|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
Spacer zaliczony
![]() Kupiłam smoczki, 1 do kaszki i "3". Zobaczymy, z którego lepiej będzie się młodemu jadło ![]() Na spacerze Eda dostał darmowego balona ![]() ![]()
![]() |
#3122 |
Wtajemniczenie
|
Matall pieeekny avatar
![]() Antek dzisiaj z apetytem i usmiechem na twarzy zjadl pol sloiczka ziemniaczka ze szpinakiem ![]() ![]()
#3123 |
Zakorzenienie
|
Enchan Nadia zawsze z wielkim zdziwieniem spoglada na drzewa i tez do nich rozmawia i zaciesza
![]() Matall piekny avek ![]() Paulizia swietne zakupy ![]() My po spacerku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Poczułam potrzebę zmiany ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Wtajemniczenie
|
matall- awatar
![]() ![]() Me dziecię marudzi chyba śpiąca jest,,,zaraz kąpiu butla i spać ![]() ![]() ![]() ![]() Czy wszystkie już głosowały na Alicję ![]() ![]() ![]()
#3126 |
Zadomowienie
|
hejka
u nas śliczna pogoda więc większość dnia spędziliśmy na spacerowaniu zaraz lecę na basen a potem na kapsułę SPA pogłosowałam i Sebkowi brakuje tylko 31 głosów żeby wskoczyć na 6 pozycję buziątka dla Was atiz dzięki ![]() asiak wszystkiego najlepszego ![]()
#3127 |
Zakorzenienie
|
Wcale już nie taki łysolek
![]() Taki meszek już ma ![]() W albumie fotka Edzika z marchewkami z IKEA ![]() mimbs fajna ta mała, szkoda tylko, że nie grzechocze, a piszczy. No i jeszcze trochę zajmie, aż Edzik załapie, że trzeba ją mocno nacisnąć, żeby wydała dźwięk.
![]() |
#3128 |
Wtajemniczenie
|
Asiak wszytskiego najlepszego z okazji urodzin! Duzo zdrowka, pomyslnosci i spelnienia marzen!!!
![]() ![]() Matall narazie poszla kupa... fe ![]() Antek dostal taka grzechotke i bardzo ja lubi. Fajnie grzechocze i latwo mozna zlapac w obie raczki ![]() Gusia super, ze spacer sie udal. Ja teraz tez Antosia woze w foteliku, bo wiecej widzi i sie nie wkurza ![]() mamaoptymistka, ale nas tutaj katujesz... SPA ![]() Kombinezon chyba musze wyienic na wiekszy. Mam fotki i same ocenicie. Wstawie pozniej do albumu.
#3129 |
Zakorzenienie
|
gusia właśnie widzę po Twoich postach, że jakaś taka szczęśliwa dziś jesteś
![]() ![]() czasem dzieci nie łapią mniejszych smoków a jak się kupi większy to z chęcią ciamkają, możecie spróbować ![]() ![]() Paulizia ![]() ![]() strasznie Ci zazdroszczę Nexta ![]() ![]() mattal avek ![]() witam się wieczorową porą ! mała śpi, bo jak zawsze w weekend mało drzemek w dzień, bo dużo biegamy poza domem, szpinak z ziemniakiem jest beeee ! mężul wciskał, ale były wykręty ![]() byłam w mothercare, jakie tam boskie legginsy są ![]() ![]() tylko szkoda mi kasy było, bo za dwie pary życzą sobie 55zl ![]() a Gabrynia już trochę ma tych portek ... zastanawiam się nad śpiworkiem, w Smyku był za 59zl ale mężul stwierdził, że drogo ... chodź zobaczymy w tesco - powiedział ![]() w tesco znaleźliśmy tylko za 99zl ![]() czeka mnie prasowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Wtajemniczenie
|
![]() My po działce. Pepe zaliczył dłuuuugi odpoczynek na świeżym powietrzu ![]() Oszczędzę Wam opowieści, co jedliśmy ![]() ![]() Obstawiam pół kilograma na plusie i po 2 cm w biodrach i pasie ![]() Pepe dzisiaj zajdł jabłuszko z jagodami. Smakowało i zaliczył prawie cały słoiczek ![]() Jutro wrócimy chyba do jabłuszka z marchewką, ale za to będzie nowy soczek: winogrono, malina i dzika róża ![]() Umyłam dzisiaj rano włosy i przeżyłam szok ![]() Podcięcie niewiele dało ![]() ![]() Kiedy się to skończy?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Wtajemniczenie
|
Witam się również i ja
![]() dzidziol śpi ![]() kochany mój ![]() nie mogłam uwierzyć, że to moje dziecko ![]() po kąpaniu troszkę się rozpłakał, ale bardzo szybciutko usnął ![]() a małż sobie pojechał do jakiegoś kumpla sieć mu naprawiać ![]() gusia mój Piotruś woli smoki po 6 miesiącu ![]() ![]() cichutko tu dzisiaj ![]() weekendowo :P ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() a takie miałam piękne włosy w ciąży ![]()
![]() |
#3132 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cartersa też będę miała ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-24 o 19:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Wtajemniczenie
|
Kochane prosze o pomoc i ocencie ten kominezonik, a dokladnie czy zostawic czy wymienic na 9-12 miesiecy. Rekawki w tym za duze, troszke obszerny, ale na dlugosc prawie idealny... boje sie, ze 9-12 bedzie juz w ogole za duzy... ja juz sama mam metlik od patrzenia
![]() DSC09679.jpg
#3134 |
Zakorzenienie
|
andziot Fakt, rzadko sie porzadnie wkurzam. Ale jak juz sie zdarzy, to chociaz maz wie, ze to nie na zarty
![]() Sprobowalismy tego smoka z TT. Nadia nie bardzo wiedziala co sie z nim robi ![]() ![]() Na probe dalismy jej tez gryzaka "dziaselko" rowniez z TT i byla bardzo zadowolona ![]() anulinka, antropia U mnie dopiero wlosy zaczely wypadac. Az boje sie pomyslec co bedzie dalej ![]() antropia Ja to myslalam, ze trzeba sie sztywno trzymac romiarow smoczkow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mniejszy bedzie mu za maly, przeciez na jesien bedziesz go grubiej ubierac
![]() |
#3136 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja bym chyba jednak większy wzięła...bo ten jest akurat na teraz,a jeszcze parę ładnych miesięcy będzie zimno ![]() i jeszcze jakieś ubrano pod to pójdzie ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
zosiaaa, dziekuje Ci bo martwiłam sie :
![]() ![]() MoniaK, serio szczotka pomaga? Ciekawe co ma w sobie magicznego ![]() Paulizia, dla mnie suuuperasne zakupy !! mimbi... zazdroszcze !! ale Miska bedzie lanserka ![]() andziotko, no 59 zl jak widać dobra cena .. no ale Wy macie przeciez kombinezon prawda ? chcesz drugi > matall i anulinka - macie suuuper avatarki !!! gusiu a ja sie boje nosidełka, ze mi mała wypadnie ![]() ![]() mamaoptymistka, odpoczywaj tam za nas wszystkie ![]() enchan, ale miałaś pająka !!!!!!!!!! wczoraj tylko było o tych pająkach, ze mi sie sniły. Sliczna Gabi na FB Lolus i jak Wam dzień minął ? aga_pe, jak zdrówko Norbiego ? hellooo, my dopiero wrocilismy, jak wybylismy o 12 to o 20 powrót Obiad i kolacja w knajpach ale Gabinka była grzeczniutka. Calusi dzien nie płakała ani razu ![]() Nałazilismy sie jak opętani, szpilki mnie obtarły ![]() Ahaa pyszny deser jadłam : serek mascarpone z musem malinowym ![]() Jutro znów ma byc tak cieplusio ![]() ![]() ![]() ![]()
#3138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() daisus ale mieliscie fajowy dzionek, super ta twoja gabulka, jak ty to robisz ze ona taka grzeczniusia? dziekuje, norbi bardzo grzeczny i kochany, nie daje odczuc ze chory.
![]() |
#3139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
Pauliza a ten kombinezonik ciepły? jak w środku wygląda? jakiś polarek ?
#3141 |
Zakorzenienie
|
Paulizia Ciezko mi doradzic ale wydaje mi sie, ze jak teraz na dlugosc jest prawie na styk to w grudniu\styczniu moze byc za maly. Ale ten drugi moze byc rzeczywiscie za duzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3142 |
Rozeznanie
|
atiz, anulinka2009, violisia, MoniaK, andziot, niebieska.lwica, Lolka, Weredka, gusia, daisy, matall, agus, zosiaaa, ania2631, enchan, mamaoptymistka, Paulizia - bardzo bardzo bardzo dziękuję!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() matall - słodki avatarek!!!! mimbi - ubranka cudne!!!!! a głos już oddałam kiedyś i mi krzyczy że juz nie mogę antropia - oby skok już był na finiszu! agus - ja też ostatnio obkupiłam Wojtka w Textilu, bo trafiłam na naprawdę super gatunkowo ciuszki enchan - hihi albo kolejna 18stka! a u nas, Kasia nadal ma okropny katar, ja zaczęłam kichać popołudniu... ![]()
#3143 |
Zadomowienie
|
Paulizia super wygląda Antuś
![]() ![]() ![]() ..jeśli o rozmiar chodzi to zastanawiasz się ewentualnie nad większym, tak? bo już sie zakręciałam ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj sprawdziłam ten nasz kombinezon nasz, który dostalismy w prezencie od siostry TŻta.. też misiowaty, z Kubusiem Puchatkiem, z Disneya.. patrzę na niego i okazuje się, że rozm. 3-6 m-cy i boję się, że będzie za mały ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za to znalazłam fajową aukcję na podobny kombinezon rozmiar 74.. aukcja kończy się jutro raniutko i nie wiem czy klikać.. bo tamten nie przymierzyłam wcześniej, teraz Anti śpi i qrde nie wiem co robić.. bezsensu klikać jak się okaże żetamten bedzie jednak pasował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jest mi tu tak dobrze nie chcę wracać a jutro już musimy.
Byłam na tej kapsule super relaksik i dowiedziałam się że olejek cytrusowy spowalnia laktację a jakby smarować często to całkowicie hamuje. Oczywiście tego olejku nie brałam. Chcialam mojego głodomora obgadać że jest nienajedzony miałam 5 pobudek w nocy a od 5 do 6 tej przerwa w spaniu, nie wyspałam się i wyłam do księżyca antropia może mnie słyszałaś ![]() Paulizia trudno ocenić bo za duży też nie dobrze bo on chyba mniej wtedy grzeje jak tak mocno odstaje od ciałaka, sama nie wiem Gusia fajnie jest tak unosić się lekko na ziemią - oby jak najwięcej takich szczęśliwych dni aga pe brawo dla Norbiego że taki dzielny ![]()
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo na zdjęciu tak wygląda jakby do góry był podciągnięty trochę, nie wiem czy zrozumiale piszę ![]() bo jeśli nie, to rzeczywiście na styk jest ... Cytat:
![]() Gabi śpi pod oknem i już jej nóżuchny zaczynają marznąć ... teraz mężul prasuje ![]() jutro gotuję zupkę dla Gabuni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissuś ładnie się powłóczyliście
![]() U nas podobnie, też obiadek na mieście ![]() ![]() ![]() Andziot i ostatecznie, który śpiworek kupliście? czy jednak żaden? Po Zosi nic nie macie? Matall też przyłączam sie do grona podziwiających nowy av ![]() ![]() Antropia ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Andziotku mój Tonuś też tak trochę przy oknie.. nie całkiem, ale jednak jest najpierw on bliżej okna, a dopiero później my.. i jak jest okno uchylone w nocy to czasami się schizuje czy przypadkiem Antusiowi nie zimno, a ja już nie czuje, bo do mnie nie dochodzi, bo wszytsko się na Antku zatrzymuje ![]() ..ale see problemy wymyslam, co? ![]() ![]() Mamaoptymistka rzeczywiście Franuś głodomorek ![]() ![]() Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-09-24 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zosia śpi/spała w drugim końcu pokoju i ma cieplej, nie miała żadnego śpiworka jutro może do Ikei się wybierzemy to oblukam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mysle o nim by byl na jesien, a na grudzien i styczen kupie mu cieplejszy, kurtkowy. Kurcze mam troszke watpliwosci tez, bo w zasadzie pochodzi pazdziernik i moze troszke listopada...
Tak mi sie mega w nim podoba... kuuuurcze ![]() Antropia w srodku jest wyszyty bawelna, ale jest dosc gruby poprzez ten misiowy material ![]() Daisy, ale pyszny deserek ![]() ![]() Andziot na allegro jest mnostwo ciuszkow z Nexta i cenowo podobnie. Mothercare jest naprawde mega drogi i nie zawsze maja fajne rzeczy. U nas ziemniaczki ze szpinaczkiem pychotka ![]() a mowilam Ci juz, ze Antek wklada sobie kciuka do papy od 4 dni ![]()
#3149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, że next jest na allegro, ale nie wszystkie rzeczy , najczęściej jakieś 3packi są, sprowadzane, często okazuje się że ich nie ma, bo hurtownie nie mają (sprzedawcy mają mnóstwo takich komentarzy), dużo jest też używanych, ale rzadko udaje mi się trafić na używane fajne ciuszki (parę razy kupiłam i nie założyłam ani razu ![]()
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-24 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Wtajemniczenie
|
tz przylazl i gada co to za bzdure kupilam, ze czemu nie kurtkowy??
fak fak faaak ... chyba oddam i kupie lepszy kurtkowy? ![]() ale ja niezdecydowana jestem, no ale z drugiej strony jak ma mu posluzyc tylko miesiac...? Lolcia zawsze mozesz kupic, a potem sprzedac ten mniejszy lub ten wiekszy ![]() ![]() mamaoptymistka, a co sie dzieje w takiej kapsule? ![]() ![]() Andziot no luzny w ramionkach... jaka zupke gotujesz? ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Andziot ha! Prosze bardzo o to polska strona Nexta, na ktorej mozesz zrobic zakupy. Przesylka 20zl ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.