|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
Ja też jak u dzieci Unholy rzucam,kopie etc lewą a jestem praworęczna. Cytat:
![]() Cytat:
Czeko bardzo podobają mi się werkowe zakupy
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Unholly zazdroszczę
też bym sie wyłozyła żeby się ktoś tak nade mną pastwił ![]() Ehhhhhh wczoraj wysłałam TZ do lekarza wieczorem bo temp mu wyskoczyła prawie 38, a czuł się cały dzień już jakoś marnie. Trafił na jakiegos młodziutkiego lekarza który mu leki w komórce na necie szukał ![]() Stwierdził infekcję wirusową gardła. Dał leki. Antybiotyku nie bo podobno na to się nie daje- nie znam się... Noc miałam nieprzespaną. Latałam między łóżkiem młodego i starego... Rano poszłam na piknik eko. Za butelki, zakrętki, makulaturę, stary sprzęt agd rozdawali sadzonki roślin. Wszystkie atrakcje dla dzieci za free, więc B szalał że nadążyć za nim nie mogłam. Chłop w łóżku, ja z dzieckiem nadzoruję akcję zbierania gratów. Dobrze że w pracy akurat był odpowiedzialny i myślący pracownik, bo nie wiem jak bym sama poradziła... Trochę wrzosów nazbieraliśmy. B był tak umęczony że zasnoł. Jeszcze jedzenie, picie leki, dla TZ i szybko na zakupy. A jak sie B obudził to mi tak nazłosc robił że udusiła bym... Chłop chory w domu to kataklizm Dobrze że popołudniu mama młodego wzieła na noc do siebie- mam nadzieję że się nie zarazi. Najbardziej martwi mnie to że TZ zbic tem nie mogę... najniżej 38 ma.... I leży jak kłoda, tylko sie kilka razy dziennie przebiera, bo piżamę wykręcać można. |
|
|
|
#1893 |
|
Ola-Unhola
|
Wy tu mi zazdrościcie, a ja ciagle Mamuśkę opierniczam, ze ciągle chce mi coś robić hehe
![]() No dziewczyny, pustki, giniemy... ![]() A tak dla wesołości, wczoraj mi się śniły całą noc świnki morskie, w każdej chyba sytuacji Tyle co wyczytalam to albo nienawiść, albo nawet radość. I wszytko jasne
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
mało mnie ale tak wyszło, we wtorek lub środe opisałam sie jak głupia i jak chciałam wyslac tak mi net wcięło :/ i przez nast dzień nie miałam :[ a teraz tez niby jest ale jakiś taki niepewny, musimy zmienic bo jest coraz gorzej no i wizaż mi też coś nie teges, usmieszki mi sie wyprzestawiały :/ u nas OK, tzn prawie OK, bo Zuza znów sie cos skarży że ją boli, chyba się zanosi na kolejne zapalenie pęcherza, ma zaczerwienioną cipke, dałam jej 1/2 furaginy, bo bo je sie że do poniedziałku cos gorszego się wykluje... pododpisuję z pamięci wybaczcie, ale po prostunie jestem w stanie rozszyfrowac tego co zacytowałam :[ tak więc: kamilka dużo zdrówka dla TZa i żeby mały się nie zaraził Ola, przesyłkę dostarczył wczoraj kurier ale to od Ciebie się dowiedziałam ze zostałam wybrana, bo maila nie dostałam Karo ja tez szczepiłam na pneumokoki Prevenarem 13 ide teraz Mała do łózka położyc to może jeszcze zaglądne ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- chyba nikogo nie ma to i ja pewnie pójdę sama jestem, mąż pojechał do Katowic po teścia na lotnisko, więc czeka mnie smaotna noc
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2011-09-24 o 21:43 |
|
|
|
#1895 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ja też nie dostałam maila. skierka zajrzała do klubu recenzentki i stąd wiem ![]() Zdrówka dla Zuzi, mam nadzieję, że to jednak nie pęcherz ![]()
|
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
acha ale co, myślisz że dobrze że jej dałam furagine, czy powinnam czekac ![]() a pon i tak chyba oddam mocz do laboratorium ostatnio coś częściej ma te problemy z pęcherzem, obstawiam że to prze to że mało pije, niewiem jak ja przkonac żeby piła więcej, ostatnie dni tak kiepsko jest
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Maju, a próbowałaś dawać sok żurawinowy/suszoną żurawinę? Dobrze działa na takie sprawy
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze kupic, a jest jakiś konkretny który polecasz? no i czy ta moja królewna będzie chciała pic ![]() sama jużniewiem, zje wszystko a z tym piciem masakra jakaś obecnie tylko mleko/kakao pije ale nigdy nie dopija do końca poza tym wode Waterr smakowa i czaem się skusi na kompot lub wode z sokiem malinowym ewent parę łyków zwykłej wody lub mojej zielonej herbaty, ale to naprawde parę łyków
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, Kuba lubi, warto spróbować.Nie wiem, co Ci poradzić, bo Kuba teraz pije więcej niż latem , ale On pije w zasadzie tylko wodę i mlekoEdit: taki mam.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-09-24 o 22:39 |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
Bylismy na chwile u szwagierki sie pozegnac bo wyjezdza na 3 mce do Holandii do pracy........smutne to ze musi zostawic 3 dzieci
(najbardziej zal mi najmlodszej bo ma 6 lat i w dodatku do 1 klasy poszla,a starsze rodzenstwo to juz nastolatki 16 i 15 lat, wiec daja rade)musiala zawiesic dzialalnosc pizzerri bo jakos nie bylo zysku i ma dlugi ktore trzeba oddac Maju mam nadzieje ze to nie Zum.......zdrowka dla Zuzi doczytalam ze mala nie chce pic a herbatek tez nie lubi? bo moja tylko wode i herbate pije -robie w 1l dzbanku przewaznie owocową sage albo mietowa(ulubiona Werki) i wypija do dna
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-09-24 o 22:40 |
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Ten syrop ma w składzie tylko sok z żurawin i cukier, żadnych "dodatków", ale widzę, że na tej stronie jest to napisane
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Idę spać, dobrej nocy
|
|
#1902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że go znajde w k=jakomś sklepie ![]() super masz że Kubuś tak pije, Zuza nie chce się za bardzo przekonac do wody, troszke tam pije ale to i tak tylko nestle bo jej sie te butelki podobają ![]() Cytat:
nie dałabym rady....
|
|
#1903 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
a to moj maly socatotsik ![]() a ja z kolei pisze lewa reka a wszystko inne robie prawa
|
|
|
#1904 |
|
Ola-Unhola
|
Maju, myslę, ze furagin nie zaszkodzi. A Jola dobrze piszą z tą żurawiną
Joluś, Joluś, Joluś:*
|
#1905 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze raz dzięki ![]() ja tez uciekam do łóżka, bo ostatnio ciąglę zmęczona i niewyspana chodzę... juz 9 dzień łykam luteina i dalej nic.... Dobranoc ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
Svi, to twój Marcel? jaka bojowa minka ![]() super ma włoski ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- to jeszcze raz papa
|
|
#1906 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, mina rozbójnika mówi sama za siebie
Zadziora Ci rosnie
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
jeeee Marcel jest uroczy
i te loczki
|
#1908 |
|
Ola-Unhola
|
Dobranoc
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co jako ze we wtorek mam urodziny i zjedzie sie familja to bede piec sernik z białą czekoladą i karmelem
a na kolacje zamowilam catering- swojskie koryta z pobliskiej restauracji, mam nadzieje ze bedzie dobre jakos nie chce mi sie nic szykowac ![]() dobranoc
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Nadaję z tel..jeszcze się z Zu wylegujemy, nie zdarza się zbyt często ![]() Mam nadzieje ze ładna pogoda bedzie bo planuje dłuuugi spacer, lody iii powrót na późny obiad ![]() Miłego dnia
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że Edyta kupowała w Almie, ja w Piotrze i Pawle. Jaki śliczny A o co chodzi? ![]() *** Miłej niedzieli ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Kuba ugotował właśnie rosół i karmi misia, zajączka i krecika, podobno pyszne
|
|
#1912 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() coraz bardziej brakuje mi tego że nie mam gdzie na tym zadupiu spacerowac, lodów też brak i coraz cześciej myślę że jednak ten zakup mieszkania byłby dobrym pomysłem, powstrzymuje mnie tylko to że jakbysmy chcieli drugie dziecko to jak w domu zostanę to będzie babcia a jak wyjedziemy to zostaje żłobek (któryma powstac dopiero w zimie) albo rezygnuje z pracy (na wychowawczy nie ma szans, już nie miałabym gdzie wrócic) no i wogóle musze szybko podjąc decyzję, bo mam teraz szanse zajśc w ciąże (o ile w końcu dostanę @) a jak nie to znów musze na tabsy przejśc........ Cytat:
tylko że u mnie ani jednego ani drugiego ![]() kochany ten Twój Kubuś, nawet o miśki się zatroszczy
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś gotowa na drugie dziecko? Hmmm, a może Bomi? Albo jakiś zielarski? Wszystkie siedzą w śliniakach, a oprócz tego Kuba wyciera je papierowym ręcznikiem, bo się oblały zupą
|
|
|
#1914 | |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() czeko, a Malż Ci nic nie przygotuje na urodzinki ![]() Karo, fajne plany ![]() U nas dzisiaj tez ładna pogoda, więc pewnie spacerek na hulajnoge bedzie i rower. Bo Cię Jolus lubie, wiesz ![]() Maja, mam niedaleko polska różę, upić Ci coś i wysłać? ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Ale masz pracusia w domu. O 9.30 juz obiad niedzielny gotowy
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, szkoda tylko, że wirtualny ![]() Wiecie co Kuba robi? Spsoci coś i jak zwrócę Mu uwagę, to mówi, że to samo
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Cytat:
![]() a u nas na wsi odpust dzisiaj wiec tez spacer bedzie, pewnie znowu wrocimy z jakims gadzetem a na 17 do kosciola bo jest msza za siostre bratowej(5 rocznica smierci- ale zlecialo.......ale przeraza mnie mysl ze jemu zostalo jeszcze tylko 10 lat odsiadki )Cytat:
Dzieki za komentarze musi isc do pracy
|
|
#1917 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Jola w sklepie niedaleko Ciebie tez jest polska róża, patrzyłaś? Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie patrzyłam, teraz zerknęłam, ale nie bywam w tamtych rejonach
|
|
|
#1919 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A ile płaciłaś za ten sok u siebie? W sklepie on line za 20 zł jest. Dziewczyny w totka 50 mln....we wtorek
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Około 23 zł, a tam jeszcze przesyłkę trzeba doliczyć. Chyba zagram
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

(wyszłam o 10,30 chyba
)
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Dobrze że popołudniu mama młodego wzieła na noc do siebie- mam nadzieję że się nie zarazi. 

NIE LUBIĘ TROLLI