|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ II
Ogólnie o kosmetykach Filorga tylko,że one nie są naturalne
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anula przeczytała i rozumie Cię doskonale. To była największa trauma mojego życia i wiele razy myslałam, że więcej już nie zniosę ale za każdym razem znosiłam tyle, ile trzeba było znieść. Jak człowiek nie ma wyboru to zniesie wszystko... Setki razy moje serce rozpadło sie z bólu i rozpaczy na setki milionów kawałków i za każdym razem sklejałam je z tych okruchów na nowo....Co do trzymania się - mam nadzieję, że nigdy nie bedziesz musiała się przekonać, że tez tak potrafisz!!! Były chwile, że bolało tak bardzo i bałam sie tak strasznie, że nawet nie mogłam płakać. Ale swoje przeryczałam tez oczywiście Natomiast moja córka widziała mnie płacząca tylko jeden raz - jak mi pokazała parę dni temu swój własnoręcznie przepisany do zeszytu plan lekcji. Wiedziałam, że jej siła w dużej mierze bierze się ze mnie i nie chciałam dopuścić, aby chociaż na moment pomyślała, że jest aż tak źle, że nawet ja sie poddałam i płaczę z niemocy. Wczoraj pierwszy raz przespałam całą noc normalnie. Pierwszy raz od prawie 2 miesięcy.
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
ja chwalę krem pod oczy Optim-Eyes
a w temacie jestem zachwycona mydełkiem z glinką różową - miodzio |
|
|
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
Anula to co napisałaś ścisnęło mnie za gardło.....łzy mi poleciały....Powiem tylko jedno - dziękuję że Jesteś
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana moja Wiem, że są osoby, którym przeszkadzało czytanie moich informacji o chorobie dziecka i te Osoby bardzo przepraszam za moje osobiste posty. Cytat:
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też całkiem naturalna nie jestem
dzięki, poszukam co to za cudoCytat:
![]() Człowiek nawet nie wie ile potrafi znieść, najgorsza myśl to taka że nie możesz, nie umiesz i nie dasz rady dziecku lub bliskiej osobie pomóc, niemoc jest najgorsza.I tak jestes dzielna, ja nie napisałam że nie było ciężko, napewno było kur**sko ciężko ale i tak dałaś radę bo musiałaś. Już najgorsze poza Wami i teraz już będziesz spać wszystkie noce spokojnie czego Ci życzę I żeby nie było----poprzedni post nie był o uldze że to nie mnie nie spotkało tylko kogoś innego.Takie rzeczy NIKOGO nie powinny spotykać.
|
|
#2438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Absolutnie nie zrozumiałam Twojego postu jak ulgi - nawet mi to do głowy nie przyszło! Wiem, że bardzo sie martwiłas i przeżywałas razem ze mną
|
|
#2440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No więc wyskoczyłam z łóżka, zmyłam to świństwo i stwierdziłam, że nigdy więcej.![]() On ogólnie twierdzi, że natura rozbija nasze małżeństwo ![]() Kiedyś mnie pocałował w policzek, jak miałam na sobie olejek herbaciany, potem przez godzinę krzyczał, że go usta szczypią. Teraz jak mam mnie pocałować, to się mi dziwnie przygląda. Jak bym go miała pogryźć. |
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do ludzi którym przeszkadzały Twoje posty sprawa jest prosta.Jak ktos nie ma ochoty niech nie czyta.
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dostałam jakiejś dziwnej kaszki na twarzy, chyba od kremu sanoflore
aloe barbadensis leaf juice, acrylates/c10-30, alkyl acrylate crosspolymer, panthenol, disodium edta, sodium hydroxide, phenoxyethanol. Przejdzie czy nie? Możemi wyrządzić coś niedobrego? ![]()
|
|
|
|
#2443 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Gayenka dzięki
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Anula, a może na ten łupież to olejku herbacianego sobie dodawaj do szamponu? A może olej arganowy, próbowałaś?
|
|
#2444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj sie... pudry nienaturalne moga byc czasem i przyjazniejsze dla skory niz te naturalne. i pociesz sie faktem, ze nie dosc, jak juz pisalas, nakladasz go dopiero jako ktoras tam warstwe, to naturalnego musialabys nakladac znacznie wiecej. bo przeciez te cholery nie chca zmatowic jak trzeba. i tym samym wiecej talku sobie bys ladowala na mordke. a procz talku i innych mineralow to w takim pudrze z reguly wiele wiecej nie ma ![]() a co do postow o mlodej: my tu wszystkie czekalysmy na info - jak komus te posty przeszkadzaly, to nie musial czytac - byly przeciez w innym kolorze i w ogole... no ![]() Cytat:
u mnie takie przeczesanie/wyczesanie efekt ma taki, ze tluszcz ze skory glowy przenosi sie jeszcze lepiej na wlosy na calej dlugosci i zlepia je w piekne, dlugie straki, o takie: ![]() wowczas nawet upiecie nie pomoze powstrzymuje mnie od sciecia tylko to, ze wlosy kompletnie nie chca mi sie ukladac. i jak mam bad hair day, to po prostu je jakos spinam w cos w stylu koka. a z krotkimi juz bym nie mogla... bym musiala walczyc, az fryz bylby zadowalajacy... echh... no i co tu z nich zrobic... |
||
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo skórę głowy mam suchą i nie chce mi za cholerę natłuścić włosów, które też są przez to suche. Tylko właśnie tył mam taki nieświeży / trochę przetłuszczony, bo jak śpię, to tam się wszystko ugniata i poci najwyraźniej. A krótkie włosy są właśnie problemem... Jak miałam jeszcze krótsze (4 -9 cm), to musiałam myć codzienne włosy, bo po wstaniu rano miałam rogi, normalnie rogi z włosów Długie to się zepnie, warkoc zrobi, kucyka czy coś i już można ludziom się pokazać
|
|
#2447 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Oto co wizaz robi z ludżmi: poszłam do Phenome, oblukać, co tam mają za zniżki i zniżka - drugi (tańszy ) produkt do pielęgnacji twarzy za -70% okazało się,że dobiega dziś końca.
Więc rzutem na taśmę skusiłam się na krem (Dusia,to przez Ciebie ![]() nawilżający i maseczkę antywrinkle ![]() (Jeszcze w życiu nie kupiłam sobie takiej drogiej maseczki ![]() To są właśnie impulsywne zakupy. Żeby sprawiedliwości stało się zadość kupiłam też dwie tanie rzeczy w pobliskim Rossmanie - mydło do rąk i balsam bezzapachowy do ciała (zamierzam wykorzystać go jako bazę do mieszania) I w ogóle trochę się głupio czuję,bo jednak coś widzę,że niebezpiecznie zbaczam ze słusznie obranej drogi niewydawania fortuny na pielęgnację :yyy: Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2011-09-26 o 18:25 |
|
|
|
#2448 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
To od razu jeszcze na szybko o masce napiszę: Pani w sklepie mówiła,że można ją stosować zamiast kremu na noc ale ja nałożyłam ja zaraz po powrocie do domu i powiem,że już z godzinę w niej chodzę,na buzi komfort a i wyglądam całkiem spoko... Maska ma białą glinkę w składzie i daje bardzo eleganckie,satynowo/matowe wykończenie,w sam raz na powitanie wracającego z roboty małżonka
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2011-09-26 o 18:53 |
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
kretka, ale skoro skora glowy sucha, to co chcesz rozprowadzac na wlosach?
poza tym ten smalec ze skory glowy jest niefajny. nie nablyszcza, tylko daje efekt oblepionych, matowych wlosow. wiec sie ciesz malgosiu, ten balsam alterra jest swietny! stosuje albo sam, albo mieszam z olejami. mozna tez z jakimis pachnidlami wymieszac - ogolnie ciesze sie, ze zrobili go bezzapachowego - mozna z niego zrobic sobie rozne cudenka ![]() |
|
|
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdyby jakaś wizażanka z warszawy robiła jakieś zamówienie z internetowych sklepów i miała ochotę podzielić się kosztami wysyłki lub dobić do bezpłatnej to może dawać znać , bo w tylu sklepach mam upatrzone po jednej rzeczy ale wszędzie mnie zniechęcają te koszty przesyłki
|
|
#2451 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Bo mi ciągle kogoś do spółki brakuje... (A może z tego sklepu masz na coś ochotę???) Bo mi tak ze stówkę brakuje do darmowej wysyłki
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2011-09-26 o 18:56 |
|
|
|
|
#2452 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2453 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ogólnie dojrzałam dziś na biolanderze olej wspaniały w promocji, no i kusi mnie jeszcze ten koncentrat
Smile! life is beautiful5w1 [SIZE=1] Żywienie - praca, pasja, całe życie http://przepisnik-vita.blogspot.com/ Edytowane przez aga89s Czas edycji: 2011-09-26 o 19:46 |
||
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
ah, olej wspaniały jest moim marzeniem, ale póki co, muszę na niego uzbierać.
|
|
|
|
#2455 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2456 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa odwołuję to, Pusia - ja mam odżywkę intensywną, a nie regenerującą. Przepraszam za zamotanie!!
|
#2457 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mogę tylko dodać, że uwielbiam ludzi, którzy w tak ciężkich sytuacjach mówią: pokonam to! i pokonują Jak słyszę tych wszystkich narzekaczy co ich przeziębienie prawie zabija i cierpią na wszystkie choroby świata poza hipochondrią to mam ochotę im was dać za wzór! Cytat:
Każda z nas w takiej sytuacji chciałaby móc napisać gdziekolwiek jak jej źle. My możemy się tylko cieszyć, że wybrałaś właśnie nasMałgosiu jakie piękne zakupy! Sama mam taki plan, jak zużyje kilka smarowidełek![]() A ja myję włosy często, mam do pasa i już mi przeszkadzają troszkę, więc pewnie niedługo podetnę bo zima im nie służy stanowczo..Choć zauważyłam,że po prostych składowo/naturalnych szamponach mogę je myć rzadziej
|
|
#2460 |
|
Rozeznanie
|
a to helfy odpada, a w tym Twoi co podałaś co jest ciekawego?
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

Natomiast moja córka widziała mnie płacząca tylko jeden raz - jak mi pokazała parę dni temu swój własnoręcznie przepisany do zeszytu plan lekcji. Wiedziałam, że jej siła w dużej mierze bierze się ze mnie i nie chciałam dopuścić, aby chociaż na moment pomyślała, że jest aż tak źle, że nawet ja sie poddałam i płaczę z niemocy. 

i już mi przeszkadzają troszkę, więc pewnie niedługo podetnę bo zima im nie służy stanowczo..Choć zauważyłam,że po prostych składowo/naturalnych szamponach mogę je myć rzadziej