|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
maselko mniam, tu w Irlandii maja dobre maslo solone, chyba dlatego jest pyszne
![]() ale chlebek super, skorka chrupiaca?ja chce dupcie od chlebka
#1532 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki, Wy moje 2 dupki zakochane (dwie dupki, nie dwa dupki
![]() ![]() ![]()
#1534 |
404 Not Found
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Wtajemniczenie
|
wracajac do tego, co wspomnialam, o tym jak wyzywaja dukana na watku "40 kg do zrzucenia... " to jedna dziewczyna byla na Dukanie, ale sama sie przyznala, ze przytyla, bo sobie popuscila, piwska , zarelko itd...i sama to podkreslila, ale pojawily sie komentarze ,ze to Dukan winny- Dukan a do tego srukan- zuoo tak pisza, wkurzylam sie, bo ludzie nie widza winy w sobie. Dobrze, niech sobie ukladaja dietty, zycze im powodzenia, ale niech ne placza, jak kg beda wracac, i wtedy przynajmniej Dukanowi dadza spokoj.
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Widze, ze tylko nasz Trojkat jest aktywny na forum at the moment ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- O, Emi sie zmyla juz, ![]()
#1536 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() A co tych czterdziestek - ich sprawa. Jak łatwiej im zwalić na dietę, a nie poszukać w sobie, to życzę powodzenia w odchudzaniu. Duuużo powodzenia, bo będzie im niełatwo z takim podejściem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 |
Wtajemniczenie
|
ja tez jeszcze tu. Zjadlabym cos, wiem, ze juz pozno, ale....
ostatnio robilam samodzielnie zolty ser, z przepisu wiolqn, ale nie dodalam sody 1. litr mleka 1/kg twarogu light Do gotujacego mleka rozdrobnilam twarog, pogotowal sie, pomieszalam, odcedzilam przez pieluche, potem sru na patelnie, zrobil sie taki jednolicie gumiasty, posolilam, i przelozylam do foremki i gotowe, jak wystygnie to mozna pokroic i jesc, a nawet na cieplo jest fajny, mozna dodac kminek, ale najwazniejsza jest sol, bo ona niestety dodaje smaku temu seropodobnemu produktowi, Nie najgorsze, do dukanowej pizzy ok, dodac mozna oregano, koncentrat pomidorowy bez cukru i juz ![]() Tez tak macie, ze przez tydzien lub dluzej ciagnie Was do jednego produktu a potem brzydnie na dlugi czas. Ja ostatnio zajadam sie tym serem, ale teraz mam zachciewajki na lososiowe brzuchy ![]() ![]()
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym wątku tak jadą (oprócz naszego). Pisałam wam jak XXlki do Mki mnie zjechały za Dukana, i jakie pobożne życzenia że zobaczymy po pół roku jak one będą piękne i szczupłe, a ja będę miała nawrót po Dukanie i w ogóle brzydka i straszna, i tak dalej. I weszłam tam z ciekawości po weekendzie - i posty w stylu. Buuuuuuuuuu grill był, nie mogłam się powstrzymać, buuuuuuuuuu piwo, buuuuuuuuuu drinki, buuuuuuuuu ciasto mama upiekła, buuuuuuuuuuuu słodyczy mi się chciało buuuuu buuuuuuu buuuuuuu ![]() ![]()
![]() |
#1539 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem, ze zdrowe odzywianie i wysilek fizyczny to ideal, ale jestesmy tylko ludzmi, a jak ktos zdrowo je, a nie chudnie, a nawet tyje,to cos nie halo... Takie samodzielne tworzenie zasad diety to niebezpieczny pomysl, zawsze mozna za bardzo poplynac, jednak dieta to jakis rezim, musi byc dobrze opracowana i wtedy ma sens ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- A co doslodkiego, to zjadlam sobie lyzeczke xylitolu-zabilam gloda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Oj, rozpetalam wojne na watku '40 kg do zrzucenia...', magda_lena juz tam byla ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- chyba statystyki nie klamia, tyle nowych dukanek/ow i stara gwardia tez jeszcze zyje, i nikt nie pochorowal sie odpukac
![]() |
#1540 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem jedno - próbowałam praktycznie każdej diety. 1000 kcal, 1200 kcal, 1400 kcal, dieta kapuściana, dieta mż, dieta cambridge, dieta kopenhaska, picie ziół, zażywanie meridii i jej podobnych, mezitang... No wszystko. I jedynie na Dukanie nie mam odruchów wymiotnych na jedzenie, czuję się dobrze, jestem pojedzona, nie muszę spędzać nieskończonej ilości godzin w kuchni dziennie(przy dietach 1000 kcal i reszcie to jak skonczylam robic sniadanie byla pora 2 sniadania, jak konczylam 2 sniadanie byla pora robienia obiadu, jak zjadłam obiad to przygotowywanie podwieczorku, a jak zjadlam podwiedzorek to przygotowanie kolacji. I chodziłam i tak głodna i wkur... na siebie i na cały świat, przechodząc w sklepie koło słodkiego miałam ślinotok, i średnio po miesiącu mi się odechciewało, po 1 wolno chudłam, po 2 nic mi nie smakowało, po 3 dostawałam drgawek jak widziałam czekoladę czy placek, a po 4 stanie w kuchni non stop nie jest dla mnie. Robiąc listę zakupów na 3 dni na dietę 1000 kcal po pierwszym dniu miałam całą kartkę zapisaną listą i myślałam że nie wyrobie w sklepie, bo kto mi sprzeda plasterek tego, plasterek tamtego, musialam brac wiecej, a w domu nikt nie jadł takiego jedzenia, wiec się psuło, i marnotrastwo, kasa wyrzucona w błoto, bo się PSUŁO. A na dwa dni z rzędu nie można było, bo monotonia, bo to bo tamto sramto, no i konczylo się zawsze tak samo. Chudłam maks. 13 kg a potem dostawałam napadów głodu i obżarstwa i dieta się szła dżebać. Na Dukanie jestem po prostu szczęśliwa, najedzona, a mój wewnętrzny ciasteczkowy potwór się z zadowoleniem gładzi po brzusiu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Wtajemniczenie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=562796
praszzzz ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-09-24 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Czekam na Ragnarok
|
Spiaaaa?
![]() Milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
A ja... wracam na studia
![]() ![]()
#1545 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Sprobuje do Was dolaczyc. w sumie razem razniej
![]() Dziewczyny macie swietne rezultaty. szczere gratulacje. jestescie zywymi dowodami na to ze ta dieta dziala ![]() tez postanowilam sie wziac za siebie po kampanii wrzesniowe, w domu, ksiazkach bez ruchu pozaokraglalo mi sie tu i owdzie, a ze mama dogadza to jest jak jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie chudzinki
![]() Cytat:
![]() ![]() Odnośnie tej nagany na naszego Dukana, to jest jakaś przesada. Ja do tej pory (odpukać) nie spotkałam się z taką fajną dietą, a miałam nawet ustalaną przez dietetyka bezpośrednio dla mnie, ale jak ona polegała na pochłanianiu codziennie kilograma winogrona, 2 banany, budynie itp. to ja dziękuję... ![]() ![]() ![]() Ale co najważniejsze w tej diecie, co pisała d666666 i co pisał sam doktorek - ludzie, by się odchudzać, potrzebują gotowego planu, ścisłych reguł, których mają przestrzegać. Łatwiej jest, gdy wiemy co nam wolno a czego nie możemy. Bo odchudzanie takie sobie po prostu będzie wyglądać tak: hmmm, 1000kcal dziennie muszę zjeść, to zjem paczkę chipsów, popiję colą, do tego batonik i schudnę, bo to 1000 kcal? Nie. Na zwykłej diecie każdy sobie naciąga zasady, bo "1 czekolada przecież nie spowoduje, że przytyję zaraz z 5 kg..." może i nie, ale na pewno nie spowoduje też, że ktoś szybko i ładnie schudnie, a przy tym wyrobi sobie świetne nawyki żywnościowe. A my dzięki naszej diecie tak właśnie uczynimy ![]() ![]() Najgorsi są ludzie co dobrze nie wiedzą, usłyszą coś pocztą pantoflową i przemawiają i krytykują jak wielcy uczeni profesorowie ![]() ![]() Buziaki Dukanki ![]()
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-09-25 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dokładnie to samo ![]() Ehhh piękności na -40 kg piszą że one na 1200 kcal też sobie mogą coś słodkiego zjeść ![]() ![]() ![]() Teraz wiem, że gdybym była zmuszona przerwać Dukana (gdybym się pochorowała i źle czuła), to jestem w stanie zrobić sobie coś słodkiego mało tuczącego - a dla mnie słodycze od zawsze były zmorą. Nie czipsy, nie jedzenie tłusto i dużo, ale słodycze. No chyba że robią tak jak napisałaś - liczą sobie kalorie i jadą na czekoladzie, czipsach i coli, z jednym kurczakiem czy sałatką, bo w końcu wyjdzie z tego 1200 kalorii... Z czego 1000 to puste ![]() Nagle się okazało że każda z nich na Dukanie była ![]() ![]() ![]() Włosy mi wypadały strasznie w tamtym roku, od października do stycznia, kiedy robiłam mż. Potem ratowałam włosy od stycznia do kwietnia. I w sumie poza schudnięciem w wyniku utraty połowy włosów i powstania prześwitów dieta nie dała innych efektów ![]() ![]() A następna... źle się czuła, cała chora, ale przerwała dopiero jak było bardzo źle. I to niby mądre? Jej organizm źle reagował na tę dietę, to nie znaczy że każdy tak będzie, ale nie przeszkadza jej to w pisaniu że Dukan jest do dupy i straszny i nikomu nie pomoże ![]()
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-09-25 o 10:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Wtajemniczenie
|
WITAJCIE
![]() ![]() ![]() sniadanie : otreby z mleczkiem,jogurt 2 sniadanie : pol kiwi, pol gruszki, cwiartka nektarynki z serkiem homo obiad: rybka pieczona i pomidorki ![]() podwieczorek: jablko, ew.jogurt kolacja: salatka gyros (dukanowa) no i nie to ze tak codziennie ale podobnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- nie wiem moze dolaczyc chleb wieloziarnisty ![]() ![]()
#1549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1550 |
Wtajemniczenie
|
slodzika nie uzywam
![]() ![]() ![]() ![]()
#1551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1553 | |
Wtajemniczenie
|
Turystyka i Rekreacja ?
![]() Dziewczyny z -40 chyba nie potrafiły ze zrozumieniem przeczytać Twojego postu, że z 'ryjem' na Ciebie wyleciały ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie powaliła ta od błonnika szczerze mówiąc ![]() Cytat:
![]() No a przecież ja nie napisałam tam nic obraźliwego dla nich, napisałam co moja mama miała po leczeniu w klinice leczenia otyłości (a to jest 2ga najlepsza w kraju ponoć, w każdym razie wtedy była), co ja miałam po 1200 i mż, a na koniec skrytykowałam baby, które nieodpowiedzialnie podchodzą do Dukana a potem mają pretensje do diety a nie do siebie ![]() ![]() Ale że śmiałam mieć problemy po mż albo 1200... bezczelne z mojej strony. A że je opisałam to w ogóle świętokradztwo.
![]() Edytowane przez blair witch Czas edycji: 2011-09-25 o 11:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Wtajemniczenie
|
jasne
![]() ![]() skladniki : piers z kurczaka podwojna, jogurt naturalny duzy (serek homo), kapusta pekinska, 5ogorkkow konserwowych, 4glowki czosnku,ketchyp fit,papryka,cebula czerwona,przyprawa gyros,tzatziki,koper suszony Piers kroje w kostke i sypie przyprawe, wkladam do garnuszka i wlewam wode, zeby przykryla piers i gotuje na malym ogniu az do wygotowania wody ![]() kroje wszystko co mam w skladnikach ![]() ukladam warstwamii : piers,ketchup,ogorek(w kostke),cebula, sos czosnkowy, kapusty pekinskiej(sporo) i na koniec papryka w kostce. sos czosnkowy: czosnek wyciskam i dodaje do jogurtu lub serka, lyzke przyprawy tzatziki ![]()
#1556 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ich problem polega na tym, że broniąc swojej racji - nie potrafią przyznać się do błędu. A wychodząc z założenia, tak jak one, że "Moja jest tylko racja i to święta racja, bo nawet jak jest Twoja, to moja jest mojsza niż twojsza" to nic się tym nie zdziała. Ba, racja jest jak d**a - każdy ma swoją ![]() ![]() Eee tam, nie zaglądaj tam już żeby się nie denerwować i nie martw się, bo nie warto ![]() ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Dziękuję, dziękuję bardzo dobra kobieto ![]() ![]()
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-09-25 o 12:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Wtajemniczenie
|
prosze bardzo
![]() ![]()
#1558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zabiorę się za gyrosa za 3 dni, kiedy będą dni P+W, ale suuuper ![]() Twój Dzidziuś ma dobrze, bo jeszcze nienarodzony, a już taką pyszność sobie na kolację dostaje ![]()
![]() |
#1559 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]()
#1560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziękuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.