Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 12:05   #4621
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ty nasz proroku

ale my wredziochy jesteśmy
Czemu mi nikt nic nie prorokuje Pffff koleżanki :P
Wredziochy? Coś Ty? To jest życie! This is the war Albo my albo oni....
Jezuuusie, ale mi odwala
Stary 2011-09-26, 12:11   #4622
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
Czyli jakby co to wiadomość o Tobie i fotkę Waszego synka wrzuci na forum
napewno, bo będzie chciał się pochwalić =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:20   #4623
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Czemu mi nikt nic nie prorokuje Pffff koleżanki :P
Wredziochy? Coś Ty? To jest życie! This is the war Albo my albo oni....
Jezuuusie, ale mi odwala
no to teraz pojechałaś po bandzie
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
napewno, bo będzie chciał się pochwalić =))) he he
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:22   #4624
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dziewczynki a czy wiadomo co u lausanne? odzywała się ostatnio? wróciła do domku? a może jej posty ominęłam
Skrobnęłam jej smsa, może się odezwie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
MOja tez sie rozkopuje w lozeczku.........na dodatek moja jak jest na mojej klatce to tak podnosi glowke ze jestem w szoku.... a ma dwa tyg i 3 dni....
Tomcio od pierwszy dni podnosi silnie główkę, przy pionizacji trzyma sztywno, że prawie nie trzeba asekurować - silny chłopak już, a jutro kończy 2 tygodnie dopiero
Jestem w szoku lekkim, bo Grześ to leniuch był, nie lubił na brzuchu leżeć i późno zaczął głowę podnosić i trzymać sztywno

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:26   #4625
minio1984
Zadomowienie

: roza:Małgosia M8wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, miłości i samych szczęśliwych dni z mężem i Stasiem: roza:

Gerda to nasze dzieciaczki są z tego samego dnia, jutro kończymy 4 tyg!!! Ale ten czas leci

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:27   #4626
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no to teraz pojechałaś po bandzie
Poprostu trzeba być czujnym

A wogóle, to jak myślicie: zabierać odrazu do szpitala rzeczy dla mojego Leniwca? Czy podzielić to do dwóch toreb?
Stary 2011-09-26, 12:29   #4627
DzastaW
Zadomowienie

Cytat:
A wogóle, to jak myślicie: zabierać odrazu do szpitala rzeczy dla mojego Leniwca? Czy podzielić to do dwóch toreb?
Ja zabieram odrazu, ale mam w osobnej torbie

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:33   #4628
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

zobaczcie dziewczynki ile rozmawiamy o karmieniu naturalnym. każde z naszych maleństw je inaczej, ma inne potrzeby, co innego mu służy, a co innego szkodzi itp, itd. nie rozumiem zatem jak można przypisać jedne zasady do każdego maluszka np. karmic tylko z jednej piersi przy każdym przystawieniu, 20 minut, co 3 godziny, nie rzadziej. generalnie robi się z tego karmienie naturalne ale wg zasad karmienia nas 20-30 lat temu, czyli co 3 godziny a nie wg potrzeby.

tak mam wrażenie, że najważniejsze to obserwować maluszka, słuchać swojej intuicji i jakoś to zgrać.

aha, a jak mi się jeszcze wysni, ze któraś rodzi niezwłocznie poinformuję.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:34   #4629
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

ale ty słodzisz synkowi

ja rzeczy typu pieluszki chusteczki do pupy kremik to biore odrazu a ubranka na wyjscie to mąż mi przywiezie na sam koniec

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:41   #4630
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

aha, a jak mi się jeszcze wysni, ze któraś rodzi niezwłocznie poinformuję.
No myślę, że Ci się dobrze wyśni - w końcu.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ale ty słodzisz synkowi

ja rzeczy typu pieluszki chusteczki do pupy kremik to biore odrazu a ubranka na wyjscie to mąż mi przywiezie na sam koniec
Mam jeszcze inne okreslenia na niego

No ja też tak mam. Znaczy miałam w planie (słowo plan mnie ostatnio smieszy, plan i termin), ale teraz jak jadę tam na wywołanie albo pocałowanie klamki, to nie wiem. Chyba najlepiej będzie mieć tylko rzeczy dla siebie, a jak coś postanowią, to tż wyciągnie z bagażnika.

Tusia a Ty jak tam? dzieje się co? jak szop?

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

BordAnaA Ty kiedy idziesz do szpitala? Bo masz taki termin jak ja 21 (z 1go usg).
Swoją drogą to odważna jesteś, z takimi problemami jeszcze nosić po terminie. Dobrze, że jestes pod stałą kontrola.
Stary 2011-09-26, 12:43   #4631
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Lau napisała, że dzieci przeziębione, ale ogólnie ok, ciągnie jakoś do przodu

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:43   #4632
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Monia i to znów wiedza od położnej jak się karmi mm to trzeba dopajać woda przegotowaną i herbatą koperkową(w taki wieku jak jest moja mała 3tygodnie i 6 dni powinna pić 100ml) żeby nerki dobrze działały
Ano widzisz mnie polozna powiedziala nic oprocz mleka nie dawac.... a jak czesto dajesz ta herbatke i wode ???

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Amelki i szczęśliwej mamusi: roza:

Ja do szpitala dotarłam po 16.00 z 7-cm rozwarciem i o 17.45 adaś już był na świecie

Monia ja pisałam wcześniej, że może małej nie służy herbatka koperkowa? Bo mojemu właśnie szkodzi, i jak pytałam położnej to mówiła, że może na niektóre dzieciaczki mieć odwrotny skutek. Bo mój też płakał całą noc i też przeleżał na mojej klacie. A później już nie dawałam koperku i już takich akcji nie było.

Kochana ja mojej dalam herbatke dopiero wieczorem i chyba sie od tego uspokoila....zobacze jak to bedzie dzisiaj.....ale dzieki za wszelkie info....
Stary 2011-09-26, 12:44   #4633
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Lau napisała, że dzieci przeziębione, ale ogólnie ok, ciągnie jakoś do przodu
zdrowka dla małych bidusków
Stary 2011-09-26, 12:44   #4634
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Dziewczyny wybaczcie ze tylko o sobie i mojej malej ale sie martwie....
Stary 2011-09-26, 12:46   #4635
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka Mamuśki
pomału Was nadrabiam, trochę stron mi zostało, ale dam radę

MałgosiaM8
wszystkiego najlepszego z okazji urodzinekdużo miłości, radości i uśmiechu na twarzy zadowolenia z każdego dnia, pociechy ze Stasia i spełnienia wszystkich marzeńno i udanych przytulanek

A mojemu mężowi wczoraj się śniło, że rodziłami teściowa też coś przeczuwa, że niedługo urodzę a dziś kończę 37 tydzieńkurcze jak ten czas zleciał masakra

I w piątek zarezerwowaliśmy wózekdziś jedziemy odebrać Espiro Atlantic
Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Ja mam zestaw dla kobiet po cc i coś tam już ćwiczę- bardzo powoli i delikatnie. Rozmiarowo i wagowo jest już tak jak było przed ciążą ale skóra taka wiotka jest.
Spokojnie mieszczę się we wszystkie przedciążowe ciuchy, dziś nawet wbiłam się w obcisłe rurki Tyle, że tak jak pisałam, skóra jest mało jędrna na razie
szacunek
Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Kuzynka Mi przesłała eska że będzie miała trojaczki, nie umiem Sobie tego wyobrazić bo Ona taka niziutka i drobniutka =)
o kurcze ale jaja
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Natalcia dziś kończy miesiąc, jak ten czas leci

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

No i teraz tadam...... Przedstawiam Wam swoją kruszynkę, która niestety nadal siedzi w brzuszku (jakość nie najlepsza, ale lepszego skanera nie znalazłam)
jaka słodka
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Nasz wielki dzień 19.09.2011
Niedziela minęła nam z mężem miło - spacer, malowanie włosków i wizyta. Gin jak mnie zoabaczył 2 w 1 powiedział, żebyśmy jechali na porodówkę, bo już czas na mnie i trzeba coś z tym zrobić i to natychmiast. Dał skierowanie i powiedział, że ze szpitala mam wyjść z dzieckiem i koniec. Byliśmy w szoku, bo i owszem spodziewałam się wywołania ale nie w niedziele!! Na IP przyjęłi mnie, położyli na sali przedporodwej, byłam tak całkiem sama. Płakać mi się chciało, bo położna powiedziała, że nie wie czy dadzą mi coś na wywołanie czy poczekają aż się samo zacznie, bo ktg pokazywało skurcze dość mocne, których nie czułam
O północy zaczął mnie boleć brzuch i dali mi jakiś lek, po którym nie spałam ani minuty do rana
Rano znów badanka, mega bolesne i znów oczywiście oni nie wiedzą co i jak ze mną. Dołączyła do mnie na sale dziewczyna, której odeszły wody i miała skurcze. Załapałam doła, bo myślałam sobie: Zobaczysz dziś swoje maleństwo, a ja??? No ale ordynator mnie przebadał i powiedział, że jest potencjał i działamy Lewatywka i na sale porodową. Była 9.00, a od 9.45 byłam już z mężem. Ktg pokazywało skurcze, ale dla mnie to tylko były twardnienia, nie bolało. Dostałam lek na szyjkę, bo była MEGA TWARDA!!! Do 12.30 siedziałam na worku sako i gawędziłam z mężem. Byłam głodna jak cholerka!! Ok. 13 podczas badania pękł mi pęcherz płodowy i zaczęły się bolesne skurcze co 2 min. Mąż podawał mi wodę, oddychał ze mną, pomagał chodzić. Skurcze łagodziły mi z początku podskoki na piłce, potem już nic nie pomagało.... Ani masaże, ani piłki, nic a nic Byłam tak słaba po nieprzespanej nocy, że między skurczami prawie mdlałam. Ok. 15 miałam tzw. kryzys 7-8 cm rozwaria. Zaczęłam płakać, że nie dam rady, że nie urodzę... Strasznie bolały mnie biodra, kręgosłup, nie mogłam stać z bólu (nie mówiąc już o kręceniu biodrami) więc tylko wisiałam na położnej co było dla mnie strasznym wysiłkiem. Ok. 16 zaczęłam krwawić i zaczęły się parte. Mąż b. pomagał Kochany mój! Jak trener między rundami bokserskimi polewał wodą, dawał pić, przy parciu podnosił mi głowę. Parte był ciężkie, ale już nie czuje się wtedy bólu Pojawia się nagle energia nie wiadomo skąd i te słowa położnej: "jeszcze chwila" są mega mobilizujące. Zjawił się lekarz, mnóstwo osób wokół mnie, położna mnie nacięła i było takie "chlup" i jest Amlecia
Zaczęłam płakać jak dziecko i trząść się, mąż mnie całował jak wariat i usłyszłam tylko jego: kochanie, kocham Cie! Dałaś radę
Nie słyszałam jej płaczu więc krzyknęłam: Czemu ona nie płacze!!?? A położna na to, że już płacze tylko jej buziolka czyściła. Dumny tata przeciął pępowinę. Położyli mi ją na piersi, dostawiłam do cyca - ssała
Małą zabrali, tata poszedł oglądać golaska, jeden party i łożysko, a potem mnie położna szyła. Nadal się trzęsłam jak galareta i płakałam. Ok 16.50 dali mi maleńką. Taka prawdziwa Mesia Od razu cyc i tak piła sobie godzinkę. Oboje byliśmy tacy wpatrzeni. Cudowne i pierwsze chwile we trójkę!!
Po 18 byłam na sali położniczej, mąż mnie nakarmił. Byłam tak głodna, że zjadłam obiad i kolacje na raz Ameluś spała.

To były trudne, ale tak wspaniałe chwile... Mąż zobaczył mnie w zupełnie innej odsłonie. Ja jego też. Zakochaliśmy się w sobie na nowo, naprawdę . Na pewno chcemy mieć więcej dzieci i znów przechodzić to wspólnie.

To tyle ... Albo i aż tyle
Aguś to troszkę czasu się wymęczyłaś, ale super, że nie było komplikacji i Amelka była zaraz z Wami i dla męża że taki dzielny i czuły

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:47   #4636
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
No myślę, że Ci się dobrze wyśni - w końcu.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Mam jeszcze inne okreslenia na niego

No ja też tak mam. Znaczy miałam w planie (słowo plan mnie ostatnio smieszy, plan i termin), ale teraz jak jadę tam na wywołanie albo pocałowanie klamki, to nie wiem. Chyba najlepiej będzie mieć tylko rzeczy dla siebie, a jak coś postanowią, to tż wyciągnie z bagażnika.

Tusia a Ty jak tam? dzieje się co? jak szop?

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

BordAnaA Ty kiedy idziesz do szpitala? Bo masz taki termin jak ja 21 (z 1go usg).
Swoją drogą to odważna jesteś, z takimi problemami jeszcze nosić po terminie. Dobrze, że jestes pod stałą kontrola.
ja juz nie wiem czy to był ten szop czy nie
teraz mam taka wydzieline biała a tak to sie nic nie dzieje
czasem cos mnie boli w dole brzucha ogolenie jakos tak twardnieje ale tak to cisza
u mnie jeszcze 17 dni do terminu wiec mam czas no ale juz bym chciała urodzic jakos tak od wczoraj mam dosyc humor do dupy...

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-09-26, 12:52   #4637
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hejka Mamuśki
pomału Was nadrabiam, trochę stron mi zostało, ale dam radę
[COLOR=Blue][B]
Pokaż wózek i jaki kolor No chwaaaal sieee noooo

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
ja juz nie wiem czy to był ten szop czy nie
teraz mam taka wydzieline biała a tak to sie nic nie dzieje
czasem cos mnie boli w dole brzucha ogolenie jakos tak twardnieje ale tak to cisza
u mnie jeszcze 17 dni do terminu wiec mam czas no ale juz bym chciała urodzic jakos tak od wczoraj mam dosyc humor do dupy...
To te wydzieliny mamy chyba podobne.
Te humorki-potworki na końcu są okropne...

Mi się dzisiaj śnilo, że urodziłam i lekarz mówi, że dziecko okaz zdrowia, tylko, że jest całe żółte Ja patrze, a on faktycznie: żólty tylko włoski czarne jak słonecznik Ale nie pamiętam twarzyczki ;/
Stary 2011-09-26, 13:06   #4638
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Ja żałowałam ze wzięłąm dwie torby. Więcej zamieszania z przestawianiem ich i ogarnięciem. Jednak teraz bym jedną wzięła. Na porodówkę i tak nie szłam z torbą tylko wyciągnęłam to co chciałam

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie ze tylko o sobie i mojej malej ale sie martwie....
Ah ja też ciągle o sobie. Nic dziwnego, że się martwisz. Ja też jak maly ma jakieś gorsze dni to zaraz panikuję.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Masakra. Moje dziecko jadło około 9 albo i wcześniej. O 11 lecieliśmy do poradni, chciałam go nakarmić, patrzę a ten kima w najlepsze. Trochę nam zajęło w przychodni, ale mam wizytę już w środę i zaraz dzwonię do położnej... później poszliśmy na pocztę z awizo a ja zapomniałam dowodu więc staliśmy 15 min na marne, myślałam że moje dziecko drze się w niebogłosy- ja przychodzę do domu a ten śpi. Teraz przejął go tatuś i w ogóle zero reakcji mocny sen. Muszę go chyba wybudzić bo jak sam wstanie to zmasakruje mi cycki

Ale chyba gdyby nie najadal się moim mlekiem to by tak nie kimał , co?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:08   #4639
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja żałowałam ze wzięłąm dwie torby. Więcej zamieszania z przestawianiem ich i ogarnięciem. Jednak teraz bym jedną wzięła. Na porodówkę i tak nie szłam z torbą tylko wyciągnęłam to co chciałam
Tak własnie zrobię.
Stary 2011-09-26, 13:11   #4640
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż wózek i jaki kolor No chwaaaal sieee noooo

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

To te wydzieliny mamy chyba podobne.
Te humorki-potworki na końcu są okropne...

