Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 10:30   #1351
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cześć Mamuśki!
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
bry
my jemy sniadanko i wybywamy w góry bede jutro
udanego weekendu zycze
Renata zazdraszczam bawcie się dobrze!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hej, ja byłam dziś u mojego gina na usg w szpitalu, robił długo dokładnie, mam sporo filmików na płycie i zdjęć i Olek nadal jest Olkiem, ale była ze mną mama i zaczął jej wkręcać że chyba się pomylił i dziewucha będzie a mama nic na usg nie widziała i mu wierzyła a jak byk siusiora było widać
Inutil gratuluje udanej wizyty

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Widzę, że na liście widnieję jako zaginiona, więc melduję się i wracam do was z powrotem. U mnie małe zawirowania, praca, wkrótce remont mieszkania, także niewiele miałam czasu na udzielanie się tutaj.

U nas wszystko w miarę ok, jesteśmy w trakcie 20tygodnia ciąży,najedliśmy się strachu ostatnio, bo zaczęłam plamić, na szczęście po 2 dniach wszystko ustało. Myślałam, że to już koniec...

Nadal nie wiemy jaka jest płeć maleństwa, bo na ostatniej wizycie nie miałam usg, natomiast połówkowe mamy w środę, więc czekamy z niesamowitym napięciem. Może uda się dojrzeć już cosik??
Obiecuję, że będę się już odzywała na bieżąco i wdrożę się w pisanie tutaj.
Można mnie wrzucić z powrotem na listę, wiek 24 lata już
Lily Rose witaj po raz drugi. Już nas nie zostawaj, bo widzisz chwila nieobecności i lecisz z listy a co?? Kara musi być. A tak poważnie to dobrze, że jesteś i że wszystko ok mimo małych zawirowań.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:33   #1352
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Miss zuzia ale przedział który podałas jest chyba na czczo, bo wszedzie w necie znalazłam ze po wypiciu 75g po 2g prawidłowo jest ponizej 140 , tylko jestem ciekawa czy jest jakas dolna granica, ale chyba nie bo nic nie znalazłam

Mam siare

U nas dalej remont wlasnie posprzatałam a za chwile znowu bedzie biało ale trzeba przecierpiec

Udalo nam sie sprzedac kolejną szafe, i tym samym pozbylismy sie wszystkich mebli których nie chcielismy uzywac

Aaa i czaje sie na termometr bezdotykowy który jest w promocji w superpharm ale nie wiem czy warto
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:40   #1353
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Miss zuzia ale przedział który podałas jest chyba na czczo, bo wszedzie w necie znalazłam ze po wypiciu 75g po 2g prawidłowo jest ponizej 140 , tylko jestem ciekawa czy jest jakas dolna granica, ale chyba nie bo nic nie znalazłam

Mam siare

U nas dalej remont wlasnie posprzatałam a za chwile znowu bedzie biało ale trzeba przecierpiec

Udalo nam sie sprzedac kolejną szafe, i tym samym pozbylismy sie wszystkich mebli których nie chcielismy uzywac

Aaa i czaje sie na termometr bezdotykowy który jest w promocji w superpharm ale nie wiem czy warto
Haniula gratuluje siary
Stary 2011-09-24, 11:24   #1354
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Melduję się sobotnio dzisiaj pewnie mnie już nie będzie, bo najpierw imieniny szwagra, potem Msza i spotkanie, potem znajomi przychodzą na kolację (Mąż zażyczył sobie gyrosa, a do tego kanapki).
A jutro wyjeżdża i pewnie będę z Wami częściej
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:53   #1355
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

hej dziewczyny, postanowiłam zaczerpnąć Waszej opinii. Dziś idziemy z mężem na ślub , a po ślubie na weselny obiad. Co sądzicie o takim zestawieniu stroju: czarne spodnie rurki eleganckie, buty na obcasie również czarne i elegancka bluzeczka w kolorze: capuccino ( coś takiego)- delikatny materiał, z przodu ma takie jakby zakładki-cięzko mi to opisać...Hmm, bądź co bądź, chciałam spytać, czy uważacie, że taki strój jest ok?
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:05   #1356
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

a jakościowo sa ok?
na oko wydają się ok ale jescze nie uprałam więc nie wiem jak po praniu.
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! Ja dzisiaj zaczęłam dzień od kawy bezkofeinowej i 3 kanapek z nutellą

A teraz czeka mnie dwu dniowe granie na weselu - więc do zobaczenia w poniedziałek !
Ty to masz siłę kobito
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29598420]hej dziewczyny, postanowiłam zaczerpnąć Waszej opinii. Dziś idziemy z mężem na ślub , a po ślubie na weselny obiad. Co sądzicie o takim zestawieniu stroju: czarne spodnie rurki eleganckie, buty na obcasie również czarne i elegancka bluzeczka w kolorze: capuccino ( coś takiego)- delikatny materiał, z przodu ma takie jakby zakładki-cięzko mi to opisać...Hmm, bądź co bądź, chciałam spytać, czy uważacie, że taki strój jest ok?[/QUOTE]

jak dla mnie ok na tyle na ile potrafię sobie ten strój wyobrazić

włąsnie dokończyłam sprzątać dom na przyjazd tesciów
teraz musze jeszcze siebie ogarnac ale mam czas
a tz własnie pralkę kupil bo do tej pory pralismy u rodziców na dole
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:05   #1357
bambusiek
Zakorzenienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29598420]hej dziewczyny, postanowiłam zaczerpnąć Waszej opinii. Dziś idziemy z mężem na ślub , a po ślubie na weselny obiad. Co sądzicie o takim zestawieniu stroju: czarne spodnie rurki eleganckie, buty na obcasie również czarne i elegancka bluzeczka w kolorze: capuccino ( coś takiego)- delikatny materiał, z przodu ma takie jakby zakładki-cięzko mi to opisać...Hmm, bądź co bądź, chciałam spytać, czy uważacie, że taki strój jest ok?[/QUOTE]

Myślę, że jak na weselny obiad bez tańców itp. będzie ok
U nas na weselu nawet też ktoś był w takim stroju
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-24, 12:09   #1358
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Oczywiście bez tańców. Mam żałobę po mamie, więc idziemy tylko na obiad. Na początku mieliśmy iść tylko do Kościoła, ale w ostatniej chwili okazało się, że idziemy również na obiad. Poza tym mam już brzuszek, więc szkoda mi wydawać kasę na dwie godziny i tylko na raz. Dzięki
b6226e0a547db786f57f5d12fdee7d3dd3b4b01d_63d071027e6e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:15   #1359
bambusiek
Zakorzenienie

[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;29598691]Oczywiście bez tańców. Mam żałobę po mamie, więc idziemy tylko na obiad. Na początku mieliśmy iść tylko do Kościoła, ale w ostatniej chwili okazało się, że idziemy również na obiad. Poza tym mam już brzuszek, więc szkoda mi wydawać kasę na dwie godziny i tylko na raz. Dzięki[/QUOTE]

To tymbardziej pasuje

Spadam
G. 9.1O.18
Stary 2011-09-24, 12:19   #1360
Lucy1111
Zakorzenienie

myślę, że będziesz wyglądać bardzo elegancko, szykownie i kobieco
Ładne zestawienie kolorystyczne.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:23   #1361
agawoo
Zakorzenienie

Ilianko,
jak najbardziej pasuje

Ja już po zakupach, zapomniałam o melku i serze
Pójdę później, jak juz obiad będę miała gotowy
Biorę się za niego, bo TZ przyjedzie z pracy za dwie godziny, a ja w proszku :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-09-24 o 12:25
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:23   #1362
Anabellita
Zadomowienie

Hejka mamuśki
Wczoraj nie miałam jak Was poczytać, dziś muszę nadrobić
Byłam u nowego gina, ma sporo pacjentek i na poczekalni pogadałam sobie z innymi ciężarówkami
Oczywiście cała papierologia i wywiady od nowa - trochę to trwało
Okazało sie, że termin porodu wyznaczony przez poprzedniego gina jest błędny! Dzidzia miała się urodzić pomiędzy 10 a 15 lutego, na karcie ciaży miałam wpisane 15 lutego. Nowa położna zrobiła wielkie oczy jak to zobaczyła. Wyliczyła mi termin na 19 lutego.
Zdurniałam
W sumie to nowy lekarz wydaje mi się bardziej kompetentny, opowiedział o łożysku i szyjce macicy, wypytał o wszystko, położna też fajna babeczka, myślę że to zmiana na lepsze.
Z dzidzią wszystko dobrze, zafundowało mi kopniaka kung-fu podczas słuchania bicia serduszka, chyba nie lubi być podsłuchiwane
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć, no cóż dowiem się za 2 tyg.
Miłego dzionka dziołchy

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:24   #1363
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Jejku jak Wam zazdroszczę Udanego pobytu

Ja już po śniadanku, zjadłam pyszną jajecznicę ze świerzymi prawdziwkami, przygotowaną przez tż Uwielbiam wspólne weekendy
Kicia nadal w szpitalu, znowu o 13 po nią idę na wyjściówkę na obiad i kolację. Nie mogę się doczekac kiedy będę ją miała już na stałe w domku.
Po za tym szykuje nam się chyba rewolucja w życiu, bo tż dostał propozycję pracy i chyba będziemy wracać w okolice mojej kochanej Bydzi
Miłego dnia Mamuśki!
Mijus, no to trzymam kciuki, żeby się rozwiązało tak, jak chcecie

