Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 12:41   #2131
milagrosa
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

ja wczoraj przejrzałam szuflady z ciuchami dla malutkiej- dostałam jeszcze reklamówkę rzeczy od mamy- niektóre jeszcze po mnie i dokupione z lumpków - cuda za 1zł
i stwierdzam stanowczo- dość!! więcej nie kupuję! przynajmniej rozmiarów 56-62

a teraz idę wyprać szlafrok do szpitala, koszul ani kapci jeszcze nie mam... o stanikach do karmienia nie wspomnę

a mam pytanie- kiedy kupowałyście staniki do karmienia? skąd wiedziałyście jaki rozmiar?? bo ja czuję że jeszcze moj cyc się powiększy i nie wiem czy jest sens kupować już?

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:42   #2132
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Dziendoberek!
Dzis sobie pozwolilam na slodkie lenistwo i wygrzebalam sie z lozka o 10 Tz w pracy, maly na spacerku z babcia, ja domek juz posprzatalam i zaraz za obiad sie zabieram.

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Okazało się, że malutko od brata ma zapalenie płuc wiecie może skad to się bierze u tak małych dzieci? U nas w szpitalu dosyć często łapią to dzieci i nie wiem czy to wina szpitala czy mam. U Was też się w szpitalach zdarzają?

Dzisiaj idę do gina i w końcu się dowiem, czy mały rośnie, czy chudnie razem ze mną, mam nadzieję, że to pierwsze i po prostu zbiera ze mnie mój nadmiar
Trzymam kciuki za wizyte! A co do zapalenia pluc, to mojej znajomej siostra rodzila w czerwcu i maly dostal wlasnie zapalenia pluc i gronkowca- miesiac w szpitalu lezal
I to nowy szpital wroclawski....

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do szpitala trzeba brać rożek?
Nie biore- bede miec kocyk, z ktorego zrobie rozek- latwiej bedzie ''operowac'' malenstwem przy cycu.
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
co do globulek ja leczniczo brałam gdzieś 17-19tc, później ok. 29-30tc, ale w międzyczasie dostałam profilaktycznie lactovaginal i/lub gyntimę co 2-3 dzień żeby nic się nie przyszwędało także też sobie tego dziadostwa nawpychałam brzydko mówiąc
też sobie tłumaczę, żo globule działają domiejscowo i niby nie przenikają do krwiobiegu

powiedzcie mi jak to jest - w PL na każde niemal upławy kobiety w ciąży dostają leki, na skurcze i twardnienia, do tego witaminki, w krajach zachodnich wiem od koleżanek po pierwsze rzadko są badane ginekologicznie (lub wcale) więc i leków nie dostają dopochwowych a nie wierzę, że żadna nie ma całą ciążę grzybka lub czegoś w ten deseń...
nie biorą leków na twardnienia itp. i jakoś rodzą zdrowe dzieci
Ja mialam globulki juz dwa razy- na infekcje...jakos wlasnie w uk nie mialam takowej potrzeby wydawac kase na globulki (fakt, ze nikt mi tam nie grzebal i nie patrzyl co i jak). W kazdym razie w uk nie bralam zadnych lekow, a jak sie pytalam o cos na rozluznienie brzucha to patrzyli jak na czubka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Oliwia od jakiegos czasu myje sama ząbki no i nieraz nie chce pasty tylko sama wode, wiec tak jej dalam dzisiaj szczotke a ona do mnie palcem wskazujacym w czolo sie puka i za reke mnie ciagnie do lazienki zeby jej pasty dac!!!

maly gnojek 1,5 roku jeszcze nie ma a juz mi kuku pokazuje:P
Mala madrala
Stary 2011-09-26, 12:48   #2133
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
ja dla siebie nie mam NIC , dla malucha wozek i lezaczek:P a i kupilam gdzies tam chyba ze 2 czy 3 pajace kiedys....
poza tym ZERO
Darusia to mnie wózka brakuję, łóżeczka, praktycznie łatwiej wymienić czego nie mam. Ale spokojnie nadrobimy W końcu nas to nie minię.

milagrosa może upatrz sobie model a jak już będziesz wiedzieć jaki rozmiar to kupisz. Innego wyjścia chyba nie ma, bo mnie jeszcze rośnie pewnie przez to, że waga się zwiększa
Stary 2011-09-26, 12:54   #2134
goldika
Zakorzenienie

hej

za dzisiejsze wizyty

za rozpoczete kolejne tygodnie

Darusia
oj urwis z tej Twojej malej a jak dwie beda to juz w ogole bedziesz miala wesolo

Ja sie wylamie, mi sie nie podoba ten kerfurowski zestaw tygryskowy

Bylam dzis pierwszy raz na uczelni. Na 8.30 ale autem jezdze... autobusem za bardzo trzesie.

Wczoraj bylismy w zoo piekna pogoda byla.

Dzis kurier przywiozl mi ochraniacz do lozeczka, jest boski

jakos po 1szej wizycie na uczelni zaczelam sie martwic czy pogodze macierzynstwo ze studiowaniem. Na cwiczenia bede musiala jezdzic. Ale bede mogla miec wiecej nieobecnosci.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:57   #2135
__Fallen Angel__
Zadomowienie

ja słyszalam że leżaczek nie jest zbyt dobrym wyjściem, najlepsze dla niemowlaka jest leżenie np.na macie edukacyjnej, kocu.Mówili tak na studiach,argumentem było między innymi to że leżaczek w pewien sposób krepuje dziecko i szybko usypia, pozbawiając tym samym ciekawości do świata,prób rozwoju,w pewnym stopniu unieruchamiając go w jednej pozycji,ograniczamy jego pole widzenia, możliwość poruszania itp.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

a czy kupujecie nosidełko albo chuste do noszenia dziecka?

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 12:58   #2136
owieczka86
Zadomowienie

Witam po 3 dniowej nieobecności. Ale napisałyście przez ten czasnie wiem czy uda mi się to nadobić

U nas wszystko dobrze Czujemy się ok ale bóle bioder w nocy są coraz gorsze

Podłoga wtreszcie zrobiona, ale było sprzątania, jesczze pokój do końca nie ogarnięty tzn. nie wszystkie meble pownoszone, więc jeszcze troche roboty jest. Tż w pracy do 18 więc będę mieć czas na porządki w szafie - przejrze rzeczy i odłoże te w których nie chodzę będzie więcej miejsca

Widzę że pisałyście o wyprawce, no więc ja nei mam żadnych kosmetyków dla maluszka,smoczków, wózka, no i dla mnie kilku rzeczy brakuje. Ale myślę że w najbliższym czasei uzupełnimy braki
Lece porządkować szafę w między czasie będę podczytywać

U mnie dziś piękna pogoda - słonecznie i ciepło, właśnie pranie nastawiłam ładnie mi wyschnie
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:01   #2137
janeczka7891
Zadomowienie

Witam.
Dziękuję za rady dot. muszek, wode z octem już zastosowałam i troszkę pomaga

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
a mam pytanie- kiedy kupowałyście staniki do karmienia? skąd wiedziałyście jaki rozmiar?? bo ja czuję że jeszcze moj cyc się powiększy i nie wiem czy jest sens kupować już?
Podpinam się pod to pytanie Ja właśnie tez nie wiem kiedy kupić. Mam już kilka rzeczy dla siebie ale to namiastka wszystkiego. Kupilam sobie koszule(2) ale tak się teraz zastanawiam czy ona będzie rozmiarowo dobra heh mam duzo luzu w nich ale nie wiadomo ile jeszcze przytyje :/
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:05   #2138
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

FALLEN ja sie zastanawiam nad chusta ale to sie zobaczy jak sie mala urodzi, na poczatku spacery odpadaja wiec nie wiem sama jak bedzie.....wyjdzie w praniu.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:12   #2139
__Fallen Angel__
Zadomowienie

no ja właśnie tez nie wiem,w sumie zima będzie jak się moja mała urodzi ,a później to już lepsze nosidełko.
Co do tych leżaczków, to mimo psychologicznej opini to zamierzam kupić taki leżaczek i kłaśc do niego dziecko na krótki czas,myślę że wtedy nie powinno ono w żaden sposób zaszkodzić

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:24   #2140
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie.
Mam maly problem.Max zaraz idzie do kolegi na urodziny (syn znajomych),zamowilam mu prezent przez internet i jeszcze nie przyslali .Co mam zrobic w tej sytuacji,kupic cos innego (ale co zrobie z ta zabawka),czy kupic teraz slodycze i np male autko,wyjasnic sytuacje i dac,jak przysla?Ostatni raz zamawialam cos na prezent .

Ja lezaczek przede wszystkim chce uzywac do karmienia/pojenia.Nie zamierzam zostawiac w nim dziecka,zeby np spalo.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:31   #2141
tuszka
Raczkowanie

Witajcie Mamuśki,

Piękna dzisiaj pogoda, a mi się nadal nic nie chce ;/ a tymbardziej samej iść na spacer.

Cytat:

Dostałam luteine 2 x dziennie 2 tabletki z powodu tego uczucia jak na miesiaczkę.... Pani doktor oficjalnie potwierdziła cesarkę.

Co do maleństwa to mój facet jest dosyc postawny bo waży prawie 2300 Jego wymiary są idealne mniej więcej na początek 35 tygodnia
Widziałam z profilu buzinkę, jest taki śliczny bródka, nosek, usteczka - PRZEKOCHANE!

Pytałam o termin cesarki... Cesarkę wykonują na początku 39 tygodnia ciązy lecz ginka zaznaczyła, że w moim przypadku moze byc troszkę wczesniej bo dzieciak jest duzy, wizyty mam teraz mieć co 2 tygodnie.
Truscafka, słyszałam, że luteinę przepisują bardziej dla Twojego świętego spokoju, niż ona rzeczywiście pomaga. Efekt placebo.
Fajnie tak podejrzeć maluszka

Z wyprawki to mnie brakuje jeszcze wszystkich rzeczy aptecznych, czyli kosmetyków dla maluszka i dla mnie do szpitala. Ale to mam nadzieje, że uda się za jednym razem załatwić. Zobaczę jeszcze, co położna na SR poleci.
Z ciuszków mam większość, ale muszę rajstopki, otulaczek, kombinezon i coś tam jeszcze dokupić.
No i wyjazd do Ikea... to będzie katorga, bo Tż bardzo nie lubi takich zakupów.

Gratuluję nowych tygodni i dzisiejszych wizyt

Ja jutro zaczynam 31 tydz.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:32   #2142
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witajcie.
Mam maly problem.Max zaraz idzie do kolegi na urodziny (syn znajomych),zamowilam mu prezent przez internet i jeszcze nie przyslali .Co mam zrobic w tej sytuacji,kupic cos innego (ale co zrobie z ta zabawka),czy kupic teraz slodycze i np male autko,wyjasnic sytuacje i dac,jak przysla?Ostatni raz zamawialam cos na prezent .

Ja lezaczek przede wszystkim chce uzywac do karmienia/pojenia.Nie zamierzam zostawiac w nim dziecka,zeby np spalo.
Olusiu kup słodycze i mały drobiazg i wyjaśnij sytuację. Tym bardziej, że prezent masz zamówiony. Ja bym tak zrobiła. A chłopczyk się ucieszy bo zawsze to prezenty w czasie będą rozłożone
Stary 2011-09-26, 13:36   #2143
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko teraz jeśli chodzi o kręgosłupik dziecka nasuwa mi sie pytanie ile czasu dzieciak moze lezec w takim bujaczku np w pierwszym miesiącu zycia - to pewnie podobnie jak w nosidełku - niezadługo - max do godz.
To jest tak właśnie podobnie jak fotelik samochodowy. Wg. producentów itd- do 2 godz.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:41   #2144
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Olusiu kup słodycze i mały drobiazg i wyjaśnij sytuację. Tym bardziej, że prezent masz zamówiony. Ja bym tak zrobiła. A chłopczyk się ucieszy bo zawsze to prezenty w czasie będą rozłożone
Ok,to jade do sklepu po slodkosci.Mam nadzieje,ze maly sie nie obrazi
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:41   #2145
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie moje kochane mamusie

My dalej w dwupaku
Wróciliśmy niedawno z miasta z mamą matko nogi mi odpadają byliśmy w polskim sklepie i pani się pyta na kiedy termin a ja na środę a ona "tą" pani jeszcze ma siłę chodzić Ale najlepsze było jak wracaliśmy do domu i coś mnie walnęło w głowę rozglądam się myśląc że coś spadło z drzewa dotykam włosów a tam ptak mi nasrał od razu poszłam do kąpieli dobrze że to było jak szliśmy na miasto
Dzwoniła moja ciocia i przepowiadała mi że jutro urodzę jak nie urodzę to zgłaszam do niej reklamację

Dzięki wszystkim za myśli i kciuki(ja_dalia i fluidki) Mała jest uparta (ciekawe za kim)
Stary 2011-09-26, 13:42   #2146
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość

Ja wlaśnie rozmyślam nad tym. Ja bym chciała chustę, ale Tż nie przekonany do chusty, więc wolałabym żeby on nosił w nosidełku-jak np. gdzieś pojedziemy... może kupimy i to i to... ale to w drugiej kolejności.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-26, 13:46   #2147
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Dziś byli u nas znajomi z 2 latkiem, super mały ale najgorsze, że dowiedziałam się od nich że to co ostatnio u mnie w domu lata to nie ćmy tylko mole spożywcze Właśnie czytam na ich temat i się załamałam Jutro porządki generalne w szafkach, oczywiście wyrzucam wszystkie przyprawy, kasze, mąki, makarony, po prostu wszystko. No i muszę podjechać do ikei po więcej słoików. Niestety trzeba wytępić larwy i kupić raid na mole te już fruwające. Jednym słowem masakra, bo czytałam, ze te cholerstwa tępi się po kilka miesięcy/lat. Mogą zagnieździć się wszędzie, łącznie ze ścianami za półkami kuchennymi. Najgorsze, że przynosi się je ze sklepu Musiałam kupić mąkę/ryż itp. z tym paskudztwem, tzn z larwami tego paskudztwa.
Lecę dziewczyny spać, bo jutro mam zamiar wstać z mężem o 6 i wyrzucać wszystko do kosza i szukać tych larw
Oj też mam mole i walczę z nimi z 4 lata, co sie ich pozbędę to je przywlokę, jedyny na nie sposób to słoiki jak na weki - z uszczelką + przegląd co jakis czas
ja ostatnio przywlokłam w bułce tartej - nawet nie rozpakowałam- opakowanie było zgrzane --- a larwy sobie porobiły dziurki przez torebke
No i jak masz pajęczynkę w mące lub czymś sypkim- to tam będą jajka tych larw . Widać że sezon na mole jest- ja własnie dzisiaj miałam gorące postanowienie wywalić wszytsko, co wyglada podejrzanie do śmieci, ale nie wiem czy mi sie uda męża do przesuwania szafek zagnać .

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

też taki humor miewam, zwłaszcza jak teraz trzeba będzie się cieplej ubierać
do połowy paźdzeirnika ma być ładnie i ciepło

Cytat:
Ja bym chciała chustę i nosidełko, ale po pierwsze chusty nie umiem używać i wiązać, a po drugie nie wiem jakie są zalecenia co do czasu noszenie dziecka w takim cudzie - co nie zmienia faktu, że czasami noszenie w chuscie wydaje się o niebo wygodniejsze, niż latanie z wózkiem

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witajcie.

Olusiu
ja bym chyba kupiła coś w stacjonarnym sklepie, bo dziecko to słabo chyba rozumie, że coś nie doszło na czas. Może poradź się mamy solenizanta ...
-------------------------------------
Ach i zapomniałam z tego wszystkiego dodać z rozpaczą, że wyskoczyły mi pierwsze rozstępy - dokładnie nad blizną po operacji wyrostka. Wyskoczyły dokładnie wczoraj- rano miałam jeden, a wieczorem już 3....

Zaczęłam gorliwiej się nacierać! - no i mi się przyda mustela na roztępy, którą zakupiłam zamiast tej przeciwko rozstępom....

Liczyłam po cichu, że te głupie rozstępy mnie ominą - chociaż jak byłam nastolatką i rosłam to mimo, że byłam chudzielcem, to porobiły mi się rozstępy , więc co mogło mnie teraz (w dodatku niechudzielca spotkać?)

dla potomności napiszę, że smarowałam się od 3 miesiąca balsamem przeciw rozstępom z rossmana, ostatnio miałam z 2 tyg przerwy i zaczęłam stosować polecany (przez glam chyba) olejek ROC,
Miałam zamiar też używać musteli no ale mi się pomyliło przy zamiawianiu , za to teraz już mogę jej używać, na te 3 paskudy co mi wyskoczyły

chyba sobie jeszczę zamówię coś
A jak u Was- wyskoczyło Wam coś? czy samotnym popękańcem jestem?

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-09-26 o 14:01
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 13:50   #2148
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Dzis kurier przywiozl mi ochraniacz do lozeczka, jest boski
Można wiedzić jaki ochraniacz kupiłaś, bo właśnie tez szukam jakiego fajnego.

Ja właśnie wróciłam z zakupów. Dietetyczka zrobiła mi dietę na miesiąc, wiec dzisiaj zaopatrzyłam się w artykuły i od jutra zaczynam. Może waga trochę podskoczy

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:15   #2149
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Dzwoniła moja ciocia i przepowiadała mi że jutro urodzę jak nie urodzę to zgłaszam do niej reklamację
Bo jutro pełnia księżyca, tak? Tak zakodowałam, jak któraś dziewczyna sprawdzała ostatnio więc masz szanse urodzić :P hehe... przypływ morza, przypływ rodzących... ach ten magiczny księżyc

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-26, 14:16   #2150
rojku
Rozeznanie

Cytat:

No właśnie i mnie i mężowi się podoba idea kangurowania, noszenia w chuście. Szukam właśnie jakiejś na All, ale chyba muszę najpierw poczytać opinie. Nie wiem, czy jest jakaś różnica w tych wszystkich chustach elastycznych.

A ja znowu zaliczyłam skok wagi nawet nie wiem kiedy, chyba przez 4 dni kilogram w górę, a pilnowałam się ostatnio... może to dzidzia teraz tak aktywnie rośnie?
Stary 2011-09-26, 14:17   #2151
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
A jak u Was- wyskoczyło Wam coś? czy samotnym popękańcem jestem?
Odpukać... nic nie mam. Smaruję się wieczorem po kąpieli oliwka- od kąd zrobiłam test ciążowy- dzień w dzień... może mnie ominie...

właśnie zakupiłam kombinezon zimowy dla mojej malutkiej rozm. 62
Widziałam go w sklepie, ale był ostatni 56, a wyglądał na malutki, ale na necie udało mi się znaleźć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kombinezon.jpg (10,8 KB, 22 załadowań)

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-09-26 o 14:28
Stary 2011-09-26, 14:21   #2152
muffinka90
Zakorzenienie

Sie nalazilam dzisiaj, ale pare spraw w szkole zalatwione.

Dziewczyny czy przepowiadacze to twardnienie brzucha+ bol jak na @? Zawsze jak sie przejde kawalek albo wdrapie na moje 4 pietro mam kilka takich po kolei...

Nikaa, amarantas, ela, kasiowa

owieczko lacze sie w bolu bioder nie wiadomo jak sie ulozyc w nocy, masakra, a w dzien kosc cipna daje popalic, wiec tez wesolo

Asiol nie jestes jednynym popekancem ja ma dwa pod pepkiem (dobrze, ze ich nie widze ) i jeden nad, ale jaki jeden, codzien robi sie co raz szerszy, ma juz szerokosc kciuka, szok jak dla mnie, bo zawsze jak mi wylazily, to byly takie cienkie i malo widoczne.

p.s. smaruje sie kilka razy dziennie od poczatku ciazy, ale i tak sie tego spodziewalam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-09-26 o 14:22
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:22   #2153
princessskaa
Wtajemniczenie

Aniu to na szczęście

Ja nie zamierzam kupywać tego leżaczka, ale matę edukacyjną

Tak czytam sobie, że wiele z Was nie ma kompletnej wyprawki, więc lżej mi się robi na sercu, że nie tylko ja jestem z tymi zakupami "za murzynami" Chociaż dzisiaj moja wyprawka powiększy się o kolejne zdobycze tj. łóżeczko, komoda z przewijakiem, ubranka i sama nie wiem, co tam więcej od teścia mamy dostać Zawsze to kolejny krok do przodu

Muszę wkońcu zacząć myśleć o jakiejś koszuli do szpitala, tych podkładach poporodowych, majteczkach siateczkowych itd Bo dla siebie to tylko mam klapki pod prysznic i kapcie na salę... Tylko też mam problem ,kiedy kupywać te biustonosze do karmienia, bo jak widzę, piersi rosną nadal i nie wiem, jakiego rozmiaru będą po porodzie

Tak stwierdziłam, że na razie nie będę kupywać laktatora, bo nie wiem jak to będzie z tym pokarmem u mnie itd Jak zobaczę, że wszystko ok z karmieniem naturalnym to wtedy zakupię. Tylko martwi mnie brak siary.. Z miesiąc temu kilka kropelek mi poleciało, ale coś się zatrzymało.. i teraz długo długo nic.. A kończę 33 tydzień..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:22   #2154
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
FALLEN ja sie zastanawiam nad chusta ale to sie zobaczy jak sie mala urodzi, na poczatku spacery odpadaja wiec nie wiem sama jak bedzie.....wyjdzie w praniu.
chusty wiazane sa genialne!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo polecam juz nie raz na ten temat pisalam, jak dla mnie super sprawa

szkoda ze swoich twixow w chuscie raczej nie ponosze
Stary 2011-09-26, 14:23   #2155
ja_dalia
Wtajemniczenie

Aniu trzymam kcuki sto razy bardziej za jutro, ale wrzesniowki/sierpniowki to 2-3 dni po pelni sie rozszalały ale wierze ze do weekendu będziesz już maluszka tulic w ramionach i postaraj sie zmolestowac TŻeta

ja chyba musze zakumplowac się z Panią Zgagą... dziś drugi dzień kiedy mnie męczy- tak serio serio... bo wczesniej to tak ze 3 razy w całej ciąży i to raz na wieczor jakos i ot

powiedzcie mi- co z piciem mięty w ciąży ??? bo ostatnio zakupiłam boską miętę z jabłkiem (z biedronki) i jest taka pyyyyyyyycha ze 2 kubki dziennie wypijam... i kumpela mnie ochrzaniła, że w ciąży mięty nie wolno pić... że max 1 kubek...

rojku... nie przejmuj się... ja najpierw przytylam, teraz poł kg w dół poszło, więc chyba wahania są normalne

asiol ciężko stwierdzić, ale narazie nie widze ani jednego a smarowanie... hmmmm... w I trymestrze tak co drugi dzien srednio, w II raz w tyg lub rzadziej a od 2 tyg wcale.... nie czuje nawet napięcia brzusia czy skóry.... więc myśle że jest szansa że mi się uda
jedyne co to cała masa żył i żyłek wylazła mi na brzuchu i mam "niebieską" siatkę :P

Daniel Fasolek w drodze

Edytowane przez ja_dalia
Czas edycji: 2011-09-26 o 14:27
ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:26   #2156
owieczka86
Zadomowienie

Mnie wysoczyły 3 małe rozstępy na lewym udzie (niedaleko pachwiny) w sobote zauważyłam mam próbki musteli i z dax coś przeciw rozstępom narazię atakuję tym jak się skończą kupię coś większego. Mam nadzieję że mi się nie powiększą
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:28   #2157
princessskaa
Wtajemniczenie

Asiol też miałam nadzieję, że "urok ciąży" czyli rozstęp mnie ominie... Smarowałam biust i brzuszek, ale nie przyszło mi do głowy, że rozstępy pojawią mi się na udach... Tym bardziej, że dużo nie przytyłam, tylko w normie, a tu taka niespodzianka.. Na brzuszku nic na szczęście.. A i mam kilka czerwonych paseczków z boku piersi... eh no cóż, mam nadzieję, że na maksa zredukują się i nie będą prawie widoczne Smaruję kremem perfecta, póki są czerwone powinny jak najbardziej znikać..
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:31   #2158
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
No właśnie i mnie i mężowi się podoba idea kangurowania, noszenia w chuście. Szukam właśnie jakiejś na All, ale chyba muszę najpierw poczytać opinie. Nie wiem, czy jest jakaś różnica w tych wszystkich chustach elastycznych.

A ja znowu zaliczyłam skok wagi nawet nie wiem kiedy, chyba przez 4 dni kilogram w górę, a pilnowałam się ostatnio... może to dzidzia teraz tak aktywnie rośnie?
Rojku nie bierz elastycznej, tkana jest o wiele bardziej uniwersalna i dluzej posluzy

bardzo polecam firme bebelu- zamowienie realizowane w 24 godz i chusty sa super

jesli chodzi o tkane to jest kilka firm, ale z nich bebelu sie wyroznia dobra cena jak dla mnie teraz juz nawet za stowke mozna chyba znalezc

o prosze
http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/category/chusty...wiazane-rapalu
Stary 2011-09-26, 14:33   #2159
kami5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie moje kochane mamusie

My dalej w dwupaku
Wróciliśmy niedawno z miasta z mamą matko nogi mi odpadają byliśmy w polskim sklepie i pani się pyta na kiedy termin a ja na środę a ona "tą" pani jeszcze ma siłę chodzić Ale najlepsze było jak wracaliśmy do domu i coś mnie walnęło w głowę rozglądam się myśląc że coś spadło z drzewa dotykam włosów a tam ptak mi nasrał od razu poszłam do kąpieli dobrze że to było jak szliśmy na miasto

Dzięki wszystkim za myśli i kciuki(ja_dalia i fluidki) Mała jest uparta (ciekawe za kim)
ANIU może to że ptak narobił CI na głowę oznacza że to już tuż tuż, może Jutro

U mnie zaczęło się niespodziewanie, rano odeszły wody ( teraz też bym tak chciała). Poprzedniego wieczora oglądaliśmy film; tak się na min poryczałam że może z nadmiaru tych emocji 24h później miałam już przy sobie córeczkę

Wiecie co jak już urodziłam małą to zapytałam się ich ,,a łożysko kiedy urodzę?'' A oni na to że już urodziłam. Nic nie czułam bo mi dali taki zastrzyk w kolano, po którym łożysko się samo rodzi. SUper sprawa
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 14:40   #2160
elf27
Zadomowienie

ANIU moze dzisiaj albo jutro urodzisz - jak ptak naprztyka to ponoć niespodzianka

Patrzę na tę swoją torbę szpitalną i wydaje mi się taka DUZA - kurdę głupio jechać jak na tygodniowe wczasy
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości