|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |||||||
Rozeznanie
|
Tłumaczenie zrobione, obiad ugotowany, maż na spotkanie pojechał to mam spokój i mogę Was trochę ponadrabiać
![]() Cytat:
![]() ![]() Sharifa Współczuję przejść z Nadią, trzymam mocno kciuki żeby szybko wszystko się wyjaśniło i unormowało ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że u Was juz też ku dobremu idzie ![]() A co do forum- to też jakoś mi dziwnie. Większość dziewczyn ma juz dzieciaczki,, więc i naturalne jest że maja inne problemy niż my. Dlatego też odzywam się rzadziej, bo i co ja mogę wiedzieć o karmieniu czy pępkach? Ale jeszcze trochę nas brzuchatych zostało, wiec możemy się powspierać ![]() Cytat:
W piątek była u mnie położna środowiskowa- ta z prywatnej praktyki (ale z kontraktem z NFZ) i sobie trochę pogadałyśmy m.in. o ich pracy. I generalnie NFZ płaci im za 6 wizyt- nieważne jak sobie rozłożycie ilościowo przed i po. Ale że bardzo często mają wręcz zakaz od dyrektorów przychodni na chodzenie częściej niż 1-2 razy, bo w przychodni pełnią jeszcze dużo innych funkcji i muszą się tamtym zająć. Cytat:
![]() Chociaż jak tak sobie pomyślę... ile by to nerwów zaoszczędziło ![]() Podłączam się pod wszystkie życzenia dla Małgosi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I witamy Amelkę po drugiej stronie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My za Tobą też ![]() mmadziaa Współczuję jazd z teściową. Widzę, zę ona w ogóle nie szanuje Was, Ciebie i całej tej sytuacji. Przepraszam, co Ciebie obchodzi że ona chce sobie filmik nagrać? Niech nagra jak Bartuś śpi i w ogóle niech s...a do siebie, ile można u ludzi siedzieć tym bardziej nieproszonym? ![]() Sorki, ale ja to bym chyba wprost powiedziała, że chcę pobyć trochę z moim dzieckiem SAMA i zeby mamusia tak często nie wpadała. Ale ja wredna jędza jestem ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
KWC
|
KASIU GRATULACJE Z OKAZJI NARODZIN AMELII!!
lulla witaj w starym gronie ![]() AneczkaJ Twója Niuna piękna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to trzeba robić tak żeby dziecko było zadowolone i my spokojne a nie ślepo słuchać co nam mówią w SR i inne ciocie "dobra rada" ![]() co do dopajania to podobno przy cycu się nie dopaja, przy MM powinno się dopajać ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4716 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam cząstkowo- co by cytaty nie pouciekały:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam dziś pierwszy lepszy dzień od dawna i Tobie tez zyczę, by szybko przyszedł taki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Z Caltea- nie pisałam już- mam nadzieję, że lada dzień się odezwie z domku już. A Lullka - nie odp. mi na wczorajsze smsy ![]() ![]() Cytat:
![]() A co to za nie odpowiadanie na smski???????? Zamartwiałam się wczo ![]() Twój brak zawsze odczuwam ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ale te 100 ml to na caly dzien ??? czy jak...?? Moja mala zrobila kupke i sie uspokoila i wydaje mi sie ze byla nie spokojna z powodu nie zrobienia kupki....najlepsze jest to ze polozna powiedziala mi ze kupki nie musi robic codziennie..... ![]() Mamuski karmiace mm jak czesto wasze maluszki robia kupki??? Ale jestem zielona.... ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4718 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Zadomowienie
|
ja tylko na sekundkę bowiem pakuję się do szpitala. Dostałam skierowanie na patologię w trybie natychmiastowym! Ciśnienie u gina 160/100. Do tego wyniki z moczu nie za ciekawe i podwyższony kwas moczowe we krwi?
Juttro ma prawdopodobnie zapaść decyzja co dalej. Ale gin by mnie odrazu ciął – dziecko jest juz za duże... ale ostatecznie to ordynator zadecyduje, ..mam tylko nadzieję że nie będą mnie wiele dni obserwaować.. przecież już mnie tam znają.. mogą jeszcze próbować wywołać... ale znając życie umęczą mnie strasznie a i tak na koniec potną... litości... czuję się okropnie... bo strasznie boję się cc... chciałam rodzić sn a tu doopa... źle mi z tym... ale już tak bardzo chciałabym mieć Leosia przy sobie ... i żeby byhł zdrowy...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak to bedzie jak pojedzie..... ![]() Ale fajnie mi z Wami dziewczyny.... ![]()
![]() |
#4721 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no tak jakos chwilowo nam sie zgubilas- dawno Cie nie bylo- no ale wiadomo- week byl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() o jaaa- a ten spiworek to jaki rozmiar?? Jak ona słodko wygląda w takim za dużym ![]() ![]() Cytat:
![]() No w sumie już kiedyś gadałyśmy o tym takim "rozłamie" na forum bo jednak 2 m-ce różnicy w t.p. to dosyć sporo ![]() ![]() Trzeba się madzia wspierać- trzeba ![]() Mówisz 6 wizyt aż ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za mnie też 3majcie kciuki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Zadomowienie
|
archinta Ja właśnie zjadłam snickersa i grześka i jedząc je czułam zgagę, ale jednak chęć na słodycze większa =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4725 | ||||
Rozeznanie
|
witaj
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() alez ślicznota ![]() ![]() ![]() oj kochana do ciebie to samo pytanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4726 | ||||||||
Zadomowienie
|
hej kobitki...dotarłam w końcu.
mąż noocki skończył ![]() byliśmy dziś na spacerku w centrum mojego miastecszka..połaziłyśmy po sklepach..Sara grzecznie spała 2h ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi się jedynki jakoś po tygodniu skończyły...i musiałam otworzyć 2..rzeczywiście..jakby dłuższe tylko są. Cytat:
a zołzą ja też jestem...więc witaj w klubie :P Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moja już kilka razy przepełzła z plecków na bok... ![]() Cytat:
ja mam pomysła: wrześniowe mamuśki dzieciaczki przy sobie mają...a październikowe na porodówkę ruszają ![]() Cytat:
![]() i my też ![]() alarm się Saruni włączył..więc uciekam ![]()
![]() |
#4727 |
Zakorzenienie
|
Cześć Mamusie pamiętacie o mnie jeszcze chociaż troszeczkę?
![]()
![]() |
#4728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z małzem lepiej- mam nadzieję ![]() Super, ze Twoj po nockach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale cudna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja np cały czas ciekawa jestem jak się czujecie brzuchatki, jak wasze maluszki w brzuszkach i ciutkę wam zazdraszczam świętego spokoju, ale tylko ciutenieńkę ![]() ![]() madzialena-lublin czy ja przegapiłam jak ma mieć na imię wasza córcia???? a to śpiewam mojej Agatce z lekka fałszując of corse ![]() http://www.youtube.com/watch?v=QJvi9...274F262E9D048A
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-09-26 o 18:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4730 |
Zadomowienie
|
archinta nio =)
Ja to powinnam ostatni posiłek jeść z 5 godzin przed snem, to wtedy nie lapie Mnie zgaga w nocy, ale zawsze mama coś robi do jedzenia później i się zawsze dopytuje czy nie chce, a Ja jestem łakomczuch i nie umiem odmówić =/ =) |
![]() ![]() |
![]() |
#4731 |
Zakorzenienie
|
Pamiętamy. Co tam?
Kurde,właśnie mały opróżnił dwa cyce- w sumie nie wiem czy to realne, ale ja sama po tym ciągnięciu miałam dość i odesłałam go do babci ![]() Teraz znowu stęka, sapie, ssie tego smoka jak szalony i pewnie znowu go "podczepię" , ale nie wiem czy przypadkiem nie otworzymy dzisiaj MM, bo jak tak dalej pójdzie to na noc mi nic w tych cyckach nie zostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4732 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Małgoś nie martw się kochana!! Poród boli, wiadomo, ale trwa to krótko, a potem szczescia co niemiara!! A rodzisz z mężem?? Podajecie maluszką wit. D i K??? Od kiedy? Ile? ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Mamuśki - a czy Wy odciagacie wszytskie pokarm?? Czy tylko ja nie?? Bo ja małą karmię raz jednym, raz drugim cycem i nie czuję bólu (czuję, że jedna jest potem miękka, a druga twardsza) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Zadomowienie
|
cotka...ja mialam długo problem. mi mąż kupił ziołowe tabletki na regulację w aptece i pomogły...przejdź do apteki.napewno coś mają dla karmiących
![]() aguś.. ja nie odciągam ...karmię na zmianę jedną a potem drugą piersią ![]() ja podaje tylko wit. D A moja gwiazda coś niespokojna...nie wiem co jest...na poduszcze blisko cyca..śpi.. w koszu po max pół h się budzi.. a na spacerze spała 2h non stop.. niedługo kąpiemy...ciekawe co dalej ![]()
![]() |
#4734 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 |
Zadomowienie
|
aga...niestety w tej kwestii Ci nie pomogę...bo ja mam tutejszą.ma specjalną jakby strzykawkę i nią pobiera się z buteleczki dawkę i podaje prosto do buzi małej.
witamina d którą mam z pl jest silniejsza i z tego co wiem jest od 3 tyg życia, to są takie kapsułki małe z płynem... też myślę,że będe strzykawką podawać.,,bo pewne,że mała przyjmie ładnie najlepiej podpytaj położnej,bo nie chce cię w błąd wprowadzić. a wit.k moja Sara dostała w zastrzyku chwilę po urodzeniu
#4736 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Podoba mi sie tytul.... ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4737 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziś jak powiedziałam, że tylko pierś to zaleciła wit. D+K od przyszłego poniedziałku. Mała będzie miała 2 tyg. Co do odciągania, to chyba masz sytuację idealna, ani za dużo ani za mało... tylko się cieszyć. Ja odciągam, bo piersi przepełnione i chcą eksplodować ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie dziś koleżanka namawiała na męża przy cc, że też warto. Ona miała 2x cc i mąż był z nią. W moim wstępnie planowanym szpitalu to 200zł, ona była w tyn samym - ostatni raz w grudniu i mówi że warto. Ja się jeszcze zastanawiam nad wykupieniem na 1 noc sali 1 osobowej, bo wtedy maż będzie mógł ze mną zostać - na cały pobyt to trochę spory wydatek. Cytat:
Odważna ![]() Swoją drogą pewnie też bym tak zrobiła, bo mam taki brzydki nawyk. Moja mama tylko zawsze się na mnie drze - nie wyciskaj nic na piersiach. Ja dostałam od koleżanki wit. K, bo podobno3 miesiące się podaje, a jej została, a ma termin ważności do listopada 2012. Ogólnie jak jej coś zostaje po małej z takich rzeczy aptecznych to mi oddaje.
![]() |
#4739 |
Zakorzenienie
|
Ja karmię mm i podaję obydwie witaminy w jednej kapsułce po uzgodnieniu z pediatrą - od 8 doby życia
![]()
#4740 |
Zadomowienie
|
Czasem mam wrażenie jak by moja córcia puszczała bąki tam w środku
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.