Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 21:45   #2251
amarantas
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Właśnie wróciłam od gina - troche sie nasiedziałam ale ogólnie jestem zadowolona. Pomijając to, że schudłam 2,5 kg przez miesiąc, to dzidzia mieści się w normie bo ma niecałe 2300 w 33 tygodniu Lekarz powiedział, że da mi skierowanie na dodatkowe badania, ale ogólnie mam się nie martwić tym spadkiem wagi, bo dziecko jest ok. Oprócz tego skierowanie na powtórne badania z toxo , a wymaz na paciorkowca za miesiąc. Tabletki no - spe i izoptin mam już odstawić i brać tylko jak będzie brzuch twardniał.
Trochę się go wypytałam o te zapalenie płuc i jego przyczyny. Trochę mnie uspokoił. Wogóle jak mu moją listę pytań wyciągnęłam, to tak się rozgadał, że chyba 45 minut u niego siedziałam, gdzie zawsze max 15

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:55   #2252
ggoraa
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Gratuluje udanych wizyt!

Ja wiekszosc dnia przesiedzialam na sedesie - az mi nogi dretwialy. Ostatecznie wypilam lyzeczke syropu dla dzieci ( na zatwradzenia) i pochlonelam chyba kilogram jablek. Troche pomoglo. Ale jesli jutro znow bedzie zle to chyba nastapi akt desperacji- czyli czopek glicerynowy.

Tż wrocil pozno z pracy i spi juz, mlody jeszcze usiluje przedluzyc dzien, a ja zjem kasze na zgage i chyba powedruje do lozka.
Do jutra.
Stary 2011-09-26, 22:13   #2253
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

przeszuakłam dzisiaj Carrefur na Kolumny i nie było tego zestawu a zmęczyłam się zanim tam dojechałam bo upał niemiłosierny co za beznadziejne są te markety w Łodzi
a zestaw taki jest śliczny no i ta cena
U mnie nie dawno były te komplety w pepco-po 29,99 -ale zostały same rozmiary new born-to nie wzielam .
U mnie w cerefurze bylo wczoraj ich duzo-ale chyba dlatego że ceny nie powiesili-a ja poszłam sprawdzić a tu szok

DZIEWCZYNKI gratuluje wizyt-ja w przyszłym tygodniu .
Mam nadzieje że bedzie oki wszystko-ale ostatnio się tak denerwuje że masakra-bo bo sprzataniu moje tz został wiekszy bałagan niż przed jego sprzataniem ,jak nie miałam miejsca dla maluszka tak nie mam i tak samo z łóżeczkiem.
wrrrr..
A ja przecież nie wezne szafy na plecy ,nie przesniose do innego pokoju...
faceci (((
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:21   #2254
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Seona moj tez, ale ja dopiero teraz doszlam co to, bo nie mowi, ale w opisie zawsze jest. U mnie jest I stopien, wiec chyba norma jak na teraz, czy juz II powinien byc?
my mamy 34 tydz i 2 stopien mam

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
truscafka moj typ nr 1 wozka!
świetny!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:love :
tez mi sie podoba my nadal ogladamy chociaz coraz mniej czasu

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 22:48   #2255
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
my mamy 34 tydz i 2 stopien mam

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

tez mi sie podoba my nadal ogladamy chociaz coraz mniej czasu

Ja również mam 34tc ale stopnia łożyska nie znam
kurcze lekarz powiedział tylko, że wszystko ok, i nic nie wskazuje na to, że ur przed terminem...strasznie konkretny gienek mi się trafił

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Uciekam spać.
Dobrej nocki
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 23:13   #2256
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

gdyby nam sie okazja na quinny nie trafila tez mloda by x landkiem smigala
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 01:39   #2257
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wszyscy smacznie chrapia,tylko ja spac nie moge.Bardzo boli mnie podbrzusze i krzyz,rano wybieram sie do gina :/.Mam nadzieje,ze uda mi sie jeszcze przydusic komara,bo dosc wczesnie jest.Wypilam kubek goracego mleka i czekam,az zadziala
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:01   #2258
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wszyscy smacznie chrapia,tylko ja spac nie moge.Bardzo boli mnie podbrzusze i krzyz,rano wybieram sie do gina :/.Mam nadzieje,ze uda mi sie jeszcze przydusic komara,bo dosc wczesnie jest.Wypilam kubek goracego mleka i czekam,az zadziala
3mam za wizytę, mam nadzieje że to tylko przepowiadacze
nie martw się a sprawdziĆ to zawsze trzeba

a ja dzisiaj kiepsko spałam, pewnie przez to ze się martwiłam tą dojrzałością łożyska

idę do kuchni może coś skonsumuje
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:29   #2259
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Olusia za wizytę!

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Dzień dobry

Nika smacznego Co tam dobrego skonsumowałaś? Ja myślę nad tostami z szyneczką i żółtym serkiem i cappucino Ale tż poszedł do sklepu po składniki, więc muszę czekać eh
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:41   #2260
goldika
Zakorzenienie

Witam z rana
wiecie o ktorej wczoraj zasnelam?? ok 19 i obudzilam sie przed chwila dopiero...

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
I ja po wizycie.

U mnie to dobrych wieści nie ma, ale w sumie cieszę się tym co jest. Mam rozwarcie, kawałek szyjki też. Jeśli będę się oszczędzać to dam radę jeszcze w dwupaku pobyć. Gin daje mi 3tyg, potem mam odstawić leki i czekać.
Więc ok.
Miałam kontrolne usg z tego powodu że w szpitalu jakiś pomiar wyszedł za duży o o.5mm i lekarka podejrzewała wodogłowie, ale okazało się że mały był źle ułożony i dlatego, uffff.

Gratuluję udanych wizyt kochane.

Dobrej nocki, paaaa.
super, ze nie ma tego wodoglowia i ze kawalek szyjki jest.
Teraz lekarz daje Ci 3tyg a potem pewnie i tak sie przeterminujesz czesto tak bylo na innych watkach.

Cytat:
wracam od ginka i mam super wiadomości
Wiktorkowi siusiak nie odpadł i dr powiedział, ze (przynajmniej tak go zrozumiałam) jąderka będą zstępujące, więc później problemu nie będzie z nimi...
pomiary ma na 29/31t.c. waży 1,5kg a mierzy ok.34cm.
lezy główką w dół a nóżki wpycha w żołądek i w wątrobę leży tak na lewym boku
szyjka ok
tylko kazał pokazaĆ mojemu gin prowadzącemu wynik o tym że łożysko ma III stopień dojrzałości wg Grannuma- czyli ze dośĆ szybko dojrzewa, ale ze to w niczym nie rpzeszkadza, ale zapowiadał mi kilka razy zebym ten wynik pokazała ginekologowi

Zagadałam z nim o tym, że w rodzinie mama mi naopowiadała że dzieci rodza się pookręcane pępowiną, to powiedział, zebym pod koniec ciąży w listopadzie wpadła do niego a on bezpłatnie podejrzy na usg czy mały jest okręcony czy nie.
Termin porodu mu wyszedł na 3 grudnia a na pierwszym usg miałam na 6 grudnia a z @ na 8 grudnia
super ze wiesci dobre! nie wiem co znacza te stopnie lozyska ja ostatnio mialam I stopien. Tzn na polowkowym czyli nie tak ostatnio.

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Gratulacje udanych wizyt, moja też się zbliżą

Odebrałam wyniki moczu i jestem zmartwiona, bo zawsze były idealne a teraz wyszło mi 10 leukocytów.
W polu widzenia krwinki białe mieszczą się w normie, bo mam 4, ale te drugie zawsze były negatywne a jest teraz 10. Laborant powiedział, że jest ok, ale ja oczywiście zastanawiam się czy nie mam jakiegoś zapalenia
nie chce Cie straszyc ale dopytaj gina co z tymi leukocytami. Tez mialam ostatnio 10-12 i kazal mi zrobic posiew...

i okazalo sie ze mam jakies bakterie musze brac antybiotyk Duomox
ktoras z Was go brala?
Panikuje bo napisane jest, ze kobiety w ciazy w ostatecznosci moga go brac
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:43   #2261
nikaa2
Wtajemniczenie

Princesska
ale będziesz miała super sniadanko smacznego

ja z czeluści mojej lodówki zdołałam wyciągnąĆ nieco mleka+płatki fitness + orzechy laskowe+len+słonecznik---> i to wsunęłam
a tak to telefony od samego rana mam, że jeszcze jestem w trakcie śniadania
Stary 2011-09-27, 07:53   #2262
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
no kurcze wiem o tym żeby nie czytaĆ, sama tak niektórym z was doradzałam- ale ten klawisz ENTER korci jak cholera i google

dziewczyny dzięki za wsparcie jesteście kochane
3majcie kciukasy, zeby było dobrze i Martynka jak będzie 3mała to musi byĆ dobrze

ech
trzymam kciuki baaardzo mocno

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Cześć laski!

Ja juz po pracy Gratuluję udanych wizyt!!!

Dziś maż przywiózł już wózeczek złożyliśmy go kontrolnie i spowrotem do pudeł, jak mały się urodzi to dopiero go rozstawimy na stałe

fajnie, ze woz juz w domu kolorystycznie podobny do naszego
nasz juz sie wietrzy... smierdzial potwornie dlatego chcielismy go solidnie wywietrzyc. I od wczoraj nosidelko tez juz wietrzymy

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Ja już tez po wizycie
Anielcia ma 1549g. Główkę też ma "starszą" niż brzuszek i nóżki. Szyjka skrócona, ale trzyma. Na obniżony hematokryt dostałam żelazo i następna wizyta 17.10
widze, ze wiekszosc maluchow ma starsze glowki ciekawe jak to z moim jest. za wizyte.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od gina - troche sie nasiedziałam ale ogólnie jestem zadowolona. Pomijając to, że schudłam 2,5 kg przez miesiąc, to dzidzia mieści się w normie bo ma niecałe 2300 w 33 tygodniu Lekarz powiedział, że da mi skierowanie na dodatkowe badania, ale ogólnie mam się nie martwić tym spadkiem wagi, bo dziecko jest ok. Oprócz tego skierowanie na powtórne badania z toxo , a wymaz na paciorkowca za miesiąc. Tabletki no - spe i izoptin mam już odstawić i brać tylko jak będzie brzuch twardniał.
Trochę się go wypytałam o te zapalenie płuc i jego przyczyny. Trochę mnie uspokoił. Wogóle jak mu moją listę pytań wyciągnęłam, to tak się rozgadał, że chyba 45 minut u niego siedziałam, gdzie zawsze max 15
najwazniejsze, ze maluszek ok i chyba wcale maly nie jest jak na 33tydz

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Wróciliśmy od teścia. I powiem Wam, że komoda jest super - ma cztery szufladki i na dole dwie większe otwierane szafeczki - miejsca zajmuje sporo, ale jak już rezygnujemy z korzystania z przewijaka to odkręca się tylnią część i mamy komodę Także jestem superowsko zadowolona Łóżeczko zaraz tż mi złoży -tylko odpocznie troszkę Dostaliśmy mega siatę ubrań - trochę używanych i nowych większych, gryzaczki, zabawki, kocyk, ręczniczki z kapturkiem, śliczniusie skarpetki, łapki niedrapki... Jest tego sporo

Za udane wizyty
no no to sie oblowiliscie w jeden dzien i czesc wyprawki z glowy

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość

Ja wiekszosc dnia przesiedzialam na sedesie - az mi nogi dretwialy. Ostatecznie wypilam lyzeczke syropu dla dzieci ( na zatwradzenia) i pochlonelam chyba kilogram jablek. Troche pomoglo. Ale jesli jutro znow bedzie zle to chyba nastapi akt desperacji- czyli czopek glicerynowy.
.
biedna ja na szczescie nie mam tego problemu. W sumie nigdy nie mialam.
Stary 2011-09-27, 07:57   #2263
mol_aa
Zadomowienie

Witam wtorkowo

Goldika nie tylko Ty tak szybko padlas, tz sie ze mnie smial, ze jeszcze troche to by mnie musial przenosic do sypialni, bo tak twardo spalam

truscafka bardzo fajny wózek,no i te kolory

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

rojku super, ze wizyta sie udala

---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt!

Gorraa musisz uwazac, bo zbyt duza ilosc blonnika moze dzialac zupelnie odwrotnie, tzn. jak zaklei to na maksa, a probowalas zwyklego jogurtu z musli??
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:08   #2264
muffinka90
Zakorzenienie

Witam z rana
tz zaspal do pracy, zawsze mnie zadziwia, jakie mozna miec w takim przypadku ruchy

za udane wizyty

princessko fajne prezenty ale jak tak piszesz, to sobie uswiadomilam, ze moje dziecko wyprawke to ma, ale zadnych grzechotek ani gryzakow (tylko misia z bebilonu i od babci co byl przy kocyku:/ )

Tincia fajny ten kolorek

Olusia

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:09   #2265
Tincia
Wtajemniczenie

Bry...

Jakas niewyspana jestem...
Na 11:00 do diabetologa- oj jak mi się nie chce... nie wiem po co tam kursuje co 2tyg.. bo kompletnie nic sie u mnie nie zmienia... ehh...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:10   #2266
ela3010
Zadomowienie

Witajcie z rana.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa, staram się realnie podchodzić do tego co mówi gin, mam wrażenie że w tej ciąży jeszcze bardziej mnie ostrzega i częściej wspomina że do terminu nie pochodzę.
Mówił że to oczywiście ode mnie zależy czy te 3 tyg donoszę, i jak urodzę to maluch już będzie wydolny oddechowo, wagowo też ok więc powinno być dobrze.
Ale jak robił usg to w samym dole brzucha, prawie na kości i autentycznie bolało jak mi tę sondę przyciskał, a jak zbadał to myślałam że wyskoczę z fotela, i efekt taki że od wczoraj plamię po tym badaniu tak na buro jakoś, niby delikatnie ale plamię, nie wiem czemu tak pod koniec niedelikatnie badają, wasi też tak???.
Ogólnie czuję że maluch jest strasznie nisko, jest mi niewygodnie bo się łobuz rozpycha i napiera na szyjkę, siku co chwileczkę biegam, w nocy 5 razy pewnie. Ale pewnie tak ma być..

Gin kazał mi się zastanowić nad wymazem z tego paciorkowca, jestem zdecydowana, tylko nie wiem gdzie i jak to się robi, jeśli wiecie coś na ten temat to mnie oświećcie.

Olusia trzymam kciuki za wizytę.

Elfik nie martw się, lekarz ma wszystko pod kontrolą

Truskafko wózek śliczny.

Dygotka coś się dawno odzywała, chyba.

To kładę się z książką.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:13   #2267
muffinka90
Zakorzenienie

Bahamadia a dostajesz opis usg? Moj ginek tez mowi, ze lozysko ok i tyle, doczytalam stopien na opisie, co dostaje do domu.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

elu u mnie wymaz bedzie pobieral ginek na wizycie. Co do badan na fotelu, to nie wiem, czy to zalezy od lekarza, czy ja cos mam, ale od poczatku ciazy mnie to boli, nie wazne jak delikatny lekarz mnie bada, wczesniej tak nie mialam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-09-27, 08:27   #2268
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogólnie czuję że maluch jest strasznie nisko, jest mi niewygodnie bo się łobuz rozpycha i napiera na szyjkę, siku co chwileczkę biegam, w nocy 5 razy pewnie. Ale pewnie tak ma być..

Gin kazał mi się zastanowić nad wymazem z tego paciorkowca, jestem zdecydowana, tylko nie wiem gdzie i jak to się robi, jeśli wiecie coś na ten temat to mnie oświećcie.
Mi tez zbyt "wygodnie" nie jest A jak sie ruszy, to jest "au mój pęcherz" No, ale co... wygodniej już na pewno nie będzie ew.gorzej

Nie wiem czemu "kazal sie zastanowic" wymaz powinno sie robić i już... co tu do myślenia???
Ja bede miala pobierany normalnie na wizycie przez moją ginkę w przyszłym tyg, czyli w 35t.c.
Moja bardzo delikatnie bada, tzn jak czasami cos nacisnie, to wiadomo ze czuje, ale nigdy nie krwawiłam po badaniu.... czy cos w tym stylu.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-27, 08:28   #2269
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Wymaz warto zrobić, bo dla dziecka paciorkowiec może być bardzo niebezpieczny.
Ja opisywałam moje przeboje, jak to mi pani w okienku powiedziała, że mogę sobie sama ten wymaz pobrać. Na szczęście zadzwoniłam do mojego gina i powiedział, żeby znaleźć miejsce, gdzie pobiera położna albo lekarz.
Stary 2011-09-27, 08:30   #2270
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nie chce Cie straszyc ale dopytaj gina co z tymi leukocytami. Tez mialam ostatnio 10-12 i kazal mi zrobic posiew...

ktoras z Was go brala?
zapytam w tym tygodniu na wizycie - dziwi mnie, że laborant powiedział, że badanie ok.

a Ty miałaś te leukocyty w osadzie czy w polu widzenia?
bo kurcze w polu widzenia mam w normie, wgooglałam i niby pisze, ze w osadzie norma do 25 ale już zgłupiałam ????

Cytat:
Bahamadia a dostajesz opis usg? Moj ginek tez mowi, ze lozysko ok i tyle, doczytalam stopien na opisie, co dostaje do domu.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

elu u mnie wymaz bedzie pobieral ginek na wizycie. Co do badan na fotelu, to nie wiem, czy to zalezy od lekarza, czy ja cos mam, ale od poczatku ciazy mnie to boli, nie wazne jak delikatny lekarz mnie bada, wczesniej tak nie mialam
ja też nigdy nie wiem jaki stopień łożyska i nie dopytuję...myślę, że gdyby było coś nie tak to lekarz by mnie poinformował, pamiętam tylko, że na połówkowym miałam stopień zerowy

a ten wymaz jak gin pobiera to Ty zanosisz do laboratorium czy on się tym zajmuje?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:30   #2271
ela3010
Zadomowienie

Muffinko może po prostu tak to musi być że my to boleśnie odczuwamy, bo ja jakoś nigdy nie czułam się komfortowo, ale ostatnio to już całkiem boli jak gmera po szyjce i wogle, może ta część naszego organizmu jest w tym czasie strasznie wrażliwa?. Aha, to może gin pobiera ten wymaz. Może ja mam mu dopiero za te 3 tygodnie powiedzieć co i jak, tzn czy chcę ten wymaz, o ile zdążę go zrobić
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:33   #2272
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

OluSia ja o tej godzinie tez nie spalam ....

moja gin zawsze delikatnie bada, ale jak pojechalam rodzic i tam mnie lekarz badalo to myslalam ze przeproszeniem ze sie pos*am!!!!! z bolu!!!!!!!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:35   #2273
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
OluSia ja o tej godzinie tez nie spalam ....

moja gin zawsze delikatnie bada, ale jak pojechalam rodzic i tam mnie lekarz badalo to myslalam ze przeproszeniem ze sie pos*am!!!!! z bolu!!!!!!!!!!!
też od koleżanek słyszałam, że w szpitalu nie dość, że bada cała pielgrzymka różnych osób to te badania do najprzyjemniejszych nie należą
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:35   #2274
ja_dalia
Wtajemniczenie

Witam z rana

miałam dziś jechać z moczem na posiew, ale ...znow sie nie uda chyba.... bo siku się nie chce, a głód straszny.... już tak 2gi dzień mam... w nocy o 1 mnie pogoni a z rana duuuuupa... i jak tu badania zrobić ???? Jak siku się nie chce .... Już godzine czekam, ale chyba sobie odpuszczę i zmusze się jutrem

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

ktoras z Was go brala?

ja go brałam, ale na angine :/ bo jako dziecko b.czsto chorowałam i srednio raz na 2 m-ce byłam na antybiotykach :/ i tylko ten działał ....

Gratuluje dziewczyny udanych wizyt !!!! super że dzieciaczki zdrowiutkie

Tincia to mam nadzieje ze dzisiejsza wizyta zmieni wszystko na lepsze

Elu nie wiem czy to to samo badanie, ale jak leżałam to dziewczynom robili lekarze tzw "masaż szyjki" na szybki poród i tez potem plamiły dzień.... ale sądze ze Tobie tego nie robili, bo za wczesnie... moze to poprostu następstwo tego badania....

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:41   #2275
Tincia
Wtajemniczenie

ja_dalia- to może jak o tej 1:00 robisz siusiu, to wypij z kubek wody, to rano też zrobisz... ja to raczej mam w drugą stronę, czasami aż nie chce mi się wstać żeby iść do kibelka, a musze... :/

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-09-27, 08:44   #2276
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ja też nigdy nie wiem jaki stopień łożyska i nie dopytuję...myślę, że gdyby było coś nie tak to lekarz by mnie poinformował, pamiętam tylko, że na połówkowym miałam stopień zerowy

a ten wymaz jak gin pobiera to Ty zanosisz do laboratorium czy on się tym zajmuje?
Na polowkowym tez mialam I st. i doczytalam ze w 15tc tak samo.

Z mojej przychodni codziennie zabiera probki ktos z laboratorium i na drugi dzien przywozi wyniki, chociaz paciorkowca to pewnie dluzej sie robi.

Tylko tak sie zastanawiam, oni zabieraja probki kolo 11:00, a ja mam wizyte na 12:40
sie dowiem, najwyzej sama zawioze.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-09-27 o 08:46
Stary 2011-09-27, 08:46   #2277
goldika
Zakorzenienie

Elfie eee nie wiem o ktore leukocyty chodzilo

Dalia moj Tz tez bral Duomox na cos tam... czyzby to byl lek na wszystko?

W ogole to boli mnie cos nad spojeniem lonowym. Rwie w sumie moze to nic powaznego bo w sumie to pierwsze bole ciazowe jakie mam. Dopiero za 2tyg mam wizyte u gina wrr.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:

Tylko tak sie zastanawiam, oni zabieraja probki kolo 11:00, a ja mam wizyte na 12:40
sie dowiem, najwyzej sama zawioze.
pewnie na drugi dzien zawioza w takim razie.
U mnie o 10zabieraja probki do labo, a cytologie jak mi pobierali to o 16 i nic nie musialam sama zawozic

ja jestem zalamana... toxo we krwi, bakterie w sikach... jeszcze paciora mi do szczescia potrzeba
Stary 2011-09-27, 08:51   #2278
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Cześć laski!

Ja juz po pracy Gratuluję udanych wizyt!!!

Dziś maż przywiózł już wózeczek złożyliśmy go kontrolnie i spowrotem do pudeł, jak mały się urodzi to dopiero go rozstawimy na stałe

Śliczny

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
no dziewczyny, dzięki za wsparcie z tym rozstępami jakoś przeżyje te 3 i każdy kolejny będę przeżywać . W sumie to wolę, żeby z bobasem było ok i tyle

dokupię sobie jeszcze jakieś specyfiki, może z pharmaceris, może tą słynną mustelę

Kochana ja jestem jeden wielki rozstęp i noc z tym nie zrobie takze taka nasza uroda

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt! U mnie jeszcze 2 długie tygodnie

Nika, to szybko Ci się łożysko postarzało. Pokaż koniecznie swojemu gin.

Ela, 3 tygodnie??!! Wow, qrcze, ja też nie mam już szyjki prawie i rozwarcie spore, ale w poprzedniej ciąży też tak miałam i donosiłam do terminu więc mam nadzieję, że i teraz się uda Ale Ci dobrze, będziesz mogła sprzątać

Janeczka, ja na pewno będę zaglądać na poczekalnie i czekać na ostatnie rozpakowane, bo wiem jak było w poprzednim wątku Rodziłam prawie na końcu i nie miałam z kim się dzielić ostatnimi chwilami, wszystkie już były rozpakowane i nie zaglądały na poczekalnie a na odchowalni już co innego w głowie

Aniu, kupa na głowę to dobry znak, zagraj w totka U nas w Polsce 50 mln do wygrania, już wysłałam. Trzymajcie kciuki, może milionerka już do Was pisze

Ja dzis sie dowiedziałam ż etyle kasy do wygrania i chyba dzis puszcze totka a co może będziemy we dwie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:54   #2279
goldika
Zakorzenienie

Dobra juz nie panikuje... odwazylam sie duomox wygooglowac i jest teoretycznie jednym z bezpieczniejszych antybiotykow dla ciezarnych

Kiedy jest losowanie Lotto?? Moze i ja wysle...
Stary 2011-09-27, 09:07   #2280
nikaa2
Wtajemniczenie

o tym plamieniu po badaniu ginekologicznym to czytałam, ze jest w normie jeżeli tylko jest takie brunatnawe... jeżeli jest krem żywsza to na IP
z tego co Ela pisze to własnie takie lekkie podrażnienie po badaniu dowcipnym, będące w normie

ech idę szukaĆ u siebie moli, tzn i tak musze szafki przejrzeĆ, bo robię miejsce na buteleczki, mleczko itp. to przyokazji rozejrzę się czy u mnie tego cholerstwa nie ma

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-27 o 09:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości