Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-24, 18:25   #2011
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Goldika nie przejmuj się niczym podejmujcie własne decyzje bo to Wasze życie. Bardzo nie lubię jak ktoś ciągle nawija np z rodziny,że zrobiłby inaczej to tamto siamto, ble ble ble, każdy powinien robić i zyć tak jak chce. Ja się do nikogo nie wtrącam, zawsze pokazuję że podobają mi się czyjeś poglądy, zawsze pochwalę itp ...

Jak powiedzielismy teściom, że będzie Szymon to teściowa nic nie powiedziała tylko po jakimś czasie mówi: a mnie się bardzo podoba Marcel, o Szymku nie powiedziała nic. Ja jej od razu powiedziałam: a mnie się nie podoba Marcel i po sprawie ( wiem że niektóre z Was będą tak nazywać synusiów, ale nie bierzcie tego do siebie bo to indywidualna sprawa - znam po prostu takiego wstrętnego Marcela )

Dziwne to jest dla mnie, że pomyślała, ze akurat damy dziecku na imię tak jak ona chce. heheh . Ale nic nie mówi, ja uznaje że jej się ten SZymek moze troche podoba , ale ogólnie to nawet nie myślę o tym ze ktoś oprócz mnie i Tżta mógłby decydowac o imieniu naszego dziecka

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 19:10   #2012
nie _wiem
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

zgadzam się z tobą Truskawka to my jako rodzice wybieramy imię !Mój tata jak sie dowiedział że będzie Wanda to strasznie marudził ze brzytkio że coś tam że chce dziecku krzywde zrobić i tak dalej.... a tak sie składa ze ja swojego imienia nie lubie( marta) to mu powiedziałam, ze miał szansę na wybór imienia dla swojej córki i wybrał bardzo źle..... bo mi się to imie naprawdę bardzo nie podoba i trudno musze z tym żyć.... i dopiero po takiej rozmowie odpuścił..... i przyznał że to w końcu moje dziecko i mój czas wyboru imienia a teściowa powiedziała tylko ze bardziej jej się podobało imię wczesniejsze (alicja) ale powiedziałam jej że mi sie to imie podoba ale niestety nie podoba mi sie to jak ona zamierza je zdrabniać (alusia) dla mnie okropnie, ale to kwestia gustu ja w ogóle nie lubie zdrobnień powiedziała że rozumie i tyle
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 19:43   #2013
fatal21
Wtajemniczenie

U mnie co do imienia to krzywiła sie tylko dalsza rodzina, bo po babciach daje imie, ale ja mam to gdzieś.Mnie się Zosia podoba i kropka!
Wiecie, aż mi dziś głupio było.Ja leżałam sobie na łożku a teściowa i mieszkanie sprzatała, odkurzała, zmywała podłogi trzepała dywan,wietrzyła i zmieniała pościel.Jakoś tak dziwnie a ja jak ta krowa rozwalona na łożku.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 19:48   #2014
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do muszek mam ten sam problem... sa wszedzie!!!

A jeszcze co do imienia to matka stwierdzila, ze na poczatku chcielismy Aleksandra i po co teraz kombinujemy, ona sie przyzwyczaila i nie mozemy od niej wymagac ze teraz przestawi sie na inne imie
Co do muszek mam dwa sposoby.
1. Kładę połówkę cytryny, czekam aż mi muszki na nich siąda i zbieram je odkurzaczem
2. wkładam kawałek cytryny do słoiczka, nakładam gaze i gumkę recepturkę, po niedługim czasie muszki same wchodzą do cyrynki, lecz nie mogą wyjść następnie je wypuszczam na dworze .

Pochwalę się, ja też wczoraj zostałam ciocią. Moja bratowa urodziła synka 60 cm i 3,5 i to nadodatek wcześniak Dzisiaj byłam ich odwiedzić, przecudne dzidzi
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:09   #2015
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
U mnie co do imienia to krzywiła sie tylko dalsza rodzina, bo po babciach daje imie, ale ja mam to gdzieś.Mnie się Zosia podoba i kropka!
Wiecie, aż mi dziś głupio było.Ja leżałam sobie na łożku a teściowa i mieszkanie sprzatała, odkurzała, zmywała podłogi trzepała dywan,wietrzyła i zmieniała pościel.Jakoś tak dziwnie a ja jak ta krowa rozwalona na łożku.

Rozwaliłas Mnie tym tekstem :rot fl:

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Co do muszek mam dwa sposoby.
1. Kładę połówkę cytryny, czekam aż mi muszki na nich siąda i zbieram je odkurzaczem
2. wkładam kawałek cytryny do słoiczka, nakładam gaze i gumkę recepturkę, po niedługim czasie muszki same wchodzą do cyrynki, lecz nie mogą wyjść następnie je wypuszczam na dworze .

Pochwalę się, ja też wczoraj zostałam ciocią. Moja bratowa urodziła synka 60 cm i 3,5 i to nadodatek wcześniak Dzisiaj byłam ich odwiedzić, przecudne dzidzi

O kurde duży maluch jak na wcześniaka jeszcze :brzyda l:

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Moje maleństwo właśnie ma czkawke

Zmykam już lulu DOBRANOC

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 20:30   #2016
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dobrze, dobrze- korzystaj poki mozesz nie wiadomo kiedy sie tesciowej odwidzi i przestanie pomagac hehehe
Cytat:
O jaaaa...no to ladne wymiary jak na wczesniaka! az strach pomyslec jakie by mial gdyby chcial o czasie wyjsc- a o ile wczesniej sie urodzil? i miala cc ?

A ja znow mam zgage!!!
Stary 2011-09-24, 20:48   #2017
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Moja bratowa urodziła synka 60 cm i 3,5 i to nadodatek wcześniak Dzisiaj byłam ich odwiedzić, przecudne dzidzi

no to ładny wcześniak mi sie marzy żeby mój synuś ważył tak 3,5 kg ale terminowo ciekawe ile by temten mały ważył w terminie

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 21:27   #2018
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dobrze, dobrze- korzystaj poki mozesz nie wiadomo kiedy sie tesciowej odwidzi i przestanie pomagac hehehe

O jaaaa...no to ladne wymiary jak na wczesniaka! az strach pomyslec jakie by mial gdyby chcial o czasie wyjsc- a o ile wczesniej sie urodzil? i miala cc ?

A ja znow mam zgage!!!
W sumie można powiedzieć, że w terminie - 38 tydzień (chociaż lekarze stwierdzili, że to wcześniak), rodziła naturalnie, ale bardzo długo
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 21:31   #2019
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja sie ciesze ze oliwia terminowa byla bo tak ze 2 tyg po terminie to chyba z 4,5 by wazyla i z 64cm miala;p

co do imion wybor to zdecydowanie kwestia indywidualna, ile osob tyle opinii .
Nigdy nie jest tak zeby wszystkim sie podobalo ale jak sie maluch urodzi to wiekszosc ludzi sie przyzwyczai.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 22:02   #2020
truscafka
Zadomowienie

ahhh i znów nawiedziło mnie straszne zaparcie to uczucie jak na okres jest w dalszym ciągu - boję się . Pani gin. zbadała mnie dzisiaj i powiedziała, że szyjka jest zamknięta, więc niby ok. Od początku ciąży nie miałam żadnego odczucia typu ból podbrzusza itp itd i teraz bardzo się boję

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-24, 22:10   #2021
Darusiaaaa
Zakorzenienie

truscafka bylas na badaniu wiec jest OK!

Dopadaja cie niedogodnosci ciazowe po prostu i tyle
A.Camus
Stary 2011-09-24, 22:17   #2022
truscafka
Zadomowienie

też sobie próbuję tak to tłumaczyć
tak jak wcześniej pisałam to tak naprawdę pierwsza rzecz która mnie w ciąży niepokoi i pewnie stąd ten mój strach

to kara za tą moją harówę

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-24, 22:34   #2023
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez moze tak byc, ale nie ma sie co martwic, poodpoczywaj i bedzie ok.
A.Camus
Stary 2011-09-24, 22:49   #2024
dominej
Raczkowanie

Dobry wieczór
Siedze zła, bo TŻ miał mieć dzisiaj wolne ale poszedł na noc - za kogoś... Jak ja nie lubie sama spać!!! A jutro idzie na 14-stą - planowo - więc pewnie do 13-stej będzie spał po nocce, a potem do pracy i cały dzień sama...

Wczoraj byliśy na USG - i nasza Dobrusia nadal jest Dobrusią Waży 2 kg i jest chuda, ale za to ma długaśne nogi - to po tatusiu

Remont nadal trwa - mam nadzieję, że skończymy przed przyjściem na świat naszwej córeczki (zostało 50 dni)., chociaz w takim tempi epewna nie jestem

Jutro zaczynamy 34 tydzień!!!!!!

W środę idę do gina - i mam nadzieję, że szyjka nadal zamknięta i nie skraca się bardziej - że leki działają.

No i w sumie tyle u nas.

Aha, Od wczoraj straaaasznie chce mi się pić i apetyt tylko na owoce mam.

Dobrej nocki

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-24, 23:54   #2025
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
a ja nadal nie mam siary
ja mam siare od 20tyg okolo ale jak pierwszy raz zobaczyłam to poczułam się tak mamowo że bede mamą chociaż czasem to nadal do mnie nie dociera

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Dobry wieczór
Siedze zła, bo TŻ miał mieć dzisiaj wolne ale poszedł na noc - za kogoś... Jak ja nie lubie sama spać!!! A jutro idzie na 14-stą - planowo - więc pewnie do 13-stej będzie spał po nocce, a potem do pracy i cały dzień sama...

Wczoraj byliśy na USG - i nasza Dobrusia nadal jest Dobrusią Waży 2 kg i jest chuda, ale za to ma długaśne nogi - to po tatusiu

Remont nadal trwa - mam nadzieję, że skończymy przed przyjściem na świat naszwej córeczki (zostało 50 dni)., chociaz w takim tempi epewna nie jestem

Jutro zaczynamy 34 tydzień!!!!!!

W środę idę do gina - i mam nadzieję, że szyjka nadal zamknięta i nie skraca się bardziej - że leki działają.

No i w sumie tyle u nas.

Aha, Od wczoraj straaaasznie chce mi się pić i apetyt tylko na owoce mam.

Dobrej nocki
moja w 32 tyg wazyla 1900 i nikt nie powiedzial ze chuda aaaa i też ma długie nóżki. o półtora tyg dłuższe niż reszte ciałka

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:12   #2026
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

gratulacje dla rodziców
swoją drogą, to też sobie pomyslałam tak jak dziewczyny, ze ciakwe ile by ważyło/mierzyło jakby sie urodziło w terminie
Cytat:
A ja znow mam zgage!!!
ja tez mam coraz częściej
no ale tak jak pisałam migdały się całkiem nieźle spisują
pewnie o wszystkich specyfikach wiesz:rennie, gaviscon a z naturalnych:mleko, roibos, któraś z dziewczyn pisała ze musztarda jest super
a ja zauważyłam, że leżenie na prawym boku wzmaga lub wywołuje u mnie tą zgagę najbardziej- wiadomo że mamy leżeĆ na lewym boku, ale czasami ja nie mogę bo dzidziuś mnie wtedy strasznie kopie- naciskam go czy jak, i wtedy zmieniam na plecy lub na prawy bok i wtedy jest lepiej

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
też sobie próbuję tak to tłumaczyć
tak jak wcześniej pisałam to tak naprawdę pierwsza rzecz która mnie w ciąży niepokoi i pewnie stąd ten mój strach

to kara za tą moją harówę
zaparcia za harówę? raczej nie, bo ruch zapobiega zaparciom... chyba tylko więcej błonnika i sporo piĆ+domowe sposoby na zaparcia, mozemy zastosowaĆ ewentualnie lactulosę lub czopki glicerynowe.
Jeżeli Ciebie to pocieszy, to każda z nas tak ma

