|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki Essence - część XI
Oczywiście, że macie rację. Ale zarzuty padły tu o niekompetencję ze zględu braku wiadomości o limitowankach i niedoinformowaniu pracowników. więc je tłumaczę jak to wynika. mówiłyśmy tu o rzeczywistych sytuacjach, które spotkałyśmy, a teraz poruszacie hipotetyczne, które nie miały miejsca. Trochę się zapędzamy w negatywnej ocenie tych pań. Nie wiesz, czy nie poleciłaby Ci kremu według swego uznania. Nie podała Ci przecież szminki, zamiast błyszczyka, bo nie wiedziała jaka jest różnica. Nie podała Ci strony ze składem z metki czy nie przeczytała albo wymyśliła inny? oczywiście że nie. A czy żadna z Was nie pomyślała, że w pytaniu :"w czym mogę służyć" również padającym w miesnym jak i spozywczym to i tu może chodzić o znalezienie danego towaru w gąszczu itp. No i mnie wkurza, że wychodzą przed szereg, ze swoimi bzdurami, a nie powinny (Powinny szczerze odpowiedzieć - nie wiem, nie odpowiem, nie mam odpowiedniej wiedzy, bo nie powinnam jej mieć, nie zostałam upoważniona do takich informacji itp, proszę się zwrócić do konsultantki, kierowniczki itp, osoby kompetentnej w temacie) Ale tego z kolei wymaga ich wewnętrzny szablon. W rossmannie, carrefourze, tesco i innym "wypiełaby się" na takie pytanie klientki o szczegóły odsyłając do etykietki, by szanowna klientka wzięła sobie towar sama w łapki, ewentualnie jej poda i niech sama przewczyta bo jest w samoobsługówce a nie na konsultacjach
. A co do ochrony, to nie widziałam jej w naturze, podobnie jak i bramek, więc nie dziwi mnie, że chodzą za klientami, bo odpowiadają materialnie za stan sklepu i kasy. Pretensje do pracodawcy, że klientki oczekują również porad i kompetencji i fachowców w sklepie, a nie do tych pań co wykonują swoje obowiązki: rozkładają towar, pilnują, podaja itp. "Czarne owce" WSZĘDZIE są w każdym zawodzie, każdej branży, podobnie jak w Naturze - choć nie każdej, więc nie generalizujmy i nie wymagajmy więcej niż mają nam dać.
Edytowane przez atoja Czas edycji: 2011-09-26 o 22:37 |
|
|
|
#512 |
|
Raczkowanie
|
W Firlicie na Długiej z 50 GR są tylko testery cieni i jakieś marne resztki lakierów, za to w końcu upolowałam pędzel do pudru
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Moje uwielbienie do Make it golden jest tak wielkie, ze moge go nosic codziennie ale szlag mnie trafia jak musze zmyc
( macie jakis sposob?
|
|
|
|
#514 |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmm , a poza tym , z tego co mi wiadomo , to obydwa robi Cosnova .. więc pewnie nie mają szans zbytnio się roznic
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zadomowienie
|
W moich Naturach jest ochrona. A jeśli chodzi o to, że nie podają czegoś innego niż prosimy to Cię zaskoczę, bo podają. Jakiś czas temu szukałam tego lakieru na paznokcie w formie naklejek. Nie mogłam go zlokalizować w szafach i gdy pani zapytała się czy mi pomóc powiedziałam jej o co chodzi. Najpierw podała mi te naklejane wzorki, potem zestaw do stępli, a na koniec powiedziała, że nic więcej w ofercie Essence nie ma i pewnie mi się coś pomyliło
|
|
|
|
#517 |
|
Zadomowienie
|
Wniosek jeden: masz kiepską Naturę. Skoro jest tak strasznie nie rób w niej zakupów
, albo daj szansę na normalniejszą obslugę zgłaszając "braki" i totalną niewiedzę kierownikowi. Niech wyciągnie wnioski, skoro jedna pani potrafi popsuć opinię całej firmie. Ale nie wszystkie są tak niekompetentne jak Twoja sprzedawczyni, uwierzCzekam i czekam a W naturze nic . Chyba "za karę" pociesze się nowymi lakierami taki granacik ładniusi wpadł mi w okoEdytowane przez atoja Czas edycji: 2011-09-27 o 13:56 Powód: literówka |
|
|
|
#518 | |
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
Ja teraz pasjami zmalowuje Sure Asure... To bodaj najpiękniejszy niebieski jaki znam Edytowane przez Śniegowa Czas edycji: 2011-09-27 o 15:00 |
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Sytuacja z tym, że Pani nie wiedziała nic, ale kompletnie NIC, o nadchodzących limitowankach miała miejsce w douglasie, a tam obsługa to konsultanci, a nie sprzedawcy, więc od nich chyba można wymagac odrobiny zaangażowania-w końcy taki ekskluzywny sklep
![]() A co do Pań w Naturach, to są różne. Ja mam jedną swoja ulubioną Panią w Naturze w Chełmie (zawsze usmiechnięta, umalowana, spokojna, super uprzejma i pomocna, zna się na asortymencie) ale jest tam też jedna taka, która łaskę robi, że żyje. Ale to jest nic-w naturze w W. jest jedna Pani, która podczas mojej ostatniej wizyty otworzyła pilniczek Loop File i piłowała sobie nim paznokcie. A teraz zamiast nadawać na Pani z Natury/Douglasa/Sephory to mie lepiej powiedzcie, czy mamy jakieś nowe wieści na temat LE Natventurista w naszym cuuuuudooownym kraju?
|
#520 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
Co do pań z Natury... Faktycznie, wolę chodzić do Douglasa. Ale to już kwestia tylko punktów;p. Bo i w Douglasie i w Naturze panie są przesympatyczne. I nie oczekuję, że powie mi: kup to, jest super, tego nie, bo to największy syf. Na każdego co innego działa. A powiedzmy szczerze, ja widziałam tylko głupie d*py, które otwierały produkty pełnowartościowe. Ale nie wśród pracowników. Jedyne co, to mogłyby mówić, że nie wolno otwierać i tyle. Ale też, ile razy mi się zdarzyło, że widzę np. puder (ten z Sun Club, nabłyszczający) i był otwierany, do taśmy się przykleiła zawartość. Pytam babkę, czy mogłaby zobaczyć, czy mają jeszcze jakiś schowany, bo ten jest ostatni na półce. I zobaczyła, kupiłam zupełnie niemacany wcześniej. Czasem sama dzielę się z którąś opinią. I ja również pytanie: "czy mogę w czymś pomóc" odbieram jako: mogę udzielić informacji, gdzie coś jest, czy mamy to, kiedy mamy nową dostawę (ale nie co, to nie od nich zależy), czy mamy jeszcze coś schowane/niewystawione. Ogólnie lubię tam chodzić. A głupie d*py zdarzają się i w Douglasie (myślałam raz, że wsadzę jednej babie w oko tusz, który otwierała, nie był to pierwszy)- najlepsza jest reakcja
Wtedy jest zawsze: o przepraszam bardzo, już nie będę. Jakbym kogoś zabić miała
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja ponawiam swoją prośbę bo poprzednio nikt się nie wypowiedział. Macie już może wyrobione zdanie na temat nowej bazy pod cienie? Ewentualne porównania do innych baz mile widziane
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś byłam po czarny eyeliner w żelu, jak wzięłam go z półki i odchodziłam (była jedna sztuka), przykleił mi się do palca, bo naklejka była zadarta-otworzyłam i przy pani z Natury, która mnie równocześnie spytała, czy może w czymś pomóc, powiedziałam, że nie chcę macanego, odłożyłam na półkę i wyszłam. Pani była lekko zszokowana
![]() Najgorsze jest to, że jest tyle tych ch*^&^$nych swatchy w sieci, że można się chociaż trochę zainteresować, poczytać, a nie iść i macać nietestery
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, odsubskrybowało mi wątek
![]() Natury unikam jak mogę, bo nie lubię tego 'doradzania', zazwyczaj sama wiem nt danego produktu więcej i zmieściłabym to w jednym zdaniu a nie pięciominutowej epopei. W rossmannie zawsze się pokręce, pomacam, bez stresu o pytania czy można mi w czymś pomoc ![]() Jakie są wieści z Natury/Douglasa, nadal ballerina? |
|
|
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
W Drogerii Natura w Lubartowie k. Lublina są już nowości- pękające granatowe lakiery, matujący puder, te trwałe cienie w kremie, duuużo nowych odcieni C&G (sama dziś kupiłam Nude it!
), pędzle do różu i pudru itd. Aż mi się oczy zaświeciły Na standzie prawie cała Ballerina.
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
a ja powiem wam, że nie mam jeszcze nic z nowości i nie wiem czy moim miescie w ogóle są
jestem z siebie dumna jak nigdy
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianki! Czekałyśmy na 50's w Tesco Extra i moment pojawienia przegapiłyśmy :/ Zostały 2 perłowe lakiery, 2 czerwone szminki, kredki i cienie w kolorach 02 i 03. W szafie są również nowości.
|
|
|
|
#529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak chciałam tej drugą pomadkę ![]() ![]() Bo czerwoną mam, jest super!
|
|
#530 |
|
Rozeznanie
|
Nowa kolekcja essence "I love". Post na moim blogu. Zapraszam zaintersowane:
http://lady-flower123.blogspot.com/2...ce-i-love.html Podałam datę wrzesień/październik, ale podobno już jest w niektórych Douglasach
|
|
|
|
#531 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
|
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja już nie wiem, jaki oni mają bałagan, że u samego źródła nikt nic nie wie |
|
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://zakupowebestie.blogspot.com/2...le-i-love.html |
|
|
|
|
#534 |
|
Zadomowienie
|
kazdy post od niosewampicie powoduje, ze eksploduje we mnie nadzieja na wroclaw update... aj fil sołłł disapojnted!!!
|
#535 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#536 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeżeli chodzi o konsystencję - wydaje mi się , ze miałaś otwieraną sztukę, bo moja mama ma kilka miesięcy i na początku był bardzo w porzo, ale potem właśnie zgęstniał ł... jak większość pękaczy niestety .... co do pasiaków - no własnie wydawało mi się, ze widzę coś, czego wcześniej nie widziałam, ale nie byłam pewna w naturze to było Cytat:
przecież wiadomo, ze pędzelkiem uzyska się i tak inny efekt niż po mazianie paluchem.. przecież to nie cień ale w tej kwestii zaczyna mnie coraz mniej dziwić ...o tym samym pomyślałam .... a I<3 chce upolować ten liner w pudrze no i tusz
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-09-28 o 07:23 |
|||
|
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mało jest swatchy w internecie?? wystarczy siąśc na moment i wpisać w google ... |
|
|
|
|
#539 | |
|
Oby do wiosny
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=14
tu pokazałam ![]() Cytat:
No ja właśnie też uznałam że taki mikry coś i nie wziełam gdy go widziałam jakiś czas temu. |
|
|
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() btw ładne kwiatki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

. A co do ochrony, to nie widziałam jej w naturze, podobnie jak i bramek, więc nie dziwi mnie, że chodzą za klientami, bo odpowiadają materialnie za stan sklepu i kasy. Pretensje do pracodawcy, że klientki oczekują również porad i kompetencji i fachowców w sklepie, a nie do tych pań co wykonują swoje obowiązki: rozkładają towar, pilnują, podaja itp. "Czarne owce" WSZĘDZIE są w każdym zawodzie, każdej branży, podobnie jak w Naturze
- choć nie każdej, więc nie generalizujmy i nie wymagajmy więcej niż mają nam dać.

( macie jakis sposob?