|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
ja wczoraj przejrzałam szuflady z ciuchami dla malutkiej- dostałam jeszcze reklamówkę rzeczy od mamy- niektóre jeszcze po mnie
i dokupione z lumpków - cuda za 1zł![]() i stwierdzam stanowczo- dość!! więcej nie kupuję! przynajmniej rozmiarów 56-62 ![]() a teraz idę wyprać szlafrok do szpitala, koszul ani kapci jeszcze nie mam... o stanikach do karmienia nie wspomnę a mam pytanie- kiedy kupowałyście staniki do karmienia? skąd wiedziałyście jaki rozmiar?? bo ja czuję że jeszcze moj cyc się powiększy i nie wiem czy jest sens kupować już?
|
#2132 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Dziendoberek!
![]() Dzis sobie pozwolilam na slodkie lenistwo i wygrzebalam sie z lozka o 10 Tz w pracy, maly na spacerku z babcia, ja domek juz posprzatalam i zaraz za obiad sie zabieram.Cytat:
![]() I to nowy szpital wroclawski.... Nie biore- bede miec kocyk, z ktorego zrobie rozek- latwiej bedzie ''operowac'' malenstwem przy cycu. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu nas to nie minię.milagrosa może upatrz sobie model a jak już będziesz wiedzieć jaki rozmiar to kupisz. Innego wyjścia chyba nie ma, bo mnie jeszcze rośnie pewnie przez to, że waga się zwiększa
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
hej
za dzisiejsze wizyty za rozpoczete kolejne tygodnieDarusia oj urwis z tej Twojej malej ![]() Ja sie wylamie, mi sie nie podoba ten kerfurowski zestaw tygryskowy ![]() Bylam dzis pierwszy raz na uczelni. Na 8.30 ale autem jezdze... autobusem za bardzo trzesie.Wczoraj bylismy w zoo Dzis kurier przywiozl mi ochraniacz do lozeczka, jest boski jakos po 1szej wizycie na uczelni zaczelam sie martwic czy pogodze macierzynstwo ze studiowaniem. Na cwiczenia bede musiala jezdzic. Ale bede mogla miec wiecej nieobecnosci. |
|
|
|
#2135 |
|
Zadomowienie
|
ja słyszalam że leżaczek nie jest zbyt dobrym wyjściem, najlepsze dla niemowlaka jest leżenie np.na macie edukacyjnej, kocu.Mówili tak na studiach,argumentem było między innymi to że leżaczek w pewien sposób krepuje dziecko i szybko usypia, pozbawiając tym samym ciekawości do świata,prób rozwoju,w pewnym stopniu unieruchamiając go w jednej pozycji,ograniczamy jego pole widzenia, możliwość poruszania itp.
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- a czy kupujecie nosidełko albo chuste do noszenia dziecka?
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Witam po 3 dniowej nieobecności. Ale napisałyście przez ten czas
nie wiem czy uda mi się to nadobić ![]() U nas wszystko dobrze Czujemy się ok ale bóle bioder w nocy są coraz gorsze Podłoga wtreszcie zrobiona, ale było sprzątania, jesczze pokój do końca nie ogarnięty tzn. nie wszystkie meble pownoszone, więc jeszcze troche roboty jest. Tż w pracy do 18 więc będę mieć czas na porządki w szafie - przejrze rzeczy i odłoże te w których nie chodzę będzie więcej miejsca ![]() Widzę że pisałyście o wyprawce, no więc ja nei mam żadnych kosmetyków dla maluszka,smoczków, wózka, no i dla mnie kilku rzeczy brakuje. Ale myślę że w najbliższym czasei uzupełnimy braki Lece porządkować szafę w między czasie będę podczytywać ![]() U mnie dziś piękna pogoda - słonecznie i ciepło, właśnie pranie nastawiłam ładnie mi wyschnie
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Dziękuję za rady dot. muszek, wode z octem już zastosowałam i troszkę pomaga ![]() Cytat:
Ja właśnie tez nie wiem kiedy kupić. Mam już kilka rzeczy dla siebie ale to namiastka wszystkiego. Kupilam sobie koszule(2) ale tak się teraz zastanawiam czy ona będzie rozmiarowo dobra heh mam duzo luzu w nich ale nie wiadomo ile jeszcze przytyje :/
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
FALLEN ja sie zastanawiam nad chusta ale to sie zobaczy jak sie mala urodzi, na poczatku spacery odpadaja wiec nie wiem sama jak bedzie.....wyjdzie w praniu.
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
no ja właśnie tez nie wiem,w sumie zima będzie jak się moja mała urodzi ,a później to już lepsze nosidełko.
Co do tych leżaczków, to mimo psychologicznej opini to zamierzam kupić taki leżaczek i kłaśc do niego dziecko na krótki czas,myślę że wtedy nie powinno ono w żaden sposób zaszkodzić
|
#2140 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Mam maly problem.Max zaraz idzie do kolegi na urodziny (syn znajomych),zamowilam mu prezent przez internet i jeszcze nie przyslali .Ja lezaczek przede wszystkim chce uzywac do karmienia/pojenia.Nie zamierzam zostawiac w nim dziecka,zeby np spalo. |
|
|
|
#2141 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Mamuśki,
Piękna dzisiaj pogoda, a mi się nadal nic nie chce ;/ a tymbardziej samej iść na spacer. Cytat:
Fajnie tak podejrzeć maluszka ![]() Z wyprawki to mnie brakuje jeszcze wszystkich rzeczy aptecznych, czyli kosmetyków dla maluszka i dla mnie do szpitala. Ale to mam nadzieje, że uda się za jednym razem załatwić. Zobaczę jeszcze, co położna na SR poleci. Z ciuszków mam większość, ale muszę rajstopki, otulaczek, kombinezon i coś tam jeszcze dokupić. No i wyjazd do Ikea... to będzie katorga, bo Tż bardzo nie lubi takich zakupów. Gratuluję nowych tygodni i dzisiejszych wizyt ![]() Ja jutro zaczynam 31 tydz. |
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest tak właśnie podobnie jak fotelik samochodowy. Wg. producentów itd- do 2 godz.
|
#2144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie moje kochane mamusie
My dalej w dwupaku ![]() Wróciliśmy niedawno z miasta z mamą matko nogi mi odpadają byliśmy w polskim sklepie i pani się pyta na kiedy termin a ja na środę a ona "tą" pani jeszcze ma siłę chodzić Ale najlepsze było jak wracaliśmy do domu i coś mnie walnęło w głowę rozglądam się myśląc że coś spadło z drzewa dotykam włosów a tam ptak mi nasrał![]() Dzwoniła moja ciocia i przepowiadała mi że jutro urodzę jak nie urodzę to zgłaszam do niej reklamację Dzięki wszystkim za myśli i kciuki(ja_dalia i fluidki) )
|
|
|
|
#2146 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wlaśnie rozmyślam nad tym. Ja bym chciała chustę, ale Tż nie przekonany do chusty, więc wolałabym żeby on nosił w nosidełku-jak np. gdzieś pojedziemy... może kupimy i to i to... ale to w drugiej kolejności.
|
#2147 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja ostatnio przywlokłam w bułce tartej - nawet nie rozpakowałam- opakowanie było zgrzane --- a larwy sobie porobiły dziurki przez torebke ![]() No i jak masz pajęczynkę w mące lub czymś sypkim- to tam będą jajka tych larw . Widać że sezon na mole jest- ja własnie dzisiaj miałam gorące postanowienie wywalić wszytsko, co wyglada podejrzanie do śmieci, ale nie wiem czy mi sie uda męża do przesuwania szafek zagnać .Cytat:
![]() Ja bym chciała chustę i nosidełko, ale po pierwsze chusty nie umiem używać i wiązać, a po drugie nie wiem jakie są zalecenia co do czasu noszenie dziecka w takim cudzie - co nie zmienia faktu, że czasami noszenie w chuscie wydaje się o niebo wygodniejsze, niż latanie z wózkiem Cytat:
Olusiu ja bym chyba kupiła coś w stacjonarnym sklepie, bo dziecko to słabo chyba rozumie, że coś nie doszło na czas. Może poradź się mamy solenizanta ...------------------------------------- Ach i zapomniałam z tego wszystkiego dodać z rozpaczą, że wyskoczyły mi pierwsze rozstępy Zaczęłam gorliwiej się nacierać! - no i mi się przyda mustela na roztępy, którą zakupiłam zamiast tej przeciwko rozstępom.... Liczyłam po cichu, że te głupie rozstępy mnie ominą - chociaż jak byłam nastolatką i rosłam to mimo, że byłam chudzielcem, to porobiły mi się rozstępy , więc co mogło mnie teraz (w dodatku niechudzielca spotkać?)dla potomności napiszę, że smarowałam się od 3 miesiąca balsamem przeciw rozstępom z rossmana, ostatnio miałam z 2 tyg przerwy i zaczęłam stosować polecany (przez glam chyba) olejek ROC, Miałam zamiar też używać musteli no ale mi się pomyliło przy zamiawianiu , za to teraz już mogę jej używać, na te 3 paskudy co mi wyskoczyłychyba sobie jeszczę zamówię coś A jak u Was- wyskoczyło Wam coś? czy samotnym popękańcem jestem? Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-09-26 o 14:01 |
|||
|
|
|
#2148 |
|
Raczkowanie
|
Można wiedzić jaki ochraniacz kupiłaś, bo właśnie tez szukam jakiego fajnego.
Ja właśnie wróciłam z zakupów. Dietetyczka zrobiła mi dietę na miesiąc, wiec dzisiaj zaopatrzyłam się w artykuły i od jutra zaczynam. Może waga trochę podskoczy
|
|
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc masz szanse urodzić :P hehe... przypływ morza, przypływ rodzących... ach ten magiczny księżyc
|
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie i mnie i mężowi się podoba idea kangurowania, noszenia w chuście. Szukam właśnie jakiejś na All, ale chyba muszę najpierw poczytać opinie. Nie wiem, czy jest jakaś różnica w tych wszystkich chustach elastycznych.
A ja znowu zaliczyłam skok wagi nawet nie wiem kiedy, chyba przez 4 dni kilogram w górę
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpukać... nic nie mam. Smaruję się wieczorem po kąpieli oliwka- od kąd zrobiłam test ciążowy- dzień w dzień... może mnie ominie...
właśnie zakupiłam kombinezon zimowy dla mojej malutkiej rozm. 62Widziałam go w sklepie, ale był ostatni 56, a wyglądał na malutki, ale na necie udało mi się znaleźć
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-09-26 o 14:28 |
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Sie nalazilam dzisiaj, ale pare spraw w szkole zalatwione. Dziewczyny czy przepowiadacze to twardnienie brzucha+ bol jak na @? Zawsze jak sie przejde kawalek albo wdrapie na moje 4 pietro mam kilka takich po kolei... Nikaa, amarantas, ela, kasiowa ![]() owieczko lacze sie w bolu bioder nie wiadomo jak sie ulozyc w nocy, masakra, a w dzien kosc cipna daje popalic, wiec tez wesolo![]() Asiol nie jestes jednynym popekancem ja ma dwa pod pepkiem (dobrze, ze ich nie widze ) i jeden nad, ale jaki jeden, codzien robi sie co raz szerszy, ma juz szerokosc kciuka, szok jak dla mnie, bo zawsze jak mi wylazily, to byly takie cienkie i malo widoczne.p.s. smaruje sie kilka razy dziennie od poczatku ciazy, ale i tak sie tego spodziewalam
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-09-26 o 14:22 |
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu to na szczęście
Ja nie zamierzam kupywać tego leżaczka, ale matę edukacyjną ![]() Tak czytam sobie, że wiele z Was nie ma kompletnej wyprawki, więc lżej mi się robi na sercu, że nie tylko ja jestem z tymi zakupami "za murzynami" Chociaż dzisiaj moja wyprawka powiększy się o kolejne zdobycze tj. łóżeczko, komoda z przewijakiem, ubranka i sama nie wiem, co tam więcej od teścia mamy dostać Zawsze to kolejny krok do przodu Muszę wkońcu zacząć myśleć o jakiejś koszuli do szpitala, tych podkładach poporodowych, majteczkach siateczkowych itd Bo dla siebie to tylko mam klapki pod prysznic i kapcie na salę... Tylko też mam problem ,kiedy kupywać te biustonosze do karmienia, bo jak widzę, piersi rosną nadal i nie wiem, jakiego rozmiaru będą po porodzie Tak stwierdziłam, że na razie nie będę kupywać laktatora, bo nie wiem jak to będzie z tym pokarmem u mnie itd Jak zobaczę, że wszystko ok z karmieniem naturalnym to wtedy zakupię. Tylko martwi mnie brak siary.. Z miesiąc temu kilka kropelek mi poleciało, ale coś się zatrzymało.. i teraz długo długo nic.. A kończę 33 tydzień.. |
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze swoich twixow w chuscie raczej nie ponosze
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu trzymam kcuki sto razy bardziej za jutro, ale wrzesniowki/sierpniowki to 2-3 dni po pelni sie rozszalały
i postaraj sie zmolestowac TŻeta ja chyba musze zakumplowac się z Panią Zgagą... dziś drugi dzień kiedy mnie męczy- tak serio serio... bo wczesniej to tak ze 3 razy w całej ciąży i to raz na wieczor jakos i ot ![]() powiedzcie mi- co z piciem mięty w ciąży ??? bo ostatnio zakupiłam boską miętę z jabłkiem (z biedronki) i jest taka pyyyyyyyycha ze 2 kubki dziennie wypijam... i kumpela mnie ochrzaniła, że w ciąży mięty nie wolno pić... że max 1 kubek... rojku... nie przejmuj się... ja najpierw przytylam, teraz poł kg w dół poszło, więc chyba wahania są normalne ![]() asiol ciężko stwierdzić, ale narazie nie widze ani jednego a smarowanie... hmmmm... w I trymestrze tak co drugi dzien srednio, w II raz w tyg lub rzadziej a od 2 tyg wcale.... nie czuje nawet napięcia brzusia czy skóry.... więc myśle że jest szansa że mi się uda ![]() jedyne co to cała masa żył i żyłek wylazła mi na brzuchu i mam "niebieską" siatkę :P Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-09-26 o 14:27 |
|
|
|
#2156 |
|
Zadomowienie
|
Mnie wysoczyły 3 małe rozstępy na lewym udzie (niedaleko pachwiny)
|
#2157 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiol też miałam nadzieję, że "urok ciąży" czyli rozstęp mnie ominie... Smarowałam biust i brzuszek, ale nie przyszło mi do głowy, że rozstępy pojawią mi się na udach... Tym bardziej, że dużo nie przytyłam, tylko w normie, a tu taka niespodzianka..
Smaruję kremem perfecta, póki są czerwone powinny jak najbardziej znikać..
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo polecam firme bebelu- zamowienie realizowane w 24 godz i chusty sa super jesli chodzi o tkane to jest kilka firm, ale z nich bebelu sie wyroznia dobra cena jak dla mnie teraz juz nawet za stowke mozna chyba znalezco prosze http://www.ma☠☠☠☠☠☠☠☠/category/chusty...wiazane-rapalu
|
|
#2159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie zaczęło się niespodziewanie, rano odeszły wody ( teraz też bym tak chciała). Poprzedniego wieczora oglądaliśmy film; tak się na min poryczałam że może z nadmiaru tych emocji 24h później miałam już przy sobie córeczkę ![]() Wiecie co jak już urodziłam małą to zapytałam się ich ,,a łożysko kiedy urodzę?'' A oni na to że już urodziłam. Nic nie czułam bo mi dali taki zastrzyk w kolano, po którym łożysko się samo rodzi. SUper sprawa |
|
|
|
|
#2160 |
|
Zadomowienie
|
ANIU moze dzisiaj albo jutro urodzisz - jak ptak naprztyka to ponoć niespodzianka
![]() Patrzę na tę swoją torbę szpitalną i wydaje mi się taka DUZA - kurdę głupio jechać jak na tygodniowe wczasy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

i dokupione z lumpków - cuda za 1zł

wiecie może skad to się bierze u tak małych dzieci? U nas w szpitalu dosyć często łapią to dzieci i nie wiem czy to wina szpitala czy mam. U Was też się w szpitalach zdarzają?
za dzisiejsze wizyty
za rozpoczete kolejne tygodnie
ale autem jezdze... autobusem za bardzo trzesie.

.

pani jeszcze ma siłę chodzić
)