wkurzał.
Obecnie używamy wieloprzepływowych lovi i do 3 miarek jest OK. Ale ponieważ chcę dawać 4 miarki, bo dłużej po tym śpi, to chyba kupię jeszcze TT: 3 i do kaszek i lovi: 3 i do kaszek
|
|
#3084 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa Udanego wesela
asiak Wszystkiego najlepszego eweska ![]() andziot Rzeczywisie, cuda i dziwy sie dzieja. Ciezko rozgrysc czasem dzieciaczka Dobrze wyczulas, Pan kciuk uspil ja tak wczesnie Mala spala do 6 (z 2 pobudkami na UU oczywiscie) ale maz wstal i zabral ja do drugiego pokoju a ja pospalam do 9 i pierwszy raz od dawien dawna obudzilam sie SAMA!! Juz dawno nie czulam sie w pelni wyspanaDzien dobry |
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
jejuuu ja was nigdy nie nadrobie, a ubolewam!!
Zoska dzis pobudki o 00:30, 3:30,(nie chciala zasnac potem do 4:30 bo sie bawila..) i o 6-tej!!! pobawila sie do 7:45 i o 8 mej zasnela i spala do 10-tej!! Na szczescie bo my z nia!!! teraz u nas szalenstwo, tesc pojechal po moja mame ja potem do fryzjera i na wesele sie przygotowujemy ![]() mam nadzieje, ze damy jakos rade wybaczcie mi nieobecnosc i nie doczytywanie, ale naprawde nie mam fizycznie mozliwosci. caluje was wszystkie mocno za wami steskniona
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK; dziękuje za gratulacje
PIERWSZY raz cokolwiek wygrałamWłasnie nie wiem gdzie się sprawdza Wiesz, ja w ogóle zapomniałam o tym konkursie i dopiero jak kurier paczkę (do mamy na dodatek) przywiozł to sobie przypomniałam. A wyniki konkursu były na forum o TUTAJ i tam kliknęłam klub recenzentki, ale znalazłam to dopiero potem gdy dowiedziałam się o paczce Już nie mogę doczekać się testowania A czego szukasz ? Tzn jakich wyników? Może będę mogła pomóc ? Az wszystkie możliwe smoczki? OMG ja nawet nie wiedziałam, ze są jakies 1,2 itd... bo to smoczki do butelki tak? z TT kupowałaś? Bo ja butlę włąsnie TT mam ale z jakim smoczkiem pewnie "1" bo to ta antykolkowa... Czarna magia Cytat:
![]() ![]() Nawet nie próbuje zapamiętac bo i tak zapomnę ale gdy zacznę dokarmiać to powiesz mi jak to robic ? ![]() andziot a wiesz, że u mnie podobnie? Malutka obudziła się o 0.30 Wzięłam ją do siebie, nakarmiłam i spałyśmy razem. Następna pobudka ok 2, ale to nie był płącz tylko marudzenie (Zresztą zawsze ono mnie budzi) no i stwierdziałam, że może nie o głod chodzi.. Dałam smoka i zasnęła momentalnie, tak więc ja nie wiem kiedy ją budzi głód a kiedy nie... No i tym sposobem dospała do 4.40.. tak więc bez jedzonko wytrzymała od 0.30 - 4.40... Martwię sie tylko bo w ciągu 6 dni przybrała mi 100g ![]() Jeszcze wieczorem razem z tż ją zważę ale przecież to żadna filozofia ważenie... Malutko kurcze.. pierwszy raz tak słabo... czy to możliwe, że od tego iż ja mało jem i w ogóle opusciłam się w treściwym jedzonku ? Czuję sie winna... Ewesko, mocno Cię przytulam! Loluś, przepraszam, chyba nie dopatrzylam Twojej odp.... mogłabys mi jeszcze raz napisać jak się nazywa ten specyfik, który dostałaś od dermatologa? Zahamowałaś troszkę wypadanie włosków? U mnie jest dramat!! Ja się boję czesac !!!! ![]() Asiak samych pięknych chwil w Dniu Twojego święta !!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Warszawskie Dziewczyny !!! GAPa otwierają u Was. Zazdroszczę !!!!!!!!!!! Ciekawe jakie ceny będą Cześc i czołem kluski z rosołem ![]() i znów nie wiem co pisać Pogoda śliczna więc jedziemy z małzem powłoczyć sie po rynku i nie wiem dokąd jeszcze Malutka przez 6 dni przybrała mi 100g tylko ![]() pierwszy raz tak mało.. może waga się pomyliła? Jeszcze raz wieczorem ją zważę, ale fakt, że moj jadłospis baardzo lichy... niestety obiadów nie jem co dzień albo jak jem to np. ziemniaki z jajkiem sadzonym albo jajecznice, albo parówki wcinam... a to nie kaloryczne dania Nie chce mi się samej dla siebie gotować bo Tż z reguły nie je.. ponadto w lodówce zupka pomidorowa ugotowana, udka upieczone a ja nie mam ochoty Od początku karmienia nie mam w ogóle apetytu... A prawda, że moje menu wpływa na jakośc mleczka ??
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-24 o 11:05 |
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, szukam wyników do konkursu Sephora gdzie głosowało się na makijaże
Co do butelek to mam właśnie TT i dokupiłam smoczki. Stwierdziłam, że wezmę wszystkie jakie są bo przecież niedługo Tymuś będzie pił więcej mm, kaszki itd. więc nie ma sensu płacić dwa razy za przesyłkę. Jak zaczniesz karmić butlą to ogarniesz Ja też jeszcze nie wiem wszystkiego co i jak ale będziemy testować. Te smoczki są podzielone na wiek 0+, 3+, 6+ a także wieloprzepływowe i do kaszki.
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissuś przepraszam.. juz piszę!
Pani dermatolog poleciła mi BIOTEBAL 5 lub ZINCUPRIN, oba można przy karmieniu piersia łykać.. Ja stosuję Biotebal, do tego szampon DERMENA i maseczkę WAX .. Sama nie wiem czy jest lepiej, ale te tabletki połykam dopiero od dwóch tygodni, więc chyba jeszcze trzeba czasu, żeby zaczęły działać .. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

) ale dobrze, ze usterka już naprawiona
Ale stwierdzila, ze weźmie ze soba misia i będzie na mnie patrzyła, jak jej krew będą pobierać... We środę idę z nia do alergologa.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzisiaj przy 6 pobudce przestałam liczyć 

Już nie mogę doczekać się testowania