Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 08:38   #4561
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

heloł poniedziałkowo

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Heloo mamcie i chuchatki

Ancia a jabłka surowe jesz? ja sie troche boje tych bananów, no ale chyba spróbuję z rana, żeby wieczorem nie było żadnych sensacji.
A my tez mamy ustaloną datę, chrzestna wybrana ale tz nie wie kogo wziąć na chrzestnego

ja jem surowe jabłka i banany i u nas jest OKI

Antiopa mój ma tak samo. Po karmieniu na rękach śpi jak zabity, jak odłoże go do łóżeczka do zaczyna chrząkać, piszczeć, rozkopywać się, wymachiwać rączkami, tak szaleje, że jak się budzi na następne karmienie to już leży całkiem w poprzek łóżeczka a jak się bardzo pręży to może nie może zrobić kupki? ja wtedy masuję brzuszek i bączki idą

Agnieszka do do rozmiaru pampków, to dla mnie 2 są trochę dłuższe i tylko tym się różnią. Kup 2 i wypróbuj, najwyżej dokupisz na szybko małą paczkę 1 jak 2 będą dużo za duże

Cotka ja karmię tak co 2-3 godz i w sumie cycki mnie nie bolą ale bardzo często swędzą tak jakby mnie komary pogryzły

U mnie jest tak samo, jak ktoś przyjdzie, albo my pójdziemy to Adaś taki grzeczny śpi, nawet zmiana pieluszki go nie wybudzi, a potem w domu szaleje

Tak w ogóle już 3 godz próbuję Wam odpisać ale mój pieronek nie śpi od paru godz z małymi przerwami i ciągle wisi na cycku, nawet daliśmy w końcu butlę mm, wytrąbił całą, ale też po tym nie śpi tylko zrobił megaa kupę a oczy jak 5 zł a ja już bym poszła w kimono ale nic z tego a tz idzie do roboty na nockę i muszę zostać sama

A Madziaaa co do chusteczek nawilżanych ja robię tak, żeby były ciepłe ( bo mały się drze jak biorę taką z pudełka) wsadzam sobie do biustonosza na chwilę przed przewijaniem i wyciągam jak trzeba dupkę wytrzeć a wtedy są cieplutkie i Adaś zadowolony
Cytat:
Gosia w ciągu dnia to przeważnie z min 20 minut z jednej piersi, nie daje drugiej, bo wtedy bardzo ulewa i trzeba od nowa karmic, a na nastepnym karmieniu daje 2 piers.
Mój w nocy to co 2 - 2,5 godz sie budzi i je tak z 10-15 min. Chciałabym żeby choc raz przespał ciągiem ze 4 godz, nie wspomnę o 5, 6 godz

Cotka ja tak wczoraj miałam, cały czas otwierał buźkę do jedzenia, jak dawałam cycka to chwilę possał i wypluwał i dalej głodny i się drze i tak to wyglądało ze 2 godz albo więcej, daliśmy w końcu butlę mm 60 ml i wytrąbił całą, i nadał głodny, ale cycka nie chciał, więc dorobiliśmy jeszcze mleka i wypił 40 ml, i usnął, ale pospał z godz, dałam jeszcze cycka i usnął w końcu ok 24

Mamusie mam pytanko: czy wasze maluszki ulewają w nocy? Bo mój niestety czasami uleje, jak ja już zasnę i jak biorę później do karmienia, to ma mokre ubranko i boję się, że może sie zachłysnąć a ja nawet nie będę wiedziała
co za sądny dzień u nas identycznie było, niby dziecko najedzone zasnąć nie może, woła jeszcze, pluje cysiem to chyba zły humorek, co?

a moja Agatka ulała wczoraj na spacerku godzinę po jedzeniu, mimo odbeknięcia.... czyli i w nocy może, dlatego kłaść na boczku. i to na boczku całe ciało, a nie tylko główka

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
macierzynski jest od porodu wyłącznie. załatw zwolnienie.
tylko i tak, tak dopominaj się o L4 i nie daj się ginowi spławic, nie ma "marnowania" macierzyńskiego jak dzidzia w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamuśki
No i po weekendzie

Cotka czytałam gdzieś żeby nie pozwalać dziecku zasypiac przy piersi. Należy delikatnie je wybudzać, gładzić po policzku, podnieść tak jakdo odbicia i znowu dokarmić. Nie wiem może, to pomoże żeby Filip zasypiał po karmieniu snem kamiennym

Archi Się uśmiałam z tym panieńskim bo mi się przypomniało jak ja byłam. Normlanie czułam się jak 7 cud świata I też siedziałam do 24h było za głośno i małemu się to nie podobało. Za to po wyjściu z tego klubu zasnął chyba w momencie
A co do Tż, to rozumiem Twoje zdenerwowanie. Im bliżej tym bardziej nerwowo i wiadomo, że chcemy ich w pełni gotowości. Chociaż mój ma przydział, że może jedno piwko wypić. Nawet wczoraj wieczorem sobie otworzył. Tak ustaliliśmy i jest okej. Były okazje, że chciał się napić więcej (urodziny kolegi) to mu powiedziałam, że jak chce niech pije, ale niech nie liczy, że zadzwonie po niego w razie "W", no i dodałam coś w stylu "ciekawe co na to moi rodzice jak zadzwonie do taty żeby mnie zawiózł na porodówke"... Podobnie było z zabieraniem ze soba telefonu i innymi kwestiami (wyjazdy slużbowe), żarliśmy się o to co chwilę. Mam nadzieje, że i u Was ta przedporodowa nerwówka się ustabilizuje.

Bordana żeby Ci już powiedzieli jakieś konkrety

A. Dzwoniłam dziś na Ip z zapytaniem o której mam jutro przyjechać, to mi facet powiedział, że najlepiej rano i, że zbada mnie lekarz który ma dyżur i zdecyduje czy mnie położy czy nie Dziewczyny, czy oni mnie
mogą odesłać po terminie do domu? Się chyba załamie już całkiem...
Śnią mi się już takie głupoty, że odstaję do głowy...
o matko te chłopy....

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
On nie marudzi ale zaraz zjada całe piąstki. Stęka, szuka. Niby smoczek daje rade i idzie na nim usnąć, ale ja mam wyrzuty, że on jest głodny itp. Boję się też że moje mleko go nie "zadawala" w pełni. Chociaż z drugiej strony, gdyby się nie najadał to chyba by nie spał po posiłku 4 godziny i nie załatwiałby się normalnie? A robi strasznie dużo siusiu więc tak jakby pracuje ?!

Muszę iść go gdzieś zważyć ( tylko gdzie, do przychodni, poprosić o samo ważenie?), żeby zobaczyć czy przybiera, czy spada- bo może muszę go dokarmić.

w przychodni bez kolejki powinni zważyć

No własnie mój zmyka oczka, ale ssie, przełyka, sapie więc tak jakby wszystko gra i je. Jak zasypia to go odklejam, ale ostatnio właśnie od razu zuważa i chce znowu na cyca. Wcześniej sam puszczał, ale teraz coś wredny nie chce .

A co do ip. Jak nie będa mieli miejsc a ty będziesz bez rozwarć to mogą Cię puścić niby jeszcze na 2-3 dni do domu. Chociaż ja trzymam kciuki, żeby Cię przyjeli bo ile można Idź polata po schodach może coś się rozewrze. 0,5 cm styknie bo i mnie tak kładli
ale się spłakałam w ddtvn byli rodzice z 2-letnią dziewczynką co ma amputowane ręce i nóżki - po sepsie menigokokowej, w celu ratowania zycia ten zabieg. straaaaszne . przerażenie mnie ogarnęło, już dziś poleciałabym szczepić na menigo i pneum. biedna ta dzidzia, a taka śliczna.....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:39   #4562
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Któraś pytała o L4.
Tak jak Spray pisała, macierzyńskie od daty porodu faktycznego . Ja termin porodu miałam 21go, zwolnienie do 23go i 23go wypisał mi kolejne do 07.10.
Stary 2011-09-26, 08:48   #4563
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Melduję się i powracam do świata wizażowego po intensywnym weekendzie
w piątek ślub kuzynki, w sumie byliśmy do 10tej, ale i tak miałam już dosyć, krzyż dawał o sobie znać, bo w sumie miało być tylko przyjęcie, ale w końcu jakiś dj się znalazł i nawet kilka kawałków zatańczyliśmy za to w nocy kiepsko się czułam, słabo mi było, o 2ej w nocy na balkonie sobie siedziałam i się wietrzyłam. mąż się przestraszył, że się źle czuje. Na szczęście rano już było w miarę oki w sobotę sprzątanie, gotowanie i pieczenie na parapetówkę, na szczęście w tym pierwszym wyręczył mnie mężuś i jakos przetrwaliśmy. A dziś też intensywnie bo byliśmy w odwiedzinach u dziadków, u moich rodzicow, a później teście jeszcze na kawę wpadli. Dobrze, że jutro poniedziałek i sobie trochę odpocznędobra dosyc o sobie ide nadrabiać
o ssssszalona!!! Skąd Ty siły na to wszystko miałaś???
Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Witajcie. Dziś moj termin ale nic sie nie szykuje. Pójdę na wizytę, niech zrobi mi ktg i usg. Jak wszystko bedzie ok. to czekam na rozwoj wydarzen w domu... oby nie za długo. Pozdrawiam serdecznie. Mam jeszcze pytanko, dzis konczy mi sie zwolnienie, czy lekarz powinien mi jeszcze wypisac nowe, czy od terminu to juz macierzynski sie liczy???

Tak jak pisała Spray- powinien dać Ci jeszcze L4
Cytat:
Archi Się uśmiałam z tym panieńskim bo mi się przypomniało jak ja byłam. Normlanie czułam się jak 7 cud świata I też siedziałam do 24h było za głośno i małemu się to nie podobało. Za to po wyjściu z tego klubu zasnął chyba w momencie
A co do Tż, to rozumiem Twoje zdenerwowanie. Im bliżej tym bardziej nerwowo i wiadomo, że chcemy ich w pełni gotowości. Chociaż mój ma przydział, że może jedno piwko wypić. Nawet wczoraj wieczorem sobie otworzył. Tak ustaliliśmy i jest okej. Były okazje, że chciał się napić więcej (urodziny kolegi) to mu powiedziałam, że jak chce niech pije, ale niech nie liczy, że zadzwonie po niego w razie "W", no i dodałam coś w stylu "ciekawe co na to moi rodzice jak zadzwonie do taty żeby mnie zawiózł na porodówke"... Podobnie było z zabieraniem ze soba telefonu i innymi kwestiami (wyjazdy slużbowe), żarliśmy się o to co chwilę. Mam nadzieje, że i u Was ta przedporodowa nerwówka się ustabilizuje.
No ten tekst dobry- szkoda, że u mnie nie mogłabym zastosować

Kurde- mam nadzieję,ze Cie nie odeślą- u nas niby w 41tyg. przyjmują zawsze na oddział- ale może to zależy od szpitala, ilości miejsc... No 3 mam kciuki
Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Brzmi, jakbyś się usiłowała dostać na audiencję do papieża Chyba chłopina przesadza! Bo to raczej Ty masz ostatnio ciężkie przejścia.
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Archi Kotuś przyznaję, że nadrabiam po łepkach.... Po powrocie ze szpitala młyn, pełno gości, wczoraj imprezka. Obiecuję poprawę i proszę o wybaczenie Przesyłam ogromne buziaki , bo jesteś cudowną kobietką!! Dzięki za info odnośnie werandowania
Cytat:

Też bym warczała i warczałam i dalej warczę ( chce opijać malucha a ja wredna nie chcę go puścić bo jak pomyślę o tym, że później będzie nie do pomocy w nocy i że ja nie mogę opić...to zła jestem a z drugej strony sama siebie wkurzam bo w końcu syna trzeba opić...ah zrozum kobietę) . A w ogóle powinien się cieszyć że go puściłaś bo ja swojego na kawalerskie to nie puszczę never- po tym co wiem co jego koledzy potrafią
Dz i sorry wczoraj miałam już chyba apogeum doła, ryczałam chyba do 1 ale pogadaliśmy jest poprawa. Ja wiem , że też mam ciężki charakter- wiecie typ zołzowaty- ale nawet zołzy potrzebują wsparcia i czułości Wybaczycie???
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Wpadam na razie tak bez nadrabiania zameldować że wróciliśmy z Warszawy.
Witaj z powrotem i gratki zakupów

Gosia - I tobie tez gratuluję udanych zakupów

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Ciekawe jak Kasuleczkakuleczka???

aa2
- wyjeżdżała gdzieś na week?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

I co z Thelilah???
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:48   #4564
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
chyba do 1 ale pogadaliśmy jest poprawa. Ja wiem , że też mam ciężki charakter- wiecie typ zołzowaty- ale nawet zołzy potrzebują wsparcia i czułości Wybaczycie???

Ciekawe jak Kasuleczkakuleczka???

aa2
- wyjeżdżała gdzieś na week?

oj tam, oj tam wybaczymy a co tu wybaczać, ja tyz zozła i zacięta

aha, śniło mi się że kasiakuleczka urodziła)))))

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-09-26, 08:50   #4565
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
oj tam, oj tam wybaczymy a co tu wybaczać, ja tyz zozła i zacięta

I skąd nam sie to bierze???
Stary 2011-09-26, 08:53   #4566
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Indygo
Archi
Facet, to nie człowiek, to jakis odmienny stan umysłu...., którego ja nie jestem w stanie zrozumieć On pewnie powie: i vice versa

Archi Dobrze, że pogadaliście. Teraz już będzie lepiej
Ej Ja też jestem zołza czasem potrzbuję poprostu upuścić emocji, wypłakac się, wykrzyczeć no. Czasem są powody, czasem bez powodu.
Stary 2011-09-26, 08:54   #4567
stokrotka_
Zadomowienie

Podczytuje wasz telefonu.
narazie tak na szybko do dzasty.... Mi odchodzily wody od rana w domu.pisalam o tym 11wrzesnia.efekt-jakbys mocz popuszczala..mimowolnie.a le leci tego troche.mi po godzinie ,to juz na te wyloty podpaska byla malo.
jak chcesz sprawdzic..to powochaj wkladke..czuc.taki dziwny zapach..mi to troche rybim smrodem zalatywalo. Albo wez dwa kubeczki jednorazowe...oddaj do jefnego mocz,a do drugiego niech pocieknie to co leci.powinny byc inne kolory.moje wody mialy lekko bialawy.
oni taki test mi na wejsciu w szpitalu zrobili

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 08:55   #4568
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
one nie mają zapachu (napisałam że pęcherz, bo boli)
Poczekam jeszcze ze dwie godzinki i jeśli nie przejdzie to się przejdę do szpitala (naszczęście blisko mam) =)

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

malgosia a Ja Ciebie podziwiam =) Ja wariuje w 39 tygodniu że jeszcze nie rodzę, a Ty już prawie 41 =)
Dzasta jak mi wody odeszły to poczułam takie "pyk" w brzuchu, tak jakby mały bardzo mocno kopnął i zaczęły się u mnie od razu bolesne skurcze, ale nie miałam bardzo dużego wycieku. Ale to u każdej z nas pewnie było inaczej

Cytat:
On nie marudzi ale zaraz zjada całe piąstki. Stęka, szuka. Niby smoczek daje rade i idzie na nim usnąć, ale ja mam wyrzuty, że on jest głodny itp. Boję się też że moje mleko go nie "zadawala" w pełni. Chociaż z drugiej strony, gdyby się nie najadał to chyba by nie spał po posiłku 4 godziny i nie załatwiałby się normalnie? A robi strasznie dużo siusiu więc tak jakby pracuje ?!

Muszę iść go gdzieś zważyć ( tylko gdzie, do przychodni, poprosić o samo ważenie?), żeby zobaczyć czy przybiera, czy spada- bo może muszę go dokarmić.

No własnie mój zmyka oczka, ale ssie, przełyka, sapie więc tak jakby wszystko gra i je. Jak zasypia to go odklejam, ale ostatnio właśnie od razu zuważa i chce znowu na cyca. Wcześniej sam puszczał, ale teraz coś wredny nie chce .

A co do ip. Jak nie będa mieli miejsc a ty będziesz bez rozwarć to mogą Cię puścić niby jeszcze na 2-3 dni do domu. Chociaż ja trzymam kciuki, żeby Cię przyjeli bo ile można Idź polata po schodach może coś się rozewrze. 0,5 cm styknie bo i mnie tak kładli
Cotka mój też ssie piąstki, pręży się stęka, i może na cycku wisieć godz a i tak szuka, a smoczka nie chce niestety, a nie raz to po 10 min ssania zasypia na 3 godz.. Myślę, że twój filip się najada, tylko miał mały kryzys później powinno się to unormować, ale możesz się z Filipkiem zważyć, nie zaszkodzi, a przekonasz się, ile przybrał na wadze.

Cytat:
dziecko karmione piersią powinno być dostawiane do cysia na żadanie!!
Książkowe teorie swoją drogą, a każde dziecko jest inne i one raczej książek nie czytają!!

przy jednym karmieniu jedną, nastepne karmienie drugi cyc

Melusiek miał w nocy dziś podobnie, 2h rytułał usypiania

po karmieniu czekam aż się małej odbije, a jak nie - to kłade na zawsze boczek w razie W

Teoretycznie nie powinni Cię odesłać, ale wszytsko zależy czy będą mieli miejsca No i jak tam wygląda u Ciebie sytuacja na dole. Trzymam Małgosiu ogromne kciuki, żeby szybko zadziałali i zebyś miała Stefka jutro lub pojutrze przy sobie
Agnieszka ja kładę na boczku, ale nieraz tak się wierci, że później to już leży na plecach w poprzek łóżeczka, a chodzi mi o to, że dużo ulewa, ostatnio miał cały rękawek mokry, i ręka zimna jak lód, a i cały rozkopany był pieronek i ubranko przemoczone na plecach, a przebierany był 2 godz wcześniej

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 08:57   #4569
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Aa2 Coś tam miała wczoraj działac z S. Jakieś spacery szmery bajery Pewnie się odezwie zaraz z zaskoczenia
Stary 2011-09-26, 09:13   #4570
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ale że jak? Język maluszka, a co to ma na celu?
nam położna kazała wieczorem obwijać palec gazikiem, zamoczyć w wodzie przegotowanej, odchylić bródkę i przejeżdżać po języczku, podniebieniu i dziąsłach, bo podobno od początku powinno dbać się o uśmiech

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

aha witam

jest jakaś nowa mamusia z weekendu?

Shafira serdecznie gratuluję

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:16   #4571
81gosia
Zadomowienie

DzastaW a który szpital wybrałaś?

ja nadal nie wiem, a muszę zgłosić w tym tygodniu cc
Normalnie załamka. W Wawie jest za dużo szpitali do wyboru, a potem i tak potrafią dziady odesłać, nawet przy cc
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 09:27   #4572
agnieszka 0605
Zakorzenienie

archi oj tam już od razu zołza, hormonki po prostu ...
I nie ma co wybaczać, bo my tu mamuśki gadamy o karmieniu itp. a Wy brzuchatki czekacie. Sama pamiętam jak to było - fajnie się czyta takie opowieści, ale jakoś tak szkoda mi było, że nie miałam wtedy malucha przy sobie. A co do męża - dobrze, że pogadaliście. Rozmowa dużo pomaga i wyjaśnia.

81 gosia a czemu u Ciebie cc?

Kasia się nie odzywała, może coś się dzieje u niej??

A ja czekam na położną ... Wrr!! Ciekawe co powie mi na to kąpanie
Niech przyjeżdza i sobie jedzie szybko, bo Mesiulek śpi i ja bym chętnie sobie drzemkę zrobiła.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:27   #4573
Malgosia1983
Wtajemniczenie

MAŁGOŚ wszystkiego co w życiu najlepsze i najpiękniejsze, zdrowia, Milości, oddanych przyjaciół, spełnienia i samych uciech z Stasia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg urodziny - 6.jpg (31,5 KB, 3 załadowań)
Stary 2011-09-26, 09:39   #4574
malamutka
Rozeznanie

Dzień dobry

Archi wybacz, jakoś twoje problemy tż-owe przegapiłam ale pewnie i tak bym nic nie napisała, bo ja już na swojego siły nie mam i jakoś tak wszystko mi opadło i nawet w potylicę nie mam sił dać... Ale czytam, że u Was lepiej, więc oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Witajcie. Dziś moj termin ale nic sie nie szykuje. Pójdę na wizytę, niech zrobi mi ktg i usg. Jak wszystko bedzie ok. to czekam na rozwoj wydarzen w domu... oby nie za długo. Pozdrawiam serdecznie. Mam jeszcze pytanko, dzis konczy mi sie zwolnienie, czy lekarz powinien mi jeszcze wypisac nowe, czy od terminu to juz macierzynski sie liczy???
Mi ostatnio gin to tłumaczył. Bo od 38tyg można już iść na macierzyński, dlatego ZUS nie chce by lekarze wystawiali po tym tygodniu jakieś zwolnienia, jeśli nie ma jakiś rzeczywistych problemów z ciążą. ZUS chce by kobiety szły już wtedy na macierzyński skoro powodem wypisania l4 ma być po prostu ciąża. Jeśli lekarz wypisze Ci l4 po 38tyg to musi opisać powody (jakiś kod na zwolnieniu wpisuje). Mi wpisał kod odpowiadający nadciśnieniu.
Tak więc w razie gdyby gin nie chciał ci wypisać l4, to pogadaj z nim delikatnie i na pewno się zgodzi

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Małgoś - wszystkiego najlepszego pociechy z męża i duuuużo uśmiechów Stasia (które oczywiście będziesz uwieczniać dla nas )
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:43   #4575
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Podczytuje wasz telefonu.
narazie tak na szybko do dzasty.... Mi odchodzily wody od rana w domu.pisalam o tym 11wrzesnia.efekt-jakbys mocz popuszczala..mimowolnie.a le leci tego troche.mi po godzinie ,to juz na te wyloty podpaska byla malo.
jak chcesz sprawdzic..to powochaj wkladke..czuc.taki dziwny zapach..mi to troche rybim smrodem zalatywalo. Albo wez dwa kubeczki jednorazowe...oddaj do jefnego mocz,a do drugiego niech pocieknie to co leci.powinny byc inne kolory.moje wody mialy lekko bialawy.
oni taki test mi na wejsciu w szpitalu zrobili
One mają słodkawy zapach. Też mam takie uczucie jakbym popuszczała. Jest to biało-przezroczyste

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 09:44   #4576
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
A ja już sama nie wiem czy chcę już rodzić czy nie Rozsądnie NIE, bo jutro umówiłam się na pizzę ze znajomymi z SR, w sobotę ślub przyjaciół a potem soczek ze znajomymi ze szkoły średniej, tż na wyjeździe...
Ale z drugiej strony... tak bardzo chciałabym mieć to już za sobą Nawet jakoś mam ochotę zmierzyć sie z tym bólem porodowym zobaczyć jak to jest i czy dam radę - taka wariatka się ze mnie zrobiła
he he fajna wymówka ja tez chciałam wiedzieć jak to jest a rade dasz napewno

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Ja chciałam się pochwalić, że Szymek dostał już swój PESEL
I przyszła przesyłka z moimi majtasami korygującymi
gratuluję, my też już mamy pesel a majtaski cudne wygodne? i jak humorek lepszy? bo czytałam cos o babyblusie

Stary 2011-09-26, 09:45   #4577
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
DzastaW a który szpital wybrałaś?

ja nadal nie wiem, a muszę zgłosić w tym tygodniu cc
Normalnie załamka. W Wawie jest za dużo szpitali do wyboru, a potem i tak potrafią dziady odesłać, nawet przy cc
Ja wybrałam na Starynkiewicza (dlatego że blisko Mnie i żona chrzestnego poleca, bo nie czekają gdy coś się dzieje). Mają też podobno bezpłatne porody rodzinne i znieczulenie. Minus że jest to szpital akademicki, więc studenci przy wszystkim są

Stary 2011-09-26, 09:47   #4578
gerda
Zadomowienie

MałgosiaM8 wszytkiego naj naj naj dzis ten wielki dzień?

aha pytalaś kiedys o okres to ci odpisałam, że pojawia się zwykle około 7 tyg po porodzie, ale ostatnio ginka mi mówiła, że jak się karmi piersią to może być wcześniej

Stary 2011-09-26, 09:47   #4579
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Indygo
Archi
Facet, to nie człowiek, to jakis odmienny stan umysłu...., którego ja nie jestem w stanie zrozumieć On pewnie powie: i vice versa

Ej Ja też jestem zołza czasem potrzbuję poprostu upuścić emocji, wypłakac się, wykrzyczeć no. Czasem są powody, czasem bez powodu.
No niby odmienny stan- ale czy umysłu???
Cytat:
archi oj tam już od razu zołza, hormonki po prostu ...
I nie ma co wybaczać, bo my tu mamuśki gadamy o karmieniu itp. a Wy brzuchatki czekacie. Sama pamiętam jak to było - fajnie się czyta takie opowieści, ale jakoś tak szkoda mi było, że nie miałam wtedy malucha przy sobie. A co do męża - dobrze, że pogadaliście. Rozmowa dużo pomaga i wyjaśnia.

ale ja serio zołza- no ewentualnie "mała terrorystka"
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Archi wybacz, jakoś twoje problemy tż-owe przegapiłam ale pewnie i tak bym nic nie napisała, bo ja już na swojego siły nie mam i jakoś tak wszystko mi opadło i nawet w potylicę nie mam sił dać... Ale czytam, że u Was lepiej, więc oby tak dalej

Tak jak pisałam wcześniej- wśród nich jakiś wirus normalnie panuje Mam nadzieję,że albo znajdziesz siłę na swojego i go pacniesz, albo lepiej żeby on sam znalazł siłę na siebie...
Przytulam

Małgoś- i ja również życzę Ci tego co Malamutka- pociechy z męża (oj to naprawdę ważne życzenie... oj ważne ) i tysiące cudownych chwil z synkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 09:50   #4580
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
MAŁGOŚ wszystkiego co w życiu najlepsze i najpiękniejsze, zdrowia, Milości, oddanych przyjaciół, spełnienia i samych uciech z Stasia
gdzie Ty to dojarzałaś hahah ćwierćwiecze się kończy u boku mego Stanisława

Dzi,ękujjjjemy

Podczytuje ukratkiem
co do karmienia, ja daję jedną pierś na jednym karmieniu , ewentualnie daje podczas drugiego na początek tą samą a potem druga.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

aha pytalaś kiedys o okres to ci odpisałam, że pojawia się zwykle około 7 tyg po porodzie, ale ostatnio ginka mi mówiła, że jak się karmi piersią to może być wcześniej
hahhaha o ile będe mieć siłę wieczorem

dziękuję , gracjas laseczki

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:54   #4581
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

A ja czekam na położną ... Wrr!! Ciekawe co powie mi na to kąpanie
Niech przyjeżdza i sobie jedzie szybko, bo Mesiulek śpi i ja bym chętnie sobie drzemkę zrobiła.
A to ta środowiskowa tak często przychodzi?? Ja myślałam,ze 1x i cześć

A ja mam pyt. odnośnie kolek- robicie masaże brzuszka dzieciom??? Nam w SR mówili by zacząć jak najszybciej w celu profilaktyki kolki i zasytanawiam się jak to się ma do rzeczywistości???
Stary 2011-09-26, 09:55   #4582
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Dzień dobry poniedziałkowo

Kasia się nie odzywa chyba do niej skrobnę bo może ona tam już Amelkę tuli a my tu nic nie wiemy

Cytat:
One mają słodkawy zapach. Też mam takie uczucie jakbym popuszczała. Jest to biało-przezroczyste
Ja tam się nie znam ale mam wrażenie że Ci ciurkają wody

Cytat:
No niby odmienny stan- ale czy umysłu???

ale ja serio zołza- no ewentualnie "mała terrorystka"

Tak jak pisałam wcześniej- wśród nich jakiś wirus normalnie panuje Mam nadzieję,że albo znajdziesz siłę na swojego i go pacniesz, albo lepiej żeby on sam znalazł siłę na siebie...
Przytulam

Małgoś- i ja również życzę Ci tego co Malamutka- pociechy z męża (oj to naprawdę ważne życzenie... oj ważne ) i tysiące cudownych chwil z synkiem
To już jakaś pandemia normalnie z tymi chłopami, aż sama ciekawa jestem jak z nimi po porodzie będzie :/ ja się zastanawiam czy mojemu nie dać bana na poród jednak skoro on już teraz zaniemógł w TYCH sprawach może mu przecież jakiś uraz zostać prawda?

Małgosiu kochana dużo zdrówka szczęścia i pociechy z synusia no i upojnego obchodzenia ćwierćwiecza

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 09:58   #4583
gerda
Zadomowienie

Cytat:
A to ta środowiskowa tak często przychodzi?? Ja myślałam,ze 1x i cześć

u mnie już była 3 razy i jeszcze raz ma być

A ja mam pyt. odnośnie kolek- robicie masaże brzuszka dzieciom??? Nam w SR mówili by zacząć jak najszybciej w celu profilaktyki kolki i zasytanawiam się jak to się ma do rzeczywistości???
ja nie robie, a co do kolek to podobno pojawiają sie miedzy 3, a 4 tygodniem życia jeśli ich nie ma to już się nie przypelętają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 10:00   #4584
DzastaW
Zadomowienie

MalgosiaM8 szczęścia Ci życzę =)))

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

irmith oby to były wody, może w końcu zacznie się poród =)

Stary 2011-09-26, 10:00   #4585
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
81 gosia a czemu u Ciebie cc?
bo mała na razie uparta i głową do góry
Cytat:
Ja wybrałam na Starynkiewicza (dlatego że blisko Mnie i żona chrzestnego poleca, bo nie czekają gdy coś się dzieje). Mają też podobno bezpłatne porody rodzinne i znieczulenie. Minus że jest to szpital akademicki, więc studenci przy wszystkim są
koleżanka rodziła na Inflanckiej albo na Madalińskiego - już nie pamiętam za dużo tych porodów ostatnio, ale chwaliła to że są studentki, bo co chwila ktoś do niej zaglądał czy czegoś nie potrzebuje i przed i po porodzie.

Dobra ja znikam, bo widzę, że na skrzynce mam robotę z pracy - jeszcze tylko tydzień
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Stary 2011-09-26, 10:01   #4586
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Archi, ja to się nie dziwię. Ja też marudziłam, marudzę, wszędzie masa hormonów nie przejmuj się
A po porodzie to w ogóle.

Mój mały po odciągnięciu tony glutków ma czerwoniutki nosek. I tu pytanie, ten czerwony nosek smarowałyście tą maścią majerankową? Czy czymś innym?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:01   #4587
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Indygo
Archi

no są z Marsa, po prostu tak se nie raz myślę, że lepiej było zostac lesb.....

Cytat:
Dzasta jak mi wody odeszły to poczułam takie "pyk" w brzuchu, tak jakby mały bardzo mocno kopnął i zaczęły się u mnie od razu bolesne skurcze, ale nie miałam bardzo dużego wycieku. Ale to u każdej z nas pewnie było inaczej

Cotka mój też ssie piąstki, pręży się stęka, i może na cycku wisieć godz a i tak szuka, a smoczka nie chce niestety, a nie raz to po 10 min ssania zasypia na 3 godz.. Myślę, że twój filip się najada, tylko miał mały kryzys później powinno się to unormować, ale możesz się z Filipkiem zważyć, nie zaszkodzi, a przekonasz się, ile przybrał na wadze.

Agnieszka ja kładę na boczku, ale nieraz tak się wierci, że później to już leży na plecach w poprzek łóżeczka, a chodzi mi o to, że dużo ulewa, ostatnio miał cały rękawek mokry, i ręka zimna jak lód, a i cały rozkopany był pieronek i ubranko przemoczone na plecach, a przebierany był 2 godz wcześniej
ja moją owinięte w rożek układam tak przy szczebelkach, nie przekręca się i pieluszkę pod buzie podkładam to leci jako coś na pieluszkę. moja lubi byc taka otulona.

Cytat:
ohoooooooooooooo, coś ja czuję że niedługo kolejny czerwony wpis

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

taaaaaaaaaaaaaaaaaak? a ja słyszałam, że jak się karmi to później

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
gdzie Ty to dojarzałaś hahah ćwierćwiecze się kończy u boku mego Stanisława

sto lat i wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i męża idealnego

Dzi,ękujjjjemy

Podczytuje ukratkiem
co do karmienia, ja daję jedną pierś na jednym karmieniu , ewentualnie daje podczas drugiego na początek tą samą a potem druga.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

hahhaha o ile będe mieć siłę wieczorem

dziękuję , gracjas laseczki
o matko u mnie nie ma szans na najedzenie się jedną piersią, ewentualnie no jej zawartością. i niby wielkie nabrzmiałe, mała się przyssie i po 20 min oba flaczki choćbym nie chciała muszę mm dać.
może na łatwiznę idę?

dziewczynki która pisała o swędzeniu piersi przy karmieniu??? też tak mam i wyczytałam, ze to skurcz oksytocynowy

http://www.edziecko.pl/szkolakarmien...,10163648.html

na tej stronce sporo o karmieniu

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-09-26 o 10:04
Stary 2011-09-26, 10:04   #4588
81gosia
Zadomowienie

A!!! Powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z tymi wizytami środowiskowej czy innymi. Ja tu w Warszawie nie słyszę, żeby do moich znajomych ktoś przychodził.
Stary 2011-09-26, 10:06   #4589
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
MalgosiaM8 szczęścia Ci życzę =)))

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

irmith oby to były wody, może w końcu zacznie się poród =)
To trzymam za Ciebie , ja planuję być terminową więc do soboty mam spokój

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no są z Marsa, po prostu tak se nie raz myślę, że lepiej było zostac lesb.....

ja moją owinięte w rożek układam tak przy szczebelkach, nie przekręca się i pieluszkę pod buzie podkładam to leci jako coś na pieluszkę. moja lubi byc taka otulona.

ohoooooooooooooo, coś ja czuję że niedługo kolejny czerwony wpis

taaaaaaaaaaaaaaaaaak? a ja słyszałam, że jak się karmi to później

o matko u mnie nie ma szans na najedzenie się jedną piersią, ewentualnie no jej zawartością. i niby wielkie nabrzmiałe, mała się przyssie i po 20 min oba flaczki choćbym nie chciała muszę mm dać.
może na łatwiznę idę?

dziewczynki która pisała o swędzeniu piersi przy karmieniu??? też tak mam i wyczytałam, ze to skurcz oksytocynowy

http://www.edziecko.pl/szkolakarmien...,10163648.html

na tej stronce sporo o karmieniu
To by wiele uprościło

Napisałam do Kasi eska, narazie cisza

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 10:08   #4590
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
A!!! Powiedzcie mi jeszcze, jak to jest z tymi wizytami środowiskowej czy innymi. Ja tu w Warszawie nie słyszę, żeby do moich znajomych ktoś przychodził.
Ja dzisiaj idę z tż załatwiać, zobaczymy jak to będzie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości