|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
w takim razie czekamy na zdjęcie II kreseczek
|
|
#2552 |
|
Zadomowienie
|
prunelle muszę powiedzieć, że szczerze Cię podziwiam. Gdybym ja na dzień dzisiejszy była w ciąży to bym się chyba załamała. Po prostu nie wyobrażam sobie tego gdyż Maja jest tak absorbującym dzieckiem, że z dwójką było by mi bardzo ciężko.
Życzę powodzenia i owocnego starania się - oby jak najszybciej Wam się udało
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo drugiego nie planujemy, ale jakby bylo takie slodkie jak Lenka:P to bylabym w siodmym niebie hehe. Podziwiam mamy ktore maja wiecej niz 2 dzieci... dla mnie to za duzo
|
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Nie było mnie 3 dni i tyle do nadrobienia ![]() Nie wiem jak to zrobię ![]() Gratuluję wszystkim skończonych miesięcy, nabytych umiejętności i nowych zębów ![]() ![]() Moja Lenka wczoraj skończyła 7 miesięcy!!! Nie wyobrażałąm sobie siedzenia sama w domu i wyjechałam na weekend do rodziny po babcię, która już z nami jest i od jutra zostaje z Lenką bo ja do pracy ![]() Trzymajcie kciuki, żeby wszystko poszło dobrze... Spróbuję poczytać co popisałyście...
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duza kobietka, a jak sie czuje?lepiej?Trzymam kciuki ![]() Lepiej nie czytaj hehe ![]()
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
szymelka ale piękny wiek! gratulacje
![]()
|
|
#2557 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
echh mialo mnie tu nie być, tz mnie udusi
![]() Cytat:
pisałaś tez wczesniej na priv do aji Cytat:
![]() Cytat:
Natala będzie niezłym informatykiem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do udzielania się to jak nie zauważyłyście, to ja się codziennie od rana udzielałam mimo, że jestem w klubie, ale byłam z Wami caly czas, są dziewczyny, które mają czas nadrobić wszystko tylko wieczorem i tylko wtedy odpisują i do nich nikt nie ma pretensji, że mało się udzielają, a to właśnie głównie przez to jest mniej postow na forum, bo wiele z nas wchodzi tylko wieczorem, jak bylyśmy w ciąży to siedziałysmy calymi dniami a nawet nocami, a teraz niestety dzieci i obowiązki a mnie miało nie byc a i tak uzależnienie jest mocniejsze dobranoc ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
współczuję powrotu do pracy, ja to się nawet zastanawiałam przez chwilę czy tez się nie postarac o drugie bobo, to bym miała problem z glowy |
|||||||
|
|
|
#2558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak ten czas leci. Wszystkiego Najlepszego.Ego no właśnie muszę wybrać się do lekarza i wtedy dowiem się czy faktycznie się coś dzieje czy nie.
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
ja bez masla heeh ale waze niezle:P
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
usnęłam bo poprostu przypomniałyście mi o nim i stweirdziłam że jest bez użyteczny i tyle. Nie było w tym żadnej złośliwości. To tyle odemnie.
Jutro ide na 7:30 d urzędu pracy na jakieś spotkanie aktywizacyjne nie chce mi się. Spadam spać.
|
|
|
|
#2561 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: Jaki zdolny - szok!!!Cytat:
Dziękujemy - już jest lepiej, choć niestety katar jeszcze trwa... Temperatura spadła, apetyt wrócił, gardło ok, pleśniawki zwalczone haha już co nieco doczytałam - miezła impreza z klubem tu była ![]() cóż - przemilczę, szkoda energii - lepiej zachować ją dla dziecka Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje ukończenia 7 miesięcy obawiam się, że przez pracę będę tu rzadziej bywała, a szkoda, bo zrobiło się mi tu dobrze z Wami... mam nadzieję jednak, że mnie nie wykluczycie ![]()
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-25 o 22:56 |
|||
|
|
|
#2562 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do meza to przyczep mu kartke na twarz z jakims smiesznym zwierzakiem - humor sobie poprawisz Niedobry maz, niedobry![]() Cytat:
Przetlumaczy sobie w googlach![]() za staranka! Tez bym chciala![]() szymelka - za 7 miesiecy!!!izunia - koniecznie do lekarza marsz!!! ![]() maggol - swietna sprawa ze stopkami, prawda? Ale slodkie to jest nieziemskoPrzepraszam, nie pamietam, ktora z was pytala o spanie dzieciaczkow w oddzielnym pokoju. My narazie spimy razem, tzn. ja i Adriano w naszej sypialni (synek spi juz cala noc w swoim lozeczku) a TZ w pokoju Adriano Ale jak wrocimy z PL - Nino bedzie mial wtedy 6 miesiecy skonczone - to obnizamy lozeczko i przenosimy je do jego pokoiku a my wreszcie razem Jesli nadal tak dobrze synek bedzie spal jak teraz to czeka mnie tylko 1 pobudka w nocy a niania i tak zawsze w uzyciu, bo pokoje mamy na pietrze a wieczorem my w salonie urzedujemyLicze wiec, ze jakos to spokojnie przyjmie moje dziecie i bez wiekszych oporow ![]() A teraz ide spac, bo jakos oczka mi sie kleja ![]() Dobranoc wszystkim!
|
|
#2563 |
|
Wtajemniczenie
|
szymelka miłego i bezstresownego powrotu do pracy.Będzie dobrze-babcia z Lenką sobie świetnie poradzi
izunia do lekarza marsz! Miałam iść spać..
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#2564 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, ja również jak i Eirene i kilka innych dziewczyn mam sentyment do forum. spędziłam tu wiele cudownych miesięcy co prawda prawie w całkowicie innym składzie ale lubię tu pisać i w miarę możliwości coś tam zawsze skrobnę.
Cytat:
to wy się już staracie??????? kurczę coś przegapiłam![]() to trzymam kciuki ![]() czekamy na dwie kreseczki szymelka buziaki dla Lenki z okazji 7 miesięcy black ja też mam trochę żalu że usunęłas tamten klub. było tam wiele naszych wspomnień, szkoda że nie napisałaś tam posta że usuwasz czy cos w ten desen,kazda z nas skopiowała by sobie swoje wspomnienia. to był taki nasz pamiętnik... ![]() Natalka jak laleczka, urocza maggol cudny chłopczyk!!! ![]() tajka no coś ty fajna jesteś!!
|
|
|
|
|
#2565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, że babcia sobie poradzi - zastanawiam się czy ja dam radę ![]() ja też wybieram się spać... ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Dziękujemy Castia
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez poczytam jeszcze z 2 minuty co psizecie i ide nyny
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam takie dziwne uczucie, że jak wyłączę komputer i pójdę spać to zakończę fajny etap z mojego życia - od jutra już wszystko będzie inne - no i mi żal...........
|
#2568 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi sie nie chce iść pod prysznic ;/
może któraś by poszła za mmnie? ![]() szymelka kurczę rozumiem cię. ja niby szukam pracy ale cały czas myślę co będzie jak znajdę i bede musiała zostawic Malwinke z kimś innym na prawie cały dzień. czuję ze jestem na to nie gotowa ale czy kiedyś będę?? Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-09-25 o 23:19 |
|
|
|
#2569 | ||||
|
Raczkowanie
|
wszyscy w domu już śpią więc wpadłam jeszcze na trochę
przepraszam dziewczyny ale jakoś po łebkach czytałam nie mogę się skupić, mam trochę problemów i muszę to wszystko poukładać Anessa pytałaś o obcinanie pazurków - ja też powinnam obcinać Łucji co 3 dni tak żeby się nie drapała i nie ozdabiała sobie twarzy wątpliwej urody szramami ![]() Aguchaw1 dla Szymona za pierwszego ząbkaco do pokoju to Łucja na razie urzęduje w naszej sypialni, tu ma łóżeczko, ale tylko w nim zasypia bo potem przy karmieniu wędruje do nas i tak śpimy aż do rana maggol fajny chłopaczek ![]() blackrose4u dać kobiecie laptopa i od razu jaka mina poważna ![]() świetne zdjęcie prunelle też nie zarejestrowałam, że rozpoczęliście starania ale powodzenia ![]() Cytat:
no i gratulacje ciociu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie ma za co Cytat:
jakie wykluczenie będę czekać na wieści co u WasSzymelka i za pierwszy dzień w pracyno dobra czas na sen trzymajcie się ciepło
|
|
|
#2570 |
|
Zadomowienie
|
I udowodnilas tym jaka jestes osoba.
|
|
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Jestem troszkę niewyspana,bo siedziałam do późna i ogladałam tv .Tak mnie wczoraj wciągnął program o "Dzieciach na zamówienie",ze siedziałam do 1,zamiast się położyć i odespać.Lilka juz od 6 urzęduje,więc oczy ju zmi lecą,a co to będzie później![]() Dziwne,że jeszcze nikogo rano na było na forum ![]() Tak czy siak miłego dnia szymelka powodzenia w pracy,pierwsze dni sa najgorsze,ale później zawsze jest lepiej!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-26 o 08:52 |
|
|
|
#2572 |
|
Zadomowienie
|
Hej Lejdis
![]() My niedawno wstałyśmy Maja próbowała wstać o 6.20 ale dałam jej cycusia, przytuliła się do mnie i spałyśmy do 7.40szymelka trzymam kciuki za dzisiejszy dzień ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- coralady wszystkie dziewczyny odsypiają wczorajszy wieczór bo jak nigdy było nas dużo i do późna
|
#2573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pewnie tak-dziewczyny zmęczone nocnymi pogawędkami ![]() Moja Lilka lezy na macie i wyje Nie potrafi sie już sama zabawić Lecę do niej.
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w końcu była nocka bez wstawania na smoka
Od razu się człowiek inaczej czuję, pobudka o 5 na jedzenie i spanie do 8.
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, wpadłam się pochwalić, że u nas wreszcie wczoraj zastukał pierwszy ząbek!!!
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak powaznie to zazdroszczęCo ja bym dała za takie spanie ![]() agaaga brawa dla Filipka za pierwszego ząbka ![]() My nadal bezzębne
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-26 o 09:23 |
|
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idalka chyba zrobiła to dla mnie bo wczoraj miała strasznie ciężki emocjonalnie dzień.
|
|
#2578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzis chyba pobilysmy nas rekord i spalysmy od 8.20 do 8. 30 czyli ponad 12h ![]() nie liczac, ze o 21 zaplakala i trzeba by,lo poglaskac![]() Cytat:
![]() kla ski:Moj tz nauczyl Lene krzyczec ¨WHOAAAAAH¨ straszyc.... teraz Lena caly czas w domu i poza domem straszy ludzi hehe ¨whoaaaaaaaaaaaaaaaaaah¨: brzydal: :brzydal :
|
|
#2579 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
u nas nocka ok mały tylko 3 razy wstał na smoka potem zjadł o 5 porzy.gał się (bo zagęszczacz nam się skończył ) i poszedł spać spaliśmy do 7![]() teraz już znów marudzi...ehh niech ten skok się kończy już ![]() Gratulacje dla LenkiCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2580 | ||
|
Wtajemniczenie
|
heloł
ja juz po pysznym śniadaniu - jajecznica ze swiezymi bułeczkami, tż rano był po bulki i zrobil śniadanko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
montii ja juz chyba wiem dlaczego Fabianek przesypia tak ładnie nocki, bo ma swój pokoik, chodzi mi o to, że jak Olek uśnie ok 20:30 to dopóki siedzimy w salonie czyli do jakiejś 24-1 nie budzi sie ani razu na smoka, chyba nas czuje i słyszy i może mu to przeszkadza
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

może się spotkamy na starankowym jeśli nam nie wyjdzie do tego czasu drugie bobo, bo my cały czas uparcie próbujemy, nawet nieprzespane nocki nie są nam w stanie tego z głowy wybić
a już 18 mies różnicy to nie tak źle

) 3 dni temu pierwszy raz włozyl stópkę do buzi i od tamtego czasu ciągle to robi, słoodki widok

nie chce mi się. Spadam spać.
klask i: Jaki zdolny - szok!!!

za staranka! Tez bym chciala

kurczę coś przegapiłam