Zapuszczamy włosy - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-24, 22:01   #271
lines
Raczkowanie

Dot.: Zapuszczamy włosy

ojoj... z moim zapuszczaniem włosów to strasznie długa historia. Zaczęło się kiedy gdzieś w czwertej klasie podstawówki z długości, która sprawiała, że jak miałam rozpuszczone włosy to je sobie dość mocno przysiadałam , obciełam na długość między łopatki, później do uszu, a jak już mama nie wtrącała się we włosy córeczki na zapałkę . Póżniej długie lata nosiłam taką długość włosów. tyle, że czasemmocno je degażowałam, czasem, zapuszczałam grzywkę, ale były króciutkie. Póżniej zdażalo mi się zapuszczać ale max miezy łopatki, no i zawsze po jakimś czasie wracałam do krótkich. Z resztą mam obsesję na punkcie takich malutkich fryzurek. do tego stopnia, że koleżanki nigdy nie pytaja mnie czy dobrze by im było w krótkich bo... zawsze powiem TAK ! I nie zgadzm się z twierdzeniem, że tylko długie włosy są kobiece, a kobieta z krótkimi wygląda na zaniedbaną (to podstawowy argument mojej mamy). Cóż, każdy kto miał takie włosy wie, ze wbrew pozorom trzeba poświęcać im dużo czasu. Ale teraz nadszedł ten czas kiedy zaczęłam zapuszczać....Kobieta - niestety - zmienną jest . Ten proces trwa dokładnie od 5 miesięcy i 13 dni. I jak na razie przeszłam fazę krytyczną tzn. kiedy moje mocno falowane włosy odwijają się we wszystkie stron, i czekam co dalej. ideał:sięgające za połowę pleców, biorąc pod uwagę ich skręt to pewnie trochę potrwa... Ale jak już tyle wytrzymałam to... byle o kolejny centymert dłużej.
Pozdrawiam wszystkie "Zapuszczające" i zyczę wytrwałości!
lines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-24, 22:05   #272
Michas2236
Przyczajenie

GG do Michas2236

Gdzies od grzybka zapuszczałem a farbowac musiałem bo strasznie szybko mi sie przetłuszczały a na rozjasnianych to mniej widac i wogle jakby mniej sie przetłuszczaja .
Stary 2006-10-24, 22:07   #273
malalka
Zakorzenienie

GG do malalka

zglasza sie kolejna zapuszczajaca

hm.. ja to w ogole lubie eksperymentowac, mialam juz krotkie wloski, nawet przez kilka lat. obecnie mam takie siegajace do lopatek, z przodu grzywke i mocno wycieniowane, ale te najdluzsze do lopatek siagna
zapuszczam od hm.. maja tego roku wiec stosunkowo krotko
ale zamarzyly mi sie dlugie proste wlosy.. i dopne swego mam nadzieje ale to pewnie potrwa jeszcze dlugo..

poki co wspomagam sie kuracja - Seboradinem podobno to pomaga, wiec zobaczymy
malalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 13:41   #274
lalinkaaa
Raczkowanie

ja zapuszczam wlosy od grudnia, kiedy to fryzjerka za bardzo sobie poszalala.teraz mam gdzies takie do lopatek i chce miec teraz takie naprawde dlugie wlosy i za nic nie skusze sie na podcinanie a najlepszym wspomagaczem dla mnie jest skrzypovita
lalinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 14:05   #275
adulka.p
Zakorzenienie

ja tez zapuszczam wloski i w sumie mam juz zapuszczone,bo siegaj za polowe plecow;] tylko moim problemem sa przesuszone koncowki mimo ze je regularnie podcinam<przez co proces zapuszczania sie troszku przedluza> znacie moze cos taniego i dobrego do odzywienia dlugich wlosow??

Najwazniejsze w życiu to nauczyć się, które mosty przekraczać, a które palić.
adulka.p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 17:15   #276
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michas2236 Pokaż wiadomość
Ja juz zapuszczam 2 i pół roku i szybciutko mi rosną ale hym chciałbym jeszcze szybciej i mam pytanie do was takie zabiegi jak farbowanie bo od jakiegos roku systematycznie na blond farbuje juz sianko mam spore , no to czy wolniej rosna od farbowania ?

:sli na:

ale fantastyczne.....chyba zakocham sie w takich wlosach....

zawsze, ZAWSZE mam slabosc do mezczyzn z dlugimi wlosami...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-25, 22:05   #277
Michas2236
Przyczajenie

GG do Michas2236

E po pierwsze ja nie jestem mezczyzna a przystojny napewno nie jestem co najwyzej sie spotykam z okresleniem uroczy czy cos takiego

http://michas2236.fotka.pl prosze tu wiecej mozna zobaczyc jak wygladam. i jakie zapusciłem włosy.

Edytowane przez Michas2236
Czas edycji: 2006-10-25 o 22:42
Michas2236 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 11:08   #278
mroofka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Michas2236 Pokaż wiadomość
E po pierwsze ja nie jestem mezczyzna a przystojny napewno nie jestem co najwyzej sie spotykam z okresleniem uroczy czy cos takiego

http://michas2236.fotka.pl prosze tu wiecej mozna zobaczyc jak wygladam. i jakie zapusciłem włosy.
Uroczy !!! a przystojny tesh, ale to za pare latek )) Ajajaj...
tesh mi sie podobaja dlugie wlosy u mezczyzny... Choc nie kazdemu pasuja. Mój mąż ma 3 mm na głowie
mroofka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 11:29   #279
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

no i tyle bylo tego zapuszczania, w sobote do fryzjera
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 11:37   #280
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
no i tyle bylo tego zapuszczania, w sobote do fryzjera
Nie poddawaj sie, ja byłam dwa dni temu u fryzjera. Musiałam podciąć włosy, bo miałam bardzo zniszczone, ale teraz twardo zaczynam zapuszczać, już tak dawno nie miałam długich włosów, że zapomniałam, jak w takich wyglądam
Stary 2006-10-26, 12:03   #281
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Nie poddawaj sie, ja byłam dwa dni temu u fryzjera. Musiałam podciąć włosy, bo miałam bardzo zniszczone, ale teraz twardo zaczynam zapuszczać, już tak dawno nie miałam długich włosów, że zapomniałam, jak w takich wyglądam
w sumie nie mam rozdwojonych koncówek, ale chcialam na zime podciąc jakies 5cm albo nawet wiecej, zeby nie byly takie cięzkie, no i zeby jakos tą zime przezimowac (masło maslane ;D )
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-26, 12:14   #282
stellios
BAN stały

GG do stellios

A czy jest tutaj jakis watek o pielegnacji długich włosów?
stellios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 13:03   #283
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
w sumie nie mam rozdwojonych koncówek, ale chcialam na zime podciąc jakies 5cm albo nawet wiecej, zeby nie byly takie cięzkie, no i zeby jakos tą zime przezimowac (masło maslane ;D )
5 cm to dla mnie strasznie dużo Jakbym podcięła moje włosy na czubku głowy o 5 cm to zostałabym łysa, hehe.
Stary 2006-10-26, 13:30   #284
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

przed wakacjami pragnelam za wszelka cene sciac wlosy tak gdzies przed ramiona. Uwazalam ze bedzie mi tak fajnie,ale na poczatku wrezsnia kiedy chcialam wybrac sie juz do p.fryzjerki kolegra wypersfazowal mi ten teraz glupi problem. Wg wielu osob mam bardzo ladne i grube wlosy. Żal byloby ich sciac. Teraz siegaja mi gdzies polowy lopatek i ani mi sie sni ich ruszac. Jak urosna gdzies przed pupe wtedy pomysle o lekkim scieciu a jak na razie jest ok. Przynajmniej z taka dlugoscia wlosow moge zrobic wszystko0uplesc pieknego warkocza,zrobic koka,rozpuscic i porobic inne wariacje. Pozatym drugim "ale" w tej calej sprawie jest moj tatuś. On nigdy nie chcial zebym scinala wlosy. Wg niego dziewczyna ktora posiada wlosy przed ramiona nie jest w ogole kobieca. Coz rozne sa gusta.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 13:57   #285
stellios
BAN stały

GG do stellios

nie od dziś piekne, długie, zadbane włosy sa symbolem kobiecego piekna
Natomiast nietety nie kazdej pasuja długie wlosy
Stary 2006-10-26, 14:24   #286
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Michas2236 masz bardzo fajne włoski tez bym chicala miec taka długość, tylko ile to czekania:|Jesli masz male sianko na glwoie to proponuje isc do fryziera podiac troche kłaczki i uzywac jakis kosmetykow do mycia wloskow kotre je odbudowuja, np szampon Radical, moj facet i tato (i ja)myjemy tym szamponem wlosy kazdy jest zadowolony, i stwierdzilam ze po tym szamponiku wlosy jakgyby mniej sie przetłuszczaly-ale to moja opinia pozdrawiam

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-26, 15:12   #287
dualpower
Przyczajenie

ja od 3 miesiecy zapuszczam wlosy i niewiem do kiedy, moze byc tak ze zobacze kogos na ulicy z fajna fryzurka i polece szybko do fryzjera. Ale jak narazie jestem silna i jakos sie trzymam ze swoimi wlosami, nawet niewiem jaka maja dlugos- do ramion (jeszcze dluga droga przede mna). Mam corke ktorej zapuszczam wlosy, jak bedzie duza i niebedzie chciala dlugich wlosow to je zetnie- to bedzie jej decyzja. Ja w wieku przedszkolnym mialam dlugie wlosy, strasznie sie krecily (loki) mama moja mi je sciela bo za duzo roboty przy nich, i od tego czasu zawsze nosilam wlosy krotkie lub poldlugie. Teraz chcem miec dlugie, chcem zobaczyc jak to jest i jak bede wygladac. Pozdrawiam Was dziewczyny.
dualpower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-28, 18:14   #288
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Hey dziewczyny!!! Za mną już 4 miesiące zapuszczania, są całkiem długie ale powiem wam szczerze, coraz bardziej mnie drażnią... codzienne suszenie, mycie, prostowanie,...to istna gehenna ;/ ciężko się układają, końcówki są przesuszone i ciągle się odgniatają
...ale z drugiej strony za każdym razem kiedy widzę dziewczynę z długimi włosami utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze robię
(ps. mój tatuś też uważa, że najpiękniejsze są długie, zadbane włosy) są taaaakie kobiece...

Edytowane przez paulinka_vel_paulinka
Czas edycji: 2006-10-28 o 19:26
paulinka_vel_paulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-28, 19:08   #289
anniaa

ja zapuszczam włosy juz od jakiegos czasu .. mam juz takie za ramiona ? ... i narazie mnie jeszcze nie wnerwiaja oprocz grzywki skośnej ktora wypadało by odciac ale boje sie isc do fyzjera po ostatniej wizycie

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-28, 19:51   #290
3vcia
Przyczajenie

Hej!Ja też zapuszczam kłaki, tylko boję się że efekt nie będzie zbyt kuszący bo zaczęły mi się ostatnio przetłuszczać:/ Znacie może jakiś dobry szampon do przetłuszczających się włosów, ale jednocześnie wzmacniający? A ten Radicol byłby dobry?
3vcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-28, 21:15   #291
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 3vcia Pokaż wiadomość
Hej!Ja też zapuszczam kłaki, tylko boję się że efekt nie będzie zbyt kuszący bo zaczęły mi się ostatnio przetłuszczać:/ Znacie może jakiś dobry szampon do przetłuszczających się włosów, ale jednocześnie wzmacniający? A ten Radicol byłby dobry?
ja mam podobny problem i niestety nie znalazłam jeszcze dobrego szamponu, jak narazię głowe myję codziennie i staram się jak najmniej dotykać włosów.
Stary 2006-10-28, 21:53   #292
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Kiedyś miałam przetłuszczające się włosy, które jednak po wysuszeniu sprawiały wrazenie suchych tzn. pojedyncze włosy odstawały od reszty, moze byly zniszczone. Ale świetny był szampon Fructis Fresh. Polecam
Stary 2006-10-28, 22:05   #293
SlOncEee
Raczkowanie

Też zapuszczam włoski!! Ale im są dłuższe tym dłużej mi zajmuje prostowanie i juz mnie to powoli wkurza. A co do szamponu to stosuje gliskur wzmacniajacy i nawet jest dobry
SlOncEee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-28, 22:06   #294
stellios
BAN stały

GG do stellios

Dla mnie szampony fructis to ogromna porażka
Stary 2006-10-28, 22:22   #295
lilithin
Wtajemniczenie

gorzej jesli wlosy przetluszczaja sie u nasady, a na koncach pozostaja suche, w ten sposob ciagle ma przesuszona jedna partie wlosow, bo przeciez nie moge umyc tylko nasady...
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-28, 22:25   #296
Kiślowata
Przyczajenie

Ahaha dajcie spokój ja zapuszczam włosy już rok chyba a może dopiero rok i rosną bardzo wolno, ale cóż takie życie. Kiedyś miałam włosy do pupy w sensie takiej długości teraz mam do łopatek i nie jest źle ale mogłoby być lepiej a że mam lekko kręcone to wyglądałoby to pięknie. Na razie to tylko marzenia

Kiślowata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-29, 09:07   #297
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

Cytat:
Napisane przez stellios Pokaż wiadomość
Dla mnie szampony fructis to ogromna porażka
a mi jako tako pasowaly mieciutkie wloski mialam po nich takie mrrry

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-29, 11:12   #298
black&white
Zadomowienie

ja zapuszczam dopiero półtora miesiąca...
wypadało by podciąć grzywkę, ale boję się podreptać do fryzjera bo jeszcze wyjdę z połową mojej obecnej długości...
narazie stosuję tylko olejek rycynowy i zastanawiam się nad kupnem Skrzypovity, ale ponoć efekty są dopiero po kilku miesiącach...
a do tego czasu i tak zwątpię/zapomnę/nie będzie mi się chciało
black&white jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-29, 11:14   #299
stellios
BAN stały

GG do stellios

Wiadomo ze to zalezy od włosów .. mi one w ogóle nie służyły ... miała SIANO na głowie a póbowałam różnych rodzajów fructis, bo moja mam je keidyś kupowała na promocji :P
Stary 2006-10-29, 11:15   #300
stellios
BAN stały

GG do stellios

Cytat:
Napisane przez black&white Pokaż wiadomość
ja zapuszczam dopiero półtora miesiąca...
wypadało by podciąć grzywkę, ale boję się podreptać do fryzjera bo jeszcze wyjdę z połową mojej obecnej długości...
narazie stosuję tylko olejek rycynowy i zastanawiam się nad kupnem Skrzypovity, ale ponoć efekty są dopiero po kilku miesiącach...
a do tego czasu i tak zwątpię/zapomnę/nie będzie mi się chciało

to jest zreczywiscie STRACH ...
zawsze tez tego sie boję ... a już szerokim łukiem odmijam fryzjerki z krótkimi włosami .. bo jaks boje sie, ze one widzac moje długie włosy swierdza .. centymetr mniej czy wiecej, co to za roznica
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości