|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#42751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
Nie są prostowane
|
|
#42752 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mylam sie odzywka, metoda kubeczkowa, i musze powiedziec, ze jestem pozytywnie zaskoczona
przymierzalam sie do tego po kilka razy w przeszlosci, i zawsze rezygnowalam, wracalam do OMO, bo skalp swedzial, a wlosy sie szybko przetluszczaly. Tymczasem teraz, zupelnie inna bajka. Wlosy czyste, skalp w porzadku, zadnych klopotow. Klucz tkwil w dokladnym i obfitym splukaniu wlosow teraz na pewno bede kontynuowac. Zel lniany jest bardzo w porzadku, ale tak calkiem puchu nie zlikwidowal, chyba ze nalozylam go za malo. OK, jutro na noc olej migdalowy, w srode rano mycie i maska. I ciecie , trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#42753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie super! |
|
|
|
|
#42754 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Widziałam Twoje zdjęcie na innym wątku. Prawda?
|
|
|
|
|
#42755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#42756 |
|
Mod-Śnieżynka
|
marta1986222,
w wątku "pochwalmy się..." pisałaś, że zeszłaś z cieniowania. A masz jakieś zdjęcie pocieniowanych? Może wtedy miałaś fale i zawijaski?
|
|
|
|
#42757 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie to sianko? ja widzę dość gładkie piękne loki! tylko tak dalej Cytat:
proszę pokazać włoski! Cytat:
Cytat:
i do tego kastrat...całkiem go męskości pozbawiłaś, ale pewnie jak to kot ma to gdzieś Cytat:
ale Twój nieład na głowie też bardzo lubię musisz być twarda! ![]() jeszcze strona mi została, ale piszecie
|
|
|
#42758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mam takie zdjęcia:
|
|
#42759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale cudowne!Cytat:
i pani miała tyyyyle bingosiów ![]() poka poka! na włosach najlepiej ![]() , za mnie też proszę ![]() ale nie wiem kiedy idziemy... mam straszną ochotę pomalować włosy ![]() nie wiem czy wytrzymam w rossie jeszcze promocja na castingi i musy z loreala ![]() no właśnie, kupiłam sobie bingo ze spiruliną i keratyną, dziękuję Mgiełce za namiar, jesteś kochana ![]() pani w sklepie miła, będę tam wracać jutro będę próbować (wczoraj i dzisiaj włoski bidne, rozprostowane---nie wiem co zawiniło , może kokos na noc, może joaśka balsam z mlekiem i miodem) ale ogólnie niefajnie ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Marta ja już pisałam, że włoski ewidentnie chcą się zakręcić ![]() po tych zdjęciach widać
|
|
|
#42760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beret dla Maliniarki Wolę, jak włosy mi spod niego wychodzą
|
|
#42761 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Zgadzam się z Malinką
|
|
|
|
#42762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kciuki są ![]() Cytat:
) i puch jest o wiele mniejszy więc będę kombinować. Cytat:
![]() Marta no na tych jakby jakieś fale się mogły wykluć Kascysko fajny berecior ja lubię mieć włosy wewnątrz czapy, tylko grzywę wystawiam
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-09-26 o 21:14 |
||||
|
|
|
#42763 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Coś się psuje u Was? Czy tylko u mnie?
Cytat:
Cytat:
Oba obiektywnie niezłe Nusia daj znać jak ten krem się sprawdzi przy mgle, deszczu, powininien ochronić przed puszemCytat:
Cytat:
Świetny beret ![]() Cytat:
Napisz coś więcej o twoich włosach, spróbujemy coś zaradzić na puszenie. Tymczasem zapraszam do lektury FAQ i Pigułki, bez tego ani rusz
|
|||||
|
|
|
#42764 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Ag Rafka piękne włoski
Cytat:
![]() mysia m bardzo ładny kolorek ![]() Cytat:
![]() Bardzo ciekawy sposób myślenia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() *Basia* cudownie, że przestały Cytat:
Kascysko ekstra beret
Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-26 o 21:28 |
||||||
|
|
|
#42765 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
kochana tu wcale nie ma siana... Nie wiem czy to zdjęcie tak przekłamuje ale tu włosy wyglądają bardzo fajnie. Pielęgnuj bo śliczne loczki masz!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A środkowe zdjecie to z kiedy... jakieś stare, bo kolor sie nie zgadza? Cytat:
Cytat:
Cytat:
oooo widzis zi tutaj widać ewidentnie, ze one się chcą pofalowac ![]() Cytat:
Babka nakręcona jest ona mi zrobiła 30 minutową prezentację wszystkich Bingo'wych produktów. Mam chęc na kilka niewłosowych ![]() Szkoda ze coś nie poszło... moze to ta joaska bo mi ona cos chyba nie służy za bardzo... tak coś pamiętam, nie bez powodu jej nie uzywam..
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-26 o 21:33 |
|||||||
|
|
|
#42766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pewność trzeba mieć i brwi też 7 ![]() także liczę na to, że ten brąz wymyje się jakoś sensownie i może nie będzie dużego kontrastu z naturalkami a w blondzie mnie zmęczyło ciągłe szukanie idealnego odcienia - po Palette c10 wyglądałam naprawdę super, ale zauważyłam jak bardzo niszczycielska była w porównaniu z innymi... a nie chciałam mieć "blondu dla blondu", miało być albo zarąbiście, albo z powrotem brąz, w którym mi dobrze (aż jestem zdziwiona - bo tyle komplementów co od przyciemnienia i to od wszystkich: rodziny, przyjaciół, ludzi w pracy - to chyba nigdy nie zebrałam co ostatnio )a do żelu Cię niecnie namawiam ja się też na początku bałam, a teraz się w ogóle nie certolę, mój ostatni zestaw minimum, z którego jestem tak zadowolona, że boję się cokolwiek testować (od kiedy dostosowałam do siebie metodę Rybiorki w wersji jak wyżej, reanimacja poranna jest banalna, bo w kolejne dni nie wygniatam "chrupków" tylko rozcieram wtedy już na mokrych dłoniach Garnier karite, wygniatam, trochę żelu Artiste niebieskiego i koniec - reanimacja nie trwa dłużej niż 5 min. )długawy post, ale masz włoski podobne do mnie i myślę, że możesz z nich jeszcze wycisnąć przy pomocy żelu coś co Cię zaskoczy a może coś akurat Tobie podpasuje z powyższej metodologii ![]() a nadmierny push-up też mnie wkurzał, dopóki nie opanowałam duetu dużo żelu+dyfuzor, jak było mało żelu+dyfuzor to objętość mi osobiście przeszkadzała |
|
|
|
|
#42767 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniałam sobie, że w którymś poście Eloe pisał, że jej jedwab nie służy... Czym się to niesłużenie objawia? może na przykład prostuje włosy? bo zastanawiam się co mi dzisiaj wyprostowało...
![]() Amber to nie jest damskie imię, to że noszą je panny w jakichś serialach amerykańskich jakichś "modach..." czy "dynastiach" to nic nie znaczy . imię ma od koloru oczu . ale wiele osób tak się łapie...no trudno. ja i tak z Ambra zroniłam Ambusia a z Abusia Busia/Buśka/Bunia . tak czy siak najlepiej reaguje na gwizd co do pantene...to wiem, że sls zmyje, ale u mnie to wygląda tak: mycie sls z odżywkami (i tu by poszedł ten pantene) - mycie samą wodą plus odżywki (tu znoeu pantene) - olejowanie plus mycie sls. przy tym środkowym myciu myję samą wodą, co silikonów nie zmyje, a nakładam odżywki no i nie wiem czy mają one sznsę zadziałać... to samo olejowanie skoro będę miała na włosach warstwę (już podwójną) tego pantene... a może przesadzam? może po dwóch aplikacjach nie ma szans , żeby silikony oblepiły włos do tego stopnia, żeby odżywk/olej a nie mogły zadziałać?
|
|
|
|
#42768 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziś weszłam na sekundkę do Natury i oczywiście wyszłam z Hegronem Cytat:
|
||
|
|
|
#42769 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Odpowiem Ci tak: ostatnio używam silikonów, a i tak myję włosy odżywką i nie zauważyłam nadbudowania i przyklapu. No i olejuję włosy nawet, jeśli użyłam wcześniej odżywki z silikonem. Raz w tygodniu zmywam szamponem BD, a raz na kilka tygodni z sls. Poza tym emolienty i proteiny też trzeba zmywać co jakiś czas szamponem, więc pozostaje Ci tylko obserwować swoje włosy i próbować najlepszego zestawu. |
|
|
|
|
#42770 |
|
Strażnik Wizażu
|
Czeeeść, ale się rozpisały...wczoraj hennowałam włoski dwustopniowo. Loki się obraziły [trochę czesania też było...], ale kolor wynagradza mi wszystko. Jutro je przeproszę odżywianiem
|
|
|
|
#42771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dużo lepiej jak włoski wychodzą, bo tak w środku to jak pani z mięsnego trochę
bardzo ładny prosty berecik i do loczków pasuje ![]() Cytat:
ale nic nie mówi, bo nie chce się narazić, tylko wzdycha do ciemniejszych Cytat:
![]() Cytat:
wiem co to znaczy, ale nie słyszałam, żeby faceta nazywali Amber, tak samo jak Heather (które to imię oznacza wrzos)Jamber fajnie tak ![]() Cytat:
ale nie wiem, nei podoba mi się to co mam, może trwale zafarbować najbliżej własnego koloru u fryzjera i dopiero zostawić? ale nie wiadomo jak to się będzie spłukiwać, ani jak wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
a loki mam nadzieję, że wrócą
|
|
|
#42772 |
|
Zakorzenienie
|
Wpisałam się do codziennika tu
i pytanie do Eloe jak uzywasz tego żelu aloesowego z Krauterhof?? Pomijając ze na skalp łagodząc podrażnienia. Bo ja zrozumiała gdzies (moze opacznie) ze uzywasz go normalnie na całe włosy jak zelu (tak tez ja zrobiłam dzisiaj). No i ta dziwna suchość mnie trochę męczy, teraz dotykam włosów i niby nie są jakieś przesuszone... Tobie tez sie tak go dziwnie ogdniata, całkiem inaczej niż lniany czy inne żele? Moze tylko takie mam wrażenie bo dawno żadnego zelu poza lnianym nie używałam solo... Albo teraz bardziej zwróciłąm uwagę bo użyłam coś nowego i chciałam zarejestrować dobrze odczucia
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-09-26 o 22:13 |
|
|
|
#42773 |
|
Strażnik Wizażu
|
Połysk od lampy, wiadomo
loczki wrócą na pewno |
|
|
|
#42774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ta marchewka przy skalpie to niczego sobie ![]() Śliczny kolorek
|
|
#42775 |
|
Zakorzenienie
|
Demcia a tam od lampy, jakby nie były gładziutkie to i lampa by nie pomogła
![]() Mgiełko masz coraz bardziej mięsiste włoski
|
|
#42776 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Siedzę w papierach, a co chwilę zaglądam na forum. Jak zwykle. Upuściłam sobie dziś w klasie krzesełko na stopę, boli niemiłosiernie. Dwa tygodnie temu moje klasowe dziecię kopnęło mnie w goleń, do tej pory mam guza (dziecię kochane, ale nie pozwoliłam mu kopnąć innego dziecięcia, więc na mnie się wyżyło). |
||
|
|
|
#42777 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. No ładnie wyszło, zadowolona byłam, ale one i tak do zdjęc wyglądają jeszcze lepiej niż w realu. Zawsze są takie mięsiste jak popatrzę na zdjęcia a wiem, ze w dotyku takie wcale nie są. No fotogeniczne sa i tyle
![]() Ciekawe czym je jutro zreanimuję bo już teraz wyglądają niebo gorzej a rano to aż się boję..
|
#42778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#42779 |
|
Zakorzenienie
|
marta1986222
wiesz teoretycznie nikt nie broni Ci pielęgnować włosów zgodnie z cg, a nuż coś z tego wyjdzie
|
#42780 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. a Bursztynek byłoby za długo wołać . no i Amber brzmiało mi tak magicznie . nie obraził się, więc chyba mu pasuje ![]() Basiu, dzięki za rady, wypróbuję moje włosięta coraz gorzej no... coraz jakby prostsze a fruwa koło nich puch...i jakby przesuszone z wyglądu, taka słoma w straczkach, za to w dotyku normalne... co to jest? chyba nie przeciążenie, bo góra jest normalna...poza tym że prosta jedyna nowa rzecz, jaką stosowałam to Jedwab w płynie Isany, to on mógł tak zrobić? czy może nie dopłukałam odżywki? a może miałam go za długo na głowie (pół godziny, bo się zagapiłam a na opakowaniu jest napisane, żeby trzymać 5 minut)? i co z tym teraz zrobić? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

) to raczej są proste

ale cudowne!
, za mnie też proszę 

nie mam pojęcia czemu to zrobiłam. Pewnie się nie nadaje?
Babka nakręcona jest ona mi zrobiła 30 minutową prezentację wszystkich Bingo'wych produktów. Mam chęc na kilka niewłosowych