Wczoraj zrobiłam rajd po sklepach i wiecie co? jestem mega rozczarowana brakiem wiedzy sprzedawców- to ja wiedziałam więcej z netu informacji który wózek jaką ma wagę i o nowościach dramat. Najgorsze, że mylą się w najprostrzych głupotkach n.t. wózków(który ma stelaż alu a który metal)... chociiaż nie tylko, w odzieżowym dla maluchów też byłam i spotkałam babeczki, które mniej wiedziały jak się dana częśĆ garderoby nazywa ... jedna z nich poowiedizała, ze mi się pomyliło coś bo to NIE MOŻLIWE żeby tak małęmu dziecku kupowaĆ KOMBINEZON itp.

MIłej niedzieli

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-25 o 08:15
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:41   #2027
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
ja mam siare od 20tyg okolo ale jak pierwszy raz zobaczyłam to poczułam się tak mamowo że bede mamą chociaż czasem to nadal do mnie nie dociera

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

moja w 32 tyg wazyla 1900 i nikt nie powiedzial ze chuda aaaa i też ma długie nóżki. o półtora tyg dłuższe niż reszte ciałka
Ja siary nie mam teraz, ale w pierwszej ciąży też nie miałam. Małego karmiłam 3 miesiące, ale tylko przez to że dostałam anginę i miałam gorączkę 41 stopni przez 5 dni i straciłam pokarm.

Mój na początku 31 tygodnia ważył 1600 i lekarz mówił że duży chłopak.

Zostało nam 50 dni.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 08:54   #2028
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie

Ja też chce żeby sie mały urodził w terminie ale NIE po bo to będzie tez pewnie duży chłopaszek. Jula była 3950 i 56cm takze na maluszka ja nie licze.

Piękna pogoda sie zapowiada , a my mamy zamiar korzystac i wyskoczyc gdzieś .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-25, 08:57   #2029
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Ja siary nie mam teraz, ale w pierwszej ciąży też nie miałam. Małego karmiłam 3 miesiące, ale tylko przez to że dostałam anginę i miałam gorączkę 41 stopni przez 5 dni i straciłam pokarm.

Mój na początku 31 tygodnia ważył 1600 i lekarz mówił że duży chłopak.

Zostało nam 50 dni.
ja siary tez nei mam
a jutro idę w 30t.c. na usg ciekawe ile mój waży ale jestem ciekawa
Stary 2011-09-25, 10:18   #2030
ggoraa
Zadomowienie

Klaniam sie niedzielnie
Ale sliczna pogoda! Musze cos zpalanowac, bo szkoda tak cudnego dnia na siedzenie w czterech scianach
Ide wypic kawke, prysznic i trzeba sie ruszyc gdzies.
Milego dnia mamusie!
Stary 2011-09-25, 10:25   #2031
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Klaniam sie niedzielnie
Ale sliczna pogoda! Musze cos zpalanowac, bo szkoda tak cudnego dnia na siedzenie w czterech scianach
Ide wypic kawke, prysznic i trzeba sie ruszyc gdzies.
Milego dnia mamusie!
Mam też taki sam plan. Kawusię już pije

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:44   #2032
oolong
Zakorzenienie

ech, ja już po zmianie dwóch kup, w tym po jednej musiałam nastawić pranie, bo niestety pojawił się wyciek na spodenki, bodziaka, pokrowiec na przewijak
czekam aż wrzaskun zaśnie i wywieszę, bo już się zrobiło

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 10:46   #2033
Ona231
Zadomowienie

Dzisiaj słoneczko nas rozpieszcza to trzeba korzystać

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ahhh i znów nawiedziło mnie straszne zaparcie to uczucie jak na okres jest w dalszym ciągu - boję się . Pani gin. zbadała mnie dzisiaj i powiedziała, że szyjka jest zamknięta, więc niby ok. Od początku ciąży nie miałam żadnego odczucia typu ból podbrzusza itp itd i teraz bardzo się boję
Truscafka musisz trochę więcej błonnika jeść i ograniczyć słodycze lub parę domowych sposobów wypróbować. Spokojnie jak by lekarza coś zaniepokoiło to na pewno by o tym powiedział. Nie martw się na zapas.

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Wczoraj zrobiłam rajd po sklepach i wiecie co? jestem mega rozczarowana brakiem wiedzy sprzedawców- to ja wiedziałam więcej z netu informacji który wózek jaką ma wagę i o nowościach dramat. Najgorsze, że mylą się w najprostrzych głupotkach n.t. wózków(który ma stelaż alu a który metal)... chociiaż nie tylko, w odzieżowym dla maluchów też byłam i spotkałam babeczki, które mniej wiedziały jak się dana częśĆ garderoby nazywa ... jedna z nich poowiedizała, ze mi się pomyliło coś bo to NIE MOŻLIWE żeby tak małęmu dziecku kupowaĆ KOMBINEZON itp.

MIłej niedzieli
Nika niestety to często się spotyka, dlatego ja raczej staram się kupować w sieci, bo i sprzedawcy bardziej kompetentni (wiadomo nie zawsze, może mają więcej czasu na sprawdzenie

amarantas gratulację dla młody rodziców, fajne "maluszek" ma wymiary

To jak wszystkie kawę to gorsza nie będę

oolong to chyba tak, żebyś się za bardzo nie nudziła, albo z wprawy nie wyszła
Stary 2011-09-25, 10:53   #2034
basiula19
Zadomowienie

Witam niedzielnie

my zaraz mykamy do Kościółka.....pogoda naprawde śliczna niestety mężuś na 2 zmiene do pracy więc dupa a tak to byśmy może gdzies pojechali albo brat by z bratową do nas przyjechali...........ja sie dopiero dowiem za 2 tygodnie ile mój baciar waży ponoć to ma być już ostatnie usg znam tylko wage z połówkowego w 23 tc ważył 420 g ciekawe ile teraz........lece buziale

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

wow nam zostało już tylko 40 dni jak postu heheh

Stary 2011-09-25, 11:25   #2035
milagrosa
Raczkowanie

dzień dobry z rana
hehe tak to jest jak się do godz 10 wyleguje w łóżeczku
u nas też piękna pogoda, wyszłam na taras i podlałam moje kwiatki wszystkie- może dotrzymają moich urodzin w październiku

jedziemy na popołudnie do moich rodziców na kawę i kolację- już czekam na wyżerkę
wczoraj od teściów z obiadu to wróciłam taaaakaaa najedzona że mąż musiał mnie na spacer dosłownie zaciągnąć

udanej niedzieli życzę, korzystajmy z pogody póki jest kochane słoneczko

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 11:54   #2036
Myszeczka86
Zakorzenienie

Wiem że pewnie nie jedna z was pomyśli z ejakas dziwna jestem, ale mam takie pytanko

Kiedy chcecie zrobic chrzciny dla maluszka ??
Bo Ja ostatnio myślałam i moze w święta ale niewiem jak ten nasz pleban będzie chrzcił

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-25, 12:04   #2037
Seona
Zakorzenienie

Hello

Myszeczko, ja planuję na wiosnę, ale kogo na chrzestnych to nie wiem W zimie za wcześnie jak dla mnie - dziecko małe i w kościele zimno i "niezdrowa atmosfera" (mimo, że grzeją u nas porządnie, ale bardziej mnie przerażają kichający i kaszlący w zimie uczestnicy mszy:

. Z Pati było fajnie, bo miała prawie 3 miesiące, chrzciłam we wrześniu, było jeszcze ciepło i przyjemnie, kościół otwarty na oścież, więc nie było duszno.

Jaka jestem wkurzona: ponad miesiąc temu zamówiłam w Empkiku on-line (już kilka razy korzystałam z tej opcji) książki z możliwością odbioru na miejscu i najpierw dostałam meila, że części książek nie ma i zamówienie się opóźni a teraz że jeszcze bardziej się opóźni Ja urodzę wcześniej a książek się nie doczekam Zrezygnowałam z tego zamówienia i zamówiłam z Amazonki i Merlina - takie książeczki edukacyjne nt. będę mieć rodzeństwo.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

My chyba zamiast do kościoła pojedziemy do sklepu Nie chodzę już w niedziele od dawna na msze, bo mi słabo, za dużo ludzi i duszno i chodzę w tygodniu.

A nie mam co na obiad! Mam tylko zupę krem z brokuła a nic na drugie danie. Rozmroziłam udko, że ugotuję zupę ogórkową, ale nie chce mi się to może usmażę na drugie danie? Ale to zjem ja i mała a mąż co?

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Basiula, fajnie masz 40 dni Też bym już tak chciała, u mnie jeszcze ponad 60, ale skracam sobie do 60

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 12:29   #2038
basiula19
Zadomowienie

my będziemy chcieli przed świętami z tydzień i ja bym chciała w sobote bo mniej ludzi w kościele i masz tylko 30 min......zobaczymy kiedy mały wyskoczy.....

Stary 2011-09-25, 13:14   #2039
Jagooda_
Raczkowanie

Witam niedzielnie

Seona wiesz ona tak mówiła ogólnie o tym baby bluesie, bo chodziło raczej o to, żebyśmy mieli świadomość, a nie żeby nas nastraszyć i przerazić. Związany jest z nagłym spadkiem hormonów ciążowych zazwyczaj w okolicach 3 doby po porodzie, dlatego nie występuje u wszystkich kobiet. Można pić melisę, wziąść neospazminę, powinno w ciągu kilku dni się unormować. Po prostu trzeba się wypłakać, wyżalić i tu potrzebne przede wszystkim zrozumienie mężów. Ona uczulała mężów, że to może być trudny okres dla niektórych kobiet, w szczególności kiedy był ciężki poród, kobietę boli krocze, nie moze siedzieć, krwawi, do tego jeszcze jakiś nawał i poranione brodawki, płaczące dziecko - świat nie wygląda wtedy różowo. Cały czas mówiła o wsparciu i zrozumieniu, że jak mąż nie może być z żoną w domu, to może niech mama, przyjaciółka wpadną na kilka godzin w ciągu dnia, bo siedzenie samej w czterech ścianach może jeszcze bardziej przytłaczać. No i taki stan nie powinien trwać zbyt długo, jak się będzie przeciągać to już początki depresji i wtedy warto pomóc kobiecie, bo czasem spotkanie z psychologiem wystarcza.

marejta jak tam zakupy??

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 14:11   #2040
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Wiem że pewnie nie jedna z was pomyśli z ejakas dziwna jestem, ale mam takie pytanko

Kiedy chcecie zrobic chrzciny dla maluszka ??
Bo Ja ostatnio myślałam i moze w święta ale niewiem jak ten nasz pleban będzie chrzcił
u nas poród będzie listopad/grudzień- gdzieś w tym przełomie i planujemy moze na Wielkanoc? ale nie wiem czy nie później bo na wiosnę planujemy sie przeprowadziC to moze i wczesnym latem--- ale własnie do jakiego momentu chrzci się dziecko? tzn. wiem ze to nei rpzymus, ale tak półroczne to spokojnie czy nawet 7m-czne? czy może starsze dziecko nie wytrzymuje tak długiej mszy i się wierci , kręci i lepiej takie małe czyli 3m-czne?

p.s. a mnie znowu choróbsko bierze, więc rosołek się już gotuje i przygotowany już syrop z cebuli etc.

zdziwił mnie artykuł ostatnio czytany o tym, że w ostatnim trymestrze zakazane jest używanie leków- bez wskazań medycznych, ale takich nawet jak paracetamol itp. bo podobnie jak w I trymestrze rozwijały się narządy wewnętrzne maluszka tak i teraz jest ich szybki wzrost... także nawet teraz boję sie Rutinoscorbinu braĆ- cholera już wie... a mnie chyba paradontoza bierze, i co na to stosowaĆ? cytrusy czy jak? i chyba bez czarny

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

o wyczytałam, ze w mięcie jest też rutyna

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-25 o 14:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości