Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-26, 21:31   #4141
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Darusia u mnie to samo nie potrafi nawet na chwilę usiąść , ciągle lata wszędzie włazi , a o bałaganie nie wspomnę , zabawki , piach z butów, jedzenie ,ale jak znajdzie gdzieś nawet malutki papierek to gna z nim do kosza
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:45   #4142
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Ania twoj opis to jak u mnie. Tylko moment mam porzadek kilka min po sprzatnieciu. Do tego jak nie sprzatam to ci chwile ktorys glodny.

Z pozytywow dostalam zwrot za ogrzewanie az 800 zl. Muslalam ze po mrozach bedzie doplata :-D .
Maly byl dzisiaj dwa razy z ryzykim skrecenia karku. Ale za kazdym razem udalo mi sie go uratowac ;-) .
Antybiotyki zakonczone. Malemu lekki katar tylko zostal. Ale caly dzien mial taki super humor :-D

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 21:54   #4143
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no niestety!!!!!!!!

a ja mam nie typowe pytanie:P

CZY WASZE DZIECI W CIAGU DNIA SIEDZA?????
Siedza w sensie ze lataja caly dzien i na chwile sobie usiada????

ja przy tym diabelku juz nie mam sil, dzisiaj zamiatalam juz 9 razy!!!!!!!!!!!!!!!!!
tz musial dluzej zostac bo cos tam nie wyschlo do konca....pojdziemy przed 19 na spacer....

no po prostu ja jak ja zostawiam na 5 minut sama , wracam to jest taki sajgon ze sie modle zeby nikt nie przyszedl bo bylby ttttttttttttttttaaaaaaaaa kiiiii wstyd!

Zabawki juz wspomne, ale jak ma kartke to zamiast tylko na niej pisac to podrze ja najpierw na 1000 czesci, podobnie z nie dzialajacymi plytami- sa wszedzie, a jak je to caly "duzy" pokoj w chlebie i okruchach.
Nie bedzie duzej roznicy jak beda we 2 nawet gdyby w 8 byly to byloby chyba to samo!!!!!!!
u was tez tak jest??
Zosia rzadko siedzi w ciągu dnia no chyba że siedzi a nocniku i o ile wcześniej z niego nie zwieje . Ciągle lata, jak idziemy na spacer to ciagle w biegu. A i dzisiaj usiadła na spacerze na schodach bo już miała dosyć . Picie też oczywiście w biegu. Bałagan jest wciaż i niezmiennie, nie przejmuję się żadnymi opiniami. Jak się komu nie podoba to moze pomóc i sprzątnąć. No i staram się utrzymywać jako tako porządek coby samej dobrze się czuć. Wieczorem jestem wykończona fizycznie i psychicznie.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A ja czuję się sponiewierana jak piesPierwszy raz takie cholerstwo mam i oby nigdy więcejMuszla klozetowala to tak została przeze mnie wytulona,że jakby potrafiła mówić to mogłaby mnie oskarżyć o molestowanie seksualneCały dzień nic nie jadłam,bo na samą myśl pawik
Jezu kiedy mi to minie?
Pamiętaj zeby dużo pić. Niedawno czytałam ze dobrze jest pić napoje izotoniczne (np. Izostar i typ podobne). W smaku są dużo lepsze niż te apteczne płyny
Stary 2011-09-26, 22:13   #4144
machaj
Raczkowanie

dziekuję za komplementy...

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Machaj - Kala też pięknie juz mówi . A na tym jednym zdjęciu to nie wygląda na zadowoloną. Ty te wloski jej to jakoś tak do góry podpinasz? Bo na górze ma taką pokrenconą fryzurę a na dole nic.
Rysunki super
nie była zadowolona bo mama ją ciągle męczyła zdjęciami... wkleiłam tylko kilka zdj na których stoi przodem.. bo większość zdj mam z jej pleckami
a włosków jej nie upinam.. jej tak rosną... po bokach i z tyłu ma króciutkie a na czubie długie loki

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
machaj ale Kala długonogaIle ta ślicznotka ma cm?
no z tymi nogami jest problem bo wszystkie gacie ma za krótkie a jak kupuje dłuższe to w pasie za szerokie.
a zmierzyć jej za cholerę nie idzie. nie da się postawić pod miarką jest ryk bierdona itp. ale ostatnio sama się obok niej zakręciła i tak zerknęłam to ok 86 by wychodziło.. tyle że ona nie stała całkiem prosto i miała butki.. więc +/- 2cm można liczyć

darusia- ja dałam dziś kali paluszki... a ta zamiast je jeść to kruszyła na puzzle. ja siedziałam i nie zwracałam na nia uwagi.. ta wybiegła i zaczęła wołać brum brum... przyszła powiedziała 'chodz' i zaprowadziła mnie po odkurzacz. oczywiście jak odkurzałam to pokruszyła resztę paluszków. a siedzi tyle co przy stoliczku jak rysuje albo w wózku. dlatego ja wole chodzić na spacery wózkiem niż piechotką..
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-26, 23:05   #4145
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja wole zdecydowanie piechotka, ale jak ide sama fore zawsze biore bo jak cos to wole ja to wozka teraz wsadzic niz taszczyc

NO I ŚWIETNIE ZE WASZE DZIECI TEZ BAŁAGANIĄ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
TEŻ WSZEDZIE WŁAŻĄ I BIEGAJĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
ulzylo mi
moje dziecko zeby usiadlo musi byc przypiete gdzies, albo na leżaku albo w wozku.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 00:55   #4146
mloda1989
Zakorzenienie

bałaganienie to dla nich chyba teraz najlepszy sposób na zabawę.. mój robi dokładnie to samo... a jeszcze jak pranie poskładane gdzieś leży to już w ogolę masakra...chodzi i na złość to rozrzuca wszędzie...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 06:53   #4147
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Ana odebrałam tą farme, Zosia zadowolona nosi cały czas zwierzątka. Mi też się podoba, ale książeczki mogłyby mieć twarde kartki. Nie rezeygnuje, będe jej dalej kupowała.

u nas tez dzisiaj cieplutko, Zosia w krótkim rękawku lata.

Zosia przegryzła smoczka i zrobiła się wielka dziura, nowego nie chce. Więc chyba będzie pożegnanie ze smoczkiem.

Ja też oglądałam ddtvn, uryczałam sie jak bóbr
ja też wczoraj farmę odebrałam nr 1 i 2, ale ta mata badziewna, taka cerata zwykła zwierzątka ok, już mamy 4 numery, jeszcze ten plecaczek bym chciała i zrezygnuję z prenumeraty

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moj siedzi jak sie bawi kolejka.lub oglada tv.

P0P mi juz tylko niewiele dlugopisu xostalo po umyciu pasta bhp ale ta taka kremowa a nie scierajaca(podobno jest tez jakas szprstka.ta moja jest jak maslo)
mój też siedzi i bawi się kolejkami, inne zabawki ma w nosie, tv też ogląda, oczywiście długo nie posiedzi, ale zawsze mogę się już w spokoju wysikać sama

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja Olkę też będę niedługo szczepiła , ale najpierw mamy pneumo i 5w 1 ostatnie .

Moje dzieciaki robią podobnie z tym że to raczej SZymek więcej bałagani .
Ale Ola szybko się uczy dziś np wysypała całe płatki które wytargała z szafki albo jak jej coś nie pasuje ( np ciastko które trzyma ) to je rozgniata i wysypuje na dywan można wysprzątać wszystko a i tak za 5 min jest sajgon
a kiedy zamierzasz szczepić, jak skończy 2 lata czy wcześniej?? ja myślałam się wybrać jakoś w październiku, wszystkie inne szczepienia mamy za sobą. Ile jest dawek tych meningo??? orientujesz się cenowo??
oj już mi mały wstał ahaaaaaaaa teście pojechali dziś na tydzień do świnoujścia nawet sobie nie wyobrażacie mojego szczęścia

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 07:23   #4148
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
bałaganienie to dla nich chyba teraz najlepszy sposób na zabawę.. mój robi dokładnie to samo... a jeszcze jak pranie poskładane gdzieś leży to już w ogolę masakra...chodzi i na złość to rozrzuca wszędzie...
Moj robi to samo. Mokre pranie jak mam wieszac czasami podajr. A czsami zbieram po calym mieszkaniu. Niestety sporo waznych rzeczy wyrzuca do smietnika.niekiedy to znajde jak cos ja wyrxycam. A inntm razem po prostu cos zniknie.i tylko sie domyslam ze na eysypisku.
Jaj ktoras potrzebuje suszarki do bielizny to teraz w biedronce sa fajne.dzisiaj tz ma mi kupic

Libra i jak bieganie? Ja biegam co drugi dzien po 30 min i objadam sie wszystkim.nawet czekoladkami i waga ani drgnie :-D celulit tez odszedl w zapomnienie. A buty do bieganie to mi jakies na A polecali.niestety z tel.linku nie wstawie.ale dosc niedrogie sa.

Wypilam wczoraj martini i mnie glowa boli po dwoch lampkach

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:27   #4149
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ale u mnie dokladnie jest to samo!!!!!
musze jej stolik kupic jakis ale nie wiem jaki????
moja jak chodzi to tylko patrzy cos podrzec, rozrzucic, zrzucic, potluc, no po prostu kosmos, ona nie potrafi sie czyms zajac dluzej niz 5 minut, wczesniej owszem posiedziala chwile ale juz jakis czas nie ma mowy, jak jej gdzies nie przypne w czyms to nie ma mowy o siedzeniu....
swoje ksiazki wszystkie rozwali, buty poprzynosi, czapki, klocki wszystkie na srodku pokoju no kosmos...3 pudla zabawek i to w 5 minut skad ona ma tyle energii?)))
ja czasami wymiekam
A.Camus
Stary 2011-09-27, 08:28   #4150
P0P70
Zakorzenienie

Dzień dobry,

Moje dziecko prawie nie bałagani. To znaczy nie ma czym bo my wszystko pochowaliśmy, szafki pozamykane. Jak jedzenie nakruszy to Vasco wszystko ładnie pozbiera jęzorem nawet nie zdążę iśc po szczotkę. Tylko zabawki są wszędzie - bo pół salonu to jej plac zadaw.
A ostatnio polubiła sie sama ubierać. Więc jak chcemy mieć chwilę spokoju dajemy jej leginsy i ona je zakłada. I tak jest 20-30 min spokoju

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a kiedy zamierzasz szczepić, jak skończy 2 lata czy wcześniej?? ja myślałam się wybrać jakoś w październiku, wszystkie inne szczepienia mamy za sobą. Ile jest dawek tych meningo??? orientujesz się cenowo??
oj już mi mały wstał ahaaaaaaaa teście pojechali dziś na tydzień do świnoujścia nawet sobie nie wyobrażacie mojego szczęścia
Najlepiej jak poczekasz do 2 lat bo wtedy tylko jedna dawka a jak przed to będą dwie. TZ wczoraj zapłacił coś koło 150 zł.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2011-09-27 o 08:30
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 08:31   #4151
libra777
Zakorzenienie

Madzia biegam nadal ,prawie co dziennie ale chyba też zacznę co drugi dzień bo już mi coś kolano boli opaskę kupiłam.
Ja też tak 30-40 minut zależy od chęci i siły, u mnie też waga stoi i sobie nie żałuję ja celulit jeszcze mam niestety ale widoczny dopiero jak ścisnę a tyłek jaki mi się fajny zrobił
Mam buty Asics ,moje te tańsze kupiłam za 180 bo są i za 500 ale bardzo fajnie się w nich biega nawet po asfalcie fajnie sprężynują.
Jeszcze muszę kupić kółka do rolek i będę na przemian rolki i bieganie

Ja na meningo już szczepiłam razem z ostatnim 6w1 nie pamiętam ceny bo jeszcze starszego szczepiłam to wszystkie razem płaciłam

Mojego Mika najlepsza zabawa to jak go do spiżarki wpuszczę może tam z godzinę siedzieć i przekładać garki ,słoiki do garnka wkłada (napatrzył się),przekłada , ziemniaki przekłada ze skrzynki do garnka i tak w kółko ,butelki z wodą później wszystko posprząta ,na chama wszystko na półki powciska
Stary 2011-09-27, 08:44   #4152
P0P70
Zakorzenienie

A czy ktoś będzie szczepił na grypę?

My się zastanawiamy i nie wiemy czy szczepić czy nie szczepić.

Stary 2011-09-27, 09:02   #4153
Darusiaaaa
Zakorzenienie

pop ja jej nie chowam przed nia nic w sumie, bo ma zabawe, ona sie bawi swoimi rzeczami przewaznie ale jej zabawa polega na rozwalaniu tych rzeczy po prostu.

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

my na meningo bedziemy po 2 latkach szczepic , a na grype nie szczepimy.
A.Camus
Stary 2011-09-27, 09:20   #4154
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
ale u mnie dokladnie jest to samo!!!!!
musze jej stolik kupic jakis ale nie wiem jaki????
moja jak chodzi to tylko patrzy cos podrzec, rozrzucic, zrzucic, potluc, no po prostu kosmos, ona nie potrafi sie czyms zajac dluzej niz 5 minut, wczesniej owszem posiedziala chwile ale juz jakis czas nie ma mowy, jak jej gdzies nie przypne w czyms to nie ma mowy o siedzeniu....
swoje ksiazki wszystkie rozwali, buty poprzynosi, czapki, klocki wszystkie na srodku pokoju no kosmos...3 pudla zabawek i to w 5 minut skad ona ma tyle energii?)))
ja czasami wymiekam

my mamy stolik z ikei
Zosia też tak bałaganiła, rozwalała, nic ją nie interesowało. Teraz zabawki ją zaczeły interesować, ksiązeczki potrafi przeglądać pół godziny. Od kilku dni zaczeła też super bawić się w piasku. Jak usiądzie to siedzi godzine i przesypuje z rączki do rączki itd. Wiadomo że też robi bałagan, zabawki porozrzuca czy pokruszy jakieś ciastko, ale już mniej. Jak prosze żeby pozbierała zabawki czy kredki, to zbiera.

Baobabku ja nawet nie otworzyłam tej maty, leży na półce w folii.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:

my też nie wiemy czy szczepić czy nie

na pneumo i meningokoki szczepimy jak Zosia skończy 2 latka. My mamy darmowe te szczepionki

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:22   #4155
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Hej

Ana przeszło juz współczuję tych przytulanek,a może to nie jelitówka tylko kinder niespodzianka

Ja nie szczepię na grypę,tż pierwszy raz się w pracy zapisał,zobaczymy czy będzie zdrów

Stolik tez potrezbuję dla małego,myślę nad tym z ikeii mam to krzesełko rozkładane co się robi stolik ale ten stolik jest zdecydowanie za wysoki.

Czy któraś z Was ma ten ekspres do kawy bosh TASSIMO????
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 09:29   #4156
libra777
Zakorzenienie

Tylkooliwka szczepionka na grypę nie chroni przed zachorowaniem na nią tylko przed ewentualnymi powikłaniami po niej
Stary 2011-09-27, 09:33   #4157
P0P70
Zakorzenienie

W zaszłym roku to my wszyscy w domu sie poszczepiliśmy - tylko Oliwka pozostała bez szczepienia. I faktycznie nikt z nas nie chorował (my to : ja; TZ, babcia, i brat TZ). Oliwka też nie chorowała. Więc teraz sie zastanawiamy czy ją szczepić czy nie.
Nasza pani doktor jest za szczepieniem.

Stary 2011-09-27, 09:37   #4158
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja w piasku to siedzi , uwielbia, ale nie moge caly czas siedziec w piaskownicy
no i samochod - w samochodzie jak siedzi to jej po prostu nie ma.

mopze jej przejdzie

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

no ja te stolik koniecznie musze kupic, mysle czy sie nie przejechac do ikei w czwartek , albo ewentualnie zamowic przez neta tylko polećcie cos sprawdzonego ( tylkooliwka moze sie spotkamy przy okazji, dusiaka???)

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

tylko ja to bardziej wieczorem tzn po poludniu jak tz z pracy wroci , to moze piatek zamiast czwartku... bo w czwartek jedzie poza miasto pracowac to moze dluzej siedziec.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

jeszcze na allegro sie porozgladam moze....
A.Camus
Stary 2011-09-27, 09:42   #4159
libra777
Zakorzenienie

A my się wszyscy szczepiliśmy jeszcze przed Mikołajem i wszyscy chorowaliśmy ,grypa się ciągle mutuje więc szczepionka jest na tą grypę co była a nie na tą co jest
To samo z rota Miko był szczepiony a mimo to zachorował ,co prawda nie ciężko bo lekko przeszedł ale jednak zachorował
Stary 2011-09-27, 09:57   #4160
P0P70
Zakorzenienie

Libra - co do rota to my też szczepiliśmy a Oliwka zachorowała i to dość ciężko -9 dni w szpitalu.

Stary 2011-09-27, 10:01   #4161
libra777
Zakorzenienie

Czyli co z tymi szczepionkami to nie jest naciąganie ludzi? Ale z drugiej strony po prostu nei mogę odmówić dziecku szczepionki która jest zalecana bo sumienie mnie zje , na grypę jednak nie szczepię i na ospę chyba też nie
Stary 2011-09-27, 10:33   #4162
Darusiaaaa
Zakorzenienie

na ospe tez nie szczepimy, nasza mogla sie zaraz kurcze i nawet chcielismy, ale nie wyszlo niestety.
Nas rota na szczescie ominelo, ale plulalbym sobie w brode gdyby zachorowala, bo wtedy moglabym powiedziec ze to przez brak szczepionki....
A.Camus
Stary 2011-09-27, 12:05   #4163
mloda1989
Zakorzenienie

nam niedlugo szykuje sie 5W1 cale szczescie ze pielegnierka dzwoni...bo ja nie mam pamieci do takich dat;/
Stary 2011-09-27, 12:22   #4164
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

hej.. dziewczyny zrobiłam dochodzenie ale winnego nie znalazłam.... michalinka ma chyba przy wardze opryszczke.. nie wiem sakd ale czy to niebezpieczne i jak z tym wlaczyc..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:47   #4165
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
moja w piasku to siedzi , uwielbia, ale nie moge caly czas siedziec w piaskownicy
no i samochod - w samochodzie jak siedzi to jej po prostu nie ma.

mopze jej przejdzie

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

no ja te stolik koniecznie musze kupic, mysle czy sie nie przejechac do ikei w czwartek , albo ewentualnie zamowic przez neta tylko polećcie cos sprawdzonego ( tylkooliwka moze sie spotkamy przy okazji, dusiaka???)

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

tylko ja to bardziej wieczorem tzn po poludniu jak tz z pracy wroci , to moze piatek zamiast czwartku... bo w czwartek jedzie poza miasto pracowac to moze dluzej siedziec.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

jeszcze na allegro sie porozgladam moze....
Darusia bardzo chętnie tylko u mnie bardzo krucho z czasem,chyba,że do mnie przyjedziecie,ja jestem wolna tylko w srodę chyba w tym tygodniu po południu,a tak to mam bieganinę,w przyszłym tygodniu chyba będzie luźniej,a kiedy byś przyjeżdżała?
i ciekawe jak Dusia z czasem

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Czyli co z tymi szczepionkami to nie jest naciąganie ludzi? Ale z drugiej strony po prostu nei mogę odmówić dziecku szczepionki która jest zalecana bo sumienie mnie zje , na grypę jednak nie szczepię i na ospę chyba też nie
ja myślę,że witaminki i zdrowe jedzonko więcej zdziała

ja dzisiaj znowu jestem trochę nieprzytomna,mój synuś od 4 rano wołał mama jakoś tak się trochę nie wyspałam
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-27, 12:52   #4166
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jesli nic nie znajde u nas to myslalam o czwartku albo piatku wiec odpada , ew weekend
A.Camus
Stary 2011-09-27, 13:18   #4167
blistex
Rozeznanie

Cytat:
nadrobilam po weekendzie...ale nie wiem co komu mialam pisac

carolajka gratuluje

drcron na tym forum co ania siedzi:P jest fajny watek o fotelikach - ja tam konsultowałam sie zanim kopiłam fotelik.... tam jest taki chyba ekspert który po prostu doradza konkretny fotelik
dzięki ja już zamówiłam fotelik taki dziwnie wagowo bo jest od 9kg do 29kg jest napisane że od 1 roku do 3 lat, ma przyjść w przeciągu tygodnia zobaczymy co przyjdzie a zamówiłam firmy Britax
o taki
http://babybookbear.wordpress.com/20...baby_car_seat/
nawet w takim samym kolorze będzie
do tego tez spacerówkę Maclarena
za całość razem z przesyłką wyszło mi taniej niż na allegro mimo, że to z UK

a wczoraj dostałam od kuzynki Tżta taki fotelik 15-36
http://www.dba.dk/autostol-15-36-kg-...d/id-77865271/
więc bedzie jak Jula troszkę podrośnie, bo jej synek juz nie potrzebuje fotelika, waży 39 kg

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
własnie odebrałam paczke z DEAGOSTINI numer 1 i 2 do zapłaty łacznie 19,8.. no dobra zapąłce za te pierwsze bo akurat moje dziecko krowy lubi i małą świnkę oraz duzy koń owieczka i kogut.. oraz jest taka foliowa plansza na całą farme.. a inne zwierzatka bede osobno dokupowała za kolejne numery mniej bogate nie dam po 19,9 w zyciu!!
a ja nadal nie dostałam numeru 1 i 2 dzwoniłam i Pan mi odpowiedział, że 21 września dopiero mi wysłali, bo mieli bardzo dużo zamówień na numery 1 i 2, a mieli ich mało i musieli do produkować i na dniach mam dostac przesyłkę
chciałam też zaprenumerować te bajki z Deagostini, ale Pan powiedział, że niestety nie można, bo oni tylko pojedyńcze numery dają na kioski ale w październiku bedę mogła zakupić u nich archiwalne numery tych bajek, których w kiosku nie dostanę

Cytat:
no niestety!!!!!!!!

a ja mam nie typowe pytanie:P

CZY WASZE DZIECI W CIAGU DNIA SIEDZA?????
Siedza w sensie ze lataja caly dzien i na chwile sobie usiada????

ja przy tym diabelku juz nie mam sil, dzisiaj zamiatalam juz 9 razy!!!!!!!!!!!!!!!!!
tz musial dluzej zostac bo cos tam nie wyschlo do konca....pojdziemy przed 19 na spacer....

no po prostu ja jak ja zostawiam na 5 minut sama , wracam to jest taki sajgon ze sie modle zeby nikt nie przyszedl bo bylby ttttttttttttttttaaaaaaaaa kiiiii wstyd!

Zabawki juz wspomne, ale jak ma kartke to zamiast tylko na niej pisac to podrze ja najpierw na 1000 czesci, podobnie z nie dzialajacymi plytami- sa wszedzie, a jak je to caly "duzy" pokoj w chlebie i okruchach.
Nie bedzie duzej roznicy jak beda we 2 nawet gdyby w 8 byly to byloby chyba to samo!!!!!!!
u was tez tak jest??

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Minka kiedy idziemy na spacer???
Daria jak uważasz, że to wstyd zapraszam do mnie ja juz nawet nie sprzątam w ciągu dnia, dopiero jak Julka pójdzie spać zabieram się za pożądki wieczorem, choc jak tylko wstanie rano to zanim wyjdziemy jest sajgon, największy w jej pokoju
jedzenia nie rozwala, jak cos jej nie smakuje albo juz nie chce to albo Tżtowi pcha do buzi albo wywala do kosza
wiecej ostatnio posiedzi układając puzzle < te drewniane , co się wkłada w dziurki o tych samych kształtach > albo jak ktoś jej czyta bajki, to może siedzieć nawet z godzinę, ale to musi być jedna i ta sama bajka
za to na spacerze nie posiedzi minuty w wózku wszędzie biega, ucieka, i krzyczy

Cytat:
jak urodzisz :P
o tym samym pomyslałam

Cytat:
u nas jest tak samo a niedaj boże jak Tż zostawi otwarta szafę, wszystkie jego rzeczy lądują na podłodze :P

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
my mamy stolik z ikei
Zosia też tak bałaganiła, rozwalała, nic ją nie interesowało. Teraz zabawki ją zaczeły interesować, ksiązeczki potrafi przeglądać pół godziny. Od kilku dni zaczeła też super bawić się w piasku. Jak usiądzie to siedzi godzine i przesypuje z rączki do rączki itd. Wiadomo że też robi bałagan, zabawki porozrzuca czy pokruszy jakieś ciastko, ale już mniej. Jak prosze żeby pozbierała zabawki czy kredki, to zbiera.

Baobabku ja nawet nie otworzyłam tej maty, leży na półce w folii.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

my też nie wiemy czy szczepić czy nie

na pneumo i meningokoki szczepimy jak Zosia skończy 2 latka. My mamy darmowe te szczepionki
my też na meningo bedziemy miały szczepienie za darmo, ze względu, że Julka nalezy do programu alergicznego

Cytat:
nam niedlugo szykuje sie 5W1 cale szczescie ze pielegnierka dzwoni...bo ja nie mam pamieci do takich dat;/
my dopiero na 6w1 i pneumo mamy kolejny termin na 17 października, mam nadzieję, że Julka nic do tego czasu nie załąpie i zaś nam nie przełożą
Stary 2011-09-27, 13:23   #4168
mloda1989
Zakorzenienie

britax niezla firma - odpowiednik romera wiec dobry wybor

ja mam nadzieje ze mojemu przejdzie ten katarek do szczepien...
Stary 2011-09-27, 13:41   #4169
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron gdybym ja nie sprzatala to ja bym po prostu nie miala jak przejsc!!!!!!
okruchy i inne cuda pod nogami bym miala!
wlasnie jest jedzona bulka slodka wiec juz czuje co bedzie jak zje
A.Camus
Stary 2011-09-27, 14:20   #4170
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Czesć dziewczyny
U nas ciąg dalszy pięknej jesieni
Dziecko drze mi się coraz bardziej. Takie histerie odstawia że hej. Nie mam pomysłu na nią. Ignoruję oczywiście te wrzaski a ona jakby się uparła i im bardziej ja nie zwracam na nią uwagi tym bardziej się piekli. Chyba muszę to jakoś przetrwać tylko problem z tym ile to jeszcze potrwa. Oczywiście jest słodkim przytulaskiem mamusi ale już nie wyrabiam psychicznie bo ileż mogę udawać że nic nie widzę i nie słyszę

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
no z tymi nogami jest problem bo wszystkie gacie ma za krótkie a jak kupuje dłuższe to w pasie za szerokie.
a zmierzyć jej za cholerę nie idzie. nie da się postawić pod miarką jest ryk bierdona itp. ale ostatnio sama się obok niej zakręciła i tak zerknęłam to ok 86 by wychodziło.. tyle że ona nie stała całkiem prosto i miała butki.. więc +/- 2cm można liczyć
Proponuję na śpiocha zmierzyć wewnętrzną stronę nóżki i do tego tak samo wewn. stronę nogawki pasujących spodni, wyciągnąć średnią, dodać mały zapas i można kupować pod warunkiem ze ciągle masz centymetr w kieszeni .
Zosia też nie da sobie nic przymierzyć a już napweno nie w sklepie i nie wtedy kiedy ja bym tego chciała . Czasami da się przekonać w domu ale wtedy problem jest taki ze jak już coś załoze to zdjąć nie pozwoli.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moj robi to samo. Mokre pranie jak mam wieszac czasami podajr. A czsami zbieram po calym mieszkaniu. Niestety sporo waznych rzeczy wyrzuca do smietnika.niekiedy to znajde jak cos ja wyrxycam. A inntm razem po prostu cos zniknie.i tylko sie domyslam ze na eysypisku.
Jaj ktoras potrzebuje suszarki do bielizny to teraz w biedronce sa fajne.dzisiaj tz ma mi kupic
Zosia zepsuła blokadę na drzwiczki szafki z koszem i też wszystko wyrzuca. Jeszcze trochę to będę musiała robić segregację śmieci przed wyrzuceniem

Cytat:

My nie szczepimy

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
hej.. dziewczyny zrobiłam dochodzenie ale winnego nie znalazłam.... michalinka ma chyba przy wardze opryszczke.. nie wiem sakd ale czy to niebezpieczne i jak z tym wlaczyc..
Nie znajdziesz winnego bo opryszczka to wirus i Michasia mogła złapać np w sklepie. Kiedyś czytałam ze czasami może się zdarzyć tak że jestesmy nosicielami wirusa a nie chorujemy. Zwykle wychodzi w porze letnio-jesiennej albo zimowo-wiosennej albo w środku lata (za dużo słońca). Każdemu pomaga coś innego, kiedyś była taka maść viburox albo podobnie tylko że ona była dla dorosłych, teraz są różne plasterki i inne cuda, koleżanka smaruje maścią cynkową ale sobie (dzieci nie mają).
Jedno co wiem napewno to nie mozesz dopuścić do tego żeby to rozdrapała lub zdrapała bo jeśli to opryszczka to moze się "rozlać" po całych ustach

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości