|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
izunia, aguś oczywiście głosiki poszły
![]() marta fajnie, że chrzciny w pełni udane, a Mateusz tak dobrze się spisał a najważniejsze, że już z głowy ![]() Eirene chodzi mi o coś takiego http://allegro. pl/katarek-odciagacz-kataru-dla-dzieci-apteka-i1828253879.html izunia piękne ząbki! Anessa dobre podejście do odstawienia małego od piersi ![]() mordka wielkie gratulacje dla Oliwki ![]() aguchaw1 my właśnie dlatego postanowiliśmy właśnie zrezygnować z tv i komputera jak mąż wraca z pracy ale całego dnia to ja bym nie wytrzymała bez wizażu, tylko wieczorem bedzie odwyk, bo mąż w tym tygodniu pracuje do 19 ![]() właśnie kojarzyłam, że ktoś ostatnio pisał o tym katarku kupowałaś na allegro? ile płaciłaś za niego?zaraz zajrzę do albumu ![]() Castia jaki dobry humor noc udana to od razu człowiek ma więcej energii, nawet okna można pomyć ![]() Ja się na dziś żegnam, kończę kolację i czekam na męża. Dawid usnął i już się boję jaka noc nas czeka, chyba zacznę się kręcić koło niego żeby za długo nie spał ![]() iza dzięki
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-26 o 18:39 |
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Mam już wieczór dla siebie. Oliwia wykąpana, zasnęła.
Pokazałam jej jak się wkłada stópkę do buzi i już potrafi sama zrobiłam zdjęcie żeby pokazać tżtowi jak wróci z pracy.Miałam już odpocząć, ale ciocia przyniosła mi maliny dla małej i muszę teraz z nimi coś zrobić
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
najlepszego
![]() ![]() oddam pestki:P... duzo maja oliwek to od pol torby nie ucierpia:P Cytat:
![]() My znowu bylismy na spacerku, a teraz Lenka je
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jest właśnie kaczucha do kąpieli Ja gdybym teraz położyła małą spać to podejrzewam, że wstałaby o 4 rano ![]() Dziękuję za komplementy w imieniu Mai
|
|
#2645 | ||||
|
Raczkowanie
|
heeej, wow ale naskrobane, zaraz ponadrabiam zaległosci
[QUOT, E=mordka_1985;29622998] margoll - brawo dla Wiktorka za postępy. Ja sie chyba nigdy nie doczekam tej stópki w buzi hmmm.. może sama jej wepchnę. ![]() .[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i jak po pierwszym dniu w pracy? ja nawet sobie tego nie próbuję wyobrazić, to musi byc straszne ![]() ![]() Cytat:
tylko to przebieranie i ubieranie![]() Cytat:
wow gratulacje ![]() a marudził wczesniej? czy tak po cichaczu to sie stało ??my nadal czekamy ![]() idę doczytac dalej
|
|
#2646 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak sie uda to o 22 ale najczesciej o 23 ![]() Bo to kolacje przygotowac dla nas a to pranie albo prasowanie albo gotowanie na nastepny dzien a to pogadac z TZem... I tak moglabym wymieniac... ![]() Zreszta jak kazda z nas ![]() W koncu spac nie poszedl. Wywalilam go na kocyk w ogrodku, oczy jak 5 zl i grzechotka sie bawil jakies 20-30 minut. Swieto doslownie.Zebow narazie nie ma i raczej szybko nie wyjda ale wieczorami ma momenty rzucania sie doslownie na moja reke i palce i je ciumka okolo 15 minut ![]() Cytat:
Ide szykowac kapiel dla Nina. Znow syrena wyje, nie mam sily...
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym luźniejsze kupki i podwyższona temperatura parę dni Czarna nie doczytałam wcześniej, teraz dopiero mi się rzuciło w oczy, wybaczcie... Wam również gratuluję pierwszego ząbka!!! ![]() :dzieku je-kwiatek:
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
ok, malinki w syropie zrobione
ja-umyta teraz czekam na moje seriale
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
mordka brawo dla Oliwki
![]() aguchaw u Leosia nie widzę żadnego przecięcia. Tzn. takie rowki jakby na zęby, ale to w całej buzi tak samo ma. Tak czy inaczej spodziewam się najpierw górnych, bo przynajmniej widzę ile im brakuje do wyjścia ![]() Anesska a jak z produkcją mleka, ustała sama, czy jak sobie radzisz? |
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Idalkę kapie o 19,
bo ona dłużej nie wytrzyma
|
#2651 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ciekawy ten układ Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ona najchetniej nakrmiłaby Malego juz bigosem , straasznie to jest denerwująceCytat:
powodzenia na obronie ale cudne , widac ze kaczka ulubiona![]() Cytat:
ja nie miałam jakiegos parcia na karmienie piersią, jakos samo wyszło, a teraz nie wyobrazam sobie nie karmic, jak mój pogardzi to ja nie wiem.. ![]() Cytat:
![]() jak ja sobie przypomnę te pierwze tygodnie ![]() cięzko jest, tym bardziej jak to pierwsze dziecko, przy drugim przynajmniej wiesz czego sie spodziewac, jeszcze te chmary ludzi przychodzace do domu, jak ja sie zdecyduje na drugie to juz wiem ze nie wpuszcze nikogo do domu przez przynajmniej 2 tygodnie-zadnych odwiedzin i zawracania glowy Cytat:
na razie mysle powaznie o tym co kupiła traicionera Cytat:
no widzisz jak zdolniacha, to teraz juz bedziesz miec ciezko, przebueranie, ubieranie, ciągle stopy hmm a ja dzisiaj dostałam jakiegos pałera, juz dawno takiego nie miałam, wszystkie okna umyte, pranie zrobione, prasowanie, nawet podłogi pomyłam, nie wiem co mi jest ![]() idę na seriale
|
|
#2652 |
|
Zadomowienie
|
maggol = właśnie mam takie jak tracionera. naprawdę fajne i funkcjonalne, choć nie takie kolorowe jak inne,
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Oliwka dziekuje wszystkim ciociom za gratulacje z okazji 6 m-cy
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że Idalia znowu je tak jak wcześniej 5 razy dziennie,
150-180ml ulżyło mi ![]() bo się przyzwyczaiłam do naszego grafiku
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow Lena jeszcze buszuje... ale zaraz idzie spac
|
|
#2655 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() glosujemy głosujemy ![]() Cytat:
![]() ekstra ![]() Cytat:
rety, gratulacje, piękny wiek ![]() Cytat:
![]() idę dalej nadrabiac |
||||
|
|
|
#2656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I dziekujemy wszystkim za głosy
|
|
#2657 | |||
|
Zakorzenienie
|
ślicznie
![]() Cytat:
![]() oczywiscie - 4 miesiące to dużo ![]() Cytat:
![]() brawa ![]() ![]() Cytat:
ale mama nie fair postępuje...haha śmieszny opis padłabym ze śmiechu jakbym miała to do odkurzacza podłączyć
|
|
#2658 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u Was wróciło do normy a u mnie się zaczęło ![]() wrócilismy mały ma wydzieliny pełno w nosie gardle i gdzies w środku tez furkocze, ale mamy tylko sola fizjo plukac nos a za 3 dni dawać flegaminę w kropelkach możemy dawać nawet melona skrobanego z tego powodu ze olek nie przepada za owocami trzeba spróbowac ze slodkim i mozemy ugotować buraczka z ziemniaczkiem i mięskiem to beda lepsze kupki ![]() i powiedziala, ze chciałby zrobic wiecej niz moze i sie przez to denerwuje np jak lezy to podnosi du.pke i sie zlosci, ze sie nie przemieszcza |
||
|
|
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Lena chyba spi ale malo zjadla
bo 2 porcje miala mniejsze niz 100ml:/ taaa obudizla sie mordka- wkurzylabym sie na mame i to niezle ![]()
|
#2660 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
na razie mój typ to chocolade
|
|
#2661 |
|
Zadomowienie
|
mi też najbardziej pasowało to beżowo brązowe. I se pomyślałam, że jak złoże i postawie w kącie to sie nie będzie rzucało w oczy.
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
akurat mam buraka w domu, chyba tez Idusi zrobię ![]() moja owoców nie ruszy, od razu odruch wymiotny
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
ugotuję kawałek buraczka i ziemniaka, i mięsa (może kurczak) i zmiksuje to ![]() ahaa i dodam troszkę masła, i może mleka jak będzie za gęste
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale nie wydaje mi sie, ze to zje domowymi obiadkami pluje... ale wczesniej nie dodawalam oliwy... ostatnio dalam i zjadla odrobine wiecej
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-26 o 21:34 |
|
|
|
|
#2666 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
wreszcie doczytałam
![]() Nie było mnie dwa dni bo mam ciche dni z tż i chodzę taka zdołowana ![]() Nocki u nas jak zwykle kiepskie ale w dzień mały jest grzeczny no poza tym, że nie umie zasypiać w dzień mimo, że jest padnięty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zależało Ci się wreszcie wyspać Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2667 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
heloł, nie było nas znów pół dnia, byłam z małym w Klubie Kangura, był tłum straszliwy i oczywiście nie nauczyłam się wiązania na plecach, bo nie było na to miejsca, za to Krzyś sobie poprzebywał na podłodze z innymi dzieciakami i znów dostał w łeb od dziewczyny, tym razem siedmiomiesięcznej i się poryczał, przyciąga takie charakterne dziewczyny a ja się boję o przyszłość
![]() dziękujemy za kciuki i życzenia powodzenia miało być od października, pisałam o tym, że się tak wahamy, ale jakoś tak zaczęliśmy wcześniej, chociaż wiecie, pewnie nic z tego nie będzie, bo okresu nie mam nadal, no chyba że po każdym przytulanku będę testować bo inaczej to się dowiem jak mi brzuch urośnie![]() wielkie brawa i kciuki za pierwszy dzień pracy! Cytat:
a Wy się nie staracie już? bo tak mi się wydawało Jesteście w PL teraz? Przegapiłam coś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że wrócilaś i że sytuacja opanowana ![]() Cytat:
Krzyś ma fazę na babababaa ![]() aale fajne zdjęcie! Śliczna córeczka Mamy taką samą kaczuchę ![]() gratulacje!!! Pociesz siostrę, że wszystko się ułoży, kurczę na początku nikt chyba nie może się odnaleźć |
||||||
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro mam już tego buraczka chociaz buraczek może miec ciekawy smak
|
|
#2669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jak zazdroszczę. U na to chyba z 10 tych posiłków..... Wiecie co zwątpiłam...Leoś powiedział meme do taty, babci i sterty pieluch....
|
|
|
|
|
#2670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do uderzenia w glowe, mialam wczesniej napisac, ale zapomnialam. Przebieralam dzis Lene w pidzame i chciala wstac i zaczela sie wiercic jak zwykle i walnela glowa w przewijak
![]() zaczela niezle plakac.... nie wiem jak ja przebierac, bo sie kreci okropnie, podciaga sie, prostuje nogi zeby wstac, albo stoi na czworaka, a pozniej sie uderza.Dzis rano sie obudzila w lozeczku i sie patryzla na nas i lizala drewno... nie wiem co ona z tym drewnem, ale zawsze lize:P ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Heh to chyba nie wie co to mama hehehe Lena krzyczy mama jak chce zeby ja wziac z lozeczka/podlogi/kojca itp, albo jak jej zle
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Ale slodkie to jest nieziemsko

, straasznie to jest denerwujące
za staranka! Tez bym chciala
kurczę coś przegapiłam