|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Jutro mamy szczepienie
![]() Jestem ciekawa ile mała waży. ![]() my w okresie buntu mieliśmy 4 posiłki
#2672 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Podobno im dziecko starsze tym gorzej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Zakorzenienie
|
pasami przypne... czasami sie przesowa do gory i glowa w sciane wali
![]()
#2674 |
Zakorzenienie
|
Przebierają ją na czymś miękkim, np kapanie
![]()
#2675 |
Zakorzenienie
|
#2676 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Dotarłam do Was nareszcie... Od razu dziękuję wszystkim za kciuki za powrót do pracy ![]() ![]() No i przeżyłam. Wszyscy przeżyliśmy - moja dzielna córcia nawet łezki nie uroniła w przeciwieństwie do mamy ![]() ![]() No i radość dziecka po powrocie moim z pracy - bezcenna ![]() Poczytam teraz co popisałyście....
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
tajka u nas tez jest horror z założeniem pieluchy. Mały ciągle gdzieś chce powędrować. I mam jeden sposób, ale powoli też przestaje działać, wystawiam mu język bo lubi bawić się w łapanie, a ja zaraz chowam. No ale dzisiaj to przeszedł samego siebie, 5 minut zakładałam......
szymelka oj biedactwo, matka to się najbardziej stresuje.... Ja nie wiem jak na studia znowu będę jeździć...za 2 tygodnie pierwszy zjazd. |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Zakorzenienie
|
kanapie ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
normalnie się wzruszyłam ![]()
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mamy kanapy:P tzn mamy ale u tesciowej w domu a to 50 min drogi i nie ma jak przewiezc ![]()
![]() |
#2681 |
Zakorzenienie
|
tajka
to na łóżku ![]()
![]() |
#2682 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to tak jak Maja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ego zdrówka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
za niedlugo bede tak musiala zrobic, ale plecy mi wysiada
na lozku ciezko kupe zmienic, bo ona sobie w pieluszce grzebie he
#2685 | ||||
Wtajemniczenie
|
Ustala sama, bo karmilam kazdego dnia mniej i mniej
![]() Ciesze sie, ze tak to naturalnie ustalo, bez zadnych herbat, tabletek czy innych takich. I ze ominelo mnie zapalenie piersi, a ty bidulko musialas sie meczyc z tym ustrojstwem ![]() Moj to samo. Czasem moglabym go juz o 18 pod kran ale to juz przesada by byla ![]() Cytat:
![]() ![]() A moj by tylko owocami mogl byc karmiony ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No toscie mie na wieczor dziewczyny rozbawily ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Chyba do wyrka ide. Do tej pory mam w uszach ryk mojego dziecka ![]() Ale dobre to, ze zanim zjadl to juz spal i obylo sie bez smoczka i bez melodyjki konikowej ![]() Dobranoc ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2686 |
Wtajemniczenie
|
Malwina dopiero zasneła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
#2688 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() oby katar nie był uciążliwy!! Cytat:
![]() ![]() O jaki łądny widok ![]() ![]() Gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
O mamo!! dziewczyny, ale mnie rozczulacie swoją troską ![]() dziękuję Wam bardzo za to wsparcie i zrozumienie!!!! ![]() spokojnej nocy Wam życzę dobranoc
![]() |
#2689 |
Wtajemniczenie
|
szymelka brawo dla dzielnej mamusi i dzielnej córci
![]() teraz będzie już tylko lepiej, najważniejszy pierwszy krok... ![]() no przetrzymała mnie mała, ciekawe o której wstanie ;/ dobranoc mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | ||
Zadomowienie
|
Oj mialam 11 stron do nadrabiania. Nie odpowiem nawet wszystkim , którym chciałabym. Powiem tyle, że:
-gratluję skończonych miesięcy -szybkiego powrotu do zdrówka wszystkim zakatarzonym -siostrze jednej z Was (mamusi Zuzi) życzę wszystkiego dobrego, dużo zdrówka dla niej i córeczki i duuuuuużo energii szczególnie do nocnego wstawania -pisałyscie o klubie. Ja udzielałam się niewiele jak byłam w ciąży. Kończyłam studia, źle znosiłam ciążę, a mimo to chodzilam na zajecia i bardzo trudne egzaminy i nie mialam czesto siły, żeby po powrocie z uczelni cos zjesc, a co dopiero odpisywac na wizażu. Ale lubiłam Was czytać (często z uczelni), rzadko pisałam. Dużo otuchy dodawało mi, że ktoś ma takie same problemy, bo nikt ze znajomych, rodziny czy nawet "z widzenia" na uczelni nie spodziewał się dziecka, więc nawet nie miałam z kim porozmawiać o moim stanie. A tu było tyle Was z takimi samymi problemami chociażby zakupowymi, o innych nawet nie wspomnę. Pamietam jak zakladałyscie klub. nie pisalam by być przyjeta, wiedzialam , ze nie bede. Nie jest mi z tego powodu przykro, nie czuję się gorsza. Teraz mam tyyyyyyyyyyyyle pracy przy Lilly,że moge spedzac przy niej caly dzien. Jednak fajnie jest przezywac z kims np. zeby, niewyspane noce czy wprowadzanie glutenu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja na łózku i wszystkich innych ogólnie dostępnych miejscach zmieniam siku i małe podesr.anka wychodzące na pierdziochach. Duże kupy myję z zlewie, bo nie jest możliwe tej małej wiercipięcie wytrzec chusteczkami kupe, zeby nie ubrudzic siebie, dziecka, mebli, ubrania swojego i i ubrania dziecka ![]() ![]() Od 2 dni wybieramy z TŻ spacerówkę i nie mozemy dojsc do porozumienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
kasienkakg a co macie na oku?
![]()
![]() |
#2692 | ||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() Oliwier spał od 20 do 5 z jednym podejściem moim smoczka podać! o 5 zjadł i od razu zasnął spał do teraz ![]() ![]() nie do mnie pytanie ale ja ugotowałam ziemniaczka, marchewkę, i buraka (buraka wcześniej bo się długo gotuje). zmiksowałam, dodałam troszkę oliwy dosypałam kleiku ryżowego i zagotowałam ponownie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() chociaż mój przedwczoraj zjadł aż mu się uszy trzęsły a wczoraj na obiadek musiałam mleko szybko robić bo spazmów dostał... aż mu łzy leciały ciurkiem w ogóle nie chciał tej zupy. zjadł mleko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja już się boję co to będzie jak w sobotę na zajęcia pojadę ![]() Cytat:
hehe jak wy to robicie że dzieci w zlewie myjecie z kupy??? ja to bym była cała z kupy Oliwier też hehe ![]()
![]() |
#2693 |
Wtajemniczenie
|
czesc wszystkim...
wczoraj doczytałam i się wzruszałam i śmiałam.. zacytowałam i niestety wszystko mi skasowało ![]() przepraszam ale nie miałam już czasu ponownie tego ogarnąc i się wycofałam ze złością oczywiscie ![]() ogólnie teraz życze wszystkim ukochanym naszym dzieciaczkom dużo samych dobrych rzeczy za ukończone już poważne miesiące ![]() ![]() mamusiom i dzieciom chorym.. szybkiego powrotu do zdrówka i sił witalnych ![]() prunelle kochana miłego i owocnego staranka.. podziwiam i troszeczkę zazdroszcze .. Ja jeszcze się wsztrzymam choc tez pewnie nie zaszła bym jeszcze w ciaze mimo wszystko bo też jeszcze nie jajeczkuję ![]() dziewczyny dziękuję za miłe przywitanie ![]() fajnie tak.. na serduszku ze czekałyście aż wróce ![]() ![]() ach gratuluję nowych ząbków i umiejętności ![]() mordka serdeczne gratulacje dla siostry i maleńkiej Zuzi ![]() ![]() no i dobrze że ma Ciebie i może poradzic się teraz jak ma problem z dzidziusiem bo Ty teraz to dla niej to "doświadczona mama" jesteś ![]() ![]() dla wszystkich buziaki ![]() zaraz napiszę coś o małym i w ogóle woła mnie moj kurczaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
witam. prunelle dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- a moje dziecko jak jest zmeczone a nie moze zasnac lub marudne to puszczam mu to : http://www.youtube.com/watch?v=eqAHpa2vX_Y od razu pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Wtajemniczenie
|
no jestem
ale z małym na kolanach ![]() mały dziś spał ładnie.. ale wieczorkiem jak zasną to po pół godzinie obudził się z takim płaczem strasznym ![]() w jedną stronę (na wdechu) aż się zaniósł i zapowietrzył nie mógł złapac powietrza ( a raczej wypuścic) zrobił się taki jak ściana ( wystraszony z mocnym grymasem strachu na twarzy i biały.. a nie jak zwykle przy płaczu czerwony) wystraszyłam się ![]() moja reakcja to.. podniesienie ( 5 sekund).. przytulenie( 5 sekund)..wstrząśnięcie trzymając go pod ramionka( bez reakcji).. podniosłam lekko głos wołając go( 5 sekund).. dmuchałam mu lekko w twarz ( to był błąd.. on w sobie miał już powietrze tylko nie mógł puścic więc dobrał więcej) w końcu klepłam go w desperacji w klatkę piersiową ( nie w plecy) trzesły mi się ręce i nogi... ufff złapał powietrze i zaczął żałośnie i donośnie płakac ale....... cieszyłam się z tego bo słyszałam prawidłowy oddech ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ada wspolczuję.... ![]() szymelka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Rozeznanie
|
ada ale mialas przezycie.. olusia przykro mi ale moje dziecko potrzebuje bardzo duzo uwagi, moze wiecej niz twoje. ja jak mam czas to tylko siadam i czytam co piszecie i staram sie odpisac ale nie zawsze to wychodzi. eh ale to sie oczywiscie nie liczy... wiem ze malo sie udzielam ale bynajmniej staram sie.. jestem tu od momentu gdy dowiedzialam sie o ciazy i caly czas staram sie udzielac a napewno regularnie czytam... tylko brakuje czasu zeby sie odezwac... no to zes mi dopiekla udalo ci sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój tez przy owockach ma odruch wymiotny dlatego kazala spróbowac melona bo slodki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matyldo współczuje strasznie, ja to sie zawsze boje, ze nie wiedzialabym co robic ![]() a u nas ciezka noc z kaszlem i wstawaniem co chwila ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2699 |
Zakorzenienie
|
![]() my dzisiaj szczepienie na 12:20, boję się tego szczepienia przez ten mój chodzący zarazek w domu ![]()
#2700 |
Wtajemniczenie
|
gosia olusia
![]() dziewczyny ![]() szkoda życia i chwili na to kto ile i po co i czy może pisac czy czytac czy nie.. każda z nas ma tyle czasu ile dostaje od danej chwili ![]() i chciał nie chciał lepiej się z tym pogodzic. a nie wyliczac sobie.. ta tyle ..a ta nie odp.. a jeszcze inna "regularna" ![]() po co się denerwowac mało nam nerwów dzieci nadszarpują ( tych pozytywnych i negatywnych) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.