Oryginał czy podróbka? Część II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 16:14   #4501
asiula_240581
Zadomowienie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część II

Dziewczyny mam pytanie odnośnie zapachu Champs Elysees
Mam w swojej kolekcji edt 30 ml., teraz zamarzyła mi sie edp 75 ml...
Nie wiem czy ten zapach jest w ogole podrabiany? Moja stara edt raczej jest oryginalna, no i pojemność bezpieczna. Przy zakupie flachy 75 ml., boję się zeby nie nadziac sie na podróbkę...
asiula_240581 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 17:59   #4502
_Kari_
Zakorzenienie

Dziewczyny prosiłabym o analizę tych 3 fotek dna flakonu Chanelek (1 i 2 to Allure i 3 to Mademoiselle).

Czy którykolwiek to oryginał czy podróby... co do M mam wątpliwości gdyż moja M która mam na stanie w domu ma inaczej te napisy poukładane (a była kupowana w Sephorze).

Z góry dziękuję, za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chane Allure.jpg (39,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg chnel allure 2.jpg (74,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Chanel Mademasielle.jpg (81,5 KB, 50 załadowań)
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 18:16   #4503
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosiłabym o analizę tych 3 fotek dna flakonu Chanelek (1 i 2 to Allure i 3 to Mademoiselle).

Czy którykolwiek to oryginał czy podróby... co do M mam wątpliwości gdyż moja M która mam na stanie w domu ma inaczej te napisy poukładane (a była kupowana w Sephorze).

Z góry dziękuję, za pomoc
moim zdaniem tylko nr 1 jest oryginalne (na rynek amerykanski), pozostale to podroby
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 18:23   #4504
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda s. Pokaż wiadomość
moim zdaniem tylko nr 1 jest oryginalne (na rynek amerykanski), pozostale to podroby
Dzieki za info... wszystkie są od jednej osoby, także dziwne że ma i podróby i oryginały ... dziwne
Stary 2011-09-24, 18:27   #4505
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki za info... wszystkie są od jednej osoby, także dziwne że ma i podróby i oryginały ... dziwne
zeby ostatecznie orzec o oryginalnosci warto zobaczyc butelke...nie wiem czemu tylko spody wkleilas
Stary 2011-09-24, 18:32   #4506
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
zeby ostatecznie orzec o oryginalnosci warto zobaczyc butelke...nie wiem czemu tylko spody wkleilas
Hehe... jakoś ja zawsze się na te spody "gapie"

Tu wrzucam jeszcze flakony... w tej samej kolejności co spody
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg allure.jpg (36,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg allure2.jpg (46,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Coco M.jpg (17,3 KB, 74 załadowań)
Stary 2011-09-24, 18:35   #4507
magda s.
Zakorzenienie

CM ma taka rurke, ze od razu widac, ze podroba zreszta w drugim Allure nie jest lepiej
a w pierwszym poprosilabym o zdjecie kodu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 18:42   #4508
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
CM ma taka rurke, ze od razu widac, ze podroba zreszta w drugim Allure nie jest lepiej
a w pierwszym poprosilabym o zdjecie kodu
Dziekuję jeszcze raz... napisałam z prośba o fotkę kodu Ale dziwe się nadal ze jedna osoba ma i podróby i oryginały... bo ma równiez moją ukochaną limitowankę Mss Dior Cherie Printemps, która mnie kusi
Stary 2011-09-24, 18:48   #4509
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuję jeszcze raz... napisałam z prośba o fotkę kodu Ale dziwe się nadal ze jedna osoba ma i podróby i oryginały... bo ma równiez moją ukochaną limitowankę Mss Dior Cherie Printemps, która mnie kusi
juz sie zdarzali tacy sprzedawcy z tego co kojarze
Stary 2011-09-24, 18:51   #4510
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
juz sie zdarzali tacy sprzedawcy z tego co kojarze
Może ci co handlują "zawodowo"... ale osoba prywatna?? No chyba że nieświadoma co ma... i kupowała lub dostała
Ale chyba limitowanki MDCH Printemps nie podrabiali lub nie podrabiają... bo ja zawsze jakieś nie dobitki/używki skupuje
Stary 2011-09-24, 20:11   #4511
RobertaPardo
Raczkowanie

Cytat:
Hehe... jakoś ja zawsze się na te spody "gapie"

Tu wrzucam jeszcze flakony... w tej samej kolejności co spody
w Moich Mademoiselle mam inne napisy na denku i krótszą rurkę.
Mam jeszcze jedno pytanie, możecie mi powiedzieć dziewczyny, ponieważ nie mogłam odnaleźć żadnego watku wcześniej, czy podrabia się Flowerbomb? I jak rozkłada się cenowo 50ml tegoż zapachu? Patrzyłam na allegro i w sklepach internetowych i nie wiem co myśleć o takim rozrzucie cenowym.
RobertaPardo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-24, 20:14   #4512
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RobertaPardo Pokaż wiadomość
w Moich Mademoiselle mam inne napisy na denku i krótszą rurkę.
Mam jeszcze jedno pytanie, możecie mi powiedzieć dziewczyny, ponieważ nie mogłam odnaleźć żadnego watku wcześniej, czy podrabia się Flowerbomb? I jak rozkłada się cenowo 50ml tegoż zapachu? Patrzyłam na allegro i w sklepach internetowych i nie wiem co myśleć o takim rozrzucie cenowym.
inne napisy sa w wersji na rynek europejski
Flowerbomb jest bardzo czesto podrabiany...najlepiej wkleic aukcje w watku weryfikacyjnym lub poszukac jej u sprawdzonych sprzedawcow z all/w wiarygodnych perfumeriach internetowych (ostatnio widzialam aukcje 40/100ml za 140 zl)
Stary 2011-09-24, 21:06   #4513
RobertaPardo
Raczkowanie

Cytat:
inne napisy sa w wersji na rynek europejski
Flowerbomb jest bardzo czesto podrabiany...najlepiej wkleic aukcje w watku weryfikacyjnym lub poszukac jej u sprawdzonych sprzedawcow z all/w wiarygodnych perfumeriach internetowych (ostatnio widzialam aukcje 40/100ml za 140 zl)
W takim razie nie wiem czy to dobry wątek ale znalazłam taki link:
http://allegro.pl/viktor-rolf-flower...827863328.html
Domyślam się, że to podróbka? Niektórzy z kupujących wystawili mu jednak komentarz pozytywny za "Oryginalne" perfumy. Również kupiony Flowerbomb jest oceniony pozytywnie jako oryginalny? Czy to możliwe żeby były aż tak tanie. Sprzedawca odpisał mi, że to dlatego, że perfumerie nakładają marżę stąd takie ceny, zastanawialam się czy nie kupić w Stanach ale tam 50ml kosztuje ok. 100 dolków więc ceny podobne. Doradźcie
Stary 2011-09-24, 21:13   #4514
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RobertaPardo Pokaż wiadomość
W takim razie nie wiem czy to dobry wątek ale znalazłam taki link:
http://allegro.pl/viktor-rolf-flower...827863328.html
Domyślam się, że to podróbka? Niektórzy z kupujących wystawili mu jednak komentarz pozytywny za "Oryginalne" perfumy. Również kupiony Flowerbomb jest oceniony pozytywnie jako oryginalny? Czy to możliwe żeby były aż tak tanie. Sprzedawca odpisał mi, że to dlatego, że perfumerie nakładają marżę stąd takie ceny, zastanawialam się czy nie kupić w Stanach ale tam 50ml kosztuje ok. 100 dolków więc ceny podobne. Doradźcie
za ok 300 zl u nas znajdziesz 100 ml u sprawdzonych sprzedawcow lub upolujesz uzywke za znacznie mniej
a ten lin to raczej podrobka (brak real foto i komentarze o tym swiadcza)

sprzedawcy z all - tu
perfumerie internetowe - tu
weryfikacja - tu

wszystko masz podwieszone na gorze
Stary 2011-09-24, 21:19   #4515
RobertaPardo
Raczkowanie

Cytat:
za ok 300 zl u nas znajdziesz 100 ml u sprawdzonych sprzedawcow lub upolujesz uzywke za znacznie mniej
a ten lin to raczej podrobka (brak real foto i komentarze o tym swiadcza)

sprzedawcy z all - tu
perfumerie internetowe - tu
weryfikacja - tu

wszystko masz podwieszone na gorze
dzięki nie ogarniam trochę
Stary 2011-09-24, 21:26   #4516
_Kari_
Zakorzenienie

Madziu...zerknij jeszcze na kod który dostałam odnośnie flaszki Allure (tej pierwszej)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg allure kod.jpg (67,8 KB, 40 załadowań)
Stary 2011-09-24, 21:29   #4517
magda s.
Zakorzenienie

Cytat:
Madziu...zerknij jeszcze na kod który dostałam odnośnie flaszki Allure (tej pierwszej)
2008 rok, mozesz brac smialo (jesli cena dobra)...zapach nie powinien byc zmieniony (jesli byl dobrze przechowywany)...choc ja nie spotkalam 'zepsutego' Allure
ja bym brala
Stary 2011-09-25, 10:15   #4518
DiTu77
Zakorzenienie

Ja zapytam o Diora (konkretnie o Poison). Czy kod 7B01 faktycznie wskazuje na rok produkcji 2007, czy producent kombinował coś z kodami?
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:22   #4519
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja zapytam o Diora (konkretnie o Poison). Czy kod 7B01 faktycznie wskazuje na rok produkcji 2007, czy producent kombinował coś z kodami?
Dior ma cyklicznie co 10 lat te same kody, więc to teoretycznie to może być też 1997

Edytowane przez Aggis
Czas edycji: 2011-09-25 o 10:23
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 10:36   #4520
asiula_240581
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula_240581 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie zapachu Champs Elysees
Mam w swojej kolekcji edt 30 ml., teraz zamarzyła mi sie edp 75 ml...
Nie wiem czy ten zapach jest w ogole podrabiany? Moja stara edt raczej jest oryginalna, no i pojemność bezpieczna. Przy zakupie flachy 75 ml., boję się zeby nie nadziac sie na podróbkę...

Dziewczyny ponawiam moje pytanie...
Pomoże mi ktos
Stary 2011-09-25, 11:52   #4521
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ponawiam moje pytanie...
Pomoże mi ktos
Ale jak Ci pomóc skoro nie podajesz linka czy fotek a pytasz jedynie czy podrabiają? No podrabiają niestety. Ale akurat te które ja widziałam, było można łatwo rozpoznać, bo albo nie miały plastikowego kołnierzyka albo charakterystycznego trójkąta. Co do opakowania, to nie pomogę, bo chyba zostało zmienione na różowe, a moje wszystkie dotychczasowe miały stare - złote z różowymi elementami.
Lecz nie sądzę żeby zaufana perfumeria internetowa czy sprzedawca z all sprzedawał podróbki, więc nie wiem w czym problem?
Tylko mam nadzieję, że przetestowałaś edp? Bo ona jest inna niż edt. Nie tylko znacznie bardziej intensywna, ale na mój nos ma też chyba znacznie więcej wyczuwalnych składników, które potrafią zmęczyć. O ile 50 ml edt "wypijałam" w ciągu 3-4 miesięcy, to wersja edp mnie dusiła i męczyłam się z 75 ml przez kilka lat, aż w końcu flakon wyleciał mi z rąk i się rozbił. W łazience była komora gazowa a nie przyjemny zapach.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:15   #4522
asiula_240581
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość
Ale jak Ci pomóc skoro nie podajesz linka czy fotek a pytasz jedynie czy podrabiają? No podrabiają niestety. Ale akurat te które ja widziałam, było można łatwo rozpoznać, bo albo nie miały plastikowego kołnierzyka albo charakterystycznego trójkąta. Co do opakowania, to nie pomogę, bo chyba zostało zmienione na różowe, a moje wszystkie dotychczasowe miały stare - złote z różowymi elementami.
Lecz nie sądzę żeby zaufana perfumeria internetowa czy sprzedawca z all sprzedawał podróbki, więc nie wiem w czym problem?
Tylko mam nadzieję, że przetestowałaś edp? Bo ona jest inna niż edt. Nie tylko znacznie bardziej intensywna, ale na mój nos ma też chyba znacznie więcej wyczuwalnych składników, które potrafią zmęczyć. O ile 50 ml edt "wypijałam" w ciągu 3-4 miesięcy, to wersja edp mnie dusiła i męczyłam się z 75 ml przez kilka lat, aż w końcu flakon wyleciał mi z rąk i się rozbił. W łazience była komora gazowa a nie przyjemny zapach.
W tym problem, ze narazie pytam czy w ogole podrabiaja Champs Elysees- bo z tego co sie zdążyłam zorientowac, nie wszystkie zapachy są podrabiane - nie mialam na mysli zadnej konkretnej aukcji, wiec dlatego nie wkleilam zdjęć, ani linków do aukcji - po prostu ciekawilo mnie czy zapach jest podrabiany i tyle. Ale już zdązyłaś mi wyjaśnic ze podrabiają również i ten zapach, wiec dziękuję. Póki co nie mam na oku konkretnej aukcji, a chcialabym raczej kupic używkę, więc nie koniecznie skorzystam z usług zaufanej perfumerii internetowej.
Czailam sie na tę flaszkę, ale niestety juz po aukcji. Z ciekawości wklejam zdjęcie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Guerlain.jpg (38,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez asiula_240581
Czas edycji: 2011-09-25 o 12:21
Stary 2011-09-25, 12:26   #4523
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
W tym problem, ze narazie pytam czy w ogole podrabiaja Champs Elysees- bo z tego co sie zdążyłam zorientowac, nie wszystkie zapachy są podrabiane - nie mialam na mysli zadnej konkretnej aukcji, wiec dlatego nie wkleilam zdjęć, ani linków do aukcji - po prostu ciekawilo mnie czy zapach jest podrabiany i tyle. Ale już zdązyłaś mi wyjaśnic ze podrabiają również i ten zapach, wiec dziękuję. Póki co nie mam na oku konkretnej aukcji, a chcialabym raczej kupic używkę, więc nie koniecznie skorzystam z usług zaufanej perfumerii internetowej.
Czailam sie na tę flaszkę, ale niestety juz po aukcji. Z ciekawości wklejam zdjęcie.
Moim zdaniem wygląda OK
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:43   #4524
TheRajtka
Przyczajenie

witam wszystkie wizażanki!
przeczytałam o tym forum w magazynie "Twój styl", słyszałam że jesteście pomocne, w wykrywaniu podróbek i doradzaniu, ktora aukcja jest w porządku.
jestem tutaj pierwszy raz, przeglądnęłam parę wątków, aczkolwiek jest tak duużo postów że chyba nigdy bym tego nie przeczytała.
potrzebuję waszej pomocy, może już ktoś o to pytał ( a takim razie przepraszam że się powtarzam) ale nie mogłam tego znależć.
Chcę kupić wodę perfumowaną Flowerbomb Viktor&Rolf, znalazłam bardzo korzystną aukcję, 100 ml za 360 zł, gdzie w sephorze za taką samą buteleczkę trzeba zapłacić ponad 550 zł. Nie wiem czy zaufać sprzedawcy, niby ma bardzo dużo pozytywnych komenatrzy, jednak nie chciałabym wydać tak duzo pieniędzy na podróbę, dlatego proszę po pomoc w ocenie aukcji.
Nick sprzedawcy to "kalaaps"
a link do aukcji to http://allegro.pl/kalaaps-viktor-rol...819424278.html

bardzo zależy mi na waszej pomocy i dość szybkiej odpowiedzi, ponieważ aukcja kończy się już jutro!
z góry dziękuję mam też nadzieję że będę mogła się kiedyś odwdzięczyć
TheRajtka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:48   #4525
Aggis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheRajtka Pokaż wiadomość
witam wszystkie wizażanki!
przeczytałam o tym forum w magazynie "Twój styl", słyszałam że jesteście pomocne, w wykrywaniu podróbek i doradzaniu, ktora aukcja jest w porządku.
jestem tutaj pierwszy raz, przeglądnęłam parę wątków, aczkolwiek jest tak duużo postów że chyba nigdy bym tego nie przeczytała.
potrzebuję waszej pomocy, może już ktoś o to pytał ( a takim razie przepraszam że się powtarzam) ale nie mogłam tego znależć.
Chcę kupić wodę perfumowaną Flowerbomb Viktor&Rolf, znalazłam bardzo korzystną aukcję, 100 ml za 360 zł, gdzie w sephorze za taką samą buteleczkę trzeba zapłacić ponad 550 zł. Nie wiem czy zaufać sprzedawcy, niby ma bardzo dużo pozytywnych komenatrzy, jednak nie chciałabym wydać tak duzo pieniędzy na podróbę, dlatego proszę po pomoc w ocenie aukcji.
Nick sprzedawcy to "kalaaps"
a link do aukcji to http://allegro.pl/kalaaps-viktor-rol...819424278.html

bardzo zależy mi na waszej pomocy i dość szybkiej odpowiedzi, ponieważ aukcja kończy się już jutro!
z góry dziękuję mam też nadzieję że będę mogła się kiedyś odwdzięczyć
Oryginał, można śmiało brać kalaaps jest w polecanych sprzedawcach. A oryginalne Flowerbomb można kupić na allegro jeszcze taniej.
Aggis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 13:56   #4526
TheRajtka
Przyczajenie

Wielkie dzięki za pomoc - zamówiłam
mam nadzieję że się nie zawiodę, bo wprost pokochałam te perfumy! <3
TheRajtka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:07   #4527
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheRajtka Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki za pomoc - zamówiłam
mam nadzieję że się nie zawiodę, bo wprost pokochałam te perfumy! <3
Nie zawiedziesz się , u niego można brać śmiało
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-25, 14:15   #4528
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wygląda OK
Moim też.

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 16:51   #4529
aga2011_09
Przyczajenie

Witam!

Mam mam prośbę o ocenę czy jest to oryginalna perfuma?
http://allegro.pl/paco-rabanne-one-1...839207565.html
chce kupić ja dla mojego mężczyzny

Pozdrawiam.
aga2011_09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 17:10   #4530
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggis Pokaż wiadomość
Dior ma cyklicznie co 10 lat te same kody, więc to teoretycznie to może być też 1997
Bardzo dziękuję
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości