|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
no to wytłumacz Synowi co i jak ![]() hehehehe już mu się znudził bez pedałów? ![]() Nawet się nie zastanawiaj Małż dobrze Kubusiem się zaopiekuje a Ty będziesz miała cały dzień dla siebie...i dla Nas![]() ![]() nie wiadomo kiedy taka okazja znowu się przydarzy![]() edit: i znowu pierwsza na stronie ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Unhola co to w Twoim avatarku?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-26 o 12:23 |
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłumaczę, ale co z tego, kiedy On buduje te swoje garaże i zajezdnie i muszą być ![]() Chyba nie, ale nie może przeboleć, że inni mają z pedałami ![]() Wiem, że to może śmieszne, ale naprawdę mam dylemat ![]() Przeznaczenie
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może motorniczym zostanie ![]() no a "Matka" wymyśliła bez w końcu musi nastąpić ten pierwszy raz
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-09-26 o 12:44 |
|
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
U mnie sajgon... chłop chory to prawie kataklizmJuż go dosc mam... Widzę że B jednak jeszcze nie jest gotów pożegnać południowych drzemek. Pewnie co któryś dzień się zdarzy że się nie położy, ale to będzie rzadkość... |
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cześć.... Nie chce mi się gadać ![]() Mam doła, nie mogę się ogarnąć i w ogóle. Podczytuję. Wrócę jak będzie lepiej.
|
#1957 |
|
Wtajemniczenie
|
Angy co jest ?? obudził się
|
#1958 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
co sie stało Jolu z tym palcem nie pamietam czy gips miała... a Ty masz pewnie stłuczony... pewnie zejdzie ci paznokiec wrocilam z Amelka ze spaceru. w sklepie scenka i ryk bo wziela sobie misia lubisa no a przy kasie jeszcze lizaki przeciez... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2011-09-26 o 14:01 |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciotka co się dzieje? Napisz coś bo się martwię...po wyjeździe coś nie tak?
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Co jest?
Nic nie wyszło tak jak miało. Zosia tęskniła, zwłaszcza przez pierwsze trzy dni, nie wiedziała, co jest grane. Potem była chora (jakaś wirusówka, gorączka i katar, obeszło się bez antybiotyku na szczęście), mama umęczona, teściowie mięli pomóc, a sie wypieli totalnie, niby byli chorzy. Mama się nie uskarżała, ale widziałam po minie i poczytałam między wierszami-to mi wystarczyło. I w imię czego to wszystko? Odpoczęłam tylko fizycznie (o ile można tak powiedzieć, zaraz wyjaśnię dlaczego), myślami cały czas byłam w domu, o wyluzowaniu się jakimkolwiek nie było mowy, ew. na chwilę. W trzecim dniu czymś nas zatruli, padło 90% wycieczki-sraczka, wymioty, gorączka, dreszcze. Nigdy w życiu tak nie miałam. Przez trzy dni nic nie jadałam, potem krew z nosa z osłabienia. Przez kolejne dni niby czułam się w miarę ok, ale sr*** przez 8 dni ogółem. 3 kilo w dół. Ekstra. Sam kraj niczym mnie nie zachwycił. Zosia nie odstępuje nas na krok, mówi do mnie "mamuniu", "mamusiu" (oczywiście broi przy tym po staremu ). Siedzę i ryczę, bo mam takie wyrzuty sumienia, że na razie tego nie ogarniam.Czuję się jak wyrodna matka. To tak w skrócie. *** Zosia zaczęła mnóstwo mówić, jak się nazywa, gdzie mieszka i w zasadzie mówi już wszystko Mam urlop do końca tygodnia, ale chyba w czwartek będę musiała na jeden dzień iść ![]() --- Cass gratuluję ślicznej Blaneczki
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-09-26 o 14:16 |
|
|
|
#1961 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
najważniejsze że już w domu a dla Zosi
|
|
|
|
|
#1962 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pocieszałam się w duchu, że nikt nas nie zna ![]() Cytat:
mama jakiś wybrak kupiła ![]() Jak byliśmy na wakacjach to pełno dzieci tam na biegowych rowerkach śmigało Moim zdaniem świetny pomysł, odpoczniecie i zatęsknicie do siebie ![]() Przyda Ci się dzień oddechu a Kubuś z tatą świetnie dadzą sobie radę, zobaczysz. Cytat:
![]() Cytat:
Wypoczęłam podczas tego wyjazdu, Martysia oprócz paru akcji była bardzo grzeczna, świetnie zniosła jazdę samochodem a odległość dość spora i tego najbardziej się obawiałam...Szkoda że już jutro do pracy, zaraz wkleję parę zdjęć w albumie, jeszcze w sobotę miałam za oknem taki widok
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
Anula ciesze się, że wyjazd Wam się udał
![]() A widok rzeczywiście piękny Skierko dzięki za oklaski ![]() To naprawdę szok dla mnie, bo jak wyjeżdżaliśmy to z mówieniem szału nie było, a teraz w zasadzie można się z nią normalnie dogadać.
|
#1964 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
łał |
|
|
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Martynka też tak miała, nagle zaskoczyła i teraz buzia się nie zamyka ![]() Jeszcze "bilans" dzisiaj zaliczyłyśmy,pielęgniarka pyta czy mała mówi dwa słowa razem, ja na to ze tak, poleciła postawić mi ją na wagę a Martynka w ryk i krzyczy: "nie chcę tu być, ja chcę już iść do auta....nie chcę tu byyyyćććć" darła się (przepraszam ale nie można tego inaczej nazwać) do końca wizyty, więc w sumie dobrze, ze tak szybko nas spławili....Normanie było mi wstyd że nie potrafię opanować swojego dziecka ![]() Edit: jeszcze co do zdjęć chciałam zaznaczyć, że z zakupem różowej, błyszczącej czapki z Hello Kitty nie miałam kompletnie nic wspólnego Martynka z tatusiem wybrali się na zakupy...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2011-09-26 o 15:24 |
|
|
|
|
#1966 |
|
Wtajemniczenie
|
o kurczę Angy no to faktycznie nie za fajnie
No ale nie ma tego złego- teraz masz nas, odpoczniesz i fizycznie i psychicznie i na dodatek jesscze Zosiępod bokiem więc nie tęskni ![]() Ja zawsze wyjezdzając gdzieś daleko boję się o takie zatrucia, szkoda że Was dopadło ![]() dla Zosi. My nadal czekamy na słowa. Chociaż na wyjeżdzie Alan nauczył się mówić "siaj" czyt. sam No i to by było na tyle w kwesti mowy mojego dziecka![]() Wyjazd opisze wieczorem i wrzucę zdjęcia, bo teraz Alan ma marude bo nie dospał ![]() Chyba się zdecydujemy na http://www.psy24.pl/2387-BOLONCZYK--...-diabelek.html co myslicie?? Właściciele pensjonatu mają i Alan był wprost wniebowzięty, aż piszczał z zachwytu.
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-09-26 o 15:39 |
|
|
|
#1967 |
|
Ola-Unhola
|
angy, współczuję przeżyć
anula, ale ajne widoczki u Was. Cieszę się, ze urlop się udał. Tylko te kamyczki ![]() agga, jak było? ![]() Karola, to wybuch ![]() My bylismy dzisiaj u lekarza, Antoś ma inf wirusową lekką i zwolnienie 10 dni ![]() Bartek wrócił ze szkoly, a ja kończe obiadek i zasiadam przy kawce
|
#1968 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, albo ornitologiem, bo potem chciał iść obejrzeć bażanta, albo kierowcą karetki, bo następnie zażyczył sobie pójścia pod szpital i dotknięcia karetki ![]() To nie ja, ja tylko kupiłam ![]() No ja nie wiem, czy tak fajnie, jak będę myśleć, czy bezpiecznie dojechali, czy wszystko dobrze... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, polecamy, polecamy ![]() Chyba na to pójdę ![]() , super, że urlop udany Pięknie ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Akurat, zawsze zrzucasz na Nich ![]() Cytat:
, zawsze jakiś postęp
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1970 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, daj Małżowi Kubusia, trochę urozmaicenia będziesz miała
![]() Tak ciągnie się od wtedy, bardziej mniej, ale cały czas pokasłuje i ma katar wodnisty. No nie chodze, bo jestem na zwolnieniu, ale inaczej bym musiała jeszcze.
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
No jestem wreszcie.
Najpierw opowiadam bo potem znowu coś wyskoczy ![]() No to było jak dla mnie super. Zależy co kto lubi ![]() Pensjonat fantastyczny, tylko szkoda że bez wyżywienia. Właściciele bardzo sympatyczni, początkowo p. Mariusz wydawał mi sie być gburem nad gburami, ale małż po kilku rozmowach z nim stwierdził że jest spoko. Plac zabaw wielki, mnóstwo zabawek, piaskownica, przeróznego rodzaju huśtawki, domki, pojazdy itp. W środku pokój zabaw też mega wypasiony. Do dyspozycji wanienki do kąpieli, spacerówki, łóżeczka, żelazko, ogólna kuchnia. Ośrodek prawie nowy, wszystko czyściutkie, zadbane, fajne kolorki, miło przyjemnie. Cały plac ogrodzony, piękna trawka. Każdy ma swoje klucze, do pokoju, furtki, bramy. Wszystko pozamykane i nawet taki zbój jak mój nie miał szans na ucieczkę i wkońcu mogłam spóścić z niego oko i sie wyluzowac. Sama miejscowość (Chłapowp) b. mała, generalnie nic do zwiedzania, jedynie w sezonie jest tam miasteczko country. Jednak to nie minus bo wszędzie jest bardzo, bardzo blisko, Rozewie (latarnia morska, wąwóz polodowcowy) dosłownie 500m , Cetniewo (Ośrodek Przygotowań Olimpijskich- baseny, zjeżżalnie, bicze wodne, masaże etc) ok 800m, Władysławowo ok 1km, na Hel jest ze 40 km pewnie no ale to wiadomo. Ośrodek położony ze 200m do plaży, tylko że na klifie więc bardzo wyyysoko(mi to nie przeszkadzało i codziennie łazilismy po tych stromych schodeczkach kilka razy ). Do płaskiego zejścia trzeba albo wybrać sie na dłuższy spacer albo autem. Plaża przy ośrodku bardzo wąska i piasek ubity, ale to też nam nie przeszkadzało, a jak chciało nam sie na piękną plaże to spacerówka, parę kroków i już ![]() Ogólnie super, zdjęcia w albumie
|
#1972 |
|
Ola-Unhola
|
agga, bardzo fajne fotki.
I tak jak napisałam, widać, że Alana wszędzie pełno. Taki niecierpliwy na Waszych rękach ![]() Zrobiłam Mamie kilka zamówień do gabinetu...Moja rola ![]() Pół godziny wybieram podkłąd na łózko (papier czy fizelina ) ![]() No ale już ![]() Nie ma Was?
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej czas odciac pepowine
przeciez to tylko kilka godz. Kubus bedzie pod dobra opieka wiec ZRELAKSUJESZ sie no![]() Angy to ze tesknilas na wyjezdzie to normalne , ale juz masz Zoske przy sobie a urokow sraczkowych wspolczujeno i brawa dla nastepnej gadulki ![]() Anula swietne fotki - Martynka to niezla agentka ![]() Aga super ze wam sie podobalo upieklam ten serniczek-jutro degustacja wiec zapraszam ![]() krzyz mnie boli i czuje sie fatalnie bo dostalam@
|
#1974 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam zamiar dać, tylko czy przez noc nie zmienię zdania?
![]() Aga, fajnie, że wyjazd udany ![]() Cytat:
![]() Ja poproszę ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Dobrej nocy
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo Wam, dziękuję za przemiłe komentarze. Cieszę sie że się Wam podoba mój Łobuziak i Wiercipięta.
Jego naprawdę ciężko utrzymaćw ryzach, któegoś dnia wytłukł nam 4 jajka, poprostu sobie podbiegł i pędem powywalał na dywan, a my nawet z łóżka zejść nie zdążylismy żeby zareagować. Mąż nie przyzwyczajony do Alana i jego zdaniem był bardzo, bardzo niegrzeczny, co chwilę musiałam mu zwracać uwagę bo ciągle by na Alana pokrzykiwał, poburkiwał zamiast tłumaczyć, bo on by chciał aby dziecko po jednej rozmowie było aniołkiem. I ciągle było: nie krzycz tylko wytłumacz - ja ile razy mogę mu tłumaczyc?? Już z 3 raz mu powtarzam !!! - mąż Sorki dziewczynki że Was nie nadrobiłam, widziałam tylko zdjęcia Blaneczki, CASSANDRO sliczny Twój Skarbek ![]() Już nie mogę doczekać się jutra, a wszystko przez Ciebie Joluś, taka jestem ciekawa relacji z męskiego wypadu do dziadków Anulla Martek słodziak nad słodziaki. Kasia, Kamilka a Wy jak sie czujecie??. Kasia, torba chyba już spakowana? Zaapasy jedzeniowe porobiłaś czy na bierząco będziesz potem ogarniała sytuacje? Pandzia, ogromne gratulacje dla Was, bardzo sie ciesze i wcale nie po cichu ZAZDROSZCZĘ!! Więcej nie pamiętam, wybaczcie ![]() Unhola nocy bez świnek Ci życzę!!! ![]() No i dobrej nocki.
|
#1976 |
|
Ola-Unhola
|
Sto lat i duzo zdrowka. Zebyś była szczęsliwa i kochana ![]() Dobranoc
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Wczoraj bylam w Warszawie na uczelni, a Tomuś był u mojej cioci na wsi. On jest zawsze tam tak szczęśliwy, nigdy nie plącze jak go tam zostawiamy. Chodzi cały dzien po ogromnym podwórku, biega, kopie piłkę, karmi kurki i pieska. Ile ja bym dała żeby mieć takie podwórko.......Nawet apetyt mu tam dopisywał, a ostatnio u nas z nim bardzo ciężko Aga ja byłam w chłapowie i bardzo lubię te tereny A nie było problemów jak Alan hałasował, nikt wam nie zwracał uwagi? Pytam bo zbieram informację na nastepny rokAnullla a ty byś sie podzieliła namiarem na noclegi w chorwacji?
|
|
#1978 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie wiem...ale najważniejsze że masz już Zosie przy sobie, a Zosia Was współczuję dolegliwości wyjazdowych... i dla Zosi ![]() Cytat:
![]() super że wyjazd udany...a widoki Cytat:
muszę ją zobaczyć ![]() Cytat:
a tero? ![]() Cytat:
![]() i jak nie zmieniłaś zdania? pojechali?![]() Cytat:
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak z ciekawości zapytam, mówicie do Alana, że jest niegrzeczny? Relacja będzie wieczorem dopiero ![]() Pojechali ![]()
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Czekoladko...wszystkiego co najlepsze w dniu Twoich urodzin, szczęścia, miłości, zdrowia i spełnienia marzeń
bukiet.jpg
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

, a Kubuś nadal je rozstawia
, Kuba codziennie na jednym spacerze musi iść na rower, no chyba, że pada, to i kałuże mogą być 
Małż dobrze Kubusiem się zaopiekuje a Ty będziesz miała cały dzień dla siebie...i dla Nas
NIE LUBIĘ TROLLI

). Siedzę i ryczę, bo mam takie wyrzuty sumienia, że na razie tego nie ogarniam.

darła się (przepraszam ale nie można tego inaczej nazwać) do końca wizyty, więc w sumie dobrze, ze tak szybko nas spławili....Normanie było mi wstyd że nie potrafię opanować swojego dziecka