|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
TŻ właśnie leci...
Pierwszy raz od dwóch lat nie będziemy się widzieć tak długo.. Ja juz za nim tęsknie.. Ja dzisiaj wszamałam owsiankę z mlekiem sojowym waniliowym... Ktoś tu wspominał o leczo
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam gruszki, jabłka i winogrona
![]() mniam mniam
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ostatnio faze na jablka
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. My mamy w sypialni limonkę+brązowy , a w salonie wizażowy+szary . Lubię efekty pracy, jak zmieniają się kolory w mieszkaniu ![]() Cytat:
Zrobiłam tort dla męża . Trochę masa nie chciała się trzymać boków ale jakoś sobie poradziłam .
|
||
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko problem byl z sypialnia, bo bedziemy miec biale meble wiec chcemy miec ciemniejsze sciany a wybor dwoch kolorow do sypialni zajal nam moze z 5 minut kuchnia, przedpokoj i pokoj dziecka naraze zostana biale, bo nie mam pomyslu na nie jeszcze
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
My w kuchni mamy białe kafelki, a pokój w którym będzie dzidzia (jak już podrośnie troszkę) jest liliowy
. Chcemy namalować coś na ścianach, ale czekamy na płeć, bo albo narysuję jakieś wróżki i laleczki, albo zwierzątka Co do sypialni to w poprzednim mieszkaniu mieliśmy też limonkowy, ale wszystkie ściany, a teraz dodałam jeszcze brąz i wygląda to tak ![]() 12082011972.jpg |
|
|
|
#2137 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Po wczorajszym calodniowym bolu glowy, glowa bolala mnie jeszcze cala noc;/ A i ogolnie dzien do bani, bo mnie ciaglo do wymiotow rano mocno.... Robie na obiadek pieczonki ![]() Cytat:
Odnosnie mdlosci, to ja mam i rano i wieczorem tez przewaznie o podobnej porze...;/ Cytat:
Cytat:
|
|
#2138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to kochana na jednym wózku jedziemy... słomiane wdówki. Mój przed gwiazdką wraca, ale za 8 tyg ja jadę do niego.. Na 3 miesiące rozstaliśmy się w marcu...Ojjj było ciężko Ale daliśmy radę![]() A za leczo.. uduszę ![]() Ja robię pomidorówkę dziś.. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- hehe dawaj ![]() dobra duszo...
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślicznie Nasza sypialnia też zielona:P taka jasna mięta
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2140 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w sypialni też dominuje zieleń
![]() musimy teraz odmalować ściany, bo kolor wyblakł dość mocno przez ostatnie lata... Dodatki wybieram w kolorze purpury, buraczkowego, ciepłego fioletu i ciemnego różu (doniczki, ramki na zdjęcia)
|
#2141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehh... Mój ma wrócić jakoś koło 10 listopada.. Najgorsze jest jednak, to, że nie do końca jest, to pewne.. Miałam lecieć z nim, już bilet kupiony, ale sprawy się skomplikowały i postanowiłam, że dużo lepiej będzie jak zostanę. Teraz zaczynam w to wątpić, bo chodzę nerwowa wszystkich się czepiam ![]()
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś mieszkałam z moim M. na odległość, ale jak nie byliśmy jeszcze małżeństwem. On w Hiszpanii a ja w Polsce i widywaliśmy się co 3 miesiące
. Więc wiem co to znaczy. Na szczęście teraz nie rozstajemy się już na tak długo.Robię sałatę z tuńczykiem .---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Co do mdłości to do mnie wracają tak raz na tydzień, ale już nie tak mocne i umiem powstrzymać wymioty. Od samego początku miałam tylko wieczorem. Więc nie wiem czemu przeważnie w objawach piszą, że "poranne mdłości" . Może nam się coś poprzestawiało? |
|
|
|
#2143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zleci szybko, tylko trzeba się czymś zająć... Ja mam w przyszłym tygodniu 3 dyżury. Będzie intensywnie
|
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy w slaonie i to troche inna zielen
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Też bardzo ładna. Taka delikatna
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Nasza produkcja kwitnie. Już mamy ponad 2100 postów nowego wątku . Jesteśmy szalone .
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczyly za tydzien no szalejemy z postami, nie ma co ![]() ciekawe ile czesci naprodukujemy do marca-kwietnia
|
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sałatkę i nie obyło się bez nałożenia sobie porcji
Mój mąż wysprzątał dziś całe mieszkanie, żebym się nie zmęczyła .---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Emigra koniecznie wstaw zdjęcia ![]() My malowaliśmy w sierpniu, bo końcem lipca kupiliśmy mieszkanie. Zeszło nam 3tyg . Jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i tak mi się przez cały czas kręciło w głowie i nie wiedziałam dlaczego .
|
|
|
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki,oczywiscie ze sie pochwale
my tez juz po obiadku, wlasnie zaraz bede wcinac arbuza musze jeszcze pranie powiesic i nastepne wstawic jakies pol h temu pod blokiem stalo dwoch faceto i jeden na bebnie a drugi na jakims dziwnym fleciku gral, ludzie sie pozatrzymywali, czekali na to te granie, a to slub byl jakis ludzi z klatki obok - turkow albo cyganow. Grali tak chyba z pol h az para mloda w koncu wyszla, potanczyli na srodku drogi, a panna mloda miala tak szeroka pofalbanowana suknie ze z mezem z ciekawosci patrzylismy jak sie do auta zapakuje - auto bylo dwuosobowe tylko, takie sportowe
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlasnie mysle nad kolorkiem jakim teraz pomalowac ![]() podoba mi sie lawenda, ale lawende mamy juz w malym pokoiku... a na jki kolor w koncu bedziesz malowala sciany? ![]() sliczna zielen
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaaaaa....właśni e tyle napisałam i wszystko mi się skasowało
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
. Arbuzy mają pestki a ja nienawidzę wypluwać pestek a połknąć ich nie potrafię Ja poodkurzałam całe mieszkanie, bo mąż zmywał w tym czasie naczynia. Trochę się zmęczyłam, ale nie można ciągle leżeć, bo później nie będziemy mieć sił na urodzenie dzidziusia Stanęłam przed lustrem bokiem a tam taaaaaki duuuuuży śmieszny brzuchol . Ale mnie dziś zabawnie wysadziło Cytat:
.Cytat:
|
|||
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Tikki my kupujemy arbuzika bezpestkowego - ma zaledwie kilka malusich bialych pestek
my mielismy salon w kolorze lososia i po roku mieszkanai z mezem w tym kolorze musialam przemalowac, bo nie wyrabiala, za mdly byl dla mnie. Slucham sobie wlasnie kolysanki
|
|
|
#2152 |
|
Zadomowienie
|
Kurde, nie ma mnie kto zmobilizować.. Dom nieogarnięty. A ja zamiast korzystać z ładnej pogody, siedzę w domu.. Prania tylko wstawiam jedno po drugim i tę zupę ugotowałam..
Mnie czeka przeprowadzka w styczniu. Kolejny wynajmowany domek... A zielonego koloru bardzo nie lubię. Tak jak żółty kojarzy mi się ze szpitalem. W szafie też nie mam ani jednej zielonej rzeczy. No nie lubię i już. Za oknem zieleń , a i owszem, ale w domu 'a kysz'! |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez generalnie nie lubie zieleni (chyba przez polskie szkoly
|
|
|
|
#2154 |
|
Raczkowanie
|
Ja lubię zieleń, ale ściany w prawie całym mieszkanku pomalujemy na jasny krem. Miał być jasny beż i jaśniutka zieleń, ale podłogi będą dość ciemne, więc musimy rozjaśnić przestrzeń, a mąż nie znosi zbyt jasnych mebli.
|
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
a ja tam zielony nawet lubie bez przesady oczywiscie
byle nie szpitalny i szkolny wlasnie ![]() oj arbuza bym zjadła tylko własnie te pestki najpierw wybieram potem jem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
Kubusewa, co to znaczy KOSKA?? Wiem, że to o dzieciątku, ale ani do imienia, ani do niczego innego nie umiem przyłatać??
|
|
|
|
#2159 |
|
Zakorzenienie
|
zabierzcie ode mnie jedzenie!!!!!!
|
#2160 | |||
|
Rozeznanie
|
z tą wagą to nie można porównywać - bo jak tu porównać osóbkę 155cm z 175cm? Trudno żeby obie ważyły 49kg bo ta wyższa by chyba zeszła przy tej wadze
![]() ja się najlepiej czułam w wadze 63kg a mam 172cm wzorstu. Przed ciąża ważyłam 75kg i czułam się gruba jak beka! a 12kg przytyłam w ciągu roku. I to nie przez jedzenie normalne. Bo ja zawsze zdrowiutko jadłam i rzadko jem jakieś niezdrowe rzeczy. I nie miałam problemów z wagą ogólnie bo umiałam ją kontrolować i się przyzywczaiłam że nie mogę dużo jeść. Tylko te słodycze i lody... Od zawsze moja słabość.A jak miałam bardzo dużo stresów w zeszłym roku to zajadałam je słodyczami. Po mamie odziedziczyłam skłonności do tycia na dokładkę. I źle to się skończyło tzn. stresy minęły w dużej mierze i jest już prawie dobrze, ale pamiątka w postaci 12kg została ![]() Przed ciążą miałam się odchudzić do normalnych dla mnie rozmiarów ale nie zdążyłam bo hop i już "zaskoczyło" ![]() I teraz mam deprechę (no nie dosłownie ) z powodu wagi. Czuję się grubo ale nie wyglądam na swoją wagę dzięki bogu (chociaż dobrze też nie wyglądam). Położna dwa razy wagę regulowała bo uwierzyć nie mogła ![]() Ech ale czuję się jak wieloryb i płakać mi się chce że się do takiego stanu doprowadziłam. Szczególnie jak ktoś mnie ze znajomych spotyka dawno nie widzianych to widzę tą dezaprobatę w oczach. Cytat:
![]() Cytat:
taaaaaa.... moja mama mdłości nie miała ani babcia więc ja już drugie pokolenie głupoli a moje dziecię to będzie do kwadratu głupie bo ja też mdłości nie miałam czytałam kiedyś te "badania" - przeprowadzone na małęj grupce 120 osób w jakimś podrzędnym szpitalu- i zero innych czynników wziętych pod uwagę np. inteligencja matki, pochodzenie ![]() ![]() ten wykwit pseudo-naukowców pochodzi tej samej grupy "badań" co poniższe : - jeśli masz mdłości rano - będzie dziewczyna, jeśli wieczorem - będzie chłopak - podobno kobiety pogodzone wewnętrznie ze swoim stanem nie mają mdłości - (to z kolei najnowsze rewelacje w położnictwie )Cytat:
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-24 o 21:43 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

Pierwszy raz od dwóch lat nie będziemy się widzieć tak długo.. Ja juz za nim tęsknie.. 

) ale do sypialni wybralismy kolorki - czekoladowy i noisette
. My mamy w sypialni limonkę+brązowy

. Więc wiem co to znaczy. Na szczęście teraz nie rozstajemy się już na tak długo.
. Może nam się coś poprzestawiało?
. Jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i tak mi się przez cały czas kręciło w głowie i nie wiedziałam dlaczego

i po pierwsze zmieniłam lekarza