|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
bao a co ty zrobisz jak 2 synus bedzie? jak ty taka najarana na corke?
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- mloda kima 2 godzinke, wstanie i idziemy na obiad do moich rodzicow, tz dojedzie.... pogoda dzisiaj super!
|
|
#4052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Cytat:
Cytat:
Cytat:
może się znajdzie chętna na zamianę ewentualną na oddziale...
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak spotkam w pepco to kupie taki sam, ale większy bo bardzo mi się podoba. Prany był już dużo razy i nic się z nim nie dzieje. ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- baobaku Ty tak bardzo chcesz mieć córeczke, jak ja synka ale to za kilka lat![]() ja jak po pierwszym usg dowiedziałam się, że bedzie dziewczynka to byłam załamana. Cały czas myślałam, że chłopiec będzie, ubranka czy inne rzeczy to tylko na chłopców oglądałam, a teraz za nic w świecie bym nie zamieniła Zosi na chłopczyka
|
|
|
#4054 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie zamieniłabym Natalki na chłopca, chociaż od samego początku kupowałam więcej ubranek na dziewczynkę i jakoś miałam przeczucie
![]() Sara zajrzę do Pepco może akurat trafię, bo fajny jest
|
|
|
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa dla Natalki ja mam kombinezon z tamtego roku z coccodrillo na 86, tez musze jej przymierzyć ![]() kurna przemeblowanie nad nami robią i dziecko mi obudzili
|
|
#4056 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętaj o fotkach, plis ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oliwka- jeśli się zdecyduję i zacznę coś budować, to chętnie Cię zaproszę, pomożesz mi zaaranżować mieszkanko ![]() minka- i Ty jesteś normalna mama i Twoje dziecko też jest normalne. Krzyczy, bo myśli, że a nuż dostanie co chce. Olę często słyszą sąsiedzi z drugiego bloku i wczoraj mnie pyta jedna kobitka "charakterek ma po mamusi?" ![]() Ja dziś od rana, jak na maratonie. Aha -najważniejsze- Ola nie ma juz temeperatury i w sumie nie wiem, co jej było - dwa dni gorączki i nic poza tym, ani kataru, ani kaszlu...Może to dzięki Waszym życzeniom powrotu do zdrowia? Przed południem byłam z nią juz na spacerze bo z czapka przy drzwiach od rana wyła. No więc- najpierw upiekłam ciasto, potem zrobiła dzieciom śniadanko, potem wstawilam Oli zupkę (Oli gotuję nadal osobno, zawsze na zapas, i porcje mrożę), potem podszykowałam sobie rzeczy do pizzy, odkurzyłam całe mieszkanko, starłam kurze, pomyłam podłogi, wyszłam z Olą na spacer, położyłąm ją spać (była 12ta, śpi do tej pory...), skoczyłam do fryzjera, wróciłam i upiekłam pyszną pizzę. Nie wspomnę o praniu, które samo się robiło, ale rozwiesić musiałam już ja. Nie wiem, co to jest, ale zamiast przesilenia jsiennego mam dziś tyle energii
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||
|
|
|
#4057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś tylko powkurzałam się trochę, powiesiłam pranie, zabrałam wszystkich na zakupy, po drodze wzięliśmy pizzę bo nikomu się gotować nie chce i wyprałam wózek.. Jak Misiek wstaniet to wizyta u rodziny nas czeka, sprzątanie i fotograf ze zdjęciami ze ślubu siostry tz ma przyjechać... Jutro pakowanie...
|
|
#4058 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee tam daj spokój.Przecież my nie wróżki,żeby ZAWSZE wiedzieć o co chodzi naszym dzieciom ![]() Cytat:
Na Ninie jest dobry kombinezon i kurtka zimowa z zeszłego roku Tyle tylko,że to i to było z lekka za duże.Cytat:
![]() Cytat:
Przecież to o Twoje zdrowie chodzi.Nie rozumiem jak można siebie pod tym względem tak zaniedbać.A pózniej kobiety się dziwią,że mają raka szyjki macicy w zaawansowanym stadium Cytat:
ja w każdym razie nie widziałam.I co kolekcja to one sąJa to znowu syna nie chciałabym mieć.Wiem głupie to,ale od samego początku wiedziałam,że będzie córka i innej opcji nie brałam pod uwagę.Nie widzę siebie jako matki chłopca ![]() Ania a na bank kupiłaś tego kuca http://allegro.pl/interaktywny-kucyk...826905957.html tak tanio? bo całe all przeleciałam i najniższa cena to 150zł,a używane są po 80zł.A tyle ich rodzaji jest,że może się pomyliłaś ![]() Zobacz Sidorcia http://allegro.pl/fj-dlugi-z-kapturk...814387146.html
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
Bao.. szatanie.. ja juz nie wiem co na twoj temat myslec.. Pani nauczycielka a tu taaaki numer!!!
baty to naparwde na żywo cio tż powinien sprawic.. ?Świadoma ciąża i macierzyństwo to nie tylko urodzic ale dbasz o siebie przed porodem w czasie i PO kurkawodna!!! Marsz do lekarza.. a ty tu o drugim dziecku jak z jednym żeś sparwy do konca nie załatwiła... na marginesie moja kolezanka rodziła w maju 2010.. i zagoniłam ja do lekarza razem ze mna wiecie kiedy????? w maju ale 2011!! i okazało sie ze przez ten rok urosły jej 3 torbiele ok4 cm najwiekszy.. narazie to obserwują. Ja znów upiekłam to szybkie ciasto jogurtowe ze sliwkami. Sidorcia natala to bardzo p[ogodne i ciagle usmiechniete dziecko! ja dzis ubrałam Michasi body na długi spodnie kalosze i kurteczke taką dwustronna z jednej polar z drugiej tylko materiał i cienka czapke.
|
|
#4060 |
|
Rozeznanie
|
Ana cudowny ten sweterek !!!
Ta forumowa bluza którą miałaś, biała hello kitty chyba, jest jeszcze na Ninę dobra? Bo mam do kupienia właśnie taką ale przez internet i rozmiar 74 (niby duży) ale nie wiem sama czy kupować. dziękujemy dziękujemy ![]() Madziwnia jakie ciasto? masz przepis? chyba coś przegapiłam Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-09-24 o 17:03 |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina tą bluze miała na 80,była taka na styk już i na all wystawiłam i poszła mi za 49 zł.
|
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID385782213,n
sidorcia tylko ja dodałąm 3 łyzeczki proszku bo jednak duzo sliwek dawalam i trzymałam troszke dłużej bo po 35 minutach właczyłam tylko dolna grzałke.. ale kazdy piekarnik jest inny to bedziesz wiedziała jak upieczesz..
|
|
#4063 |
|
Zakorzenienie
|
madziwnia, dzięki za przepis, aż mi ślinka pociekła na śliwkowe.....no nie ma rady, trza zrobić (albo zlecić takiemu jednemu
)dziewczyny, potrzebuję rady-od jakiegoś tygodnia walczę u małej z takim dziwnym odparzeniem-zapaleniem (czy ch.wie czym) na pipeczce (na skórze, na zewnątrz, ze tak powiem). Najpierw były to czerwone kropeczki jakie się czasem zdarzają i na ogół na drugi dzień schodzą, a tym razem połączyły się w takie różowe jakby zmacerowane placuchy...i nie wiem czym zadziałać...próbowałam:su dokrem, bepanthen, linomag, ziemniaczankę, maśc z wit.A. dziś poszłam zdesperowana po tormentalu (taki tormentiol bez kw.borowego), ale nie było i wzięłam zwykły tormentiol....i jeszcze ją to swędzi, bo jak ją posadziłam na nocnik to sie drapała (i musiałam ją "zdjąć"). Chyba pójdę z nia do lekarza, ale to po weekndzie. macie jakieś rady? agnieszka, pytajac czy imię macie wybrane, myślalam, że dowiem sie jakie ![]() karinka bombowa
|
|
#4064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
umówię się po niedzieli - obiecuję, już zrobiłam rozeznanie i wstępnie wiem do kogo pójdę![]() Cytat:
mojej siostrzenicy też się tak robiło, nic nie działało prócz sudokremu ale i tak wracało, poszła do lekarza i okazało się, że mała ma nadmiar witaminy C, to było zimą, jadła sporo cytrusów i tam ją tak jakby odparzało od kwaśnego moczu - tak lekarka mówiła. Odstawiły mandarynki, vit c i przeszło (nadal sudocremem smarowała) i do tej pory sytuacja się nie powtórzyła nie koniecznie z cytrusów
|
|
#4065 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za wsparcie, już nie czuję się podle
ale i tak mam dość dzisiejszego dnia, jak jutro moje dziecko jutro obudzi się z takim humorem jak dziś to chyba zażyję relanium ![]() cały dzień takie akcje jak rano!! darcie się nie wiadomo o co, bo niby coś chce, jak jej pokazujemy to jeszcze gorzej, jak nie pokazujemy to dalej się drze ![]() normalnie szatan ją opętał ![]() ![]() OMG Evitka ty się kiedyś skarżyłaś na Małą, teraz chyba wiem przez co przechodziłaś ![]() Cytat:
|
|
#4066 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
Zdjęcia dziewczyn śliczne Madziwinia - zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Powinnaś sie wstydzić. Myslisz o dziecku a o zdrowie nie dbasz. Oj szkoda gadać ...Cytat:
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
ja dolaczam!
moje dziecko dzisiaj przechodzilo sama siebie, 1 dzien jesieni tak nanie wplynal czy co???? ![]() rozwalone wszystkie ksiazki, wszystkie klocki, wszystkie miski, wyrzucone z szafki koce, kocyki cienkie, przescieradla i posciele, po calym domu pokruszone ciastka i chlebek, poprzynoszone buty z przedpokoju, wylane picie w 10 minut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! zostawilam sprzatanie tezetowi i wzielam diabla na dwor ![]() w dopdatku za chiny dzisiaj usnac nie chciala, dopiero teraz, tz robi kolacje a ja ide sie kapac i spadam od was. moja mala dzisiaj w skarpetkach, spodniach na 3/4 i krotki rekaw oczywiscie bez czapki. Pozniej jej zalozylam dlugi rekawek a wieczorem juz bluze i spodnie na dlugi.
|
|
#4068 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski:ale zdolna dziewczynka . kochana nasza Cytat:
Sweter sobie darujcie bo jest od chińców widziałam takie na wólce . Cytat:
Albo idz do lekarza , albo mi zaufaj i kup clitroclimazolum http://www.e-lek.pl/102266,clotrimazolum,100072.html smaruj tym trzy razy dziennie , po 2-3 dniach zlezie ale smaruj jeszcze 2 razy dziennie w sumie przez 7 dni . miałam tą samą akcję o Olki i niczym tego nie zwalczysz .
|
|
#4069 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
evitka- u mnie kolejny raz pomógł clotrimazolum maść. Kilka razy dziennie smarowałam i zeszło. Teraz smaruję tym tylko na noc, a w dzień TYLKO mąką ziemniaczaną.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#4071 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z nowości, to Amelka we wściekłości wsadza sobie rączkę do buzi i się gryzie, po czym ryczy, że ma gagę
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcecie znaleźć chorobę to zawsze ją znajdziecie i objawy się będą zgadzać i wszystko.
Nigdy nie czytam o żadnych chorobach |
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
my jak rano o 6.00 wychodzimy z domu to jest pieruńsko zimno
Potem jak idzie z moja mama na spacer to tylko w samej koszulce na dlugi i kamizelce albo samej bluzie jesli ma zwykłe spodnie to ma skarpetki, jak wracamy do domu to zalezy czy jest cieplo jak jest to ma tylko koszulkę, jak zimno to na koszulke zakładam jej bluzę albo kamizelkę. czapki jeszcze nie nosimy choć ostatnio miała na sobie ażurwy berecik taki bardzo cieniusi z dziurkami ![]() Anakazar my mamy tak samo strasznie cęzko wchodzą Julce stopy do bucików nawet jak wezmę rozmiar wieksze to nie może wcisną, choc ostatnio coś sprawdzilam wyciągnęłam ta gruba wkladkę tą prrofilowaną i stopa bezproblemu jej weszła, ze sprzedawcą doszlismy do wniosku, że Julka ma szeroką stopę a but z wkładką jest bardzo wąski i zostalo nam szukac szerokich bucików AniaP a czy w tym foteliku dziecko jest cały czas zapięte tymi wewnętrzynymi pasami, czy tym zwykłym? i jak z zapinaniem tych pasów fotelika? maja jakąś blokadę przed odpięciem ? i jak mam to rozumieć ? cytat zaczerpniety z aukcji, którą podałaś z czujnikiem bezpieczeństwa 15-36 kg od 9 miesięcy do 12 roku dziecka piszą, że to fotelik z przedzialu 15-36 a poniżej, że przeznaczony dla dzieci z grupy wiekowej 9-36 ?? teraz to już całkiem głupia jestem Evitka dzeki właśnie ja myslałam, ze wy triumfa macie i ostatnio się do niego przymierzałam. co do fotelika to podjade dzisiaj do Wrocka do tego dużego sklepu dzieciowego i tam moze coś mi doradzą, pomierzę i przez allegro zamówię, bo taniej ![]() ten fotelik jak bym teraz brała to wolałabym jakis nie wiem może 9-25 o ile takie są bo wolę mieć pożniej na dłużej ten wysoki 15-36 moje dziecko nauczylo się obsługiwać Misia Bajeczke i od wczoraj wciąż leci jedna jedyna bajka o zabie znam ja juz na pamięć
|
#4076 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde to kiepsko z tym kucem.Ja rzadko latam po supermarketach to pewnie nie trafię na niego w takiej fajanej cenie.Ania jakbyś go widziała takiego taniego to mi bierz ![]() Cytat:
Cytat:
Tż kima,mała kima tylko oczywiście ja już nie wiem co ze sobą zrobić.Zmywarka już chodzi,pralka też i dostałam właśnie smsa od tż"Czy w tym domu może być jeden cichy poranek" Czyli biedaka obudziłam,oj jakoś mi w ogóle nie jest przykro![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Drcron no właśnie Nina podbicia wysokiego nie ma,ale przy zakupie kozaków właśnie odkryłam,że mamy taki problem ze stopą.Ona ma szeroką i jak jej te elephanty kupowałam to przymierzyłam jej chyba z 6 różnych par i tylko one jej bez problemu na nogę weszły.A reszta jak już z wielkim trudem wejdzie to się znowu w łydce nie dopnie. A znowu szkoda mi dziecka męczyć i kupować jej buty przy których założeniu obie się męczymy,te elephanty jej bez problemu wchodzą i jest wszystko fajnie-obym ja gdzieś trafiła jej taką fajną drugą parę.
|
|
#4077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
o godz.6.40 przyszedł na świat synek mojej koleżanki 3900 i 55 cm.. Hubert a dzis miała sie stawic na wywoływanie.. oh jak taka informacja działą na dzieci... albo na matki ja urodziłam 2 godziny przed wywoływaniem ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- ja widziałąm po metce ze to taki bazarkowy made in china bo dostałam kiedys ciuszka od kuzynki z ta metka.
|
|
|
#4078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czujnik wyje jak są pasy odpiete , nie ma fotelików z blokadami pasy ma 5 punktowe a montowany jest pasem jak dziecko podrośnie pasy się usówa i spina dziecko samochodowym . \ fotelików 9-25 jest bardzo mało i raczej polskie Cytat:
Fajnie się wyspac w końcu , miłego dnia
|
|
#4079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dusiaka- moge Ci jutro albo we wtorek przesłać te fotki? Nie mam jeszcze laptopa swojego, a taty nie czyta kart;/
|
|
|
#4080 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
przejrzalam forum zdjecia przesliczne Agnieszka , Darusia uwazajcie na siebie my w srode wylądowalysmy w szpitalu w czwartek urodziłam , a wczoraj nas wypuscili ![]() Przedstawiam wam moja druga corcie MAJKA urodzona 46 cm dluga i 2100 wazyla, przyszla na swiat w 34 tygodniu ciazy na szczescie jest juz z nami i ani mi ani Mai nie grozi zadne niebezpieczenstwo pokazuje moje dzieci w zalacznikach Dana, Dana w okularach, Maja, nasza 3 aha pytalyscie skad wiedzialam, ze mam sie udac do okulisty? Jai i Tz mamy dosc glebokie wady wzroku i juz przy porodzie wiedzialam, ze moze Dana bedzie nosila okulary, ale zaniepokoilo mnie to, ze pokazywalam jej cos dalej, a ona tego nie widziala, wciaz pytala, "wo" czyli gdzie p4rzepraszam, ze nie mam czasu was czesciej odwiedzac, ale czytam dosc czesto co piszecie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

szykuj się na pożądne lanie! Co prawda ja ostatni raz u ginekologa byłam jakieś 6tyg po porodzie i jakieś 2mies po porodzie czyli 16mies temu około więc też nie najlepiej ale byłam.
A Ty miałaś cesarkę czy rodziłaś naturalnie?
Twoja Zosia ma też długie włoski
tylko że on taki tylko do wózka/sanek, bo ma materiałowe 'stópki'. Aż się zdziwiłam jak go jej nałożyłam. I to ma jeszcze sporo luzu. 

tak się teraz z tym potwornie czuję, że ryczec mi się chce, że taka wyrodna matka ze mnie 
umówię się po niedzieli - obiecuję, już zrobiłam rozeznanie i wstępnie wiem do kogo pójdę
mojej siostrzenicy też się tak robiło, nic nie działało prócz sudokremu ale i tak wracało, poszła do lekarza i okazało się, że mała ma nadmiar witaminy C, to było zimą, jadła sporo cytrusów i tam ją tak jakby odparzało od kwaśnego moczu - tak lekarka mówiła. Odstawiły mandarynki, vit c i przeszło (nadal sudocremem smarowała) i do tej pory sytuacja się nie powtórzyła
kl aski:
my w srode wylądowalysmy w szpitalu w czwartek urodziłam , a wczoraj nas wypuscili