Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 12:13   #4021
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
chyba Patik ostatnio pisala o lakierze do paznokci pekajacym, i co i poszłam do drogerii i kupiłam , i co , i kupilam jakieś goowno
jakoś średnio mi to pęka i w ogóle jakos mi nie podpasował ten lakier a kupiłam czerwony eh...
One chyba generalnie są gó...nieane Bo ja mam IsaDora, dałam za niego ponad 40 zl, a tez jest bardzo kiepski...
Stary 2011-09-24, 12:25   #4022
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Hej Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zostałam mamą w lipcu. Mam córeczkę, ma na imię Maja.

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:27   #4023
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
One chyba generalnie są gó...nieane Bo ja mam IsaDora, dałam za niego ponad 40 zl, a tez jest bardzo kiepski...
też mam Isadora i jest fatalny kiedyś chyba 10 lat temu używałam taki pękający firmy Alesandro czy jakoś tak był drogi ale fajny nie wiem czy ta firmy wogóle jeszcze istnieje trzeba na all zob
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:33   #4024
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
dzień dobry, wpadłam się tylko przywitać

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

agni, przepraszam że zaraz nie odpisałam, poszłam do małego
Tak jak piszą dziewczyny, na brzuszek, możesz mu plecki delikatnie oklepywać,
no i spróbować jeszcze za chwilę aspiratorem, na pewno mu nie zaszkodziłaś

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Nasz mały też mocno furczy, chyba go zaraziłam katarem
ale wczoraj podjechałam do ośrodka, lekarka osłuchała, nic tam nie ma na szczęście, więc tylko oczyszczamy nosek i mam nadzieję że szybko sobie pójdzie.
No i od szczepienia - w 2 tygodnie przybrał 400 gram
dziekuję Aniu.
Brawo za wagę.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Jesteś przemęczona, niewyspana, a przez to rozdrażniona, takie momenty na pewno przydarzają się większości z nas, jesteśmy tylko ludźmi wynagrodź mu to buziakami i przytulaskami

czekam

Dzień dobry!
W końcu słońce
W nocy mielismy akcję - dom sąsiadów się palił... ledwo na oczy patrze pije kawe, ide pod prysznic i jade do neurologa eh....
Miłej soboty
dzięki . juz mu zaczełam wynagradzac w nocy pozwalając spac koło siebie i włączając się do rozmowy o 3 nad ranem. nie wiem czemu on o tej godzinie zaczyna swoje piosenki i gadki. żeby tak godzinke albo półtorej później to nie byłoby to dla mnie żadnym problemem. Wciąż jeszcze czuję się źle.
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Mam jeszcze pytanko, zmieniam kolor czcionki bo będzie opis dokładny
Czy, jak przy każdym wypróżnianiu, boli mnie trochę jak wychodzi koopa, a jak się podcieram papierem to zawsze mam plamki krwi to to są hemoroidy??? Bo nie wiem, czy mam se jakąś maść zapodać na to
tez tak mam. tylko mnie nie boli. bolało w ciąży, potem wywaliło je na zewnątrz. a teraz to juz nawet nie chce mi sie tam macac. udaję, ze nie ma problemu, to może sam zniknie. . ja mam krew nie tylko na papierku.

Patik ale akcja. Musiałaś się nieźle wystraszyc. ja też jestem złą matką w takim razie.kurczę też mi się wydawało że to bezpieczne i paskami nie trzeba przypinac jeszcze. ale tez chyba zacznę zapinac.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 12:43   #4025
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
też mam Isadora i jest fatalny kiedyś chyba 10 lat temu używałam taki pękający firmy Alesandro czy jakoś tak był drogi ale fajny nie wiem czy ta firmy wogóle jeszcze istnieje trzeba na all zob
Istnieje Namiętine używam zmywaczy i pilniczków tej firmy SA w Douglasach.
Stary 2011-09-24, 13:00   #4026
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Dziewczynki, ja tak na szybko z pytaniem:

od wczoraj Julka zaczęła mi robić dziwne kupki takie ze śluzem i znacznie częściej, bo jak dotąd robiłą 1-2 na dobę tak teraz robi po każdym karmieniu, i cały czas takie grudkowate, czasem lekko zielonkawe, i ze śluzem któego raz jest mniej a raz więcej - dzwoniłam do pediatry wczoraj i na razie nie kazała przyjeżdżać - nic nie zmieniać na razie mleka tylko podawać jej lakcid 2 razy dziennie rano i wieczorem i jak do poniedziałku nie przejdzie to się pokazac.

dodam że nie płacze więcej niż normalniem nie sprawia wrażenia żeby ją brzuszek bolał, tylko te kupki nieszczęsne... biegunka to nie jest bo konsystencja taka jak wcześniej tylko ten śluz i dużo częściej..
kurde martwię się co może być przyczyną, cały czas jest na bebiku jak dotąd i było ok a dopiero teraz pojawił się ten problem. Co może być przyczyną takich śluzowatych kupek? miało tak któres z waszych dzieciaków?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:10   #4027
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Istnieje Namiętine używam zmywaczy i pilniczków tej firmy SA w Douglasach.
to muszę kiedyś tam wpaść i spytać o te lakiery
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

od wczoraj Julka zaczęła mi robić dziwne kupki takie ze śluzem i znacznie częściej, bo jak dotąd robiłą 1-2 na dobę tak teraz robi po każdym karmieniu, i cały czas takie grudkowate, czasem lekko zielonkawe, i ze śluzem któego raz jest mniej a raz więcej - dzwoniłam do pediatry wczoraj i na razie nie kazała przyjeżdżać - nic nie zmieniać na razie mleka tylko podawać jej lakcid 2 razy dziennie rano i wieczorem i jak do poniedziałku nie przejdzie to się pokazac.

dodam że nie płacze więcej niż normalniem nie sprawia wrażenia żeby ją brzuszek bolał, tylko te kupki nieszczęsne... biegunka to nie jest bo konsystencja taka jak wcześniej tylko ten śluz i dużo częściej..
kurde martwię się co może być przyczyną, cały czas jest na bebiku jak dotąd i było ok a dopiero teraz pojawił się ten problem. Co może być przyczyną takich śluzowatych kupek? miało tak któres z waszych dzieciaków?
ja niestety nie pomogę.A może wodę jej zmieniłaś?
Stary 2011-09-24, 13:20   #4028
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja niestety nie pomogę.A może wodę jej zmieniłaś?
no właśnie nie - woda ta sama cały czas, mleko to samo, zero zmian, niepokoje się bo czytałam że jak w kupce jest śluz to oznacza jakis nieżyt jelitek, i znaczy że coś nie jest w porządku. ..

Stary 2011-09-24, 13:35   #4029
brumek
Zakorzenienie

Ja słyszałam tylko że śluzowate kupki mogą świadczyć o alergii na mleko krowie...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Jeszcze doczytałam, że czasem takie coś może towarzyszyć katarkowi albo ogólnie jakiejś infekcji bakteryjnej.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

To cytat z jakiegoś portalu:
Śluz w kupie
Może wystąpić w okresie rozszerzania diety dziecka jako objaw przejściowy. Może być także objawem stanu zapalnego lub alergii, jeżeli śluzu jest dużo i pojawia się często to koniecznie skonsultuj się z pediatrą.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

uśmiechnął się do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-09-24, 13:37   #4030
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
Hej Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zostałam mamą w lipcu. Mam córeczkę, ma na imię Maja.
Witaj, myślę, że przyjmiemy

Cytat:

Kurcze, nie wiem.

Kupiłam na to moje dupsko POSTERISAN w czopkach i maści. Brumku, chyba Ty pisałaś, że Ci położna poleciła zastosowałam, zobaczymy, co się będzie dziać

Maja od rana osowiała i śpiąca - cały czas kima w leżaczku, nawet na karmienie za bardzo się nie budzi, więc jak tylko na chwilę otworzyła oczy to ją capnęłam bo cycki miałam jak Pamela już. No i po jedzeniu nadal śpi. Bidulka, wiem, że to normalna reakcja na szczepienie, ale jakoś mi tak szkoda jej, że taka osowiała i przytępiona jest

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

Boskie uczucie,co? Moja też zaczęła się uśmiechać świadomie jakoś tak po skończonym miesiącu

O Boże, zapomniałam!!!!!!!!!!!!!!

Maja dziś o godzinie 00:20 skończyła 7 tygodni!!!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-09-24 o 13:40
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 13:38   #4031
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Ja słyszałam tylko że śluzowate kupki mogą świadczyć o alergii na mleko krowie...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Jeszcze doczytałam, że czasem takie coś może towarzyszyć katarkowi albo ogólnie jakiejś infekcji bakteryjnej.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Śluz w kupie
Może wystąpić w okresie rozszerzania diety dziecka jako objaw przejściowy. Może być także objawem stanu zapalnego lub alergii, jeżeli śluzu jest dużo i pojawia się często to koniecznie skonsultuj się z pediatrą.

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Gratulacje, pięknie co?
Stary 2011-09-24, 13:43   #4032
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Karoline Gratuluję 7 tyg
Brumek teraz będę coraz częstsze te uśmiechy
Beatko może faktycznie to alergia na mleko ona dopiero po paru tyg wychodzi.Może warto w pon iść do lekarza i porozmawiać na temat mleka

My mamy pić nutramigen mały miał taką szorstką buźkę i zaczerwienioną, były też kolki ale mały nie chce.Zmieniłam Hippa na Bebilon i jest super.Buźka już coraz lepiej wygląda.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-09-24 o 13:45
Stary 2011-09-24, 14:17   #4033
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Żanetko, a ja bym Ci sie jednak radziła pomęczyć i nauczyć córeczkę pić czystą wodę, bez dosładzania. Bo jak jej teraz dosłodzisz raz, drugi i trzeci, to przecież nigdy już zwykłej wody nie będzie chciała pić, bo będzie wolała słodkie. A tak to parę razy odmówi, ale w końcu sie przekona i polubi
Faktycznie, może skoro nie wypluwa a tylko grymasi to się przekona?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Cały czas. Tzn. nie 24 na dobę ale codziennie ma problemy z bączkami, chociaż już 3 nocki był spokój, tylko przy usypianiu trochę prężenia. Poza tym w ciągu dnia go łapie, o różnych porach. Taka jego uroda Dajemy radę

Dominiki chyba tak mają U nas z bączkami to samo

Cytat:
Super uczucie, nie?

Cytat:
Maja od rana osowiała i śpiąca - cały czas kima w leżaczku, nawet na karmienie za bardzo się nie budzi, więc jak tylko na chwilę otworzyła oczy to ją capnęłam bo cycki miałam jak Pamela już. No i po jedzeniu nadal śpi. Bidulka, wiem, że to normalna reakcja na szczepienie, ale jakoś mi tak szkoda jej, że taka osowiała i przytępiona jest

Mai szybciutko przejdzie, spokojnie

za 7 tygodni
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:22   #4034
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brumku gratulacje!

A moje male szczescie usmiecha sie do mnie juz od jakiegos tygodnia! A dopiero jutro skonczy 4 tyg! Najlepsze sa usmiechy o 5 rano. W srode usmiechem zaszczycil nasza polozna...

uff jeden torcik gotowy, poszlam na latwizne i dekoracje zrobilam z gotowej masy cukrowej, no i niestety efekt nie ten, jak zrobie drugi, to wkleje efekt, to same ocenicie. Na razie przerwa na karmienie, potem moze malego sprzedam na spacer, to podgonie z robota.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:31   #4035
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Beatko coś takiego znalazłam:
http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/14/841

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 14:49   #4036
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Moja kochana spała od 20:30 do 6
zadziwia mnie codziennie !
Zanetka powiedziałam mężowi jak Twoja córcia śpi i wiesz co odpowiedział ..
podaj mi numer, będę tam w nocy dzwonił, jak my nie śpimy to nikt nie śpi to z zazdrości że nasz Szymuś z nami tak nie współpracuje

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

ja na razie tylko na chwilę, lecę sprzątać póki moje panny grzeczne...
Poszukuję Dziubka:)
jestem napisałam na PW

Cytat:
witaj

Cytat:
[/COLOR]uśmiechnął się do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!
suuuuuuper
Cytat:

jak to szybko minęło co nie ??!!

i ja się witam sobotnio, my już po spacerku ponad 2 godzinnym , teraz mały spi w wózku na balkonie (magia spacerówki nadal trwa )
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 15:00   #4037
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Śluz w kupie
no właśnie alergia ale skoro żadnych zmian ani rozszerzania diety nie wprowadzałam

Stary 2011-09-24, 15:11   #4038
madzia1k1
Raczkowanie

Znowu na chwilkę wpadam
Jestem padnięta przygotowywaniami do chrzcin, wczoraj do wieczora i dzisiaj od rana do 13 w kuchni. Potem musiałam jeszcze wyprasować koszule TŻ (jak ja nienawidzę prasować koszul) i małemu ubranko.
Troszkę zawiedziona byłam, bo dostałam od koleżanki garniturek ładny dla Dominika, ale okazał się za duży, i ubieram maluszka w takie welurowe śpioszki z kołnierzykiem i wyhaftowanym gołębiem.

Dobrze, że Dominik jest z babcia teraz, bo przynajmniej w spokoju sobie wszystko robimy, a gdyby był to bym ciągle do niego zaglądała

Ale na szczęście już tylko pozostała mi łazienka do ogarnięcia no i wykapać by się przydało, bo na 19:15 jeszcze na nauki idziemy.
Dobrze, że TŻ dużo mi pomaga, bo bym chyba padła
Ale muszę się pochwalić jaki pyszny mi wyszedł strogonow i chałwowiec niczego sobie
Tort robi babcia

Brzuch mnie dalej boli, mam nadzieje że jutro nie dostanę jeszcze @, chociaż znając moje szczęście to pewnie tak

Przepraszam, że nic nie zacytowałam, ale przyznaję, że tak po łebkach poczytałam trochę. Buziaczki i żeby chrzciny się udały.

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 16:10   #4039
zanetaa88
Zakorzenienie

Dziubek nie podawaj nr
z dnia na dzień co raz więcej śpi,
a Ja się i tak nastawiam na to,
że którejś nocy wstanie o 24 i o 3 jak na początku

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 17:13   #4040
wodaqua
Zadomowienie

Helołłł!
Nadrobiłam
Brumek, fajny uśmiech, co?
Jak mnie rano Zosia budzi, to niechętnie wstaję, alee ona zawsze mi wynagradza usmiechami i zagadywaniem!
Trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny - Aga i Madzia - ktoś jeszcze chrzci? Jejku, musimy i my się zebrać...
Moja malutka dzisiaj śpiąca, pozwoliła dom ogarnąć, pospacerowaliśmy, Tz pojechał na rajd samochodowy do Mikołajek a ja siedzę i seriale nadrabiam przy karmieniu
Beatko, nie tylko Ty masz problemy z kupami. Moja od kilku dni robi takie bardziej wodniste, zielonkawe... Z uregulowanych 2 kup na dobę zrobiło się ze 4 takie wodniste, nie wiem czy to nie biegunka. Myślałam że taki efekt po szczepieniu, ale jednak to już tydzień i 1 dzień po. Nie wiem, jeśli się nie ureguluje, to chyba w pon ruszę do lekarza. Bo poza tymi kupami (dzisiaj do tej pory mała o 4 rano i większa o 6) nie ma żadnych innych niepokojących objawów... No nic, tzreba obserwować.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 17:40   #4041
Marina1
Zakorzenienie

A my byliśmy za zakupach w tesco. Mały z nami. Ale taki rozdarty dzisiaj, nie wiem, czy to brzuszek, czy marudzenie. Wyje cały czas. Do tej pory nie rozpoznaje o co mu chodzi gdy płacze...No nie wiem i tyle.
Agni Ty miałaś wyrzuty, że powiedziałaś Emilkowi, by się zamknął, a mój słyszy czasem sto razy gorsze słowa. No ale momentami już nie mam siły.
Niby już TEORETYCZNIE powinny przejść kłopoty z brzuszkiem, ale dalej jest ciężko.

Kurde, coś miałam pisać...
Aaa jeśli chodzi o kupy to u mnie, gdy pojawiły się ze śluzem to okazało się, że jest to jeden z objawów tej skazy. Po pepti kupy bez śluzu ma.
Ale oczywiście z Lactulosulem, bo inaczej kupy niet...
Ehh wykończy mnie ten mój dzidziuń...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 18:14   #4042
Kajool
Zadomowienie

dziubku znalazlam cos co pewnie cie zainteresuje:
"Niemowlę w 4 miesiącu, leżąc na plecach umie już ładnie trzymać głowę w linii środka swojego ciała nie faworyzując żadnej ze stron. Dzięki temu zostały już zaktywizowane mięśnie, które teraz pozwalają mu dźwigać dość wysoko głowę w tej pozycji. Jednak nie oznacza to, że maluch chce usiąść, jest na to stanowczo za wcześnie, on tylko ćwiczy swoje nowe umiejętności i wzmacnia mięsni"
to z tej strony
Stary 2011-09-24, 18:48   #4043
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dziubku znalazlam cos co pewnie cie zainteresuje:
"Niemowlę w 4 miesiącu, leżąc na plecach umie już ładnie trzymać głowę w linii środka swojego ciała nie faworyzując żadnej ze stron. Dzięki temu zostały już zaktywizowane mięśnie, które teraz pozwalają mu dźwigać dość wysoko głowę w tej pozycji. Jednak nie oznacza to, że maluch chce usiąść, jest na to stanowczo za wcześnie, on tylko ćwiczy swoje nowe umiejętności i wzmacnia mięsni"
to z tej strony
dziekuję kochana to mnie uspokoiło ,wprawdzie jeszcze nam został tydzień żeby zacząć 4 miesiąc ale każde dziecko ma swoje tempo, a Szymek od poczatku był trochę do przodu będę sobie na bieżąco podczytywać tą stronkę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 19:07   #4044
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

no to' iligancko " bardzo fajnie,
i jakie to uczucie?? aż serducho rośnie prawda

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
witam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 19:54   #4045
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
:

ale super gratuluje
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku gratulacje!

A moje male szczescie usmiecha sie do mnie juz od jakiegos tygodnia! A dopiero jutro skonczy 4 tyg! Najlepsze sa usmiechy o 5 rano. W srode usmiechem zaszczycil nasza polozna...

uff jeden torcik gotowy, poszlam na latwizne i dekoracje zrobilam z gotowej masy cukrowej, no i niestety efekt nie ten, jak zrobie drugi, to wkleje efekt, to same ocenicie. Na razie przerwa na karmienie, potem moze malego sprzedam na spacer, to podgonie z robota.
Wow uśmiech w 3 tygodniu,
no ja nie mogę sie już doczekać bezzębnego uśmiechu Jasia
a dlaczego az 2 torty pieczesz?

Cytat:

Mój Jasiu po ataku kolkowym też taką kupkę robi jasnozieloną z odrobiną śluzu

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Znowu na chwilkę wpadam
Jestem padnięta przygotowywaniami do chrzcin

Przepraszam, że nic nie zacytowałam, ale przyznaję, że tak po łebkach poczytałam trochę. Buziaczki i żeby chrzciny się udały.
Trzymamy kciuki

Cytat:
Pewnie
Napisz coś wiecej o Maji

u nas znowu niestety Dzony chyba ma kolkę, słyszę sie jak przelewa mu sie w brzuszku, kopie nerwowo nóżką,nerwowo je-jest całkiem inny niz w ciągu dnia. On jest taki biedny, serce mi sie kraja jak go widzę takiego cierpiącego. Teraz mąż go kołyszę i troszkę uspokoił sie...

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-09-24 o 19:57
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:13   #4046
zanetaa88
Zakorzenienie

A My dzisiaj pospacerowałyśmy,
łapiemy promyki słońca,
piękna ta polska jesień
Emilie uwielbia świeże powietrze,
śpi bardzo smacznie, dobrze by było jeszcze aby było więcej dziur
Właśnie jest po kolacji i zasypia - pewnie już śpi
Dzisiaj chyba był ostatni grill w tym roku,
z tej okazji zrobiłam sobie tortille na grillu
W ogóle głodna jestem..

Telik u mam karmiącym tylko piersią zielone koopy mogą się zdarzyć, poczytaj proszę link na 1 str " śluz w stolcu niemowlaka" u mnie Emilie miała 2 dni zieloną kupę w drugim dniu w jednej kupie był SAM śluz, potem się nie zdarzyło ani razu.

Wodaqua
moja ma wodniste kupy od 3 tygodni, nie pamiętam kiedy miała jajecznicowatą, przy bakach też jej ulatuje sama woda.Biegunka to wtedy kiedy jest chyba ponad 10 koop wodnistych i dziecko jest odwodnione,a odwodnienie można poznać po zapadniętym ciemiączku...Ja tymi kupami się też martwiłam, ale musiałam się oświecić i powiedzieć, że jeżeli dobrze przybiera to się nie martwię, bo do głowy dostanę

Emilie skończyła 8 tydzień Jaciee dobrze liczę, nie ?

Stary 2011-09-24, 20:16   #4047
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Wodaqua dzieki za kciuki na jutro! Na pewno sie przydadza.

Teliku kochany 2 torciki, bo jeden Antosia z okazji chrztu, a drugi dla Zuzi, bo jutro konczy 3 latka i zaproszenia byly podwojne: na chrzest i urodziny.

A kolek wspolczuje, U nas wieczory, tak miedzy 18 a 19.30 kiedy jest kapanie czasem tez nieciekawe, aczkolwiek jak dla mnie to nie kolki. On juz zmeczony, chcialby zasnac, a niepotrafi....Jedyny plus to taki, ze jak wykapany i zje o tej 20 to moment zasypia., tak jak teraz wlasnie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:19   #4048
aania_20
Zakorzenienie

Co tu taka cisza? Ja myślałam że po całym dniu to ze dwie strony będę mieć do nadrobienia a tu kilka postów
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
dzisiaj wesele szwagierka
Oj...najadłaś się strachu na pewno...
Baw się dobrze na weselu!

Cytat:
Ale super!!!!!
klask i:

Cytat:
No to pięknie!

A nam dzień fajnie zleciał, przed południem poszliśmy do kościoła bo była specjalna msza dla młodych małżeństw i małych dzieci (mamy tydzień misji w parafii), Adaś się zachował jak należy bo przespał pięknie cały czas, mimo że inne dzieci koncert robiły
A po obiedzie pojechaliśmy na zakupy, wróciliśmy niedawno no i tu też się mały pięknie spisał, spokojnie, nie spał ale obserwował wszystko. TŻ mu wyjaśnił że musi się przyzwyczajać że tak wyglądają zakupy z kobietami
TŻ w ramach zaległego prezentu urodzinowego kupił mi biustonosz do karmienia, kwiatki a potem poszliśmy na pyszne lody No i jak tu schudnąć

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:30   #4049
zanetaa88
Zakorzenienie

Ania20 a nie mów nic o schudnięciu. Ja brzuszek spalam bo mam taki fetowaty codziennie "robię" brzuszki i nawet nie umiem się położyć aby coś zacząć - to się nazywa "motywacja"
Cisza bo chyba większość korzystała z pięknej pogody
Co kupiłaś sobie fajnego ?!

Zmalowana
przypomniało mi się, Filipek już chce leżeć na brzuszku ? Bo jak sobie dzisiaj Emilie masowałam - zawsze kiedy ją smaruję parafiną po kapieli , odwracam na brzuszek i robię masaż ale musi być napapana i dobrze odbita,bo tak to marudzi. I jak ją masowałam to takaaa zadowolona była i pomyślalam sobie o Tobie i Filipku, że może taki masaż mu zrobisz ?

Głodna jestem

Stary 2011-09-24, 20:30   #4050
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A My dzisiaj pospacerowałyśmy,
łapiemy promyki słońca,
piękna ta polska jesień
Emilie uwielbia świeże powietrze,
śpi bardzo smacznie, dobrze by było jeszcze aby było więcej dziur
Właśnie jest po kolacji i zasypia - pewnie już śpi
Dzisiaj chyba był ostatni grill w tym roku,
z tej okazji zrobiłam sobie tortille na grillu
W ogóle głodna jestem..

Telik u mam karmiącym tylko piersią zielone koopy mogą się zdarzyć, poczytaj proszę link na 1 str " śluz w stolcu niemowlaka" u mnie Emilie miała 2 dni zieloną kupę w drugim dniu w jednej kupie był SAM śluz, potem się nie zdarzyło ani razu.

Emilie skończyła 8 tydzień Jaciee dobrze liczę, nie ?
Własnie czytałam tak z 2 dni temu teinformacje z linków i poki co nie jestem jakos zaniepokojona
a tortilla pyszna pewnie musiała być??

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Wodaqua dzieki za kciuki na jutro! Na pewno sie przydadza.

Teliku kochany 2 torciki, bo jeden Antosia z okazji chrztu, a drugi dla Zuzi, bo jutro konczy 3 latka i zaproszenia byly podwojne: na chrzest i urodziny.

A kolek wspolczuje, U nas wieczory, tak miedzy 18 a 19.30 kiedy jest kapanie czasem tez nieciekawe, aczkolwiek jak dla mnie to nie kolki. On juz zmeczony, chcialby zasnac, a niepotrafi....Jedyny plus to taki, ze jak wykapany i zje o tej 20 to moment zasypia., tak jak teraz wlasnie.
wiec podwójnie zacikam kciuki żeby impreza sie udała

a co do kolki na szczęście mężowi udało sie opanować w miare sytację bo Jaś niedawno usnął
wiec tylko godzinę trwał placz na przemian z marudzeniem
uwielbiam mojego synka,
nawet w cierpieniu zachowuje"klasę"

a wogóle to jakoś nie specjalnie wierzyłam że to co zjadam moze negatywnie wpływać na dziecko
ale chyba odstawie mleko&mleczne przetwory i zobaczę jaka bedzie reakcja

ech ciężko bedzie bez porannej szklanki mleka, bez owsianki, jogurtów itd
ps
żanetko byłam u Ciebie na blogu
piekne biscotti

a wogole juz dawno iałam Ci pisaćże bardzo fajny blog i świetne fotki

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2011-09-24 o 20:39
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości