Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 20:34   #1621
AgaMili
BAN stały

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Lily Rose Pokaż wiadomość
AgaMili powiedz mi, gdzie można kupić naprawdę tanie ciuszki dla niemowląt w UK?
Mam tam siostrę i chciałabym jej podpowiedzieć co i jak.
Najtaniej w Primarku
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:34   #1622
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
moja koleżanka tak samo uważała i nie używała kaftaników ale jak pomyśleć to jak dziecko moze mieć gołe plecki jak ma śpioszek na to założony a przeciez śpioszek sięga wysoko jest zapianany na ramionkach więc raczej plecków gołych nie będzie mieć bo nie ma takiej możliwości co innego jak sie zakłada kaftanik i pół śpiochy to wtedy kaftanik moze sie podwinąc i wychodzić ze spodenek i wtedy plecki gołe zresztą takie maleństwo sie tak nie kręci i nie wierci jak większa dzidzia więc nie wydaje mi się by śpioszek sie podwijał
ja wiem ze na początku będe używać kaftaników i śpioszków już mam kilka kupionych i kilka dostałam bo nawet jest zalecane że zanim pępuszek się nie zagoi i nie odpadnie by używać kaftaników
no mozliwe, mi sie mimo to wydaje ze jakos moze je tam podwiewać czy cos sama tez nosze podkoszulki zimą i mi sie to takie oczywiste wydaje, ale wiadomo ile ludzi tyle opinii. Zobaczymy jak bedzie najwygodniej dla nas i maluchów, dobrze miec pare sztuk body i kaftaników i metodą prob i bledów ubierac

AgaMili ile ubranek i jakiego bedziesz miec przystojnego kawalera małego No i Mili i mama tez odstawione na zime

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-26 o 20:36
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 20:36   #1623
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
no mozliwe, mi sie mimo to wydaje ze jakos moze je tam podwiewać czy cos sama tez nosze podkoszulki zimą i mi sie to takie oczywiste wydaje, ale wiadomo ile ludzi tyle opinii. Zobaczymy jak bedzie najwygodniej dla nas i maluchów, dobrze miec pare sztuk body i kaftaników i metodą prob i bledów ubierac

pamiętam jak mnei mama zmuszała do noszenia podkoszulek nienawidziłam tego i teraz już nie noszę takiego czegoś
Stary 2011-09-26, 20:40   #1624
AgaMili
BAN stały

Cytat:
AgaMili ile ubranek i jakiego bedziesz miec przystojnego kawalera małego No i Mili i mama tez odstawione na zime

Dziewczyny same bedziecie wiedzialy jak ubierac dzidzie i zadne "dobre rady" nie beda wam potrzebne
Stary 2011-09-26, 20:40   #1625
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam jak mnei mama zmuszała do noszenia podkoszulek nienawidziłam tego i teraz już nie noszę takiego czegoś
tzn ja tych takich typowych podkoszulkow w takie tłoczone paski tez nie nosze tylko takie topy bawełniane z likra, ale nie lubie miec odkrytych pleców
Stary 2011-09-26, 21:08   #1626
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Siostra, jej koleżanka i moja sąsiadka zaoferowały się, że dadzą mi coś po ich dzieciach. No i fajnie ale wolałabym wiedzieć teraz co i jak, żeby móc kupować resztę. Nie bardzo wiem jak im to powiedzieć, żeby określiły, co mogą mi dać, ale żeby nie odebrały tego nachalnie. Siostry się nie boję i tej jej koleżanki też nie, bo ona dostała troszkę rzeczy od mojej siostry, a raczej więcej dzieci nie planuje. Za to troszkę się obawiam brać rzeczy od sąsiadki. Po niej ubranka moje dziecko będzie nosiło już jako w sumie 3 dziecko. Wiadomo, że są już pewnie troszkę zniszczone, po moim będą bardziej i co wtedy? Oddawać takie zniszczone? Raczej nie, ale wiadomo, że pewnie nie kupię jej w zamian tyle sztuk nowych co dostałam od niej, bo po prostu mogę to zrobić teraz dla swojego dziecka i od niej nie brać. Chyba po prostu powiem jej, że siostra chce mi dać ubranka i tyle. Za to siostrę poproszę, żeby delikatnie zapytała tej swojej koleżanki, co konkretnie może mi dać Chyba tak będzie najlepiej
Kropeczka ja osobiście nie byłabym za tym żeby brać od sąsiadki no chyba że chce dać a nie pożyczyć, bo jak masz oddać to wiadomo że nie wiesz w jakim stanie będą rzeczy bo może się maleństwu ulewać i mogą zostać jakieś plamy, zreszta po 2 dzieci to rzeczy i tak będą już trochę sprane i zużyte a żeby potem nie było że to Ty je zniszczyłas i masz odkupić nowe. To już lepiej swojemu maleństwu kup nowe a nie potem komuś, ale to tylko moje zdanie

Nam siostra Tż-ta chciała tak "dać" pralkę, ona nam da teraz swoją 1,5 roczną pralkę a jak ona będzie już miała własne mieszkanie to mamy jej odkupić nową, no to ja już wolałabym sobie tę nową pralkę kupić. Na szczęście dostaliśmy od mojej mamy używaną pół roku bez konieczności zwrotu nowej

Agatek na to zadupie za mężem sie wyprowadzam, bo on ma tam stałą pracę i w miarę pewną (uczy w podstawówce), dużo tańsza działka w tamtych okolicach niż w moich, poza tym on tutaj miałby marne szanse na pracę, ponieważ wszystkie nauczycielskie etaty w okolicy obsadzone na najbliższe 30 lat a dojeżdzać jakies 40-50 km to raczej kiepsko, ja przed ciążą pracowałam w handlu w sieciówce (nie będę pisać żeby reklamy nie robić bo nie zasługują ) to myślę że coś w brodnicy uda mi sie znaleźć, chociaż łatwo nie będzie. Tu do obecnej pracy w Toruniu powrotu żadnego nie mam, jak tylko wrócę za kilka dni wypowiedzenie dostanę, taka praktyka firmy i niejedna dziewczyna już przerabiała coś podobnego po powrocie z macieżyńskiego.

A zapiekanki ziemniaczane to mój mąż mógły jeśc codziennie, makaronowe już mu tak nie podchodzą, a ja tam chętnie

AgaMili zakupy naprawdę super, jest czego zazdrościć, przed zrobieniem zdjęć przyczepiaj coś czerwonego żebyśmy Ci nie zauroczyły (podobno działa tak mówiła moja babcia) i żeby Ci potem np. w praniu szycie nie popękało z tego zauroczenia
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:14   #1627
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Fajne te spodnie W sobotę, jak będziemy jechali do teściów, to może odwiedzimy Pepco. Spodni dresowych chyba nigdy za dużo

Dziewczyny mam problem. Siostra, jej koleżanka i moja sąsiadka zaoferowały się, że dadzą mi coś po ich dzieciach. No i fajnie ale wolałabym wiedzieć teraz co i jak, żeby móc kupować resztę. Nie bardzo wiem jak im to powiedzieć, żeby określiły, co mogą mi dać, ale żeby nie odebrały tego nachalnie. Siostry się nie boję i tej jej koleżanki też nie, bo ona dostała troszkę rzeczy od mojej siostry, a raczej więcej dzieci nie planuje. Za to troszkę się obawiam brać rzeczy od sąsiadki. Po niej ubranka moje dziecko będzie nosiło już jako w sumie 3 dziecko. Wiadomo, że są już pewnie troszkę zniszczone, po moim będą bardziej i co wtedy? Oddawać takie zniszczone? Raczej nie, ale wiadomo, że pewnie nie kupię jej w zamian tyle sztuk nowych co dostałam od niej, bo po prostu mogę to zrobić teraz dla swojego dziecka i od niej nie brać. Chyba po prostu powiem jej, że siostra chce mi dać ubranka i tyle. Za to siostrę poproszę, żeby delikatnie zapytała tej swojej koleżanki, co konkretnie może mi dać Chyba tak będzie najlepiej

no spodnie naprawdę mogę polecić bo sa rewelacyjne super wygodne super sie nosi jestem mega zadowolona

co do ciuszków to najlepiej sie zapytać czy ciuszki masz zwrócić czy to na stale dostajesz bo skoro zaoferowała sie że da a nie pożyczy to raczej już nie do zwrotu tym bardziej ze napewno wie jaki jest ich stan i po kolejnych praniach mogą już się nie nadaewać dla kolejnego dziecka wszystko ma swoją granice wytrzymałości jeżeli masz dobry kontakt z sąsiadką jest miła i uprzejma że sama zaoferowała że da to co szkodzi zapytać czy te ciuszki są potem do zwrotu??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 21:20   #1628
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Wypiję herbatkę, umyję głowę i biorę się za prasowanie :/
Dzisiaj zaliczyłam prasowanie zaległe....uffff...ogarne łam to i jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
a i jeszcze wrzucam kilka fotek z ciuszkami z lumpka Na razie Są takie mało kolorowe, jak poznam płeć to zaszaleję
Śliczne

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam wszystkiego bo sił brak. Niedobrze mi, cofa mi się wszystko co dziś jadłam. A jeszcze zabrałam się za pieczenie pierogów ze szpinakiem
Możecie się poczęstować
jeśli chodzi o Bydgoszcz to miałam do czynienia z wieloma ginekologami, jakby co pytaj. Ja chodzę teraz do dr Mikołajczyka.

paputy wymiatają
Dziękuję bardzo za informację, myślę że zdecyduje się na lekarza właśnie w Bydgoszczy więc jak coś to będziemy w kontakcie
Pierogi obłędne!!!

Cytat:
kombinezonu tez nie mam jeszcze ani czapeczki takiej zimowej, mam ze 2 albo 3 bawełniane takie cienkie, niedrapki tez mam 3 pary i mysle ze wystarczy
Postanowiłam kombinezon kupić jak najpóźniej bo liczę na lepsze ceny. Teraz strasznie drogie te kombinezony bo początek sezonu, liczę na obniżki

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Teraz nabytki dla Marcelka
cudne zakupy
Stary 2011-09-26, 21:50   #1629
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzisiaj zaliczyłam prasowanie zaległe....uffff...ogarne łam to i jestem z siebie dumna
Ja się tak zmęczyłam tym prasowaniem, że jak Was nadrabiałam to zachciało mi się spać ...
Ale poczekam na TZcika, zrobię mu cieplutką hebatkę

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 23:10   #1630
Anulka_86
Raczkowanie

mnie katar powoli rozkłada na dobre...
ale zjadłam czosnek, herbatek z cytryna i miodem to już nie wiem ile wypiłam.... wykapałam się... pospałam popołudniu i mam ogromną nadzieję ,że jutro będzie o niebo lepiej
a ty czasem piszę dobranoc....
i nie martwcie się o ubieranie dzieci... każdy to potrafi
w dzieciństwie ubierałyśmy lalki przecież... a najważniejsze aby nie przesadzać i ubierać dziecko tak jak siebie... - będzie dobrze..

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Anulka mnie ostatnio też przeziębienie łapało i zrobiłam sobie taki syrop, w którym w ogóle czosnku nie było czuć
http://www.wielkiezarcie.com/recipe21870.html
Moja ginka powiedziała, że jak najbardziej mogę go pić, nawet mi pomógł
Ale życzę zdrówka

dziękuję za " przepis " muszę wypróbować
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 23:14   #1631
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dziewczyny poratujcie!!!!! mam łóżeczko ale ni ema wyciąganych szczebelek bardzo mi na tym zależy i tu moje pytanie gdzie można kupić takei dwa szczebelki z tymi nasadkami albo gdzie można dostać takie nasadki na te szczebelki???bo szukam szukam ale w tej kategorii wujek google niestety nie pomoże ;( moze któraś wie orientuje sie to plis pomóżcie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 06:58   #1632
agawoo
Zakorzenienie

Cześć
Witam z rana
Ale ziiiimmmnno Cieplej niz wczoraj rano, bo aż 8 stopni, ale i tak makabra Zaraz idę kawkę sobie strzelić
Szefa dzisaj znowu nie ma, więc trochę loozu będzie

Cytat:
dziewczyny poratujcie!!!!! mam łóżeczko ale ni ema wyciąganych szczebelek bardzo mi na tym zależy i tu moje pytanie gdzie można kupić takei dwa szczebelki z tymi nasadkami albo gdzie można dostać takie nasadki na te szczebelki???bo szukam szukam ale w tej kategorii wujek google niestety nie pomoże ;( moze któraś wie orientuje sie to plis pomóżcie
Monika, nie wiem niestety .. Nawet nie wiedziałam, że coś takiego można dokupić, skoro szczebelki są nie wyjmowane Ale może w sklepie meblowym coś takiego jest?

Stary 2011-09-27, 07:09   #1633
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wam tez tak piersi rosną ?
I czy swędzi was bardzo brzuch ? Bo ja już nie daje rady
mi rosna jak na drozdzach... ze stanika juz wyplywaja :/ a brzuszek swedzi tylko czasami... ale smaaruje go zeby nawilzyc skore... to powinno pomoc

Agamili.. hehe poszalalas na tym carboocie ja ostatnio tak samo, ale tylko na ciuszkach... na razie mam za male ieszkanie na wieksze klamoty

eh... chodze ostatnio taka niewyspana... koszmary jakies mi sie snia :/
Stary 2011-09-27, 07:10   #1634
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry

Ja juz po sniadanku, slodkie buleczki z miodem i dzemem + herbata z miodem i cytryna. Zimnica na zewnatrz a my musimy sie zbierac

Monika ja nie mam pojecia gdzie moze takie cos dokupic.

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-09-27 o 07:12
Stary 2011-09-27, 07:18   #1635
Mijus
Rozeznanie

Dzień Dobry
Nie wyspałam się, jakieś głupoty mi się śniły całą noc. Wszystko związane ze zdrowiem, jakieś operacje i inne cholerstwa...brrrr.
Wyprawiłam tż do pracy i zaraz biore się za ogarnięcie chatki.

Miłego dnia Mamuśki
Stary 2011-09-27, 07:19   #1636
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dobry.

Ja jeszcze przed śniadankiem

U mnie pogoda już kolejny dzien z rzędu piękna. Musze jechać do sklepu, jeszcze piwo kupić, bo taki pan u nas bedzie drzewo ciąć.

Jechałam dzis rano na rowerze i mnie zabolało ścięgno krocza. Nigdy mi sie nic takiego nie przytrafiło, przez chwile nie umiałam chodzic, ale juz jest ok.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:41   #1637
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Dzień dobry

Znowu nie zaglądałam tyle czasu... Masakra!
W tym wszystkim nie napisałam relacji z ostatniej wizyty, którą miałam 19-nastego.
No więc tak. Badania mam super, ciśnienie mam super, co do wagi (bo mam już na plusie 10kg ) - położna powiedziała, że przyrost jest normalny, ale żeby ograniczyć cukry - głównie soki i te owoce, które mają go więcej
Słyszałam tętno płodu Bajkaaaaaaaa - też idealne.
Ogólnie wszystko jest jak należy. Co do bólów krzyża lekarz powiedział, że nic nie poradzimy, że co 2ga pacjentka się na nie skarży i trzeba to wytrzymać. Na zgagę (bo też mi okropnie i bardzo często dokucza) przepisał syrop.
Po badaniu, przyłożył głowicę, w celu dojrzenia tej płci i powiedział DZIEWCZYNKA Jednak znów dodał, by nic nie kupować...
Ubrałam się, usiadłam i pytam... jak to nie kupować, to na ile procent ta dziewczynka? A on "na 100, ale do 8 miesiąca nie powinno się kupować rzeczy, będziemy robić w 8-mym jeszcze USG" hehe Ale ważne dla mnie, że na 100 Wiadomo woli się zabezpieczyć, żeby później jakaś nie miała pretensji, że źle zobaczył Cóż, tak byłam nastawiona na syna - czas zmienić nastawienie na córkę
Kolejna wizyta 17 października
Z badań czas na glukozę z obciążeniem... bleeeeeee ....

Tak więc na liście już mogę widnieć na różowo hehe a nie na zielono...
Ciężko mi się oswoić, bo spodziewałam się synka i na niego się nastawiłam

Aaaa i mam już wózek! Trafiła mi się mega okazja. Kupiłam Kadex Elipse w kolorach beżu Jutro go odbieram.

Mała kopie już co raz mocniej, rano dzisiaj dała popis na maxa
Dostałam w prezencie zabawkę z pozytywką i puszczam wieczorami do brzuszka, by mała zapamiętała

I to chyba na tyle

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:47   #1638
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim
Ja nawet spałam calą noc, nawet chyba siku nie wstawałam

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dobry.

Ja jeszcze przed śniadankiem

U mnie pogoda już kolejny dzien z rzędu piękna. Musze jechać do sklepu, jeszcze piwo kupić, bo taki pan u nas bedzie drzewo ciąć.

Jechałam dzis rano na rowerze i mnie zabolało ścięgno krocza. Nigdy mi sie nic takiego nie przytrafiło, przez chwile nie umiałam chodzic, ale juz jest ok.
Zoska, matko na rowerze???

Stary 2011-09-27, 07:49   #1639
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No, na rowerze, nie bylo zadnych przeciwskazan od lekarza , to dlaczego miałabym sobie odmawiać tego co robiłam przed ciążą codziennie...
Stary 2011-09-27, 08:11   #1640
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Musiałaś sobie sama kupić glukozę? Trzymam kciuki za USG i badanie z glukozą

Mnie nie puchną (jeszcze), ale za to wychodzą mi na stopach i dłoniach brzydkie żyły To pewnie od ciśnienia - z miesiąca na miesiąc mam coraz wyższe, ale mieści się w normie, zresztą to chyba normalne

a i jeszcze wrzucam kilka fotek z ciuszkami z lumpka Na razie Są takie mało kolorowe, jak poznam płeć to zaszaleję
śliczne ciuszki!!
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
tuptusie przesłodkie

glukozę ja tez kupowałam sama w aptece....
ja też sama zakupiłam glukoze
Cytat:
mi urosły o 3rozmiary cycochy na razie jest spokój ale swędzą czasami więc pewnie jeszcze podrosną
a rzusio też swędzi ostatnio okropnie ale tylko wtedy jak mam ciucha na gumce jakiejś najbardziej mnie swędzi w okolicy pępka pewnie mi go ędzie wywalało niedługo
Cytat:
też tak będe robić kaftanik i śpioszek na to ale tak jak Haniula pisze o body to mi sie wydaje za dużo do rozpinania body i śpioszek i troszkę bez sensu bo to i bodziaki mają guziczki i śpioszki też wiec po co tyle tego a najlepiej właśnei kaftanik lub bluzeczke pod śpioszek
mi też się to wydaje za dużo...ale zobaczymy jak wyjdzie "w praniu"
Cytat:
Napisane przez sofciaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Znowu nie zaglądałam tyle czasu... Masakra!
W tym wszystkim nie napisałam relacji z ostatniej wizyty, którą miałam 19-nastego.
No więc tak. Badania mam super, ciśnienie mam super, co do wagi (bo mam już na plusie 10kg ) - położna powiedziała, że przyrost jest normalny, ale żeby ograniczyć cukry - głównie soki i te owoce, które mają go więcej
Słyszałam tętno płodu Bajkaaaaaaaa - też idealne.
Ogólnie wszystko jest jak należy. Co do bólów krzyża lekarz powiedział, że nic nie poradzimy, że co 2ga pacjentka się na nie skarży i trzeba to wytrzymać. Na zgagę (bo też mi okropnie i bardzo często dokucza) przepisał syrop.
Po badaniu, przyłożył głowicę, w celu dojrzenia tej płci i powiedział DZIEWCZYNKA Jednak znów dodał, by nic nie kupować...
Ubrałam się, usiadłam i pytam... jak to nie kupować, to na ile procent ta dziewczynka? A on "na 100, ale do 8 miesiąca nie powinno się kupować rzeczy, będziemy robić w 8-mym jeszcze USG" hehe Ale ważne dla mnie, że na 100 Wiadomo woli się zabezpieczyć, żeby później jakaś nie miała pretensji, że źle zobaczył Cóż, tak byłam nastawiona na syna - czas zmienić nastawienie na córkę
Kolejna wizyta 17 października
Z badań czas na glukozę z obciążeniem... bleeeeeee ....

Tak więc na liście już mogę widnieć na różowo hehe a nie na zielono...
Ciężko mi się oswoić, bo spodziewałam się synka i na niego się nastawiłam

Aaaa i mam już wózek! Trafiła mi się mega okazja. Kupiłam Kadex Elipse w kolorach beżu Jutro go odbieram.

Mała kopie już co raz mocniej, rano dzisiaj dała popis na maxa
Dostałam w prezencie zabawkę z pozytywką i puszczam wieczorami do brzuszka, by mała zapamiętała

I to chyba na tyle
gratulacje dziewczynki:cmok :tatuś dumny pewnie?(mój marzył o córce-córeczce tatusia i ma)

ja bedę dzisiaj robiła porządki w szafie, poprasuję i pójdę do sklepów może coś wynajdę na mój tyłek bo robi się coraz chłodniej a mam tylko2 pary ciążówek

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

zacząłyśmy 25tydz!!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:18   #1641
sofciaa
Zadomowienie

GG do sofciaa

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

gratulacje dziewczynki:cmok :tatuś dumny pewnie?(mój marzył o córce-córeczce tatusia i ma)

zacząłyśmy 25tydz!!!!
Na początku obstawiał córę, ja się upierałam że będzie syn Kiedy pierwszy raz padło podejrzenie, że córeczka - zmienił front i stwierdził, że się pewnie zmieni i będzie syn Kiedy na tej właśnie wizycie lekarz potwierdził - uznał, że super - cieszył się, ale przyznał też, że ma przechlapane teraz - bo jak sobie poradzi z dwoma babami hehe

Gratuluję 25 tygodnia
U mnie dziś 25 tydz, 5 dz.

25.02.2011 [*] Aniołek

Co nie zabije...

17.01.2012 Córcia
sofciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:04   #1642
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Witam! Mnie dzisiaj w nocy obudził mocny skurcz łydki ból niesamowity, ale mąż szybko rozmasował i było lepiej.

U mnie też słoneczko za oknem, a ja piję mleczko na śniadanie

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:11   #1643
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jak liczycie swoje tygodnie ? Wg tego co USG pokazuje czy od pierwszego dnia miesiaczki ?
Stary 2011-09-27, 09:24   #1644
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no na pewno próby wątrobowe aspat, alat i bilirubina nie zaszkodzi jakbys zrobila i moze do lekarza juz bys z wynikami poszła...
dokładnie, ja je robiłam na to swędzenie

AgaMili jakie zakupy superrrr
Stary 2011-09-27, 09:28   #1645
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No, na rowerze, nie bylo zadnych przeciwskazan od lekarza , to dlaczego miałabym sobie odmawiać tego co robiłam przed ciążą codziennie...
Skoro lekarz nie zabronił, to ok Ja bym się bała, bo mam tendencję do spadania z roweru w najmniej oczekiwanym momencie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

dokładnie, ja je robiłam na to swędzenie
No ja tez robiłam te badania jak mnie wszystko swędziało, ale wyszły w normie, zmieniłam mydło na Bambino i oliwkę też mam z tej samej serii i jest o niebo lepiej

Stary 2011-09-27, 09:36   #1646
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mi już chyba nie urosną Tylko się wypełniły
Co do swędzenia, to albo po prostu skóra się rozciąga albo zrób badania na cholestazę dla świętego spokoju.

19mala83, MMONIKA już pytałam o to, czy ciuszki do zwrotu i powiedziała, że jak ona będzie miała drugie dziecko, to jej oddam i nie będzie problemu, bo przecież takie dziecko to krótko chodzi w ubrankach, bo zaraz wyrasta. Ale przecież z tego powodu kupuje się ich mniej i ciągle pierze, co też je niszczy... Powiem po prostu, że dostałam ubranka po siostrze i raczej od niej nie wezmę, bo nie chcę potem problemów.
A z tym pożyczeniem używanej pralki, którą potem trzeba oddać nową, to już w ogóle niezły pomysł Dziewczyna nie miała co z nią zrobić, to nieźle sobie to wykombinowała
Kupię nowe ciuszki i będzie super, bo będę miała dla drugiego dziecka Jakby co, to widziałam, że chyba od czwartku w Realu jest promocja na body za 5 lub 6 zl

Ja już od rana poodkurzałam w domku i 2 wsady prania zrobiłam Teraz idę robić obiad.

Pogoda piękna, aż żyć się chce
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:46   #1647
Haniula
Zakorzenienie

Bebi mnie tez ostatnio nawiedziły dwa razy skurcze w łydce, ostatni wczoraj i do dziś boli mnie noga

Mijus a ja tez miałam Ci polecić mojego dr, ale zapomniałam mianowicie ja chodzę do dr Jacka Skórczewskiego, on przyjmuje na pomorskiej w Bydgoszczy, i pracuje w szpitalu miejskim. Ja jestem zachwycona i moge śmiało polecić

Sofcia gratuluje córci jakies typy imion?

Monika mi sie wydaje, że nie da rady dorobić tych szczebelek, ale moze w momencie kiedy beda potrzebne to poprostu tz Ci wytnie

Ide pomóc tż malować pokój dla malutkiej dla mnie zostają same bojowe zadania czyli dopieszczenie małym pędzelkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-27, 09:56   #1648
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesssssssc

Sofcia gratuluje córki

jade po obiedzie do pepco
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:57   #1649
sandra1892
Zadomowienie

Hej mamusie!!

Podczytuje was , ale jakos weny na pisanie brak. Ostatnio znow mnie gardlo pobolewa, juz ktorys dzien z kolei i chyba sie niedlugo wybiore do rodzinnego niech mnie zbada i ew da jakies witaminy czy cos

Sofcia, gratuluje corci , coraz wiecej kobitek na forum, a mowia, ze sie malo dziewczynek rodzi

Wspolczuje dziewczyny skurczy lydek mnie zlapal tylko raz tydzien temu w niedzielne popoludnie. Bol niesamowity, potem przez pol dnia chodzilam jak kaleka bo noga bolala.

A co do imion to nasze typy to, Adrianna, Iga, Lena, Amelia . Ja sie sklaniam bardziej ku Amelii i Adzie Ale na to jest jeszcze czas No chyba , ze moje dziecie znow mi zrobi niespodzianke i urosna jej klejnoty
Stary 2011-09-27, 09:59   #1650
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Sandra jak w kalejdoskopie raz dziewczynka a raz chłopiec
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości