|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
Bo ja mam IsaDora, dałam za niego ponad 40 zl, a tez jest bardzo kiepski...
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Hej
Przyjmiecie mnie do swojego grona? Zostałam mamą w lipcu. Mam córeczkę, ma na imię Maja.
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4024 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawo za wagę. ![]() Cytat:
Cytat:
. ja mam krew nie tylko na papierku.![]() Patik ale akcja. Musiałaś się nieźle wystraszyc. |
|||
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SA w Douglasach.
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ja tak na szybko z pytaniem:
od wczoraj Julka zaczęła mi robić dziwne kupki takie ze śluzem i znacznie częściej, bo jak dotąd robiłą 1-2 na dobę tak teraz robi po każdym karmieniu, i cały czas takie grudkowate, czasem lekko zielonkawe, i ze śluzem któego raz jest mniej a raz więcej - dzwoniłam do pediatry wczoraj i na razie nie kazała przyjeżdżać - nic nie zmieniać na razie mleka tylko podawać jej lakcid 2 razy dziennie rano i wieczorem i jak do poniedziałku nie przejdzie to się pokazac. dodam że nie płacze więcej niż normalniem nie sprawia wrażenia żeby ją brzuszek bolał, tylko te kupki nieszczęsne... biegunka to nie jest bo konsystencja taka jak wcześniej tylko ten śluz i dużo częściej.. kurde martwię się co może być przyczyną, cały czas jest na bebiku jak dotąd i było ok a dopiero teraz pojawił się ten problem. Co może być przyczyną takich śluzowatych kupek? miało tak któres z waszych dzieciaków?
|
|
#4027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie - woda ta sama cały czas, mleko to samo, zero zmian, niepokoje się bo czytałam że jak w kupce jest śluz to oznacza jakis nieżyt jelitek, i znaczy że coś nie jest w porządku. ..
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam tylko że śluzowate kupki mogą świadczyć o alergii na mleko krowie...
---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Jeszcze doczytałam, że czasem takie coś może towarzyszyć katarkowi albo ogólnie jakiejś infekcji bakteryjnej. ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- To cytat z jakiegoś portalu: Śluz w kupie Może wystąpić w okresie rozszerzania diety dziecka jako objaw przejściowy. Może być także objawem stanu zapalnego lub alergii, jeżeli śluzu jest dużo i pojawia się często to koniecznie skonsultuj się z pediatrą. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- uśmiechnął się do mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#4030 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam na to moje dupsko POSTERISAN w czopkach i maści. Brumku, chyba Ty pisałaś, że Ci położna poleciła zastosowałam, zobaczymy, co się będzie dziać ![]() Maja od rana osowiała i śpiąca - cały czas kima w leżaczku, nawet na karmienie za bardzo się nie budzi, więc jak tylko na chwilę otworzyła oczy to ją capnęłam bo cycki miałam jak Pamela już. No i po jedzeniu nadal śpi. Bidulka, wiem, że to normalna reakcja na szczepienie, ale jakoś mi tak szkoda jej, że taka osowiała i przytępiona jest ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Boskie uczucie,co? Moja też zaczęła się uśmiechać świadomie jakoś tak po skończonym miesiącu O Boże, zapomniałam!!!!!!!!!!!!!! Maja dziś o godzinie 00:20 skończyła 7 tygodni!!!!!! Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-09-24 o 13:40 |
||
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Karoline Gratuluję 7 tyg
![]() Brumek teraz będę coraz częstsze te uśmiechy ![]() Beatko może faktycznie to alergia na mleko ona dopiero po paru tyg wychodzi.Może warto w pon iść do lekarza i porozmawiać na temat mleka ![]() My mamy pić nutramigen mały miał taką szorstką buźkę i zaczerwienioną, były też kolki ale mały nie chce.Zmieniłam Hippa na Bebilon i jest super.Buźka już coraz lepiej wygląda .
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-09-24 o 13:45 |
|
|
|
#4033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dominiki chyba tak mają ![]() ![]() Super uczucie, nie? ![]() Cytat:
za 7 tygodni
|
|||
|
|
|
#4034 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku gratulacje!
A moje male szczescie usmiecha sie do mnie juz od jakiegos tygodnia! A dopiero jutro skonczy 4 tyg! Najlepsze sa usmiechy o 5 rano. W srode usmiechem zaszczycil nasza polozna... uff jeden torcik gotowy, poszlam na latwizne i dekoracje zrobilam z gotowej masy cukrowej, no i niestety efekt nie ten, jak zrobie drugi, to wkleje efekt, to same ocenicie. Na razie przerwa na karmienie, potem moze malego sprzedam na spacer, to podgonie z robota. |
|
|
|
#4035 |
|
Wtajemniczenie
|
Beatko coś takiego znalazłam:
http://canpolbabies.com/pl/porady/porada/users/14/841
|
#4036 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zanetka powiedziałam mężowi jak Twoja córcia śpi i wiesz co odpowiedział ..
podaj mi numer, będę tam w nocy dzwonił, jak my nie śpimy to nikt nie śpi ![]() ![]() Cytat:
napisałam na PW ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to szybko minęło co nie ??!!![]() i ja się witam sobotnio, my już po spacerku ponad 2 godzinnym , teraz mały spi w wózku na balkonie (magia spacerówki nadal trwa )
|
|||
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
Znowu na chwilkę wpadam
![]() Jestem padnięta przygotowywaniami do chrzcin, wczoraj do wieczora i dzisiaj od rana do 13 w kuchni. Potem musiałam jeszcze wyprasować koszule TŻ (jak ja nienawidzę prasować koszul Troszkę zawiedziona byłam, bo dostałam od koleżanki garniturek ładny dla Dominika, ale okazał się za duży, i ubieram maluszka w takie welurowe śpioszki z kołnierzykiem i wyhaftowanym gołębiem. Dobrze, że Dominik jest z babcia teraz, bo przynajmniej w spokoju sobie wszystko robimy, a gdyby był to bym ciągle do niego zaglądała ![]() Ale na szczęście już tylko pozostała mi łazienka do ogarnięcia no i wykapać by się przydało, bo na 19:15 jeszcze na nauki idziemy. Dobrze, że TŻ dużo mi pomaga, bo bym chyba padła ![]() Ale muszę się pochwalić jaki pyszny mi wyszedł strogonow i chałwowiec niczego sobie Tort robi babcia ![]() Brzuch mnie dalej boli, mam nadzieje że jutro nie dostanę jeszcze @, chociaż znając moje szczęście to pewnie tak Przepraszam, że nic nie zacytowałam, ale przyznaję, że tak po łebkach poczytałam trochę. Buziaczki i żeby chrzciny się udały.
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek
z dnia na dzień co raz więcej śpi, a Ja się i tak nastawiam na to, że którejś nocy wstanie o 24 i o 3 jak na początku
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Helołłł!
Nadrobiłam ![]() Brumek, fajny uśmiech, co? Jak mnie rano Zosia budzi, to niechętnie wstaję, alee ona zawsze mi wynagradza usmiechami i zagadywaniem! Trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny - Aga i Madzia - ktoś jeszcze chrzci? Jejku, musimy i my się zebrać... Moja malutka dzisiaj śpiąca, pozwoliła dom ogarnąć, pospacerowaliśmy, Tz pojechał na rajd samochodowy do Mikołajek a ja siedzę i seriale nadrabiam przy karmieniu ![]() Beatko, nie tylko Ty masz problemy z kupami. Moja od kilku dni robi takie bardziej wodniste, zielonkawe... Z uregulowanych 2 kup na dobę zrobiło się ze 4 takie wodniste, nie wiem czy to nie biegunka. Myślałam że taki efekt po szczepieniu, ale jednak to już tydzień i 1 dzień po. Nie wiem, jeśli się nie ureguluje, to chyba w pon ruszę do lekarza. Bo poza tymi kupami (dzisiaj do tej pory mała o 4 rano i większa o 6) nie ma żadnych innych niepokojących objawów... No nic, tzreba obserwować. |
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
A my byliśmy za zakupach w tesco. Mały z nami. Ale taki rozdarty dzisiaj, nie wiem, czy to brzuszek, czy marudzenie. Wyje cały czas. Do tej pory nie rozpoznaje o co mu chodzi gdy płacze...No nie wiem i tyle.
Agni Ty miałaś wyrzuty, że powiedziałaś Emilkowi, by się zamknął, a mój słyszy czasem sto razy gorsze słowa. No ale momentami już nie mam siły. Niby już TEORETYCZNIE powinny przejść kłopoty z brzuszkiem, ale dalej jest ciężko. Kurde, coś miałam pisać... Aaa jeśli chodzi o kupy to u mnie, gdy pojawiły się ze śluzem to okazało się, że jest to jeden z objawów tej skazy. Po pepti kupy bez śluzu ma. Ale oczywiście z Lactulosulem, bo inaczej kupy niet... Ehh wykończy mnie ten mój dzidziuń...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4042 |
|
Zadomowienie
|
dziubku znalazlam cos co pewnie cie zainteresuje:
"Niemowlę w 4 miesiącu, leżąc na plecach umie już ładnie trzymać głowę w linii środka swojego ciała nie faworyzując żadnej ze stron. Dzięki temu zostały już zaktywizowane mięśnie, które teraz pozwalają mu dźwigać dość wysoko głowę w tej pozycji. Jednak nie oznacza to, że maluch chce usiąść, jest na to stanowczo za wcześnie, on tylko ćwiczy swoje nowe umiejętności i wzmacnia mięsni" to z tej strony
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Wtajemniczenie
|
no to' iligancko " bardzo fajnie,
i jakie to uczucie?? aż serducho rośnie prawda ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
ale super gratuluje ![]() Cytat:
![]() no ja nie mogę sie już doczekać bezzębnego uśmiechu Jasia a dlaczego az 2 torty pieczesz? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Napisz coś wiecej o Maji u nas znowu niestety Dzony chyba ma kolkę, słyszę sie jak przelewa mu sie w brzuszku, kopie nerwowo nóżką,nerwowo je-jest całkiem inny niz w ciągu dnia. On jest taki biedny, serce mi sie kraja jak go widzę takiego cierpiącego
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-24 o 19:57 |
||||
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
A My dzisiaj pospacerowałyśmy,
łapiemy promyki słońca, piękna ta polska jesień Emilie uwielbia świeże powietrze, śpi bardzo smacznie, dobrze by było jeszcze aby było więcej dziur Właśnie jest po kolacji i zasypia - pewnie już śpi ![]() Dzisiaj chyba był ostatni grill w tym roku, z tej okazji zrobiłam sobie tortille na grillu ![]() W ogóle głodna jestem.. Telik u mam karmiącym tylko piersią zielone koopy mogą się zdarzyć, poczytaj proszę link na 1 str " śluz w stolcu niemowlaka" u mnie Emilie miała 2 dni zieloną kupę w drugim dniu w jednej kupie był SAM śluz, potem się nie zdarzyło ani razu. Wodaqua moja ma wodniste kupy od 3 tygodni, nie pamiętam kiedy miała jajecznicowatą, przy bakach też jej ulatuje sama woda.Biegunka to wtedy kiedy jest chyba ponad 10 koop wodnistych i dziecko jest odwodnione,a odwodnienie można poznać po zapadniętym ciemiączku...Ja tymi kupami się też martwiłam, ale musiałam się oświecić i powiedzieć, że jeżeli dobrze przybiera to się nie martwię, bo do głowy dostanę ![]() Emilie skończyła 8 tydzień |
|
|
|
#4047 |
|
Wtajemniczenie
|
Wodaqua dzieki za kciuki na jutro! Na pewno sie przydadza.
Teliku kochany 2 torciki, bo jeden Antosia z okazji chrztu, a drugi dla Zuzi, bo jutro konczy 3 latka i zaproszenia byly podwojne: na chrzest i urodziny. A kolek wspolczuje, U nas wieczory, tak miedzy 18 a 19.30 kiedy jest kapanie czasem tez nieciekawe, aczkolwiek jak dla mnie to nie kolki. On juz zmeczony, chcialby zasnac, a niepotrafi....Jedyny plus to taki, ze jak wykapany i zje o tej 20 to moment zasypia., tak jak teraz wlasnie. |
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu taka cisza? Ja myślałam że po całym dniu to ze dwie strony będę mieć do nadrobienia a tu kilka postów
![]() Oj...najadłaś się strachu na pewno... Baw się dobrze na weselu! Ale super!!!!! ![]() ![]() klask i:No to pięknie! ![]() ![]() A nam dzień fajnie zleciał, przed południem poszliśmy do kościoła bo była specjalna msza dla młodych małżeństw i małych dzieci (mamy tydzień misji w parafii), Adaś się zachował jak należy bo przespał pięknie cały czas, mimo że inne dzieci koncert robiły ![]() A po obiedzie pojechaliśmy na zakupy, wróciliśmy niedawno no i tu też się mały pięknie spisał, spokojnie, nie spał ale obserwował wszystko. TŻ mu wyjaśnił że musi się przyzwyczajać że tak wyglądają zakupy z kobietami ![]() TŻ w ramach zaległego prezentu urodzinowego kupił mi biustonosz do karmienia, kwiatki a potem poszliśmy na pyszne lody No i jak tu schudnąć
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Ania20 a nie mów nic o schudnięciu. Ja brzuszek spalam bo mam taki fetowaty
codziennie "robię" brzuszki Cisza bo chyba większość korzystała z pięknej pogody ![]() Co kupiłaś sobie fajnego ?! Zmalowana przypomniało mi się, Filipek już chce leżeć na brzuszku ? Bo jak sobie dzisiaj Emilie masowałam - zawsze kiedy ją smaruję parafiną po kapieli , odwracam na brzuszek i robię masaż Głodna jestem
|
|
|
|
#4050 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tortilla pyszna pewnie musiała być?? Cytat:
a co do kolki na szczęście mężowi udało sie opanować w miare sytację bo Jaś niedawno usnął wiec tylko godzinę trwał placz na przemian z marudzeniem uwielbiam mojego synka, nawet w cierpieniu zachowuje"klasę" a wogóle to jakoś nie specjalnie wierzyłam że to co zjadam moze negatywnie wpływać na dziecko ale chyba odstawie mleko&mleczne przetwory i zobaczę jaka bedzie reakcja ech ciężko bedzie bez porannej szklanki mleka, bez owsianki, jogurtów itd ![]() ps żanetko byłam u Ciebie na blogu piekne biscotti ![]() a wogole juz dawno iałam Ci pisaćże bardzo fajny blog i świetne fotki
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-09-24 o 20:39 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

Bo ja mam IsaDora, dałam za niego ponad 40 zl, a tez jest bardzo kiepski...

Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Zostałam mamą w lipcu. Mam córeczkę, ma na imię Maja.

pije kawe, ide pod prysznic i jade do neurologa eh.... 

)
żeby chrzciny się udały.

klask i: