|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Carolajka toz to szok.ja myslalam ze ty moze w 4mc jestes. Gratulacje
|
|
#4082 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Carolajka gratulacje
Aniap dobrze, że powiedziałaś o tym sweterku. a blisko masz do centrum chińskiego jakiegoś? podobno gdzieś w Warszawie jest wieelkie...
|
|
|
|
#4083 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny tak dla mnie to tez bylo szokiem, ze to juz tak nagle.Awszystko przez Danutke, bo darla sie w nieboglosy i chcialam ja uspokoic i dzwignelam tego mojego klocusia i sie zaczelo . Ale mam juz to za soba
![]() Sidorcia nie polecam kupowania chinskich rzeczy bez atestow, moja kuzynka kupila synkowi taka krowe do skakania ona smierdziala strasznie taka guma moczyla w occie i innych specyfikach, nic nie pomagalo, jej syn dopadl sie do tej krowy i w nocy wyladowal w szpitalu ze silnym zatruciem. Nawdychal sie tych oparow. |
|
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Carolajka - gratulacje
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#4085 |
|
Rozeznanie
|
Carolajka, ja czytałam kiedyś o chińskich butach - kobiecie nogi odparzyły do krwi
a synek Twojej koleżanki wyzdrowiał? wszystko ok? w takich halach odzie jest raczej z atestem więc myślę że problemu nie byłoby. |
|
|
|
#4086 |
|
Raczkowanie
|
Carolajka- gratulacje!! ja też myślałam że Ty może w grudniu urodzisz a to już!! nie zazdroszczę twojemu mężowi.. teraz ma 4 kobiety w domu!
przechlapane ma facet![]() aniap- ja się dołączam do prośby sary! jak będziesz widzieć tego konika w promocji to pisz bo faktycznie sie nie opłaca na all... ana- coś mi się wydaje że gdybyśmy sie spotkały to Ninka z Kalą piły by kawkę a my siedziałybyśmy w zabawkach aa sara ja przez Ciebie wyciągnęłam męża wczoraj do pepco! bo też mi się spodobał sweterek Zosi... takich nie było... kupiłam jej taki dłuższy wiązany.. też ładny malinkowy![]() sidorcia- u mnie w mieście są 2 takie chińskie centra handlowe. to są takie większe sklepy z ciuchami zabawkami butami itp. ja bym tam małej nic nie kupowała.. ale moja ciocia jest taka że zawsze jak przyjeżdża to musi coś małej przywieźć i tam kupuje... ja zawsze jak ona wychodzi to chowam te zabawki bo śmierdzą... raz przywiozła małej kredki świecowe... które tak śmierdziały że nawet małej do ręki ich nie dałam tylko od razu wywaliłam. nie wiem z czego oni je zrobili! benzyną śmierdziały... libra- te rogaliki dobre... nadzienie super.. tyle że ja miałam gotowe ciasto francuskie z biedronki a ono z margaryną.. i obojętne z czym to ciasto jest ma taki posmak... na maśle faktycznie jest dużo lepsze.. ale mi sie nie chce samej robić bo za długo to trwa ostatnio w ogóle mam lenia.. zjadłabym jakieś dobre ciacho ale mi sie nie chce robić
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe no powiem Ci,że możliwe aby tak to się skończyło.A możesz pokażać ten sweterek co Kali kupiłaś?ja mam pepcko u siebie to zajrzę tam i zobaczę czy u mnie jest. Carolajka wow!to zapodałaś wiadomość!w szoku jestem,że to już.Ja jak zresztą widzę my wszystkie myślałam,że u Ciebie to jakiś3-4 miesiąć. Serdecznie Gratuluję Ci córeczki ![]() A my po wycieczce rowerowej,fajnie ciepło to można jeszcze śmigać. Dziewczyny podajcie swoje hitowe,najlepsze firmy pościeli,ale żeby gatunkowo była świetna
|
|
#4088 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka!!!! OMG Gratuluję!!
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- ana ja mam 2 komplety z Andropola piore raz w 60 drugi raz w 95 antybakterialny program.. posciel jak nowa!! http://allegro.pl/listing.php/showca...%5B9683%5D=all przegloadnij sobie.. satyna bawełniana
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Jezu padam na pysk,czuję się jakby walec mnie dzisiaj przejechał.Idę spać.Dobranoc.
|
|
#4090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na kiedy termin miałaś??wszystkie 3 jesteście urocze
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Carolajkagratulacje , boziu jakie maleństwo,a Dana przy małej to już wygląda na starszą dużą siostrę![]() Cytat:
My też dzisiaj po wycieczce rowerowej pogoda piękna , lubię taką jesień,pojeździliśmy po lesie a właściwie po rezerwacie , zbieraliśmy trochę bukowych orzeszków , ciężka praca we trójkę(zatrudniliśmy babcię) ledwo kilogram nazbieralismy , młody chciał do skupu sprzedać po niedzieli |
|
|
|
|
#4092 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już dobre pare miesięcy temu OBIECYWAŁAŚ że już , już biegniesz ![]() cytrusów ona nie je wcale (i owoców w sumie mało), ale kto wie... Cytat:
Zobaczysz u twoej to będzie chwilowe, taki moment. U nas wieeellleee miesięcy to trwało,a zimą ło matko co to było ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas też ziemniaczanka ciagle w użyciu (w sensie na codzień, a właściwie na conoc) Cytat:
Cytat:
U nas z bajek ciagle na topie jest dora-tylko to chce oglądać. Mamy dekoder z twardym dyskiem, w nocy jej nagrywam i mam już spory zapas odcinków. Bo rano jak ona się bbudzi, to zapodaję jej butlę i dorę i mam jeszcze pół godziny udawania, że śpię Cytat:
|
|
|
#4093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My dziś grila zrobiliśmy pewnie ostatniego . TZ przyjechał z wyjazdu integracyjnego i tak dzionek zleciał w sumie jedno wielkie lenistwo . Ana ,, Sara jak zobaczę gdzies tego konika taniej to dam cyne .
|
|
#4094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez myślałam, że Carolajka jakoś max II trymestr
|
|
#4095 |
|
Wtajemniczenie
|
Carolajka gratulacje
Może idźcie za ciosem i jeszcze jedna próba na chłopaka ![]() Aga, powodzenia bo to faktycznie już za chwilę Moja Hanka jest z 20 października, waga to fajny znak ![]() Ja piernicze, Daria też już zaraz Małą urodzi ... Ale czas leci!
|
#4096 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje w imieniu Karinki za komplementy
CAROLAJKA GRATULUJE ![]() TO JA POWINNAM JUZ TU ZDJECIAMI SIE CHWALIC...MASZ WSPANIALE CORECZKIMINKA oj boje sie choler...nie.ale juz bym chciala byc po...chocjeszcze bardziej boje sie dwojki maluszkow...a przede wszystkim pierwszego miesiaca.po porodzie pierwszym dlugo dochodzilam do siebie. imie wybrane,bedzie Adrianek ![]() PLMADZIA blagam Cie,ja wpolowie nie mam takich nog jak Ty...a do tego jestem niska...i to chyba najwiekszy moj kompleks...laseczka z Ciebie i tyle EVITKA Adrianek bedzie ale bedzie numer jak okaze sie ,ze to Adrianna![]() a wogole dziewczyny te co maja buciki z Clarksa...u mnie jest to jak dla mnie najlepsza firma z bucikami dla dzieci. w sklepie profesjonalnie ekspedietki mierza dlugosc stopki i grubosc...np Karinka ma nr buta 5,5F......5,5 to rozmiar bucika a f oznacza wlasnie obwod,ma dosc wysokie podbocie.bucik jest super dobrany,nie ma problemow z wlozeniem nozki ani ,ze gdzies bedzie ja uciskal czy obcieral...to tak jakby kogos interesowalo ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- GMYRELKA pisz co u Ciebie ![]() a u nas 37 tydzien leci wsumie to maluszke moglby juz wychodzic![]()
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka - ja mam dwie pary clarksów ale udało mi się je wyrwać nowe na lumpie za śmieszne pieniążki . w sklepie u nas ich nie kupie bo zaczynają się od 200 zł
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
ANIAP tak to prawda sa strasznie drogie.ja za jesienne buciki dla Karinki zaplacilam wlasnie cos ok 200 zl...ale tu gdzie mieszkam nie ma innej tak dobrej firmy z tak dobrymi o odpowiednimi bucikami dla naszych maluszkow...z pl bym zamowila ale boje sie,ze nie beda pasowaly,ze moga byc za ciasne itp.
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga u mnie nic nowego. Nie śpię i ledwo żyję
Dodatkowo mam wrażenie że im bliżej nocy tym mniej zmęczona jestem Hania wkrótce będzie miała urodzinki i dumam nad prezentem, do tego w maju szykuje się nam komunia Kurde ale ja mam duuuużą córę!Marci je dwa razy tyle co Hania. Dziwnie chodzi, rehabilitanta dała mi skierowanie na ćwiczenia, ale że to drugi koniec wawy to pójdę gdzieś prywatnie i sama z nim ćwiczyć będę. Jest cudowny, mądry i szalejemy z Nim Byłam z Nim ostatnio na lekcji pokazowej Helen Doron, śmiesznie było. Niestety nie ma grupy takich maluchów i młody był z 3latkiem a to przepaść intelektualna więc poczekam jeszcze pół roku i sama Go postymuluje. Uwielbia Lippy&Messy - mam na dvd i jest to jedyna bajka którą lubia, a że akurat po ang to w sam raz ![]() Aha, we wtorek idę na rozmowę kwalifikiacyjną - stale szukam większego dochodu yoonka help, przypomnij mi co mam mówić na pytanie czemu po pół roku wysłałam cv na ogłoszenie o pracę ?? Czy mogę powiedzieć że pensja mnie nie satysfakcjonuje ? ![]() Ale się upisałam, całuski laski! http://allegro.pl/lippy-and-messy-ko...3.html#gallery O takie mam i szczerze Wam laski polecam! Super sprawa
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2011-09-25 o 21:58 |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczor!
carolajka GRATLACJE, Majcia normalnie dlugosc ma taka jak raczka Danusi hehehe o jejq ale tez bym chciala miec za soba! a jak porod? ja dzisiaj sie pochlalam z tz oj wkurzyl mnie no ale coz.... to tylko facet , czego chciec wiecej... my mamy 3 pary clarksa i sa faktycznie swietne, ale ceny tez sa kosmiczne . mala kima, ja tez uciekam zaraz spac.
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka u nas na szczęscie jest gdzie kupić buty
Bo bym z torbami poszła mając razy 2
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka gratulacje
Ja już się żegnam... Do zobaczenia za 2 tyg
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
bawcie się dobrze
|
#4104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja to dopiero niedawno się o Twojej ciązy dowiedziałm wiec to była chyba najkrótsza ciąża jaką znam . Tak mi jakoś umknęło albo nie doczytałam---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Miłego urlopu
|
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na polsacie poprzestawiałam wszystkie kanały z bajkami, jim jam, disney junior itp. i wszystkie bajki ogląda po angielskuCytat:
miłego odpoczynku a ja się nie wyspałam, nadal mnie kłujo podbrzusze, teraz już przeszło - oby na dobre. Dzisiaj postaram się zadzwonić do gina i umówić ![]() miłego dnia, zabieram kompa ze sobą więc będę mieć was dzisiaj na bieżąco
|
|
#4106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tez komunijny, tylko ostatnio z zachowaniem ma problemy(żarty robi nauczycielom) to jeszcze go do komuni nie dopuszcz ![]() Cytat:
![]() Carolajka kiedy ty ten test robiłaś, bo mi to spokoju nie daje albo późno nam napisałaś że pozytywny![]() My wczoraj zrobiliśmy sobie wyieczkę rowerową. Znajomy powiedział nam o jakiejś drodze ewakuacyjnej ze szpitala prowadzącej przez las na Poznań. No i była. Kilka godzin nam zajęło trafienie do domu ![]() Tz fikołka na rowerze zrobił, a ja jak już sobie skrót zrobiliśmy i po prostu lasem bez jakiejś konkretnej drogi jechaliśmy, to wkońcu poczułam się zmęczona Bo ja jednak mam na rowerze całe obciążenie, z yłu dziecko a z przodu w koszyku kanapki, jabłka, i picie, normalnie taki dostawczy ze mnie![]() Kupiłam małemu w Lidlu sandały na przyszły rok za 7,99 mam nadzieję że z rozmiarę uceluję, jak to sprzedam
|
|
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka gratulacje
![]() ja też myślałam ze ty gdzieś w 4 miesiącu jestes. Pozaznaczałam sobie posty i nie wkleiły się;/ Ana przyszła mi chyba ta farma, tylko z poczty musze odebrać. Od wtorku lezało awizo w skrzynce i nikt nie wyjął ide odebrać popołudniu.
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
Carolajka - aleś numer nam wywinęła
. Szok A Danusia jak fajnie wygląda
|
#4109 |
|
Rozeznanie
|
ale śliczny maluszek
![]() a teraz napiszę wam coś, coś co sie stało wczoraj wieczorem. mało nie umarłam ze strachu miałam ochotę rozszarpać własne dziecko, nie wiem dać jej klapsa, nawrzeszczeć na nią < ale i tak by to nic nie dalo > skończyło się na tym, że wsadziłam ja do wózka, tam sie darła i rzucała jak głośno i mocno tylko mogła a ja stałam obok niej i dalej z koleżanka rozmawiałam. Ludzie na mnie patrzyli jak na wyrodna matkę, a mi się tylko smiać chciało. A teraz opiszę co sie stało: Pojechałam odwiedzic znajomych, a ze ich syn idzie do bierzmowania, to poszliśmy wszyscy razem do kościoła. Staliśmy przed Julka stała obok i nagle zaczęła uciekać. Raz pobiegłam za nią tłumacząc, że jest ulica i że jeżdżą auta nie pomogło po chwili uciekła drugi raz, wiec zagroziłam, ze jak jeszcze raz ucieknie to pójdzie do wózka i zapne ją pasami, po chwili juz siedziała w wózku, bo zaś uciekła darła się ale chwilke i sie uspokoiła, minęło z 30 minut ona grzecznie siedziała i mówiła Wyść to ją wypuściła przypominając, że ma byc grzeczna i nie może uciekać bo jeszcze cos jej sie stanie, no i gówno małe zwiało ale z taką prędkością, że złapałam ją z 20 cm od pędzącego samochodu, aż serce mi stanęło, co by było gdybym nie zdążyła, auto tylko śmigło obok nas, dodam, że byłyśmy na osiedlu, gdzie jest ograniczenie jazdy do 20. A wszystkiemu winna moja mama, bo puszza Julkę w sklepie jak są na zakupach i ta jej ucieka miedzy półkami a ona ją goni i sie smieje. Już nie mam nerwów do tej kobiety. chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie jak wrócem do domu
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
drcron tez by mi serce stanelo, ale wedlug mnie nasze maluchy sa za male jeszcze zeby zakumac takie tlumaczenia, np, ja swojej tez 100 razy moge mowic nie wchodz na lozko bo spadniesz a za chwile juz tam stoi, ostatnio spadla ale nic to nie dalo nadal robi to samo....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

my w srode wylądowalysmy w szpitalu w czwartek urodziłam , a wczoraj nas wypuscili
na kiedy termin miałaś??
umówię się po niedzieli - obiecuję, już zrobiłam rozeznanie i wstępnie wiem do kogo pójdę
mojej siostrzenicy też się tak robiło, nic nie działało prócz sudokremu ale i tak wracało, poszła do lekarza i okazało się, że mała ma nadmiar witaminy C, to było zimą, jadła sporo cytrusów i tam ją tak jakby odparzało od kwaśnego moczu - tak lekarka mówiła. Odstawiły mandarynki, vit c i przeszło (nadal sudocremem smarowała) i do tej pory sytuacja się nie powtórzyła

kl aski:
wsumie to maluszke moglby juz wychodzic