|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
i jeszcze dodam, że chyba nigdy tego dziecka nie ochrzcimy.. z prostej przyczyny
Nie mam kogoś baardzo bliskiego w rodzinie.. jestem jedynaczką, małż też.. Głupio mi kogoś prosić o bycie chrzestnym bo dla mnie to takie naciąganie na prezenty i w ogóle wydatek Nie umiem się zdobyć Ze strony Tż potencjalną kandydatkę mamy
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
A oto, co wymyślił mój tż...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-09-26 o 11:23 |
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Moria, powodzenia
i jednocześnie podziwiam. Jakbym teraz zaszła w ciąże to chyba bym się poryczała ![]() Mattal, skoro siedzisz do późna to proszę mi tu nie narzekać żeś niewyspana Może Edzik ma akurat taki okres, że coś go wybudza ![]() Cytat:
mam tak od niepamiętamkiedy a czasami pobudki jeszcze częściej Oby u Ciebie to była jednorazowa akcja ![]() ja jeszcze nie byłam na dworze i muszę wyjść na balkon przekonać się jak czuję na sobie temperaturę. Myślę, że ubiorę spodnie długie, bodziaka z dł. rękawem i bluzę a jak będzie chłodniej to przykryję kocykiem.
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
daisy nie mogę się nadziwić, jaka w Tobie zaszła zmiana odnośnie dzieci
Jak na rok do pracy, to chciałabyś jakoś w wakacje 2013 dzidzię? ![]() Ja nie mam opcji szybciej, nawet jakbym chciała. Muszę znaleźć pracę, zacząć płacić ZUS no i wypracować tyle, żeby móc iść na macierzyński spokojnie. A nie tak, jak teraz, że jestem bez grosza i tż musi pracować za dwoje ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- MoniaK no przecież od jakiegoś czasu już nie narzekam ![]() Ostatnio po prostu nadrabiamy życie towarzyskie, jak Edzik zaśnie i stąd moje niewyspanie ![]() No i fajnie by było, jakby się nie budził. Teraz jednak mam zwykle: pobudka - smok, pobudka - mleko, pobudka - smok.
|
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
Daisyy, ale chrzestnym nie musi być ktoś z rodziny, może jakiś bliski przyjaciel? Ja tam na siłę bym nie szukała wśród rodziny i wolałabym jakąś bliską koleżankę
Mattal, dobre
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze rodzeństwo są już chrzestnymi Zosi ... podobno mogą być podwójnymi, ale jak zaproponowaliśmy siostrze Mężula to powiedziała niby w żartach "nie stać mnie" ![]() więc nie wiem kogo, bo dziwnie prosić kogoś kogo się widzi raz na rok ... |
|
|
|
|
#3277 |
|
Rozeznanie
|
a o nas już nikt nie pamięta
Maciuś ma dzisiaj 4 miesiace ![]() a teraz z innej beczki teściowa chora i chyba mi syna zaraziła |
|
|
|
#3278 |
|
Rozeznanie
|
Anula_81 cieszę się, że dotarliście już szczęśliwie do domku
![]() Gosiek217 trzymam za ortopedę.Moria44 trzymam za spełnienie marzenia o byciu mamusią majowo-czerwcową 2012.Andziot moja koleżanka rodziła w styczniu 2010 przez cc, a że była leczona hormonami, żeby zajść w ciąże, to lekarz powiedział, że jak chcą drugie dziecko, to najlepiej, żeby się starali jak najszybciej i w lutym 2011 urodziła córeczkę, także chyba nie ma się czego obawiać z tą blizną. Chociaż się nie znam, to nie wiem do końca, ale akurat znam taką sytuację, dlatego piszę. Agnieszka_pe współczuję nocki Mamooptymistko czekam na zdjęcia z Karpacza i witam po wczasach Ddaaiissyy prezes dał ci pewnie umowę do marca, bo jak znam życie, to boi się, czy faktycznie wrócisz do pracy -asekuruje się. Ale myślę, że potem dostaniesz umowę na czas nieokreślony i podwyżkę, a wtedy sobie śmigniecie drugiego dzidziusia ![]() Podobno wypadanie włosów powinno się zakończyć do końca 6-go miesiąca życia dziecka. Jeśli trwa nadal, należy się udać do dermatologa. U mnie wypadają już dużo mniej. Aga_pe w albumie możesz zobaczyć jak Antoś był ubrany - wieczorem już było chłodniej, więc do ogrodniczek i body z długim rękawem dołożyłam gruby sweterek z kapturem. Mąż z Antosiem na rehabilitacji, więc znowu miałam chwilkę na wizaż, ale już pędzą do domku. |
|
|
|
#3279 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy rzeczywiście cudny miejsce ten zameczek
Tarta smaczna, ale taka zwykła.. żadne cuda, taki codzienny placek na szybko - robiłam z tego przepisu ![]() Umową nic się nie przejmuj, sześć miesiący szybko inie i pewnie dostaniesz stałą umowę, bo pewnie twoja trzecia będzie, więc musi byc stała W sprawei chrzesnych to może dwie osoby ze strony męża skoro u Ciebie nie ma nikogo.. albo kolezanka, przyjaciółka? niekoniecznie ktoś z rodziny, ale ktos bliski ![]() Włosy moje również są WSZĘDZIE !!! nawet na karuzeli ![]() I napisze jeszcze, że jednak nie chce tej maty z biedronką z Lamaze, która pokazywałam ostatnio.. oglądam na youtubie filmiki jak się dzieci na niej bawią i jednak stwierdziłam, że nie jest fajna ![]() Matall szaleństwo na huśtawce! Antuś pospał tylko 50 minut.. wrr! W nocy nie spał, teraz też krótko.. co się dzieje nooo! Mam nadzieję, że na spacerze pośpi dłużej, choćby dwie godzinki ciągiem.. ..ale teraz nie idziemy, bo czekam na kuriera - ma być z tą stacją meterologiczną, którą zamówiłam w piatek |
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK ja się bym bała brać na chrzestnego kogoś ze znajomych, a rozważaliśmy to, bo nie było pomysłu na chrzestnego (bardzo chciałam, żeby moja siostra była chrzestną, ale tż nie ma brata). Zdecydowaliśmy się na kuzyna tż (chociaż go rzadko widujemy - ale teraz będzie pretekst, żeby się częściej spotykać
)Ja mam chrzestnego, który był znajomym. Najpierw nie odzywał się przez 7 lat, potem jako tako kilka lat, ostatecznie nie był na moim ślubie i od tamtej pory nie zadzwonił nawet, żeby powiedzieć: "Gratulacje". Kontakt jemu i moim rodzicom się urwał i tak chrzestnego nie mam. A wyobrażam sobie, że jednak chrzestny to ktoś, do kogo Edzik zawsze będzie mógł się zwrócić o pomoc (chociażby jak mnie i tż akurat nie będzie w pobliżu). Musi mieć kontakt z Edą... No, także my wybraliśmy rodzinę, bo z rodziną zazwyczaj jednak kontakt się ma, ze znajomymi niekoniecznie. Chociaż moi rodzice mają znajomych sporo takich, których znają od ponad 30 lat MoniaK, andziot, Lolka a zauważcie, że mała marchewka ma smoka Edzika... "Żeby mała nie płakała" rzekł tż
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
night
Dla Maciusia Najlepszego aga_pe Ja kupilam ten gryzaczek dziaselko z TT. Poki co nie wiem czy warto. Dalam Nadii na probe i miala wielka radoche, strasznie sie na nim wyżywala Na chlodniejsze dni ubieram niuni bodziak z krotkim rekawkiem a na niego bluze badz sweterek. Na dol skarpeteczki i spodenki Ewesko Fotki Matall Co za fota ![]() Moje dziecko non stop sie usmiecha Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-26 o 12:16 |
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, wszystko zależy od tego jaką ma się rodzinę i znajomych
![]() Lolka, robiłam kiedyś tą tartę i bardzo smaczna Night, sto lat
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszedł kombinezon z Coccodrillo
![]() 74, ale jest ogromny ![]() Na pewno starczy do końca zimy Jak Eda się obudzi, to zobaczę, ile za duży jest Ale tak myślę, że do czasu śniegu, to jeszcze mi synek urośnie co nie co
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
night25
dla Maciusia flacha mleczka !!!jak ma tyle w pupie to nic nie dawaj narazie daisy może szef się musi przekonać co jesteś warta i następna umowa już będzie gites przecież jesteś pracowita więc na pewno się na Tobie przekona ![]() matallewar ja mam 68 z coccodrillo i Zocha przechodziła w nim całą zimę, więc Edzik na pewno przechodzi mrozy dziś na obiad chińszczyzna z ryżowym makaronem ![]() Gabul śpi |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Andziot, daj przepisa
|
|
#3287 |
|
Rozeznanie
|
matallewar, gusiagatko, MoniaK , andziot
![]() andziotku matall gusiagatko ale Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-26 o 12:28 |
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie będzie za duży... W sumie może lepiej by było jakbym 68 kupiła ![]() No, ale za duży lepszy niż za mały ![]() Przyszła też kurtka ![]() Fajna i też większa, więc może nawet na wiosnę będzie (niby 68, ale duże)
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
kupujesz mieszankę chińską z biednejbronki,
makaron ryżowy cycek z kurczaka kroisz w cieńkie kawałki, podsmażasz razem z warzywami, makaron gotuje się 3min i dorzuca do warzyw i smaży dalej, (on tak fajnie przechodzi smakiem )sos: pół kostki rosołowej w pół szklanki ciepłej wody rozpuszczasz, dodajesz 3 łyżki sosu sojowego, pieprz, trochę cukru, ochładasz i zagęszczasz mąką ziemniaczaną koniec mężul gotuje ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- dziś się zczaiłam że Zochna ostatnio chodziła w legginsach Gabryśki ![]() zesikała się w CH i wyjęłam spodnie z torby (a Zocha ma podobne spodnie 3/4, Gabulka były długie) mężul ubrał i wyglądały ok, tylko Zośka coś się skarżyła że ciasne w łydkach dopiero w praniu zauważyłam, że to legginsy Gabi na 2-4 miesiące z H&M (jednak te ubranka naprawdę można dłuuuugo nosić )
|
|
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
wstawilam nowe fotki w albumie Nikosia
kurde ale mam zaleglosci ![]() a moja Nikośka nie pozwala mi na chwile nawet usiąść
|
|
#3291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, dzięki
leginsy bardzo praktyczne
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cos jeszscze mialam komus napisac......
|
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
proszę o zdanie w klubie do zlotu czarownic
![]() "pan kupalek" idzie, wiec muszę przewinąć szkraba
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka dziekuje za przepis
night !!! Z okazji 4 msc !! ![]() gusiagatko; Nadunia ma kochany rodziców więc się cieszy i uśmiecha do nich matall co za kosmiczny wynalazek Trzeba to opatentowac !!! no dokladnie tak sobie mysle Taka różnica jak u Andziotki jest wg mnie suuperandziot; hahah czyli to Tż wystroił Zosię w Gabikowe legginsy ? dooobre Ten prezes jest dopiero od lipca, ma caaaaaałkiem inną wizję naszej firmy, w ogóle wg niego za wielu jest pracowników, za dużo zarabiamy itd itd Dwóch dyr samych już odeszło, jest terror. Może w międzyczasie za czymś innym się porozglądam? Nie wiem, nie myśle, nie martwię sie Póki co muszę do 30.09 pojechac nową umowę podpisać Gabi w ogródku ale sąsiad pali trawe :|
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-09-26 o 12:58 |
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem grzybiarą po rodzicach ![]() od dziecka zbieram grzyby ![]() my robimy grawer laserem![]() dzien dobry nocka tragiczna jak tak dalej pojdzie to z mezem bedziemy chodzic jak zombie.. ![]() zapisalam sie i przyjeli mnie na magisterke
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Robię sobie parówki w naleśnikach
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
o matko
a ja nie mam jak nic zrobić bo Tymi nie śpi
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.

Nie umiem się zdobyć

i jednocześnie podziwiam. Jakbym teraz zaszła w ciąże to chyba bym się poryczała ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Może Edzik ma akurat taki okres, że coś go wybudza 

nigdy tak nie mieliśmy, nawet za czasów noworodka
Mam nadzieję, że to jednorazwoe zajście 
mam tak od niepamiętamkiedy
a czasami pobudki jeszcze częściej