|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III
|
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam inne pytanie: zazwyczaj po olejach nie jestem w stanie domyć włosów :O Nie wiem z czego to wynika, próbowałam różnych olejów (jojoba, rycyna, oliwa z oliwek, z pestek dyni, lniany) i różnych szamponów, praktycznie zawsze jednak kończę z "nieświeżymi" włosami. O co może chodzić ?
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie mam z tym problemów, tylko jak pierwszy raz nakładałam kokosa to właśnie przesadziłam i nie mogłam domyć włosów.
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1476 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A najlepsze sa porozumiewawcze spojrzenia między sobą. Zapewne chca mnie wysłać na leczenie. Szkoda, że nie wiedzą, że nie jestem jedyna z takimi "cudami" i, że to raczej nie jest jakiś odchył. Raczej
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmywam szamponem z joanna naturia. i kładę na 20 minut maseczke z bingo ![]() Cytat:
Moja mama na początku stwierdziła ze wymyślam i się smieje ze Babcia też miała takie zapędy olejowe
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moi na szczęście nie zwracają już uwagi, nawet nic nie mówią na zajętą całą górną półkę w lodówce z moimi półproduktami do twarzy ![]() Nawet TŻ-towi nie przeszkadza, jak olejuję na noc i mam tłuste, cieszy się, bo widzi że przez to włosy są w lepszej kondycji i że ja się cieszę z takiego maziania olejami ![]() Dziś spędziłam noc z orzechem włoskim
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Rozeznanie
|
Ja również spędziłam noc z olejem włoskim
zaraz idę myć włosy.
|
|
#1482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też po nocy z olejkiem
tym razem jojoba ;p wlaśnie mi włosy schną i czekam na efekty, ale na pasmach które juz troche przeschły to widać ze włosy bardzo miękkie i nawilżone
|
|
|
|
#1484 |
|
Wtajemniczenie
|
ja niestety wczoraj nie zdazylam wieczorem naolejowac wlosow ale zaraz nadrabiam - nad kubkiem czerwonej herbatki podgrzewam rycynke
![]() w zwiazku z tym ze posiadam tylko oleje z omega 3 i 6 zamiarzam kupic jakies z omega 9 alby porownac tylko zastanawiam sie jeszcze jakie
|
#1485 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem po pierwszym w życiu olejowaniu i chciałam się podzielić wrażeniami
otóż moje włosy są dłuuuuuuuuuugie, grube i gęste, ogólnie bardzo o nie dbam tym bardziej że je farbuję, używam szamponu i odżywki bo bez niej nie rozczesałabym włosów, raz po raz używam maski do włosów, obecnie tej z herbal esensses nawilżającej, jest super, poza tym po myciu nakładam odżywkę w spreju i dwa rodzaje jedwabiu. Olej jaki używałam to kokosowy z mazideł, nałożyłam go na mokre umyte i odżywione włosy, na całą noc, rano zmyłam raz szamponem, starczyło. I teraz moje wrażenia z racji że i tak dużo specyfików nakładam na włosy to nie zauważyłam diametralnej różnicy ale coś tam zauważyłam, między innymi to że włosy bez problemu się rozczesały i są takie jakby lżejsze takie lejące się jak wodospad, co do lśnienia to owszem są błyszczące ale ogólnie mam błyszczące więc prawie jak bez różnicy. Ogólnie jestem zadowolona i mam nadzieję że kolejne olejowania dadzą bardziej widzialny efekt a teraz moje pytanie, chciałabym jako następny olej kupić sobie ten z orzechów macadamia, jak go oceniacie i co możecie o nim powiedzieć?
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1487 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
podczytywałam was wczoraj chyba ze 40 stron, pół dnia mi zajęlo, ale stwierdziłam, że musze w końcu zabrać się za te moje kłaki....problem : włosy mi się kruszą. jakby to była wstążeczka napisałabym, że się siepią, nie wiem czy o włosach można tak samo powiedziec bez względu na częstotliwość podcinania, a zawsze to robię co 3 miesiace, ale jak robiłam to co 1 miesiac to też. aktualnie mam najdłuższe za zapięcie stanika, wokół twarzy do ramion.... ale i tak są postrzępione. (i nie jest to wina złego cięcia.)stwierdziłam ze oleje to coś dla mnie ![]() kiedyś używałam olejku himalaya herbals (tak, wiem ze to w sumie badziew, ale wtedy nie wiedziałam i używałam, byłam całkiem zadowolona.) oraz kokosa - którego ja osobiście nie cierpię i nie polecam do włosów takich jak ja (wysoka porowatość) bo to co miałam po nim na głowie to jakiś koszmar. okazało się, że oliwka Hipp którą mam w łazience też się nadaje, więc spróbuję zachęcona po wczorajszej lekturze kupiłam olej z pestek winogron z biedronki (12 zł za litr ! toż to wspaniała oferta ) oraz olej ze slodkich migdałów - dorwałam w zielarskim u mnie na osiedlu firmy etja - używała któraś może taką firmę ? (bo powiem że w miarę przystępna cena - 9.50 za 50 ml, w sumie na BU było podobnie a za przesyłkę nie płace i nie czekam) były jeszcze z awokado, jojoba i kiełków pszenicy, oraz arganowy (ten to dopiero kosztuje....) też planuję nabyć, ale nie miałam już gotówki przy sobie (postaram się używać z każdej grupy w zależności od nasycenia kwasami, może będzie jakaś róznica.) drugie pytanko - widziałam ze część z was używa szampon bez SLS (BD) a niektóre nawet odżywką myją, ale aktualnie nie chcę za bardzo kombinować, czy te dziewczyny które stosują normalny szampon są mi w stanie powiedzieć, czy to rzeczywiście wpływa jakoś na stosowanie oleju ? (ja mam teraz pollena trzy zioła). kończę mój przydługi wywód i pozdrawiam ! Edytowane przez monak89 Czas edycji: 2011-09-26 o 16:54 |
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
różnica była taka, że po myciu odżywką (teraz umiem ) włosy były gładkie, takie "zbite", a po szamponie mi się strasznie puszyły ![]() może to jest akurat osobniczo zależne, ale dopiero po zmywaniu olejów odżywką zauważyłam efekty ich stosowania ![]() a co do oleju ze słodkich migdałów to na doz jest 100ml za 10zł, chyba większość go używa (używała) firma profarm
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2011-09-26 o 17:03 |
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam Sesę
|
|
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Nałożyłam już na noc amlę gold. Zostało ok.50ml tego smrodka.. Planuję do początku października zużyć ją. Bo stoi prawie pół roku, ale ten zapach mnie wykańcza.
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1492 |
|
Zadomowienie
|
pomyslałam dzis ze na noc wyprobuje jakas nowa miksture, napewno oliwa z oliwek i... mam ochote wykorzystac t miod bo mam go troche w kuchni.
oliwa+miod poł na pół na cała noc. myslicie ze to dobry pomysł? pytam bo moze kytoras z was tak robi, nie chce sie obudzic ze skorupa na głowie
|
#1493 |
|
Raczkowanie
|
SoBitterSoSweet, a czy mogę wiedzieć skąd zamawiałaś Sesę? Ja właśnie z 4 dni temu zamówiłam na allegro, paczuszka ma przyjść z Indii i szczerze mówiąc mam troszkę stracha, bo kiedyś paczka co prawda z Chin i z innym produktem szła do mnie z 2 miechy
Już sie nie mogę doczekać olejowania Troszke zaniedbałam się w tej kwestii, bo miałam około 4-5 miesięczna przerwę w olejach i zaczęłam znów miesiąc temu od rycyny i oliwy z oliwek
|
|
|
|
#1494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Raczkowanie
|
No to jeszcze sobie pewnie poczekam
Teoretycznie przesyłka ma iść od 5 do 14 dni od wysyłki, ale nastawiam się raczej na te 14 Cóż do tego czasu będę stosować rycyne i oliwe z oliwek I mam takie pytanko, muszę wykończyć odżywkę Alterry "Morela i Pszenica", bo kompletnie mi nie leży (w przeciwieństwie do maski Alterry), czy nie zaszkodzi gdy dam ją na cała noc wraz z olejem? Chodzi mi o to, że rycynę ciężko się nakłada solo a z odżywką ok, wolałabym pozostawić na całą noc i czy moge to uczynić z tą odżywką?
Edytowane przez Kakcia Czas edycji: 2011-09-26 o 20:58 |
|
|
|
#1496 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ale fajne jest tam, że są różne do wyboru i w miarę na miejscu i nie muszę czekać.
|
||
|
|
|
#1497 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za odpowiedzi
Tak, myłam włosy dość długo, 2, czasem nawet 3 razy a i tak pozostawały tłuste. Spróbuję nałożyć mniej oleju, a jeśli to nie poskutkuje to spróbuję z myciem na sucho
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tak samo twierdzi że to zbawianie i że nigdy takich włosów nie miała :P
|
|
#1499 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja siedzę z olejkiem z orzechów włoskich
wali jak orzechówka ![]() a po jojobie miałam suuuper włosy a na skalp swieżo wyciskany sok z aloesu ( podkradłam babci ;p )
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Już sie nie mogę doczekać olejowania