Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości et.31 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-25, 19:50   #1351
monica80c
Zakorzenienie

Dot.: Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości

Bardzo ślicznie dziękuję za użycie mojego kodu rabatowego przed chwilą- niech to będzie udany zakup:r oza:
monica80c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:53   #1352
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Kolekcja zimowa jest świetnej jakości, niech każda maniaczka u nas się rozgości

Witam wieczorowa porą
Cytat:
Napisane przez 135nudziara Pokaż wiadomość
było nocne szaleństwo widzę

w klubie impreza koleżanki . wg facebooka i jej wydarzenia ma być ok 60-70 osób
a nad makijażem też myślę. coś delikatnego raczej zrobię, nic mocnego, bo właśnie boję się, że wszystko spłynie, rozmaże się i akurat zapewne w tym momencie jakiś chłopak do mnie podejdzie - i powie "eeee, sorry, pomyliłem sie", a ja nie będę wiedziała o co chodzi .

po prostu udawałaś, że wiesz i myślałaś, że nikt się nie domyśli, a tu wtopa - jednak chłopczyk się zorientował

właśnie staram się uczynić to niemożliwe, czyli: albo ładnie, albo wygodnie. albo ciepło, albo ładnie. póki co dochodzę do wniosku, ze będzie kiepsko, ale nie poddaję się

śpiąąąąąąąąąąąą? pobudkaaaa
o kurcze niezła impreza
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
no to ja ma 34zł więc też jescze daleka droga :P

Wiecie co - dostałam od Tż-ta śliczny naszyjnik z imieniem - zawsze taki chciałam o czym on wiedział i teraz dostałam
pokaż
Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
zazdroszczę naszyjnika też mi się taki marzy

dziewczyny dorwałam dzisiaj mniejszą wersję madary za grosze!

Cytat:
Napisane przez katia84 Pokaż wiadomość
w lumpku za 9zł
i ta cena super
Cytat:
Napisane przez Tweet Pokaż wiadomość
i stało się....kliknęłam czarna Jacky ostatnio łapałam się na tym że brakuje mi dużej czarnej torebki i Jacky wydaje mi się idealna chociaż ta beżowa też jest niczego sobie hehe
to jak przyjdzie wstaw zdjęcia
Cytat:
Napisane przez tenebris Pokaż wiadomość
ja przyłapałam wczoraj mamę jak wyszła z moją Jacky

ostatnio mam ochotę na jakiś luksus i torebkę z Parfois
o ładnie ach te mamusie

dor1kaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:54   #1353
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wywołuję zdjęcia ok raz na 2 lata przeglądam wtedy te tysiące zdjęć które się zdążyły nagromadzić i wywołuje najfajniejsze
a ma takie pytanko ja już bardzo dawno nie wywołytwałam zdjęć ile teraz kosztują odbitki?

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy to ja jestem jakaś dziwna czy moja mama ... jak wiecie, albo i nie rok temu zmarł mój tata. Z racji tego, że ja sie uczę mogę wystąpić z wnioskiem o rente rodzinną. Do tej pory tego nie robiłam bo nie wiedzieliśmy czy tata płacił regularnie składki do ZUS-u (on miał swoją firmę itp.)... bałam się, że może będą Nas chcieli tym wszystkim obciążyć. Teraz mama się niby dowiedziała i dzisiaj mi oznajmiła żebym sie o nią starała bo sie radziła koleżanki. No i wszystko byłoby fajnie bo przez telefon mówiła "no wiesz Marta nie może znaleźć pracy, to by miała pieniądze na swoje wydatki)... a po skończeniu rozmowy wypaliła z tekstem " nooo to będzie na Twoje studia, albo dołożysz się do jedzenia" ... i to mnie wkurzyło najbardziej bo ja trochę tego jedzenia do domu przynoszę . Mój brat nic nie płaci, jest na całkowitym utrzymaniu mamy, pracuje u niej i od niej dostaje kase, do tego mama mu wzięła samochód w leasing.... ja która nie mogę znaleźć pracy (teraz będzie jeszcze gorzej ją znaleźć bo mam plan od pon-pt zawalony ) mam mieć zabrane wszystkie pieniądze i zostać bez grosza z zasady tak ? .... po prostu ryczec mi się chce bo naprawdę tego nie rozumiem . Zaczynam 3 rok. Mój brat miał opłacane całe 5 lat studiów... po prostu czuję, że to niesprawiedliwie... tym bardziej, że moja mama naprawdę dużo zarabia ( taak, że mogłaby co miesiąc na wakacje jeździć). Mimo, że nie pracuje to nie biorę od niej kasy na co dzień. Jak na razie to żyję za to co tata zostawił mi w spadku. Ona uważa, że jej się to wszystko należy... bo niby "tyle dla Nas zrobiła"...
hmmm doczytałam dalej co jeszcze napisałaś może mama jest przytłoczona tymi sprawami i dlatego tak powiedziała nie rozumiem trochę podejścia twojej mamy
Cytat:
Napisane przez harajuku-fish Pokaż wiadomość
heej

no właśnie tak się wpatrywałam i jakbym miała coś brać to wahałabym się pomiędzy tymi:
http://etorebka.pl/s03.php?f=0384

http://etorebka.pl/s03.php?f=0411

http://etorebka.pl/s03.php?f=0375

http://etorebka.pl/s03.php?f=0401

http://etorebka.pl/s03.php?f=0391

no ale na razie nic nie klikam więc ale chcieć mogę prawda?

Jak tak teraz poczytałam Wasze wypowiedzi o zdjęciach to zdałam sobie sprawę jak długo nie przeglądałam swoich albumów.....

Ankhax fajna ta torebusia
pewnie że możesz
ja też na razie nic nie kupuje bo kasy brak

Stary 2011-09-25, 19:54   #1354
Danula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankhax1 Pokaż wiadomość
aż tak źle?
mnie się podoba nawet, ale chyba nie dość mocno, bo od około miesiąca gapię się na nią a nie klikam

a Ty się nie wybierasz?

mam czarną
w rudym kolorze potrzebuję czegoś innego
generalnie powiem tak: nie próbuj zrozumieć, to nierealne

"Tak, jestem szczęśliwa,
i brak mi tylko dzwoneczka u szyi, który by brzęczał nad tobą, gdy śpisz."
Szymborska
Danula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 19:55   #1355
zammia
Przyczajenie

Witam maniaczki
Monia użyłam twojego kodu - dziękuję (brałam przelewem). Kupiłam ze starej kolekcji Madarę karmelową i ponieważ jest to 1 etorebka, mam nadzieję, że będę zadowolona Pozdrawiam.
zammia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:02   #1356
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
heloł

doo weź tę rudą jamie

to moze mi doradzicie

oto moje dylematy....

Kurde, trudny wybór Aniu
Maya i mi się zaczęła (przez Monię, a jakże) ta kasza (Katty?) podobać...

dooo a musisz z tych dwóch wybierać?

dori ello
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:04   #1357
CharLizZie
Zakorzenienie

Jutro zerknę za spodniami, jak mi nie podejdą to klikam etorbę

w ogóle ułożyłam sobie plan na studia i w pon mam istny horror ale czwartek i piątek spoko

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:05   #1358
135nudziara
BAN stały

GG do 135nudziara

dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez moniuleczka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wrocilam niedawno ze spaceru z parku.
Mialam wiewiorke na kolanach Pokusilam ja batonem i mi wskoczyla hehe
ogólnie na wiewiórki powinno się uważać, mogą przenosić groźne choroby

na imprezie było baaardzo fajnie. wejście do domu miałam jak szpieg z krainy deszczowców - bo jednak wracałam w nocy, a nie nad ranem . w sumie sporo wypiłam, ale głowa tylko troszkę mnie bolała dziś. za to wypiłam coś ok 1,5l wody .
towarzystwo było w porządku. jeden był w moim typie , na dodatek strasznie mi przypominał pewną osobę i szczerze powiedziawszy zepsuł mi trochę humor .
wytańczyłam się wymęczyłam naśmiałam.
135nudziara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:06   #1359
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
Napisane przez CharLizZie Pokaż wiadomość
w ogóle ułożyłam sobie plan na studia i w pon mam istny horror ale czwartek i piątek spoko
ja mam rejestracje dopiero w czwartek i się stresuję
nie umiem się zdecydować na seminarium magisterskie i bję się ze jak już się zdecyduję to się nie zdążę na nie zalogować i będę pisała pracę z jakiegoś beznadziejnego prawa...

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:09   #1360
CharLizZie
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam rejestracje dopiero w czwartek i się stresuję
nie umiem się zdecydować na seminarium magisterskie i bję się ze jak już się zdecyduję to się nie zdążę na nie zalogować i będę pisała pracę z jakiegoś beznadziejnego prawa...
ja jutro muszę od 12 czatować, co by miejsca nie podebrali nie chcę mieć zajęć do późna, a prawie wolny czwartek i wolny piątek to raj

www.pomooc.pl> ustaw sobie na stronę startową, pajacyk, pusta miska, wszystko w jednym miejscu
CharLizZie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:24   #1361
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Niedawno była promocja w Ikei na białe rolety, takie naaaaaaaaaaaajszersze- chyba 140cm - wychodziły po 89zł

Zgadzam się z Tobą w 100%!!! Tyle rzeczy już mi się pozmieniało, że szok. Tzn. kuchnia mi się podoba , nawet bardzo. Co do salonu, to zostawię biel, będzie fuksja (tam nie ma żadnej panterki) i myślałam- jako delikatne dodatki- wkomponować bez i zieleń. Kiedyś dzień dobry tvn czy jakiś taki program- miał takie zest. kolorystyczne, w sensie duuużo bieli i tylko akcenty- fuksja, bez i zieleń. Zobaczymy, bo raz mi się tak widzi, a raz boję się, że będzie stragankowato

Nie chcę beży (w salonie), trochę boję się tej bieli (Maluszek i wszędobylskie łapki), ale już widzę w gabinecie, w którym teraz mieszkamy, jak na beżu mocno widać Jego ślady Biel zawsze łatwiej przemalować...

Jeszcze jedno... w korytarzu, do którego jest ukośne wejście z salonu i nie ma drzwi, są beżowe, ciepłe płytki. Nie wiem, czy korytarz malować na jakiś pastel, czy też biały zostawić...

I jakie meble? do salonu? Chciałam białe...
Ale:

mamy piękną mahoniową ławę od mojej babci- to jeden kolor drewna, okna, parapety- dąb orzech i jeszcze inny odcień wykończenia kanapy i foteli
jak to wszystko zgrać ?
Wiesz co, zrób zdjęcia tego, co masz, napisz to wszystko, co mi pisałaś i załóż swój wątek na http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
Nie bój się krytyki. Lepiej ustrzec się wielu nietrafionych decyzji, by po czasie nie kupować nowych rzeczy i niepotrzebnie nie tracić kasy. Ja tak nie zrobiłam i żałuję. Teraz mam tam swój wątek i osoby, które tam radzą (w większości fachowcy zajmujący się aranżacją wnętrz, osoby z dużym wyczuciem stylu) pomagają mi dopasować do wizji mojego mieszkania to, co już mam i pomagają w kolejnych decyzjach.
Znam to forum od lat i wiele się z niego nauczyłam, myślę, że w porównaniu do większości znanych mi osób mam jako takie wyczucie w aranżacjach, a mimo tego popełniłam wiele błędów.
Tam mi skrytykowali to, co wstawiłam na początku (ale wszystko kulturalnie ), wypunktowali celnie słabe punkty i tym samym zmusiło mnie to do określenia się jasno, czego chcę i podjęcia decyzji o zmianach. Robiąc wszytko od zera niemalże łatwo jest popełnić błąd, bo w sklepach wiele rzeczy się podoba, kupisz raz ramkę, raz doniczkę, a potem po czasie stwierdzisz, że wyszło nie do końca tak, jak miało być.
Jeszcze raz zatem Cię zachęcam do założenia tam wątku. Już teraz widzę, że troszkę nie wiesz, dokąd zmierzasz (jak ja w pewnym momencie). Tu beże, tam fuksje i biel, tu by się szarość chciało. Stolarka orzech, panele szare, ława po krewnej mahoń. Groch z kapustą Ale rozumiem Cię, bo przy takiej wielości możliwości można zgłupieć, nawet, jeśli niby się wie, czego się chce.
Piszesz, że myślisz o dodatkach beżowych i zielonych, a za chwilę dodajesz, że masz beżowe płytki na podłodze i już beżu wprowadzać nie chcesz wiem, że to korytarz, ale sama piszesz, że widać go z pokoju. Poza tym całe mieszkanie powinno być spójne kolorystycznie, nie tylko w jednym pokoju.

Ja Ci mogę poradzić tyle:
1.szare panele + białe ściany + fuksja: super. Białe meble: rewelacja, pasuje. Ale w takim razie odpada mahoń i inne drewno i drewnopodobne materiały, bo będzie bigos.
2. Skoro kuszą Cię wyraźnie chłodne kolory, i takie już masz w mieszkaniu, to zapomnij o kupowaniu czegokolowiek w beżach, brązach, drewnie ciepłym, budyniowych i morelkowych kolorach. Trzymaj się twardo jednej konwencji.
Jak masz dylemat, czy dać coś w kolorze, czy neutralne: bierz neutralne, w Twoim przypadku będzie to biel. Jasny szary też będzie pasował, taki pod panele.
Ławę możesz wziąć i pomalować na biało, będzie fajnie

Ściany zostaw wszędzie białe. Mi z jasnych ścian wszelkie plamy schodzą, wystarczy ciepła woda i miękka szmatka. Bardziej uporczywe można szorować ( o ile masz taką farbę).

Edytowane przez Dominiique
Czas edycji: 2011-09-25 o 20:56
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:24   #1362
dooo
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, trudny wybór Aniu

Nika .... w sumie potrzebuję brązowo - rudą i czarną torbę ... poczekam jeszcze może coś innego mnie powali swoją urodą
Stary 2011-09-25, 20:35   #1363
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodeczka84 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, kto już się wyspał??

Dopadło mnie przeziębienie ;-( dość intensywnie. Wczorajszy dzień jednak nie należał do straconych, bo udało nam sie kupić narożnik!!! nareszcie
zdrówka
Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
witam
nie śpię od 6 bo nie mogę

ja zdrowa a wkoło wszyscy chorują, kichają , prychają
ojej kurcze w niedziele wstawać tak wcześnie
Cytat:
Napisane przez harajuku-fish Pokaż wiadomość
dzień dobry !!
ja na chwilkę bo jestem w trakcie wychodzenia za dwie godziny muszę być już u rodziców na obiedzie:P
przed chwilką wstawiłam do pieca mufinki czekoladowe-w całym domu mi tak pachnie że śliną się zaraz zadławię

Co do Pani której niedobrze się robi na widok tytułów wątków to ----> PKS.... prawie każdego szkoda Jak nie ma innych problemów i takie mało istotne rzeczy ją denerwują i przyprawiają o mdłości to aż strach pomyśleć jak sobie radzi w życiu gdzie spotykane są większe absurdy Ale nie powiem-rozbawiła mnie
a co to za pani?
Cytat:
Alee beznadziejny dzień ... zastanawiam się co by tu porobić, żeby o tym wszystkim nie myśleć . Jeszcze z TŻ-tem sie pożarłam wczoraj i się do mnie nie odzywa. Nie wiem nawet czy dojechał do domu czy tak jak podejrzewam .... umówił się z kolegą po pracy .
będzie dobrze kochana
Cytat:
Napisane przez kali765 Pokaż wiadomość
Dokładnie

Sprzedałam marynarkę i chcę sobie w zamian kliknąć inną... doradźcie którą

1
Cytat:
Dzien dobry

Dziekuje Wstepnie juz sie wyjasnilo, jeszcze musze porozmawiac z przyjaciolkami czy one to samo mialy na mysli, bo one pierwsze mi o tym powiedzialy, tzn. nie powiedzialy o co chodzi tylko ze cos jest na rzeczy.

Jak wrocisz i bedziesz miala chwilke to powiedz mi z jakiego przepisu robilas muffinki? ja raz robilam czekoladowe, ale wyszly jakos malo czekoladowe

Moze jakis film sobie obejrzyj? Ja ostatnio ogladam filmy i seriale na kinomaniak.tv
fajnie ja tylko widziałam wiewiórke w odległości 2 metrów

Stary 2011-09-25, 20:36   #1364
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
druga i ostatnia są świetne

Uciekam na grila, pewnie ostatniego w sezonie.
Narazie;*
udanego grillowania
Cytat:
Napisane przez monica80c Pokaż wiadomość
Wróciłam, Dzień dobry i muszę odpocząć

dzieci się na plenerówce nie pozabijały mam czyste sumienie

coś Ty kupiła i już odesłała dawnoe bo nitka jedna wisiała

cześć trólliku

a ja tu siedzę jak kto głupi i kciuki trzymam

trzecia albo ostatnia

dokładnie tak właśnie myślę o Ethel- nikuś

zaraz tróllik napisze, że ją kupiłam: hahaha:

idę relaksować się
o to dobrze że wszystko dobrze się skończyło
Cytat:
Napisane przez dooo Pokaż wiadomość
dziewczyny.... którą brać?? nie mogę się zdecydować
1
Cytat:
heloł

doo weź tę rudą jamie

to moze mi doradzicie

oto moje dylematy....
1 lub 2

Stary 2011-09-25, 20:41   #1365
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
ta po prawej

Cytat:
heloł

doo weź tę rudą jamie

to moze mi doradzicie

oto moje dylematy....
zestaw 3 lub 4

Cytat:
Ja się przymierzam do marynarek z załączników, chociaż nie wiem czy marynarki nr 3 nie zamienić na ten sweterek (klik). No i nie wiem też czy marynarka nr 2 nie wygląda trochę kiczowato...

mnie się 1 w ogóle nie podoba zdecydowanie ceglasta Ethel

2
sweterek fajny, moze tez sie na taki skusze

Cytat:
faktycznie ciotkowata to nie biorę rozważę 1 i 3

która ładniejsza?
pierwsza to etorebka? chyba ja przeoczylam jesli tak

Cytat:
dobry wieczór

na imprezie było baaardzo fajnie. wejście do domu miałam jak szpieg z krainy deszczowców - bo jednak wracałam w nocy, a nie nad ranem . w sumie sporo wypiłam, ale głowa tylko troszkę mnie bolała dziś. za to wypiłam coś ok 1,5l wody .
towarzystwo było w porządku. jeden był w moim typie , na dodatek strasznie mi przypominał pewną osobę i szczerze powiedziawszy zepsuł mi trochę humor .
ja jej tylko batona pokazalam, nie dalam sprobowac, nie byl nawet rozpakowany hehe to bylo w celu zrobienia zdjecia z wiewiorka
super ze impreza sie udala

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 20:46   #1366
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie ciotkowata to nie biorę rozważę 1 i 3

która ładniejsza?
2
Cytat:
Jutro zerknę za spodniami, jak mi nie podejdą to klikam etorbę

gratulacje z umiejętności ułożenia planu i mieć trochę przedwczesny weekend
Cytat:
dobry wieczór

To super że fajnie było lekki kacyk miałaś ale ważne że ci się podobało

nadrobiłam

Hej Nika

Stary 2011-09-25, 20:58   #1367
monica80c
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zammia Pokaż wiadomość
Witam maniaczki
Monia użyłam twojego kodu - dziękuję (brałam przelewem). Kupiłam ze starej kolekcji Madarę karmelową i ponieważ jest to 1 etorebka, mam nadzieję, że będę zadowolona Pozdrawiam.
to ja dziękuję
ojej mam nadzieję, że się nie zawiedziesz i torebka będzie jeszcze lepsz niż się spodziewasz
Cytat:
dobry wieczór

karamba

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez dor1kaaaa Pokaż wiadomość
zdrówka

ojej kurcze w niedziele wstawać tak wcześnie

a co to za pani?
dorka

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1694
monica80c jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:02   #1368
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry, bry
Ogłaszam, że o 2,40 dnia dzisiejszego- układanie paneli w salonie dobiegło końca, są
Najnowsza decyzja co do ścian- do wiosny będą wymalowane na biało
Nikuś ale Wam fajnie

Cytat:
Mattie jest fajna, Elvie wydaje mi się bardziej kiczowata niż jej poprzednia wersja, taka jakby delikatniej wykonana, słabsza, Et5hel totalnie nie mój styl, ale kolor

Dawaj foty pomożemy
foty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1 eva.jpg (31,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5. elsa.jpg (28,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3. junie.jpg (25,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6. junie.jpg (24,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2. jacky.jpg (24,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7. nina.jpg (12,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8. vivi.jpg (24,8 KB, 0 załadowań)
Stary 2011-09-25, 21:04   #1369
Dominiique
BAN stały

Nika, mam nadzieję, że nie uraziłam Cię niczym
Po prostu troszkę jestem oczytana w temacie, ale sama wiem, ile zrobiłam błędów u siebie, wystarczą jeden-dwa nietrafione wybory, które mogą pociągnąć za sobą kolejne. Zwłaszcza w tak newralgicznym momencie, jak początek meblowania, kiedy podejmuje się najważniejsze decyzje. Szkoda by było, bo macie pole do popisu, własny dom, więc dobrze od początku posłuchać rad innych, a polecane przeze mnie forum jest naprawdę źródłem dobrych rad, pomysłów i informacji o designie. Na każdą kieszeń. Ludzie są tam na bieżąco z możliwościami urządzania wnętrz, że tak powiem: o lata świetlne do przodu w porównaniu z tym, co widać w większości polskich domów.
Uważam, że żal nie skorzystać z takiej możliwości - bezpłatnej do tego
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:15   #1370
Marciamartyna
Raczkowanie

Cytat:
to ja dziękuję
ojej mam nadzieję, że się nie zawiedziesz i torebka będzie jeszcze lepsz niż się spodziewasz

karamba

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

dorka

hahha akurat te z tematu dzieci głupie sa i obrzydliwe i z tym się zgodze,natomiast wizażowe sa spoko rymy też nam są potrzebne
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:18   #1371
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Wiesz co, zrób zdjęcia tego, co masz, napisz to wszystko, co mi pisałaś i załóż swój wątek na http://fotoforum.gazeta.pl/71,1,35.html
Nie bój się krytyki. Lepiej ustrzec się wielu nietrafionych decyzji, by po czasie nie kupować nowych rzeczy i niepotrzebnie nie tracić kasy. Ja tak nie zrobiłam i żałuję. Teraz mam tam swój wątek i osoby, które tam radzą (w większości fachowcy zajmujący się aranżacją wnętrz, osoby z dużym wyczuciem stylu) pomagają mi dopasować do wizji mojego mieszkania to, co już mam i pomagają w kolejnych decyzjach.
Znam to forum od lat i wiele się z niego nauczyłam, myślę, że w porównaniu do większości znanych mi osób mam jako takie wyczucie w aranżacjach, a mimo tego popełniłam wiele błędów.
Tam mi skrytykowali to, co wstawiłam na początku (ale wszystko kulturalnie ), wypunktowali celnie słabe punkty i tym samym zmusiło mnie to do określenia się jasno, czego chcę i podjęcia decyzji o zmianach. Robiąc wszytko od zera niemalże łatwo jest popełnić błąd, bo w sklepach wiele rzeczy się podoba, kupisz raz ramkę, raz doniczkę, a potem po czasie stwierdzisz, że wyszło nie do końca tak, jak miało być.
Jeszcze raz zatem Cię zachęcam do założenia tam wątku. Już teraz widzę, że troszkę nie wiesz, dokąd zmierzasz (jak ja w pewnym momencie). Tu beże, tam fuksje i biel, tu by się szarość chciało. Stolarka orzech, panele szare, ława po krewnej mahoń. Groch z kapustą Ale rozumiem Cię, bo przy takiej wielości możliwości można zgłupieć, nawet, jeśli niby się wie, czego się chce.
Piszesz, że myślisz o dodatkach beżowych i zielonych, a za chwilę dodajesz, że masz beżowe płytki na podłodze i już beżu wprowadzać nie chcesz wiem, że to korytarz, ale sama piszesz, że widać go z pokoju. Poza tym całe mieszkanie powinno być spójne kolorystycznie, nie tylko w jednym pokoju.

Ja Ci mogę poradzić tyle:
1.szare panele + białe ściany + fuksja: super. Białe meble: rewelacja, pasuje. Ale w takim razie odpada mahoń i inne drewno i drewnopodobne materiały, bo będzie bigos.
2. Skoro kuszą Cię wyraźnie chłodne kolory, i takie już masz w mieszkaniu, to zapomnij o kupowaniu czegokolowiek w beżach, brązach, drewnie ciepłym, budyniowych i morelkowych kolorach. Trzymaj się twardo jednej konwencji.
Jak masz dylemat, czy dać coś w kolorze, czy neutralne: bierz neutralne, w Twoim przypadku będzie to biel. Jasny szary też będzie pasował, taki pod panele.
Ławę możesz wziąć i pomalować na biało, będzie fajnie

Ściany zostaw wszędzie białe. Mi z jasnych ścian wszelkie plamy schodzą, wystarczy ciepła woda i miękka szmatka. Bardziej uporczywe można szorować ( o ile masz taką farbę).
Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
Nika, mam nadzieję, że nie uraziłam Cię niczym
Po prostu troszkę jestem oczytana w temacie, ale sama wiem, ile zrobiłam błędów u siebie, wystarczą jeden-dwa nietrafione wybory, które mogą pociągnąć za sobą kolejne. Zwłaszcza w tak newralgicznym momencie, jak początek meblowania, kiedy podejmuje się najważniejsze decyzje. Szkoda by było, bo macie pole do popisu, własny dom, więc dobrze od początku posłuchać rad innych, a polecane przeze mnie forum jest naprawdę źródłem dobrych rad, pomysłów i informacji o designie. Na każdą kieszeń. Ludzie są tam na bieżąco z możliwościami urządzania wnętrz, że tak powiem: o lata świetlne do przodu w porównaniu z tym, co widać w większości polskich domów.
Uważam, że żal nie skorzystać z takiej możliwości - bezpłatnej do tego

Ale mądrze piszesz Domi takie fora to super sprawa - ja jakoś nigdy nie miałam odwagi założyć swojego wątku ale podczytuję muratora i LM
Coś czuję, ze tez popełniłam juz kilka błędów na etapie wyboru drzwi, kafli i kuchni mam nadzieję, że jakoś to będzie wyglądać...
Stary 2011-09-25, 21:19   #1372
maggie82
Zakorzenienie

Hej
Wróciłam Było fajnie i dziś jeszcze ta piękna pogoda. Tylko teraz mam 20 stron do nadrobienia nie wiem czy dam dziś radę...

Cytat:

Ojjjjj kiedyś się umówimy masz tu Siorkę? gdzie mieszka?
Malta fajna, ale drogawa

Czerwony był z C&A 2 lata temu za prawie 3 stówki, a czarny z lumpka za 12 zyla tylko do czyszczenia pójdzie, choć stan idealny, ale jakoś mnie korci, co by go na baczność postawić

Dori dobranoc
Nikuś Mam studiuje już ostatni rok jej został. W tej chwili mieszka na Górczynie dobry kawałek do centrum jest i jeszcze Poznań jest teraz tak rozkopany, że ciężko się po nim poruszać, ale bawiłam się świetnie - byłyśmy na zielonym targu w sobotę (super produkty mają - kupiłam eko płatki owsiane i dżem aroniowy domowej roboty, siostra trochę makaronów i wegetariańskich specjałów ), potem byłyśmy na starówce na pierogach, i jeszcze na kawie z żołędzi - super smak
A na Malcie spędziłyśmy cały piątek troszkę biżuterii kupiłam - jakieś filcowe kolczyki, korale i kokardkę na szyję z
Terranowy same drobiazgi ...
Kiedyś musimy się spotkać w Poznaniu
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:23   #1373
ankhax1
Zakorzenienie

GG do ankhax1

Cytat:
Kurde, trudny wybór Aniu

dori ello
oj trudny, może go odłożę na dzień lub dwa

Cytat:
Napisane przez reniabg Pokaż wiadomość
Nikuś ale Wam fajnie

foty
Reniuś - jeśli jedną to vivi, jeśli dwie to vivi i junie karmelową
Stary 2011-09-25, 21:31   #1374
ta_iwona
Rozeznanie

Cytat:
foty

Elsa!!!
Albo ta ostatnia
ta_iwona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:32   #1375
harajuku-fish
Zakorzenienie

bry wieczór

Cytat:
Dzien dobry

Dziekuje Wstepnie juz sie wyjasnilo, jeszcze musze porozmawiac z przyjaciolkami czy one to samo mialy na mysli, bo one pierwsze mi o tym powiedzialy, tzn. nie powiedzialy o co chodzi tylko ze cos jest na rzeczy.

Jak wrocisz i bedziesz miala chwilke to powiedz mi z jakiego przepisu robilas muffinki? ja raz robilam czekoladowe, ale wyszly jakos malo czekoladowe

Moze jakis film sobie obejrzyj? Ja ostatnio ogladam filmy i seriale na kinomaniak.tv
ojej jak ja lubię wiewiórki-jak byłam niedawno na wycieczce w czechach to widziałam czarną pierwszy raz

muffinki robiłam z przepisu z allegro, zaraz poszukam, ale wyszły okropne

Cytat:
Rybcia jesteś gdzieś tu ? :P ... nudziło mi się i zrobiłam Ci grafikę na góre bloga ... tylko nie wiem czy Ci się spodoba, więc w razie czego nie musisz jej wykorzystywać (na maila wyślę)
jestem
odezwę się na pw

Cytat:
Dooo
drugą

harajuku-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:36   #1376
tenebris
Zakorzenienie

GG do tenebris

Cytat:
ja jutro muszę od 12 czatować, co by miejsca nie podebrali nie chcę mieć zajęć do późna, a prawie wolny czwartek i wolny piątek to raj
trzymam kciuki żeby Ci się udało

Cytat:

pierwsza to etorebka? chyba ja przeoczylam jesli tak
Asos

tenebris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 21:40   #1377
reniabg
Wtajemniczenie

Cytat:
oj trudny, może go odłożę na dzień lub dwa

Reniuś - jeśli jedną to vivi, jeśli dwie to vivi i junie karmelową
Aniu, dziękuję no chyba dwie Junie który kolor? Kusi mnie ten fason ale kompletnie niewiem który wybrać...
Mam Landi i Amberlyn oraz Alice cicijową - ale to chyba inne odcienie?

Cytat:
Napisane przez ta_iwona Pokaż wiadomość
Elsa!!!
Albo ta ostatnia
No Elsa i Eva mi się podobają. Mąż mówi Vivi
Elsa ma zamek?
Stary 2011-09-25, 21:43   #1378
dor1kaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
to ja dziękuję

karamba

dorka

aha o to chodzi dzięki
Cytat:
Nikuś ale Wam fajnie

foty
Aha i zapomniałam tobie chyba odpowiedzieć ale raczej nie kupię elsy bbo jest podobna do evy
eva chyba że ci zalezy żeby była zamknięta to elsa lub junie w karmelu sama musze ja w końcu kupić

Cytat:
Napisane przez maggie82 Pokaż wiadomość
Hej
Wróciłam Było fajnie i dziś jeszcze ta piękna pogoda. Tylko teraz mam 20 stron do nadrobienia nie wiem czy dam dziś radę...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Aniu, dziękuję no chyba dwie Junie który kolor? Kusi mnie ten fason ale kompletnie niewiem który wybrać...
Mam Landi i Amberlyn oraz Alice cicijową - ale to chyba inne odcienie?

No Elsa i Eva mi się podobają. Mąż mówi Vivi
Elsa ma zamek?
ma zatrzask z tego co pamiętam

Stary 2011-09-25, 22:01   #1379
maggie82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liley Pokaż wiadomość
Voila
Na zdjęciach etorebki Matti bardziej mi się podobała może dlateg że te złote "guziki" nie rzucały się aż tak w oczy - raczej sobie ją odpuszczę

Cytat:
Napisane przez farfalla Pokaż wiadomość
wpadłam na chwilę nadrobić katalog to i was nadrabiam dobrze że wywołałaś bo nie zauważyłabym postu weruchy

Ćwiczen nie zaliczyłam więc nie wiem czy nie zrezygnować ze studiów ... bo teoretycznie nie mam podejścia do egzaminu ... zresztą nie ważne .. długo by o tym gadać ale do poniedziałku i tak mnie nie ma

Farfallko ja cały czas trzymam Dasz radę ze wszystkim - bo dzielna dziewczyna z Ciebie Czekamy na wieści w poniedziałek
maggie82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-25, 22:10   #1380
moniuleczka
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki żeby Ci się udało

Asos
a jest teraz moze jakas znizka na asos, tzn. mam na mysli kod -10% albo - 20%?

moniuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości