|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
![]() Cytat:
mamy podobny gust, bo też będę szukać czegoś podobnego ![]() |
||
|
|
|
#3572 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień zbliża się wielkimi krokami, a PMki żyją swoimi ślubami – PM 2012, cz. X
Cytat:
. A cena też super! Cytat:
!Super te kieliszki. Muszę też się rozejrzeć po okolicy gdzie bym mogła takie kupić... ;D
|
|
|
#3573 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
?Cytat:
Dziś zapowiada się ładny dzionek, więc chyba wybiorę się gdzieś na spacerek. Miłego dnia wszystkim!
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Jadę dzisiaj na odpust do TŻta i na kawie będą też moi rodzice. To już drugie ich spotkanie ![]() Fatalnie się czuję. Dostałam @
|
|
|
|
#3575 |
|
Rozeznanie
|
hej!!
tylko dwie strony miałam do nadrobienia-nie postarałyście się wczoraj ![]() Kiciu gratuluje udanego zakupu ! ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- wczoraj na urodzinach TŻ było super! prezenty się podobały - to najważniejsze Tą koszulkę z napisem" Jestem superfacetem, ale mam już super kobietę" obiecał, że będzie nosił na spotkania z kolegami ja mu na to że po ślubie zamówię mu nową "Kocham Żonę" ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- dobrze dogadują się Wasi Rodzice?? Edytowane przez M_ilkaa Czas edycji: 2011-09-25 o 09:11 |
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
hej ho hej ho
na allegro kolejna aukcja mojej sukni za 1999 a ja dałam 1500 yeah powiem wam, że śliczniutka ta moja kiecuszka. Tylko jak będę szła na poprawki to będę musiała pomierzyć czy zostawić tą halkę którą mam w sukni (do niej tylko koło się wkłada) czy dokupić osobną halkę. Bo jak widzę jak na niektórych PM wisi ta suknia to nie wiem czy one nie miały tego koła czy z tym kołem jest taki efekt. Oto kolejna PM w mojej sukni: http://allegro.pl/suknia-slubna-atel...819200373.html
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez czasem przychodziła jakaś babka z tablicami i gadała o metodach anty.I ciekawe czy to też u mnie się nie liczy już jako spotkanie w poradni ![]() Dostawaliście jakiś dodatkowy papierek prócz odbycia kursu nauk przedmałżeńskich?
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Odnośnie spotkań rodziców - my mamy dziś 223 dni do ślubu a nasi rodzice jeszcze nie mieli okazji się spotkać. W prawdzie znają się z widzenia, mieszkam w małej miejscowości ale okazji żeby się spotkać i pogadać o ślubie itd. jeszcze nie mieli ![]() Kilka razy był temat, że muszą się w końcu spotkać, że trzeba zorganizować jakiegoś grilla lub coś. I na gadce zawsze się to kończy A kiedy wasi rodzice się spotkali? Czy byliście wtedy razem z nimi? Jakie tematy były poruszane? Mnie to troszkę przeraża
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
mam kaca giganta ale wczoraj wytańczyłam się jak głupia. Byliśmy w klubie, gdzie Tż czasem bawi się w Dja, ale wczoraj stał po drugiej stronie gramofonu i bawiliśmy się razem. Muzyka była boska, i ogólnie wieczór bardzo udany, tylko był jeden zgrzyt. Stoimy sobie z Tżtem w klubie i rozmawiamy, a tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy przyleciała jakaś panna i wrzeszczy do mojego Tżta - czeeeeeeeeeść! do tego rzucając się mu na szyję (nie trzeba dodawać, że była trochę wcięta). Tż nie wiedział za bardzo jak się zachować zaskoczony jej wylewnością, powiedział chłodno "no cześć" i przedstawił mnie jako swoją narzeczoną. Dopiero wtedy ta laska zauważyła, że wogóle tam jestem A skąd Tż ją zna ?? - to w ogóle "narzeczona" jego kumpla, ale nie jakiegoś bardzo bliskiego, następnym razem jak go spotkam, to powiem żeby jej lepiej pilnował. Reasumując atak zazdrości był intensywny, ale krótki, bo dziewczyna dostała ode mnie max 3 punkty na 10 (i dodaję, że była to ocena w miarę obiektywna) |
|
|
|
#3580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie niedzielnie!
U mnie piękna pogodna,a ja nadal w łóżku. Niby ten antybiotyk pomaga bo katar przechodzi ale głowa dalej mnie boli. Mam nadzieję, że w końcu przestanie bo jak mi się wrócą te zatoki to zabiję tą babę! Cytat:
Mówiłam mu, że nie musi jej nosić bo to bardziej w charakterze żartu dostał, ale ostro ją nosił i teraz czasem też ją ubiera. Ostatnio jego kumpel się śmiał, że fajna koszulka i że dobrze to wymyśliłam, ale w sumie trochę mi było głupio bo to takie bardziej "ostre" niż twoje i jakbym miała drugi raz kupić to taką jak ty. Cytat:
Cytat:
Koleżanki Tż, które miał zanim mnie poznał miały na jego przyszłość całkiem inne plany ( kandydatkę na żonę ze swojego grona ). Wiec mnie nie lubią i z wzajemnością. Zazwyczaj jak jesteśmy w knajpie i one są to właśnie przybiegają do Tż i rzucają mu się na szyje, całują po policzkach. JA oczywiście udaję niewzruszoną, ale wkurza mnie to. Wiem, że to nie jego wina. Ale ostatnio moje wkurzenie sięgnęło zenitu jak sam do nich poszedł an pogaduszki przytulanki! Ja odkąd z nim jestem nie witam się, że swoimi znajomymi buziakiem bo wiem, że jemu to przeszkadzało i mi to powiedział, ale w taki układzie czemu on tak zrobił. Nie mógł zrozumieć o co jestem zła...faceci. Ale mi się wspomnienia włączyły
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Było całkiem sympatycznie, tematy były różne, nie tylko ślubne, ale też dnia codziennego, o pracy itp. Ja nie chciałam żadnej szopki z odstawianiem oficjalnych zaręczyn (bo zaręczaliśmy się sami, bez rodzicow) ale mój TŻ mimo wszystko wczuł się w rolę i tylko zapytał oficjalnie mojego tatę czy może wziąć mnie za żonę . Przygotowałyśmy z mamą mnóstwo jedzenia, z czego połowa i tak została bo nie było do przejedzenia. Myślałam, że posiedzimy maksymalnie dwie-trzy godzinki a tu tak spotkanie się rozkręciło, że rodzice TŻta zostali do 2 w nocy. Ogólnie wspominam bardzo miło ![]() Cytat:
![]() Zawsze się zastanawiam co za facet chce mieć dziewczynę która każdemu, nawet dalszemu znajomemu rzuca się na szyję . Dobrze że i Ty i TŻ potraktowaliście ją chłodno bo takie panny to od razu trzeba na ziemię sprowadzać. |
||
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
pustawo tu dziś...Pmki korzystają z pięknej pogody
|
|
|
|
#3583 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
wyglądam dzisiaj tragicznie, bo mi pryszcze wyskoczyly zblizam sie do @... brr.. a dzisiaj na 18 zaczynamy nauki.. oczywiscie wszystko ustalala z ksiedzem kolezanka, wiec tylko jej na slowo wierze, ze naprawde beda te nauki.. ponoc mają byc 3 spotkania - raz w miesiacu po 1,5 godziny. Mam nadzieje, ze sie uda.. ![]() to widze, ze wiekszosc z nas ma tak ze swoimi Męzczyznami.. i chyba nie mozna nic na to poradzic.. Cytat:
oo widze, ze Madzi dzisiaj humorek dopisuje Cytat:
My naszych poznalismy 2 lata przed slubem, czyli w wakacje 2010 mielismy jchac na wakacje do Polski i tak gadamy, ze przydaloby sie poznac juz naszych rodzicow i powiedziec im kiedy planujemy wesele. Moj P. zadzwonil do swoich rodzicow czy mają wolny wieczor w poniedzialek, a ja do moich (nie mowiec im o zadnym spotkaniu). Zamowilismy stolik w restauracji, ja przyjechalam ze swoimi, On ze swoimi i tak bylo lekkie zdziwienie ze strony rodzicow, ale pozniej powiedzieli, ze sie tego spodziewali i bylo fajnie Mamy juz to za sobą Czasmi nasze mamy sie w autobusie widza, to gadają, moj tata zalatwiał tacie TZta rozne rzeczy taniej z pracy, wiec tez sie sami kontaktowali, wiec mysle, ze sie lubia:P Cytat:
a z tą .. dziewczyna.. to tez bym sie wkurzyla.. nienawidze takich lasek! a ona na pewno wiedziala, ze Twoj TZ ma narzeczoną, bo wkoncu jestescie ze sobą bardzo dlugo.. przynajmniej ja wiem o wszystkich dziewczynach/narzeczonych kumpli TZta nawet jak sie mniej ze sobą kontaktują. ale nie wyobrazam sobie jakby jakas miala zawisnac na szyji mojego TZta.. brrr.. niech spada na drzewo Cytat:
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2011-09-25 o 12:09 |
||||
|
|
|
#3584 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to jest niezaprzeczalne
Cytat:
naprawdę, bardzo dobry wybór Cytat:
Cytat:
może to będzie głupie pytanie, ale po co te kieliszki właściwie? będą jakąś funkcję spełniać? bo mnie nie przyszłoby do głowy kupować jakieś specjalne kieliszki więc nie wiem Cytat:
tyle razu mu tłumaczyłam a dalej mu się zdarza gdzieś sie zasiedzieć i nie dać znać, a mnie niewiele trzeba żeby zacząć wymyślać tragiczne scenariusze Cytat:
tematów ślubnych było nie wiele bo do ślubu było daleko, głównie tematy neutralne praca, wyjazdy wakacyjne itp Po tym jeszcze kilka razy się widzieli z różnych okazji (jak byliśmy salę rezerwować, w sprawach mieszkaniowych) Cytat:
chociaż jeśli chodzi o uściski i cmoki w policzek ze znajomymi to raczej mamy z TŻem luźne podejście do tego, zarówno ja jak i on witamy się/ żegnamy ze znajomymi w ten sposób i nie jest to dla nas nic dziwnego ![]() Powoli ożywam po wczorajszej imprezie, zbieram się w sobie żeby ogarnąć mieszkanie TŻ nadal leży, chyba przesadzić wczoraj lekko no ale urodziny się ma raz w roku to niech mu będzie
|
||||||
|
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja mama jest strasznie bojaźliwa, wszystko ją przeraża a teściowa to wyluzowana babka. Więc są zupełnie inne, poza tym moi rodzice to domatorzy, nigdzie nie wychodzą, wiecznie nie mają czasu. A rodzice TŻ są przebojowi, mają samochód campingowy (z łazienką, kuchnią itd. my z resztą też mamy tylko mniejszy i bez prysznica) i podróżują sobie nim po świecie - ostatnio wyjechali na ponad miesiąc. A moich z domu ciężko wyciągnąć nawet do rodziny ![]() fablous u mnie też nie było "proszenia mojego taty o moją rękę" - to trochę staroświeckie aczkolwiek nie potępiam tego - co kto lubi.__Paulinka__ też myślałam o tym, żeby zrobić to w taki sposób. Na neutralnym gruncie - w miejscu publicznym. Ale teraz to myślę żeby zrobić to u nas (ja już mieszkam z TŻ). Tylko kiedy i jak Ale chciałabym mieć to już za sobą ![]() Muszę to obgadać z narzeczonym i coś zorganizować - chociaż ciasto i kawę bo obiad to obawiam się że może mi nie wyjść pod wpływem stresu. Co najwyżej jakaś sałatka, wędlinki... generalnie na zimno
|
|
#3586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja nie wie i lepiej, żeby się nie dowiedziała, a Tż mama jest taka, że co pomyśli to powie, a czasem powinna się ugryźć w język. Co do nauk to my mamy dzisiaj czwarte i ostanie. Muszę się podnieść z łóżka i iść bo co później zrobimy. U nas spotkania trwały 2-2,5 ale w tym jest msza. No i jeszcze poradnie musimy zrobić. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
U mnie też było proszenie o rękę. O matko jaki to był stres. Tż mi się oświadczył wieczorem w piątek, a w sobotę poszliśmy do rodziców. ja chciałam im po prostu powiedzieć, że się zaręczyliśmy,ale on nie, że chce poprosić. Zrobił jak chciał.
|
|
#3587 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
11.10.2005-RAZEM 10.10.2009r-ZARĘCZENI ![]() JAKO ŻONA ![]() 27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem Edytowane przez madzia2306 Czas edycji: 2011-09-25 o 13:11 |
|
|
|
|
#3589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki wszystkim za mile slowa
Bardzom rada ze sie Wam podoba![QUOTE=menippe;29611453]suknia śliczna! gdzie ją kupiłaś ?Suknie kupilam w Rybniku w salonie Princessa, jest to jeden z sieci salonow http://karina.net.pl/ na tej stronie mozna zobaczyc w ktorych sklepach, jakie suknie sa dostepne. Cytat:
Pozniej oczywiscie bylo after party ze znajomymi i sie doprawilismy!Magdzia dzieki ze dodanie mojej sukni
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, witam niedzielnie
![]() Nie było mnie od piątku, bo byliśmy w kinie ( na "O ółnocy w Paryżu", który to film miałam obiecany i jakoś nie mogliśmy dotrzeć do kina ), a wczoraj, zupełnie spontanicznie wybraliśmy się do Pragi, było cudownie, pogoda wymarzona na spacery, łaziliśmy cały dzien, napiliśmy się czeskiego piwa )zdjęcia czeskiej Pary Młodej - które to mój TŻ-et pobiegł zrobić " żebyś kochanie miała na Wizaż " A teraz lecę nadrabiać wątek |
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=E87;29615299]Dzieki wszystkim za mile slowa
Bardzom rada ze sie Wam podoba!Cytat:
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Hi
nie mam czasu sie w tyłek za przeproszeniem podrapacCytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
|
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę się z Wami pięknie przywitam i zaraz zmykam.
Podejrzewam, że koleżanki albo korzystają z ładnej pogody, albo przytulają się do swoich misiaczków. My robimy i jedno i drugie, a w tym drugim towarzyszy nam dzisiaj to http://www.youtube.com/watch?v=Hvz0gFQQytc&ob=av2e Kurka no tyle pięknych piosenek jest i tyle mogłoby być na pierwszy taniec... ciężko wybrać. (ta jest w naszej ścisłej 5 i bankowo będzie na weselu)Miłej niedzieli
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusiu kieliszki m.in na szampana który będzie na początek a potem ja np będę piła wino bo wódki nie chce a TŻ to też nie wiem co będzie pił. Ogólnie kupiłam je bo chcieliśmy mieć takie inne niż reszta a potem zostanie pamiątka.
My właśnie z TŻ zastanawiamy się gdzie by tu pojechać na nie zbyt daleką wycieczkę i nic mam nie przychodzi do głowy
|
#3595 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3596 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie skromnie powiem, że wiem ![]() Uciekam robić obiadek miłej niedzieli
|
|
#3597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak mowisz, zrob kawe, jakies ciasto, ew salatki i z glowy ja tez bym sobie nie zaprzatala glowy obiadem, bo balabym sie, ze mi nie wyjdzie z nerwow, tym bardziej, ze tata TZta jest kucharzem:PCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ta PMka to miala chyba za krotka tą suknie:P cale buty jej widac, a powinno chyba byc zakryte co? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3598 | |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny niedzielnie
My z TŻcikiem spędzamy dzisiaj bardzo leniwy dzień Wstaliśmy baaardzo późno, poza tym leżymy i się relaksujemy Obiad zrobiłam juz wczoraj także czeka w piekarniku, po południu idziemy na długi spacer z psem i jakiś film obejrzymy - uwielbiam takie dni ![]() Cytat:
Także kontakty są bardzo dobre Także teraz jestem bardzo zadowolona ![]() Aha, na pierwszym spotkaniu było bardzo miło. Rodzice rozmawiali o wszystkim, poza tym obgadaliśmy większość spraw weselno ślubnych Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2011-09-25 o 15:02 |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko my przed sala rozbijemy kieliszki ale nie takie bo u mnie w rodzinie to się wódkę pije i rozbija a nie wyobrażam sobie z takiego dużego pić. A toast szampanem jest już na sali po wejściu wszystkich gości na powitanie
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to wlasnie roznie bywa niektorzy wlasnie zbijają kieliszki z wodka przed salą, a niektorzy szampanowki na sali ja osobiscie (i moj TZ) nie chcemy zadych kieliszkow z wodką przed salą, tylko przywitanie chlebem, a na sali zbijemy kieliszki po szampanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

gratuluję serdecznie!! mój styl 

jakoś tak mało tam tego wszystkiego

na allegro kolejna aukcja mojej sukni
tez czasem przychodziła jakaś babka z tablicami i gadała o metodach anty.

wyglądam dzisiaj tragicznie, bo mi pryszcze wyskoczyly
zblizam sie do @... brr.. a dzisiaj na 18 zaczynamy nauki.. oczywiscie wszystko ustalala z ksiedzem kolezanka, wiec tylko jej na slowo wierze, ze naprawde beda te nauki.. ponoc mają byc 3 spotkania - raz w miesiacu po 1,5 godziny. Mam nadzieje, ze sie uda..
będą jakąś funkcję spełniać? bo mnie nie przyszłoby do głowy kupować jakieś specjalne kieliszki więc nie wiem
Zobaczymy na jak długo mu wpoiłam to że się matwie o niego
no ale urodziny się ma raz w roku to niech mu będzie 
nie mam czasu sie w tyłek za przeproszeniem podrapac