|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
hej dziewczyny wpadłam na chwilkę się przywitać i zmykam
|
|
|
|
#2042 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
NIKAA2 nie wiem jak jest z tymi lekami w ciąży w końcu. Jedni mówią, zę czasem lepiej wziąć, bo gorzej dla matki i dziecka się męczyc z chorobą. Inni by za wszelką cenę unikać. Dlatego przeziębienie w 1 trymestrze leczyłam babcinymi sposobami, miałam tylko propolki miodowe do ssania.
Ale w ciąży łyknęłam parę nosp i miałam już parę razy globule dopochwowe, i sama się czasem biję myślami czy nie zaszkodziłam dzidzi. |
|
|
|
#2043 |
|
Zadomowienie
|
A to my podczas niedzielnego spacerku ;-)
|
#2045 |
|
Zadomowienie
|
No fajniutki
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Idę jutro do tego szpitala :/ ale popołudniu dopiero, żeby od rana we wtorek mi juz tą krew pobierali. Moja mama mówi, że jak pojde we wtorek rano to bede cały dzien lezała na darmo i zaczną mi robić od środy to badanie na krzywą cukrowaą i że lepiej juz iśc jutro. Myslicie, że jak mam skierowanie to moge sobie ot tak popoludniu przyjśc? stresuje sie jak nie nie wiem Teraz na kilka dni Tz wrócił, więc sprzeda córeczke mojej mamie a sam się weźmie za malowanie mieszkania ( z pomoca mojego taty), kiedy ja będe w szpitalu. Podobno conajmniej 3 dni trzymają w szpitalu, a ja w środę rano już będę chciała wyjść na własne żądanie jak mnie nie będą chcieli wypuścić i powiem, że mąż za granicą i mam małe dziecko.nie chce tam iść ![]() ![]() joamcic sliczny, pokaźny brzusio |
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Ja dopiero siadłam przy kompie.
Truskafka ja ostatnio miewam takie dziwne uczucie w dole brzucha, takie ćmienie jak przy okresie, dzisiaj miałam też wrażenie że maluch mi siedzi na szyjce. Może to te skurcze przepowiadające? Zjadłam na obiad brokuła z bułką tartą i poprawiłam to bułką z miodem Normalnie to takiego zestawu bym nie przełknęła.Ja niektóre z Was to podziwiam: sprzątacie, gotujecie, macie tyle energii. A ja nie mam siły na nic. Jak idę na zakupy to ledwo wracam do domu, bo padam ze zmęczenia. Pokupowałam ostatnio podpaski te duże i jakieś super cienkie na troszkę późniejszy czas kiedy krwawienie będzie mniejsze, majtki siateczkowe i wkładki laktacyjne. Muszę sob ie sprawić jakąś piżamę do szpitala.Kupiłam też oilatum do kapieli. No i zastanawia mnie jedna rzecz- czy jak się 2 raz karmi piersią to czy brodawki też bolą czy tylko przy przy pierwszym razie?????? |
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Domi7ks, trzymaj się, bardzo Ci współczuję bo na samą myśl, że miałabym zostawić małą na dłużej, aż mnie skręca
![]() Cytat:
![]() Ad.2. Chyba też bolą, bo dziecko najpierw musi nauczyć się ssać poza tym były długo "nieużywane"?. Chociaż one po pierwszym karmieniu są już jakby zahartowane, więc może mniej?
|
|
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
korzystajac z pewnie ostatniego tak cieplego weekendu wybralimy sie troche na blonia powietrza zlapac, ale chyba cle miasto wpadlo na ten sam pomysl ![]() domiks zeby wyniki wyszly jak najlepiejjoa spory ten twoj brzucholek ![]() zaraz wrzuce do klubu fotke z dzisiejszego spaceru
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Ania dzisiaj się nie odezwała
Ciekawe czy spędza czas z mamą, czy może już się zaczęło? A wnuczka na babcię czekała?
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"odeszły mi wody" jak ja bym chciała to napisać ![]() Ale ten mały uparciuch nawet dla babci nie wyszedł brzuch mi się nie obniża chodzę jak słoń dzisiaj zrobiłam sobie 4 godz spacer i co? i mała ma mnie Mama doleciała szczęśliwie dzisiaj właśnie byliśmy na car boot zeszło kupę czasu i pół dnia leżałam jakbym przebiegła maraton jakiś ![]() Joamic śliczny masz brzuszek
Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-09-25 o 18:40 |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic ale masz śliczny i duży brzuszek
Aniu urodzisz spokojnie (ja sobie pomogłam lycyną ale nigdy więcej )
|
|
#2053 |
|
Wtajemniczenie
|
Hi, wpadam tylko powiedzieć że żyje
Wzięło mnie na pranie itd (czyżby wicie gniazda się włączyło? )Zamówiliśmy wózek- X lander XQ z fioletem i fotelik maxi kosi cabriofix (czarny, bo nic dobrać do fioletu nie mogłam) goldika- gratuluję wstępnej daty ślubu ![]() A co do imienia- nie mówcie nikomu jakie... Powiedzcie, że jak się urodzi to wybierzecie i po prostu po porodzie przedstawicie "Mamo, poznaj Mariusza" i tyle! i kij w nosa tym co im się nie podoba. My mamy 2 imiona (nie zdecydowaliśmy się jeszcze które będzie) i jak ktoś pyta, to mówimy, że wybierać będziemy jak się urodzi, bo nie wiemy.
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
A to My w 31 tygodniu
![]() IMG_0208.jpg
|
|
#2055 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mlody u dziadkow, wiec moze dzis sie wyspie - wczoraj przeciez tez o 1-ej w nocy do mnie zapukal wesoly i wcale mu do spania nie bylo az mnie rozbawial i nie moglam usnac.
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
albo chociaż popodgryzania brodawek?
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
w koncu udalo mi sie Was nadrobic ja caly weekend (od pt od 18tej) byczylam sie na dzialce u mojej mamy przyjaciolki... super sprawa, chociaz chcia;am juz od rana w domku byc, bo stesknilam sie cholernie za kotami...powiem Wam ze takie wyjazdy to nie dla mnie... czuje sie jak jakis staruszek, co to korzenie zapuscil i nie lubi wyjezdzac na dluzej... a moze to martwienie o koty :P nie wiem juz sama :P ciesze sie ze juz jestem zmykam spac, bo padam ![]() ps. my dzis zaczynamy 32 tydzien |
|
|
|
#2058 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Aniu malutkiej jest po prostu za dobrze w Twoim domku lada dzień i będziecie razem dziewczyny ból podbrzusza się skończył, jeszcze tylko do południa było to ćmienie ale dużo delikatniejsze nie mogę się doczekać już kolejnej wizyty, pewnie mały będzie ważył już z 3 kg jeśli rośnie w tym tempie - aż zaczęłam się martwić o skórę na brzuchu czy nie zacznie się rozchodzić.... dziś się dowiedziałam, że u mojego taty w książeczce jest zapisane, że urodził się z wagą 4900 - 5100 . Mam nadzieję, że Szymek nie będzie chciał dorównać dziadkowi...
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-09-25 o 20:45 |
|
|
|
#2059 |
|
Zadomowienie
|
Aniu fajnie że już jest Twoja mamcia
A my jutro zaczynamy 33 tydzień - już coraz bliżej super Coś mnie głowa boli, TŻ'a bierze przeziębienie mam nadzieję że mnie nie zaraził
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Ja cie jaki duży Trzeba byc dobrej mysli że aż taki duży to nie będzie
|
|
|
#2061 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Dziś byli u nas znajomi z 2 latkiem, super mały ale najgorsze, że dowiedziałam się od nich że to co ostatnio u mnie w domu lata to nie ćmy tylko mole spożywcze Właśnie czytam na ich temat i się załamałam Jutro porządki generalne w szafkach, oczywiście wyrzucam wszystkie przyprawy, kasze, mąki, makarony, po prostu wszystko. No i muszę podjechać do ikei po więcej słoików. Niestety trzeba wytępić larwy i kupić raid na mole te już fruwające. Jednym słowem masakra, bo czytałam, ze te cholerstwa tępi się po kilka miesięcy/lat. Mogą zagnieździć się wszędzie, łącznie ze ścianami za półkami kuchennymi. Najgorsze, że przynosi się je ze sklepu![]() ![]() Musiałam kupić mąkę/ryż itp. z tym paskudztwem, tzn z larwami tego paskudztwa. Lecę dziewczyny spać, bo jutro mam zamiar wstać z mężem o 6 i wyrzucać wszystko do kosza i szukać tych larw
|
#2062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ide zaraz spac, kolorowych!
|
|
#2063 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
sliczne brzusie i juz bardzo duzych rozmiarow ANIA21 jejku wiem co czujesz...ja mam to samo.juz 37 tydzien leci i juz bym chciala. codziennie robie maratony spacerowe,sprzatam,biegam za moim malym urwisem i nic
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
domi bo tak bedzie, jesli pojdziesz po poludniu to od rana od srody beda robic , we wtorek nic nie zrobia.
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- domi mi krzywa 3 doby robili takze nie wiem czy nie musi byc jakos dluzej niz jedna doba.
|
|
#2065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Byłam w tym szpitalu i babki, tzn. położne powiedziały mi, że mam przyjśc rano we wtorek ok. 7 i wtedy mi zrobią to badanie przez cały dzień. W środe niby wypuszcza (mhm- zobaczymy). Ja i tak nastawiona jestem, że wyjdę na własne żądanie szybko ![]() Cytat:
![]() niedziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
Babki mówily, ze robia w jeden dzień, czasem w dwa... |
||||
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
No brzunio piękny
![]() Cytat:
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
kasik kolezanka w tamtym tyg walczyla z molami!
wszystko z szafek, umyla wszystko cifem, miala w orzechach.
|
|
#2068 |
|
Raczkowanie
|
Myszeczka, Joamic piękne brzuszki
Mati coś się przeziębił, a ja jutro do dentysty bo mi się ząb ułamał .
|
#2069 |
|
Wtajemniczenie
|
elf27
ja też no-spę brałam a globulki to już cały czas- ale globulki to chyba w ogóle na dzidizę nie działają, bo są do miejscowego stosowania ![]() Pocieszam sie faktem, że dużo jakoś nie brałam, ale wiadomo że i tak się martwię... np. od wczoraj bolą mnie tak jakby stawy nadgarstkowe i w paliczkach- oprócz tego mam je spuchnięte tak średnio- i nie wiem czy to jakiś stan zapalny przy przeziębieniu(na który nie wiem co braĆ) czy po prostu z powodu ciąży... dzisiaj ide na usg to spóbuję podpytaĆ lekarza, ale to nie jest lekarz prowadzący ![]() joamic śliczny brzucholek ![]() domi7ks a nie lepiej iśĆ na rano nastepnego dnia? bo jak jutro po południu to będziesz leżała pół dnia na darmo- lepiej tam się przejdŹ i podpytaj co ci doradzają Myszeczka86 też brzuszek śliczny i jaka ładna tunika gratulacje ![]() ![]() widziałam też brzuszek - bardzo zgrabnykkkasikkk jak ja nie nawidze tego paskudztwa... wyobraźcie sobie że w słoiku zamkniętym na mur beton, tzn. zakręconym w kakao miałam(ale to już jakiś rok temu )- czyli przyniosłam ze skelpu w szczelnie zamkniętym opakowaniu(czyli po prostu z zakłądu produkującego ) albo w szczelnym pojemniku szklanym z nakłądką z gumką- to też by nie wszedł z zewnątrz, tylko już musiało byĆ przyniesioneA my te larwy jemy ![]() a w ogóle to widziałam, jak kiedyś przez okno przyfrunęły mi do kuchni (pewnie z czyjegoś mieszkania) o_O no ale ja w wieżowcu mieszkam, to i mrówki czasami mam o_O... i pewnie małe zoo mam pod blokiem :P ![]() aż nie mam apetytu ![]() agnieszka09 już niedługo się rozpakowujecie z ANiąpewnie będziesz druga w kolejce zaraz po Ani oczywiście, bo tutaj ona ma pierwszeństwo ![]() ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- 3majcie kciuki za dzisiejszą wizytę, idę na usg Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-26 o 07:36 |
|
|
|
#2070 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi krzywą robili, zaraz pierwszego dnia jak trafiłam, bo przyszłam na czczo, zjadłam swoje śniadanie przyniesione z domu i pobrali mi krew, a póżniej po obiedzie i kolacji. Na drugi dzień rano miałam tylko test z glukozą, a dwa kolejne dni siedziałam bezsensu i czekałam na konsultacje z lekarzem i az mnie wypuszczą. Tak więc u mnie wszystko trwało niby 1,5 dnia a i tak musiałam siedzieć 3 doby. Okazało się, że malutko od brata ma zapalenie płuc wiecie może skad to się bierze u tak małych dzieci? U nas w szpitalu dosyć często łapią to dzieci i nie wiem czy to wina szpitala czy mam. U Was też się w szpitalach zdarzają?Dzisiaj idę do gina i w końcu się dowiem, czy mały rośnie, czy chudnie razem ze mną, mam nadzieję, że to pierwsze i po prostu zbiera ze mnie mój nadmiar
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

Teraz na kilka dni Tz wrócił, więc sprzeda córeczke mojej mamie a sam się weźmie za malowanie mieszkania ( z pomoca mojego taty), kiedy ja będe w szpitalu. Podobno conajmniej 3 dni trzymają w szpitalu, a ja w środę rano już będę chciała wyjść na własne żądanie jak mnie nie będą chcieli wypuścić i powiem, że mąż za granicą i mam małe dziecko.

Normalnie to takiego zestawu bym nie przełknęła.

zeby wyniki wyszly jak najlepiej
brzuch mi się nie obniża chodzę jak słoń dzisiaj zrobiłam sobie 4 godz spacer i co? i mała ma mnie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)