Mi się dzisiaj śnilo, że urodziłam i lekarz mówi, że dziecko okaz zdrowia, tylko, że jest całe żółte Ja patrze, a on faktycznie: żólty tylko włoski czarne jak słonecznik Ale nie pamiętam twarzyczki ;/
no wczoraj miałam dzien płaczu jakos taka rozdrazniona byłam
znajac życie pewnie urodze po terminie a juz każdy pyta "urodziłas juz" "a to na kiedy masz ten termin" ech

fajny sen
mi sie sniło ze byłam u lekarza i połozna mi mówi czy nie chce truskawek tylko ze mi odsypie dopiero jak ginek nie bedzie widział

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Ah ja też ciągle o sobie. Nic dziwnego, że się martwisz. Ja też jak maly ma jakieś gorsze dni to zaraz panikuję.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Masakra. Moje dziecko jadło około 9 albo i wcześniej. O 11 lecieliśmy do poradni, chciałam go nakarmić, patrzę a ten kima w najlepsze. Trochę nam zajęło w przychodni, ale mam wizytę już w środę i zaraz dzwonię do położnej... później poszliśmy na pocztę z awizo a ja zapomniałam dowodu więc staliśmy 15 min na marne, myślałam że moje dziecko drze się w niebogłosy- ja przychodzę do domu a ten śpi. Teraz przejął go tatuś i w ogóle zero reakcji mocny sen. Muszę go chyba wybudzić bo jak sam wstanie to zmasakruje mi cycki

Ale chyba gdyby nie najadal się moim mlekiem to by tak nie kimał , co?
ale śpioszek mały
moze zaraz sam sie obudzi i cycków nie zmasakruje

Stary 2011-09-26, 13:15   #4641
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
Ja zakładam że zmieszczę się w 1 walizkę - taką z serii bagaż podręczny do samolotu. Na razie mam wszystko włożone w plastikowe pudło, bo walizka w wysokiej szafie i nie chce mi się skakać po stołkach, ale dziś ją wyjmiemy.

Rzeczy dla córci na wyjście mam w oddzielnej torbie i dopiero przywiezie mi mąż jak będzie trzeba wychodzić. Zapakowałam tam wersję cieńszą i cieplejszą bo nie wiadomo jaka będzie pogoda. A dla mnie na wyjście to powiem mu już w szpitalu co ma przywieść (zależnie od pogody), bo zawsze łatwiej moje wyjąć z szafy niż szykować dla maluszka.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:15   #4642
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
no wczoraj miałam dzien płaczu jakos taka rozdrazniona byłam
znajac życie pewnie urodze po terminie a juz każdy pyta "urodziłas juz" "a to na kiedy masz ten termin" ech

fajny sen
mi sie sniło ze byłam u lekarza i połozna mi mówi czy nie chce truskawek tylko ze mi odsypie dopiero jak ginek nie bedzie widział[COLOR="Silver"]
Trzeba sobie poryczeć czasem żeby było troszkę lżej.
Ja nie odbieram telefonu. Wczoraj "nakrzyczalam" na tatę bo "znawca" mnie wkurzył tekstem "że jest źle tak dlugo nosić po terminie..."
A sen niezły... Swoja drogą zjadłabym
A tak poza tym to nie mam jakos ostatnio apetytu. Mało jem...
Stary 2011-09-26, 13:15   #4643
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Gerda to nasze dzieciaczki są z tego samego dnia, jutro kończymy 4 tyg!!! Ale ten czas leci
o widzisz, nawet nie wiedziałam faktycznie szybko to umyka, 4tygodnie

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:15   #4644
19natka88
Zakorzenienie

Hej
Trochę mnie nie było ale przed chrzcinami było trochę roboty i zamieszania W każdym razie chrzciny się odbyły, mały całą mszę i chrzest był jak aniołek

Gratuluję nowym mamusiom

Co do karmienia i spania to zauważyłam, że zaczęło się u nas regulować powoli Martwi mnie jedynie, że mały mimo iż odbije po jedzeniu to i tak sporo ulewa

MałgosiaM8 wszystkiego najlepszego!!!

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:18   #4645
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Ja zakładam że zmieszczę się w 1 walizkę - taką z serii bagaż podręczny do samolotu. Na razie mam wszystko włożone w plastikowe pudło, bo walizka w wysokiej szafie i nie chce mi się skakać po stołkach, ale dziś ją wyjmiemy.

Rzeczy dla córci na wyjście mam w oddzielnej torbie i dopiero przywiezie mi mąż jak będzie trzeba wychodzić. Zapakowałam tam wersję cieńszą i cieplejszą bo nie wiadomo jaka będzie pogoda. A dla mnie na wyjście to powiem mu już w szpitalu co ma przywieść (zależnie od pogody), bo zawsze łatwiej moje wyjąć z szafy niż szykować dla maluszka.
Ja się zmieściłam też do jednej torby. A teraz to podzielę do dwóch mniejszych.

Ja rzeczy w końcu nie przygotowałam dla małego bo nie wiem jaki duży się urodzi. Zrobilam szkolenie Tż-towi z ubranek i zobaczymy czy się sprawdzi. Jak nie to będzie jeździł w tą i spowrotem aż przywiezie to co trzeba
Stary 2011-09-26, 13:21   #4646
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ano widzisz mnie polozna powiedziala nic oprocz mleka nie dawac.... a jak czesto dajesz ta herbatke i wode ???
herbatke tak zeby wypijała 100ml, z woda próbuje częściej, bo jak tylko czyje jej smak to wywala smoka językiem

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:21   #4647
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Laski! A co z tytułem kolejnego wątku?
Stary 2011-09-26, 13:26   #4648
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zmieściłam też do jednej torby. A teraz to podzielę do dwóch mniejszych.

Ja rzeczy w końcu nie przygotowałam dla małego bo nie wiem jaki duży się urodzi. Zrobilam szkolenie Tż-towi z ubranek i zobaczymy czy się sprawdzi. Jak nie to będzie jeździł w tą i spowrotem aż przywiezie to co trzeba

ja tez nie przygotowałam nic na wyjscie ze szpitala maż powiedział ze sam cos wybierze a jak mu chciałam pokazac gdzie co jest to stwierdzil ze znajdzie

Cytat:
Laski! A co z tytułem kolejnego wątku?
no własnie niech ktos cos wymysli bo ja nie mam takich zdolności
ale tak myslałam zeby cos fajnego wymyslec ze mamusie wrzesniowe juz maja dzieciaczki a pazdziernikowe sie rozpakowuja wiecie o co mi chodzi

Stary 2011-09-26, 13:29   #4649
OrangeJuice
Raczkowanie

Moja gin. zdecydowanie zaleciła mi położenie sie w szpitalu, gdzie bede pod stałą opieką. Takze zmykam dzis. Mam nadzieje ,ze synus nie kaze długo na siebie czekac. Trzymajcie kciuki.
OrangeJuice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:43   #4650
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

no własnie niech ktos cos wymysli bo ja nie mam takich zdolności
ale tak myslałam zeby cos fajnego wymyslec ze mamusie wrzesniowe juz maja dzieciaczki a pazdziernikowe sie rozpakowuja wiecie o co mi chodzi
Ja też nic nie wymyślę, ale podobały mi się te z tą wstawka "poród to super sprawa"

Cytat:
Napisane przez OrangeJuice Pokaż wiadomość
Moja gin. zdecydowanie zaleciła mi położenie sie w szpitalu, gdzie bede pod stałą opieką. Takze zmykam dzis. Mam nadzieje ,ze synus nie kaze długo na siebie czekac. Trzymajcie kciuki.

A jesteś po terminie, czy coś sie dzieje? Sorki jesli nie doczytałam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości