|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
gusiagatko; piękne foteczki ! widok wtulonej Naduni bezcenny ! Ja wczoraj w domu próbowałam ponosić ale chyba za mocno ją pozapinaliśmy? Nie wiem o co kaman ale nie była zachwycona. Musze w domu z tata pocwiczyć
Cytat:
spice ja to się nawet boję myśleć kiedy co mi się kończy ale jakoś w połowie grudnia, jednak zostaję do końca stycznia na wychowawczym... Chciałam do marca ale dyr kręci nosem, bo koleżanka, która mnie zastępowała ma termin porodu na styczeń i około października zmyka na L-4. A Ty kiedy ?antropia; a co to za doł ? Muszę Ci coś powiedzieć, ale nie gniewaj sie Masz w albumie tyle ładniutkich zdj Piotrusia a ten w avatarze taki smutny Piotruś nie wygląda tu na szczęśliwego... Takie moje odczucie ofc ![]() ewesko, zdróweczka dla Synka !! mamaoptymistka, zaraz pędzę do albumu Camomile skok? Oj współczuje. I to ten długi ? Brawo za samodzielną kąpiel ! Ja nigdy jeszcze tego nie robiłam Na pewno jest gotowa! Właśnie wczoraj o tym czytałam i to jeden z objawów, że dzidzi gotowe - a mianowicie przygląda sie posiłkom rodziców gosiek, super, że bioderka w porzo !! anulka, wiedziałam, że bedziesz gwiazdunia A pamiętasz swoje posty sprzed miesiąca... jak się martwiłaś .... Niepotrzebnie !! Mowiłysmy Idealnie ze WSZYSTKIM sobie poradziłaś !! Jesteś ZUCH mama !! no a skoro Zosieńka taka towarzyska to nic tylko o rodzeństwo się postarać ![]() hellooo, na szybko bo Gabik się budzi W nocy o 23 zbudził ją meeega płacz. Nie wiem o co kaman, pierwszy raz w życiu się zdarzyło. Wzięłam z łóżeczka, chciałam dać cyca ale dalej płacz. Piszczała wręcz - jakaś histeria Trwała z 5 min i płakałam razem z nią. W końcu utuliłam na rączkach i już razem poszłysmy spać.. Jadła 2.30 i 5.30 no i teraz własnie sie wybudza.Ile by trzeba dać jej tej marchewki na pierwszy raz ? Może się dziś odważę.. Mam z hippa i z bobovity, która lepsza?
|
|
#3422 |
|
Rozeznanie
|
monigac dla Szymusia
z okazji 5 miesięcyddaaiissyy dla Gabulka z okazji 4 miesięcy SiLLee dla Oli z okazji 4 miesięcymonika21121984.dla Stasia z okazji 4 miesięcyk190172 dla Igorka z okazji 3 miesięcy
Edytowane przez night25 Czas edycji: 2011-09-27 o 09:57 |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Dziś jest dzień, kiedy pomóc mi może tylko café-mocha-vodka-valium latte ![]() Hanka zepsuła się, a na allegro nie ma oprogramowań do niemowląt! Obudziła się o 4:00 i JADŁA! Zasnęła po 5:00 I teraz modlę się, żeby to było chwilowe i wróciły przespane nocki ![]() Idę. Dziś znowu milion spraw ![]() Całuję Was mocno! |
|
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
Najlepszego dla dzisiejszych świętujących OLI, STASIA, IGORKA I GABI
![]() ![]() klask i:
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Daisy Najlepszego dla Gabryni
SiLLee Najlepszego dla Olenki monika21121984 Najlepszego dla Stasia k190172 Najlepszego dla Igorka monigac Najlepszego dla Szymusia Daisy Nadia pokochala nosidelko od pierwszej chwili A ze sloiczka to kilka lyzeczek na poczatek. Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-27 o 09:43 |
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko Hanex ma taką awarię systemu
![]() Może to jakiś forumowy skok?! PS Pisałyście o włosach. Mnie chyba pierwszej zaczęła się taka rzeźnia. Już jest lepiej, nie wypada taka ilość, chociaż i tak więcej chyba niż te dozwolone 100 dziennie. Podsumowując: wypadały od połowy lipca, straciłam więcej niż połowę włosów, nie da się tego zahamować, bo musi wypaść określona ilość, a nie ma chyba nic, co by na szybko wzmocniło cebulki. Ale teraz odrastają! Sztywne, grube i dość szybko! Aktualnie wyglądam jak matołek z takimi krótkimi odrostami, ale przecież to minie. Biorę systematycznie tabletki. |
|
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanko jak nazywa się maść która stosuje sie na buźkę jak wyskoczą jakieś krostki ?? wiem że zaczyna sie na A
ale dalej już nie wiem jak jest
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ranyyy to ja lysa bede |
|
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Moc buziaczków Szymonkowi, Gabrysi, Oli, Stasiowi i Igorkowi z okazji ukończenia kolejnych miesięcy
aga_pe, jak jest tak około 18 stopni, to na spacer Malej zakładam body z długim albo krotkim rękawem, rajstopki i jakieś dresy welurowe, no i nakrywam kocykiem gryzaczka dziaselko nie posiadam daisy szkoda, ze w pracy nie poszło po Twojej myśli aguś gratki za przyjęcie na mgr!!! andziot możesz wziac miesiac wychowawczego MoniaK ja wniosek o dodatkowe tygodnie macierzyńskiego składałam u pracodawcy, wiec nie wiem jak to jest z ZUSem anula moja Oliska z rana właśnie często by jadła, chociaz ona to taki głodomór, że jadłaby non stop fotkę w sukience pokazę, ale najpierw muszę ją zrobic moze Tz dzis poproszę, to mi zrobiNo moja Mala juz tak marudzi, ze musze leciec.... |
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiu, myślę, że nie ma co panikować, każda ma inaczej. Ja miałam wyjściową ilość włosów pokaźną. Spokojnie obdzieliłabym dwie osoby. Teraz mam tyle, ile pewnie większość kobiet na ulicy. Jednak widzę po gumce do włosów, że duuuużo mniej ich mam.
|
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi rozumiem Cię z tą pracą i opieką na Misią, nam też rodzce mogliby pomóc finansowo, ale ja źle się czuję z taką pomocą, nie potrafię bezinteresownie przyjąć od nich pieniędzy ... z jakiej racji ??? poa tym u mnie to jeszcze kwestia skończenia specjalizacji....
eweska za wizytę u lekarza, oby to nic złego !!!MoniaK sama musisz złożyć podanie o dodatkowy urlop macierzyński, to chyba jednak nie głód budzi Tymka, może spróbuj go jakoś inaczej uśpić jak się obudzi, da się tak ???? mary o 4 to juz prawie przespana nocka ja bym się cieszyła ![]() łooooooooooo ile dziś świętujących dzieciaczków i flacha mleka dla wszystkich !!!!!!!!!!gosiek217 jak Gabi miała krostki a twarzy to smarowałam ALANTAN dermoline i AVENE CICALFATE Dzień dobry ! nie rozumiem mojego dziecka ! w nocy karmienie o 3, ale dziwnie się budziła od północy, dawałam smoczka i momentalnie zasypiała, nawet za bardzo go nie possała ![]() gotuję pomidorówe !
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-27 o 09:59 |
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Mary
Z dnia na dzien wypada ich coraz wiecej A wlosy mam lichutkie |
|
|
|
#3433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
ale jestesmy wyspani z mezem OLEŃKA MIAŁA 1 POBUDKĘ O 2,30 I SPAŁA DO 7.30 dostalam z NAN paczkę z 2 probkami kaszki z lipą od 6 msc i sinlackiem bezglutenowym i do tego mini ksiazeczke z rabatami i kuponami na darmowe soczki i deserki |
|
|
|
#3435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przeczekam ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
logowałaś się gdzieś??
|
||
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, ja nie mam pojęcia dlaczego on się budzi ale uśpić inaczej niż cycem czy butlą się nie da, albo ja nie umiem
Aguś, skąd te próbki? Sto lat dla dzisiejszych dzieciaczków
|
#3438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- "zdrowy start w przyszłość" i po lewej loga NAN, gerber, nestle i bobo frut |
|
|
|
|
#3439 |
|
Rozeznanie
|
Ja naszybko bo mała marudzi na kolanach.
Noc spoko - karmienie o 24 a potem pobudka o 5.40. Przeraza mnie zmiana czasu !!!!! A co do tematu powrotu do pracy to byłam we firmie i złożyłam wnioske o zmiane pełnego etatu na 7/8, doliczając do tego przerwę na karminie to będe pracowac 6h, w sam raz żeby wczesniej odebrać POlkę ze żłobka (jeśłi się uda załatwić). Poza tym [przeliczą mi urlop należny i wydłuży mi sie urlop gdzies do połowy grudnia.Odezwę się potem Buziaki, miłego dnia
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
night i dałaś swojemu Szkrabowi cosik prócz UU ? dziękuje za pamiec Kochana
![]() gosiek dziękować w imieniu Gabci - zagłosowane ! gusiagatko; ![]() ![]() ![]() Dziękujemy !! a do nosidełka to chyba źle ją pakowałam. Małż panikował, że jej nózki powyrywał i robił wszystko by mi się to nie udało... Gamoń jeden MoniaK, dziękuje ![]() Jak noc pytam nieśmiało...bassienka; dziękuję Ci za pamięć !! czekamy na foteczke mary, czyli ok 3 miechów traciłaś futro ? andziotko, dziękować ! Nasz e Gabcie się zgrały u mnie też dziś była mega dziwna akcja, pierwszy od początku życia... Najlepszego dla Szymonka, Stasia,Igorka i Oleńki !! Świętujemy !!
|
#3441 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dorzucilam kilka zdjec ze slubu do albumu, lece sie kapac poki dziecie spi
![]() wypilam kawke, sniadanko zjadlam, cisza, spokoj, sielanka!!! jak dobrze byc w domku! daisyy moja Zosia tez doslownie raz w zyciu sie w nocy obudzila z placzem, tez nie wiedzialam co jej byo i juz nigdy sie to nie powtorzylo na szczescie, mam nadzieje ze i u gabika to jednorazowe ![]() andziot ja tez sie postaram zapychac smoczkiem mam taki plan by dawac wieczorem kaszke przed snem, potem ok 22-23 ciej dopoic UU i dopiero karmic kolo 5-tej, czyli ominac to nocne wstawanie, zaczynam trening od przyszlego tygodnia bo w tym mam na razie do ogarniecia milion pran i prasowan![]() lece kochane sie kapac, bo musze isc do sklepu i jakis obiad upichcic ot co !
|
|
|
|
#3442 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Porządna dziś impreza na wątku ![]() Buziaki dla wszystkich świętujących dziś dzieciaczków U nas w nocy trzy pobudki lepiej nie wczoraj, ale qrde nooo.. nie wiem co się dzieje.. zastanawiam czy podac na noc MM.. czy to może tylko skok.. ![]() Ogólnie humor nie najlepszy i nie mam co pisać!
|
|
|
|
#3443 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Moria ja też dorzucam swoje kciuki w wiadomej sprawie ![]() Aga_pe25 u nas na dwór na razie jest zestaw body dł. rękaw + spodnie + skarpetki i czasem bluza, jak jest bardzo wietrznie albo brak słoneczka to zawsze pod spodem mam taki cienki kocyk w razie w Ddaaiissyy tych jabłek nie podsmażałam, tylko pokroiłam i cynamonem posypałam, a ten nowy zarząd to kopnij w ![]() Wszystkiego naj dla Gabika z okazji 4 miesiąca ![]() Night spóźnione życzenia dla Maciusia Wieka za starania ![]() 24 Kasia ![]() Bassienka pochwal się sukienką ![]() Dalicadeza udanych chrzcinSiasiek Gosiek za bioderka, no i oczywiście za szczepienia Matal a z czego masz ten egzamin??? Andziot wracasz do pracy w moje urodziny ![]() Spice zosiaaa jeszcze nie pracuję, od 18 zaczyna, ale zosiaaa zaczyna mieć już strach w oczach i milion myśli które ją dołują strasznie ![]() ale niestety pracodawca zosiii to typowy facet który rozwiązał umowę z dniem porodu i powiedział że zatrudni, ale zaraz po macierzyńskim w innym przypadku już czai się stażystka na jej miejsce Anula bardzooo optymistyczny post napisałaś , no ale co tu się dziwić, w końcu laska z Ciebie że ho ho ho, no a Zosieńka to sama słodycz ![]() Moniqac dla Szymusia z okazji 5 miesiąca ![]() Oleńki SiLLe i Stasia Moniki z numerkami z okazji 4 miesiąca K19... dla Igorka z okazji 3 miesiąca ![]() nadrobiłam was w końcu, nie było to łatwe bo nadal mam co chwilę braki w internecie ![]() ide pooglądać albumy bo widzę że tam też mam tyły
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego co najlepsze dla swietujacych dzisiaj dzieciaczkow
![]() jade zamowic udzca i tatar
|
|
|
|
#3445 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry...
nadrobię później - wracam na spacerek...\ Chciałam Wam tylko powiedzieć, że gdy już dorosne... gdy już będę duża... chciałabym wyglądać jak Salma... noooo jak Saaaaalmaaaaaaaaaaa... ech Dziękuję za uwagę, do zoba
|
#3446 |
|
Rozeznanie
|
co do powrotu do pracy to jestem w podobnej sytuacji co Ty mimbi, więc możemy sobie podać łapki
ja też nie mam gdzie wrócićmężowi nie za bardzo się podoba mój pomysł, abym na razie to ja została z Julkiem(też nie widzę sensu wydawać całej mojej pensji na nianię i nawet na waciki nie zostanie )ale wielmożny TŻ obawia się że zdziadzieję mu w domu...aha i wysyła mnie np do sklepu po zakupy, żebym się rozerwała... ale mi rozrywka... ale ważne że myśli o mniei wracając jeszcze do tych niań przesławnych to koleżance zaproponowała taka jedna sąsiadka, że będzie się jej opiekować dzieckiem, a to jej warunki: 1.umowa o pracę -zus itp(szczęście, że państwo dopłaca) 2.pensja 1800zł 3.umowa min 5 lat 4. 26 dni urlopu 5.w razie jak mama będzie na urlopie lub zwolnieniu, niani płacić trzeba połowę stawki 6. dziecko będzie mogła zabierać do siebie.. nooo jak takie warunki to ja chętnie przygarnę jakieś 2 szkraby pod opiekę ![]() i mam jeszcze takie pytanko do mam karmiących UU ![]() jak wyglądają kupki waszych maluchów, bo u nas już od dłuższego czasu są tak jakby wodniste...tak jak białko jaja. Pytam bo wcześniej były takie jak jajko tylko lekko ściente ![]() lekarz kazał podawać probiotyk, ale to nic nie dało
|
|
#3447 |
|
Zadomowienie
|
a jednak nie wszystko nadrobiłam
uciekła mi gdzies ostatnia strona
|
#3448 |
|
Rozeznanie
|
witam witam
My juz po marcheweczce (pierwsze danie w życiu Stasia) i powiem ze szału nie było (daisy daj zobaczysz jaka fajna reakcja ![]() w piątek było mi okrutnie smutno ba mąz zapomniał o rocznicy w sobote i niedziele nie pisałam bo mielismy gosci - robilismy imprezke w sobote ( w niedziele miałam kaca ) ![]() Stas grzeczniutki choc dzis budził sie z 10 razy i tak jak Gabi daisulkowa o 6 obudził sie z mega krzykiem nie wiem czemu zjadł 60ml mleczka i zawedrował do mnie doc łózia andziot ja tez gotuje pomidorówe ,a wczoraj na kolacje zajadalismy pomidoraski ze smietanką![]() co do ubierania w chłodniejsze dni to bodziak na krótki rekaw bluzeczka i bluza, a na dłó cieple spodnie skarpetki i butki,czasem koc a rajstop jeszcze nie używ3amy dziekujemy za zyczonka i zyczymy reszcie swietujących dzieciakow wiele radosci
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Lolus A czemu humorek zly? Z powodu nocek?
Wieka Ja karmie tylko UU i kupki od jakiegos czasu sa wodniste Daisy Moj malz uwielbia nosic Nadie w nosidle, ciagle ja tylko obcalowywuje i glaska a ona to uwielbia |
|
|
|
#3450 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie teraz wscieklam
moja kucharka nie upiecze mi torta i plackow, bo ma ogromne wesele i nie da rady musze zamowic skad indziej a ona miala moje ulubione placki, ktore i tak jem od swieta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

i około października zmyka na L-4. A Ty kiedy ?
Piotruś nie wygląda tu na szczęśliwego... Takie moje odczucie ofc 
Na pewno jest gotowa! Właśnie wczoraj o tym czytałam i to jeden z objawów, że dzidzi gotowe - a mianowicie przygląda sie posiłkom rodziców 
z okazji 5 miesięcy
I teraz modlę się, żeby to było chwilowe i wróciły przespane nocki 

klask i:

Ranyyy to ja lysa bede
za wizytę u lekarza, oby to nic złego !!!

Z dnia na dzien wypada ich coraz wiecej
przeczekam
)ale wielmożny TŻ obawia się że zdziadzieję mu w domu...aha i wysyła mnie np do sklepu po zakupy, żebym się rozerwała...
coming soon lipiec'2016