|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Darusia u mnie to samo nie potrafi nawet na chwilę usiąść , ciągle lata wszędzie włazi , a o bałaganie nie wspomnę , zabawki , piach z butów, jedzenie ,ale jak znajdzie gdzieś nawet malutki papierek to gna z nim do kosza
|
|
|
|
#4142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
Ania twoj opis to jak u mnie. Tylko moment mam porzadek kilka min po sprzatnieciu. Do tego jak nie sprzatam to ci chwile ktorys glodny.
Z pozytywow dostalam zwrot za ogrzewanie az 800 zl. Muslalam ze po mrozach bedzie doplata :-D . Maly byl dzisiaj dwa razy z ryzykim skrecenia karku. Ale za kazdym razem udalo mi sie go uratowac ;-) . Antybiotyki zakonczone. Malemu lekki katar tylko zostal. Ale caly dzien mial taki super humor :-D
|
|
#4143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ciągle lata, jak idziemy na spacer to ciagle w biegu. A i dzisiaj usiadła na spacerze na schodach bo już miała dosyć . Picie też oczywiście w biegu. Bałagan jest wciaż i niezmiennie, nie przejmuję się żadnymi opiniami. Jak się komu nie podoba to moze pomóc i sprzątnąć. No i staram się utrzymywać jako tako porządek coby samej dobrze się czuć. Wieczorem jestem wykończona fizycznie i psychicznie.Cytat:
|
|
#4144 | |
|
Raczkowanie
|
dziekuję za komplementy...
![]() Cytat:
a włosków jej nie upinam.. jej tak rosną... po bokach i z tyłu ma króciutkie a na czubie długie loki no z tymi nogami jest problem bo wszystkie gacie ma za krótkie a jak kupuje dłuższe to w pasie za szerokie. a zmierzyć jej za cholerę nie idzie. nie da się postawić pod miarką jest ryk bierdona itp. ale ostatnio sama się obok niej zakręciła i tak zerknęłam to ok 86 by wychodziło.. tyle że ona nie stała całkiem prosto i miała butki.. więc +/- 2cm można liczyć darusia- ja dałam dziś kali paluszki... a ta zamiast je jeść to kruszyła na puzzle. ja siedziałam i nie zwracałam na nia uwagi.. ta wybiegła i zaczęła wołać brum brum... przyszła powiedziała 'chodz' i zaprowadziła mnie po odkurzacz. oczywiście jak odkurzałam to pokruszyła resztę paluszków. a siedzi tyle co przy stoliczku jak rysuje albo w wózku. dlatego ja wole chodzić na spacery wózkiem niż piechotką.. |
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
ja wole zdecydowanie piechotka, ale jak ide sama fore zawsze biore bo jak cos to wole ja to wozka teraz wsadzic niz taszczyc
NO I ŚWIETNIE ZE WASZE DZIECI TEZ BAŁAGANIĄ!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! TEŻ WSZEDZIE WŁAŻĄ I BIEGAJĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ulzylo mi moje dziecko zeby usiadlo musi byc przypiete gdzies, albo na leżaku albo w wozku.
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
bałaganienie to dla nich chyba teraz najlepszy sposób na zabawę.. mój robi dokładnie to samo... a jeszcze jak pranie poskładane gdzieś leży to już w ogolę masakra...chodzi i na złość to rozrzuca wszędzie...
|
|
|
|
#4147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj już mi mały wstał
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaj ktoras potrzebuje suszarki do bielizny to teraz w biedronce sa fajne.dzisiaj tz ma mi kupic ![]() Libra i jak bieganie? Ja biegam co drugi dzien po 30 min i objadam sie wszystkim.nawet czekoladkami i waga ani drgnie :-D celulit tez odszedl w zapomnienie. A buty do bieganie to mi jakies na A polecali.niestety z tel.linku nie wstawie.ale dosc niedrogie sa. Wypilam wczoraj martini i mnie glowa boli po dwoch lampkach
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
ale u mnie dokladnie jest to samo!!!!!
musze jej stolik kupic jakis ale nie wiem jaki ???? moja jak chodzi to tylko patrzy cos podrzec, rozrzucic, zrzucic, potluc, no po prostu kosmos, ona nie potrafi sie czyms zajac dluzej niz 5 minut, wczesniej owszem posiedziala chwile ale juz jakis czas nie ma mowy, jak jej gdzies nie przypne w czyms to nie ma mowy o siedzeniu.... swoje ksiazki wszystkie rozwali, buty poprzynosi, czapki, klocki wszystkie na srodku pokoju no kosmos...3 pudla zabawek i to w 5 minut skad ona ma tyle energii? )))ja czasami wymiekam
|
|
#4150 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Moje dziecko prawie nie bałagani. To znaczy nie ma czym bo my wszystko pochowaliśmy, szafki pozamykane. Jak jedzenie nakruszy to Vasco wszystko ładnie pozbiera jęzorem nawet nie zdążę iśc po szczotkę. Tylko zabawki są wszędzie - bo pół salonu to jej plac zadaw.A ostatnio polubiła sie sama ubierać. Więc jak chcemy mieć chwilę spokoju dajemy jej leginsy i ona je zakłada. I tak jest 20-30 min spokoju ![]() Cytat:
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2011-09-27 o 08:30 |
|
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia biegam nadal ,prawie co dziennie ale chyba też zacznę co drugi dzień bo już mi coś kolano boli opaskę kupiłam.
Ja też tak 30-40 minut zależy od chęci i siły, u mnie też waga stoi i sobie nie żałuję ja celulit jeszcze mam niestety ale widoczny dopiero jak ścisnę a tyłek jaki mi się fajny zrobił ![]() ![]() Mam buty Asics ,moje te tańsze kupiłam za 180 bo są i za 500 ale bardzo fajnie się w nich biega nawet po asfalcie fajnie sprężynują. Jeszcze muszę kupić kółka do rolek i będę na przemian rolki i bieganie Ja na meningo już szczepiłam razem z ostatnim 6w1 nie pamiętam ceny bo jeszcze starszego szczepiłam to wszystkie razem płaciłam Mojego Mika najlepsza zabawa to jak go do spiżarki wpuszczę może tam z godzinę siedzieć i przekładać garki ,słoiki do garnka wkłada (napatrzył się ),przekłada , ziemniaki przekłada ze skrzynki do garnka i tak w kółko ,butelki z wodą później wszystko posprząta ,na chama wszystko na półki powciska
|
|
|
|
#4152 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktoś będzie szczepił na grypę?
My się zastanawiamy i nie wiemy czy szczepić czy nie szczepić.
|
#4153 |
|
Zakorzenienie
|
pop ja jej nie chowam przed nia nic w sumie, bo ma zabawe, ona sie bawi swoimi rzeczami przewaznie ale jej zabawa polega na rozwalaniu tych rzeczy po prostu.
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- my na meningo bedziemy po 2 latkach szczepic , a na grype nie szczepimy.
|
|
#4154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy stolik z ikei Zosia też tak bałaganiła, rozwalała, nic ją nie interesowało. Teraz zabawki ją zaczeły interesować, ksiązeczki potrafi przeglądać pół godziny. Od kilku dni zaczeła też super bawić się w piasku. Jak usiądzie to siedzi godzine i przesypuje z rączki do rączki itd. Wiadomo że też robi bałagan, zabawki porozrzuca czy pokruszy jakieś ciastko, ale już mniej. Jak prosze żeby pozbierała zabawki czy kredki, to zbiera. Baobabku ja nawet nie otworzyłam tej maty, leży na półce w folii. ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
na pneumo i meningokoki szczepimy jak Zosia skończy 2 latka. My mamy darmowe te szczepionki
|
|
|
#4155 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Ana przeszło juz współczuję tych przytulanek,a może to nie jelitówka tylko kinder niespodzianka![]() Ja nie szczepię na grypę,tż pierwszy raz się w pracy zapisał,zobaczymy czy będzie zdrów ![]() Stolik tez potrezbuję dla małego,myślę nad tym z ikeii mam to krzesełko rozkładane co się robi stolik ale ten stolik jest zdecydowanie za wysoki. Czy któraś z Was ma ten ekspres do kawy bosh TASSIMO???? |
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Tylkooliwka szczepionka na grypę nie chroni przed zachorowaniem na nią tylko przed ewentualnymi powikłaniami po niej
|
|
|
|
#4157 |
|
Zakorzenienie
|
W zaszłym roku to my wszyscy w domu sie poszczepiliśmy - tylko Oliwka pozostała bez szczepienia. I faktycznie nikt z nas nie chorował (my to : ja; TZ, babcia, i brat TZ). Oliwka też nie chorowała. Więc teraz sie zastanawiamy czy ją szczepić czy nie.
Nasza pani doktor jest za szczepieniem.
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
moja w piasku to siedzi , uwielbia, ale nie moge caly czas siedziec w piaskownicy
no i samochod - w samochodzie jak siedzi to jej po prostu nie ma. mopze jej przejdzie ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- no ja te stolik koniecznie musze kupic, mysle czy sie nie przejechac do ikei w czwartek , albo ewentualnie zamowic przez neta tylko polećcie cos sprawdzonego ( tylkooliwka moze sie spotkamy przy okazji, dusiaka???) ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- tylko ja to bardziej wieczorem tzn po poludniu jak tz z pracy wroci , to moze piatek zamiast czwartku... bo w czwartek jedzie poza miasto pracowac to moze dluzej siedziec. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- jeszcze na allegro sie porozgladam moze....
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
A my się wszyscy szczepiliśmy jeszcze przed Mikołajem i wszyscy chorowaliśmy ,grypa się ciągle mutuje więc szczepionka jest na tą grypę co była a nie na tą co jest
To samo z rota Miko był szczepiony a mimo to zachorował ,co prawda nie ciężko bo lekko przeszedł ale jednak zachorował |
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - co do rota to my też szczepiliśmy a Oliwka zachorowała i to dość ciężko -9 dni w szpitalu.
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co z tymi szczepionkami to nie jest naciąganie ludzi? Ale z drugiej strony po prostu nei mogę odmówić dziecku szczepionki która jest zalecana bo sumienie mnie zje , na grypę jednak nie szczepię i na ospę chyba też nie
|
|
|
|
#4162 |
|
Zakorzenienie
|
na ospe tez nie szczepimy, nasza mogla sie zaraz kurcze i nawet chcielismy, ale nie wyszlo niestety.
Nas rota na szczescie ominelo, ale plulalbym sobie w brode gdyby zachorowala, bo wtedy moglabym powiedziec ze to przez brak szczepionki....
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
nam niedlugo szykuje sie 5W1 cale szczescie ze pielegnierka dzwoni...bo ja nie mam pamieci do takich dat;/
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
hej.. dziewczyny zrobiłam dochodzenie ale winnego nie znalazłam.... michalinka ma chyba przy wardze opryszczke.. nie wiem sakd ale czy to niebezpieczne i jak z tym wlaczyc..
|
|
#4165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i ciekawe jak Dusia z czasem Cytat:
ja dzisiaj znowu jestem trochę nieprzytomna,mój synuś od 4 rano wołał mama jakoś tak się trochę nie wyspałam
|
||
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
jesli nic nie znajde u nas to myslalam o czwartku albo piatku wiec odpada , ew weekend
|
|
#4167 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już zamówiłam fotelik taki dziwnie wagowo bo jest od 9kg do 29kg jest napisane że od 1 roku do 3 lat, ma przyjść w przeciągu tygodnia zobaczymy co przyjdzie a zamówiłam firmy Britaxo taki http://babybookbear.wordpress.com/20...baby_car_seat/ nawet w takim samym kolorze będzie do tego tez spacerówkę Maclarena za całość razem z przesyłką wyszło mi taniej niż na allegro mimo, że to z UK a wczoraj dostałam od kuzynki Tżta taki fotelik 15-36 http://www.dba.dk/autostol-15-36-kg-...d/id-77865271/ więc bedzie jak Jula troszkę podrośnie, bo jej synek juz nie potrzebuje fotelika, waży 39 kg Cytat:
i na dniach mam dostac przesyłkę ![]() chciałam też zaprenumerować te bajki z Deagostini, ale Pan powiedział, że niestety nie można, bo oni tylko pojedyńcze numery dają na kioski ale w październiku bedę mogła zakupić u nich archiwalne numery tych bajek, których w kiosku nie dostanę ![]() Cytat:
ja juz nawet nie sprzątam w ciągu dnia, dopiero jak Julka pójdzie spać zabieram się za pożądki wieczorem, choc jak tylko wstanie rano to zanim wyjdziemy jest sajgon, największy w jej pokoju jedzenia nie rozwala, jak cos jej nie smakuje albo juz nie chce to albo Tżtowi pcha do buzi albo wywala do kosza wiecej ostatnio posiedzi układając puzzle < te drewniane , co się wkłada w dziurki o tych samych kształtach > albo jak ktoś jej czyta bajki, to może siedzieć nawet z godzinę, ale to musi być jedna i ta sama bajka ![]() za to na spacerze nie posiedzi minuty w wózku wszędzie biega, ucieka, i krzyczy o tym samym pomyslałam ![]() Cytat:
Cytat:
my dopiero na 6w1 i pneumo mamy kolejny termin na 17 października, mam nadzieję, że Julka nic do tego czasu nie załąpie i zaś nam nie przełożą
|
|
#4168 |
|
Zakorzenienie
|
britax niezla firma - odpowiednik romera wiec dobry wybor
ja mam nadzieje ze mojemu przejdzie ten katarek do szczepien... |
|
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
drcron gdybym ja nie sprzatala to ja bym po prostu nie miala jak przejsc!!!!!!
okruchy i inne cuda pod nogami bym miala! wlasnie jest jedzona bulka slodka wiec juz czuje co bedzie jak zje
|
|
#4170 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesć dziewczyny
U nas ciąg dalszy pięknej jesieni ![]() Dziecko drze mi się coraz bardziej. Takie histerie odstawia że hej . Nie mam pomysłu na nią. Ignoruję oczywiście te wrzaski a ona jakby się uparła i im bardziej ja nie zwracam na nią uwagi tym bardziej się piekli. Chyba muszę to jakoś przetrwać tylko problem z tym ile to jeszcze potrwa. Oczywiście jest słodkim przytulaskiem mamusi ale już nie wyrabiam psychicznie bo ileż mogę udawać że nic nie widzę i nie słyszęCytat:
. Zosia też nie da sobie nic przymierzyć a już napweno nie w sklepie i nie wtedy kiedy ja bym tego chciała . Czasami da się przekonać w domu ale wtedy problem jest taki ze jak już coś załoze to zdjąć nie pozwoli.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jedno co wiem napewno to nie mozesz dopuścić do tego żeby to rozdrapała lub zdrapała bo jeśli to opryszczka to moze się "rozlać" po całych ustach
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

. Ciągle lata, jak idziemy na spacer to ciagle w biegu. A i dzisiaj usiadła na spacerze na schodach bo już miała dosyć
Pierwszy raz takie cholerstwo mam i oby nigdy więcej

można wysprzątać wszystko a i tak za 5 min jest sajgon

????
Tylko zabawki są wszędzie - bo pół salonu to jej plac zadaw.