|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
za wizytę u ginkasłsyzałam, ze częściej zapalenie płuc czy oskrzeli mają dzieci po cc- a jak było w tym rpzypadku? szkoda mi takich maleństw ![]() p.s .cholercia wczoraj kupiłam nutellę do nalesników a dzisiaj już zżarłam z nią 2kanapki ![]() |
|
|
|
|
#2072 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Cytat:
mógł tez cos wewnątrzmacicznie albo w trakcie porodu z dróg rodnych złapać plus standardowo coś szpitalnego juz po porodzie |
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Nikusia kciuki za wizytę .Joamic i Myszka cudowne piękne i zgrabne brzusie Kasik ja też mam te mole, i zastanawiałam się skąd się wzięły, ale jeśli my je ze sklepu przynosimy to pięknie .Właśnie w sobotę wszystko z mężem z szafek wywalaliśmy .Co do chrzcin to my raczej w święta Bożego Narodzenia, jeśli wszystko będzie dobrze, a smyk z przedszkola mi nie przyniesie jakiejś infekcji .Dziewczyny ja dużo leżę, wczoraj trochę sobie pofolgowałam, bo u rodziców byliśmy, wieczorem gości mieliśmy, ale dziś też już leżę. Chłopaków już powysyłałam z domu więc sama siedzę i jestem z wami Aniu kochana maleńka już na pewno w pełnej gotowości, jeszcze moment i będziecie razem. I cieszę się że masz mamę Domi trzymaj się w tym szpitalu, dasz radę, ja byłam 6 dni, tylko już mnie jakaś deprecha łapała na końcu , ale Ty max 2 albo 3 dni to będzie okPczytam trochę moje kochane .
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w szpitalu sie spytac.Trzymam kciuki za wizyte. |
|
|
|
|
#2075 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też wstępnie planujemy zrobić chrzest na Boże Narodzenie, ze wzgledu na to, że w mojej rodzinie chrzest robi się "jak najszybciej" oczywiście w miarę możliwości i zdrowia maleństwa i mamusi. |
|
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Amarants mojedj koleżanki mała miała też zapalenie płuc, tylko że to wcześniak był, słyszałam takie opinie że położne po kąpaniu noszą te dzieciaki bez czapeczek i czasem za dużo je przewietrzą i dlatego tak, ale jak jest naprawdę to nie wiem, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje maleństwo
I Amarants kciuki za wizytę ![]() :kc iuki:.Nie wiem czy pisałam ale ja też mam wizytę dziś, koszmarnie się stresuję bo jestem po szpitalu, niby ta galaretka mi szła i nie wiem co mi się tam zadziało , mam też mieć usg kontrolne po szpitalu więc proszę o kciuki .
|
|
|
|
#2077 |
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo
![]() Wczoraj straszny dół mnie ogarnal, moze dlatego, ze byla piekna pogoda, a mi nic nie wolno, nawet posiedziec na tarasie i jakos zle mi bylo. Dzisiaj juz jest zdecydowanie lepiej, no i dzisiaj wizyta u ginka Piekne brzusie, no i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Ela wiekszosc zapalen pluc czy zapalen ucha u noworodkow jest wlasnie w okresie letnim. Polozne strasznie narzekaly, ze nie ma klimatyzacji, a przy temp 20+ nie wietrzony oddzial poprostu smierdzi, no i niestety skutki sa takie, ze maluszki sie mecza |
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
jesli po pierwszej dobie i od początku chory to raczej wewnątrzmaciczne, a nie od "braku czapeczki" i przewietrzania przez położne.....
|
|
|
|
#2079 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane mamusie
![]() przez cały weekend nie miałam neta w domu jeszcze-także mam zaległości w czytaniu-moze wieczorem to bede uzupełniać braki. Jestem normalnie zmeczona -wczoraj tak mnie brzuch bolał -że już się zastanwiałam zeby na pogotowie jechać ,ale poleżałam i było już lepiej. Dziewczynki w carefurze przynajmniejw moim jest komplet z disneya z tygryskiemza 19,99 -wczoraj było mase rozmiarów-ja kupiłam 3-6 . http://allegro.pl/komplet-disney-geo...842284195.html Identyczny jak na tej aukcji. potem zaglądne ide teraz popracować
|
#2080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem pewna ze wszystko jest super extra i czekamy na wieści ![]() i trzymam kciuki za wsztystkie wizyty dzisiejsze
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zadomowienie
|
Witam z ranka
![]() Wczoraj miałam napisać i zapomniałam robi mi się już kreska wzdłuż brzucha i powoli mi pępek wychodzi Moja niunia buszuje w brzuszku. za dzisiejsze wizyty
|
#2082 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojej znajomej synuś złapał jakąś bakterię w trakcie porodu, bodajże paciorkowca, dostał antybiotyk i przeszło. Cytat:
![]() Cytat:
----------------------------------------------------------------- Dziewczyny, chciałam jako laik dopytać jeszcze - do szpitala bierzecie ciuszki 56 tak? W jakiej liczbie: -body -pajace -śpiochy -kaftaniki - czapeczki (mogą być wiązane?) - łapki niedrapki A na wyjście??? -bodziak (z krótkim czy długim?) -pajacyk -śpioch -kombinezonik tak??? ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
mnie pępek w ogóle nie wyszedł |
||||
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kochane jesteście za 3macie kciukasów
dam znaĆ jak będe "po" a tymczasem przejdę się do Carrefura obejrzeĆ ten zestaw i oddam odrazu kurtkę do pralni a wcześniej coś zjem, chociaż dzisiejsza pogadanka o molach odebrała mi apetyt(co pewnie pochwaliła by położna ze SR) sesesese- bo wiecie mam te surówki+woda wsuwaĆ ![]() aha i najważniejsze 3mam za dzisiejsze wizyty, oby było u nas tak jak napisała Ja_Dalia
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-26 o 09:26 |
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Witamy w poniedziałek!
Czy Wam też tak szybko biegnie czas? Mnie poniedziałek za poniedziałkiem strasznie szybko!trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty! ![]() Wczoraj był u mnie brat cioteczny z synkiem urodzonym w maju. Jaś jest przekochany, jest mega poważny i to jest najbardziej w nim urocze Kiedy przy wyjściu zyczyli mi powodzenia i że następnym razem wpadną zobaczyć Szymka to aż ciary przeszły mi po plecach - jejku jak to szybko minęło
|
|
#2085 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() U nas pogoda bardzo fajna więc weekend mielismy ruchliwy. Troszke mi sie bzuch spinal ale polezalam i bylo ok. Trzymam kciuki za wszystkie wyniki, pobyty w szpitalach i wizyty. Ja do połoznej dopiero 6 pazdziernika takze jeszcze troche. A wszyscy mowia, ze brzuch mi w oczach rosnie no i dzisiaj sie zmierzylam na wysokosci pepka i mam 4 cm wiecej niz dwa tygodnie temu, a waga o dziwo spadla o 0.5 kg - dziwne to. Mam troche prasowania na dzisiaj i moze pranko wstawie a tak to nic specjalnego do roboty, bo na obiad to nie wiem jak Wy ale my zazwyczaj po niedzieli mamy pomidorówke na pozostałym rosole - takze ekspresowo Milego dnia zycze, bede podczytywac
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez laik, ale z tego co dziewczyny podpowiadały to: rozm.56 i tak albo:
1) po 1sztuce tylko na wyjście, bo w niektórych szpitalach ubierają maleńswta w szpitalne ciuszki i to by był:body z długim kaftanik śpiochy pajac(albo bez) kombinezon +czapa albo(+czapeczka bawełniana zawiązywana bo się nei zsuwa+łapki niedrapki albo najlepiej skarpetki) 2) ubieraĆ juz w szpitalu w swoje ciuszki: a)body z długim pajacyk albo b) body z długim spioszki (+kaftanik) sama jeszcze wyprawki nei mam, takze nei weim co dokładnie wezmę ![]() gadałam z kolezanką która niedawno rodziła i mówiła że tylko na wyjscie wzięła ciuszki, bo położne ubierały dziecko w szpitalne ciuszki i one je kąpały... może wezmę z 2 komplety swoje na wszelki wypadek+pieluszki tetrowe--> w razie awarii, bo mamy u nas same opiekują się dzidziami... p.s. domi a przepraszam, faktycznie nie zauważyłam- no to fajnie że się dowiedziałaś i wiesz tak będzie najlepiej jak ci powiedziały
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-09-26 o 09:37 |
|
|
|
#2087 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki u mnie jest tak , że powinno się wziąc własne, ale jak ktoś nie ma to ubierają w szpitalne... a rożek bierzecie? w ogóle wzięłam się za segregację i mam wrażenie, zę mam za dużo ciuszków i wiele niepotrzebnych
|
|
|
|
|
#2088 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tylko ją zobaczyłam to odrazu wiedziałąm że bedzie Moja i że brzuś sie będzie pieknie w niej prezentował ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
A ile ma maluszek ?? U Nas raczej nie słyszę o chorobach maluszków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
To raczej nie od tego że mało ruchliwe było czy nawet ciągle spało bo Moja Jula tez taka była. Moim zdaniem szpital zaniedbuje maluszki. Tak nie powinno być przecież to jest maleństwo ![]() ![]()
|
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
To czy na wyjscie ze szpitala dlugi rękaw bodziaki, czy krótki to w sumie chyba od temp. zależy. Jak będą plusy, to nie ma co gotować dziecka...
A ja dalej piore Ale juz końcówka ciuszków- właśnie idę wieszać, a poźniej biore się za pakowanie torby do szpitala Na szkole rodzenia nagadali, żeby spakować ja do 35t.c - to mam 4 dni :P
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-26 o 09:56 |
|
|
|
#2090 |
|
Wtajemniczenie
|
osz kurcze o nim nie pomyślałam... musze się podpytaĆ.... ale zaraz nie przypominam sobie aby była o nim mowa jeżeli chodzi o wyprawke do szpitala- to raczej nie wezmę... ta wspomniana koleżanka mówiła, ze dostała już całkowicie ubrane i zawinięte w coś ala rożek dzidziusia
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ela oczywiscie trzymamy kciukaski z Małym zreszta za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny czy do szpitala trzeba brać rożek?
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde u Mnie nie ma carefura buuu a śliczny komplecik ia taniiii a na aukcji ![]() ![]()
|
|
|
#2094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do globulek ja leczniczo brałam gdzieś 17-19tc, później ok. 29-30tc, ale w międzyczasie dostałam profilaktycznie lactovaginal i/lub gyntimę co 2-3 dzień żeby nic się nie przyszwędało także też sobie tego dziadostwa nawpychałam brzydko mówiąc ![]() też sobie tłumaczę, żo globule działają domiejscowo i niby nie przenikają do krwiobiegu ![]() powiedzcie mi jak to jest - w PL na każde niemal upławy kobiety w ciąży dostają leki, na skurcze i twardnienia, do tego witaminki, w krajach zachodnich wiem od koleżanek po pierwsze rzadko są badane ginekologicznie (lub wcale) więc i leków nie dostają dopochwowych a nie wierzę, że żadna nie ma całą ciążę grzybka lub czegoś w ten deseń... nie biorą leków na twardnienia itp. i jakoś rodzą zdrowe dzieci
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
DOBRY LASECZKI
co do chrztu u nas beda chrzciny na swieta wielkanocne na 100%. Nie chce mi sie w zime bawic w chrzty takto na spacerek mozna sie przejsc czy na dworku posiedziec, a zima lipa z tym. 2 impry beda nas czekaly, 2 latka Oliwuni i chrzciny maluszka, ale urodziny to juz w domu zrobimy. Ja do szpiala nie biore nic oprucz pampkow, chusteczek i Oliwki ( nie dziecka ) tylko tej do smarowania bo u nas w szpitalu wolają.A na wyjscie body, pajac, kombinezon, czapa.
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie rozka sie nie bierze, podobnie jak ciuchow.
Jeszcze sie nie spotkalam zeby sie bralo rozek ![]() KCIUKI ZA WIZYTY ZACIŚNIĘTE
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nie, w szitalu dzidzie sa w szpitalnych rzeczach, na wyjscie wkladasz w kombinezon...
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, ja znow do tylu za watekiem, 100 stron do nadrobienia ale sie za wami stesknilam i wpadlam sie przywitac
tylko mi szybko powiedzcie zebym 100 stron nie wertowala- czy Ania sie rozpakowala?
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak rozek też biore 1 najwyżej mi TZ przywiezie jakby był potzrebny drugi.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

wiecie może skad to się bierze u tak małych dzieci? U nas w szpitalu dosyć często łapią to dzieci i nie wiem czy to wina szpitala czy mam. U Was też się w szpitalach zdarzają?
za wizytę u ginka

.
.
.
, ale Ty max 2 albo 3 dni to będzie ok
.
i jakos zle mi bylo. Dzisiaj juz jest zdecydowanie lepiej, no i dzisiaj wizyta u ginka 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)