Stary 2011-09-24, 12:48   #1364
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Hejka mamuśki
Byłam u nowego gina, ma sporo pacjentek i na poczekalni pogadałam sobie z innymi ciężarówkami
Okazało sie, że termin porodu wyznaczony przez poprzedniego gina jest błędny! Dzidzia miała się urodzić pomiędzy 10 a 15 lutego, na karcie ciaży miałam wpisane 15 lutego. Nowa położna zrobiła wielkie oczy jak to zobaczyła. Wyliczyła mi termin na 19 lutego.
Zdurniałam
W sumie to nowy lekarz wydaje mi się bardziej kompetentny, opowiedział o łożysku i szyjce macicy, wypytał o wszystko, położna też fajna babeczka, myślę że to zmiana na lepsze.
Najważniejsze, że jesteś zadowolona ze zmiany lekarza. Też zmieniałam w 15 tygodniu i moja nowa ginka zdecydowanie bardziej mi odpowiada, bardziej się mną interesuje ale nie chwalę na razie za dużo

Cytat:
Nadal nie wiemy jaka jest płeć maleństwa, bo na ostatniej wizycie nie miałam usg, natomiast połówkowe mamy w środę, więc czekamy z niesamowitym napięciem. Może uda się dojrzeć już cosik??
No to czekasz tak jak ja też liczę, że się w środę czegoś dowiem

Cytat:
Dzień Dobry
Ja już po śniadanku, zjadłam pyszną jajecznicę ze świerzymi prawdziwkami, przygotowaną przez tż Uwielbiam wspólne weekendy
Ale mi narobiłaś ochoty na grzybki. Cały czas kombinuje skąd by je wziąć

Mamusie a myślałyście już o tym kiedy z takim maleństwem można wychodzić na spacery? Bo te nasze dzieciaczki będą zimowe i tak się nad tym zastanawiam po jakim czasie można wyjść
Zmykam, bo dzisiaj dzień sprzątania, a po południu do rodziców jedziemy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:02   #1365
pearpearl
Wtajemniczenie

DZien Dobry, Laseczki !
Melduje sie z Warszawy. Napisalam do gina,czy moge jechac, ten zapytal jakim autem, kazal jechac BADZO ostrznie, powolutku i z postojami, ale pozwolil Tak wiec Tato podrzucil mnie do Lomzy, tam przejall mnie maj Lowerboj i cala noc tulilismy sie do siebie jak glupki, tacy bylismy stesknieni,a ze dalej seksiku nie wolno, to nic innego nie pozostalo. W nocy czasem przebudzalismy sie tylko po to, zeby jeszcze mocniej sie wtulic i pocieszyc, ze jestesmy razem. No slodziarsko na maksa. A Dzidziol chyba troche laskawszy dla Tatusia, bo pokopal go kilka razy i Tz byl zadowolony i taki dumny jak paw, ze go potomek pobil

A rano obudzily mnie super milutkie caluski i zostalam niemal z zamknietymi oczami zaprowadzona do kuchni, a tam przepiekne sniadanko - normalnie jak z katalogu. Tz juz nie mogl czekac, bo musial jechac na lotnisko, polatac z kursantami, a bardzo chcial zjesc wspolnie sniadanie. Punktuje strasznie. Az sie boje, zeby to sie zle nie skonczylo

A na MTV Rocks Ultimate10 z KASABIAN - jaram sie
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
A kiedy idziesz do gina? weź na głowę połówkę apapu- mi pomógł
Wizyte mam w czwartek. Ciekawa jestem, czy taka zwykla, czy to juz polowkowe, bo dzisiaj mamy 20 tygodzinki
Z tym ze nic mi nie mowil na ostatniej wizycie, ze kolejne badanie bedzie dluzsze (i drozsze ), ale na wszelki wypadek wezme ze soba wiecej pieniedzy, zeby wstydu nie bylo
Tylko Agatku, ja tak sie zastanawiam, jak on zrobi to polowkowe tak, zebym nie zobaczyla plci Dzidziola????

Mowisz,ze Twoj chrapacz pospolity? Moj byly byl chyba najgorszym egzeplarzem. WSZYSCY pytali, jak ja z nim wytrzymuje - sposobem bylo przewrocenie na bok.
Teraz za to mam Cichospiocha i bardzo mi z tym dobrze

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
dr Agatek chcesz odbierać mój poród?

oj, zastanow sie czy TY chcesz...

Cytat:
Napisane przez Nawojka
Taa i weź tu przytul Agatka po tej tonie czosnku, który pochłania każdego dnia
no wlasnie !

co dobre, to ze zadne wamiry by nam nie grozily

Cytat:
Napisane przez Nawojka
Pearpearl kciuki mocno zaciśnięte. Ale co się dzieje? Czemu takie kiepskie samopoczucie?
Nawojku, dziekuje
A myslalam, ze choroba mnie rozbiera. Moja Mama caly dzien wymiotowala, Tato kaszlal i w koncu ja sie zle zaczelam czuc. No, ale wzielam kilka smierdzacych i niesmacznych specyfikow i jakos sie uchronilam. Moze tez ten przyjazd do Tzta mi pomogl

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie też tak że czujecie się takie samotne, ja siedze już od 3 miesiecy na zwolnieniu i niby sie nie nudze w domu spotykam się ze znjomymi ale np dziś czuje się na maksa przez wszystkich zapomniana, Tz w pracy dłużej siedzi a ja nie mam do kogo gęby otworzyć
u mnie jest taki problem, ze w wieku 19 lat wyjechalam do Londynu, pozniej byl Poznan, Wroclaw, Berlin, pozniej znowu Wroclaw - na Mazurach bylam gosciem i bardzo wykruszylo sie moje grono znajomych. Obecnie zostala mi przyjaciolka, ktora niestety duzo pracuje i rzadko mozemy sie widywac. Jeszcze w sezonie mialam znajomych, co wpadali na zagle, a teraz posucha. Moimi kumplami sa moi Rodzice,wiec nie jest jakos wystrzalowo-zabawowo

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
my wybierzemy bazę family fix, ogólnie te foteliki czy cabrio czy pebble mają testy właśnie na easy albo na family. Gdzieś widziałam stronkę gdzie testowane były inne bazy - nie pamiętam czy ta twoja na złość tej str teraz znaleźć nie mogę...
Zuzu, dzieki za odpisanie
No wlasnie ja tez nie moge nic znalezc dla tej bazy easy base II i tak sie zastanawiam,czy to nie dlatego, ze testy wyszly wyjatkowo niedobrze i chca to jakos zakamuflowac? a moze jestem zbyt nieufna i wymyslam?
A dlaczego wolicie family base, a nie Iso?

Ilianka, na moje stroj bedzie bardzo odpowiedni! Poza tym masz brzuszek - wiadomo,ze Twoja garderoba jest ograniczona, wiec nawet gdybys poszla w worku na ziemniaki, to ciezarnej byloby wybaczone

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Z dzidzią wszystko dobrze, zafundowało mi kopniaka kung-fu podczas słuchania bicia serduszka, chyba nie lubi być podsłuchiwane

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Mijus, jakby co, to ja caly czas wysylam fluidki, zeby kicia jak najpredzej wyzdrowiala.

Dziewczyny, czy ma ktoras sprawdzony przepis na cos z wolowina? Nigdy nie przyrzadzalam krowki, a wiem, ze lubi wyjsc za twarda. Musze jesc, zeby sie pozbyc anemii, bo caly czas chodze jak umarlak.

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-09-24 o 12:58
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:12   #1366
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
o dresik, ja na allegro zamówiłam taki: http://allegro.pl/dresowe-spodnie-ci...804861844.html jednakże mam go dopiero od wczoraj i jeszcze nie był prany i za bardzo testowany ale tak na pierwszy rzut oka i pierwsze przymierzenie jest ok
To ja Zastanawiam się nad tymi spodniami Napisz jaki kolor brałaś i czy są dłuuugie
Ja już po obiadku. Zrobiłam dzisiaj nadziewane papryczki
Teraz idę się zdrzemnąć, a wieczorem wybywam na wieczór panieński W końcu spotkam się z moimi dziewczynami i poplotkujemy
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:15   #1367
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
DZien Dobry, Laseczki !
Melduje sie z Warszawy. Napisalam do gina,czy moge jechac, ten zapytal jakim autem, kazal jechac BADZO ostrznie, powolutku i z postojami, ale pozwolil Tak wiec Tato podrzucil mnie do Lomzy, tam przejall mnie maj Lowerboj i cala noc tulilismy sie do siebie jak glupki, tacy bylismy stesknieni,a ze dalej seksiku nie wolno, to nic innego nie pozostalo. W nocy czasem przebudzalismy sie tylko po to, zeby jeszcze mocniej sie wtulic i pocieszyc, ze jestesmy razem. No slodziarsko na maksa. A Dzidziol chyba troche laskawszy dla Tatusia, bo pokopal go kilka razy i Tz byl zadowolony i taki dumny jak paw, ze go potomek pobil

A rano obudzily mnie super milutkie caluski i zostalam niemal z zamknietymi oczami zaprowadzona do kuchni, a tam przepiekne sniadanko - normalnie jak z katalogu. Tz juz nie mogl czekac, bo musial jechac na lotnisko, polatac z kursantami, a bardzo chcial zjesc wspolnie sniadanie. Punktuje strasznie. Az sie boje, zeby to sie zle nie skonczylo
[..]

Dziewczyny, czy ma ktoras sprawdzony przepis na cos z wolowina? Nigdy nie przyrzadzalam krowki, a wiem, ze lubi wyjsc za twarda. Musze jesc, zeby sie pozbyc anemii, bo caly czas chodze jak umarlak.
Fajnie, że gin pozwolił jechać

Pearl
, ja uwielbiam placki po węgiersku z gulaszem z wołowinki
Ale wołowinka musi być swieża, i trzeba ją dłuuuugo gotować, żeby mięciutka wyszła

Stary 2011-09-24, 13:18   #1368
*Agatek*
Zakorzenienie

Hej laski i lachony

Spałam do 12.30 teściu obudził mnie odkurzaczem bo dziś ma wolne razem ze szwagrem, tylko mój A. zasuwa

Poznałam dzisiaj negatywną cechę charakteru swojego dziecka
Po mamusi odziedziczyło zazdrośc!
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek kariere robisz dziewczyno, znachorka i położna w jednym ja mam do Ciebie dość blisko to może na 12.01 będziesz miała jeszcze wolny termin żeby poród odebrac
wiesz, mój pierwszy termin porodu był na 12 potem na 15, a teraz z racji, że jest troszkę mały to 22 więc wiesz, mam 3 daty
Cytat:
Wizyte mam w czwartek. Ciekawa jestem, czy taka zwykla, czy to juz polowkowe, bo dzisiaj mamy 20 tygodzinki
Z tym ze nic mi nie mowil na ostatniej wizycie, ze kolejne badanie bedzie dluzsze (i drozsze ), ale na wszelki wypadek wezme ze soba wiecej pieniedzy, zeby wstydu nie bylo
Tylko Agatku, ja tak sie zastanawiam, jak on zrobi to polowkowe tak, zebym nie zobaczyla plci Dzidziola????

Mowisz,ze Twoj chrapacz pospolity? Moj byly byl chyba najgorszym egzeplarzem. WSZYSCY pytali, jak ja z nim wytrzymuje - sposobem bylo przewrocenie na bok.
Teraz za to mam Cichospiocha i bardzo mi z tym dobrze
za 20 tydz!
Ej maleńka ja se tak myślę, że iż, ponieważ... 4d 3 d? to będziesz widziała, a jeśli zwykłe usg to nie rozpoznasz, bo nie jesteś lekarzem i Ty nie znaju się na tym ja miałam połówkowe w 21 tyg 3 dniu i nie poznałam co jest co, bo nie było widac.... za duży i nie mieścił się w kadrze

Fajnie, że jesteś u swojego lowelasa to się teżetujcie. Mój w pracy

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:21   #1369
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki. Ja na chwilkę i do pracy zmykam, niestety aż do 22 pracuje a jutro na rano to pewnie jutro wieczorem znowu zajrzę. Miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
kochane wrociłam od lekarza mam poczatki infelcji drog odechowych :/
mam wziasc antybiotyk zeby to sie nie rozwineło nie nie zaszkodzilo dziecku :/
z dzidzia oki :::::::
Dużo zdrówka kochana, dobrze że poszłaś do lekarza

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
Mój gin przyjmował wiec się wbilam do niego na szczęście to wynik stresu nic wiecej dostałam luteine 2x2 i już jest ok
Teraz czekam na środowe USG gdzie poznam płeć
Kurcze mam nadzieję ze juz sie nie będziesz musiała tak stesować

Cytat:
hej, ja byłam dziś u mojego gina na usg w szpitalu, robił długo dokładnie, mam sporo filmików na płycie i zdjęć i Olek nadal jest Olkiem, ale była ze mną mama i zaczął jej wkręcać że chyba się pomylił i dziewucha będzie a mama nic na usg nie widziała i mu wierzyła a jak byk siusiora było widać

Ja mam glukozę 75g. Muszę iść jakoś w przyszłym tygodniu. Pytałam o to i pan mi powiedział, że dzień wcześniej najpóźniej o 18 zjeść lekką kolację, przyjść na 7 wypić i 2h czekać ale powiedział, że mogę pół cytryny wkropić sobie. Chyba ciężko to zniosę bo słodkie działa na mnie źle

Co do krwawienia dziąseł, to moja dentystka przepisała mi maść na to (nie używam, bo lekko krwawią przy myciu tylko), na bazie ziół bezpieczną w ciąży. Mam gdzieś tą maść, jak znajdę to napiszę wam co to było
za wizytę

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość

Kazikzaki przyznaję się bez bicia, że to moja wina i tylko moja, dołączyłam do Was jakoś w sierpniu dopiero, mało pisałam, ogolnie mało aktywna byłam bo zanim was nadrobiłam to juz nie pamiętałam co komu odpisac (skleroza) ale teraz staram się jak mogę chociaż też z różnym skutkiem Miałam napisać do Ciebie na priv wiadomość z prośbą o dopisanie ale tak się jakoś odwlekało ale zaraz napiszę i obiecuję poprawę
No!!...tym razem Ci się upiecze
Cytat:
Hej dziewczyny.
Widzę, że na liście widnieję jako zaginiona, więc melduję się i wracam do was z powrotem. U mnie małe zawirowania, praca, wkrótce remont mieszkania, także niewiele miałam czasu na udzielanie się tutaj.

U nas wszystko w miarę ok, jesteśmy w trakcie 20tygodnia ciąży,najedliśmy się strachu ostatnio, bo zaczęłam plamić, na szczęście po 2 dniach wszystko ustało. Myślałam, że to już koniec...

Obiecuję, że będę się już odzywała na bieżąco i wdrożę się w pisanie tutaj.
Można mnie wrzucić z powrotem na listę, wiek 24 lata już
Witaj z powrotem kochana. Ta zaginiona lista to taka trochę prowokacja a co!
Powodzenia na wizycie.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj nie mogę zasnąć kręcę się i kręcę w łóżku i nic malutki tez daje znać ze nie śpi Kopie a kopie mamusię
Hehe ja miałąm tak samo, chodzi mi o te kopniaki....normalnie bez litości

Cytat:
bry
udanego weekendu zycze
Ale super. Miłego pobytu
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:33   #1370
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Melduję się sobotnio dzisiaj pewnie mnie już nie będzie, bo najpierw imieniny szwagra, potem Msza i spotkanie, potem znajomi przychodzą na kolację (Mąż zażyczył sobie gyrosa, a do tego kanapki).
A jutro wyjeżdża i pewnie będę z Wami częściej
Bambusiek szykuje Ci się kolejny zabiegany dzień. A ja nie mam na nic siły, to zatrucie tak mnie osłabiło. Połaże troche i zaraz muszę się położyć bo mi słabo
Stary 2011-09-24, 13:34   #1371
pearpearl
Wtajemniczenie

Agawoo,
jadlam taki placek w czwartek, ale zamowilam z knajpy rzeczywiscie pycha, tylko wlasnie nie wiem, jak i ile gotowac ten gulasz...

Cytat:
ale jak to? napisz cos wiecej?
Cytat:
Napisane przez Agatek
za 20 tydz!
od Nietoperka
Cytat:
Napisane przez Agatek
Ej maleńka ja se tak myślę, że iż, ponieważ... 4d 3 d? to będziesz widziała, a jeśli zwykłe usg to nie rozpoznasz, bo nie jesteś lekarzem i Ty nie znaju się na tym ja miałam połówkowe w 21 tyg 3 dniu i nie poznałam co jest co, bo nie było widac.... za duży i nie mieścił się w kadrze
Hm...pewnie 4d. Moj gin sprawdza to co nalezy na zwyklym, a pozniej zawsze przelacza na 4d, wiec pewnie teraz tez tak bedzie. Nic to, powiem mu, zeby robil po swojemu, tylko nie opisywal mi, jak bedzie badal plec, bo chyba tam tez musi wszystko posprawdzac
Moze Malec bedzie na tyle wspolpracujacy, ze sie zasloni i nie bedzie chcial sie ujawnic? A jak cos tam niby pokaze, to znajac poczucie humoru mojego gina, tak zakombinuje i mnie zakreci, ze dalej nie bede wiedziala, czy widzialam fajfusa, czy moze reke, noge lub pepowine, lub pimpuche, a nie np posladki

Cytat:
Napisane przez Agatek
fajnie na maksa
moj w tak jakby "przed-pracy" czyli szkoli kursantow w ramach swojego szkolenia

Gotujesz jakis obiad, czy sie lenisz?

Czas edycji: 2011-09-24 o 13:37
Stary 2011-09-24, 13:44   #1372
nawojka8583
Zadomowienie

Ilianka według mnie jak najbardziej pasuje

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
włąsnie dokończyłam sprzątać dom na przyjazd tesciów
teraz musze jeszcze siebie ogarnac ale mam czas
a tz własnie pralkę kupil bo do tej pory pralismy u rodziców na dole
Neska fajny zakup, mnie też taki czeka w najbliższym czasie.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Hejka mamuśki
Zdurniałam
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o płeć, no cóż dowiem się za 2 tyg.
Miłego dzionka dziołchy
Anabellita gratki za wizytę

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Dzień Dobry

Kicia nadal w szpitalu, znowu o 13 po nią idę na wyjściówkę na obiad i kolację. Nie mogę się doczekac kiedy będę ją miała już na stałe w domku.
Po za tym szykuje nam się chyba rewolucja w życiu, bo tż dostał propozycję pracy i chyba będziemy wracać w okolice mojej kochanej Bydzi
Miłego dnia Mamuśki!
Mijus no to nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować rewolucji i życzyć powodzenia. Trzymam kciuki
Stary 2011-09-24, 13:45   #1373
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak to? napisz cos wiecej?
no yyy... bo tatus dzis mamusie obściskiwał w górnych partiach ciała i malec poczuł się zagrożony i zazdrosny bo poczuł, że mamusi się zrobiło miło i przyjemnie, więc obrócił i wygiął się tak że mnie cała prawa strona brzucha zaczęła masakrycznie bolec i musiał zaprzestac pieszczotom

Cytat:
Hm...pewnie 4d. Moj gin sprawdza to co nalezy na zwyklym, a pozniej zawsze przelacza na 4d, wiec pewnie teraz tez tak bedzie. Nic to, powiem mu, zeby robil po swojemu, tylko nie opisywal mi, jak bedzie badal plec, bo chyba tam tez musi wszystko posprawdzac
Moze Malec bedzie na tyle wspolpracujacy, ze sie zasloni i nie bedzie chcial sie ujawnic? A jak cos tam niby pokaze, to znajac poczucie humoru mojego gina, tak zakombinuje i mnie zakreci, ze dalej nie bede wiedziala, czy widzialam fajfusa, czy moze reke, noge lub pepowine, lub pimpuche, a nie np posladki
hmm, ja na 4d ani 3d nie poszłam bo po co? potem się o tym zapomina poza tym to jest dobre dla osób które chcą znac plec na 10000% mi na tym nie zależało- szkoda kasy, wolę zbierac na zakupy z allegro potem i tak do tego nie wrócisz... tylko do zdjęc tak moim zdaniem skromnym
Byś musiała zaznaczyc odrazu, ze nie chcesz znal plci i niech sprawdzi najpierw czy narzady sie dobrze wyksztalcily (o ile sie dobrze ulozy) i wtedy nie patrz! ale i tak coś podejrzewam, że zauwazysz i koniec z niespodziewajki będzie
Cytat:
fajnie na maksa
moj w tak jakby "przed-pracy" czyli szkoli kursantow w ramach swojego szkolenia
a do kiedy zostajesz??

Cytat:
Gotujesz jakis obiad, czy sie lenisz?
lenie się, szwagier gotuje teraz przez 2 dni, ja zrobię znów zapiekankę, ale ziemniaczaną w poniedziałek

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:54   #1374
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
DZien Dobry, Laseczki !

A na MTV Rocks Ultimate10 z KASABIAN - jaram sie

Pearpearl gratuluje sielanki, oby trwała jak najdłużej i 20 tc też bardzo gratuluje

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
To ja Zastanawiam się nad tymi spodniami Napisz jaki kolor brałaś i czy są dłuuugie
Ja już po obiadku. Zrobiłam dzisiaj nadziewane papryczki
Teraz idę się zdrzemnąć, a wieczorem wybywam na wieczór panieński W końcu spotkam się z moimi dziewczynami i poplotkujemy
Kropeczka baw się dobrze
Stary 2011-09-24, 13:59   #1375
ultraradiola
Wtajemniczenie

hej mamusie sobotnio

dzisiaj na obiadek mamy placki już miałam tak strasznie ochotę że szkoda gadać Teraz muszę się zabrać za małe porządki a tak strasznie mi się nie chce

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:59   #1376
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jeju tak mnie mama denerwuje. Nigdy nie mogłam się z nią dogadać i dalej nie umiem. Wrzaski o nic, o największe głupoty :/ Jak ja bym chciała już być na swoim, a nie prosić się o wszystko rodziców. Aż mnie nosi, tymbardziej, ze mama jest taka pewna siebie, ze bez niej sobie nie poradzę z dzieckiem. Ehhh
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:00   #1377
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Hej laski i lachony

Spałam do 12.30 teściu obudził mnie odkurzaczem bo dziś ma wolne razem ze szwagrem, tylko mój A. zasuwa

wiesz, mój pierwszy termin porodu był na 12 potem na 15, a teraz z racji, że jest troszkę mały to 22 więc wiesz, mam 3 daty

za 20 tydz!

Agatku ja miałam zwykłe USG i pierwsze co zobaczyłam na monitorze to właśnie były klejnoty. Babka która robiła USG powiedziała, że mam małego bezwstydnika w brzuchu, żeby tak na dzień dobry pokazać to co ma pomiędzy nóżkami.
Stary 2011-09-24, 14:12   #1378
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to thak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
no yyy... bo tatus dzis mamusie obściskiwał w górnych partiach ciała i malec poczuł się zagrożony i zazdrosny bo poczuł, że mamusi się zrobiło miło i przyjemnie, więc obrócił i wygiął się tak że mnie cała prawa strona brzucha zaczęła masakrycznie bolec i musiał zaprzestac pieszczotom
ojeeeej... a co on taki nielubiacy sie dzielic ?
a feee, Zajaczku, nieladnie
Mamusia musi miec troszke przyjemnosci i nie wolno jej calej dla siebie zagarniac
poza tym zdradze Ci tajemnice - jak Mamusi dobrze, to Tobie tez

daj mu przeczytac wiadomosc od cioci pearl
Cytat:
Napisane przez Agatek
hmm, ja na 4d ani 3d nie poszłam bo po co? potem się o tym zapomina poza tym to jest dobre dla osób które chcą znac plec na 10000% mi na tym nie zależało- szkoda kasy, wolę zbierac na zakupy z allegro potem i tak do tego nie wrócisz... tylko do zdjęc tak moim zdaniem skromnym
Byś musiała zaznaczyc odrazu, ze nie chcesz znal plci i niech sprawdzi najpierw czy narzady sie dobrze wyksztalcily (o ile sie dobrze ulozy) i wtedy nie patrz! ale i tak coś podejrzewam, że zauwazysz i koniec z niespodziewajki będzie
oj nie zgadzam sie... w sensie ze nie ma sensu miec tego filmiku (wow, super zdanie)
moim zdaniem jest to super pamiatka i chcialabym moc ten filmik kiedys pokazac Niespodziance, jak juz bedzie wieksza, coby mogla sie z siebie posmiac i wiedziec, jaka byla dla nas wazna od samego poczatku
chce miec 4d i koniec i kropka

Pytalam sie juz mojego na samym poczatku, czy poprowadzi mi ciaze tak,zebym nie poznala plci, to powiedzial, ze nie ma sprawy, takze Niespodzianka zostanie Niespodzianka. Zobacz, co tu sie dzieje, ilu pimpuchom wyrosly jajcochy
A ilu chlopcow urodzilo sie dziewczynkami?
Nie boj sie, zostaje Twoja wsolniczka

Cytat:
Napisane przez Agatek
a do kiedy zostajesz??
do czwartku - wtedy razem jedziemy na Mazury na wizyte
Cytat:
Napisane przez Agatek
lenie się, szwagier gotuje teraz przez 2 dni, ja zrobię znów zapiekankę, ale ziemniaczaną w poniedziałek
no dobra, namowilas mnie
tez sie polenie...

Cytat:
Pearpearl gratuluje sielanki, oby trwała jak najdłużej i 20 tc też bardzo gratuluje
ode mnie
i
od Nietoperka

Cytat:
Agatku ja miałam zwykłe USG i pierwsze co zobaczyłam na monitorze to właśnie były klejnoty. Babka która robiła USG powiedziała, że mam małego bezwstydnika w brzuchu, żeby tak na dzień dobry pokazać to co ma pomiędzy nóżkami.
a widzisz!

Czas edycji: 2011-09-24 o 14:14
Stary 2011-09-24, 14:13   #1379
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Na dzisiaj mam ambitny plan posprzątania w szafie i odłożenia rzeczy, w które w najbliższym półroczu na pewno nie wejdę. Sporo tego jest :/
a boję się zrobić porządek w szafie żeby nie okazało się ze jest pusta jakby nie było +9kg robi swoje

Cytat:
bry
udanego weekendu zycze
ale wam fajnie - my jak dobrze będzie i będę na chodzie plus lekarz mi pozwoli chcemy pojechać sobie na tydz. w listopadzie.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej ! Ja dzisiaj zaczęłam dzień od kawy bezkofeinowej i 3 kanapek z nutellą

A teraz czeka mnie dwu dniowe granie na weselu - więc do zobaczenia w poniedziałek !
a ja zaraz zjem pączka

Cytat:
Dzień Dobry

Miłego dnia Mamuśki!
trzymam kciuki za kicię.
Gratulacje z powodu oferty tż, jeśli to więcej kaski a ciebie nic nie trzyma w tej Łodzi (jeśli dobrze pamietam) to pewnie, ze wracajcie
uważam, że stroj jak najbardziej ok. i elegancki na obiad

Cytat:
u nas na weselu, na całym weselu była jedna w .... JEANSACH nie dlatego że nie stać ją było na sukienkę, o po prostu chciała się odróżniać jej mąż założył garnitur a ona czarną bluzkę i jeansy

Cytat:

Zuzu, dzieki za odpisanie
No wlasnie ja tez nie moge nic znalezc dla tej bazy easy base II i tak sie zastanawiam,czy to nie dlatego, ze testy wyszly wyjatkowo niedobrze i chca to jakos zakamuflowac? a moze jestem zbyt nieufna i wymyslam?
A dlaczego wolicie family base, a nie Iso?

family jest też na kolejny etap fotelikowy, ten 9-18 kg a Easy jest tylko dla 0-13kg. A to spory koszt, ok 690zł plus dolicz koszt fotelika, my chcemy Maxi Cosi CabrioFix albo Pebble - więc 500-600zł i robi się niezła sumka, plus adapter do wózka za 100-150zł itp. itd.
A stronka, gdzie znalazłam info potrzebne do swojego wyboru to ta:
http://fotelik.info/pl/testy/wybrane...aco/index.html

Co do wołowinki to ja robię ją różnie, jutro akurat wersja gulasz- potzrebujesz mięsko pocięte n akawłąki, cebulę i smażysz na odrobinie oliwy, aż się obsmaży ze wszytkich stron. dalej dolewasz przecier pomidorowy i tak z godzinę półtorej sobie dusisz mięsko, potem pokrojoną paprykę i do jej miękkości wraz z przyprawami do gulaszu, ostrą papryką itp. wg uznania. Z kaszą gryczaną albo gotowanymi ziemniakami. Wersja na 'tłusto' to zorbić placki ziemniaczane bądź duży placek na całą patelnię. Mniam mniam.
Albo w naczyniu żaro piękę w piekarniku, wcześniej marynuję przyprawami, cebulką/czosnkiem, i dodaję trochę na dno kostki wołowej i ze 2h w 190st. Do tego ziemniaczki i jakaś surówka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2011-09-24 o 14:17
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:50   #1380
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Wybieram 2 i 4 Są śliczne Pokaż jaką będziesz miała suknię, bo fryzura powinna też do niej pasować

Uploaded with ImageShack.us
tadaam, to jakie zdj z allegro bo nie ma tego modelu w internecie

edit.
cos znalazłam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-09-24 o 14:56
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości