|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Szybciutko do lekarza na izbę przyjęć !!
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej. Ja wg swoich obliczen mam termin na 25maj
jutro ide do gina zobaczymy co powie co do objawow to hmmm piersi ok 2tygodnia mi urosly strasznie (a bylam na diecie), czeste wizyty w wc, no i brak @ a tak nic zadnych mdlosci ani nic ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
natychmiast!!!!! moze zagrazac rowniez Twojemu zyciu!!!!!!!!!!!!
|
|
#513 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
![]() Gwiazdeczko mam nadzieję, że jesteś już u lekarza! i że wszystko się poukłada![]() Gratuluję wszystkim świeżym mamusiom! Nie było mnie chwilkę, bo ostatnio to zasypiam na stojąco prawie i śpię i śpię i śpię... Trzeba mi przegadać do rozsądku, albo najlepiej przywalić !!! Możecie? Coś mi się od wczoraj pod kopułką poprzestawiało i takie mnie lęki złapały, że nie mogę nad tym zapanować! I się stresuję przeokropnie, a później się stresuję że się stresuję i to szkodzi dziecku![]() Pracuję z dziećmi i poczytałam sobie o cytomegalii Ciężarne powinny mieć dostęp tylko do wybranych stron internetowych![]() Byłam na wizycie, widać pęcherzyk i kształtujący się zarodek ). Do dentysty pasuje się zgłosić, można brać znieczulenie miejscowe bez stresu. Pani doktor chce mnie zaszczepić na grypę i myślę i myślę i chyba się zdecyduję Czy mamy tu jakieś mamusie narażone na częste choróbska? Jak tam samopoczucie Mamusie?
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
byłam w przychodni ale lekarz będzie dopiero o 12tej.
W recepcji kazano mi czekać albo jechać do szpitala. Więc musze czekać na męża, bo jestem w domu z córką a do szpitala jej nie wezmę. Tż bedzie za godzine bo jest w pracy i tyle zajmuje mu dojazd. Masakra. Siedze sobie i myśle czy tu nie umrę i mam traume że mój płód wpadł sobie tak poprostu do wc... wolałabym tego nie widzieć ![]() jestem głupia że nie pojechałam w nocy do szpitala. |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Gwiazdeczko a nie masz pod ręką koleżanki, zaufanej sąsiadki?
może ktoś zaopiekowałby się córeczką? Nawet sobie nie wyobrażam jak się musisz czuć i jak ciężka będzie dla Ciebie ta godzina Chociaż wirtualnie mogę Cię przytulić :przytu l:![]() A Ty już byłaś u lekarza?
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
niestety ja się niedawno przeprowadziłam i nikogo tu nie znam zebym mogła małą zostawić.
Ja nie jestem z tych osób co by wyprawiały pogrzeb 6 czy 8 tygodniowemu płodowi i które rozpaczają jak głupie, liczą ile dziecko by miało teraz itp bo to dla mnie przesada ale wiesz jak zobaczyłam tą małą kuleczkę to zrobiło mi się przykro. Myślę czy to nie stało się przez to, że mała ssie cyca, to podobno może wywołać skurcze macicy i poronienie. I do tego córkę nosiłam na rekach a ona już trochę waży bo 9 kg Nie byłam u lekarza jeszcze bo pierwszy wolny termin to poczatek października ale dwa miesiące prawie nie miałam miesiączki i testy ciążowe pozytywne Edytowane przez gwiazdeczka89 Czas edycji: 2011-09-26 o 11:27 |
|
|
|
#517 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurcze mogłaś jechać już w nocy do szpitala Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, jak pisałam wcześniej mogłaś szybko w nocy do szpitala jechać zostaje mi wysłać ci jedynie pozytywne fluidki
|
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
Gwiazdeczko a może jeszcze nie wszystko stracone?
dalej krwawisz? Masz prawo płakać i rozpaczać ale ja będę wierzyć, że może to było coś innego! Szkoda, że nie było lekarza w przychodni, a tak to teraz się tak stresujesz![]() Śliweńko czyli sprawdzałaś przeciwciała? ja też właśnie nie chorowałam nigdy. Nie wiem co mi się ubzdurało z tym, wczoraj rano jeszcze w euforii chodziłam. Nie wiem, może to hormony tak buzują?! a jak tam Twoje samopoczucie?
Dominiczka jest już z nami 25.05.2012r. Edytowane przez centipede Czas edycji: 2011-09-26 o 11:37 |
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Gwiazdeczko mąż powinien sie zwolnic z pracy jesli tylko moze
no nic szykuj sie powoli, moze rzeczywiscie nie wszytsko stracone ja trzymam kciuki
|
#520 |
|
Rozeznanie
|
Narazie nie krwawie. W nocy plamiłam a rano jak wstałam to wyleciało ze mnie chyba z pół litra krwi, chociaż nie wiem czy można to nazwać krwią ale oszczędzę wam szczegółowego opisu. No cóż jeśli się fasolka wyprowadziła to postaramy się z mężem za pół roku, może za rok, jak młoda odstawie.
Dam znać jak wróce od lekarza. Trzymajcie się mamusie. |
|
|
|
#521 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki i jestem z Tobą myślami
|
#522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak robiłam na toxo i cyto i na żadne nie chorowałam Cytat:
|
|
#523 |
|
Rozeznanie
|
Gwiazdeczka wydaje mi się ze powinnaś jak najszybciej udać sie do lekarza on na pewno udzieli ci odpowiedniej pomocy no i będziesz pod kontrolą lekarza.
|
|
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Przebrnęłam przez Wasz wątek wzdłuż i w szerz...
chciałabym załapać się do czerwcówek, ale dopiero z mężem podziałaliśmy... więc jeszcze trochę zanim się dowiem czy coś, a raczej ktoś z tego będzie.Wszystkim mamusiom życzę zdrowego brzuszka, a tym którym się nie udało teraz, aby kolejna próba zakończyła się sukcesem ![]() mam nadzięję że niedługo będę mogła dołączyć do Waszego wątku
|
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdeczko gdzie jesteś? Jak badania?
|
|
|
|
#526 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak sobie radzicie z zgaga ? Jeśli macie jakieś swoje metody to chętnie się dowiem jakie pozdrawiam
|
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Byłam w przychodni, gin mnie zbadał i stwierdził że faktycznie byłam w ciąży, 8tydzień. Powiedział, że w macicy mam resztki jaja płodowego i łożyska. Wypisał skierowanie na oddział ginekologiczny. Dostałam kartkę "Poronienie w trakcie" i tyle. Masakra. Zajechałam z mężem na oddział i się okazało że moge zostać na noc albo zgłosić się rano bo muszą mi zdiagnozować ciażę (ponieważ mój gin tego nie zrobił i nie mam żadnych dokumentów) i ewentualnie wykonać zabieg łyżeczkowania a muszę być na czczo. Więc jestem w domu ponieważ wolę być teraz z moją córeczką niż z ciężarnymi na oddziale. Do tego mała śpi ze mną a na oddziale nie pozwolono mi zostać z niemowlakiem. Gdyby coś się działo to i tak mamy 10minut do szpitala. O 7.30 rano muszę się zgłosić do szpitala. I szczerze mówiąc i tak jestem pełna obaw. Czytałam, żę to łyżeczkowanie jest w znieczuleniu ogólnym i potem nie mogę cały dzień karmić no i z resztą cały dzień spędze w szpitalu bez dziecka. Może dla kogoś to pikuś ale ja martwie się jak moja córka przeżyje ten dzień. Będzie cała w stresie. Edytowane przez gwiazdeczka89 Czas edycji: 2011-09-26 o 20:38 |
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
gwiazdeczko ojej, tak mi przykro Biedactwo
A ja jestem właśnie po wizycie u gina i wszystko jest OK No to teraz proszę mnie wpisać na listę już oficjalnie
|
|
|
|
#529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje gratulacje
|
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dobrze, że mała nie daje Ci czasu na myślenie. |
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki! Melduję się, że wróciłam cało i zdrowo wczoraj w nocy. Dziś jestem tak padnięta, że nie dam rady doczytać, co napisałyście.
gwiazdeczko, zauważyłam tylko, że u Ciebie nie jest dobrze... Trzymaj się Jutro postaram się doczytać i dopisać nowe mamusie. Pozdrawiam |
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
No ze mną nie jest dobrze ale świetnie sobie radzę.
Od zawsze muszę sama radzić sobie z problemami, nie mam żadnej przyjaciółki, mąż mój do zwierzeń się nie nadaje. Może to dziwnie zabrzmi ale nawet gdy mu się wygadam to wydaję sie że mnie słucha ale po pewnym czasie mi powie że musi pierdół słuchać. Przykre ale prawdziwe. Kochamy się ale jednak nie dogadujemy za często. Nawet dzisiaj mnie zawiódł, bo sobie poszedł z domu. Pokłóciliśmy się i w sumie go wyrzuciłam(słusznie) ale ja na jego miejscu bym przeprosiła i została zwłaszcza że widzi w jakim jestem stanie- zwijam się z bólu brzucha, zawroty głowy i rozbicie. Teraz pewnie siedzi u kumpla i przyjdzie w nocy jak już będe spała. Zawsze tak robi bo ja jestem bardzo nerwowa a on nie cierpi wysłuchiwać. Sorry za offtop ale chyba musiałam gdzieś się wygadać bo wszystko mnie totalnie wk****a Cieszę się że z waszymi fasolkami jest wszystko dobrze, dziecko to największe szczęście na świecie. Edytowane przez gwiazdeczka89 Czas edycji: 2011-09-26 o 22:38 |
|
|
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz wychowywani na zimnych twardych facetów tak naprawdę panicznie boją się problemów i przed nimi uciekają, zamiast im sprostać i pomóc swojej kobiecie :/ Ten Twój też uciekł, przerosło go. Kiedyś TŻ powiedział mi, że oni problemy rozwiązują sami w swojej głowie, są jakby samotnikami, a my kobiety musimy się wygadać, wypłakać i wtedy nam lżej. |
|
|
|
|
#534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no niestety faceci nigdy nas nie zrozumieją zawsze uważają że my tylko i Miłej nocy Ci życze i mam nadzieje że jutro już będzie lepiej
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
Czytam Was regularnie i aż mi sie buzia cieszy jak widzę, że Wasze fasolki zdrowo rosną Gwiazdeczko, wiem co czujesz, bo czuje się tak samo... Strasznie się zawiodłam, bo nigdy nie przypuszczałam, że coś takiego mnie spotka. Musimy być silne i wierzyć, że i na nas przyjdzie pora Dziewczyny mam pytanie. Spotkałyście się może z jakimiś opiniami na temat ponownych starań po ciąży biochemicznej? Czytałam trochę w necie i opinie są różne. Chcielibyśmy zacząć się starać od razu, ale nie wiem czy to nie za wcześnie? Do lekarza idę w czwartek i oczywiście porozmawiam z nim o tym co się stało, ale chciałabym poznać Wasze zdanie... Jeszcze raz dużo zdrówka dla Was i malunich fasolinek |
|
|
|
#536 |
|
Raczkowanie
|
"Kiedyś TŻ powiedział mi, że oni problemy rozwiązują sami w swojej głowie, są jakby samotnikami, a my kobiety musimy się wygadać, wypłakać i wtedy nam lżej.[/QUOTE]"
zgadzam się w 100 % my wolimy a oni albo no i tak jest źle ale mimo tego są
od 6.08.2011 jesteśmy szczęśliwym małżeństwem ![]() Edytowane przez zabka85 Czas edycji: 2011-09-26 o 23:01 |
|
|
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Może i tak ale mój małż to jest jakiś wybitnie nie rozmowny i wybitnie mnie nie rozumie...eh najlepiej pójdę się położyc, muszę nabrać sił bo jutro ciężki dzień. Nie wiem co z tą moją małą będzie. Może jej jakieś mleko ściągne, tylko jak ona je wypije skoro butelką rzuca
Obiad i deser w każdym razie naszykowany a reszte trzeba będzie przeżyć ![]() A wiecie ja tak sobie dzisiaj pomyślałam że może moja fasolinka chora była, nie będe się obwiniać. I wiecie co? Dobrze jest być mamą. ![]() Moja Zuzia własnie się uczy mówić mama i to jest super miłe Edytowane przez gwiazdeczka89 Czas edycji: 2011-09-26 o 23:22 |
|
|
|
#538 |
|
Wtajemniczenie
|
zabka85 ja miałam ostatni @ 17 sierpnia, ale ciąża jest młodsza niż wynika z obliczeń, bo ja mam długie cykle i w związku z tym owulkę mam trochę przesuniętą. Normalnie to by był już 6 tydzień, a tak to jest 5 z hakiem
![]() Dziewczyny, odnośnie różnic damsko-męskich to polecam książkę "Mężczyźni są z Marsa, a kobiety z Wenus" jest tam świetnie opisane jak się różnimy, jak reagujemy na różne rzeczy itp. - warto przeczytać, bo wtedy łatwiej się można zrozumieć nawzajem mając świadomość pewnych rzeczy
|
|
|
|
#539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie masz o co się obwiniać Kochana. Nasze organizmy wiedzą co robią. To straszne, ale jak coś pójdzie nie tak to pozbywają się lokatora i tyle ![]() Mi narazie trudno jest sobie wyobrazić bycie mamą. Szczerze - przeraża mnie to. Ciągła uwaga skupiona na małym człowieczku, koniec z czasem dla siebie... a z drugiej strony niewyobrażalna miłość. Edytowane przez mar2sia Czas edycji: 2011-09-27 o 11:20 |
|
|
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
gwiazdeczko trzymaj się
Wczoraj byłam odebrać wyniki bety (robiłam w 5tc) i mi wyszło 563,2 mlU/ml. Niestety z pierwszą wizytą u lekarza muszę czekać do następnego tygodnia Liczę na to, że skoro wtedy będę akurat w pierwszym dniu 7 tygodnia, to już KOGOŚ zobaczę Przyjmujecie jakieś witaminy lub suplementy oprócz kwasu foliowego? Bo ja w sumie odkąd się zaczęliśmy starać, to biorę tylko folik. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

jutro ide do gina 
natychmiast!!!!! moze zagrazac rowniez Twojemu zyciu!!!!!!!!!!!!

!!! Możecie?
Pracuję z dziećmi i poczytałam sobie o cytomegalii
Czy mamy tu jakieś mamusie narażone na częste choróbska?
:przytu l:

ale ja będę wierzyć, że może to było coś innego! Szkoda, że nie było lekarza w przychodni, a tak to teraz się tak stresujesz
od 6.08.2011 jesteśmy szczęśliwym małżeństwem
zawsze uważają że my tylko
no i tak jest źle ale mimo tego są