Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 08:14   #2071
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Okazało się, że malutko od brata ma zapalenie płuc wiecie może skad to się bierze u tak małych dzieci? U nas w szpitalu dosyć często łapią to dzieci i nie wiem czy to wina szpitala czy mam. U Was też się w szpitalach zdarzają?

Dzisiaj idę do gina i w końcu się dowiem, czy mały rośnie, czy chudnie razem ze mną, mam nadzieję, że to pierwsze i po prostu zbiera ze mnie mój nadmiar
za wizytę u ginka

słsyzałam, ze częściej zapalenie płuc czy oskrzeli mają dzieci po cc- a jak było w tym rpzypadku?
szkoda mi takich maleństw

p.s .cholercia wczoraj kupiłam nutellę do nalesników a dzisiaj już zżarłam z nią 2kanapki
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:16   #2072
oolong
Zakorzenienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Mi krzywą robili, zaraz pierwszego dnia jak trafiłam, bo przyszłam na czczo, zjadłam swoje śniadanie przyniesione z domu i pobrali mi krew, a póżniej po obiedzie i kolacji. Na drugi dzień rano miałam tylko test z glukozą, a dwa kolejne dni siedziałam bezsensu i czekałam na konsultacje z lekarzem i az mnie wypuszczą. Tak więc u mnie wszystko trwało niby 1,5 dnia a i tak musiałam siedzieć 3 doby.

Okazało się, że malutko od brata ma zapalenie płuc wiecie może skad to się bierze u tak małych dzieci? U nas w szpitalu dosyć często łapią to dzieci i nie wiem czy to wina szpitala czy mam. U Was też się w szpitalach zdarzają?

Dzisiaj idę do gina i w końcu się dowiem, czy mały rośnie, czy chudnie razem ze mną, mam nadzieję, że to pierwsze i po prostu zbiera ze mnie mój nadmiar
jak wcześniak to ma nie do końca dojrzałe płuca - łatwiej infekcje się szerzą, trudniej leczą
mógł tez cos wewnątrzmacicznie albo w trakcie porodu z dróg rodnych złapać

plus standardowo coś szpitalnego juz po porodzie

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:19   #2073
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczynki.

Nikusia kciuki za wizytę.

Joamic i Myszka cudowne piękne i zgrabne brzusie.

Kasik ja też mam te mole, i zastanawiałam się skąd się wzięły, ale jeśli my je ze sklepu przynosimy to pięknie.
Właśnie w sobotę wszystko z mężem z szafek wywalaliśmy.

Co do chrzcin to my raczej w święta Bożego Narodzenia, jeśli wszystko będzie dobrze, a smyk z przedszkola mi nie przyniesie jakiejś infekcji.

Dziewczyny ja dużo leżę, wczoraj trochę sobie pofolgowałam, bo u rodziców byliśmy, wieczorem gości mieliśmy, ale dziś też już leżę. Chłopaków już powysyłałam z domu więc sama siedzę i jestem z wami.

Aniu kochana maleńka już na pewno w pełnej gotowości, jeszcze moment i będziecie razem. I cieszę się że masz mamę.

Domi trzymaj się w tym szpitalu, dasz radę, ja byłam 6 dni, tylko już mnie jakaś deprecha łapała na końcu, ale Ty max 2 albo 3 dni to będzie ok.

Pczytam trochę moje kochane.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:23   #2074
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

domi7ks
a nie lepiej iśĆ na rano nastepnego dnia? bo jak jutro po południu to będziesz leżała pół dnia na darmo- lepiej tam się przejdŹ i podpytaj co ci doradzają

3majcie kciuki za dzisiejszą wizytę, idę na usg żeby niczego nie znalazł niepokojącego
Ale wieczorem napisalam posta byłam w szpitalu sie spytac.
Trzymam kciuki za wizyte.

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:24   #2075
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
za wizytę u ginka

słsyzałam, ze częściej zapalenie płuc czy oskrzeli mają dzieci po cc- a jak było w tym rpzypadku?
szkoda mi takich maleństw

p.s .cholercia wczoraj kupiłam nutellę do nalesników a dzisiaj już zżarłam z nią 2kanapki
Bratowa rodziła naturalnie, ale od urodzenia maleństwo było miej ruchliwe, ciągle spało i mało płakało. Po pierwszej dobie stwierdzili, ze ma zapalenie płuc.

My też wstępnie planujemy zrobić chrzest na Boże Narodzenie, ze wzgledu na to, że w mojej rodzinie chrzest robi się "jak najszybciej" oczywiście w miarę możliwości i zdrowia maleństwa i mamusi.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:29   #2076
ela3010
Zadomowienie

Amarants mojedj koleżanki mała miała też zapalenie płuc, tylko że to wcześniak był, słyszałam takie opinie że położne po kąpaniu noszą te dzieciaki bez czapeczek i czasem za dużo je przewietrzą i dlatego tak, ale jak jest naprawdę to nie wiem, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje maleństwo.

I Amarants kciuki za wizytę:kc iuki:.

Nie wiem czy pisałam ale ja też mam wizytę dziś, koszmarnie się stresuję bo jestem po szpitalu, niby ta galaretka mi szła i nie wiem co mi się tam zadziało, mam też mieć usg kontrolne po szpitalu więc proszę o kciuki.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:47   #2077
mol_aa
Zadomowienie

Witam poniedziałkowo

Wczoraj straszny dół mnie ogarnal, moze dlatego, ze byla piekna pogoda, a mi nic nie wolno, nawet posiedziec na tarasie i jakos zle mi bylo. Dzisiaj juz jest zdecydowanie lepiej, no i dzisiaj wizyta u ginka

Piekne brzusie, no i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Ela wiekszosc zapalen pluc czy zapalen ucha u noworodkow jest wlasnie w okresie letnim. Polozne strasznie narzekaly, ze nie ma klimatyzacji, a przy temp 20+ nie wietrzony oddzial poprostu smierdzi, no i niestety skutki sa takie, ze maluszki sie mecza
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:54   #2078
oolong
Zakorzenienie

jesli po pierwszej dobie i od początku chory to raczej wewnątrzmaciczne, a nie od "braku czapeczki" i przewietrzania przez położne.....

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:55   #2079
lina84
Rozeznanie

Witajcie kochane mamusie
przez cały weekend nie miałam neta w domu jeszcze-także mam zaległości w czytaniu-moze wieczorem to bede uzupełniać braki.

Jestem normalnie zmeczona -wczoraj tak mnie brzuch bolał -że już się zastanwiałam zeby na pogotowie jechać ,ale poleżałam i było już lepiej.

Dziewczynki w carefurze przynajmniejw moim jest komplet z disneya z tygryskiemza 19,99 -wczoraj było mase rozmiarów-ja kupiłam 3-6 .
http://allegro.pl/komplet-disney-geo...842284195.html

Identyczny jak na tej aukcji.
potem zaglądne ide teraz popracować
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:09   #2080
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

3majcie kciuki za dzisiejszą wizytę, idę na usg żeby niczego nie znalazł niepokojącego
kochana nie może nic nie teges znaleść bo tam nic takiego nie ma jestem pewna ze wszystko jest super extra i czekamy na wieści

i trzymam kciuki za wsztystkie wizyty dzisiejsze

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:18   #2081
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam z ranka
Wczoraj miałam napisać i zapomniałam robi mi się już kreska wzdłuż brzucha i powoli mi pępek wychodzi Moja niunia buszuje w brzuszku.

za dzisiejsze wizyty

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:24   #2082
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
jak wcześniak to ma nie do końca dojrzałe płuca - łatwiej infekcje się szerzą, trudniej leczą
mógł tez cos wewnątrzmacicznie albo w trakcie porodu z dróg rodnych złapać

plus standardowo coś szpitalnego juz po porodzie
wewnątrzmacicznie czyli?

mojej znajomej synuś złapał jakąś bakterię w trakcie porodu, bodajże paciorkowca, dostał antybiotyk i przeszło.

Cytat:
Bratowa rodziła naturalnie, ale od urodzenia maleństwo było miej ruchliwe, ciągle spało i mało płakało. Po pierwszej dobie stwierdzili, ze ma zapalenie płuc.

My też wstępnie planujemy zrobić chrzest na Boże Narodzenie, ze wzgledu na to, że w mojej rodzinie chrzest robi się "jak najszybciej" oczywiście w miarę możliwości i zdrowia maleństwa i mamusi.
też myśleliśmy na BN, ale jednak za zimno i za wcześnie - ja po cesarce więc różnie może być... także maluch bęzie raczej czekał do kwietnia

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Amarants mojedj koleżanki mała miała też zapalenie płuc, tylko że to wcześniak był, słyszałam takie opinie że położne po kąpaniu noszą te dzieciaki bez czapeczek i czasem za dużo je przewietrzą i dlatego tak, ale jak jest naprawdę to nie wiem, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje maleństwo.

Nie wiem czy pisałam ale ja też mam wizytę dziś, koszmarnie się stresuję bo jestem po szpitalu, niby ta galaretka mi szła i nie wiem co mi się tam zadziało, mam też mieć usg kontrolne po szpitalu więc proszę o kciuki.
trzymam kciuki !!!!

-----------------------------------------------------------------

Dziewczyny, chciałam jako laik dopytać jeszcze - do szpitala bierzecie ciuszki 56 tak? W jakiej liczbie:

-body
-pajace
-śpiochy
-kaftaniki
- czapeczki (mogą być wiązane?)
- łapki niedrapki

A na wyjście???

-bodziak (z krótkim czy długim?)
-pajacyk
-śpioch
-kombinezonik

tak???

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam z ranka
Wczoraj miałam napisać i zapomniałam robi mi się już kreska wzdłuż brzucha i powoli mi pępek wychodzi Moja niunia buszuje w brzuszku.

za dzisiejsze wizyty

mnie pępek w ogóle nie wyszedł
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:25   #2083
nikaa2
Wtajemniczenie

dzięki kochane jesteście za 3macie kciukasów
dam znaĆ jak będe "po"

a tymczasem przejdę się do Carrefura obejrzeĆ ten zestaw i oddam odrazu kurtkę do pralni a wcześniej coś zjem, chociaż dzisiejsza pogadanka o molach odebrała mi apetyt(co pewnie pochwaliła by położna ze SR) sesesese- bo wiecie mam te surówki+woda wsuwaĆ

aha i najważniejsze 3mam za dzisiejsze wizyty, oby było u nas tak jak napisała Ja_Dalia

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-26 o 09:26
Stary 2011-09-26, 09:32   #2084
truscafka
Zadomowienie

Witamy w poniedziałek!

Czy Wam też tak szybko biegnie czas? Mnie poniedziałek za poniedziałkiem strasznie szybko!

trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!

Wczoraj był u mnie brat cioteczny z synkiem urodzonym w maju. Jaś jest przekochany, jest mega poważny i to jest najbardziej w nim urocze Kiedy przy wyjściu zyczyli mi powodzenia i że następnym razem wpadną zobaczyć Szymka to aż ciary przeszły mi po plecach - jejku jak to szybko minęło

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:32   #2085
agulan82
Rozeznanie

Witam z rana
U nas pogoda bardzo fajna więc weekend mielismy ruchliwy. Troszke mi sie bzuch spinal ale polezalam i bylo ok.

Trzymam kciuki za wszystkie wyniki, pobyty w szpitalach i wizyty.
Ja do połoznej dopiero 6 pazdziernika takze jeszcze troche.
A wszyscy mowia, ze brzuch mi w oczach rosnie no i dzisiaj sie zmierzylam na wysokosci pepka i mam 4 cm wiecej niz dwa tygodnie temu, a waga o dziwo spadla o 0.5 kg - dziwne to.

Mam troche prasowania na dzisiaj i moze pranko wstawie a tak to nic specjalnego do roboty, bo na obiad to nie wiem jak Wy ale my zazwyczaj po niedzieli mamy pomidorówke na pozostałym rosole - takze ekspresowo
Milego dnia zycze, bede podczytywac
Stary 2011-09-26, 09:35   #2086
nikaa2
Wtajemniczenie

Ja tez laik, ale z tego co dziewczyny podpowiadały to: rozm.56 i tak albo:
1) po 1sztuce tylko na wyjście, bo w niektórych szpitalach ubierają maleńswta w szpitalne ciuszki i to by był:
body z długim
kaftanik
śpiochy
pajac(albo bez)
kombinezon +czapa

albo(+czapeczka bawełniana zawiązywana bo się nei zsuwa+łapki niedrapki albo najlepiej skarpetki)
2) ubieraĆ juz w szpitalu w swoje ciuszki:
a)body z długim
pajacyk

albo
b) body z długim
spioszki (+kaftanik)

sama jeszcze wyprawki nei mam, takze nei weim co dokładnie wezmę

gadałam z kolezanką która niedawno rodziła i mówiła że tylko na wyjscie wzięła ciuszki, bo położne ubierały dziecko w szpitalne ciuszki i one je kąpały... może wezmę z 2 komplety swoje na wszelki wypadek+pieluszki tetrowe--> w razie awarii, bo mamy u nas same opiekują się dzidziami...

p.s. domi a przepraszam, faktycznie nie zauważyłam- no to fajnie że się dowiedziałaś i wiesz tak będzie najlepiej jak ci powiedziały

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-26 o 09:37
Stary 2011-09-26, 09:46   #2087
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez laik, ale z tego co dziewczyny podpowiadały to: rozm.56 i tak albo:
1) po 1sztuce tylko na wyjście, bo w niektórych szpitalach ubierają maleńswta w szpitalne ciuszki i to by był:
body z długim
kaftanik
śpiochy
pajac(albo bez)
kombinezon +czapa

albo(+czapeczka bawełniana zawiązywana bo się nei zsuwa+łapki niedrapki albo najlepiej skarpetki)
2) ubieraĆ juz w szpitalu w swoje ciuszki:
a)body z długim
pajacyk

albo
b) body z długim
spioszki (+kaftanik)

sama jeszcze wyprawki nei mam, takze nei weim co dokładnie wezmę

gadałam z kolezanką która niedawno rodziła i mówiła że tylko na wyjscie wzięła ciuszki, bo położne ubierały dziecko w szpitalne ciuszki i one je kąpały... może wezmę z 2 komplety swoje na wszelki wypadek+pieluszki tetrowe--> w razie awarii, bo mamy u nas same opiekują się dzidziami...

p.s. domi a przepraszam, faktycznie nie zauważyłam- no to fajnie że się dowiedziałaś i wiesz tak będzie najlepiej jak ci powiedziały

dzięki

u mnie jest tak , że powinno się wziąc własne, ale jak ktoś nie ma to ubierają w szpitalne...

a rożek bierzecie?

w ogóle wzięłam się za segregację i mam wrażenie, zę mam za dużo ciuszków i wiele niepotrzebnych
Stary 2011-09-26, 09:55   #2088
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
elf27
ja też no-spę brałam a globulki to już cały czas- ale globulki to chyba w ogóle na dzidizę nie działają, bo są do miejscowego stosowania
Pocieszam sie faktem, że dużo jakoś nie brałam, ale wiadomo że i tak się martwię... np. od wczoraj bolą mnie tak jakby stawy nadgarstkowe i w paliczkach- oprócz tego mam je spuchnięte tak średnio- i nie wiem czy to jakiś stan zapalny przy przeziębieniu(na który nie wiem co braĆ) czy po prostu z powodu ciąży... dzisiaj ide na usg to spóbuję podpytaĆ lekarza, ale to nie jest lekarz prowadzący

joamic
śliczny brzucholek

domi7ks
a nie lepiej iśĆ na rano nastepnego dnia? bo jak jutro po południu to będziesz leżała pół dnia na darmo- lepiej tam się przejdŹ i podpytaj co ci doradzają

Myszeczka86

też brzuszek śliczny i jaka ładna tunika

gratulacje
widziałam też brzuszek- bardzo zgrabny

kkkasikkk
jak ja nie nawidze tego paskudztwa... wyobraźcie sobie że w słoiku zamkniętym na mur beton, tzn. zakręconym w kakao miałam(ale to już jakiś rok temu )- czyli przyniosłam ze skelpu w szczelnie zamkniętym opakowaniu(czyli po prostu z zakłądu produkującego ) albo w szczelnym pojemniku szklanym z nakłądką z gumką- to też by nie wszedł z zewnątrz, tylko już musiało byĆ przyniesione
A my te larwy jemy

a w ogóle to widziałam, jak kiedyś przez okno przyfrunęły mi do kuchni (pewnie z czyjegoś mieszkania) o_O no ale ja w wieżowcu mieszkam, to i mrówki czasami mam o_O... i pewnie małe zoo mam pod blokiem :P
aż nie mam apetytu

agnieszka09
jak Ciebie(Was) dawno nie było już niedługo się rozpakowujecie z ANią
pewnie będziesz druga w kolejce zaraz po Ani oczywiście, bo tutaj ona ma pierwszeństwo

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Nika a jaka tania była
Jak tylko ją zobaczyłam to odrazu wiedziałąm że bedzie Moja i że brzuś sie będzie pieknie w niej prezentował

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Mi krzywą robili, zaraz pierwszego dnia jak trafiłam, bo przyszłam na czczo, zjadłam swoje śniadanie przyniesione z domu i pobrali mi krew, a póżniej po obiedzie i kolacji. Na drugi dzień rano miałam tylko test z glukozą, a dwa kolejne dni siedziałam bezsensu i czekałam na konsultacje z lekarzem i az mnie wypuszczą. Tak więc u mnie wszystko trwało niby 1,5 dnia a i tak musiałam siedzieć 3 doby.

A ile ma maluszek ??
U Nas raczej nie słyszę o chorobach maluszków

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

To raczej nie od tego że mało ruchliwe było czy nawet ciągle spało bo Moja Jula tez taka była. Moim zdaniem szpital zaniedbuje maluszki. Tak nie powinno być przecież to jest maleństwo

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:55   #2089
Tincia
Wtajemniczenie

To czy na wyjscie ze szpitala dlugi rękaw bodziaki, czy krótki to w sumie chyba od temp. zależy. Jak będą plusy, to nie ma co gotować dziecka...

A ja dalej piore Ale juz końcówka ciuszków- właśnie idę wieszać, a poźniej biore się za pakowanie torby do szpitala Na szkole rodzenia nagadali, żeby spakować ja do 35t.c - to mam 4 dni :P

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-26 o 09:56
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:56   #2090
nikaa2
Wtajemniczenie

osz kurcze o nim nie pomyślałam... musze się podpytaĆ.... ale zaraz nie przypominam sobie aby była o nim mowa jeżeli chodzi o wyprawke do szpitala- to raczej nie wezmę... ta wspomniana koleżanka mówiła, ze dostała już całkowicie ubrane i zawinięte w coś ala rożek dzidziusia
Stary 2011-09-26, 09:56   #2091
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Ela oczywiscie trzymamy kciukaski z Małym zreszta za wszystkie dzisiejsze wizyty

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-26, 09:58   #2092
truscafka
Zadomowienie

dziewczyny czy do szpitala trzeba brać rożek?

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:58   #2093
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane mamusie
przez cały weekend nie miałam neta w domu jeszcze-także mam zaległości w czytaniu-moze wieczorem to bede uzupełniać braki.

Jestem normalnie zmeczona -wczoraj tak mnie brzuch bolał -że już się zastanwiałam zeby na pogotowie jechać ,ale poleżałam i było już lepiej.

Dziewczynki w carefurze przynajmniejw moim jest komplet z disneya z tygryskiemza 19,99 -wczoraj było mase rozmiarów-ja kupiłam 3-6 .
http://allegro.pl/komplet-disney-geo...842284195.html

Identyczny jak na tej aukcji.
potem zaglądne ide teraz popracować

Kurde u Mnie nie ma carefura buuu a śliczny komplecik ia taniiii a na aukcji

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-26, 10:00   #2094
elf27
Zadomowienie

Cytat:
elf27
ja też no-spę brałam a globulki to już cały czas- ale globulki to chyba w ogóle na dzidizę nie działają, bo są do miejscowego stosowania
Pocieszam sie faktem, że dużo jakoś nie brałam, ale wiadomo że i tak się martwię... np. od wczoraj bolą mnie tak jakby stawy nadgarstkowe i w paliczkach- oprócz tego mam je spuchnięte tak średnio- i nie wiem czy to jakiś stan zapalny przy przeziębieniu(na który nie wiem co braĆ) czy po prostu z powodu ciąży... dzisiaj ide na usg to spóbuję podpytaĆ lekarza, ale to nie jest lekarz prowadzący
[/COLOR]3majcie kciuki za dzisiejszą wizytę, idę na usg żeby niczego nie znalazł niepokojącego
na pewno wizyta będzie udana

co do globulek ja leczniczo brałam gdzieś 17-19tc, później ok. 29-30tc, ale w międzyczasie dostałam profilaktycznie lactovaginal i/lub gyntimę co 2-3 dzień żeby nic się nie przyszwędało także też sobie tego dziadostwa nawpychałam brzydko mówiąc
też sobie tłumaczę, żo globule działają domiejscowo i niby nie przenikają do krwiobiegu

powiedzcie mi jak to jest - w PL na każde niemal upławy kobiety w ciąży dostają leki, na skurcze i twardnienia, do tego witaminki, w krajach zachodnich wiem od koleżanek po pierwsze rzadko są badane ginekologicznie (lub wcale) więc i leków nie dostają dopochwowych a nie wierzę, że żadna nie ma całą ciążę grzybka lub czegoś w ten deseń...
nie biorą leków na twardnienia itp. i jakoś rodzą zdrowe dzieci
Stary 2011-09-26, 10:00   #2095
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

DOBRY LASECZKI

co do chrztu u nas beda chrzciny na swieta wielkanocne na 100%.
Nie chce mi sie w zime bawic w chrzty takto na spacerek mozna sie przejsc czy na dworku posiedziec, a zima lipa z tym.
2 impry beda nas czekaly, 2 latka Oliwuni i chrzciny maluszka, ale urodziny to juz w domu zrobimy.

Ja do szpiala nie biore nic oprucz pampkow, chusteczek i Oliwki ( nie dziecka) tylko tej do smarowania bo u nas w szpitalu wolają.

A na wyjscie body, pajac, kombinezon, czapa.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:01   #2096
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
wewnątrzmacicznie czyli?

mojej znajomej synuś złapał jakąś bakterię w trakcie porodu, bodajże paciorkowca, dostał antybiotyk i przeszło.

też myśleliśmy na BN, ale jednak za zimno i za wcześnie - ja po cesarce więc różnie może być... także maluch bęzie raczej czekał do kwietnia

trzymam kciuki !!!!

-----------------------------------------------------------------

Dziewczyny, chciałam jako laik dopytać jeszcze - do szpitala bierzecie ciuszki 56 tak? W jakiej liczbie:

-body
-pajace
-śpiochy
-kaftaniki
- czapeczki (mogą być wiązane?) ja biore takie i takie
- łapki niedrapki
- koszulke na ciałko
-pół śpiochy
-skarpetusie

Wszystko biore razy 5

A na wyjście???

-bodziak (z krótkim czy długim?)
-pajacyk
-śpioch
-kombinezonik

Jak śpiochy to nie pajacyk i odwrotnie.
Ja np body dł. rekaw, pajac, skarpetusie, kombinezonik czapusia

tak???

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

mnie pępek w ogóle nie wyszedł
Mi pępuszek tez nie wyszedł ale chyba wyjdzie zresztą okaze sie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-26, 10:02   #2097
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

u mnie rozka sie nie bierze, podobnie jak ciuchow.
Jeszcze sie nie spotkalam zeby sie bralo rozek

KCIUKI ZA WIZYTY ZACIŚNIĘTE
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:03   #2098
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do szpitala trzeba brać rożek?
U mnie nie, w szitalu dzidzie sa w szpitalnych rzeczach, na wyjscie wkladasz w kombinezon...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:11   #2099
glamourous
Zakorzenienie

hej dziewczynki, ja znow do tylu za watekiem, 100 stron do nadrobienia ale sie za wami stesknilam i wpadlam sie przywitac

tylko mi szybko powiedzcie zebym 100 stron nie wertowala- czy Ania sie rozpakowala?
Stary 2011-09-26, 10:12   #2100
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
dzięki

u mnie jest tak , że powinno się wziąc własne, ale jak ktoś nie ma to ubierają w szpitalne...

a rożek bierzecie?

w ogóle wzięłam się za segregację i mam wrażenie, zę mam za dużo ciuszków i wiele niepotrzebnych

Tak rozek też biore 1 najwyżej mi TZ przywiezie jakby był potzrebny drugi.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości