Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 09:08   #1381
photoholic
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez magdaavon Pokaż wiadomość
ja zamówiłam jantar i capitavit no i jeszcze zabrakło mi do zamówienia to wzięłam duży olejek rycynowy(na pewno się nie zmarnuje, mimo, że jeszcze zapas mam
powiedzcie mi proszę jak stosować capitavit? tez wmasowywać w skore głowy? można stosować bez przerwy?
Ja nabrałam wczoraj capitavitu w strzykawkę i tak przedziałek po przedziałku,jak zwykłą wcierkę, bo coś mi sie psikacz z radicala popsuł:/

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Nie cierpię Was
Tyle wcierek mi się w domu nagromadziło odkąd czytam ten wątek, że kompletnie nie wiem czego używac. Mam sok z rzepy, Jantara, Garnier Neril, wodę brzozową, olejki eteryczne... Ratunku!
Ja też mam pełno tego i nie wiem co używać. Jeszcze jak jantar dojdzie. Troche postosuję rzepę, jak będzie brak efektów to się przerzucę na jantara.
Jaki ma status wasze zamówienie? Moje o 1 w nocy opuściło jakiś regionalny skład więc może dzisiaj już można odebrać? Po jakim czasie do was dochodziło zamówienie?
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:24   #1382
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
W Tesco na Pojezierskiej są
Stary 2011-09-24, 09:38   #1383
meflina
Zadomowienie

wczoraj myłam włosy metodą no poo . "myłam" zimną wodą, potem płukałam wodą z octem jabłkowym . Sama w to nie wierzę, ale moje włosy podobają mi się Mam i objętość, i więcej błysku niż zwykle .

'Być kobietą to strasznie trudne zajęcie,
bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami'
~J. Conrad
meflina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 09:42   #1384
Patrysia007
Raczkowanie

Zdecydowałam, że Revitax dopiero w poniedziałek do odbioru...
Przeszłam pół osiedla w poszukiwaniu Jantara, miałam nadzieje, że chociaż jedną z tych rzeczy dzisiaj użyję ehh...

Waga:
71>65>52
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:00   #1385
syla929
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość

BINGO są chyba w każdym tesco
Szkoda, że nie w moim dużym tesco .

Znalazłam w mieście emulsję Glorii Miałam wziąć kilka sztuk, ale zrezygnowałam. Tylko jedna na wypróbowanie. Dodałam kilka kropli oleju z orzecha włoskiego, po dwóch godzinkach tylko spłukałam a włosy mięciutkie!
Jakie polecacie jeszcze najzwyklejsze maski/ odżywki do których będę mogła dodawać oleje, glicerynę itp.

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:12   #1386
la figa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaniRysia Pokaż wiadomość
Jeżeli na porost to mi bardzo pomógł Revitax lecz wydaje mi się że nie działał u mnie na wypadanie włosów, a zaś ten drugi Garnier Neril nie moge ocenić gdyż go nie stosowałam.
dziala, po sobie nie powiem, ale po ojcu, ktory lysial w zastraszajacym tempie. pozniej zaczely odrastac mu grube, czarne wlosy w miejscu zakola. sama bym jednak sie nie skusila, bo zapach mnie odrzuca
Stary 2011-09-24, 10:16   #1387
balapilki
Przyczajenie

Hej! Czytam forum juz od paru ładnych miesiecy lecz dopiero teraz postanawiam sie udzielac? Przyjmiecie mnie??? Tak na wstepie chcialabym zapytac sie, moze która z dziewcząt wie gdzie w Warszawie można dostać maske BINGO?
balapilki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 10:25   #1388
miki223
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez balapilki Pokaż wiadomość
Hej! Czytam forum juz od paru ładnych miesiecy lecz dopiero teraz postanawiam sie udzielac? Przyjmiecie mnie??? Tak na wstepie chcialabym zapytac sie, moze która z dziewcząt wie gdzie w Warszawie można dostać maske BINGO?
Witamy

Ja mam wrażenie, że mi olejowanie nie służy... Jestem po 6 dniach kuracji biostyminą i włosy naprawdę przestały wypadać. Wcześniej przy myciu wyciągałam ich strasznie dużo, a teraz już nie. Za to po wczorajszej Vatice znowu ich poleciało z 50

Moja włosowa galeria
miki223 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:28   #1389
photoholic
Raczkowanie

Nie jestem tutaj jakos mega zaawansowana, ale przyjmujemy Cię .
Każdy, kto ma chęci może przyłączyć do zapuszczaczek (ale to dziko brzmi)
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:48   #1390
Patrysia007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez balapilki Pokaż wiadomość
Widziałam w auchuan.

Aaa właśnie...jak pachnie Revitax??

Waga:
71>65>52

Edytowane przez Patrysia007
Czas edycji: 2011-09-24 o 10:50
Patrysia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 10:56   #1391
balapilki
Przyczajenie

A co sądzicie o czymś takim 12 ekstraktów Kuracja do włosów słabych, wypadających i po farbowaniu BingoSpa
Opis produktu Profesjonalna formuła BingoSpa do włosów słabych, wypadających z problemami łojotokowymi i po farbowaniu z 12 ekstraktami
  • Hedera helix
  • Arnica montana
  • Rosmarinus officinalis
  • Salvia officinalis
  • Pinus sylvestris
  • Citrus limonum
  • Calendula officinalis
  • Chamomilla recutita
  • Urtica dioica
  • Arctium majus
  • Nasturtium officinale
  • Tropaeolum majus

Kombinacja ekstraktów roślinnych zawierająca flawonoidy, saponiny, kumaryny, glikozydy, sole mineralne, olejki eteryczne, witaminy A, B1, B2, węglowodany, garbniki powoduje:
  • wzmacnia cebulki włosów,
  • zapobiega wypadaniu włosów, działa ochronnie, głęboko oczyszcza skórę głowy,
  • działa przeciwtrądzikowo i przeciwłupieżowo,
  • reguluje nawilżenie,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • likwiduje podrażnienia skóry,
  • neutralizuje wolne rodniki,
  • poprawia ukrwienie skóry głowy,
  • chroni naturalny odcień włosów.
balapilki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 11:09   #1392
PaniRysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrysia007 Pokaż wiadomość
Aaa właśnie...jak pachnie Revitax??
Mi się zapach podoba, ale ma dość dziwny zapach nie umiem tego określić ale taki orzeźwiający wyczuwam w nim alkohol. ;D
Stary 2011-09-24, 11:39   #1393
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miki223 Pokaż wiadomość
Żółtka też nie można trzymać dłużej niż pół h
Cytat:
Napisane przez hooliganka184 Pokaż wiadomość
Nie powinno się tyle trzymać nafty z niczym. Żółtko też max do 30 minut. Z tego co ty nakładasz, to tylko miód ile chcesz można trzymać.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Ubiegłaś mnie
Dzięki dziewczyny za rady, dobrze, że do Was wróciłam, bo bym sobie krzywdę zrobiła

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
o jaaaacie Patryka mam ten sam problem co Ty! tylko że u mnie dochodzi jeszcze "problem" miliona różnej długości kręcących się i odstających na wszystkie strony baby hair... dodatkowo wierzchnia warstwa włosów (pomijając baby hair) przez to, że rok temu została zmasakrowana tureckim słońcem w ogóle nie chce się kręcić...ale też nie jest idealnie gładka, tafli wody niestety nie ma...co widać z resztą u mnie na zdjęciu. Rok czasu intensywnie dbam o włosy i niestety wygładzenia nie zauważyłam...za to co raz bardziej kręcą mi się włosy od spodu ...tylko co z tego skoro przez tę wierzchnią warstwę włosów (która się nie kręci, nawet nie faluje) muszę je czesać normalnie i rozczesywać te loki co mam pod spodem...przez co robi mi się jeszcze większe siano ;/ dopiero na sam wieczór (a myję włosy rano) one się delikatnie wygładzają, ale to delikatnie...
chyba nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać aż ta wierzchnia warstwa włosów całkowicie mi odrośnie ...czyli jeszcze jakieś 3 lata przede mną
Kiedyś miałam podobnie jak Ty.
Górna warstwa włosów prosta zupełnie, a od spodu spiralki.
Mi pomogło po pierwsze bardzo mocne cieniowanie, poza tym nie czeszę włosów prawie wcale, jedynie po umyciu i nałożeniu odżywki bez spłukiwania. Po trzecie po umyciu biorę odżywkę bez spłukiwania, głowę w dół i ugniatam włosy przez kilkanaście minut, później głowa normalnie i jeszcze chwilę ugniatam. Co prawda włosy od dołu bardziej się kręcą niż góra, ale się kręcą
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:41   #1394
_cornelia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Ja nabrałam wczoraj capitavitu w strzykawkę i tak przedziałek po przedziałku,jak zwykłą wcierkę, bo coś mi sie psikacz z radicala popsuł:/

Ja też mam pełno tego i nie wiem co używać. Jeszcze jak jantar dojdzie. Troche postosuję rzepę, jak będzie brak efektów to się przerzucę na jantara.
Jaki ma status wasze zamówienie? Moje o 1 w nocy opuściło jakiś regionalny skład więc może dzisiaj już można odebrać? Po jakim czasie do was dochodziło zamówienie?
warto kupić kurację z joanny czarna rzepa chociażby dl buteleczki (ok 7-10zł). Mnie się nię fajnie nakłada te wcierki.

Byłam u fryzjera, końcówki miałam z rok nie podcinane, trochę zniszczone, to stwierdziłam, że 5 cm przeżyje. Pani mi pokazała ile obetnie i nie było to więcej niż 5. ale w międzyczasie chyba pościnała jeszcze trochę, po włosy miałam kawałek za stanik, a teraz spory kawałek przed
Stary 2011-09-24, 13:44   #1395
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Kiedyś miałam podobnie jak Ty.
Górna warstwa włosów prosta zupełnie, a od spodu spiralki.
Mi pomogło po pierwsze bardzo mocne cieniowanie, poza tym nie czeszę włosów prawie wcale, jedynie po umyciu i nałożeniu odżywki bez spłukiwania. Po trzecie po umyciu biorę odżywkę bez spłukiwania, głowę w dół i ugniatam włosy przez kilkanaście minut, później głowa normalnie i jeszcze chwilę ugniatam. Co prawda włosy od dołu bardziej się kręcą niż góra, ale się kręcą
ech, myślałam o cieniowaniu właśnie po to żeby pomóc tym biednym włosom ale...nie chcę cieniować :/ mam cienkie włosy (mój kucyczek jest cieniusieńki jak nie wiem), w gimnazjum coś mnie podkusiło, pocieniowałam włosy (na szczęście tylko jedną warstwę) i nic zupełnie nie było widać, ta krótsza warstwa zlała się z dłuższą i w rezultacie wyglądało to tak jakbym miała bardzo cienki dół...wiecie o jaki efekt mi chodzi :P

próbowałam czesać włosy na mokro z odżywką ale strasznie dużo mi włosów wyłaziło już za pierwszym pociągnięciem grzebienia (a mam taki o szeroko rozstawionych zębach) więc odpuściłam żeby nie wyłysieć...
ugniatasz kilkanaście minut z głową w dół? o jeżu! ...dobra spróbuję tego i ja...chociaż czuję ciągle to samo...czyli że włosy z góry nie będę współpracować...

photoholic moje zamówienie jest już w aptece gotowe do odebrania o 12:00 dostałam takiego maila z DOZu
Stary 2011-09-24, 13:49   #1396
PaniRysia
Raczkowanie

Dziewczyny ja też kiedyś miałam grube długie włosy. Każdy się dziwił,że taki gruby warkocz miałam.
Aż mnie podkusiło żeby skrócić końcówki i je wycieniować i do dziś nie mogę utworzyć takiego efektu jak miałam kiedyś. Żałuję,że wycieniowałam włosy.
Stary 2011-09-24, 13:51   #1397
greige
Raczkowanie

Ja też jestem przeciwniczką cieniowania. Mam falowane włosy, ale dosyć cienkie - kiedy je wycieniuję, robią mi się chude kosmyki, z których każdy sterczy w inną stronę i straszy

A jeśli chodzi o samo falowanie i kręcenie się moich włosów, to tym jest intensywniejsze, im dłuższe mam włosy. Tak więc teraz, jak mam krótkie, to są po prostu podatne i wywinięta, jakby je ktoś na dużą szczotkę ułożył. Dopiero jak będą dłuższe, będzie widać na nich fale...

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A

Edytowane przez greige
Czas edycji: 2011-09-24 o 13:52
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:59   #1398
Gofrzyca
Zakorzenienie

Dziewczyny a tą maska z jajkiem i naftą to mogę nałozyc na całe włosy?
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:00   #1399
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Ja też jestem przeciwniczką cieniowania. Mam falowane włosy, ale dosyć cienkie - kiedy je wycieniuję, robią mi się chude kosmyki, z których każdy sterczy w inną stronę i straszy

A jeśli chodzi o samo falowanie i kręcenie się moich włosów, to tym jest intensywniejsze, im dłuższe mam włosy. Tak więc teraz, jak mam krótkie, to są po prostu podatne i wywinięta, jakby je ktoś na dużą szczotkę ułożył. Dopiero jak będą dłuższe, będzie widać na nich fale...
a powiedz mi.... czy Ty nie masz miliona odstających od głowy króciutkich i nieco dłuższych kręcących się włosków? ...bo ja mam coś takiego i to wygląda strasznie...jakbym miała masakrycznie zniszczone włosy...ale nie są zniszczone bo jak się przyglądam tym króciutkim włosom to po pierwsze są one niesamowicie grube i sztywne JAK NIE MOJE! (jak złapię kilka takich włosów i podniosę do góry to one tak zostają w takiej pozycji! ) po drugie na samych końcach są cieniutkie a dalej są właśnie takie jak napisałam wyżej czyli oznacza to że są to NOWE włosy a nie jakieś stare zniszczone połamańce...tylko co z tego skoro robią wrażenie nieciekawe :/

P.S. moja siostra kiedyś jak pokazałam jej jednego takiego włosa stwierdziła że na głowie wyrastają mi "łoniaki" hahaha

Edytowane przez sylkas
Czas edycji: 2011-09-24 o 14:02
sylkas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 14:09   #1400
PaniRysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
Wiesz to zależy..
Jeżeli masz włosy przetłuszczające się na czubku i suche na końcach tak jak ja to radzę abyś samo żółtko nałożyła na czubek głowy a nafte + zółtko od połowy ucha to bardzo mi pomaga na to, że nie przetłuszczam skalpu jeszcze bardziej. ;-)
Stary 2011-09-24, 14:18   #1401
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _cornelia_ Pokaż wiadomość
Byłam u fryzjera, końcówki miałam z rok nie podcinane, trochę zniszczone, to stwierdziłam, że 5 cm przeżyje. Pani mi pokazała ile obetnie i nie było to więcej niż 5. ale w międzyczasie chyba pościnała jeszcze trochę, po włosy miałam kawałek za stanik, a teraz spory kawałek przed
dlatego ja w poniedziałek wybieram się na zakupy włosowe - i będą w nich m.in. nożyczki fryzjerskie. jakoś nigdy fryzjerzy nie robią tego o co proszę, ostatnio nawet grzywkę sama sobie podcinam

Cytat:
ja właśnie 10 minut temu zmyłam taką maseczkę dałam ją na włosy i skórę głowy. naftę zresztą też zawsze na długość włosów dawałam.

a i w ogóle, to zdecydowanie łatwiej się zmywa jak jest z jajkiem (chyba, bo teraz nałożyłam kallosa z miodem i jeszcze nie wiem jaki efekt zmycia nafty ), tylko za cholerę nie mogło mi się to zmieszać - żółtko z naftą po prostu się nie miesza. też musicie do tego wody dodawać?? czy może powinnam całe jajko dać?

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
a powiedz mi.... czy Ty nie masz miliona odstających od głowy króciutkich i nieco dłuższych kręcących się włosków? ...bo ja mam coś takiego i to wygląda strasznie...jakbym miała masakrycznie zniszczone włosy...ale nie są zniszczone bo jak się przyglądam tym króciutkim włosom to po pierwsze są one niesamowicie grube i sztywne JAK NIE MOJE! (jak złapię kilka takich włosów i podniosę do góry to one tak zostają w takiej pozycji! ) po drugie na samych końcach są cieniutkie a dalej są właśnie takie jak napisałam wyżej czyli oznacza to że są to NOWE włosy a nie jakieś stare zniszczone połamańce...tylko co z tego skoro robią wrażenie nieciekawe :/

P.S. moja siostra kiedyś jak pokazałam jej jednego takiego włosa stwierdziła że na głowie wyrastają mi "łoniaki" hahaha
a te włosy mają taki sam kolor jak twoje, czy są ciemniejsze? bo kiedyś czytałam taki wątek na wizażu, dziewczyna miała takie dziwne ciemne włosy na głowie, grubsze i dziwnie kręcące się, i ktoś jej powiedział, ze to jakaś choroba czy coś (dobra, na pewno coś pokręciłam, bo to było dawno i nawet nie pamiętam dokładnie co, więc w razie czego to się nie przejmuj )

a i co do zamówień z dozu, to ja nigdy nie dostaję od nich mejla, że zamówienie jest już do odbioru jest tylko "zamówienie opuściło magazyn regionalny", i po dniu czy dwóch niepewności, czy już mogę odebrać, idę do apteki i okazuje się, że już jest

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:21   #1402
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz to zależy..
Jeżeli masz włosy przetłuszczające się na czubku i suche na końcach tak jak ja to radzę abyś samo żółtko nałożyła na czubek głowy a nafte + zółtko od połowy ucha to bardzo mi pomaga na to, że nie przetłuszczam skalpu jeszcze bardziej. ;-)
hmm...
ostatnio nalożylam to żółtko z naftą tylko na kilka cm od skóry, po zmyciu były cudownie miękkie i się zastanawiam czy nie zaszkodze naftą reszcie wlosów, szczególnie koncówkom które lubią się rozdwajać.

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
s:

ja właśnie 10 minut temu zmyłam taką maseczkę dałam ją na włosy i skórę głowy. naftę zresztą też zawsze na długość włosów dawałam.

a i w ogóle, to zdecydowanie łatwiej się zmywa jak jest z jajkiem (chyba, bo teraz nałożyłam kallosa z miodem i jeszcze nie wiem jaki efekt zmycia nafty ), tylko za cholerę nie mogło mi się to zmieszać - żółtko z naftą po prostu się nie miesza. też musicie do tego wody dodawać?? czy może powinnam całe jajko dać?
mi się ładnie zmieszało jajko z naftą
Stary 2011-09-24, 14:33   #1403
vouge13
Zadomowienie

A ja się wyłamię i powiem, że kompletnie nie podobają mi się równej długości włosy. Jak dla mnie cieniowane są super, byle nie były opitolone bez sensu i żeby nie wyglądały jakby pies je wygryzł.
Nie mam urazu do cieniowania może dlatego, że od kilku lat żadna fryzjerka nie zrobiła mi krzywdy i szczerze mówiąc trochę dziwią mnie wasze przygody. Może nie mówicie dokładnie o co wam chodzi? Albo nie zwracacie uwagi w trakcie? Ja zawsze miałam włosy obcięte tak jak chciałam [a tylko 2 razy poszłam do tej samej fryzjerki], a jeśli fryzura poszła źle to z mojej winy, bo wybrałam nieodpowiednią do mojej twarzy.

A tak z innej beczki: dziewczyny, wiecie może jak jest z dostępnością seboradinu i radicalu w uk? Można dostać w polskiej aptece?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 14:43   #1404
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Ja schodzę z cieniowanych. Już co prawda niewiele mi brakuje, ale nigdy więcej ich nie pocieniuję.
Powód? Może gdy się ma krótsze włosy to fajnie wygląda, ale przy 80 cm zaplecenie warkocza jest koszmarne przy cieniowanych włosach. I włosy się niszczą.
A dlaczego pocieniowałam? Bo każda z fryzjerek twierdziła, że takie gęste i grube włosy jakie ja mam powinno się cieniować. Tymczasem figę z makiem! Najpiękniejsze i najbardziej okazałe są włosy niecieniowane.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:55   #1405
sylkas
Raczkowanie

Patryka to żeś mnie teraz nastraszyła dziewczyno !!!!!! otóż te włosy są ciemniejsze ...chociaż te moje ładne kręcące się włosy ze spodu też są ciemniejsze od tych z góry...wiadomo słońce ich nie dopadło...no ale cholera....zaniepokoiłaś mnie!
Stary 2011-09-24, 15:44   #1406
PaniRysia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vouge13 Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki: dziewczyny, wiecie może jak jest z dostępnością seboradinu i radicalu w uk? Można dostać w polskiej aptece?
Nie mam pojęcia. A nie mogłabyś zamówić przez internet?
Spokojnie znajdziesz je w Polskich aptekach ale przez internet lepiej się opłaca ;-)
Stary 2011-09-24, 16:00   #1407
vouge13
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pojęcia. A nie mogłabyś zamówić przez internet?
Spokojnie znajdziesz je w Polskich aptekach ale przez internet lepiej się opłaca ;-)
hmmm, a przesyłka? do uk chyba sporo wyjdzie...
chyba, że w aptece zrobią taki myk jak z ziają - w Polsce krem 7 zł a tam 7 funtów. jak mi przyjdzie płacić 20 funtów za butelkę seboradinu to pewnie zamówię.
Stary 2011-09-24, 16:02   #1408
Gofrzyca
Zakorzenienie

wymysliłam
żółtko z nafta na skalp i trochę włosów a nafta z olejkiem rycynowym na resztę, zobaczymy jak się spisze opakowanie po mgielce radicala do tego
Stary 2011-09-24, 16:11   #1409
KONICZYNKA 47
Zadomowienie

Cytat:
wymysliłam
żółtko z nafta na skalp i trochę włosów a nafta z olejkiem rycynowym na resztę, zobaczymy jak się spisze opakowanie po mgielce radicala do tego

Tak szczerze to skóra głowy potrzebuje i rycyny i nafty i jajka.

Rycyna wykazuje powinowactwo do keratyny, jajko zawiera lecytynę i wit A, nafta rozgrzewa. Jeszcze dodałabym odrobinę soku z cytryny działającej zakwaszająco.
KONICZYNKA 47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 16:16   #1410
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
Tak szczerze to skóra głowy potrzebuje i rycyny i nafty i jajka.

Rycyna wykazuje powinowactwo do keratyny, jajko zawiera lecytynę i wit A, nafta rozgrzewa. Jeszcze dodałabym odrobinę soku z cytryny działającej zakwaszająco.
tak tak rycynka, jajeczko, nafta i cytryna obowiązkowo na skóre, tylko napisałam tak w skrócie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości